38
  • Kindle
    #38
    Május van, tudja valaki, hogy mikorra várható a google táblagépe? :S
  • BrockSamson
    #37
    Es itt most nem a szemelyeskedest meg anyazast szeretnem elinditani, csak ravilagitok, hogy szerintem igenis szukbektiv a tablet. Mert valakinek vagy kielegiti az igenyeit, vagy nem. Es emiatt nem szep dolog siman lehulyegyerekezni...
  • BrockSamson
    #36
    &opeca
    Nem tudom te ki vagy, es miert hiszed, hogy a te altalanos meghatarozasod a hasznosra az egyetemes ervenyu es mindenkire vonatkozik.
  • G_ArchAngel #35
    De az, szubjektiv.

    Orvosok hasznaljak, a US Army hasznalja, pilotak hasznaljak, szallodalancok, ettermek hasznaljak, kreativ emberek (fotosok, mernokok, tervezok) ezen hordak a portfoliojukat, mediamunkasok hasznaljak terepen, sajtofotosok korrekciokra, iskolakben elkezdtek a jegyzeteket ezeken atadni a diakoknak, stb, stb...
    Akiknek van az ismeroseim kozul, munkara hasznaljak, legtobbnek jatek sincs rajta.

    A notebook nehez. keveset bir az akksija, lassu, kenyelmetlen, ha kezbol, kezbe kell adni vagy kis helyen hasznalni (akar rendelesnel korbeadni).
    A jovo inkabb az Asus Transformer-hez hasonlo hibrid notebook-tablake lesz szerintem. A tabletekben levo hardver 1-2 eves laptopok szintjen van mar, sokaknak ez boven eleg 11"-on, wifi/BT billentyuzettel, egerrel vagy dock-kal.
  • opeca
    #34
    Miért szempont a hordozhatóság? Ez van akinek teljesen lényegtelen, sőt, van aki kifejezetten nem akarja, hogy hordozható legyen. Mert nem kell szarni is tablettel járni.

    Az erősségükről meg elég szkeptikus vagyok. Egyrészt a kijelző mérete nevetségesen kicsi. Nekem egy 23 colos monitorom van, de ez éppen megfelel, ennél kisebb soha nem kéne.

    Az meg ennek függvényében erősen kérdéses, hogy egy 10 colos kijelzőhöz minek erős gép, mert mit csinálsz rajta, amihez kell aze rő? Full D-t nézel? Ilyen kijelzőn? Minek? Pocsékolás.
    Grafika programot futtatsz rajta? Ugyancsak minek?
    Vagy játszol? 10 coloson? Megintcsak minek.

    Már régen leírtam a véleményemet a táblagépekről. Ez amolyan jó játék hülyegyerekeknek. Nincs érdemi funkciója mert bármivel is akarsz foglalkozni ami IT, arra vannak sokkal specifikusabb eszközök.
    Ha mozizni akarsz, ott a htpc, ha hordozható munkaállomás kell, ott a notebook, ha pedig valami erőgép, szép nagy monitorral, akkor ott a pc. Aminek pl. a könnyű szervizelés még mindig hatalmas előnye.

    Biztos egy futárnak, vagy egy orvosnak jó egy ilyen táblagép, könnyen rögzíthet, vagy nézhet meg adatokat, de a széles körű elterjedése csak hype. Nem az a jó kereskedő, amelyik az igények szerint árulja a portékáit, hanem amelyik a portékáihoz szabja az igényeket.

    Ugyanez volt az okos telefonoknál is. Azért kíváncsi lennék egy felmérésre, hogy a tudásuk hány százalékát használják ki átlagban ezeknek a telóknak. Nem egy embert ismerek, aki még azt sem tudja, hogyan kell rajta szoftvert frissíteni.

    És butaság emiatt azt mondani, hogy akkor vissza a kőkorszakba - mint ahogy azt ez a broki mondta - mert itt egyáltalán nem a technika-ellenségről van szó, hanem a hasztalan dolgokról. És félreértés ne essék, azért mert te a foteledből tudsz faszbukozni, attól az még nem hasznos dolog. És ez nem szubjektív.
  • opeca
    #33
    Ha ennyire nem tetszik az ország, minek írsz magyar fórumra?
    Én meg az ilyen embereket bírom. Kisunnyog külföldre aztán visszacsicskul magyar fórumokra.
  • paradan
    #32
    jaja es a sajtbugerben pedig sajt van! peace! :)
  • G_ArchAngel #31
    Ha nekem valaszoltad, akkor az azt jelenti, hogy a linkre sem kattintottal ra:)

    iBook - Apple laptop, a MacBook elodje
    iBooks - iOS app, online kiadvany aruhaz
    ebook, e-book - amit olvasni tudsz az erre alkalmas eszkozon

    Peace:)
  • lotsopa
    #30
    Persze, ha van net hozzá férés. ( nagyobb felbontású videóknál pedig a sávszél is probléma lehet JELENLEG! majd lesz jobb...)
  • paradan
    #29
    Nem. Meg tényleg csak azt veszem meg /rakom rá, ami érdekel. De ha valaki könyvtárat akar csinálni akkoris rendkivul egyszeru, mert egyszeruen beirod a keresőbe, hogy Madach Ember tragédiája vagy A kedvenc könyvem éppen és máris csak egyet látsz rajta, és olvashatod is :)
  • Vers
    #28
    a tabla gep a jovo , csak ertelmes oprendszer kell alaja, nem ilyen tragya ios, meg android, ezek nem is os-ek hanem guik csak

    milyen igenyek merulnek fel egy szamitogeppel kapcsolatban ? legyen hordozhato, birja az akkumulator egy hetig minimum, eros legyen mint a bivaly processzorban es grafikailag is, es relative olcso

    na ki rendelkezik ilyen szamitogeppel ? ugye hogy egyikotok sem ...

    akkor megis csak nektek tablara van szuksegetek, osszedobtok otthonra egy desktop gepet olcson , kinevezitek otthoni szervergepnek, es a csalad osszes mobil tablajarol remote desktoppal kezeli a windows 8-as gepet

    olcso mert a tablaknak nem kell erosnek lenniuk, csak egy kijelzo majdnem, a desktop gep is picsa olcso mamar, es ha van penzetek akar 4 video kartyat is belegyomoszolhettek 10 teraflops+ , 40 ezer ft /teraflops, mutassatok ennyiert ilyet

    meghogy nem valtja meg a vilagot :XDDDDDDDDDDDDDDD
  • G_ArchAngel #27
    Nem kenyelmetlen ugy hasznalni, hogy sok-sok iBook van rajta?:)))
  • paradan
    #26
    de klassz dolgokat irtal! ez a szin tiszta igazsag! intelligens csavo lehetsz. kar hogy kb minden ezredik ember jut el idaig mint Te. hogy birod Magyarorszagon a sok negativkodo ugyse sikerul Jani kozott? :p szazezreket koltenek cigire es alkoholra, aztan emiatt gyogyszerre, orvosra, megveszik a fos 500Ft-ot ero converse cipot 20ezerert, utana meg sirnak hogy nincs penzuk az egyebkent intellektualisan es szellemileg is hasznos dolgokra. nekem az iPad 2-omon alig van jatek. sok sok iBook van (eljen a kornyezetvedelem, es a kenyelem), Office, Safari, Firefox, par vicces video, navigacios program, menetrend, Skype hogy videotelefonaljak olyanokkal akik tavol vannak tolem, van egy olyan progi amivel akarmikor akarhol ra tudok csatlakozni az otthoni gepemre latom a kepernyot es iranyithatom kuldhetek magamnak valamit, van egy olyan amivel berlek egy pct ugymondd es akarmikor arra is ra tudok menni 2GB ingyen , neha az is jol jon, sok sok kellemes filmzene, rock no meg pop zene, angol szotar ami kimondja a szavakat ha kell, diktafon es sorolhatom meg ! es 10oraig birja az aksi par deka az egesz,nem kell cipelni, energiat sporolok, es ennyi. ezek uta aki aztmondja h ez folosleges, azt siman hivhatjuk fogyatekosnak!:) Apple designjarol ne is beszeljunk mennyire utos es szivmelengetomez a mattfém,ezust hatlap!
  • BrockSamson
    #25
    *melegit.
  • BrockSamson
    #24
    Ne erolkodjetek. En mar nem is probalom ezeket az embereket meggyozni. MINDEN tabletes hirnel megjelennek, hogy kinyilatkoztassak milyen felsobbrenduek amiert nem doltek be a marketinggepezetnek, es nekik nem kell tablet, mint a sok "birkanak". Ha ettol most qrvara jobban erzik magukat, hat legyen.

    Nem kell tablet, nem kell mobil nem kell szamitogep, nem kell NAND, sot tranzisztor sem, vissza a barlangokba. Sot meg tuzet sem gyujtunk, mert az divat es folosleges, eleg ha mozogsz, az is felmegelit.
  • Dynamic
    #23
    Ezt nem igazán értem. Arról beszélek, hogy sokan azzal jönnek, hogy nekik teljesen értelmetlen a tablet, és ezt a tényt megpróbálják mindenkire kivetíteni (vagyis ha számukra értelmetlen, akkor mindenkinek értelmetlen kell, hogy legyen). Én speciel sok helyzetben el tudnám képzelni(főleg a hordozhatóság, az ebook és internet miatt).
    Írhattam volna bármi mást a traktor helyett, mert a mondandóm szempontjából ez teljesen lényegtelen.
  • cateran
    #22
    Roppant rossz hasonlat, a traktor egesz pontosan milyen mas modern eszkoz potlasa lehet? (ahogy mondjuk a tablet a laptopnak/netbooknak)
  • Dynamic
    #21
    Én magamnak feleslegesnek tartom a traktort, ezért nem is veszek. Ez nem azt jelenti, hogy más nem tudja kihasználni.
  • fergusonpapa
    #20
    Én vettem egy novo 7 advencedet ebayröl 170dolcsi volt.szállitás tette ki majdnem a felét..

    anroid 4.0 , 1500proci minden támogatás.nagyon szuper gép, imádja az egész család.
    és nekem ennyit megér.
  • lotsopa
    #19
    Azért szükséges mind a hardver mint a szoftver ahhoz hogy kvázi gyorsan töltsön be a rendszer.(Azért a win7 != IOS vagy Android) A hibernálás önmagában elég jó dolog, ssd kombóval meg hát...
    Csak én még így is drágának tartom az ssd-ket jelenleg. (mindenki maga pénztárcájához)
  • lotsopa
    #18
    Hiába osztjuk itt mi az észt, a tények azok tények. Ez a tábla dolog, maga az egész irányelv helyesnek és járhatónak tűnik. Én 5 évet adok annak hogy még az átlag magyar (30 alattiak inkább) ilyennek fogja vezérelni otthon a sok egyéb 'okos' eszközét. Normális sávszélesség mellett kijelzőként funkcionálva komoly hardverigényű alkalmazások megjelenítésére alkalmas. Az otthoni 'szerver' had izzadjon, te csak kiadod neki a parancsot a tábláról majd az eredményt megtekinted. stb. stb. rengetek hasznos, és még értelmes dolgot is el tudok képzelni ezzel kapcsolatban.
  • paradan
    #17
    anno a CDre is aztmondtak h felesleges, sot az smsre is, sot a szines kijelzoju mobil telefonra is. most pedig te (senki) okoskodsz h a tablet felesleges. ha regebben szulettel volna gondolom a forumozasra is ezt mondod. siiiiiiiiiiiiik hullllye vagy
  • paradan
    #16
    minek 50. felekeppen lemasolva az amugy tokeletes iPad? foleg egy ilyen cegtol, aki sorba rossz donteseket hoz (google+, fos uj gmail felulet, meg egy rakas idegesito dolog!) raadasul ami itt akepen van ronda mint a bun!
  • bakvarnyu
    #15
    Én simán örülnék neki ha lenne egy ilyenem.Nem értem minek utálkozni.
  • G_ArchAngel #14
    Nem felesleges a tablet, teljesen jo dolog, de nem nekem, talan nem neked. Ellenben van akinek meg ez is sok es osszetett.
    Ha naponta keresnek £500-at, akkor mar lenne nekem is egy, egyelore 1000 mas dolog elvez prioritast.

    Ha van izlese, akkor Burger King-ben:D

  • Komolytalan
    #13
    Mivel nincs billentyűzet ezeken a sz.rokon, így tényleg nem felesleges. Maga a tablet a felesleges, de hát ők se azért gyártják/írnak rá oprendszert mert nem tudnak dolgozni PC-n, hanem mert a sok balf.sz megveszi.

    Szerinted a meki tulajdonosa mekiben kajál?
  • Komolytalan
    #12
    Hibernálásról meg SSD-ről hallottál-e már? Csak mert a tableted is attól olyan gyors ám, hogy sosem kapcsolod ki, illetve nem HDD-ről bootol, hanem memóriakártyáról.
  • drzen
    #11
    Fogadjunk tudod mire gondolok annak ellenére, hogy a szavakon lovagolsz.

    Figyelj... Attól mert szerintem felesleges a táblagép, még gyártanék bárkinek ha kifizeti. Most bzmeg azt fogod mondani, hogy nem vagy bárki?
  • G_ArchAngel #10
    Nekunk? Kik azok a 'nekunk'?
    Nekem pl. egy sincs, se iOS, se Android, se WebOS-es...

    Sok volt a konyakmeggyes szaloncukor?:)
  • drzen
    #9
    Attól mert szerintem felesleges a táblagép, még gyártanék nektek ha kifizetitek.
  • sanyicks
    #8
    steve jobskodik ő is egy kicsit ;)
  • finizlik
    #7
    Nekem nem kellene, de nekem bejönnek a Google minimalos dolgai, a zöld szín kifejezetten tetszik
  • G_ArchAngel #6
    Eric Schmidt multkor lehulyezte az Apple-t es feleslegesnek nevezte a Siri-t. Most akkor mi is van?
  • denes123s
    #5
    Nálam meg pont fordított a helyzet. Mióta megvan az ipad, azóta a pc-t nem nagyon tudom mire használni egy két kivételtől eltekintve. Ráadásul hozzászoktam, hogy egy másodperc alatt bármit, bárhol a lakásban megnézhetek a neten, nem kell beülnöm a gép elé és perceket várni míg egyáltalán bekapcsol. Sőt tobább megyek, 2 laptop is van itthon, de átlagos használatra azoknál is nagyságrebdekkel kényelmesebb egy tablet.
  • LordDraven
    #4
    Biztosan sok ember van, aki nem tud ezek nélkül élni, de én speciel semmire nem tudnám használni ezeket a tableteket. Pedig töröm a fejem, de semmi..
  • Marko001
    #3
    Mobilból is túl sok féle van már. De minek?
  • smv
    #2
    Ami fogy azt gyártani is fogják. Mobilt sem 2 cég dobott piacra.
  • Déta
    #1
    Hát nem igaz, hogy most már mindenki ezekkel a táblagépekkel jön...
    A Tesco is nem akar egyet piacra dobni?