42876

banner
  • obe
    köszi szépen, ez jo ár, meg is veszem ...mennyi és milyen autok vannak az eredeti verzioban a dlc-k nélkül ?
  • obe
    köszi, akkor lecsapok a félárasra
  • MooneyR
    Van egész jó mod már a felhőkre is (a "gyáritól" minden jobb), a csomagban van egy csomó más is, sweetfx, ppfilterek, én feltettem ezeket is, elég gépigényesnek tűnik, de legalább szép : ) A link amúgy a hivatalos fórumról van.
    Utoljára szerkesztette: MooneyR, 2015.11.27. 21:24:07
  • arty
    http://store.steampowered.com/app/244210/

itt tudod megvenni, december 1.-ig most féláras, csapj le rá :)
    dlc-ket pedig ahogy érzed :)
  • Pitti
    Azok a szerverek ahol 8-10-en vannak csak, egész jók. Általában olyanokon szoktam menni ahol tele van 24-30fővel. Az általában katasztrófa játszhatatlan.
    Viszont most találtam egyet ahol 6-an kergetőztünk teljesen lagmentesen 7 kört Imolában centikre egymástól C7R-el , nagyon jó volt... Alakul ez. :)
  • Pitti
    Igen, sajnos sokkal rosszabb lett :-(
    Csak jó lesz egyszer...
  • hqx
    Érdekes laggok az 1.3.6 után.
  • hqx

• lac coo
  • hqx

Szerintem még úgy is drága.
    Utoljára szerkesztette: hqx, 2015.11.27. 17:15:26
  • Alexease
    Millimeterben?! Az eleg kicsike:)
  • alma2
    mm-ben 90 most az uj logitech kormany, ha valaki eppen...
  • bardocz
    Nincsen dobozos, steam-en lehet megvenni, teljes kiadás, dlc-k érkeznek hozzá, és a g25 tökéletes.
  • obe
    srácok...
    sokat játszottam a gtr 1-2 vel, ujra szimulátorozni volna kedvem..csak pár gyors kérdés, ha lehet..
    1.szinte sehol nem találok aki árusitaná , a nagyobb helyeken már néztem ( cg galaxis,576 ) de nincs elado példány, jo lenne persze dobozos verzio..ti hol veszitek?..esetleg vki egy megunt példányt eladna ?
    2. amit most lehet venni az már a teljes kiadás ?
    3. a g 25 -öm jo méghozzá? ..jo páréve nem használtam már,de jo állapotban van még

köszi
  • Pitti
    Én azt mondom a VR szemüvegek egy olyan különleges kategória amit nem lehet igazából elképzelni, és semmilyen módszerrel sem lehet elmagyarázni körülírni illusztrálni. Azt mindenki csak elképzelni tudja, hogy milyen lehet. A legfontosabb, hogy ki kell próbálni. Cipőt sem veszek kép alapján, és a pudingnak is az evés a próbája... Én próbáltam, és elismerem, hogy a valós 3D az tényleg zseniális, tökéletesen elhiszi az ember, hogy ott ül az autóban. De nekem a nagyon kicsi felbontás miatt nem alkalmas szimulátorozásra.
    Viszont ez CSAK az én véleményem... Ezt ki KELL próbálni....
    A látványt tökéletesen tudom rekonstruálni fullHD oled kijelzős mobillal, durovis dive szemüvegben, teljesen olyan mint az oculus képe. Viszont a fejmozgáskövetés már nem megy jól, és nem lagmentes... szóval azzal aztán végképp nem lehet játszani... :)
  • GeriDoc
    "...ahogy a fej helyéről nézi, és látod a karjaidat, meg a kormány távolságát. Ez életben nem így van, mert azt a területet "átnézed".

"Ezt az átnézek a kezemen vezetés közben nem értem, én látom a kezem vezetés közben"

Ezt meg remélem viccnek szántad, hogy ezt így értelmezted. Ettől sokkal értelmesebb ember vagy.

Egyébként az Oculust nem is tudom minek hoztuk fel, mikor nem ez volt az alap kérdés. Csak megint kiragadtátok a hsz-emből.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.11.27. 13:01:01
  • goldboy
  • GeriDoc

Igazad van abban, amit írsz, nem is kételkedik benne senki, de itt most csak a fov-ról volt szó. Nekem nem tetszik. Szerintem nem látod ilyen távolinak a kormányt, meg a műszerfalat az autóban ülve. Jóval kisebb fov beállítás kellene a valós távolságok észleléséhez, csak akkor meg hiányozna a periférikus látás. Ahogy Pitti is írta, el kellene érnie a füledig a kijelzőnek. Nekem ezért tetszik jobban a 3 monitor.
    De mondjuk te elfogult vagy az Oculussal kapcsolatban, ha valakinek nem tetszik valami, jössz és leharapod a fejét.
  • goldboy
  • zimapeti
    Már megint úgy irkáltok a vr-ről, hogy csak videót láttatok róla, hihetetlen. Bárhova tudok fókuszálni, fejfordítás nélkül is, csak kicsivel homályosabb a kép, de eltudom olvasni a bal alsó sarokban is a neveket, időket. Van három monitorom is vr mellett, gondoltam amíg nem jelenik meg a felhasználói verzió, gyorsan eladom a dk2-őt, de fél, egy óra játék után megfájdul a szemem a monitortól. Marad a rift megy a monitor. Állandóan fix 60centire fókuszálni sokkal fárasztóbb mint távolra nézni. Riftel nem kell fovot állítgatni, a valós méreteket látod alapból. A látószög oldalra valóban kicsi, de még így is nagyobb mint egy monitorral, felbontás is kevés, de ez csak a távolabbi dolgoknál zavaró, a felhasználóinál ez is jobb lesz. Ezt az átnézek a kezemen vezetés közben nem értem, én látom a kezem vezetés közben, vr-ben miért ne látnám?
    Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2015.11.27. 11:56:44
  • Pitti
    Az igaz, rosszul fogalmaztam.. a távolságokat viszont tökéletesen úgy érzékeled mint a valóságban, mert a két szem egyenként pont olyan képet lát, mint ahogy azt tényleg látná... és ettől olyan valós 3d az egész. Az kicsi fov meg a kicsi kijelző és felbontás miatt kicsi... A kijelzőnek el kellene érni a fülemig, hogy működjön a periférikus látás is :)
  • GeriDoc
    Off:
    A crop vs ff szorzóra én is kerestem a választ sokáig, de senki nem tudta igazából elmagyarázni, és sehol sem találtam egzakt tesztet róla, csak van egy általánosan elfogadott dolog. Pedig meg lehetne oldani. Ugyanaz az obi beállítva egy fókusz állásba, és megnézi, hogy hol van a fókuszpontja a két vázra rakva. Ha a croposnak valóban 1.6X előrébb van, akkor változik a gyújtópont is, ha ugyan ott van, akkor csak a kivágás. Ha lesz egy cropos váz nálam, tényleg kipróbálom, és akkor én megadom a pontos választ. De elméletileg változik a gyújtótáv, mert az 5Ds-en van crop funkció, gondolom csak akkor van értelme, ha nyújtja a gyutávot.
    ON.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.11.27. 10:43:20
  • lac coo
    Vr el egy helyre fokuszalsz, ahol a lencse gyujtopontja van ....
  • GeriDoc
    Nem volt még rajtam olyan, csak videókat néztem, de nekem nem tetszett, túl nagy FOV volt rajta. De szerintem továbbra is az a baj, hogy a periférikus látást nem a nagy fov-val kellene megoldani kis monitoron, hanem egy megaszéles monitorral. És erre az oculus sem az igazi, mert a periférikus látásod ott is le van korlátozva. Minden egyéb biztos nagyon jó rajta. Nekem még mindig a 3 monitor, vagy a hatalmas, esetleg ívelt monitor tűnik a legjobbnak ilyen szempontból. Fix "gyújtótáv", és az "ablak van szélesre nyitva".
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.11.27. 10:13:43
  • Pitti
    Na de ha egy nagyobb ablakon nézed a világot ugyanolyan távolságból akkor nyilván többet látsz mint egy kicsin, nem? A tárgyak ettől még nem lesznek nagyobbak vagy kisebbek, és nem lesznek messzebb vagy közelebb, de többet látsz...vagy én értek félre valamit...
  • Pitti
    A VR szemüveggel is "átnézed" illetve homályos az a terület ami közel, van mert ott valóban ugyanúgy kell fókuszálni (zoomolni) a szemednek mint az életben. Ez a valós 3D az oculussal tényleg szenzációsan jó!!!, (csak ne lenne olyan gyatra felbontású pixeles )
  • GeriDoc
    A legértelmetlenebb agonizálás ez a FOV táma szimulátorban. Szerintem az alap a legjobb, a kormányt leveszed, és beállítod úgy az ülést, hogy a kormányoszlop kb. éppen kimenjen alul a monitorból (ha jól van megcsinálva a modell, leginkább versenyautóknál működik). Ha oldalra keveset látsz, és ez zavar, akkor 3 monitor. Szerintem is teljesen felesleges számolgatni.
    Ami még fontos, hogy a szemünkkel folyamatosan zoomolunk és fókuszálunk, de szimben, a képernyőn csak egy zoom állás van, és nem tudsz vele mit csinálni. A VR is azért fals, mert vicces, ahogy a fej helyéről nézi, és látod a karjaidat, meg a kormány távolságát. Ez életben nem így van, mert azt a területet "átnézed". Volt erre próbálkozás, hogy nagy sebességnél elmosódnak a közeli dolgok, de inkább viccesen gagyi volt, mintsem a reális képet szimulálta volna. Az meg, hogy a nézetet egy akciókamera 170 fokos szögére állítsd be, megint csak vicces (ahogy a motorháztető nézet is). Sőt, ez a kamerán keresztül nézzük a szimet (lens flare), úgy általában nagyon vicces.
  • lac coo
    Jó ezt majd valaki fényképezze le nekem, hogy egy 24-es és egy 40 -es kijelzőn ugyanakkora bármi is a képen ...

No részemről ennyi, nulla logiai alapja van ennek a számolgatásnak . az, hogy mozgókép azt most felejtsük el , sima 2D, mint egy papirkép mi a fene változik egy nagyítás miatt?! :)

az agyunk helyrerak minden méretet, ha 15 coll ha 52, mindegy .
    az ideális az lenne , hogy 3 monitor, a kormánytól kb 30 centire és műszerfal elejéig előretolt nézet ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.27. 06:26:44
  • willtex
    Vegyünk egy kisebb, meg egy nagyobb kijelzőt, mondjuk egy 24 colos, meg egy 40 colos képernyőt. Tegyük fel, hogy mindkettő azonos távolságra van a szemünktől. A 24 colos képernyő széleit más szögben látjuk, mint a 40 colos képernyő széleit, vagyis a képernyő által megjelenített virtuális világba a nagyobb képernyőn elvileg más szögben kellene belátnunk, mint a kisebben. Ha azonban ugyanazt a képet jelenítjük meg a kettőn, akkor valamelyik biztosan csalni fog. Gyakorlatilag a 40 colos monitoron ugyanaz a tárgy nagyobbnak látszik, mint a 24-esen. Szóval elvileg ennek kellene utánamenni a FOV állításával.

Elvileg ha mindkét kijelzőn helyes FOV van beállítva akkor az a képrészlet, amely mindkét monitoron látszik, méretek szempontjából meg kellene egyezzen. Azt a látszólagos rövidülést, amit adott képméret mellett a FOV változtatása okoz, ki kellene kompenzálja az, hogy a képet a képernyő közepétől kvázi minden irányban megnyújtjuk, ahogy nagyobb képernyőre váltunk.
    Utoljára szerkesztette: willtex, 2015.11.26. 23:45:52
  • lac coo
    No így mindenki megérti mi történik ha a fovot változtatják és utánamennek a kamera pozicióval :

• lac coo
    Akkor ha körbevéágok egy papírképet,. megnő rajta a gyújtótávolság ? :))

70 es obival már nem azt látom amit a szemem, bárhová ülök is ! :) Kb 50-esnél látom azt, azzal viszont bárhová ülök ha elémraknak egy keretet ugyan az lesz benne a keretben a képen, mint amit látok igaziból .

a lényeg, hogy nem kel l, nem lehet ezt számolni, ha 50 alatt van közel hozza a tárgyakat, ha nagyobb akkor meg egyre inkább hátrébb rakja. ( Sarkosan). kinek mi tetszik . elvileg 50-nél lehet a legpontosabban felmérni a távolságot, csak az még szűk egy monitorra .
    Lényeg ha az a célja ezeknek a számításoknak, hogy minél valóságosabb legyen ,akkor ha nem 50 a fov akkor ott már köze nincs a valósághoz ...
  • Alexease
    Igen, a kissebb erzekelo kivagja a kozepet, vagyis mintha nagyobb lenne a gyujtotavolsag;)

Hazifeladat: fogj egy monitort, usd ki a kavabol a kepernyot (es a hatuljat;P), ulj oda a fenykepezovel ahonnan nezed, es addig tekergesd a zoom-ot, amig azt latod a kavan keresztul, mint igazabol:) Attol fugg hol ulsz, legyen a gyujtotavolsag ~70, abbol szamolva a latoszoget a monitor magassagahoz (FOV) kb. 30-akarmennyi fok lesz (forditva van, van ra valami arctan keplet, gozom sincs):)

Ma FOV nap van:DDD
  • lac coo
    LOL. no mindegy ..... :)
    egy 50 millis alap obi fele akkora érzékelővel 100 millis tele lesz, vagy marad 50 de csak a kirajzolt kép "közepe" fér rá a kisebb érzékelőre ?

no , ez nagyon off, de rosszul gondoljátok az egészet ...:)
  • gviski
    igen, függ a filmkockától, a full frame-es gépekhez adják meg a gyújtótávolságot. APS-C szenzoroknál 1,5, 1,6-tal fel kell szorozni (attól függ, hogy Canon vagy Nikon)
  • lac coo
    Igen de ezt keveritek mindig a látószögváltoztatással ,de pedig nem ám ... :)

Ez ugyan az, mintha tolnád előre a kamerát a játékban: fov nem változik csak a kivágás .

Én ezért nem értettem soha mit minek hogyan lehet itt számolni :DDD
  • Alexease
    Kovetlenul semmi, de a latott kepnek mar ige, es itt az a lenyeg. Ha a full frame-rol attolod a APSC-re, mar kicsit mas lesz amit latsz:P
  • gviski
    Ja nem is azért írtam, hogy a mm=FOVval, de kiindulás alapnak jó lehet aki számolgatni akar :D
  • lac coo
    Gyújtótávolságnak mi köze van a filmkocka átmérőjéhez ?
    Ha átrakom az obejktívet egyik gépről a másikra a gyújtótávolság változik? :)

Az 50 millis objektiv az áll legközelebb az emberi szemhez, nem torzul semmi, az kb 46 fokos látószög . Ideális ez lenne itt is, csak ugye pici az egy monitor ....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.26. 21:55:05
  • Alexease
    Igen, de azt gyujtotavolsagra ertik, es nem jatekos vertical fov-ra;))) A gyujtotavolsag eppen forditva van, raadasul ott eredetileg 35mm-es filmre szoktak szamolni es altalaban atlora nem szelessegre vagy magassagra. De ha oszevissza szamolgatjuk, akkor az 50-es gyujto, atlag monitoron, magassagban, uszkve 35 fokra (FOV) jon ki.
    De igazabol mindegy, kinek mi tetszik:D
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.11.26. 21:47:02
  • lac coo
    Fotózásban, itt azért más .