42876

banner
  • neilszab
    Parasztvakítás? Talán azt mindenki el tudja saját magának dönteni, hogy hány darab milyen méretű és felbontású kijelzőre van szüksége, nem?

Annak, aki különböző okokból nem akar, vagy nem tud 3 kijelzős rendszer összerakni magának és univerzális megoldást keres desktop-ra, játékra, munkára és multimédiára, de nem akar egy 40 colos TV-t maga elé pakolni az íróasztalra, annak pont egy wide monitor lehet az ideális megoldás.

A 40 colos TV túl magas az asztalra (próbáltam), illetve egyik TV sem tud 60 Hz-nél többet produkálni PC-ről. Ja meg kell a 4K felbontás ilyen távolságból és akkor árban meg már kb ugyan ott vagyunk.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.11.12. 16:51:23
  • goldboy
    Én meg azt mondom a 34" parasztvakítás!))))
    Egy 27"-os képest előrelépés, de már drágább mint egy 40"-os TV, már majdnem 3x27" kapsz érte.
  • bardocz
    Nekem már ez az LG is neccesen férne el a cockpitben :D Fal mell van tolva nekem, most alig van több 10 centinél a fal és a monitorom széle között. Nameg $kedvem$ sincs most ilyeneket venni.
  • __Jacek__
  • neilszab
    Jön ki 21:9-ből 38-as verzió is pár héten belül, de az már húzós árban lesz és csak 75 Hz-es.
    A 34-es gamer-nek, meg teljesen korrekt a VESA megoldása, egy gombnyomással lepattintható róla az állvány és ott van alatta a 4 csavar. Valamint 10 ms alatt az input Lag-ja, de ebben az összes új wide LG nagyon jó mostanában IPS létükre.

Ha ennél is nagyobb kell, akkor a TV-ék közül én a Samsung-nak az új KU6000-es szériáját javaslom, ennek baromi jó az ára, remek az input Lag-ja, ráadásul ez 4K felbontású, de 1080p tartalommal is szebb, mint egy FHD TV. Monitornak is kiválóan használható, próbáltam.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.11.12. 15:48:45
  • bardocz
    Magassága kb akkora, mint a mostani 27-es monitoromnak, ez bőven elég szerintem szimulátorhoz, viszont szélesebb jóval. Én szívesen kipróbálnám milyen.
  • lac coo
    Nekem meg 288 Hz-s kell, mert ezen akad minden ! :)
  • bardocz
    Áh, sejtem akkor hogy nézhet ki. Ami nekem van, azon rajtahagyhatnám akár az állványt, akkor is hozzáférni a vesa rögzítéshez.
  • __Jacek__
    Dobáljatok meg nekem ez kicsi:)
  • neilszab
    Van rajta, le kell szedni az állványról és ott van alatta.
  • bardocz
    Vakuljak meg (najó, azért azt mégse), de én ezen nem látok vesa felfogatást. 1 monitoros cockpithez viszont nagyon király lenne.
  • neilszab
    Akkor én már a helyedben megvárnám az LG új 34-es 21:9-es gamer monitorát, 144 Hz-es, IPS, van VESA felfogatása és magasságban is állítható:
    LGF 34UC79G

Most indul a forgalmazás, bruttó 180 körül lesz az ára, de lesznek rá komoly Black Friday akciók is a hazai képviselet szerint.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.11.12. 15:17:40
  • __Jacek__
    980-al szerintem egész jól muzsikálna, ja ja folyamatos kivárás és soha nincs semmi:)
  • Ingy2
    Akkor még én tartom a rekordot 3 hónappal . Gondolkodtam Occuluson, de ahhoz gondolom erősebb vga (nem mintha a GTX 980 nagyon gyenge lenne) kellene. Nem olcsó mulatság és nem minden game támogatja. Marad a kivárás
  • Alexease
    Szerinted aki kepes eltapsolni tobb szazezret ilyen cuccra, az majd kissebb felbontasban fogja futtatni?!:) Altalaban eppen azokat zavarja 32x AA-nal, allokepen, a nagyitoval felfedezheto pixelek kiscsoportja valami nem lathato helyen:D Es ha ezt 1GHz alatti frissitesen tudja, akkor mar hasznalhatatlan! :D
  • __Jacek__
    Ha munka idoben csinalom?:))))
  • goldboy
    Megnézed az oculust, eldöntöd hogy kell-e neked(ha Trump sokáig nyomja a kretént, úgy is elgyengül a dollár)
    Amit magadnak csínász az sincs ingyen, csak nagyon karcsú órabért számolsz...
  • goldboy
    A Herz paprikás már nem is jó?
  • lac coo
    Én most tíz deka pikkszalámit vettem !! :) Wáó ! :)
  • tobias88
    Én is pont most vagyok hasonló helyzetben, csak nekem nem is volt tv-m amit tönkre tegyek. Oculust nagyon dícsérik AC-val, de az alacsony felbontás miatt én még nem vennék. Én erre az 1-2 évre beérem egy szem AOC G2460PF-el.

Ezen a másik AOC-on is gondolkodtam, de nincs VESA felfogatása sajnos
  • __Jacek__
    Sikeresen ossze tortem a 40-es fel eves sony tc-t:))))) namost valami kell ba csak egy 40-43-as tv-t veszek az 100, oculus 210 korul itt beszerezheto. 3 tv mar joval dragabb, hely van cocpit ingyen van( megepitem 1 nap alatt), ez a dilemma:)
  • tobias88
    Szerintem is felesleges. Valahogy ki kell húzni a következő VR generációig és kész. Gondolkodtam én is 200-300 ezres monitoron vagy 3 darab 80-100 ezresen, de úgy is le fogom cserélni két három év múlva, akkor meg csak a pénzt viszi.
  • tobias88
    Azért nem rossz az AC-val public szervereken sem játszani. Tegnap GT3-al Monzán voltunk vagy 20an és 5en nagyjából elöl azonos sebességgel. Volt hogy a 7 körös versenyen 2 másodpercen belül értünk be, rendkívül szórakoztató volt. Nekem mondjuk kicsit nehéz volt, mert a TC engedélyezve volt én meg úgy nem vezetek, így kicsit előnyben voltak a többiek. Jó kis 2 órás kikapcsolódás volt
  • goldboy
    Én csak azt mondom akinek jelenleg van egy 40-42" tv-je , ott kivárnám a következő 1-2 évet.
    3 nagy tv-nek rengeteg problémája van:ár, fizikai méretek, nagyon komoly állványt kéne hozzá eszkábálni hogy tényleg jó legyen, képfrissítés,
    60 centiről fullHD-n is látod a pixeleket(bár szerintem ez egyáltalán nem zavaró), és ha korlátlan a pénzmag 3x4k lehetetlen meghajtani jelenleg.
    Ennél a jelenlegi VR is jobb megoldás.
    OSVR-Razer(ami igazából kínai), ebben lehet ráció: kicsit olcsóbb, mindennel össze hackelhető, jelenleg valóban szétszedhető házilag és
    lehet benne panelt cserélni, ha őt érdeklik a kisebb piacok is mint a szimulátorosok jövőre kiadhat egy 4K-s panelt, nagyon jó esetben jövőre
    talál 90Hz-est, vagy 60Hz-ASW- vel működik.
    Hogy ne csak OFF legyen, ide még úgysem írtátok ki:
    2017-ben lesz új Alfa, konzolon lesz private lobbie, megszűnik a DLC korlátozás, soon...
    úgy látszik túl lassan pötyögök
    Utoljára szerkesztette: goldboy, 2016.11.12. 10:14:35
  • lac coo
    Remek, ebben nagyon biztam , hogy ha mar olasz, megkapjak...
    Aztan, hogy jo lesz e majd kiderul :)
  • sertrex
    Assetto Corsa - Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Confirmed

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.11.12. 09:59:18
  • lac coo
    De ezek a vr kacatok csak nativ felbontasban mukodnek ?
    Mert ha nem akkor teljesen jo a 4k kijelzo, a jatek futhat alacsonyabb felbontassal is, de legalabb nem latszanak a pixelek a kijelzon....Gindolom ez volt a cel...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.11.12. 07:02:21
  • __Jacek__
    Pontosan ebben gondolkodom minima 40, nekem a 3x27 nem gyere be, de most majd kipróbálom az Oculust, eleve jobb most árban mint 3 40-43 TV.
  • __Jacek__
    Ez van nekem is:)
  • __Jacek__
    Nem , csak olvastam hogy az 1080 SLI-vel is necces a 4K/60 akkor mi vinné ezt duplán?:)
  • lac coo
    Na mar sima 27-esek se elegek a mguk ket meteres fesztavjukkal ? :)))
  • goldboy
    Majd a 3080
    Személyes vélemény:3 monitornál, ha "jó méreteket" szeretnél látni, kéne 3x40-42", ha ezt jó közel húznád ahogy kell, kéne 3x4K.
    Mióta megvan az oculus a 3 monitor már csak munkára van használva
    Ha csak a szimulátorokat vesszük akkor jelenleg a 3 elterjedt(OSVR,Vive,Oculus) közül az Oculus a legjobb.
    Igen Laccoo, nem látok 160 fokot, de az élmény...
  • Ingy2
    Én az olcsóbb verziót választottam, 42"-os TV az arcomba, nagy fov és kész :P, minden játékkal kompatibilis
  • Alexease
    Probaltad?!:)
  • __Jacek__
    Az sem:)
  • Alexease
    2-3db GTX1080 tuti:D
  • __Jacek__
    2x 4K-t mi hajtja meg 90 fps-el?:)) teoretikus a kérdés..
    Alapvetően nem tudok dönteni hogy triple screen vagy VR, talán most kipróbálom az oculust.. biztos okosabb leszek:D
  • Jackal
    DP 1.3, hajóltom viszi

Alma: Köszi a vr-es beszámolót, végre nem az a rózsaszín ködös ömlengés, amit szinte mindenkinek kutya kötelessége előadni, aki megvette.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2016.11.11. 18:30:20
  • tbazsi95
    VSR.hu | Assetto Corsa | Porsche Cayman GT4 Cup | R1 Spa-Francorchamps | Balazs Toldi OnBoard
  • wakeboarder5
    Stefano nemrég twitteren egy kérdésre azt válaszolta, hogy a következő frissítéstől lesz Vive támogatás.
    És ha már Vive, a keddi mókáról is készült videó :D