43023
  • Norbi1990
    Ezt a melyik fordulatszám tartományba húz a legjobban történetet a legegyszerűbben úgy lehet megoldani, hogy mész az autóval és kihúzatod maxig a fordulatszámot nagyobb sebességnél mondjuk 4-be. Ott már érezni, hogy mikortól kezd el húzni az autó, hogy meddig és mikortól már nincs erő.
  • GPx8
    Sziasztok!
    Ki használ Logitech DFGT kormányt?
    Nálam nem lehet a fülkéből oldalra nézni, csak a fülkén kívül...!
  • Alexease
    A (tovabb)gyorsulashoz loero kell, ahhoz meg porgetni kell a motort:) A nyomatek az elindulashoz/cipeleshez (is/csak) kell:P

En az auto "tanulo" koron szoktam vizslatni (mivel erezni nem erzem:D) a km-orat, es addig forgatom a motort, amig gyorsabban szaporodik a sebessegem, mint ha feljebb valtanek.
    Ez fokozatonkent elterhet, fugg a sebessegtol, az egyre nagyobb legellenalastol, es hogy menntire esik "egybe" a ket gorbe.

Ezeket persze csak reflexbol, megszokasbol nezem, ennel tobbet szamt a fun:P
  • bardocz
    Legegyszerűbb a gyorsuláson kipróbálni. Ott aztán nem befolyol semmi. Próbáltam ott, hogy a Tc segít-e rajtnál, nos, semmit, úgy visszafogja az autót.
  • Jacek
    Jelen pillanatban üvegig kell forgatni az az optimális:)
    Azt az appot elindítod ami mutatja real time a legjobb körödhöz képest a mínusz/pluszt.. mondjuk kb hasonló a köröd egyenesben hamarabb elváltod akkor átfordul minuszba....
    Ez még akkor is igaz amikor a fokozat már piros:) még tovább:)
  • alma2
    Es egy kulfoldi forum ahol van elet is a jatekrol.
    Ha valaki nem ismerne.

minigui

ac mods
  • alma2
    Bar rbr kapcsan, de talaltam most egy jo kis konyvet az egyik forumon. "tune to win"
    1978-as. erdekes olvasmany.

https://app.box.com/s/4jgvwvr15p2q8967mhet
  • alma2
    Valami olyasmit, hogy javitottak a szegelyeket, gondolom nem akad fel olyan surun a semmin az auto, ezert ujra kell tanulnod, allitanod, tapasztalnod, mennyire ultetheted le az autot, mikor hol er le az alja.
  • Tomsteel
    Aris: "solved collision bugs with kerbs! Which means lower collision boxes. Which means you need to learn to control bottoming out!"

Vége mit jelent?
  • neilszab
    Lehet hülyeséget fogok mondani Ádám, elvégre tanulmányaid folytán is te vagy ebben a szakértő, de tudomáson szerint a teljesítmény egyszerűen csak a nyomaték és a fordulatszám szorzata... tehát ha csak azt akarjuk nézni, hogy a motor hol tudja a maximálisan erejét kifejteni (azaz a legtöbb munkát elvégezni) és ezáltal a leghatékonyabban gyorsítani az autót, akkor csakis a teljesítmény görbét kell figyelni... és úgy időzíteni a váltásokat, hogy egy adott sebességben azt a fordulatszám tartományt tudjuk kihasználni, ahol összességében a legtöbb teljesítmény áll rendelkezésedre.

Mondjuk mindez lehet, inkább egy kérdés feléd, mintsem egy határozott állítás..
  • bardocz
    Van egy olyan érzésem, hogy az Abartos versenyt azért borzasztó könnyű megnyerni, mert a gép utcai gumival megy. Mást még nem sikerült se hardon se alienen megnyerni azon kívül, azt viszont nevetséges előnnyel.
  • lac coo
    Én is ...ezen már nem múlik semmi :)
  • bardocz
    Én elforgatom maxig, nem sok különbséget érzek, ha nem. RBR-ben volt lényeges különbség, de egy WRC más, mint ezek a pályaautók.
  • lac coo
    Viszont ha hosszabb a következő fokozat, akkor bukhatsz is rajta. ..
    Teszteld le dragon....
  • Jackal
    Szuper leírás, köszi, eddig ez kimaradt az életemből.
    Akkor csak nem tévedtem sokat mikor a váltásjelző ledet a keresztre raktam.
  • Adam Jonas
    Legyen ez a példa: http://www.toyotazone.co.za/wp-content/uploads/2012/10/Power-and-torque-curve.gif

Ennél ha megnézed, kb. 3750-es fordulaton találkozik a nyomaték-teljesítmény görbe, s kb. itt is lesz a nyomaték maximuma, míg a teljesítmény görbéje 5500-as fordulatnál éri el a maximumát. Amint ugye látható, 5500-as fordulatszám után a teljesítmény elkezd leesni, míg 3750-es után meg a nyomaték. Rövid, egyenes szakaszon szerintem érdemes a max. nyomaték közelében váltani, a példában szereplő görbe esetén olyan 4000-es fordulat környékén, míg hosszabb, egyenes szakaszon pedig inkább a teljesítmény maximuma előtt elváltani, ami jelen esetben 5000-5500 közötti tartomány. Nem érdemes teljesen kipörgetni az autót tiltásig, mert ahogy a görbékből is látható, nem tudsz vele se nagy nyomaték, se nagy teljesítményt már elérni.

Hosszabb távú versenynél meg nem szabad túlpörgetni nagyon a mocit, ekkor meg inkább a példa alapján 4000-5000 között szoktak váltogatni.

Bocs, ha kicsit szájbarágós stílusú lett a dolog, próbáltam minél érthetőbben megfogalmazni. :)
  • lac coo
    Én kitolom a szemét azt jóvan ! :) Ha úgy se megy akkor megette a fene :)
  • Jackal
    Technikai kérdésem lenne, a felváltás milyen rpm-nél célszerű jelezni/indítani legoptimálisabb esetben? (a jobb köridő a cél)

A kocsiknál van egy grafikon nyomaték és tejesítménygörbével, első körben annak a keresztezésére tippeltem, de nem vagyok biztos bene hogy jól...
  • bardocz
    Érdekesek ezek a special eventek, némelyiket nehéz megcsinálni, de van amin meglett a bemelegítő körön az arany szinthez tartozó idő.
  • bardocz
    Akkor jobban látni nem fogok, kár.
  • Alexease
    Egyelore csak disznek van, photemode-hoz, esetleg majd online a masiknak villogni;) Semmit nem vilagit meg, ezert sincxs egyelore ejszaka.
    Allitolag az sehogy sem all, max terv szinten, vagyis nem a nem bekapcsolt beta stilus.
  • bardocz
    Lámpa az sötétebb időben nem működik? Special eventes silverstone-Gr.A BME-set akarom csinálni, de nem számít semmit.
  • Jackal
    UI: pro rankról hadobáltam az előbb...
  • Jackal
    RSR live timingról lenne kérdésem, az assistok kikapcsolbva menüben, de amikor a kocsi kipörgésgátlóját bekapcsolom(asszem ctrl+t), akkor a köridőknél írja az assistot, ez direkt így van és nincs megkülönböztetve a gyári és kocsibn lévő segítség?
    Másik kérdésem, hogy hogy lehet pro időt fltölteni menni? Elvileg pro-n használom az ac-t semmi segítség nincs.
  • alma2
    Hasonlot tapasztaltam, abarth siman elso a masodik korben alienen, a tobbivel nem jott ossze. Viszont sima race-t inditva, mas tipusu autokkal ugyanilyen jok az eselyek azon a palyan.
    Mas palyakon, nem ritkan a celegyenesben siman elhuz mellettem az ai padlogaz mellett.
  • endy papp
    Ha végig próbálod nem egyszer akkor te is látni fogod hogy is működnek az AI-k.
    Mint mondtam volt pici időm tegnap és teszteltem őket.
    Ezt úgy értettem,már mint az előző hsz-om.,hogy az abarth-al azon a pályán simán verhetőek alien szinten is.
    De a többi pályán a többi kocsival már más a tészta,mivel ott hard szinten is csak a 2.-3.helyig tudtam fel "verekedni"(igaz alien-en nem próbáltam,már nem volt kedvem hozzá) magam,az elejét nem sikerült 5 kör alatt megfogni,még kellett volna pár kör,no meg kevesebb hiba.
    A magyarázat is egyszerű,pálya és kocsi függő az egész AI.
    Mint mondtam teszteltem őket rendesen mozgás rajt, védekezés, stb....
    Azt kell mondjam vissza tekintve más játékokban levő AI.ra hasonló amit művelnek,egyenlőre de gondolom ez még változni fog.
    Ha gyors egy pálya és a kocsi is akkor, az elején akkora előny tudnak szerezni ,hogy nehéz 5 kör alatt az első helyet megfogni,nem mondom hogy lehetetlen,de nekem nem sikerült ,igaz nem is vagyok egy top pilóta.
    Mivel rájuk nem hatnak, érvényesek azok a fizikai erők és behatások mint ránk,nehéz előre kerülni ,a végéről.
    Gondolom ezt nagyon nem kell magyarázni,láttam olyan mókás szitukat mikor egymást osztották rendesen,csak röhögtem amikor 4-5-en a pályán kívülre tették egymást.
    A rajt is érdekes,abarth-al már az első kanyarnál 3-4 pozíciót tudsz fogni,ha ügyes vagy BMW-vel akár többet is persze ehhez alkalmazkodni kell az ő stílusokhoz,no meg kell a jó rajt,neked is.
    Na szóval mindent egybe véve eddig elégedett vagyok ezzel a béta AI-val is ha még ezen csiszolnak ,idő töltésnek el lehet velük pofozkodni.
    Főleg annak fényében hogy a 2 legutolsó pici update annyit optimalizált a játékon,hogy full garfon ahogy eddig is ment a játék,helyeként pici döccenőkkel,de ezek nem veszélyesek hasít a játék.5800x1080-as felbontásba,persze ehhez a megfelelő konfig az új kártya is kellett.
    Bocs ha picit hosszú lett ,de gondoltam leírom a tapasztalataim,nem mondom hogy kőbe vannak vésve,én így láttam eddig.
    Szívesen olvasom másét is ha tud valamit írja le.
  • lac coo
    Hogyan ? :) Alien gyenge, hard meg nehéz? :)
  • endy papp
    Most volt időm picit az abarth-al a 3.neki futásra az alien szinten már a 3 körben mögöttem volt a mezőny,de a többinél.... hardon, fel tudok jönni a 2-3 helyig azt csá....de jól eltologatjuk egymást.
  • lac coo
    Majd megszokod, en eleg szepen ellavirozok mar veluk :)
  • Jacek
    Ma néztem először public szerver szint megvan hátulról úgy bacnak hátba mind annak a rendje..:DDDDDDD
  • lac coo
    Annyira nem vagyok lassú, az utolsó pár bénát azért beérem :))))

amúgy az jó az AI-ban, hogy az utolsó , gyengébb pilóták sem fél gázzal mennek, és nem hiányzik az autójukból 50 lóerő...Nem lehet az egyenes közepén szépen körbeautózni ...
  • Jacek
    Meg valahol ez az értelme:) jááá te drifter vagy:DDDDDD
  • Jacek
    Na de elmegy az AI ha lassú vagy:D
  • lac coo
    Vagy szó szerint lesz@rom milyen időket megyek ? :)
  • Jacek
    Jaaa, lejjebb veszed az AI-t:DDDDDD
  • Alexease
    Nem, csak Perwoll-lal mosva;)
  • Debilon
    van új gumi? :D
  • lac coo
    Én meg leszarom ! :)
  • Alexease
    En meg nem tudom, mert nem probaltam;D
  • Jacek
    Nekem lassabbnak tűnik:) vagy én lassabb lettem:D