42876

banner
  • AssettoDriftER
    Nagyon szívesen megteszem azt a szívességet, hogy ideadod azt a mini erőművet és egy hétig tesztelem a Digi-s netemmel, hogy van-e lag vagy sem.
    Önerőből ilyen fizuval jó eséllyel 1 év alatt tudnék hasonlót összerakni.
    Mondjuk az már más kérdés, hogy pont a 970-es kártyával hypolta be a pcworld anno az SLI-t.
    Viszont az AC anno a 2magos cpu-t is 1.0verzóval nagyon szarul kezelte.
    Még csak most jutottam el odáig, hogy érvényes lett a licensz és örültem annak, hogy az 1.3.7 már szépen kezelte és jobban bírja a gépem.
    Szval lehet ,hogy ezt idővel nálad is orvosolni fogják, csak kérdés mikor.
  • Pitti
    Ja hát igen, csak tudod mikor 150+ fps van egyébként minden körülmények között akkor az embernek fáj visszavenni a grafikából. Voltak hosszú percek mikor előttem ketten gyepálták egymást és mögöttem is vagy hárman, és semmi gond nem volt. Aztán valaki koccolt vagy keresztbecsúszott és jött is a baj.
    UPC a szolgáltatóm, lehet ezzel is baj, csak nem random jön a lag hanem köthető több autó okozta egyéb szituációkhoz.
    pl qual alatt egyszer sem volt lag, pedig akkor is volt hogy mentem valaki mögött szorosan...
    Mindegy az már látszik, hogy nálam van a hiba, majd kisérletezek.
    Viszont az tény, hogy ha valaki SLI-ben gondolkodik AC miatt akkor az nagyon gyorsan felejtse el, mert akkora pénzkidobás mint pókerezni részegen profik ellen....
    3 hete tesztelem az AC-t 2db 970 kártyával, centire ugyanazt hozza mint egy kártyával...Tanuljatok más hibájából
  • AssettoDriftER
    Nem a Masters hibája a lag és nem is hiszem, hogy a játéké(1.3.7)
    Nekem nincs egy PaksII gépem, így grafikában, minden a minimálison van és kicsit aggódtam is, hogy elfog-e birni tizenegynehány embert.
    De 4 vagy 5 futamot nyomtunk, folyamatosan és lag nélkül ment.
    Asszem a második futam volt, mikor 2 sráccal 5 körön keresztül oda-vissza előzgettek és teljesen lag mentes volt.
    Én előbb megpróbálnék visszavenni a grafikából.
    Meg am, milyen net szolgáltatónl vagy?
  • Pitti
    Na jó Variante magát a sikánt jelenti..... a monza első sikánra gondoltam na, ....mielőtt valaki jól kikezdi az olasz nemtudásomat... egyébként annak a sikánnak a nevét sem tudom, na...

De a lényeg a lényeg, hogy annyira jó kis versenyek ezek funok, hogy csak. És egy ilyen dadogós pár tizedmásodperc is teljesen tönkre tudja vágni a hangulatot és szórakozást :(
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.12.02. 09:37:09
  • Pitti
    szűk kanyarban akkor is gyorsan forog a háttér :D:D
    tudod milyen lassan megyek a Variante sikánban a fiattal?! :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.12.02. 09:12:42
  • lac coo
    Menj lassabban a kanyarban ! :)
  • Pitti
    az a baj, hogy vsync nélkül nekem 200fps mellett sem teljesen sima a kép. Szűk kanyarokban mikor gyorsan mozog a háttér, töredezik és akadozik, megfájdul a szemem is fejem is... nem tudom ezt hogy máshogy tudnám kiküszöbölni :(
  • neilszab
    Azóta már jött egy 1.3.7-es patch, nálam legalábbis tökéletes fut minden online is...
  • lac coo
    Hat en megmondom oszinten nem is mentem azota online amiota van ez a laggolas, szal nem tudom.
  • neilszab
    Ha a VSYNC On, akkor fogalmad sincs róla valójában hány FPS-ed van, illetve a vsync elve okoz némi lag-ot. Javaslom kapcsold ki, illetve a füst effektet is tedd le low-ra, mert az nagyon megterheli a gépet és ez lehet az oka annak, hogy akkor érzel szaggatást, ha vki keresztbe csúszik előtted...
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.12.02. 08:25:50
  • Pitti
    Nálam katasztrofális lagok voltak megint a tegnapi GTR-Masters FUN futamon, stabil 60fps mellett (vsync on) már lejjebb vetem pl tükröződést meg ezt azt hátha segít, de nem. Ha valaki keresztbe csúszott akár előttem akár a tükörben már jött a slightshow. Ha kisebb koccok voltak akkor is. De egyébként is elég sokszor... render appon satírozott a piros grafikon.... elszomorító. Képtelen voltam egy két helyzetet megoldani ilyenek miatt
    Egyébként nagyon jó lett volna...
    Ti hogy vagytok ezzel? Ugye nem csak nálam ilyen rossz az online? Ez nem a Masters hibája, teljesen mindegy milyen szerverről van szó... Csak ez érint a legfájóbban
    Ha ez sokáig így fog menni kénytelen leszek átszokni egyre több iRacing-re
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.12.02. 07:47:00
  • goldboy
    Ez is csak pletyka...
  • kovi166

Aki bujt aki nem kezdünk! Jó a mód még van egy kis teszt idő! Van Lada, Mitsu,Ford, BMW, Hyundai,Schevi és egy jó társaság, néha egy kis nézeteltérésel. De hol nincs? :-)
  • neilszab
    Nem, a prekval-ra csak a Masters szerveren futott köridők kerülnek fel. Amit offline futsz, az csak a Masters Rank oldalon lesz látható, de azokkal az időkkel nem lehet nevezni bajnoki futamra.

A ma esti Audi R8 Fun-hoz viszont nem kell semmilyen nevezés, már megy is a szerver...
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.12.01. 18:46:05
  • Thread
    Prekvalban hotlapozni a szerver nelkul is lehet, ha fut az app?
  • Pitti
    Ferrari szimulátorát szerintem még mindig Kunos csinálja. Könnyen lehet, hogy AC alap.
  • GeriDoc
    Nyilván jórészt marketing. Ez amolyan demonstráció, hogy az iR enginnel mennyire tökéletesen lehet modellezni, szimulálni. Ahogyan a legtöbb csapat szimulátorai - ha jól tudom és látom - rF alapokon vannak.
  • goldboy
    Tavaly is tesztelt ott a ROAL Chevyvel, talán a Honda is, ebből még ne vonjunk le messzemenő következtetést
    Viszont a 2016-os AMG GT3-at ott filmezték, DP3-ban jön is, ha jól emlékszem lesz IR-ben is, hamarabb fogjuk megkergetni mint a GT versenyzők!
    Bár néhány klasszikus, régi túra autó nekem többet megérne...
  • GeriDoc
    Kérdezz meg egy moddert, aki látta már az "elrejtett" adatokat. Tele van kamu számokkal, főleg az utóbbi időkben. Nyugodtan megcsinálhatnák a legújabb autót is (aka legújabb dobozt is). Ráadásul az egyéb működést tekintve egy autónak sincs köze az eredetihez, max. a külső méretek, meg a tengelytáv (talán).
  • neilszab
    Az, amikor az engine számítási metódusait fejlesztik, vagy hozzányúlnak a teljes gumifizikához és új változók, paraméterek kerülnek be a képletbe az természetesen minden kocsi viselkedésére kihatással van. De ettől függetlenül nem gondolom, hogy a kocsikat ne korrekt adatok és mérések szerint lőnék be, hanem "kb jó lesz úgy" hasraütés alapon.
  • lac coo
    Jovan, hogyne, nehigyma egy mazdanak az IR kelljen alkatreszt tesztelni !:))
    Ez max marketing egyuttmukodes, nem mas .
    Azert csak akad valami agyag, aero, mechanika szimulacios program a mazdanal ...:)
  • Alexease
    Amikor az AC-ban 3 havonta "teljesen" mashogy viselkedik egy-egy auto, akkor ott nem apro telemetriai beallitas kulonbsegek vannak, nem friss adatokat kaptak az alkatreszekrol, hanem fejlesztgettett valamit, valami ujjal probalkoztak stb. Vagyis boven belefer egy Volvo WTCC "doboz" is a progiba;) Kinezetre jo lesz, mukodesre, hangra, kezelesre meg lesz olyan mint a "szokasos" WTCC. A jatekosoknak jo, az AC-nak es a Volvo-nak reklam.
  • Alexease
    Azert ez az engine nem ipari szabvany, nem mondom hogy nem jo, de ez alapjan egyik megnok sem fogja a sajat konkurens csapata autojat ujraepiteni;) Ez elsosorban jateknak keszul, nem lehet es nem is kell lemodellezni pontoisan azt a felso 10-20%-ot, amitol valoban versenyauto lesz es esetleg kulonbozik a tobbbiektol.

Meg az iR-ben ez igaz lehet, mert ott valoiban alkatreszenkent modellezik es programozzak le a dolgokat, markafuggoen, a valodi es a szoftveres telemetriaval osszehangolva oket. Pl. az uj MX5-ot (a "versenyautot, nem az utcait:P) az iR-rel egyutt fejlesztik: a kulonbozo gyartok egy tipusok alkatreszeit (felfuggesztes, aero akarmi?!) az iR-be "huzzak" be, tesztelik, es onnan ment az eles teszre az autoba.

Az AC-ban az ABS, TC es egyeb elektornika, a kulonfele lengescsillapitok es egyebek, egyszeru szamadatok alapjan ugy ahogybe van allitva, 1-2 autonal neznek telemetriat, esetleg koridoket, 1-2 utcait tesztelnek, aztan a tobbi csak annyi hog yjo legyen, passzoljon a tobbihez, aztan annyi.
  • lac coo
    Hat szerintem meg siman belefer nem csak AC nak, de barmelyiknek :)
    Bar lassan en is azt mondom, hogy auto van boven, kicsit most mar kezd ciki lenni, hogy egyebb fontos dolgokkal meg csak nem is foglalkoznak...
  • neilszab
    Nem azért mondom, de ez esélytelen. Gyári csapat soha nem fog kiadni releváns adatokat aktuálisan futó versenyautójukról, mivel ez a Top Secret kategória. Az R3E-nek még simán belefér, hogy kamu autókat készítsenek, de az AC profiljába szerintem ez már nem fér bele...

Ha lesz az AC-ben WTCC autó, akkor az egy már nem futó gép lesz.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.12.01. 10:47:51
  • Alexease
    Marco tuti lecsapoott ra, foleg ha ott vannak "naluk";) Ez jo lenne a jovo evi indulashoz az AC-nak es a Volvo-nak is.
    Persze tuti benne lez az R3E-ben is, ami hivatalos, osszes auto meg festes, sok palya, jol nez ki, jo az offline meg a tobbi, de sajnos meg sem az igazi (kormany/FFB).
  • goldboy
    OFF, bár ki tudja ?!
  • neilszab
    Kedd esti FunRace: Audi R8 Plus - Donington Park!

Folytatódik a FunRace sorozatunk, amely kéthetente keddenként kerül megrendezésre, váltott héten a Street Bajnokság futamaival. Ezúttal a legújabb gépünket, az ingyenesen elérhető Audi R8 Plus-t fogjuk meghajtani Donington lankáin, ahol szívesen látunk mindenkit!

Soron következő AC futamok:
    2015.12.01: Audi R8 Plus - Donington Park
    2015.12.03: DTM Classic - Hungaroring
    2015.12.08: Toyota GT86 - Donington Park

Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.11.30. 15:28:32
  • AssettoDriftER
    Valaki nem tudja, decemberben lesz valahol szervezettebb formában esetleg fun race vagy pár fordulós bajnokság?
  • goldboy
    URD:

AC&rF2 Darche PX1. UVs/template and basic textures are done. Skins missing and the car is going ingame this week
  • gviski
    ezt az appot használom iRacingben is, nekem bevált ;-)
  • AssettoDriftER
  • haflac
    Nekem i7 4790k +R9 290 van.Oculushoz,"NVIDIA GTX 970 / AMD 290 equivalent or greater".Még nekem is fejlesztenem kell majd.
  • bardocz
    Nincs ilyen, hogy intel-radeon nem jó, nekem tökéletesen ment a hd7870-el, pedig nekem is intel proci van.
  • Zozzer
    valaki hajtja Asus R9 290 DirectCU II OC-vel az Assetto-t? Tudnék most szerválni egy ilyet a GTX760-DC2T-2GD5-SSU helyére. Csak nekem intel rendszerem van core i5, nem tudom ez mennyire hátrány. Nem mintha nem lennék elégedett vele, de kb 30-35eFt-omba fájna kiadásban. Jövőre szeretném megvenni a végleges rift-et, szerintem ahhoz a 760 gyengécske lesz, most pont bele férne talán egy ilyen fejlesztés.
  • obe
    ooohh,ez több mint elég,köszi szépen :)
  • Alexease
    Ha ezeket a felho "pamacsokat" nem egy ilyen "kicsi", hanem legalabb 5-10x nagyobb gombre pakolna ra es ott forgatna korbe, plusz a palya sem a kozepen lenne, hanem valahol "fent" a gob tetejen, a "hurjaban", azert normalisabb lenne a latvany. Persze, erre sokkal tobb pamacsot kellene pakolni, mint most, de ha lenne ra LOD es/vagy csak 0–180 fok kozott szamolna es/vagy csak kozvetlenul a horizont alatt jelennenek meg veletlenszeruen es/vagy lenne hozzajuk shadow object es/vagy megsokminden (:P), sokkal normalisabb lenne a latvany. Persze, ez nagyon sokadlagos, amig bugos az online, addig ez messze nem problema:D
  • MooneyR

Utoljára szerkesztette: MooneyR, 2015.11.28. 09:46:19
  • MooneyR
    Képfeltöltő oldalt tudtok ajánlani? Nem találok egy normálisat sem.. régen az imagerz-t használtam, de az behalt.
    Utoljára szerkesztette: MooneyR, 2015.11.28. 08:52:25
  • Skypack
    ezek vannak a dlck nélkül
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    PRODUCTION
    - Abarth 500 EsseEsse (2 variants)
    - Alfa Romeo Giulietta QV
    - Alfa Romeo Giulietta QV Launch edition
    - Alfa Romeo MiTo QV
    - Audi Sport Quattro (2 variants)
    - Bmw 1M (2 variants)
    - Lamborghini Miura S.V.
    - Lotus Elise SC (3 variants)
    - Shelby Cobra
    - RUF CTR Yellowbird
    - Toyota GT-86