Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
A Kart Racing Pro szerintem a legjobb... 😊
www.smart-bus.hu
Csak gondold végig, hogy miképpen lehetne egy DLC árazását az alapjátékhoz igazítani arányosan amikor mondjuk az alap játék 2-3 évvel korábbi gazdasági környezetben készült. Kisebb cég voltál, kevesebb alkalmazottal, kisebb irodában, nem utazgattál, esetleg más adózási sávban volt a céged, stb... cirka reggelig tudnám neked sorolni, hogy egy termék, szolgáltatás árát mik tudják befolyásolni, és hogy ezek árát miért kell mindig az adott körülményekhez igazítani, és nem az arányosság elvére gondolni. Csípőből az első gondolat, hogy lehetnél arányos, amikor a fentieken túl ráadásul az égvilágon semmi garancia nincs arra, hogy ugyanannyian veszik meg a DLC-t, mint ahányan az alapjátékot is megvették! Egy ilyen teljesen bizonytalan váltózóval miképpen kalkulálsz, ha arányosságban akarsz gondolkozni? Ilyenkor egy valami biztos, a bizonytalanság! 😄
A Bioshock2 példád gondolom mai állapotokat tükröz... erre is elég egyszerű a válasz, úgy hívják, hogy kereslet-kínálat. Az alapjáték nyilván annak már megvan aki meg akarta venni, kicsi rá a kereslet, költsége már nincs, minimális áron adható, minden fillér ajándék! Míg a DLC nyilván nincs meg ugyanannyi embernek ahánynak az alapjáték, ergo arra valószínűleg nagyobb a kereslet, drágábban el lehet adni. Ennyi erre a válasz, de mint a fentebbi példánál is, a kapitalizmust nem lehet kihagyni a képből, max akkor ha filozofálni akarsz.
Én úgy emlékszem, hogy annak aki a bétát megvette anno, az első DLC ingyen volt, de majd kijavít aki jobban képben van... 😊
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.09.02. 22:19:37
www.smart-bus.hu
Én is fizettem assetto modért, pontosabban adakoztam érte. Biztosan van számtalan tehetség, aki megérdemli.
Forza.
Mintha bármi is indokolná, hogy ne legyen. (már azon tul, hogy kapitalizmus van 😉)) )
De szívesen meghallgatom, hogy mi indokolja pölö (a kapitalizmuson kívül!), hogy a Bioshock2 alapjáték 500ft legyen, a DLC pedig 750ft - előbbit éveken át készítették, ánrílendzsint licenszeltek, asseteket és kódot gyártottak éveket át, utóbbit pedig megjelenés után "gyorsba" kifosták - meglévő asset ujrahasználattal, a kód/endzsin adott volt.
"Ingyen meg... azért szerintem húznod kéne egy határt ami az elvárásaidat illeti! 😊 Az első dlc ajándék volt, a többi teljesen korrekt piaci áron van, sőt még olcsónak is nevezhető..."
Határt?? Ha szalad a szekér (ezt nem tudjuk!) akkor beleférhet, nem lépne át semmiféle határt 😉 (első dlc a DP1, nem? az 10 eur volt...)
Milyen alapon?? Nemtom feltűnt-e, hogy nem verem az asztalt az AC fórumban, hogy ide az ingyendéelcémmel. Csak megjegyeztem, hogy AKÁR az is beleférhetne... jófejségből. Szokták csinálni kiadók, ha sikeres a játékuk.
Alexease:
"Azert kivancsi lennek – ha mar napkok ota ez a tema –, neked masban mi az aranyos?
Gyorskajaldaban (ha jarsz valahova) egy marek krumpli ~500-ert (30-szorosan tularazva) az OK?"
Dehogy ok. Bár gondolom ez költői volt 😊
"A Fanatec kormany, VR vagy egyeb tularazott luxus alkatreszed van?!"
gtx1070 annak mondható, idióta voltam, lehúztak, igen.
"Es hasonlok. Van pozitiv pelda? Olyan ceg, aki minoseget gyart, hasznalod, es az ingyen van vagy extra olcson? 😊))"
Az biztos, hogy kapásból nem tudnék mondani 😞
"Mert itt most egy negyedevente megjeleno, nehany szaz forintos kulonbsegen megy az ertekezes, amit nem is kotelezo megvenni.
Es az hogy gazdasagilag hogyan kellene (jobban) mukodnie, az meg ertelmetlen tema, nem hinnem hogy alkalmazasban vagy az eritett kiadasokat es beveteleket generalo cegeknel (Kunos, Steam es az osszes licensz szerzodo gyarto, marka, ugynokseg)😊 "
Azért megy az értekezés, mert ELVBEN sem vagytok képesek elfogadni, hogy esetleg, netalántán kissé le vagytok (-gyunk) húzva. Nem feelingre, kilóra mérve.
"Persze, ezektol fuggetlenul otletelni lehet, te hogyan tudnad ezeket ingyen vagy minimal aron kivitelezni, de valszeg semmi ertelme;DDDD"
Ez igaz 😊))
Utoljára szerkesztette: arty, 2016.09.02. 21:30:39
Forza.
Vasárnapi videóban is van válasz arra mikor lesz kész a program(kb.23.40-től)<#eplus2>#eplus2>
Gyorskajaldaban (ha jarsz valahova) egy marek krumpli ~500-ert (30-szorosan tularazva) az OK?
A Fanatec kormany, VR vagy egyeb tularazott luxus alkatreszed van?!
Es hasonlok. Van pozitiv pelda? Olyan ceg, aki minoseget gyart, hasznalod, es az ingyen van vagy extra olcson? 😊))
Mert itt most egy negyedevente megjeleno, nehany szaz forintos kulonbsegen megy az ertekezes, amit nem is kotelezo megvenni.
Es az hogy gazdasagilag hogyan kellene (jobban) mukodnie, az meg ertelmetlen tema, nem hinnem hogy alkalmazasban vagy az eritett kiadasokat es beveteleket generalo cegeknel (Kunos, Steam es az osszes licensz szerzodo gyarto, marka, ugynokseg)😊 <#vigyor3>#vigyor3>
Persze, ezektol fuggetlenul otletelni lehet, te hogyan tudnad ezeket ingyen vagy minimal aron kivitelezni, de valszeg semmi ertelme;DDDD
www.smart-bus.hu
áá, végül is jó ez a Mazda amim van 😊
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
A "klasszikus" jatekfejlesztes nem biztos, hogy praktikus lenne. Ha nem fejlesztenek az AC-t folyamatosan, es csak kb most adnak ki az 1.0 -t, minden lefagyna kb 5 evig, amikor jon valami ac 2.0 inkompatibilis mod api-val.. nem lenne tul praktikus.
szerk:
..kivéve ha a főnök sutyiban lenyúlt verdájáról van szó persze, akinek van melegbárja, meg egy nagy disznótelepe..
Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.09.02. 11:25:04
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Igazából nem is a pénzt sajnálom, hanem az autót, mert ez egy remekmű (volt)
Vajon egy átlag magyarnak hány évi fizetését törte össze?
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.09.02. 10:41:59
de ha ilyen példa kell: első munkadarabot drágábban számolnám, ha kell pl "öntőformát" is gyártanom, másodikhoz az ugye már megvan, nem lenne korrekt ujra kifizettetni ... 😉
a hsz-ed második felét viszont értem, elfogadom, nagyrészt egyet is értek veled - pontosan ezért vettem az eddigi összes dlc-t "day1".
noha spec ezzel az ütleti modellel nem értek egyet... én a klasszikus játékfejlesztésnek inkább vagyok híve, amikor a v1.0 után már nem "készítenek új gumimodellt", inkább pár év mulva egy polirozottabb, jobban egybelévő 2. rész jelenik meg....
Forza.
minden évrvetek kimerül annyiban, hogy fasza az AC és megér ennyit meg ennyit 😊
"egyrészt a teli áras DLC-k is teljesen korrekt áron vannak, másrészt ha sokallod, cirka 3-4 havonta vannak akciók, de félévente egy 50%-s tuti van!"
én a dlck day1 alapárát sokallom a teljes játék day1 árához képest (és nem csak az assettonál, MINDEN játéknál)
akcióban a dlc-k pláne nem szoktak akkora leárazásokat kapni, mint az alapjáték (és még1x: nem csak ennél a játéknál! nézd meg muve-n a bioshock2-t: 500ft. hozzá egy egyórás dlc: 750ft. WTF? nade, 750ft nem pénz manapság, ugye? 😉 )
"Tegyük fel, hogy nem ahhoz a réteghez tartozol akinek azonnal kell minden ingyen, vagy szinte ingyen, és mondjuk hajlandó vagy pár hónapot várni. Most komolyan cirka 5 euró drága 7-8 autóért meg egy pályáért? Mond, hogy ittál baszki! 😄"
A-R-Á-N-Y-O-K.
Ezzel van nekem bajom.
"Még a 10 euró sem drága ezekért a csomagokért és nem azért mert Kunos jó fej és szeretjük az AC-t, hanem azért mert piaci alapon is rendben van. Az utolsó DLC esetében 3 euró 3 db autó teli áron! Mit szeretnél még, legyen ez is darabokban 1 euróért, vagy mit? Én komolyan nem értelek! "
Azt szeretném, hogy mondjuk ilyen extra csomagok ingyen legyenek. Hálából, a supportért. (feltéve, hogy szalad a szekér és amit látunk nem kényszerpálya...)
Piaci alapon az alapjáték elkészítése 10000 emberóra - tartalom mellett kódolni is kell, stb. A dlc pluszTARTALOM, sokkal olcsóbb "termék", mert pl nem kell hozzá endzsint írni 😉
"Ha ennyire számít a pénz, akkor várd ki az akciókat... a türelem ingyen van! 😊)"
Belefér 3 eur, sőt 10 is 😉 Nem erről van szó. Elvekről csupán.
Utoljára szerkesztette: arty, 2016.09.02. 10:04:24
Forza.
Pl. a gumik közös nevezőre hozása? Most van többféle verziójú, szóval az ember azt gondolná, hogy a legutóbbi verzió az tuti, de akkor mikor jön a kedvenc autóra? Én pl. (biztos egyedül), de játszom a Lotus "F1" autóval is és ott pl. zavar, hogy nem csinálták meg a DRS animációt, olyan, mintha egyes dolgokat nem fejeznének be. <#confused>#confused>
Más: régi monzán mentem a Lotus 49-es autóval és jól eltoltam a végsebességet, amitől hajmeresztő tempóban tud menni a hosszú egyenesekben. Kétlem, hogy ez reális lenne, ill. Az 1966-os gumik (a technológia) ezt egyáltalán kibírná.
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
Azt a megrendelőt aki kiszámolja nekem mennyit kell keresnem csak akkor néztem el ha a saját jutalékát számolta, nem pedig ténylegesen az én pénzemet. A vevő megkapja az árat és eldönti kell vagy nem kell...a hülyeségeit megtarthatja magának, egyetlen egyszer szaladtam bele abba hogy kifizetésnél azt mondták hogy ez nekem túl jó és ki kellett harcoljam a pénzem, többet szóba sem álltam ilyen mentalitású megrendelővel.
Kunos pénzt akar keresni, ez nekem természetes, ameddig az ár:érték arány nekem megfelelő nem azon rágom miért nem lehet olcsóbb...mert százalékosan mennyi része ez az egésznek, és ha az annyi, akkor ez ennyi kellene legyen...ez leírva is nagyon hülyén hangzik.
Még a 10 euró sem drága ezekért a csomagokért és nem azért mert Kunos jó fej és szeretjük az AC-t, hanem azért mert piaci alapon is rendben van. Az utolsó DLC esetében 3 euró 3 db autó teli áron! Mit szeretnél még, legyen ez is darabokban 1 euróért, vagy mit? Én komolyan nem értelek!
Ha ennyire számít a pénz, akkor várd ki az akciókat... a türelem ingyen van! 😊)
www.smart-bus.hu
Meg kell venni azt jovan. A kormanyodon az egy gomb tobbe kerul mint egy kissebb dlc 😊)
ha lenne másik ac, jobban árazva, senki nem toporogna ebben a sorban 😉
...sajnos ez nem ilyen és ezzel visszaélnek az olasz barátaink 😉
Forza.
www.smart-bus.hu
Forza.
Forza.
Forza.
www.smart-bus.hu