42876

banner
  • Gadfly13
    @Pitti
    Melyik HUD Dasht érdemes megvenni? (nekem is AC-hoz és PC-hoz kéne)
    Találtam olyat, ami csak AC (1700-ért) link ill. ami csak PC (2400-ért) link.
    Viszont van olyan is, ami elvileg mindkettőhöz jó link. Ez utóbbi működni fog mindkettőn v. ahhoz külön kell megvenni őket v. a "complete" verziót? link
    esetleg a világháló vmelyik szegletében nem létezik olyan virágárus, akitől be lehet szerezni a teljes verziót?
  • arty
    véletlen nem külön, 2 eszközöd van?

tehát nekem pl van egy kormányom és egy váltóm, külön USB-n - attól függően, hogy melyiket dugom be előbb (vagy akár a win is random váltja, nemtudom) kap egy azonosítót, irányító0, irányító1, stb

assetto profilja ugyan elmenti a tengelyeket, gombokat, de azt irányító0-hoz rendelve... tehát pl a gáz az az irányíto0-gázpedál -ja lesz, holott neked a bedugási sorrrend(?) miatt lehet h épp irányító1-gázpedál a windowsban... nekem emiatt két profilom van, mindkét "sorrendben" belőttem 1-1 profilt assettoban, igy ha látom h nem megy a gáz, akkor töltöm a másik profilt és kész

hogy egy g27 esetén ez miért történik, arra ötletem sincs :) lehet nem csak játékvezérlők szólnak bele a dologba, azaz nem csak azok változtatják az "eszköz id-jét" ....
  • Gadfly13
    Kipróbáltam és nálam akkor írja ezt, ha ki van kapcsolva az eszközön a wifi. Kapcsold be!
  • Solt
    Ez winfos 8.1 probléma... ezért tértem vissza a W7-hez. :)
  • GeriDoc
    Tegnap próbálgattam. Kicsit sokat enged vágni, azon kívül nagyon jól meg van csinálva. Proto nyomvonalon C9-el 330.
  • lac coo
    Nekem is csinálja mostanában, nálam ez új dolog, már lassan én is kérdezni akartam...
    Nálam pl nincs váltó ,de a beállításnál ott írja, hogy hányas gomb az adott fokozat, ennek ellenére újra meg kell mutatnom neki. De van ,hogy kormány nincs , pedig ott is írja hogy G27 és hogy melyik tengely, de nem működik ...
  • TeeBeee
    Paul Ricard v0.9.1
  • Ratrak
    egy kérdés: másnál is csinál olyat, hogy néha (többnyire, de nem mindig) elfelejti a kormány-beállításokat? Általában amikor belépek a játékba, újra kell állítanom a kormányt, pedálokat, váltót, mert nem "jegyzi meg", hiába csinálok neki saját profil mentést is. A furcsa az, hogy néha nincs ilyen gond, de nem jövök rá, hogy mikor van és mikor nincs, nekem tök randomnak tűnik... Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet ennek az oka, és hogyan lehet "megjegyeztetni" vele? Nem egy kunszt minden indításánál végignyomogatni, de azért kényelmesebb lenne, ha nem kéne (mint minden más autós programnál). Ja, a kormány Logitech DFP (régi, jó...)
  • danikosz

Jövőhéten az RCM Suzuki bajnokság következő forudlója a horvátországi Rijekában kerül megrendezésre. Nagy Dani megkért minket, hogy egy kis fun futam keretében segítünk neki. Pénteken lesz egy kis "koccanás" a pályán. Mindenkit várunk nagy szeretettel! Lehet jön más RCM Suzuki pilóta is, ezt még nem tudjuk.

>> Minden információ <<
  • Me Ga
    Sziasztok! Kicsit OFF, de többen beszéltek itt róla, hátha kapok egy jó tippet a HUD Dash-hoz.
    Szóval az egyik telómon azt írja: "IP Address: Could not find IP. Please look in the device settings."
    Egy másik telóval meg simán megy, minden egyéb beállítás ugyanaz. Tipp?
  • Pitti
    Annál sokkal több mint amit a videóban látni :) Van egy rakás alap, de csinálhatsz is nulláról bármilyet. Ráadásul cars-hoz még több van. Ott van fékhőmérséklet, olaj, víz hőmérséklet, de fényszóró vagy motor check lámpák...stb amiről már volt is szó :)
  • Gadfly13
    Köszi a részletes leírást! Kipróbáltam kikapcsolt tűzfallal a HUD dash-t és így már működött!
    Az ingyenes verziót próbáltam, ami így elég stock ...lehet szánok majd rá és megveszem. Gondolom a teljesben benne van minden, amit a videódon is lehetett látni!?
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.06.02. 14:46:26
  • Pitti
    Pontosabban nem a minidash hanem a HUD dash amiről beszéltem, amit a 30356 postban kérdeztél :) van hozzá egy telemetry reader, ez fut a PC-n, csak be kell írni az eszközök ip címét amin a műszerfalat használni akarod.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.06.02. 14:25:30
  • Pitti
    Én ezt használom rendszeresen, megvettem AC-hoz is meg Cars-hoz is, 2800 volt cakkpakk ha jól emlékszem. Tudom nem olcsó, (3 doboz cigi ára ) de én nagyon szeretem, csináltam egy rakás layout-ot, analóg, digitális, mindenféle, attól függ milyen autóban ülök.
    Teljesen lagmentes, és szép. egyszerre 3 eszközön tud működni. A dashmeter pro-t is szeretem, de mostanában ezt többször használom, főleg a frissítés óta.
    A srác aki készítette nagyon segítőkész, írtam neki ilyen olyan problémáimmal többször is, 10 percen belül válaszolt.
    Amúgy belső lan hálózaton nem kell portot engedélyezni a routeren, hiszen közvetlenül a gépedre csatlakozik. Csak a gép tűzfala lehet ami esetleg letilthatja. Legutolsó videóm első felében láthatod is, két telefonon is fut más és más layouttal az egyik analóg a másik kerékhőmérséklet meg pedálállás.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.06.02. 14:13:32
  • Nesuten
    Szia igen nekem meg van ez a kis cucc ...
    SRS TS -en megbeszélhetjük ...
    Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2015.06.02. 14:05:47
  • Gadfly13
    Köszi, megtaláltam (link) és ez egyből működött is. Igazából csak ki akartam próbálni ezt a hud-os dolgot (nem tudom mennyire fogom használni).
    Gondolom ha vmi komplexebb cuccot akar az ember, az már a fizetős kategória nem?
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.06.02. 13:55:02
  • Szabi #30360
    melóból nem jön be az AC oldala, de ha hivatalos fórum keresőjében rákeresel, tuti megtalálod :D

a lényeg hogy a mobilra felkel rakni egy kis app-ot, beírni a gép ip-jét és müködik is :)
  • Gadfly13
    @Krunky
    Biztos!

@Szabi
    Ez a mini dash ez miez? :) Link?
  • Krunky
    Nálam simán megy.
    Biztos, hogy jó IP-t engedtél ki a routeren?
  • Szabi #30357
    próbáltam, de én se tudtam megoldani, úgyhogy mini dash-t használok :D
  • Gadfly13
    Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a HUD Dash-t próbálta e már vki?
    Tegnap feltettem tabra ill. a gépen futó klienst is, de semmi olyan jelet nem láttam, hogy kapcsolódott e volna a kettő. A routerben engedélyeztem a szükséges portot, de úgy sem. Esetleg vkinek vmi 5let?
  • Pitti
    hú ez nagyon jó :)
    Kár hogy Nordot sosem bírom megtanulni, van egy rész ahol mindig eldobom, nem tudom megjegyezni. Sajnos aki mögöttem jött ugyanúgy eldobta. Ahogy nekicsaptam a szalagkorlátnak vissza kerültem az útra teljesen elvesztve az irányítást. Nyilván aki mögöttem jött próbálta elkerülni de nem sikerült bocsi érte, Tamás :(
    Természetesen ez egy elég gyors szakasz, nincs nagyon idő és lehetőség korrigálni, ha meg elszállok vége...csak utas vagyok :(
    Amúgy fincsi ez az autó is, jó nem egy nagyon gépészkedős, de nekem Nordra pont jó :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.06.01. 21:26:22
  • neilszab
    Elnézést, ha kicsit megtöröm a vitát, de hamár a vezetési élmény a téma, akkor jó lenne kicsit a kocsikat is "püfölni" a billentyűk helyett..

Kedd este: BMW M235i Racing - Nordschleife!!

Gyertek, este 7-8 körül kezdünk és jelen tervek szerint 2 körös futamokat fogunk nyomni kifulladásig, de persze más lebonyolítási módszerre is nyitottak vagyunk, diskurzus a topikban. Ez most egy könnyedebb hangvételű móka lesz, aki pedig komoly kihívásra vágyik, azt várjuk csütörtök este szintén a Nord-ra, ahol a GT gépeket fogjuk meghajtani egy ~70 perces futamon!

BMW FunRace: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5282
    GT2-GT3 futam: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5279
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.06.01. 18:20:04
  • SityiSXT
    Collins könyve elsősorban a vezetésről szól, Amené meg erősen az AC-ra van korlátozva. Köszönöm a linket, ezen is átrágom magam idővel.
  • Adam Jonas
    Igazából ahhoz, hogy ténylegesen megértsd egy versenyautó működését, fizikáját, ahhoz nem azokat a könyveket kell elolvasni, amiket linkeltél. :)

Ha ténylegesen meg szeretnéd ismerni a dolgok elméleti felét, akkor ahhoz egy vaskosabb könyvet tudok ajánlani neked. Legegyszerűbb ilyen jellegű dokumentumnak a következőt tudom ajánlani:

Beckman - The Physics of Racing

Az egész szakma Bibliájaként pedig keresd a Millikenék által írt "Race Car Vehicle Dynamics" könyvet - ettől jobb könyv nem létezik a Földön jelenleg! :) (Múltkor néztem iR-es dev diary-t, ott is előkerült bizony ez a könyv, meg Bári Gergőék is részben ebből tanultál az alapokat, ha jól tudom.)
  • BooMiller
  • lac coo
    Jè, ezt en irtam !
  • SityiSXT
    Nem éreztem trollkodásnak, de ha mégis így csapódott le, hát elnézést, nem volt szándékos. Való igaz, nem értek hozzá annyira, mint szeretnék, de egy-két könyvet olvastam a dologról (ezt meg ezt), talán annyira nem lett volna reménytelen ezt elmagyarázni. ;) Sértődés meg miért volna?
    Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2015.06.01. 12:35:29
  • GeriDoc
    Tökéletesen igaza van.
  • GeriDoc
    Amiért így nyilatkozol az autókról és azok viselkedéséről. Nagyon jó szakma a tiéd, de ebben az esetben azt kell mondjam, hogy a halom vas és azokra ható erőkről (fizikáról) hiába beszélne neked bárki is. Amit te szeretnél megérteni, azt 4(+5) évig tanulják az emberek (Bári Gergő pl.), VAGY mindenféle tudás nélkül egyszerűen érzik (pl. Turi Tomi). Feltételezem, hogy alapvető elméleti tudás (az alapok) hiányoznak nálad ahhoz, hogy az elméletét megérts (egyszerűen azért, mert nem ezt tanultad), ezért kellene esetleg megtapasztalnod gyakorlatban, amit viszont nem szeretnél. Így viszont nekem az jön le, hogy trollkodni jössz ide. Hasonlóan, mintha én az IT fórumokon értetlenkednék, mert nem tudjátok pontosan leírni, hogy mi az a byte. Remélem nincs sértődés, de másképp nem tudtam megfogalmazni. Amennyiben észrevételem nem helytálló, és a kisujjadban van az autó felépítése, működése, és az egyes elemekre ható erők, akkor elnézést kérek, bár akkor meg nem értem, hogy mi a kérdésed, és mit kellene leírnunk. A nézd meg az LFS-ben, azt majd leírja más.
  • BooMiller
    Én ezzel zárnám a vitát:))) IPON PC teszt(ez lényegtelen, bár elég jól látja a dolgokat) hanem egy hozzá szólás, még nem döntöttem el hogy ez komoly vagy sem de nincs egy árva smiley sem az írásban:DD

"Azért én megvárnám a Wii U-s verziót mielőtt véleményt mondanék a játékról... Jójó persze, PC-n szép meg minden, nade azért az szerintem elvitathatatlan hogy egy VALÓDI autószimulátor irányítása egy VALÓDI mozgásérzékelős DualVibra ForceFeedBack-es érintőképernyővel lenne az igazi... (és nem a levegőbe beszélek, a MarioCart MINDEN részét romig pörgettem ExtremeCasual Platina fokozaton, MINDEN YoshiCsillagot megszerezve, és azok tényleg nem a mai kezdőknek szánt alkotások!)"
  • SityiSXT
    IT rendszerüzemeltető. Miért?
  • GeriDoc
    Mi a foglalkozásod?
  • Pitti
    Specialeventeket néha ha van kedvem meg szoktam csinálni, viszont némelyiknél a penalty ki van kapcsolva ami azt eredményezi, hogy nem rögzíti online ha megcsinálom. Viszont nem tudom bekapcsolni mert inaktív az összes paraméter, (nyilván mivel specialevent). Hogy lehet ezt így megcsinálni? Vagy egyáltalán hogy lett az kikapcsolva? soha nem kapcsoltam ki, esetleg ha online futamra mentem ahol ki volt kapcsolva és az úgy maradt, vagy nemtom...
  • SityiSXT
    Pitti, Geri - Azért a szerelem és az autó viselkedésének elmagyarázása között van némi különbség. ;) Az előbbi tényleg eléggé megfoghatatlan, nade itt vasakról meg fizikáról beszélgettük, azt azért illene tudni szavakba önteni. :D

Szabi: Találsz ott régebbről másokat is, ha még megvannak a fórummotor napjólában. ;)
  • Solt
    Én már nagyon... senki nem kíváncsi az AC topikjában arra a kurva cars-ra, ilyen mennyiségben meg főleg... akit érdekel, megkeresi a topikját.
  • lac coo
    Most beszeljuk ki, kinek mi a kedvenc szine , es miert az, es miert nem.a masik, es mitol szebb mint a masik ! :))
  • Pitti
    Ahhoz a közhelyhez tudnám kicsit hasonlítani, hogy "ha el tudod magyarázni miért szeretsz, akkor nem is szeretsz igazán"...aki nem volt még szerelmes ezt nem érti... de ezt nehogy magadra vedd.
    Én pl szerelmes tudok lenni abba azt érzésbe ahogy egy autót megzabolázok ahogy te is írtad.

Szerk... Na tessék megint megelőztek a hasonlatommal
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.06.01. 10:48:01
  • Szabi #30338
    csak a telekomos ip címed miatt kérdeztem :D

ja és

én az AC-ban egy élvezetes Forza/Gran Turismo szerű játékot vártam... ééés meg is kaptam :D
    Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.06.01. 10:48:00
  • GeriDoc
    Na jó meg egy off Ez nem joker, írták már, olyan, mint a szerelem. De kérd meg Kiss Norbit, vagy Turi Tomit, hogy írja le pontosan, hogy mit csinál, hogy bármibe beleül, pici idő múlva már határon megy vele kurva gyorsan. Nem fogja tudni elmondani. Azt fogja mondani, hogy ezt érezni kell. A Cigi sem tudta elmondani a Totalcar-os csávónak, hogy mikor kell az ellenkormányzást abbahagyni. Azt mondta:" ezt nem lehet elmondani, ezt érezni kell".
    Szerk: Bár lehet, csak mindenki lusta elmondani.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.06.01. 10:44:55