95
  • Sir Ny
    „olyan nehez megerteni mi az amit mondok? Azt mondom, attol hogy valaki jelen pillanatban hasznalja, nem jelenti azt hogy imadja is”

Nem jelenti, éppen ezért írta le. Mert ő így érzi, állította, hasból azt mondta, hogy ez igaz. Tudod ez egy fórum, olyan dolgokat írunk le, amik valószínűleg igazak, általában hasból. Ami nyilvánvaló, azt nem írom le. Néha bizonyítok, ez pl tipikusan olyan, amit nem lehet. Te meg gondolkozz axiómatikusan és tőmondatokban, ha a fejedben spagettit járnak a gondolatok :)
  • Neerpelt
    Maradjunk abban, hogy más a felhasználóról, mint fogalomról alkotott képünk. Ez meg nem tartozik a témához. :)
  • qetuol
    tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de semmi életbevágóról nem maradnál le.
  • Szefmester
    Úgy mondhatja, hogy amikor a fütyibúk indult ennyi idő után nem volt ennyi felhasználója... Az ismeretségi körömben pl az elmúlt 2 hónapban 2felhasználóról 10re emelkedett a szám.. és hamarosan jönni fognak még. :) Mert biztos lesznek majd olyan bunkók páran mint a fosbúkosok hogy oda rakják fel csak a szükséges linkeket. :D

Exem lett morcos mert pár csoporttársa FB-re rakott fel kidolgozott tételeket. Ő meg nem tudta letölteni és leszólták hogy akkor regisztráljon be... erre ő is feltöltött valami noname közösségi oldalra egy adag tételt, és benyögte levlistára hogy ott van. Na vajon kik hőzöngtek leginkább? Igen, azok akiknek az FB az isten, és a levlistára képtelen bedobni a linket.
  • SNP
    hogy mondhatja valaki azt jelenleg hogy a g+ sokkal jobb mint a fb mikor alig van aktív felhasználója? pont ez a lényeg a közösségi oldalakban hogy kapcsolatban vagy az ismerősökkel. kiraksz valamit a faladra azt egyedül nézegeted? ez olyan mintha egy pvp mmo-t kitolnál maxra de nincs kivel pvpzni mert naponta 3 másik userbe botlasz bele
  • bm823
    FB-nek a chaten kívül van valami értelmes szolgáltatása?
    Az is csak a "mindenkifentvan Fb-n" miatt van.
    Szépen lassan unottá válik a vicces-meghökkentő dolgok falrahányása, így ha FB nem talál ki valamit akkor mehet a süllyesztőbe.

Viszont a google kommunikációs szolgáltatása meg 1 katasztrófa.
    GTalkot, Messenger-t meg a Hangout-ot már rég egybe kellett volna gyúrnia + valami Viber szerűvel megtoldani. Rengeteg androidos mászkál már idehaza is, wifin vagy akár mobilneten is lehetne olcsóé telefonálni.
    FB+Skype nagyon erős páros, lépni kell valamit.

• Laslow
    G+-t és FB-ot is használom. G+-t szeretem, jellemzően csak oda szoktam posztolni, még ha ott csak alig páran olvassák is. FB-ot utálom, de a tömeg miatt muszáj vagyok használni, különben lemaradnék sok mindenről.
  • haxy27
    Én már direkt nem regisztrálok ilyen helyekre. Tré kezelő felület stb.
    Inkább előnyben részesítek egy közösségi programot mint egy web felületet.
  • Szefmester
    Sajnos már nem... hamarosan a G+ is ellepik a kamuregisztrációk, és a Ciccamicandikák...
  • Amiga
    Én regisztráltam, de semmire sem használom. Minek? Olyan, mint egy üres facebook. És az ismerőseim is csak "rajta vannak", semmi aktivitás. De ha nagy ritkán van is bármi megosztás, direkt nem foglalkozok vele. Elég egy közösségi oldalon jelen lenni...
  • skinnyman
    És azokkal, akik nem használják, de közben úgy csinálnak, mintha használnák és azt mondják, hogy nem szeretik, miközben valójában szeretik? Na? Ezekre ki gondolt?
  • Tetsuo
    Es mi van azokkal, akik nem hasznaljak, de szeretik?
  • a_n_d_r_e_w
    te andrew:
    G+ -> használ -> nem tetszik -> elmegy

G+ felhasználók:
    G+ -> használ -> tetszik -> marad

Szerinted azok kozul akik maholnap regisztralnak (es egyre nagyobb szamban vannak naprol napra) hanyan vannak akik kiprobaljak, hasznaljak 1-2 honapig majd elmennek, azaz az "andrewek". Ne mondd azt hogy egysem.

Nyílván nem lehet mindenki elégedett a G+-al. Te sem voltál az, elmentél. Aki elégedett volt, maradt.

Es mi a helyzet azokkal, akik csak most ismerkednek vele? Default elegedetnek vannak elfogadva?

Tobbi allitasoddal semmi bajom, nem vonom ketsegbe.

• Neerpelt
    Pedig skinnyman papolhat nyugodtan szövegértésről, mert erről beszélek én is.
    Hogy az utolsó ellentmondásokat is feloldjuk,

te andrew:
    G+ -> használ -> nem tetszik -> elmegy

G+ felhasználók:
    G+ -> használ -> tetszik -> marad

Nyílván nem lehet mindenki elégedett a G+-al. Te sem voltál az, elmentél. Aki elégedett volt, maradt.

Ennyi. Továbbá amiket állítok:

a, Felhasználószám: FB > G+

b, Elégedett felhasználók aránya: FB < G+

c, Elégedetlenségük esetén távozók arányszáma: FB < G+

Hogy az utóbbi minek köszönhető? Tömegeffektus.

Ennél egyszerűbben nem tudom elmondani.
  • a_n_d_r_e_w
    Kerlek idezd honnan vetted hogy nem hasznaltam? Mar a publikus beta idejen csatlakoztunk, napi szinten kommenteltem, heti tobbszor postoltam, es egyre tobb hiroldalt kovettem. Az elsok kozott voltam, aki a G+ klienst a telefonjara rakta amint megjelent. De te mar csak tudod, csak tudnam minek bizonygatok barmit is, es milyen jogon nevezel hazugnak? Es szerintem fejezd be itt, en megmondtam mar hogy megteszem
  • skinnyman
    Hónapokig napi szinten használtad? A kommentjeid alapjáb kizárt. Szövegértésedről ezek fényében pedig újabb elismerést kaphatnál.
  • a_n_d_r_e_w
    Te nem ilyen vagy,

Mar

és soha nem is voltál ilyen

Igaz tobbszor leirtam, hogy pontosan ilyen voltam, de te papolj nekem a szovegertesrol akkor tovabbra is.

így nem vagy ellenpélda.

Fentiek szellemeben, de
  • skinnyman
    Teljesen nyilvánvaló, hogy a "használja" kifejezés alatt az aktív használóiról volt szó, akik hónapok óta fent vannak, és napi szinten használják. Te nem ilyen vagy, és soha nem is voltál ilyen, így nem vagy ellenpélda.
    A facebook használatára manapság szinte mindenki rá van kényszerítve, mert ott van fent mindenki, aki ott nincs fent, az úgymond nem létezik online. Ellenben g+ -on ilyesmiről (még) szó sincs, senkinek nem kötelező ott lennie, aki viszont ott van, az szereti, és tök jól el van rajta. Ha magának az oldalnak az előnyeit nem is nézzük (amiből szintén sok van pedig), akkor is jó eséllyel nagyjából igaz az általánosítás, ami elhangzott, az előbbiek miatt.
  • a_n_d_r_e_w
    Nekifutok utoljara, de tenyleg utoljara:

Azt allitod:
    a) G+ -on csak elegedett felhasznalok vannak, mivel aki hasznalja, az elegedett, aki nem, az ugyse hasznalja
    b) Facebookon nem csak elegedett felhasznalok vannak, mivel az se (feltetlen) szereti aki hasznalja

Ezt az a) allitast probaltam azzal megcafolni, hogy jomagam es ismeroseim (akik kb a facebook ismeroseim 10% aki atjott abban az idoben, tehat kb reprezentalja a 600 millio vs 60 millios allast ami most facebook vs G+ ha jol sejtem), tehat mi mar akkoron sem voltunk feltetlenul megelegedve a G+ nyujtotta szolgaltatasokkal, azaz abban az idoben, mikor hasznaltuk, nem teljesult az allitasod, es ebbol konnyen feltelezheto, hogy ez a G+ jelen allapotaban is fennall, igy teljesen irrelevans, hogy azota toroltem-e vagy sem.
    Tovabba megprobaltam azt is megmutatni, hogy ugyanez a szerintem hibas logika, miszerint aki hasznalja az szereti is, ugyanolyan konnyen atultetheto lenne a facebookra is, de ez rogton ellentmondana b) allitasnak.

Nem azt mondom a G+ rossz rendszer, de nekem nem jott be es nem is jon be, igy nagyon nem ertek egyet azzal, ami #15-ben kijelentes szeruen, globalis megfigyeles szintjen elhangzott: "A Facebook-ot szinte senki se szereti, de mindenki használja. A G+-t kevesen használják, de akik használják, azok szinte imádják - annak ellenére, hogy a riválisához képest egyelőre kevesebb szolgáltatást nyújt" mivel sajat kozvetlen kornyezetembol is tudtam ennek ellenkezojere kozelmultbeli peldat felhozni. Igy szerintem ez egy elfogult es nemkicsit ferdito kijelentes, mindossze ennyi a bajom.
  • Neerpelt
    Apropó: ha arra gondolsz, hogy hogy gondolhatom azt, hogy az elégedetlen felhasználók törlik magukat G+-ról, míg a Facebook-ról nem, akkor csak a saját esetedre gondolj.

Ez volt a probléma?
  • Neerpelt
    Nem szabad elzárkózni a segítséget nyújtó kezek elől.
  • Neerpelt
    Ejjha. Fussunk neki még egyszer az első hozzászólásom első mondatának:

Én: "A Facebook-ot szinte senki se szereti, de mindenki használja."

Te: "De a te logikad szerint, aki epp hasznalja a facebookot, akkor annak is elegedettnek kellene lennie, hiszen ha nem lenne, mar nem hasznalna (ez nyilvan hulyeseg, de a te logikadbol ez kovetkezik)."

:) Hogy is van ez?
  • sanyicks
    g+-ról még mindig bannolnak gugli accountostúl az álnévért?
  • BCS pixel
    Én használom a google plust és sokkal jobban tetszik mint a fészbuk.
  • a_n_d_r_e_w
    Igen, nyilvan pont a magadfajtatol szorulok segitsegre.

@Neerpelt: olyan nehez megerteni mi az amit mondok? Azt mondom, attol hogy valaki jelen pillanatban hasznalja, nem jelenti azt hogy imadja is. 2 honapja meg en is hasznaltam a G+-t, de NEM voltam elegedett, azota nem hasznalom. DE AKKOR HASZNALTAM. Mint ahogy te azt allitod, hogy szerinted nem mindenki elegedett a fecbookkal aki hasznalja, igy en pont ezt allitom a masikra. De a te logikad szerint, aki epp hasznalja a facebookot, akkor annak is elegedettnek kellene lennie, hiszen ha nem lenne, mar nem hasznalna (ez nyilvan hulyeseg, de a te logikadbol ez kovetkezik).
  • Szefmester
    Szerintem lehet úgy használni valamit hogy azt nem szereti az ember.
  • skinnyman
    Aki otthagyta, nem használja, így nem vonatkozik rá az, amit mondott, miszerint aki használja, általában szereti, és többet használja. Tényleg ilyen nehéz ezt felfogni? Ha fogyatékos vagy, nem megy a szövegértelmezés, nyugodtan szólj, segítünk.
  • Neerpelt
    "Vagy akkor a logikad szerint csak azt nevezzuk hasznalonak aki az adott pillanatban eppen hasznaljak. Akkor nyilvan 100% az elegedettseg."

Ezt ki mondta, hogy aki használ bármit is, az feltétlen elégedett egy szolgáltatással? Már az első mondatom ez volt, ami bőven kizárja azt amit feltételezel a kijelentéseddel (bár az első mondatot az idézetből nem igazán értem):
    "A Facebook-ot szinte senki se szereti, de mindenki használja."

Ennek alapján feltételezhető, hogy a G+-ról is gondolhatom azt hogy nem tetszhet mindenkinek, miközben használja, az később - mint a te példádból látható is - törli magát. Nem tudom hol itt az ellentmondás. Én csak összehasonlítottam a FB-ot meg a G+-t, és tettem egy olyan kijelentést, hogy mindkettő felhasználói tábora közül az egyik elégedettebb.
  • a_n_d_r_e_w
    Arrol beszelunk, hogy az emberek hasznaljak, nem szeretik, nem hasznaljak tobbet. Nem igaz hogy ilyen nehez felfogni. Ertem en hogy aki ebben a masodpercben hasznalja, az elvezi, de a milliok akik otthagytak mert nem tetszett, az nem szamit? Anyam borogass...
  • skinnyman
    Inkább az hülyeség, amit beszélsz. Azt írta, hogz aki használja, szereti. Te ezt kikérted magadnak, aztán elárultad, hogy amúgy már rég nem használod és kitörölted magad. Miről beszélünk?
  • Neerpelt
    Igazad van, erre nem gondoltam... ha jól tudom egyiken sem lehet így keresni az iWiW-en kívül.
  • sanyicks
    Remélhetőleg áttérnek majd erre a zemberek, addig nem nagyon érdekel, mert nem vagyok egy közösségi oldalbuzi.
    fácséra is azért regeltem mert sok minden csak oda kerül(sajnos), egyébként nagyobb rakás kaki és használhatatlabb oldalt talán csak az iwiwet láttam. Fácsét is jó ha hetente egyszer megnézem, amúgy simán megfeledkezek róla, annyira "hasznos".
  • a_n_d_r_e_w
    De azert nem hasznaljuk, mert mig hasznaltuk (kb 1-2 honap), nem tetszett. Vagy akkor a logikad szerint csak azt nevezzuk hasznalonak aki az adott pillanatban eppen hasznaljak. Akkor nyilvan 100% az elegedettseg. Igy viszont hulyeseg az allitas ;)
  • Szefmester
    Most komolyan... ha be vagy regisztrálva 3 olyan külön oldalra amit napi szinten látogatsz de ugyanaz a szolgáltató akkor az nem tudja hogy mind a account te vagy? Elég csak az azonos IP-t meglesnie vagy az email címet és máris párosítja. Kivéve ha olyan paranoid android vagy aki minden regisztrációhoz más email címet generál, más jelszót használ mindenhol, és minden egyes weboldalt TOR és legalább egy proxyn keresztül tekint meg.
  • Szefmester
    Persze, lehet keresni mindenfélére, de kérlek ha meg akarok találni valaki akiről tudom hogy XY városban él, és a vezetékneve "kovács" , meg kb velem egyidősnek tűnt akkor a keresési találatok számát hirtelen lecsökkentem egy olyan szintre amit pár perc alatt átnézek, és nem kell az összes kovács vezetéknevűt végignéznem, pláne ha nem is rakott ki magáról profilképet, mert nem éppen spongyabobként emlékszem rá, hanem egy hosszúhajú rockerként.

Tudom, tudom.. ehhez az embereknek is meg kell adniuk magukról a megfelelő infókat, és nem poénként Ugandát jelölni meg tartózkodási helynek a nevüket meg nem leet vagy cirill írásmóddal kirakni. De ha a nevén kívül tudok még infót róla, és azt ő közölte, elég pl a kor is. Akkor máris könnyebben megtalálom. Teszem azt keresem Budapesti Nagy László ismerősöm (nincs ilyen) simán névre iwiwen 772 találatot kapok. Tudom hogy kb velem egykorú mert évfolyamtársam volt anno a suliban. jujj... máris csak 47 találatot kapok ha megadok egy 4 éves intervallumot. De tegyük fel lusta vagyok, és még ez is sok találat.. de tudom hogy nemrég összejött valakivel.. tehát kapcsolatban van... 14 találat, és most már csak 14 ember adatlapját kell végignéznem képekkel mindennel hogy tényleg azt jelöljem be akit ismerek.

Lehet ilyet csinálni a G+, vagy a FB-n?
  • Neerpelt
    "Akkor mi hogyan ferunk bele a kevesen hasznaljak, de azok imadjak kepbe?"

Úgy, hogy egyáltalán nem használod. :) Azokról akik nem használják egy árva szót se szóltam, olvasd el még egyszer a mondatomat: logikailag nem zártam ki, hogy vannak olyanok akiknek első blikkre nem tetszett, és ezért nem használják. Azok inkább FB-nak.
  • DjDano
    Én pont ezért utálom a Google-t, mindent egymásba akar integrálni, ami ugyan kényelmes, de egyben aggályokat is vet fel azzal kapcsolatban, hogy mennyire vannak biztonságban a személyes adataid, illetve könnyebben feltérképezhetőek az ember szokásai...
  • a_n_d_r_e_w
    tipikusan elfogult kijelenteseket teszel. Elhiszem hogy neked meg par ismerosodnek tetszik, de ebbol globalis elegedettseget leszurni. Itt vagyok en ellenpeldanak, ismeroseim kozul mindenki csalodott a G+ -ban, csak mosolyognak ha meghalljak. Engem meg annyira idegesitettek a hulyesegei, hogy toroltem is. Akkor mi hogyan ferunk bele a kevesen hasznaljak, de azok imadjak kepbe?
  • qetuol
    érdkes, h a chrome-ba még nem integrálták..
  • finizlik
    Több G+ os ember lesz mint FB-s mivel már ha regelsz egy Gmail, Youtube, Picassa vagy akármilyen google accountot egyből elkéri a neved meg 1-2 adatot és rak is be plus-ba.

Jó dolog a plus mert mindent összevon