72
  • usersg
    #72
    Ha figyeltél volna arra hogy mire válaszoltam (segítek: Nem kell a mai világban fizikai billentyűzet a hsz szerint) akkor nem ezt a választ írtad volna. Fizikai billentyűzet KELL, mert az a legjobb, és a leghatékonyabb eszköz a szövegbevitelre. Ez nem jelentui hogy nem létezhet mellette más is, de ha létezik is, az nem csökkenti a szükségességét. Adott feladatra mindig a leghatékonyabb mnegoldást érdemes választani. Én elég sokat gépelek, és egyáltalán nem mindegy, hogy ez mennyi időmbe telik, vagy ohgy milyen eszközzel végzem.
  • smv
    #71
    Sajnos tablet fronton nem fogom tudni szemléltetni, de megmutatom mobil fronton:

    iPhone:
    http://www.hwsw.hu/kepek/hirek/2010/06/iphone4.jpg

    Szerinted ez egy téglalap ami azt indokolja, hogy csak és kizárólag ilyen telefonokat lehetne készíteni:
    http://androidportal.hu/sites/default/files/samsung-galaxy-s.jpg
    http://www.telefonguru.hu/keszulekek/Samsung_S5830_Galaxy_Ace.jpg

    Pedig valahogy mégis előfordul, hogy vannak olyan gyártók akik képesek valamilyen varázslatos módon a téglalapot úgy elkészíteni, hogy az mégsem pont úgy néz ki mint a vitatott téglalap...

    Például:
    http://mobiltesztek.hu/wp-content/uploads/2011/05/Sony-Ericsson-XPERIA-X10-mini-pro_1.jpg
    http://plastik.hu/media/images/htc-desire-ofc.jpg
    http://blog.se-portal.hu/wp-content/uploads/2011/01/Sony-Ericsson-Xperia-X12-Arc-Anzu1.jpg
    http://webshop.t-mobile.hu/shopimages/keszulekek/t_mobile/zte-blade-1-400.jpg
    http://www.blackberry-france.com/wp-content/uploads/2010/08/blackberry_torch9800_450_2.jpg
    http://www.motorola.com/staticfiles/Consumers/Products/Mobile%20Phones/MOTOROLA-DEFY/_Images/_Staticfiles/B2C_DEFY_Black_Front_Home_EMEA_lg.png

    Mint látod a téglalap sokféleképpen elkészíthető, sokféleképpen nézhet ki, mint ahogyan egy valaki más is írta egy autó alakja is lehet olyan mint a bogáré, meg nem is.,.

    A többi már nem csak neked szól:
    Mobil fronton a legtöbb gyártónak sikerül egyedit alkotnia.

    Persze ez csak így hirtelen eszembe jutott, nekem semmi bajom ezzel a dizájnnal, tőlem nyomhatja az összes gyártó.

    A tablet ahogyan írták tartalomfogyasztásra való, azaz ha valakinek van rá kerete, és szeretne pc nélkül netezni nagyobb képernyőn mint amit a mobilja kínál akkor használhatja. Elektromos borotvát sem kötelező használni, aki szeretné az használhatja, a többiek meg mégse verik a kukijukat, hogy a sznob rohadék miért nem kézzel tépi ki a szőrszálait...

    A flash elég béna érv. Egyre kevesebb helyen használják, és éppen az iPad és iPhone miatt végre ahol van ott is próbnak alternatívát nyújtani hozzá. Egy beépülő pluginról beszélünk, ezen az elven akár az is lehetne a gond, hogy a wmp vagy az excel beépülők nem működnek android alatt.

    Flash játékok helyett vannak a marketekben (android, iOS) sokkal jobb minőségű játékok. Most az az érv, hogy nem játszhatsz flash játékokkal? PC-n meg elég macerás psp, vagy xbox 360 játékokat tolni...
  • Macc
    #70
    Az emberben (mar amelyikben) az a csodalatos, hogy barmit meg tud tanulni, es minel tobbet csinalja annal jobban megy neki. Nem azt mondom hogy az erintokepernyon jobb gepelni, de elegge hozza lehet szokni, es egy par mondatos hozzaszolas gepelese sem okoz tul nagy problemat.
  • narumon
    #69
    +1
    Én egy ilyen 67-es hozzászólásban található üzenetet pikkpakk beírok tableten is.
  • G_ArchAngel #68
    Klasszisokkal gyorsabban irok tapogatos telefonon, mint Blackberry-n. Ellenben tablet-en lassabban, mint fizikai billentyuzeten.
    Nem vagyunk egyformak;)
  • usersg
    #67
    "Ugye tudod hol a bukfenc? A technologia kozben fejlodott. Teszem azt fizikai gombokra, kapcsolokra mar nem nagyon van szukseg"

    Dehogynem. A virtuális billentyűzet tizedannyira sem hatékony mint a fizikai. Marháskodásra, "szia hogy vagy" szintű szöveg bekínlódására jó, másra nem. Ezt a hozzászólást sem lennék hajlandó beszenvedni ide, minimum 4x annyi időmet venné el mint egy rendes billentyűzet. Honnan a fenéből veszed hogy nincs szükség rá? Egy tableten nyilván nem lehet megoldani értelmesen a dolgot, illetve mivel az egy szórakoztatóelektronikai cikk, így az emberek megelégszenek azzal a roppant kevéssel, amit ad (10x olyan áron mint amit megérne).
  • narumon
    #66
    "Hogy hasznos-e vagy sem, azt nem tudom, de itt angliaban meg 1-et nem lattam hasznalva,"

    Nekem is több barátom van angliában, azoknak mindegyiküknek van ipadja kivétel nélkül. Vannak munkatársaim is angliában azoknak is van némelyiküknek. Az, hogy a te ismerőseidnek nincs az nem mérvadó.
  • narumon
    #65
    "Teszem azt fizikai gombokra, kapcsolokra mar nem nagyon van szukseg "

    A logikád ott hibázik, hogy előtte is csinálhattak volna már ilyet. Erre volt az applenek az a koncepciója, hogy minden gomb a képernyőre kerüljön. Amikor előjöttek egy ilyen tervvel akkor mindenki lehülyézte őket, most, hogy sikeresek mindenki másolja. Ezen nem tudsz mit szépíteni.
    Érdekes módon a newtont (az apple első PDA szerű próbálkozása a 90-es évekből), azért szavazta le Jobs, mert egy stylussal kellett böködni. Ő már akkor azt mondta, hogy az isten adott nekünk tíz érintő ujjat ne találjunk ki másikat.
  • G_ArchAngel #64
    Nem, te nem erted, amit irt neked.
    Tele volt a net hisztivel, hogy mennyire hulye az Apple, hogy egy gombot tesz az iPhone/iPad-ra. Aztan szep lassan a tobbirol is lekopott, de akkor mar nem az Apple volt hulye, hanem termeszetesnek vettek az Apple-haterek, hogy mindenki a minimalizmust koveti, hiszen a termeszetben is ez az uralkodo forma.
    2007-tol:)
  • cateran
    #63
    Ez most komoly? Melyik resze nem ertheto a technologiai fejlodes - nem kellenek fizikai gombok, kapcsolok resznek?(azaz minimalis szinten) Azert mert az erintokepernyore ra lehet "varazsolni" oket.... Tenyleg nem erted? A felso kepek kezdeti, fejletlenebb tipusok..kozben kialakult a jelenlegi forma..ennel mar nem lesz jobb (valoszinuleg) Anno a videomagnoknal es felvevoknel lehetett megfigyelni szepen a fejlodest :)
  • tucky1
    #62
    Ez a letisztultság mánia szerinted honnan ered? Miért van? Tanulmányozd még azt a képet. Technológiai fejlődés ide, vagy oda sokan sérelmezték, hogy meg akarják mondani nekik, nem kellenek fizikai gombok. Most meg már természetes és törvényszerű mi? Ha alternatív verziókat szeretnél látni szerintem a kép felső része segít.
  • cateran
    #61
    Errm...Ramutatnal hol hulyeztem azt, akinek van?
  • cateran
    #60
    Hallgatom az alternativ verziokra a javaslataidat...Addig lebetuzom meg 1x: technologiai fejlodes...
  • asgh
    #59
    Trágyarakodót sem sokat látok Budapest belvárosában, mégsem hülyézem le azt, akinek van.
  • tucky1
    #58
    Apple-nél kitalálták, hogy legyen egy kijelző, mondjuk egy home gomb és kész az előlap. Miből gondolod, hogy csak ez az egy megoldás létezik? Persze egyszerűbb a sikeres eszköz formáját használni a gyártóknak, mint kockáztatni, de amikor kijött, gondoltad volna, hogy ez lesz a nyerő forma? Vagy akkoriban meg azzal voltál elfoglalva, hogy ilyen rohadt drága és teljesen buta cucc hisz még gombok sincsenek rajta nem?
  • cateran
    #57
    Hogy hasznos-e vagy sem, azt nem tudom, de itt angliaban meg 1-et nem lattam hasznalva, pedig nem 1-2 emberket ismerek itt...Rengetegnek vannak Apple cuccai, de eppenseggel tabletet meg egyikojuk sem vett (sem iPadot, sem masmilyet) Netbookot, laptopot viszont majd mindenkinel...
  • cateran
    #56
    Ugye tudod hol a bukfenc? A technologia kozben fejlodott. Teszem azt fizikai gombokra, kapcsolokra mar nem nagyon van szukseg (mint ahogy a pre iPad keszuleken vannak)igy azok eltuntek...Fogantyu is roppant hulyen nezne ki ma mar 1 tableten (bar a 2 fogantyus keszulek tuti egymasrol koppintotta a dolgot, nem igaz?:P)
    Adott 1 erintokepernyo es 1 keret hozza...szerinted milyen mas megoldas lehetne meg, ami nem "koppintas" Kivancsian varom a design otleteket....
  • BrockSamson
    #55
    Bocsanat, de aki nem akarja hasznalni/nem tetszik neki/nincs ra szuksege miert probalja bemagyarazni masoknak, hogy tabletnek semmi haszna? Mas szamara nem lehet?

    Oke, ettol meg divattermek, foleg az ipad. De mobiltelefonja sincsen minden embernek, vagy notebookja, vagy eppen pc-je. Akinek tetszik es telik ra, legyen vele boldog.
  • asgh
    #54
    - PC kiváltása

    Látom szövegértési problémákkal küzdesz, had segítsek.
    A PC-k két dologra alkalmasak:
    1. tartalomkészítésre
    2. tartalomfogyasztásra
    Az átlagfelhasználók nagy többsége tartalomfogyasztó és ritkán tartalomkészítő. Értsd: többször néz filmet, mint ahányszor filmet forgat, többet olvas, mint amennyit ír, többször hallgat zenét, mint ahányszor zenét szerkeszt, stb.
    A tabletek koncepciója, hogy beáldozzák a PC-k tartalomkészítő funkcióit a kényelmesebb tartalomfogyasztás érdekében.
    Na mit kapunk így?
    Bezony egy olyan gépet, amit a felhasználók nagy többsége használni fog. Nem mindig, hanem gyakran.
    A tablet tehát nem váltja ki 100%-osan a PC-t, hanem néhány funkciót átvesz tőle.
    Kihalnak a tabletek miatt a PC-k?
    Nem.
    Csökken a jelentőségük?
    Igen.

    - Design kérdés

    Azt a kérdést, hogy az iPad formája szabadalmi védelem alá eső iparművészeti alkotás-e nem Te döntöd el és nem is én. Erre való a bíróság. Innentől kezdve lehet hasonlítani az iPadot VW bogárhoz meg téglához, mindkét álláspont vélemény, ami ugyebár olyan, mint a mellbimbó: mindenkinek van, de nem mindenkié érdekel.
  • narumon
    #53
    Idefigyelj körtegyerek! Nem szoktam hazudni a kedvedért meg nem kezdem el.
  • sharpshooter #52
    Nem érdemes ezen kattognod. Vannak létformák, akik szerint minden pohát egy üres, kör alapú hasáb és soha nem dolgozott rajta senki, hogy ilyen legyen.
    Az ilyenek élete végtelenül egyszerű, ne bolygassuk fel felesleges információkkal.
  • Athlon64
    #51
    Félkészség: hát tény, hogy a drágább masina ha nem muzsikál megfelelően akkor az idegesítő lehet. De azért aki okostelót vesz az azért talán tisztába van vele, hogy egy dinamikusan okosítható rendszert tart a kezében. Ez esetben meg akkor ha valami nem oké alapból akkor leszed egy jobb app-ot mint te a Ouikpic-et. (kipróbálom. Köszi a tippet)
    Amúgy nekem meg a foto-videó app nem tetszett. Láttam egy tesztet a telómról és megjegyezte, hogy meglehetősen pixeles a videó sajnos. Hát itt csak az a sajnos valójában hogy a gyárilag adott app korlátozott képességű. Leszedtem egy másikat és most szépen videózik nem 3gp-be hanem mp4-be (h264).
    De nem mérgelődöm, mert ez egy 10eHuF-os teló.
    Viszont a drága masinák HW-ben erősebbek is mint az én 10e-em.
    Egységesség: ezt még mindig nem értem. Ha Android Marketből intézem a dolgokat akkor minden ugyan olyan minden Androidos telón. Vagy nem?
  • G_ArchAngel #50
    Tenyleg nem kellene kenyszerbol beleszolni mindenbe, amihez teljesen fogalmatlan vagy, pl. formatervezes, design.

    Raadasul tudva, hogy AppleTroll/SamsungFanBoy lvl 18/12 vagy, frocsognel, ha a Samsung hozta volna ki a minimal designt es az Apple koppintja, holott...


  • tucky1
    #49
    A félkészséget inkább arra értem, hogy a gyári programok pl Samun nem a legjobbak. (Más gyártó android készülékén nem tudom milyen, de úgyis mindenki a samsunggal huszárkodik.) Gondolok itt a képnézegetőre, ami nagyon lassú. Marketből persze vadászhatunk napokon keresztül megfelelő alkalmazásra, 1 létezik is Quikpic. Én viszont szeretem, ha egy drága telefonon, ami gyárilag rajta van, az hozza azt amit elvárok tőle, tehát nem csalódok benne.
    Egységesség: (utólag felrakható alkalmazásoknál) Ezt persze sok gyártó jelenléte miatt nehéz összehozni, de szerintem komolyabb lenne az egész, ha lenne valami jellegzetesség. így nekem kicsit szétszórtnak hat a rendszer, de ez teljesen szubjektív, aki eleve Linuxon él az lehet még élvezi is az ilyet, viszont ők vannak kevesebben.
  • Komolytalan
    #48
    ""Amiről beszélsz az a minimalista design. Amivel semmi baj sincs azon kívül, hogy a világon senki más nem próbálta meg levédetni Jobson kívül..."

    Próbálj meg megszólalásig olyan autót gyártani, mint a Volkswagen bogár és meglátod mennyire komolyan veszik a világban az ipari formaterveket érintő szabadalmakat."
    A VW Bogár nem minimalista designú autó. Próbálj meg szimpla téglalap alakú téglát gyártani, és várd hogy beperelnek-e, mert egyezik a mérete a konkurensével.
  • Komolytalan
    #47
    ""Vmi link erről? De ha az nincs (mert nem lesz):"
    Az ellenkezőjéről sem."
    Akkor most jól értem, hogy a levegőbe beszélsz? Tényként állítasz be valamit, amiről kibaszottul nincs információd?

    ""nézz körül, és mondjál 1 db létező embert, aki ilyen."
    Más forumban soroltunk egy párat már."
    Más fórumban soroltatok, királyi többesben? És ide nem tudsz? Szóval nemhogy felmérés, vagy bármi objektív infód nincs, de saját szubejektív tapasztalataid is pont az ellenkezőjéről vannak, mint amit állítasz?

    Bazmeg almagyerek, legalább HAZUDJÁL.
  • Komolytalan
    #46
    Te beszéltél a PC kiváltásáról: "Ha felsorolod, hogy melyek azok a számítástechnikai tevékenységek, amiket rendszeresen művelsz és tablettel lehetetlen, vagy kényelmetlen lenne elvégezni, rögtön kiderül, hogy a felhasználók jelentős százaléka ezekkel a dolgokkal tökre nem foglalkozik."

    Bár most már csak "másodlagos gépet" vált ki. A vége meg az lesz hogy semmit.
  • Athlon64
    #45
    Ezt a félkészséget és egységességet nem nagyon értem. Nekem egy Telenor OneTouch (Alcatel OneTouch OT-990) van, azon az Alcatel elgondolása alapján került fel egy-pár program, de a Samun gondolom megint más programok vannak. Szóval ha így nézzük akkor vannak az Apple iPhone-ok - Apple iOS-el és vannak az ... gyártók, Android OS-el. Ilyen formán nincs meg az egységesség és ki milyen programokat rak rá aa Androidos készülékére annyira mondható késznek. De azért ha jól sejtem az iPhone-okon sincs pl. parkoló óra app. vagy autópálya díj app...
    Szóval ilyenformán egyik rendszer sincs készen. Nem is lehetne.

    Ami viszont az Android-ban és az iOS-ben is egységes az az app-ok kezelése.
    Bármilyen Androidos ketyerét is vegyél, az Android Market ugyanúgy működik. Innentől már csak meg kell fogalmazódnia a kérdésnek, hogy mire is van szükségem és a market keresőjébe beírom és kiválasztom a nekem megfelelő app-ot a sok száz-ezer alkalmazásból.
  • Athlon64
    #44
    Hát a telefonokkal azért csínján. Handrást talán nem kell bemutatni senkinek, több mint nagy Apple fan és az ő blogján általa írt "“Apró” problémák az iPhone 4S-el" címmel azért nem semmi.
    Ugyebár az iPhone egy olyan telefon, ami sok más egyebet tud a telefonáláson kívül. Hát ennek a csodának csak az alapfunkciója nem akaródzik működni rendesen.
    De persze nem kell parázni, az Apple megoldja a problémát. Azért én úgy gondolom, hogy a nagyobb márkák mind megteszik ugyan úgy azt a gesztus, hogy a problémás a rendszer akkor orvosolják.
    Na de ha egy Androidos termék valamit nem tud megbízhatóan csinálni akkor az egy rakat sz*r, ha Apple akkor nyugi meg lesz oldva.
    “Apró” problémák az iPhone 4S-el
  • tucky1
    #43
    Ez sajnos így van, és telefonoknál is. Jó az android rendszer már-már sokmindent meg lehet vele csinálni akár egy pc-n, vagy iOS-eszközön, de nem egységes. Sok program jó lenne, de igénytelenül néznek ki, mégtöbb meg egyszerűen szr. Olyan mint egy félkész rendszer, amivel ha ráérsz próbálkozhatsz számodra megfelelővé, jól működővé tenni különféle programokkal, de amikor kézhez veszed még olyan semmilyen. Ezzel szemben a másik rendszer egy kész, teljesen jól működő dolog. (tapasztalat felső kategóriás Andró masinával)
  • SlickAdam
    #42
    latom fingod nincs es sose lattal meg tabletet. vicces is vagy. foleg, mert egyertelmuen utaltal arra, hogy itt neked nem altalaban a tablettal van gondod, hanem az Apple tablettel csak. ami nem tudom mivel lenne buzeransabb, sznob gep, mint a rola koppintott ugyancsak draga tobbi szemet.
  • mad mind
    #41
    De azért egy bogár és egy négyzet/téglalap közt van némi eltérés. Ritkán hallani, hogy a tv gyártók levédetnék a tv formáját (téglalap)és utána perelgetnék egymást. Az, hogy az alma megtehette, a szabadalmi rendszer szégyene.
  • mad mind
    #40
    Pedig mindent amit leírtál meg lehet csinálni más tablettel, netbookkal és notebookkal is. A 3másodperces bekapcsolást a legtöbb notebook is tudja alvó és néhány hibernált módból.
    Felőlem azt használsz amit akarsz, de teljesen felesleges ilyen hülyeségekre hivatkozni. Egy dolog van amiben az ipad jelenleg is jobb mint a többi, az almabolt. Ennyi. Minden másra hivatkozni nevetséges.
  • mad mind
    #39
    Ez baromság.
  • mad mind
    #38
    Tízmilliók vásároltak netbookot. Aztán a tízmilliók után kifújt. Ismerősöm vett ipadot, majd ipad2-t és ha megjelenik meg fogja venni a 3-ast is. És elég sokan ugyanezt csinálják. Lehet, hogy ugyanaz a tízmillió a vásárló?
    Én nem vagyok a hülye pénzköltés ellen, de ennyire védeni se kéne a nagyranőtt telefont.
  • M2 #37
    Ismerősöm kérdezte, milyen tabletet vegyen a testvérének ajándékba.

    Mondtam az attól függ mennyire szereted:
    - ha nagyon, akkor iPad, imádni fogja minden területen (web, film, játék, méret stb.)
    - ha kicsit szereted, valami androidost: mindig ott motoszkál majd benne, hogy nem az igazi
    - ha nem szereted, valami egyéb vackot: jó sokat fog mérgelődni, aztán inkább nem is használja
  • G_ArchAngel #36
    Ezert tartjak, az SG udvaribolondja, az osszes kommentjen sirni es rohogni lehet egyszerre, akarmilyen topikba ir:)))
  • cloud.strife
    #35
    Hát persze. Látszik hogy 2 percig sem használtál (nem add ide hadd nyomogassam) iPhone-t vagy iPad-et.
    Ha használtál volna nem beszélnél hülyeségeket.
  • SlickAdam
    #34
    marcius ota egyetlen egy oldallal sem talalkoztam, ahol flash-re lett volna szuksegem. azt hittem ez a flash tema mar elavult ellenerv.:)
  • SlickAdam
    #33
    ipad:
    reggel felkelek, ha akarom 3 mp mulva mar mukodik a bongeszo es netezek, hireket olvasok, olvasom az e-mail-eket, nezem meg a karacsonyi rendelesek epp hol jarnak, zenet hallgatok, ...
    kesobb bent eloadason erre jegyzetelek (kezzel, vagy virtualis billel potyogve), ezen olvasom skript-eket, firkalok rajuk, ... szotaram is ebben van, ha olyan szo jonne, amit nem vagok (kulfoldon tanulok), ...
    aztan ha kurvara unatkoznek, akkor ezen lesem a filmeket, sorozatokat, jatszok, ...
    biztos felesleges es sznob keszulek es ezek kozul mindent meglehetne csinalni egy netbook-al, es legalabb ilyen gyorsan! ... not