42876

banner
  • lac coo
    Na, ezt megnezem.....
  • b-type
    Renault Clio 197 Cup. próbáltátok?
    elég autós
  • Ratrak
    azért van ott az orbitális smiley... :) Én spec. nem látom értelmét akár FHD-nál nagyobb felbontásnak sem (46"-os TV, kb. 1-1,5 m-ről nézve), és a 60 Hz/FPS is tök elég nekem. De lehet, hogy csak azért, mert nem láttam még az AC-t 4K-ban csillió-trillió Hz/FPS mellett, akkor ugyanúgy lennék, mint anno a 320x200 vs. 640x480 esetében... ;)
  • b-type
    Azért ennél tovább bírja gondolom, sztem te is elpukkantottad pusztán élvezetből :)
    ...mert én vagy háromszor álló helyzetben, fiammal az ölemben...csak mert jó a hangja
    Brno-ban Zebetyin kempingben a Motogp futamra szoktak érkezni (nyílván) motorosok, minden este tíltáson jártak a Ducati-k főleg, egyszer láttam reggel ahogy szét volt dobva egyiknek az elektronikája, egy gyönyörű 996-s.
    kényes sárkányok, de nem volt bajuk. jó persze nem tesz jót az tény...
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.11.13. 16:06:04
  • Norbi1990
    Igen ezen én is gondolkodtam, de hát ha tiltáson megy egy ilyen motor akkor nem bírja sokáig a valóéletben sem szerintem :D
    Szóval reális a sérülés (egy pár százalékkel lejjebb vehették volna mondjuk) is meg a tiltáshangja is :)
  • b-type
    ja rendben van, egy valamit még megtehettek volna, egy hangyafsznyit feljebb tolni a damage-t, mert király hangja van tíltáson, viszonylag megbocsájtó...de azért károsodik ha beleforog....márpedig beleforog mert király a hangja :))))
  • Norbi1990
    Tényleg jó, köszi az ajánlást! :)
  • neilszab
    Neked csúnyán beakadt vmi lemez, de itt majd kipróbálhatod: Porsche 911 RSR Bajnokság

Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.11.13. 12:46:11
  • Alexease
    25fps MB render (persze nem raltime:P).
  • Alexease
    Szebbek a pixelek a hatterben, dogosebbek a hangok es olcsobb a kilfli a kozertben;)
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.11.13. 11:35:56
  • lac coo
    Es mi a kulonbseg egy Ktm ketpedalos, pillangos vezetes es egy harompedalos blippelve h valtoval....? ;)
  • Alexease
    Semmi. Nem probaltad a 120Hz-et >120fps-sel;)))

Meg nalam is, ami fapados rendszer (regi 30E Ft-os, alap 60Hz-es, sima TFT Samsung), meg a 60-120fps kozott is erezheto/lathato a kulonbseg, pedig 60Hz-es a monitor, fizikalisan tobb nem jon ki belole:D Nem mintha ez lenne a legnagyobb gondom, orulok ha lebutitva a 60fps-t eleri a gep (1280x720px-ben);D

Ha izmosabb gepem lenne, valszeg akkor sem tolnam fel FullHD-be, maradna 720p-be, inkabb lenne MB, elelmosas, tukrozodes, durvabb PP, reszletesebb kornyezet stb., vagyis ami a "filmes-jelleget" erositi, es a nem az egymasutani sok nagy allokepet.

Persze annak, aki most is UHD-ben tolja, Giga beallitassal, 144Hz-en, 1000fps-sel, az ugy sem tudja/erti minek ez a "kavaras":)
  • lac coo
    Lehet gyenge az agyam a 100+ fps-hez ....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.11.13. 10:47:39
  • b-type
    valszeg nem érzékeled,..de ettől még nem kell azt gondolni hogy ez elég etalonnak. Van aki érzékeli a 100+ frissítést, én is így vagyok vele, nem igen lehet hogy mondani, nekem kisimulnak a ráncaim a homlokomon 100+-nál. jobb. nyugodtabb a kép.
  • lac coo
    En meg 60 Hz 80 fps-sel tokeletes elegedett vagyok !
    Mi lehet a baj velem ? :)
  • Alexease
    Ezeket a frissitesi dolgokat ket szempontbol erdemes vizsgalni: az egyik amikor csak "nezzuk" (replay, video, film), a masik amikor a megjelenitett kep alapjan csinalni is kell valamit (fps, szim.).

Nezegeteshez eleg lenne a 25/30fps, de ott az a "trukk", hogy a filmeken vegtelen "motion blur" van, 1-1 kepkockan "rajta van" az fps-hez tartozo osszes kep informacio, mozgastol fuggoen "sulyozva" (nah, ez erdekes lett:D).
    Renderelt mozgasnal alap gond, hogy X idonkent allo kepeket pakolgat ki, ami ~60fps-ig "kocksanak" tunik, afolott meg ember fuggo, de 120-ig meg tuti eszreveheto.
    Persze vannak jo MB megoldasok, de azok nem vegtelen, tuti, valodi infokat tartalmazak, de valoban segit (de gep is kell hozza).
    Es a latvanynal/erzesnel ott a megjelenito frissitese es a szinkron is.

Csak nezni, valos idoben renderelt dolgokhoz, eleg lenne a 30fps is, ha lenne mogotte info. Anim programokkal lehet jol tesztelni, valami forgo dolgokon, renderelni fixen 30fps-sel, de kulonfele MB beallitasokkal (1x, 2x, 4x, 16x, 128x stb.). Natur beallitason kockas, idegesito, ugralo valami, magas beallitasokon vajsimanak tunk a mozgas.

Hasznalathoz logikusan keves a 30fps, de a tobb szaz meg valszeg felesleges;) Bar a jobb programok fix 3-600Hz-cel hajtjak a fizikat es kormanyokat, hogy ebbol az atlag kormany es az ember mit ertez, az mas kerdes:)
  • Ingy2
    Jópofa teszt, TV tud 400Hz-t de akkor iszonyat input laggol, de tényleg sokkal részletesebb a frissítés.
    Viszonyt autókázásnál a 60Hz kevésbé zavaró, mert max driftnél van ez az oldal irányú scroll
    Megtaláltam a DSR-t (Down Sampling) Nvidia vezérlő pultban, 2x re állítva sokkal élesebb képet ad. Bár azért megnő a hardver igény.
    Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2016.11.13. 09:50:55
  • neilszab
    Ott legfeljebb a 30 és a 60 fps/Hz között látja a különbséget, nem a 60 és a 120 között, ami nyilván nem ugyan az, mert ahogy nő a szám, egyre kevésbe lesz észrevehető/érzékelhető a dolog. Az előző generációs konzolokon például még mindenki vígan elvolt a 30 FPS-sel, és azok meg ki voltak kiáltva "sznobnak", "elborultnak", "bolondnak", akiknek az nem volt elég. Manapság meg egyből lázadnak a játékosok a fórumokon, ha egy friss next-gen konzolos cím nem tudja a 60 FPS-t. Lehet pár év múlva a 120-szal leszünk így és akkor már az lesz az alap.

Amúgy szerintem ezzel a tesztel lehet a legjobban szemléltetni a jelenséget:
    http://www.testufo.com/#test=photo&photo=toronto-map.png&pps=360&pursuit=0&height=0

Az utcanevek itt 60 Hz-el kivehetetlenek, 144 Hz-en pedig egész jól olvashatóak. Ugyan ez történik minden egyes mozgó pixel-el a képernyődön, elmosódnak. Minél jobb a képfrissítés, annál élesebbek lesznek a textúrák mozgás közben. Persze ebből az is kiderült, hogy valszeg az 1000 Hz-se lenne elég, kérdés ki hol húzza meg magnak a határt. Én is még gondolkodom. :)
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.11.13. 02:12:56
  • tobias88
    Már elég ha az kipróbálja, hogy leszed egy 60 fps-es videót valahonnan (nem youtube) és azt hasonlítja össze egy normál 30 fps-essel. Már ott is látja a különbséget (vagy nem)
  • neilszab
    Nem szeretek olyan dologról mondani véleményt, amiről nincs beható személyes tapasztalatom. A 40+ colos TV kb 4x akkora mint egy normál monitor, így logikus hogy kell a 4 annyi pixel, hogy megkapd ugyan azt a pixelsűrűséget, azaz PPI-t, ha monitortávolságból használod. Az már más kérdés, hogy 24-es monitorba kell-e a 4K, ilyet sajnos még nem volt alkalmam behatóan tesztelni, hogy érdemi véleményt mondhassak.

A 60, 120, 144Hz hasonló kérdéskör, minél nagyobb, annál folyamatosabb, smooth-abb a kép (függetlenül attól, hogy van-e H váltód vagy sem ), de amíg nem próbáltad, addig nem tudod eldönteni, hogy neked erre van-e szükséged, vagy sem. A VR és a 3 monitor rendszer is ilyen, nincs egyértelműen jó választás, mindenkinek magának kell eldönteni, hogy a saját értékrendje és szempontjai alapján melyik jön be neki jobban, ami szintén csak próba útján lehetséges, senki nem fogja neked megmondani a tutit.

Vannak itt azért páran, akinek beható tapasztalataik vannak a fent vázolt technológiákkal, illetve van olyan hely is Budapest-en, ahol ezeket bárki kipróbálhatja.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.11.13. 00:09:22
  • arty
    ... de azért mamár nem ámulnál el a 640x480-on ;)
  • Ratrak
    Mindig kicsit visszásnak érzem, amikor a FHD-ról vmilyen összefüggésben kideríti valaki, hogy "kevés", kell a 4K. Vagy az is kevés, kell, a 3x4K. Aztán feldereng, amikor megvettem a Tie Figher Collectors-t, és teljesen elámultam, hogy mennyivel jobb 640x480-ban, mint a "sima" 320x200-ban, és meg voltam győződve róla, hogy több soha nem is kell... :D

Van olyan itt a fórumon, aki komolyabban próbálta már (értsd: nem egy órát havernál, hanem mondjuk heteken keresztül tesztelt) mind a 3 monitoros rendszert, mind pedig a VR-megoldások közül valamelyik előrébb járót? Mert ha csak az egyiket tolod, akkor nyilván azt fogod fényezni, hisz' az átlag egymonitorhoz képest mindkét megoldás ég-és-föld, viszont kb. semmit nem tudsz a másikról...
    Utoljára szerkesztette: Ratrak, 2016.11.12. 20:58:46
  • Adam Jonas
    Én noob vagyok!
  • lac coo
    Magyarul irtam, nincs mit mndanom egyebet errol.
  • neilszab
    De te most kiről vagy miről beszélsz? Hogy jön ide az RSR, meg a H váltó, meg a 2 pedál?
    A Wide és a 100+ Hz-es monitorokról volt szó, aminek az ég világon semmi köze a fenti dolgokhoz.

Te tök fölöslegesen összemosol egy színtiszta technikai kérdéskört vmi "morális" agymenéssel, meg a saját frusztrációiddal...
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.11.12. 19:48:41
  • lac coo
    Bocs, közben kitöröltem, fenének se hiányzik az okoskodás. Én így gondolom azt kész .
    ez a húdejóazereser, milliós cuccon , de két pedállal elgagyizva ez a halálom ....
  • goldboy
    Jogos, béke...
  • neilszab
    Én a párhuzamot nem értem, hogy jön a két kérdés egymáshoz? Most konkrétan szó van vkiről, vagy lemaradtam vmiről?

Vagy van egy ilyen íratlan szimes alapszabály, hogy mindenkinek 22 colos moncsin kell tolnia mindaddig, amíg nem vett legalább egy "filléres" Thurstmaster váltót magának, akkor is, ha a csórikám nem is szeret mást hajtani, csak a modern pályagépeket?

Ha gondolod igazán írhatnál egy listát arról, hogy milyen eszközöket milyen sorrendben szabad csak beszerezni, ha szimulátorozik az ember, és mindenki aki ettől eltér rásütjük a "noob" címként.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.11.12. 19:16:27
  • neilszab
    Én csak az íróasztalomra tudom tenni a kijelzőt, az asztal lejjebb tenni nem tudom, mert azon van a kormány is és akkor nem fér el alatta a lábam, külön cockpitre meg nincs helyem, és fél órás procedúrára sincs szükségem, ha két meló között szeretnék futni pár kört.

Eleve a 40 colos TV-nek az asztal lapja alá kéne mennie, hogy magasságban kb jó legyen, de az asztal ugye meg kell, mert azon dolgozom. Mindezt mondom úgy, hogy hónapokig volt egy 40-es 4K TV az asztalomon monitorként, végigrágtam már azért a kérdést párszor. Ezen felül a 4K-t nehezebb kihajtani, mint a WQHD-t, és ha már 1 db kijelző, akkor szerintem a 21:9-es képarány jobb és hasznosabb is mint a 16:9.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.11.12. 19:15:00
  • b-type
    Jó ez az autó:
    96'-s Skyline GT-400R érződik rajta hogy törödtek vele.
  • lac coo
    De nyikvan veresen komolyan nem kene venni amit mondok, nem akarok senkit legyilkolni...! :))
  • lac coo
    Szopas hat....
    Tudom, mert mikor uj asztalom lett, nem tudtam hova rakni a valtot, es meglepodtem mennyivel konnyebb, gyorsabb vezetni minden AC ban....
  • tobias88
    Ismerem én a hazai black friday akciókat, mindig van 1-2 darab és csá. Amúgy honnan van ez az infó erről a monitorrol, hogy nagy akcióban lesz? Mondjuk a nagy szó is kérdéses, mert 10-15%ot ha adnak normálisabb termékre, 150ért meg biztosan nem venném meg max 120-130ért
  • bardocz
    Valamennyire ebbe egyet is értek. Ha h-váltó van benne nincs mese, akkor h-váltóval kell nyomni. Szopásnak szopás, de hát ez van.
  • lac coo
    De. akinek fontosabb a szipiszupi monitor, mint egy filléres váltó, az noob. Én ezt így gondolom . :)))
  • goldboy
    Ezért írom mindig, hogy "személyes" vélemény, desktopra, munkára, multimédiára,CS GO-ra,RPG-re jó ez, pont szimulátoroknál éreztem azt,
    hogy ez a +FOV, ennyi pénzért "nekem" sz@rt sem ér.
    Elhiszem hogy van olyan réteg aki 150k.-ért vesz monitort, ha ezt 120-144Hz-en akarja hajtani ugyanennyiért videokártyát, de egy TV-ről
    nem tudja levenni a talpat, nincs 10k.-ja falitartóra, vagy állítható lábra az asztalhoz.
    Laccoo mi köze annak hogy gazdag családba születtem, sosem dolgoztam, mindent apukámtól kapok, ahhoz hogy H váltóval megyek-e(azzal).
    Nem is értem, ha normálisan heel and toe-zod ezt az RSR-t, hogy tudsz ilyen időket menni ?!
  • neilszab
    Én nem értem miről beszélsz. Nyilván minden cuccból lehet jobbat és jobbat venni és mindenki maga dönti el mire áldoz és mire nem. Ez mind egyéni értékrend, prioritás és persze pénztárca függő, de aki nem áldoz vmire, az attól még nem lesz noob, aki meg igen, az attól még nem lesz sznob... ezt nem is értem miért kell ebbe belehozni?

Viszont attól még mert vkinek fontos vmi ami neked esetleg nem, azt nem kell jelzőkkel illetni, mert az viszont bunkóság.
    Különösen ha nem személyes tapasztalatból beszélsz...
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.11.12. 17:50:17
  • croatianus
  • lac coo
    Az a baj, hogy a legtöbb usernek kell a 4K, meg a 140 Hz, de egy értelmes H váltó, vagy pedál az nem ...
    60 Hz-zel noobság játszani ,meg amúgy is eleve értelme nincs, de ha már szimulátor, egy normális váltó ami 30 000 Ft,m az le van szarva, jó minden pillangózva ....
  • lac coo
    Mondjuk en szaros 60 Hz-el tudok abs nelkul menni, az baj...? :)
    A masik meg, monitoron a a jo isten se eleg, a varazs VR ben meg szipiszupi a harom pixeles gagyi is ? En nem ertettem soha ezt a sznobsagot....:)