Csillaghajó és hidegfúzió
← ElőzőOldal 4 / 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon szúrta a szemem <#wow1>#wow1>
"Egy liter víz felforralásához 4,18 J energiára van szükség"
ekkora hülyeséget írni, ez nagyon fáj. A fajhõ (hõkapacítás) fogalmának megnézését ajánlanám a cikk írójának.
"Egy liter víz felforralásához 4,18 J energiára van szükség"
ekkora hülyeséget írni, ez nagyon fáj. A fajhõ (hõkapacítás) fogalmának megnézését ajánlanám a cikk írójának.
Azt írják képesek forró fúziót elõállítani, de több energiát fogyaszt a körülmények megteremtése mint amit kinyernek. Ezt nem egészen értem. Ha össze hozták a megfelelõ körülményeket a fúzió beindításához, az nem tartja fenn magát önállóan ha adagolják hozzá az 'üzemanyagot'? Ha igen akkor egy idõ után csak megtérülne beindítani. Ha nem áll meg magától akkor miért nem?
Részemrõl amellett állok, hogy van már nagyon régen jobb energia termelési megoldás, csak nem használják mert valakinek nem érné meg..
@Pares Én is úgy hiszem, hogy a fénysebesség nem a felsõ korlát, csak nem tudjuk mi van mögötte. De ha mégis felsõ határ lenne akkor teleportáció, vagy hipertér utazás. Kell legyen más megoldás akármi legyen is az, mint éveken át lassan oda lebegni a legközelebbi naprendszerhez.
Részemrõl amellett állok, hogy van már nagyon régen jobb energia termelési megoldás, csak nem használják mert valakinek nem érné meg..
@Pares Én is úgy hiszem, hogy a fénysebesség nem a felsõ korlát, csak nem tudjuk mi van mögötte. De ha mégis felsõ határ lenne akkor teleportáció, vagy hipertér utazás. Kell legyen más megoldás akármi legyen is az, mint éveken át lassan oda lebegni a legközelebbi naprendszerhez.
Szerintem meg már évek óta,ha nem évtizedek óta létezik a hideg fúziós technológia,csak éppen nem publikus,illetve titkos katonai programokban használják fel. A sok szkeptikus "tudós" meg a jelenlegi energiacégek bábjai,még jó,hogy folyamatosan kételkednek,ebbõl töltik meg a zsebüket, mindenben a hibát és a megvalósíthatatlant látják. És ezt mind egy sokak által hitelesnek mondott vagy nyilvánított szaklapban vagy konferencián is megerõsítik.
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
"Kapcs ford Köbüki". Amugy tenyleg jo lenne, de mindjart jonnek az Atomfizikusreszecskegyorsitozsenimegamugyisjobbantudom" kollegak es kifejtik, hogy mi csak a jeghegy csucsat latjuk.
Én hiszek benne -igen, hiszek, bármennyire is kiveri ez egyeseknél a biztosítékot-, hogy a fénysebességet, mint régi-új sebességkorlátot csak a technológiai és tudományos fejlettségi szintünkbõl adódó meg nem értés állította elénk. Hiszek benne, hogy valami gyorsabb módon meg lehet tenni azokat az oltári nagy távolságokat, és hiszek benne, hogy egyszer valamikor a távoli jövõben megtalálják a módját.
<#alien2>#alien2>
<#alien2>#alien2>
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A kis korlátoltak...
← ElőzőOldal 4 / 4