Toronymagasan vezeti a tábla PC-piacot az Apple

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem az a kérdés, hogy kinek mire kell tablet, hanem hogy kinek mire kell több tudás-teljesítmény annál, mint amit egy tablet nyújtani tud.
Ha felsorolod, hogy melyek azok a számítástechnikai tevékenységek, amiket rendszeresen mûvelsz és tablettel lehetetlen, vagy kényelmetlen lenne elvégezni, rögtön kiderül, hogy a felhasználók jelentõs százaléka ezekkel a dolgokkal tökre nem foglalkozik. Ezek az emberek simán lemondanak a PC-k adott funkcióiról (amiket eleve nem használnak), ha cserébe jobb hordozhatóságot, kényelmesebb kezelést és hosszabb aksiidõt kapnak. Nem azért, mert igénytelenek, hanem mert ez a legoptimálisabb megoldás a számukra.
Egyébként az az érved, hogy ez az egész tábla divat majd kifullad és csak az apple rajongók fanatizmusa tartja fenn, a vallásos érvelés mintapéldája: adott egy jelenség (tízmilliók vásárolnak tabletet), ami ellent mond az elméletednek (hogy a tablet koncepció hülyeség), ezért inkább elfogadod, hogy az egész világ irracionálisan mûködik, mint hogy belásd az elméleted kudarcát (azaz talán a tablet még sem hülyeség _mindenkinek_). A probléma csak az, hogy igazából tök mindegy, hogy egy vallásos fanatikus hogyan értelmezi félre a világban zajló valós folyamatokat, azok a kedvéért nem fognak megváltozni. Tehát ha szerinted az iPad-ot azért vásárolják tízmilliós nagyságrendben, mert a világon tízmilliós nagyságrendben rohangásznak az agymosott applebuzik, akkor mondogasd nyugodtan, mások is mondogatják, hogy a Föld lapos, mégsem zuhannak le a mûholdak.
AleXXXXX
Én is hozzáfûzném a saját mondanivalómat, bár nem vagyok "háborús veterán", nem is ez lesz a célom:

Most szándékozok táblagépet venni, nem ipadet, hanem egy igen alap, olcsó "androidos szart" (kinek hogy tetszik 😊 ) A kütyü 79$, ICS fuit rajta, blabla... hogy mire kell? Hetente sokat vonatozom, egy alkalommal olyan 2.5 órát, majd ezt 1 nap múlva vissza. Filmnézésre, esetleges netezésre fogom használni, hogy agyoncsapjam az idõt. Azonkívûl látássérült is vagyok, szóvla díjazom a nagy kijelzõt, de ez gondolom érthetõ, és (ez a szempont) egyedi eset.

GIGABYTE Ep35 ds3 | Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.60GHz | 3GB DDR2 1066Mhz Kingmax RAM | GIGABYTE GeForce 9600GT 512MB | 500GB Samsung SATA II HDD

"Semmi egyediség semmi kreativitás nem társul a technika mögé.."

Mint ahogy az apple mögé sem. Ne nevezzük már kreativitásnak és dizájnnak a világ legegyszerûbb és legelcsépeltebb formáit, csak mert azt mondja valaki(aki el akarja adni) az dizájnos... Olyan ez mint a modern mûvészetek. Ráhánynak egy lapra, valamelyik okos azt mondja ez igen látja benne a... (és valamit belemagyaráz) majd a többi már milliókat fizetne érte 😊
Ez egyszerûen csak az emberi hülyeség láncreakciója, nem véletlen a mondás sem hogy 1 bolond 100-at csinál.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Nem az a kérdés, hogy az iPad jobb-e mint a többi tablet. Vakok között félszemû is király.
Misi az ezredes
Inkább 150-200 ezer FT 😊

Megjegyzem a mai táblagépek között teljesítményben felülmúlja a legtöbb konkurens számítógépét. Kijelzõ minõségben, érintõ képernyõ érzékenységében, processzor teljesítményében, akkumulátor teljesítményében stb.. Elegáns és hasznos.

Személy szerint ismerek olyan személyt akinek 2db is van.. Egyiket üzleti megbeszéléseken konzultációkon alkalmazza, másikat pedig szabadidõs tevékenységek böngészések stb..-re Rettentõ hasznos alkalmazásokat készítettek rá, ha egy könnyû gyors és jó benyomást keltõ táblagép kell akkor remek választás..

A számítógépei emberségesebb áron is verik a legtöbb konkurenst, de az már kicsit komolyabb iparág ahol azért vannak vitatott elemek..

Aki nem akar az almából egy harapást az ne nyissa ki a száját..

u.i.: Nem szapulom a többi készüléket, sem lehúzni nem akarom. De addig amíg nem elsõnek lépik meg azt, amit az Apple addig nem is törnek elõrrébb a piacon.. Lásd mobilban a Samsung Galaxy Ace (Iphone 4G) színte teljesen megegyezik a külseje a teljesítménye kicsit jobb, bár majd 1 évvel késõbb jött ki mint a 4S... Semmi egyediség semmi kreativitás nem társul a technika mögé..

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

"És igen, nagyon jó érzés, amikor mindenkinek csorog a nyála körülötted, amiért ilyen cuccaid vannak. Ennyi pénzért el is várom, hogy mások essenek hasra. Tudnék Én venni 100 sima e-tintás e-book olvasót, de attól nem nedvesedne be a kiszolgáló lány a kávézóban..."

Na ezzel le is írtad a lényegét. Ráadásul az "én" nagybetûvel... LOL 😄DDD

Ha tényleg csak ennyi, akkor meg ott lyukadunk ki, hogy mi a töknek vegyen 100 000 ft -ért egy ilyen ketyerét... 😄
Könnyebb sértegetni másokat mint valódi cáfolatot írni igaz?
passatgt
én apám is ennyi, amikor mutattam neki ipadot mondta, ha nyer a lottón, õ is vesz egyet, mert ez sokkal egyszerûbbnek tûnik mint az idézem: "sokgombos kinyitható szar"😄

Szüleimnek pl. tök jó lenne. 60 évesen mit csinál? Hát nem tartalmat gyárt, az biztos. Netezik, levelet ír, kész. (Még youtubeot se néznek sztm.)

pont te vagy a vallas alapito. ennyi hulyeseget honnan byujtottel ossze? nehez lehet ennyire butanak lenni😄
Én elfogadom hogy van, ha rendesen elolvastad volna amit írtam, akkor nem is állítanád az ellenkezõjét. A cikk tartalmával kapcsolatban jegyeztem meg, hogy szerintem miért is vezeti toronymagasan az eladásokat az alma.
Ne zavarjanak a tények elvtárs: Kindle 109 USD. +20-25 a szállítás, vagyis LEGFELJEBB 32eFt a legjobb eInkes olvasó.
A többi pontban is kb ennyi igazság van, mármint hogy mi mindenre jó az ájped (kirakni az asztalra ebédkor, szigorúan képernyõvel lefelé, hogy látszódjon a logó - ennyi).
Nah, jó. iPad2 tulajdonos vagyok. Nem örömbõl vettem, hanem kényszerbõl. (erre fejlesztek) Mindegy. Került majdnem 100k-ba, újan, bõrtokkal. Hát egy jobb minõségû e-book olvasó is ennyibe kerül... Csak az Ipad-el még lehet:
- játszani HD minõségben.
- filmet nézni HD-ban.
- zenét hallgatni.
- netezni.
- irigykedést kiváltani a többiekbõl.
- dolgozni.
- 9,7"-es GPS.
És igen, nagyon jó érzés, amikor mindenkinek csorog a nyála körülötted, amiért ilyen cuccaid vannak. Ennyi pénzért el is várom, hogy mások essenek hasra. Tudnék Én venni 100 sima e-tintás e-book olvasót, de attól nem nedvesedne be a kiszolgáló lány a kávézóban...
Ja és hogy az Android alkalmazások sokkal jobbak és többen vannak, ezt még így látatlanba is aláírom, mert egy-két iPad alkalmazás tényleg valami hányadék és annál csak jobbat lehet írni... És ebbõl élek Én. Köszi Apple! <#puszi>

\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

Narxis
Szerintem fogadd el, hogy van és kész. A táblagép n+1 eszköz a civilizált társadalom életében. Meg lehet lenni nélküle, csak úgy mint számítógép, notebook és TV nélkül is, de kényelmesebb az élet vele mint nélküle. Ha valakinek nincs rá szüksége, lelke rajta, de megmondani, hogy semmi hasznosra nem használható elég nagy egora vall. E-reader jó példa, de ha már lehet mondjuk egy androidos tabletem ugyanolyan áron akkor miért ne az androidost válasszam amire töménytelen hasznos app létezik tehát sokkal több mindenre használhatom mint egy szimpla e-reader?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Amikor én ugyanezt elmondom, nekem támadnak. ;-)

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

...hááát nem tudom, annakidején az almával cseszték el az egészet(lásd Ádám és Éva) <#finom>

Nem, nem errõl van szó. A táblagép hasznát meglehetõsen nehéz dolog megmagyarázni, és bár vannak olyan speciális esetek amikor valakinek tudatosan szükséges és hasznos a táblagép (Ipad) de ezeknek az eseteknek a számaránya sokkal kisebb, mint ahogy azt a marketing sugallja. Leggyakrabban amolyan kényszermagyarázatokat hallani, ahol kínosan önigazoló módon kreálnak irreális szituációkat az emberek a táblagépek szükségességét magyarázva. Akinek kell ilyen, az vagy a tudatos kisebbséghez tartozik, akinek 2. vagy 3. gépnek hasznos a tablet (és valamiért nem jó neki az e-reader), vagy - lásd korábban - Ipad -et akar, a taglalt okokból.
hmmm nagyon gyanús ez az 1-2 perc válaszidõ, csak nem rám vártál reggel óta, hogy ideírjak? 😄
de egyébként aláírom h másuser != csõlátású almafan, remélem most már minden ok és megtalálod a lelki békét...
narumon
Igen mert akinek más tetszik mint neked, sõt másra használja a gépét mint TE, az már csakis almafan lehet, meg csõlátású meg . Tükör?

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Egyetértek, de ne aggódj mindjárt jön 1-2 almafan és megmondja, hogy alma nélkül nem lenne IT ipar, mert Pista találta ki az egészet és nem lopott sehonnan csak kölcsönvett és amúgy is nem õk imádják vallásosan az iszart, hanem a többi ember irigykedik vallásosan. <#idiota>
Ennek egyetlen oka van. Az, hogy bár a táblagép alapjában véve szinte semmire sem jó, illetve külön termékkategóriaként beszélünk róla, valójában az Ipad az egyetlen, amit valóban akarnak a vásárlói. Az igazság az, hogy aki táblagépet akar, az Ipad -et akar. Tehát a táblapiac egy az egyben az almáé, és ha az õ termékük kimegy a divatból (vagyis ha az összes divatmajom megvette) akkor az egész tábla piac megy vele a lefolyón. Ez a helyzet. A többi gyártó azért nem jut levegõhöz, mert nekik nincs egy "megmondóemberük", vallásalapító vezérük aki megmondja mi a jó, sznob közönség híján pedig csak az Ipad -rõl lecsúszott emberek maradnak vásárlóerõnek. Míg az alma képes akár semmire se jó termékvonalat is sikerre vinni, a többiek ezt képtelenek meglépni.
← ElőzőOldal 2 / 2