72
  • G_ArchAngel #32
    Mindennel egyetertek, kiveve ezzel:

"Mivel nem játssza le a flash-t, egyenlőre még netezni sem jó."

Ez teszi netezesre alkalmassa, aki Flash tartalmat (ertsd: fost) szor a netre, az teszi onmagaban a netet hasznalhatatlanna. Tisztelet az 1% alatti minosegi flash tartalom keszitojenek.
  • narumon
    "De blogolni vagy szöveget bevinni már necces."

Én szoktam vele blogolni. Kérdés milyen jellegű a blog. Ha néhány sor szöveget kell beírni és képeket megosztani akkor tökéletes. Regény jellegű blogot nem írnék vele.

"Tehát faszbúkolni nem sok értelme van."

Én ritkán faszbúkolok mert az egész egy hülyeség, de miért nincs értelme ipadon faszbukolni? Aki facabookot használ annak pl tökéletes. Oda sem oldalakat írnak. Néhány mondatot meg pillanatok alatt lehet vele írni (kiegészítő billentyűvel meg akármennyit)

"Mivel nem játssza le a flash-t, egyenlőre még netezni sem jó."

Hagyjuk mert ez a baromságot. Milyen nezetéshez kell flash? Engem a flash hiánya soha nem zavart, olyannyira, hogy a netbookomon soha nem is volt telepítve. Ez már rég lejárt lemez, ráadásul a jövő is a flash eltűnése felé mutat. Abszolút felesleges.

"Az operációs rendszere egy fosch."

Tedd hozzá, hogy szerinted!

"Az egyébként működne, hogy a házimozit összekötjük vezetéknélkülin a tablettel, és a tablet csak háttértár, és "távirányító" a házimozihoz.
    De szerintem ilyen egyenlőre nincs."

Hogy ne lenne. Még a műholdvevőmet is tudom vele irányítani, sőt a műsort vagy a felvett műsort is meg tudom nézni a padon keresztül.

"Ez egy jó ötlet lenne, és már régen megléptem volna Jobs helyében. Az tényleg innovatív lenne."

Egy csomó ilyen van, nem kell hozzá innovatívnak lenni. Nagy gyártók komplett olyan médialejátszókat csinálnak aminek külön ipad/iphone és ritkábban de android programja is van.

"Mi lenne, ha nem lehetne wlkman meg mp3-lejátszó, mert a Sony első volt a walkmannael a 80-as években, ha nem lehetne távirányító a tévénkben, mert valaki egyszer kitalálta."

Húúú az nagyon rossz példa volt, a Sony-t évtizedekig perelték a walkman miatt például, mert a Sony ellopta az ötletet és nem akart fizetni érte. A távirányító szintén nagyon rossz példa, Tesla találta fel és védette le, a későbbi más elveken működő modelleket pedig mindig az aktuális kitaláló. Természetesen a használata után jogdíjat kellett fizetni. Szóval ez két nagyon nagyon rossz példa volt. (Sőt még Apple vonatkozása is van mert a tanítható távírányító Wozniak találmánya)
  • Doktor Kotász
    A Tablet az másodlagos, harmadlagos eszköz.
    Arra mondjuk jó lenne, hogy az ágyban vagy a klotyón netezzen vcele az ember. De blogolni vagy szöveget bevinni már necces. Tehát faszbúkolni nem sok értelme van. Mivel nem játssza le a flash-t, egyenlőre még netezni sem jó. Az operációs rendszere egy fosch.
    Említed a zenehallgatást.
    Na, ha utcán vagy akkor headset és telefon, ha meg otthon, akkor hifi-torony (házimozi) vagy számítógéppel összekötve a házimozi. Az egyébként működne, hogy a házimozit összekötjük vezetéknélkülin a tablettel, és a tablet csak háttértár, és "távirányító" a házimozihoz.

De szerintem ilyen egyenlőre nincs. Mert akkor az ágyból lehetne irányítani az egész rendszert. Ez egy jó ötlet lenne, és már régen megléptem volna Jobs helyében. Az tényleg innovatív lenne. Viszont lett volna olyan pofátlan, hogy levédetné. Ezeket nem szabadna hagyni levédetni. Mi lenne, ha nem lehetne wlkman meg mp3-lejátszó, mert a Sony első volt a walkmannael a 80-as években, ha nem lehetne távirányító a tévénkben, mert valaki egyszer kitalálta.
  • narumon
    "Vmi link erről? De ha az nincs (mert nem lesz):"

Az ellenkezőjéről sem.

"nézz körül, és mondjál 1 db létező embert, aki ilyen."

Más forumban soroltunk egy párat már.

"Az én ismerőseim között nincs ilyen."

Pontosan. A TE ismerőseid között nincs ilyen.

"Vagy Excelt használ, vagy Wordot, vagy szimplán csak flashes játékokkal játszik (torrentet fel se hozom)."

Excel és Word nekem az otthoni gépemre fel sincs telepítve pedig én üzletember lennék vagy mifene, de kapásból tudok a környezetemből minimum egy tucat embert aki szintén nem excelezik meg wordözik otthon. Sőt az excel és word fájlokat az ipadon is van lehetőséged megnyitni, szóval elolvasni el tudod (ha nagyon akarod szerkesztő is van rá), de nyilvánvalóan nem erre van és pont erről beszélünk.
    Torrent: Barátom még mindig szép pénzt keres abból, hogy emberek megkeresik, hogy valami írjon ki, töltsön le. Fogalmuk sincs róla mi az a torrent és hogyan működik.

"A tablet lehet egy másodlagos valami, amely pozíciójáért küzdhet az okostelefonnal. De PC-t kiváltani..."

Nem az asztali PC-t kell vele kiváltani. Nem is arra van. A notebookot meg a netbookot viszont nagyon jól ki lehet váltani nagyon sok helyen.

"El lehet vele tölteni az időt. De még annyira se tudja helyettesíteni a PC-t, amennyire a tv-t (mert azért valljuk be, ahhoz közelebb áll mint egy PChez)."

Azért nekem van, hogy napokig nem kapcsolom be az asztali gépet, mert a kis otthoni dolgaimnak. Email, youtube, hírek, olvasás, stb. Tökéletesen megfelel. Nem a videoszerkesztést akarják vele kiváltani, de hány ember van a világon aki videót szerkeszt? (Én barátaim közül egyet sem tudok mondani pedig nem kevés van)
  • asgh
    "Amiről beszélsz az a minimalista design. Amivel semmi baj sincs azon kívül, hogy a világon senki más nem próbálta meg levédetni Jobson kívül..."

Próbálj meg megszólalásig olyan autót gyártani, mint a Volkswagen bogár és meglátod mennyire komolyan veszik a világban az ipari formaterveket érintő szabadalmakat.
  • asgh
    Ki beszél itt a PC kiváltásáról? A tablet nem a PC-t, mint olyat váltja ki, hanem a háztartásokban lévő másodlagos gépet. Azt, amit a csajának rakott össze az ember leamortizált alkatrészekből, majd ami helyett laptopot vagy netbookot vett neki karácsonyra.
    Kérdezd meg az ismerőseidtől, hogy a _szabadidejük_ hány százalékát töltik Excel és Word használattal, és hány százalékát zenehallgatással, filmnézéssel, játékkal, facebook nyomkodással. Na ugye.
    Az okostelefonok jó mobil eszközök, de tartalom fogyaszásra ugyanúgy kompromisszumos termékek, mint a PC-k. A tableteket ezzel szemben elsődlegesen tartalomfogyasztásra tervezték, és mint az eladási adatokból látszik, van rá kereslet.
    Egyébként mennyi ideig kell valaminek tartósan a piacon lennie, hogy ne beszéljünk divatcikkről?
  • Komolytalan
    "Pedig Jobs pont ezt tekintette elsődlegesnek, hogy ezeket az egyszerű tökéletes formákat a termékekben is megjelenítse."

Amiről beszélsz az a minimalista design. Amivel semmi baj sincs azon kívül, hogy a világon senki más nem próbálta meg levédetni Jobson kívül...
  • Komolytalan
    "Ha felsorolod, hogy melyek azok a számítástechnikai tevékenységek, amiket rendszeresen művelsz és tablettel lehetetlen, vagy kényelmetlen lenne elvégezni, rögtön kiderül, hogy a felhasználók jelentős százaléka ezekkel a dolgokkal tökre nem foglalkozik."
    Vmi link erről? De ha az nincs (mert nem lesz): nézz körül, és mondjál 1 db létező embert, aki ilyen. Az én ismerőseim között nincs ilyen. Vagy Excelt használ, vagy Wordot, vagy szimplán csak flashes játékokkal játszik (torrentet fel se hozom).
    A tablet lehet egy másodlagos valami, amely pozíciójáért küzdhet az okostelefonnal. De PC-t kiváltani...
    A tablet divatcikk. Az iPad-ot simán csak jó nyomkodni. El lehet vele tölteni az időt. De még annyira se tudja helyettesíteni a PC-t, amennyire a tv-t (mert azért valljuk be, ahhoz közelebb áll mint egy PChez).
  • narumon
    "Mint ahogy az apple mögé sem. Ne nevezzük már kreativitásnak és dizájnnak a világ legegyszerűbb és legelcsépeltebb formáit, csak mert azt mondja valaki(aki el akarja adni) az dizájnos."

Pedig Jobs pont ezt tekintette elsődlegesnek, hogy ezeket az egyszerű tökéletes formákat a termékekben is megjelenítse. Nem véletlen reszelték hihetetlen költségeket a Next kocka dobozát pl. (mert nem tudtak neki tökéletes dobozt gyártani). Akinek nem tetszik az ne vegye. Nekem kimondottan tetszenek az egyszerű, pontos vonalvezetéssel húzott tökéletes formák. Nálunk a lakásban ezért van téglatest alakú ülő és nem a cirádás, agyonvarrott, fafaragott változat. Van akinek az tetszik és azt veszi. Izlésről vitatkozni felesleges mert nem lehet. Van aki milliókat fizet egy 18. századi székért, én meg nem engedném be a lakásba.
  • narumon
    +1
  • asgh
    Nem az a kérdés, hogy kinek mire kell tablet, hanem hogy kinek mire kell több tudás-teljesítmény annál, mint amit egy tablet nyújtani tud.
    Ha felsorolod, hogy melyek azok a számítástechnikai tevékenységek, amiket rendszeresen művelsz és tablettel lehetetlen, vagy kényelmetlen lenne elvégezni, rögtön kiderül, hogy a felhasználók jelentős százaléka ezekkel a dolgokkal tökre nem foglalkozik. Ezek az emberek simán lemondanak a PC-k adott funkcióiról (amiket eleve nem használnak), ha cserébe jobb hordozhatóságot, kényelmesebb kezelést és hosszabb aksiidőt kapnak. Nem azért, mert igénytelenek, hanem mert ez a legoptimálisabb megoldás a számukra.
    Egyébként az az érved, hogy ez az egész tábla divat majd kifullad és csak az apple rajongók fanatizmusa tartja fenn, a vallásos érvelés mintapéldája: adott egy jelenség (tízmilliók vásárolnak tabletet), ami ellent mond az elméletednek (hogy a tablet koncepció hülyeség), ezért inkább elfogadod, hogy az egész világ irracionálisan működik, mint hogy belásd az elméleted kudarcát (azaz talán a tablet még sem hülyeség _mindenkinek_). A probléma csak az, hogy igazából tök mindegy, hogy egy vallásos fanatikus hogyan értelmezi félre a világban zajló valós folyamatokat, azok a kedvéért nem fognak megváltozni. Tehát ha szerinted az iPad-ot azért vásárolják tízmilliós nagyságrendben, mert a világon tízmilliós nagyságrendben rohangásznak az agymosott applebuzik, akkor mondogasd nyugodtan, mások is mondogatják, hogy a Föld lapos, mégsem zuhannak le a műholdak.
  • AleXXXXX
    Én is hozzáfűzném a saját mondanivalómat, bár nem vagyok "háborús veterán", nem is ez lesz a célom:

Most szándékozok táblagépet venni, nem ipadet, hanem egy igen alap, olcsó "androidos szart" (kinek hogy tetszik :) ) A kütyü 79$, ICS fuit rajta, blabla... hogy mire kell? Hetente sokat vonatozom, egy alkalommal olyan 2.5 órát, majd ezt 1 nap múlva vissza. Filmnézésre, esetleges netezésre fogom használni, hogy agyoncsapjam az időt. Azonkívűl látássérült is vagyok, szóvla díjazom a nagy kijelzőt, de ez gondolom érthető, és (ez a szempont) egyedi eset.
  • sanyicks
    "Semmi egyediség semmi kreativitás nem társul a technika mögé.."

Mint ahogy az apple mögé sem. Ne nevezzük már kreativitásnak és dizájnnak a világ legegyszerűbb és legelcsépeltebb formáit, csak mert azt mondja valaki(aki el akarja adni) az dizájnos... Olyan ez mint a modern művészetek. Ráhánynak egy lapra, valamelyik okos azt mondja ez igen látja benne a... (és valamit belemagyaráz) majd a többi már milliókat fizetne érte :)
    Ez egyszerűen csak az emberi hülyeség láncreakciója, nem véletlen a mondás sem hogy 1 bolond 100-at csinál.
  • Komolytalan
    Nem az a kérdés, hogy az iPad jobb-e mint a többi tablet. Vakok között félszemű is király.
  • Misi az ezredes
    Inkább 150-200 ezer FT :)

Megjegyzem a mai táblagépek között teljesítményben felülmúlja a legtöbb konkurens számítógépét. Kijelző minőségben, érintő képernyő érzékenységében, processzor teljesítményében, akkumulátor teljesítményében stb.. Elegáns és hasznos.

Személy szerint ismerek olyan személyt akinek 2db is van.. Egyiket üzleti megbeszéléseken konzultációkon alkalmazza, másikat pedig szabadidős tevékenységek böngészések stb..-re Rettentő hasznos alkalmazásokat készítettek rá, ha egy könnyű gyors és jó benyomást keltő táblagép kell akkor remek választás..

A számítógépei emberségesebb áron is verik a legtöbb konkurenst, de az már kicsit komolyabb iparág ahol azért vannak vitatott elemek..

Aki nem akar az almából egy harapást az ne nyissa ki a száját..

u.i.: Nem szapulom a többi készüléket, sem lehúzni nem akarom. De addig amíg nem elsőnek lépik meg azt, amit az Apple addig nem is törnek előrrébb a piacon.. Lásd mobilban a Samsung Galaxy Ace (Iphone 4G) színte teljesen megegyezik a külseje a teljesítménye kicsit jobb, bár majd 1 évvel később jött ki mint a 4S... Semmi egyediség semmi kreativitás nem társul a technika mögé..
  • Marko001
    "És igen, nagyon jó érzés, amikor mindenkinek csorog a nyála körülötted, amiért ilyen cuccaid vannak. Ennyi pénzért el is várom, hogy mások essenek hasra. Tudnék Én venni 100 sima e-tintás e-book olvasót, de attól nem nedvesedne be a kiszolgáló lány a kávézóban..."

Na ezzel le is írtad a lényegét. Ráadásul az "én" nagybetűvel... LOL :DDDD
  • usersg
    Ha tényleg csak ennyi, akkor meg ott lyukadunk ki, hogy mi a töknek vegyen 100 000 ft -ért egy ilyen ketyerét... :D
  • usersg
    Könnyebb sértegetni másokat mint valódi cáfolatot írni igaz?
  • passatgt
    én apám is ennyi, amikor mutattam neki ipadot mondta, ha nyer a lottón, ő is vesz egyet, mert ez sokkal egyszerűbbnek tűnik mint az idézem: "sokgombos kinyitható szar":D
  • Cat #13
    Szüleimnek pl. tök jó lenne. 60 évesen mit csinál? Hát nem tartalmat gyárt, az biztos. Netezik, levelet ír, kész. (Még youtubeot se néznek sztm.)
  • paradan
    pont te vagy a vallas alapito. ennyi hulyeseget honnan byujtottel ossze? nehez lehet ennyire butanak lenni:D
  • usersg
    Én elfogadom hogy van, ha rendesen elolvastad volna amit írtam, akkor nem is állítanád az ellenkezőjét. A cikk tartalmával kapcsolatban jegyeztem meg, hogy szerintem miért is vezeti toronymagasan az eladásokat az alma.
  • Komolytalan
    Ne zavarjanak a tények elvtárs: Kindle 109 USD. +20-25 a szállítás, vagyis LEGFELJEBB 32eFt a legjobb eInkes olvasó.
    A többi pontban is kb ennyi igazság van, mármint hogy mi mindenre jó az ájped (kirakni az asztalra ebédkor, szigorúan képernyővel lefelé, hogy látszódjon a logó - ennyi).
  • Déta
    Nah, jó. iPad2 tulajdonos vagyok. Nem örömből vettem, hanem kényszerből. (erre fejlesztek) Mindegy. Került majdnem 100k-ba, újan, bőrtokkal. Hát egy jobb minőségű e-book olvasó is ennyibe kerül... Csak az Ipad-el még lehet:
    - játszani HD minőségben.
    - filmet nézni HD-ban.
    - zenét hallgatni.
    - netezni.
    - irigykedést kiváltani a többiekből.
    - dolgozni.
    - 9,7"-es GPS.
    És igen, nagyon jó érzés, amikor mindenkinek csorog a nyála körülötted, amiért ilyen cuccaid vannak. Ennyi pénzért el is várom, hogy mások essenek hasra. Tudnék Én venni 100 sima e-tintás e-book olvasót, de attól nem nedvesedne be a kiszolgáló lány a kávézóban...
    Ja és hogy az Android alkalmazások sokkal jobbak és többen vannak, ezt még így látatlanba is aláírom, mert egy-két iPad alkalmazás tényleg valami hányadék és annál csak jobbat lehet írni... És ebből élek Én. Köszi Apple!
  • Narxis
    Szerintem fogadd el, hogy van és kész. A táblagép n+1 eszköz a civilizált társadalom életében. Meg lehet lenni nélküle, csak úgy mint számítógép, notebook és TV nélkül is, de kényelmesebb az élet vele mint nélküle. Ha valakinek nincs rá szüksége, lelke rajta, de megmondani, hogy semmi hasznosra nem használható elég nagy egora vall. E-reader jó példa, de ha már lehet mondjuk egy androidos tabletem ugyanolyan áron akkor miért ne az androidost válasszam amire töménytelen hasznos app létezik tehát sokkal több mindenre használhatom mint egy szimpla e-reader?
  • Doktor Kotász
    Amikor én ugyanezt elmondom, nekem támadnak. ;-)
  • HZsoli
    ...hááát nem tudom, annakidején az almával cseszték el az egészet(lásd Ádám és Éva)
  • usersg
    Nem, nem erről van szó. A táblagép hasznát meglehetősen nehéz dolog megmagyarázni, és bár vannak olyan speciális esetek amikor valakinek tudatosan szükséges és hasznos a táblagép (Ipad) de ezeknek az eseteknek a számaránya sokkal kisebb, mint ahogy azt a marketing sugallja. Leggyakrabban amolyan kényszermagyarázatokat hallani, ahol kínosan önigazoló módon kreálnak irreális szituációkat az emberek a táblagépek szükségességét magyarázva. Akinek kell ilyen, az vagy a tudatos kisebbséghez tartozik, akinek 2. vagy 3. gépnek hasznos a tablet (és valamiért nem jó neki az e-reader), vagy - lásd korábban - Ipad -et akar, a taglalt okokból.
  • nlght
    hmmm nagyon gyanús ez az 1-2 perc válaszidő, csak nem rám vártál reggel óta, hogy ideírjak? :D
    de egyébként aláírom h másuser != csőlátású almafan, remélem most már minden ok és megtalálod a lelki békét...
  • narumon
    Igen mert akinek más tetszik mint neked, sőt másra használja a gépét mint TE, az már csakis almafan lehet, meg csőlátású meg [tetszés szerinti degradáló jelző behelyettesíthető]. Tükör?
  • nlght
    Egyetértek, de ne aggódj mindjárt jön 1-2 almafan és megmondja, hogy alma nélkül nem lenne IT ipar, mert Pista találta ki az egészet és nem lopott sehonnan csak kölcsönvett és amúgy is nem ők imádják vallásosan az iszart, hanem a többi ember irigykedik vallásosan.
  • usersg
    Ennek egyetlen oka van. Az, hogy bár a táblagép alapjában véve szinte semmire sem jó, illetve külön termékkategóriaként beszélünk róla, valójában az Ipad az egyetlen, amit valóban akarnak a vásárlói. Az igazság az, hogy aki táblagépet akar, az Ipad -et akar. Tehát a táblapiac egy az egyben az almáé, és ha az ő termékük kimegy a divatból (vagyis ha az összes divatmajom megvette) akkor az egész tábla piac megy vele a lefolyón. Ez a helyzet. A többi gyártó azért nem jut levegőhöz, mert nekik nincs egy "megmondóemberük", vallásalapító vezérük aki megmondja mi a jó, sznob közönség híján pedig csak az Ipad -ről lecsúszott emberek maradnak vásárlóerőnek. Míg az alma képes akár semmire se jó termékvonalat is sikerre vinni, a többiek ezt képtelenek meglépni.