Toronymagasan vezeti a tábla PC-piacot az Apple

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha figyeltél volna arra hogy mire válaszoltam (segítek: Nem kell a mai világban fizikai billentyûzet a hsz szerint) akkor nem ezt a választ írtad volna. Fizikai billentyûzet KELL, mert az a legjobb, és a leghatékonyabb eszköz a szövegbevitelre. Ez nem jelentui hogy nem létezhet mellette más is, de ha létezik is, az nem csökkenti a szükségességét. Adott feladatra mindig a leghatékonyabb mnegoldást érdemes választani. Én elég sokat gépelek, és egyáltalán nem mindegy, hogy ez mennyi idõmbe telik, vagy ohgy milyen eszközzel végzem.
smv
Sajnos tablet fronton nem fogom tudni szemléltetni, de megmutatom mobil fronton:

iPhone:
http://www.hwsw.hu/kepek/hirek/2010/06/iphone4.jpg

Szerinted ez egy téglalap ami azt indokolja, hogy csak és kizárólag ilyen telefonokat lehetne készíteni:
http://androidportal.hu/sites/default/files/samsung-galaxy-s.jpg
http://www.telefonguru.hu/keszulekek/Samsung_S5830_Galaxy_Ace.jpg

Pedig valahogy mégis elõfordul, hogy vannak olyan gyártók akik képesek valamilyen varázslatos módon a téglalapot úgy elkészíteni, hogy az mégsem pont úgy néz ki mint a vitatott téglalap...

Például:
http://mobiltesztek.hu/wp-content/uploads/2011/05/Sony-Ericsson-XPERIA-X10-mini-pro_1.jpg
http://plastik.hu/media/images/htc-desire-ofc.jpg
http://blog.se-portal.hu/wp-content/uploads/2011/01/Sony-Ericsson-Xperia-X12-Arc-Anzu1.jpg
http://webshop.t-mobile.hu/shopimages/keszulekek/t_mobile/zte-blade-1-400.jpg
http://www.blackberry-france.com/wp-content/uploads/2010/08/blackberry_torch9800_450_2.jpg
http://www.motorola.com/staticfiles/Consumers/Products/Mobile%20Phones/MOTOROLA-DEFY/_Images/_Staticfiles/B2C_DEFY_Black_Front_Home_EMEA_lg.png

Mint látod a téglalap sokféleképpen elkészíthetõ, sokféleképpen nézhet ki, mint ahogyan egy valaki más is írta egy autó alakja is lehet olyan mint a bogáré, meg nem is.,.

A többi már nem csak neked szól:
Mobil fronton a legtöbb gyártónak sikerül egyedit alkotnia.

Persze ez csak így hirtelen eszembe jutott, nekem semmi bajom ezzel a dizájnnal, tõlem nyomhatja az összes gyártó.

A tablet ahogyan írták tartalomfogyasztásra való, azaz ha valakinek van rá kerete, és szeretne pc nélkül netezni nagyobb képernyõn mint amit a mobilja kínál akkor használhatja. Elektromos borotvát sem kötelezõ használni, aki szeretné az használhatja, a többiek meg mégse verik a kukijukat, hogy a sznob rohadék miért nem kézzel tépi ki a szõrszálait...

A flash elég béna érv. Egyre kevesebb helyen használják, és éppen az iPad és iPhone miatt végre ahol van ott is próbnak alternatívát nyújtani hozzá. Egy beépülõ pluginról beszélünk, ezen az elven akár az is lehetne a gond, hogy a wmp vagy az excel beépülõk nem mûködnek android alatt.

Flash játékok helyett vannak a marketekben (android, iOS) sokkal jobb minõségû játékok. Most az az érv, hogy nem játszhatsz flash játékokkal? PC-n meg elég macerás psp, vagy xbox 360 játékokat tolni...

Starcraft + Diablo III - esemve

Macc
Az emberben (mar amelyikben) az a csodalatos, hogy barmit meg tud tanulni, es minel tobbet csinalja annal jobban megy neki. Nem azt mondom hogy az erintokepernyon jobb gepelni, de elegge hozza lehet szokni, es egy par mondatos hozzaszolas gepelese sem okoz tul nagy problemat.

narumon
+1
Én egy ilyen 67-es hozzászólásban található üzenetet pikkpakk beírok tableten is.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Klasszisokkal gyorsabban irok tapogatos telefonon, mint Blackberry-n. Ellenben tablet-en lassabban, mint fizikai billentyuzeten.
Nem vagyunk egyformak😉

http://gaborszantai.co.uk/

"Ugye tudod hol a bukfenc? A technologia kozben fejlodott. Teszem azt fizikai gombokra, kapcsolokra mar nem nagyon van szukseg"

Dehogynem. A virtuális billentyûzet tizedannyira sem hatékony mint a fizikai. Marháskodásra, "szia hogy vagy" szintû szöveg bekínlódására jó, másra nem. Ezt a hozzászólást sem lennék hajlandó beszenvedni ide, minimum 4x annyi idõmet venné el mint egy rendes billentyûzet. Honnan a fenébõl veszed hogy nincs szükség rá? Egy tableten nyilván nem lehet megoldani értelmesen a dolgot, illetve mivel az egy szórakoztatóelektronikai cikk, így az emberek megelégszenek azzal a roppant kevéssel, amit ad (10x olyan áron mint amit megérne).
narumon
"Hogy hasznos-e vagy sem, azt nem tudom, de itt angliaban meg 1-et nem lattam hasznalva,"

Nekem is több barátom van angliában, azoknak mindegyiküknek van ipadja kivétel nélkül. Vannak munkatársaim is angliában azoknak is van némelyiküknek. Az, hogy a te ismerõseidnek nincs az nem mérvadó.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Teszem azt fizikai gombokra, kapcsolokra mar nem nagyon van szukseg "

A logikád ott hibázik, hogy elõtte is csinálhattak volna már ilyet. Erre volt az applenek az a koncepciója, hogy minden gomb a képernyõre kerüljön. Amikor elõjöttek egy ilyen tervvel akkor mindenki lehülyézte õket, most, hogy sikeresek mindenki másolja. Ezen nem tudsz mit szépíteni.
Érdekes módon a newtont (az apple elsõ PDA szerû próbálkozása a 90-es évekbõl), azért szavazta le Jobs, mert egy stylussal kellett böködni. Õ már akkor azt mondta, hogy az isten adott nekünk tíz érintõ ujjat ne találjunk ki másikat.

Nem, te nem erted, amit irt neked.
Tele volt a net hisztivel, hogy mennyire hulye az Apple, hogy egy gombot tesz az iPhone/iPad-ra. Aztan szep lassan a tobbirol is lekopott, de akkor mar nem az Apple volt hulye, hanem termeszetesnek vettek az Apple-haterek, hogy mindenki a minimalizmust koveti, hiszen a termeszetben is ez az uralkodo forma.
2007-tol😊

Ez most komoly? Melyik resze nem ertheto a technologiai fejlodes - nem kellenek fizikai gombok, kapcsolok resznek?(azaz minimalis szinten) Azert mert az erintokepernyore ra lehet "varazsolni" oket.... Tenyleg nem erted? A felso kepek kezdeti, fejletlenebb tipusok..kozben kialakult a jelenlegi forma..ennel mar nem lesz jobb (valoszinuleg) Anno a videomagnoknal es felvevoknel lehetett megfigyelni szepen a fejlodest 😊
Ez a letisztultság mánia szerinted honnan ered? Miért van? Tanulmányozd még azt a képet. Technológiai fejlõdés ide, vagy oda sokan sérelmezték, hogy meg akarják mondani nekik, nem kellenek fizikai gombok. Most meg már természetes és törvényszerû mi? Ha alternatív verziókat szeretnél látni szerintem a kép felsõ része segít.
Errm...Ramutatnal hol hulyeztem azt, akinek van?
Hallgatom az alternativ verziokra a javaslataidat...Addig lebetuzom meg 1x: technologiai fejlodes...
Trágyarakodót sem sokat látok Budapest belvárosában, mégsem hülyézem le azt, akinek van.
Apple-nél kitalálták, hogy legyen egy kijelzõ, mondjuk egy home gomb és kész az elõlap. Mibõl gondolod, hogy csak ez az egy megoldás létezik? Persze egyszerûbb a sikeres eszköz formáját használni a gyártóknak, mint kockáztatni, de amikor kijött, gondoltad volna, hogy ez lesz a nyerõ forma? Vagy akkoriban meg azzal voltál elfoglalva, hogy ilyen rohadt drága és teljesen buta cucc hisz még gombok sincsenek rajta nem?
Hogy hasznos-e vagy sem, azt nem tudom, de itt angliaban meg 1-et nem lattam hasznalva, pedig nem 1-2 emberket ismerek itt...Rengetegnek vannak Apple cuccai, de eppenseggel tabletet meg egyikojuk sem vett (sem iPadot, sem masmilyet) Netbookot, laptopot viszont majd mindenkinel...
Ugye tudod hol a bukfenc? A technologia kozben fejlodott. Teszem azt fizikai gombokra, kapcsolokra mar nem nagyon van szukseg (mint ahogy a pre iPad keszuleken vannak)igy azok eltuntek...Fogantyu is roppant hulyen nezne ki ma mar 1 tableten (bar a 2 fogantyus keszulek tuti egymasrol koppintotta a dolgot, nem igaz?😛)
Adott 1 erintokepernyo es 1 keret hozza...szerinted milyen mas megoldas lehetne meg, ami nem "koppintas" Kivancsian varom a design otleteket....
Bocsanat, de aki nem akarja hasznalni/nem tetszik neki/nincs ra szuksege miert probalja bemagyarazni masoknak, hogy tabletnek semmi haszna? Mas szamara nem lehet?

Oke, ettol meg divattermek, foleg az ipad. De mobiltelefonja sincsen minden embernek, vagy notebookja, vagy eppen pc-je. Akinek tetszik es telik ra, legyen vele boldog.
- PC kiváltása

Látom szövegértési problémákkal küzdesz, had segítsek.
A PC-k két dologra alkalmasak:
1. tartalomkészítésre
2. tartalomfogyasztásra
Az átlagfelhasználók nagy többsége tartalomfogyasztó és ritkán tartalomkészítõ. Értsd: többször néz filmet, mint ahányszor filmet forgat, többet olvas, mint amennyit ír, többször hallgat zenét, mint ahányszor zenét szerkeszt, stb.
A tabletek koncepciója, hogy beáldozzák a PC-k tartalomkészítõ funkcióit a kényelmesebb tartalomfogyasztás érdekében.
Na mit kapunk így?
Bezony egy olyan gépet, amit a felhasználók nagy többsége használni fog. Nem mindig, hanem gyakran.
A tablet tehát nem váltja ki 100%-osan a PC-t, hanem néhány funkciót átvesz tõle.
Kihalnak a tabletek miatt a PC-k?
Nem.
Csökken a jelentõségük?
Igen.

- Design kérdés

Azt a kérdést, hogy az iPad formája szabadalmi védelem alá esõ iparmûvészeti alkotás-e nem Te döntöd el és nem is én. Erre való a bíróság. Innentõl kezdve lehet hasonlítani az iPadot VW bogárhoz meg téglához, mindkét álláspont vélemény, ami ugyebár olyan, mint a mellbimbó: mindenkinek van, de nem mindenkié érdekel.
narumon
Idefigyelj körtegyerek! Nem szoktam hazudni a kedvedért meg nem kezdem el.

sharpshooter
Nem érdemes ezen kattognod. Vannak létformák, akik szerint minden pohát egy üres, kör alapú hasáb és soha nem dolgozott rajta senki, hogy ilyen legyen.
Az ilyenek élete végtelenül egyszerû, ne bolygassuk fel felesleges információkkal.

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

Félkészség: hát tény, hogy a drágább masina ha nem muzsikál megfelelõen akkor az idegesítõ lehet. De azért aki okostelót vesz az azért talán tisztába van vele, hogy egy dinamikusan okosítható rendszert tart a kezében. Ez esetben meg akkor ha valami nem oké alapból akkor leszed egy jobb app-ot mint te a Ouikpic-et. (kipróbálom. Köszi a tippet)
Amúgy nekem meg a foto-videó app nem tetszett. Láttam egy tesztet a telómról és megjegyezte, hogy meglehetõsen pixeles a videó sajnos. Hát itt csak az a sajnos valójában hogy a gyárilag adott app korlátozott képességû. Leszedtem egy másikat és most szépen videózik nem 3gp-be hanem mp4-be (h264).
De nem mérgelõdöm, mert ez egy 10eHuF-os teló.
Viszont a drága masinák HW-ben erõsebbek is mint az én 10e-em.
Egységesség: ezt még mindig nem értem. Ha Android Marketbõl intézem a dolgokat akkor minden ugyan olyan minden Androidos telón. Vagy nem?

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Tenyleg nem kellene kenyszerbol beleszolni mindenbe, amihez teljesen fogalmatlan vagy, pl. formatervezes, design.

Raadasul tudva, hogy AppleTroll/SamsungFanBoy lvl 18/12 vagy, frocsognel, ha a Samsung hozta volna ki a minimal designt es az Apple koppintja, holott...

A félkészséget inkább arra értem, hogy a gyári programok pl Samun nem a legjobbak. (Más gyártó android készülékén nem tudom milyen, de úgyis mindenki a samsunggal huszárkodik.) Gondolok itt a képnézegetõre, ami nagyon lassú. Marketbõl persze vadászhatunk napokon keresztül megfelelõ alkalmazásra, 1 létezik is Quikpic. Én viszont szeretem, ha egy drága telefonon, ami gyárilag rajta van, az hozza azt amit elvárok tõle, tehát nem csalódok benne.
Egységesség: (utólag felrakható alkalmazásoknál) Ezt persze sok gyártó jelenléte miatt nehéz összehozni, de szerintem komolyabb lenne az egész, ha lenne valami jellegzetesség. így nekem kicsit szétszórtnak hat a rendszer, de ez teljesen szubjektív, aki eleve Linuxon él az lehet még élvezi is az ilyet, viszont õk vannak kevesebben.
""Amirõl beszélsz az a minimalista design. Amivel semmi baj sincs azon kívül, hogy a világon senki más nem próbálta meg levédetni Jobson kívül..."

Próbálj meg megszólalásig olyan autót gyártani, mint a Volkswagen bogár és meglátod mennyire komolyan veszik a világban az ipari formaterveket érintõ szabadalmakat."
A VW Bogár nem minimalista designú autó. Próbálj meg szimpla téglalap alakú téglát gyártani, és várd hogy beperelnek-e, mert egyezik a mérete a konkurensével.
""Vmi link errõl? De ha az nincs (mert nem lesz):"
Az ellenkezõjérõl sem."
Akkor most jól értem, hogy a levegõbe beszélsz? Tényként állítasz be valamit, amirõl kibaszottul nincs információd?

""nézz körül, és mondjál 1 db létezõ embert, aki ilyen."
Más forumban soroltunk egy párat már."
Más fórumban soroltatok, királyi többesben? És ide nem tudsz? Szóval nemhogy felmérés, vagy bármi objektív infód nincs, de saját szubejektív tapasztalataid is pont az ellenkezõjérõl vannak, mint amit állítasz?

Bazmeg almagyerek, legalább HAZUDJÁL.
Te beszéltél a PC kiváltásáról: "Ha felsorolod, hogy melyek azok a számítástechnikai tevékenységek, amiket rendszeresen mûvelsz és tablettel lehetetlen, vagy kényelmetlen lenne elvégezni, rögtön kiderül, hogy a felhasználók jelentõs százaléka ezekkel a dolgokkal tökre nem foglalkozik."

Bár most már csak "másodlagos gépet" vált ki. A vége meg az lesz hogy semmit.
Ezt a félkészséget és egységességet nem nagyon értem. Nekem egy Telenor OneTouch (Alcatel OneTouch OT-990) van, azon az Alcatel elgondolása alapján került fel egy-pár program, de a Samun gondolom megint más programok vannak. Szóval ha így nézzük akkor vannak az Apple iPhone-ok - Apple iOS-el és vannak az ... gyártók, Android OS-el. Ilyen formán nincs meg az egységesség és ki milyen programokat rak rá aa Androidos készülékére annyira mondható késznek. De azért ha jól sejtem az iPhone-okon sincs pl. parkoló óra app. vagy autópálya díj app...
Szóval ilyenformán egyik rendszer sincs készen. Nem is lehetne.

Ami viszont az Android-ban és az iOS-ben is egységes az az app-ok kezelése.
Bármilyen Androidos ketyerét is vegyél, az Android Market ugyanúgy mûködik. Innentõl már csak meg kell fogalmazódnia a kérdésnek, hogy mire is van szükségem és a market keresõjébe beírom és kiválasztom a nekem megfelelõ app-ot a sok száz-ezer alkalmazásból.

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Hát a telefonokkal azért csínján. Handrást talán nem kell bemutatni senkinek, több mint nagy Apple fan és az õ blogján általa írt "“Apró” problémák az iPhone 4S-el" címmel azért nem semmi.
Ugyebár az iPhone egy olyan telefon, ami sok más egyebet tud a telefonáláson kívül. Hát ennek a csodának csak az alapfunkciója nem akaródzik mûködni rendesen.
De persze nem kell parázni, az Apple megoldja a problémát. Azért én úgy gondolom, hogy a nagyobb márkák mind megteszik ugyan úgy azt a gesztus, hogy a problémás a rendszer akkor orvosolják.
Na de ha egy Androidos termék valamit nem tud megbízhatóan csinálni akkor az egy rakat sz*r, ha Apple akkor nyugi meg lesz oldva.
“Apró” problémák az iPhone 4S-el

Ez sajnos így van, és telefonoknál is. Jó az android rendszer már-már sokmindent meg lehet vele csinálni akár egy pc-n, vagy iOS-eszközön, de nem egységes. Sok program jó lenne, de igénytelenül néznek ki, mégtöbb meg egyszerûen szr. Olyan mint egy félkész rendszer, amivel ha ráérsz próbálkozhatsz számodra megfelelõvé, jól mûködõvé tenni különféle programokkal, de amikor kézhez veszed még olyan semmilyen. Ezzel szemben a másik rendszer egy kész, teljesen jól mûködõ dolog. (tapasztalat felsõ kategóriás Andró masinával)
latom fingod nincs es sose lattal meg tabletet. vicces is vagy. foleg, mert egyertelmuen utaltal arra, hogy itt neked nem altalaban a tablettal van gondod, hanem az Apple tablettel csak. ami nem tudom mivel lenne buzeransabb, sznob gep, mint a rola koppintott ugyancsak draga tobbi szemet.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

mad mind
De azért egy bogár és egy négyzet/téglalap közt van némi eltérés. Ritkán hallani, hogy a tv gyártók levédetnék a tv formáját (téglalap)és utána perelgetnék egymást. Az, hogy az alma megtehette, a szabadalmi rendszer szégyene.

mad mind
Pedig mindent amit leírtál meg lehet csinálni más tablettel, netbookkal és notebookkal is. A 3másodperces bekapcsolást a legtöbb notebook is tudja alvó és néhány hibernált módból.
Felõlem azt használsz amit akarsz, de teljesen felesleges ilyen hülyeségekre hivatkozni. Egy dolog van amiben az ipad jelenleg is jobb mint a többi, az almabolt. Ennyi. Minden másra hivatkozni nevetséges.

mad mind
Ez baromság.

mad mind
Tízmilliók vásároltak netbookot. Aztán a tízmilliók után kifújt. Ismerõsöm vett ipadot, majd ipad2-t és ha megjelenik meg fogja venni a 3-ast is. És elég sokan ugyanezt csinálják. Lehet, hogy ugyanaz a tízmillió a vásárló?
Én nem vagyok a hülye pénzköltés ellen, de ennyire védeni se kéne a nagyranõtt telefont.

Ismerõsöm kérdezte, milyen tabletet vegyen a testvérének ajándékba.

Mondtam az attól függ mennyire szereted:
- ha nagyon, akkor iPad, imádni fogja minden területen (web, film, játék, méret stb.)
- ha kicsit szereted, valami androidost: mindig ott motoszkál majd benne, hogy nem az igazi
- ha nem szereted, valami egyéb vackot: jó sokat fog mérgelõdni, aztán inkább nem is használja
Ezert tartjak, az SG udvaribolondja, az osszes kommentjen sirni es rohogni lehet egyszerre, akarmilyen topikba ir😊))

cloud.strife
Hát persze. Látszik hogy 2 percig sem használtál (nem add ide hadd nyomogassam) iPhone-t vagy iPad-et.
Ha használtál volna nem beszélnél hülyeségeket.

www.digimomentsvideography.com

marcius ota egyetlen egy oldallal sem talalkoztam, ahol flash-re lett volna szuksegem. azt hittem ez a flash tema mar elavult ellenerv.😊

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

ipad:
reggel felkelek, ha akarom 3 mp mulva mar mukodik a bongeszo es netezek, hireket olvasok, olvasom az e-mail-eket, nezem meg a karacsonyi rendelesek epp hol jarnak, zenet hallgatok, ...
kesobb bent eloadason erre jegyzetelek (kezzel, vagy virtualis billel potyogve), ezen olvasom skript-eket, firkalok rajuk, ... szotaram is ebben van, ha olyan szo jonne, amit nem vagok (kulfoldon tanulok), ...
aztan ha kurvara unatkoznek, akkor ezen lesem a filmeket, sorozatokat, jatszok, ...
biztos felesleges es sznob keszulek es ezek kozul mindent meglehetne csinalni egy netbook-al, es legalabb ilyen gyorsan! ... not

Mindennel egyetertek, kiveve ezzel:

"Mivel nem játssza le a flash-t, egyenlõre még netezni sem jó."

Ez teszi netezesre alkalmassa, aki Flash tartalmat (ertsd: fost) szor a netre, az teszi onmagaban a netet hasznalhatatlanna. Tisztelet az 1% alatti minosegi flash tartalom keszitojenek.

narumon
"De blogolni vagy szöveget bevinni már necces."

Én szoktam vele blogolni. Kérdés milyen jellegû a blog. Ha néhány sor szöveget kell beírni és képeket megosztani akkor tökéletes. Regény jellegû blogot nem írnék vele.

"Tehát faszbúkolni nem sok értelme van."

Én ritkán faszbúkolok mert az egész egy hülyeség, de miért nincs értelme ipadon faszbukolni? Aki facabookot használ annak pl tökéletes. Oda sem oldalakat írnak. Néhány mondatot meg pillanatok alatt lehet vele írni (kiegészítõ billentyûvel meg akármennyit)

"Mivel nem játssza le a flash-t, egyenlõre még netezni sem jó."

Hagyjuk mert ez a baromságot. Milyen nezetéshez kell flash? Engem a flash hiánya soha nem zavart, olyannyira, hogy a netbookomon soha nem is volt telepítve. Ez már rég lejárt lemez, ráadásul a jövõ is a flash eltûnése felé mutat. Abszolút felesleges.

"Az operációs rendszere egy fosch."

Tedd hozzá, hogy szerinted!

"Az egyébként mûködne, hogy a házimozit összekötjük vezetéknélkülin a tablettel, és a tablet csak háttértár, és "távirányító" a házimozihoz.
De szerintem ilyen egyenlõre nincs."

Hogy ne lenne. Még a mûholdvevõmet is tudom vele irányítani, sõt a mûsort vagy a felvett mûsort is meg tudom nézni a padon keresztül.

"Ez egy jó ötlet lenne, és már régen megléptem volna Jobs helyében. Az tényleg innovatív lenne."

Egy csomó ilyen van, nem kell hozzá innovatívnak lenni. Nagy gyártók komplett olyan médialejátszókat csinálnak aminek külön ipad/iphone és ritkábban de android programja is van.

"Mi lenne, ha nem lehetne wlkman meg mp3-lejátszó, mert a Sony elsõ volt a walkmannael a 80-as években, ha nem lehetne távirányító a tévénkben, mert valaki egyszer kitalálta."

Húúú az nagyon rossz példa volt, a Sony-t évtizedekig perelték a walkman miatt például, mert a Sony ellopta az ötletet és nem akart fizetni érte. A távirányító szintén nagyon rossz példa, Tesla találta fel és védette le, a késõbbi más elveken mûködõ modelleket pedig mindig az aktuális kitaláló. Természetesen a használata után jogdíjat kellett fizetni. Szóval ez két nagyon nagyon rossz példa volt. (Sõt még Apple vonatkozása is van mert a tanítható távírányító Wozniak találmánya)

A Tablet az másodlagos, harmadlagos eszköz.
Arra mondjuk jó lenne, hogy az ágyban vagy a klotyón netezzen vcele az ember. De blogolni vagy szöveget bevinni már necces. Tehát faszbúkolni nem sok értelme van. Mivel nem játssza le a flash-t, egyenlõre még netezni sem jó. Az operációs rendszere egy fosch.
Említed a zenehallgatást.
Na, ha utcán vagy akkor headset és telefon, ha meg otthon, akkor hifi-torony (házimozi) vagy számítógéppel összekötve a házimozi. Az egyébként mûködne, hogy a házimozit összekötjük vezetéknélkülin a tablettel, és a tablet csak háttértár, és "távirányító" a házimozihoz.

De szerintem ilyen egyenlõre nincs. Mert akkor az ágyból lehetne irányítani az egész rendszert. Ez egy jó ötlet lenne, és már régen megléptem volna Jobs helyében. Az tényleg innovatív lenne. Viszont lett volna olyan pofátlan, hogy levédetné. Ezeket nem szabadna hagyni levédetni. Mi lenne, ha nem lehetne wlkman meg mp3-lejátszó, mert a Sony elsõ volt a walkmannael a 80-as években, ha nem lehetne távirányító a tévénkben, mert valaki egyszer kitalálta.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

narumon
"Vmi link errõl? De ha az nincs (mert nem lesz):"

Az ellenkezõjérõl sem.

"nézz körül, és mondjál 1 db létezõ embert, aki ilyen."

Más forumban soroltunk egy párat már.

"Az én ismerõseim között nincs ilyen."

Pontosan. A TE ismerõseid között nincs ilyen.

"Vagy Excelt használ, vagy Wordot, vagy szimplán csak flashes játékokkal játszik (torrentet fel se hozom)."

Excel és Word nekem az otthoni gépemre fel sincs telepítve pedig én üzletember lennék vagy mifene, de kapásból tudok a környezetembõl minimum egy tucat embert aki szintén nem excelezik meg wordözik otthon. Sõt az excel és word fájlokat az ipadon is van lehetõséged megnyitni, szóval elolvasni el tudod (ha nagyon akarod szerkesztõ is van rá), de nyilvánvalóan nem erre van és pont errõl beszélünk.
Torrent: Barátom még mindig szép pénzt keres abból, hogy emberek megkeresik, hogy valami írjon ki, töltsön le. Fogalmuk sincs róla mi az a torrent és hogyan mûködik.

"A tablet lehet egy másodlagos valami, amely pozíciójáért küzdhet az okostelefonnal. De PC-t kiváltani..."

Nem az asztali PC-t kell vele kiváltani. Nem is arra van. A notebookot meg a netbookot viszont nagyon jól ki lehet váltani nagyon sok helyen.

"El lehet vele tölteni az idõt. De még annyira se tudja helyettesíteni a PC-t, amennyire a tv-t (mert azért valljuk be, ahhoz közelebb áll mint egy PChez)."

Azért nekem van, hogy napokig nem kapcsolom be az asztali gépet, mert a kis otthoni dolgaimnak. Email, youtube, hírek, olvasás, stb. Tökéletesen megfelel. Nem a videoszerkesztést akarják vele kiváltani, de hány ember van a világon aki videót szerkeszt? (Én barátaim közül egyet sem tudok mondani pedig nem kevés van)

"Amirõl beszélsz az a minimalista design. Amivel semmi baj sincs azon kívül, hogy a világon senki más nem próbálta meg levédetni Jobson kívül..."

Próbálj meg megszólalásig olyan autót gyártani, mint a Volkswagen bogár és meglátod mennyire komolyan veszik a világban az ipari formaterveket érintõ szabadalmakat.
Ki beszél itt a PC kiváltásáról? A tablet nem a PC-t, mint olyat váltja ki, hanem a háztartásokban lévõ másodlagos gépet. Azt, amit a csajának rakott össze az ember leamortizált alkatrészekbõl, majd ami helyett laptopot vagy netbookot vett neki karácsonyra.
Kérdezd meg az ismerõseidtõl, hogy a _szabadidejük_ hány százalékát töltik Excel és Word használattal, és hány százalékát zenehallgatással, filmnézéssel, játékkal, facebook nyomkodással. Na ugye.
Az okostelefonok jó mobil eszközök, de tartalom fogyaszásra ugyanúgy kompromisszumos termékek, mint a PC-k. A tableteket ezzel szemben elsõdlegesen tartalomfogyasztásra tervezték, és mint az eladási adatokból látszik, van rá kereslet.
Egyébként mennyi ideig kell valaminek tartósan a piacon lennie, hogy ne beszéljünk divatcikkrõl?
"Pedig Jobs pont ezt tekintette elsõdlegesnek, hogy ezeket az egyszerû tökéletes formákat a termékekben is megjelenítse."

Amirõl beszélsz az a minimalista design. Amivel semmi baj sincs azon kívül, hogy a világon senki más nem próbálta meg levédetni Jobson kívül...
"Ha felsorolod, hogy melyek azok a számítástechnikai tevékenységek, amiket rendszeresen mûvelsz és tablettel lehetetlen, vagy kényelmetlen lenne elvégezni, rögtön kiderül, hogy a felhasználók jelentõs százaléka ezekkel a dolgokkal tökre nem foglalkozik."
Vmi link errõl? De ha az nincs (mert nem lesz): nézz körül, és mondjál 1 db létezõ embert, aki ilyen. Az én ismerõseim között nincs ilyen. Vagy Excelt használ, vagy Wordot, vagy szimplán csak flashes játékokkal játszik (torrentet fel se hozom).
A tablet lehet egy másodlagos valami, amely pozíciójáért küzdhet az okostelefonnal. De PC-t kiváltani...
A tablet divatcikk. Az iPad-ot simán csak jó nyomkodni. El lehet vele tölteni az idõt. De még annyira se tudja helyettesíteni a PC-t, amennyire a tv-t (mert azért valljuk be, ahhoz közelebb áll mint egy PChez).
narumon
"Mint ahogy az apple mögé sem. Ne nevezzük már kreativitásnak és dizájnnak a világ legegyszerûbb és legelcsépeltebb formáit, csak mert azt mondja valaki(aki el akarja adni) az dizájnos."

Pedig Jobs pont ezt tekintette elsõdlegesnek, hogy ezeket az egyszerû tökéletes formákat a termékekben is megjelenítse. Nem véletlen reszelték hihetetlen költségeket a Next kocka dobozát pl. (mert nem tudtak neki tökéletes dobozt gyártani). Akinek nem tetszik az ne vegye. Nekem kimondottan tetszenek az egyszerû, pontos vonalvezetéssel húzott tökéletes formák. Nálunk a lakásban ezért van téglatest alakú ülõ és nem a cirádás, agyonvarrott, fafaragott változat. Van akinek az tetszik és azt veszi. Izlésrõl vitatkozni felesleges mert nem lehet. Van aki milliókat fizet egy 18. századi székért, én meg nem engedném be a lakásba.

narumon
+1

Oldal 1 / 2Következő →