43023
  • barcalaci84
    Sajnos nincs rá mód....
  • Gadfly13
    Volt itt napokkal ezelőtt szó a futamokon lévő versenyzői magatartásról ill. az AC ütközésmodelljéről. Nos, tegnap szerencsém volt tovább gyűjteni az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat a VSR által szervezett tesztfutamon. A videó jól prezentálja, hogy lehet az utolsó előtti körben visszaesni az 1. helyről a 4.-re!

Az első esetnél ugye ahogy kell és szabályos, körültekintés nélkül és persze merőlegesen kell visszatérni a pályára. Félreértés miatt nem vágtam ez miatt eret, hiszen ez csak egy tesztfutam, viszont egy sry v. hasonlót azért elvártam volna, ha már lekörözöttként és saját hibámból megfosztok vkit az 1. helytől. De igazából lényegtelen, van így néha...

A második eset pedig az AC szenzációs ütközésmodelljét szemlélteti. Itt épp hogy összeértünk (még a fényezésnek sem kellett volna sérülni) és mint ha.......bár látjátok úgy is.

A futamot végül Leitner Norbi nyerte! Grat itt is!

+még egy olyan kérdésem lenne, hogy a replay méretét a maximum 500MB-ra állítottam, viszont ebben az esetben is (nagy létszám esetén) kb. 4-5 kör kerül csak rögzítésre. Próbálkoztam, hogy a Replay.ini-ben átírom ezt az értéket magasabbra, de ez nem működött, mert továbbra is 500 megás mentések készültek. Van arra megoldás, hogy nagyobb és hosszabb mentéseket lehessen készíteni?
  • Pitti
    Ez miez? Valami Sims?
  • lac coo
    De hűtőm nincs :)))
  • Alexease
    Kunosnak nagyon bejon ez a Google GO:)
  • barcalaci84
    még utoljára annyit h készül az Androidhoz használható Rift is :)
    de nem kell félni a fejlesztők szerint , mert nem kell majd hozzá a csúcs telefonos GPU...:)
    kis fejlesztés majd biztos elkelhet mindenkinek, de nem kell rémüldözni..
    Na mostmár tényleg befejeztem

ha neked rendbe van h eleve kiindulópontként dupla akkora gépigénnyel számol a cikkíró , akkor tényleg hagyjuk...:)
  • Solt
    Szerintem olvasd el alaposabban! ;)
  • barcalaci84
    ezt írtam le , h a nagyon tájékozott cikkírónak milyen rengeteg dolog hiányzott a képletből...:)
    a legalapvetőbb h azt se tudta hmekkora a felbontása a RIFT-nek valójában:)
    így eleve dupla annyi erőforrásigénnyel kezdett számolni:)
    annyit azért utána járhatott volna az emberek riogatásán túl , h milyen csöves VGA-kon tolják emberek otthon a dev1-et...a dev 2 meg csak duplaannyi pixel...
  • Solt
    Nem kívánom ezt tovább ragozni, szerintem egyértelműek a leírtak, de úgy látom egyedül vagyok ezzel! :) Majd az idő eldönti, felesleges ezen vitázni, mert sok dolog hiányzik a képletből.

Egy dolog biztos, dev változatot tuti nem vennék, főleg nem ennyiért.
  • barcalaci84
    ha az eddig megszokott asztali monitorokhoz nézzük , akkor talán sokak keveslik h elegendő lesz-e az ugrás minőségben a dev1 -ben tapasztaltakhoz képest...(hiszen felbontásban talán kevésnek tűnik az ugrás így laikusként , egyszerű monitorhasználóként...
    ezért idézném Tilus válaszát ezen aggályaimra miután próbáltam a dev 1 -et:

"1. Könnyen összezsirozódik a lencse. Hajtól, szempillától is! Igyekszem minden menet után törölgetni, de ez nem mindig valósul meg.
    2. 65mm szemtávolsághoz készült. Ez az átlag. Van softwares korrekció, de az emberek általában nem tudják a szemtávolságukat...persze erre is van kalibráló progi, de az bonyolultabb folyamat, ilyen rendezvényen kizárt.
    3. A felbontás DK1 esetében valójában a 1280x800 fele, azaz 640x800, de mivel 7" a kijelző és ennek csak a felét látod (5"-ra van tervezve és még abból se látsz minden pixelt) tehát ennek kapáshól számolhatunk a felével, azaz 320x400 közelebb áll az igazsághoz, viszont ezzel szemben a DK2 nem 320x400, hanem 960x1080 felbontással fog rendelkezni hiszen eleve 5" a kijelző.
    4. lencsetechnológiából adódóan a kép szélén homány van és a pixelsűrüség is sokkal nagyobb a kép közepén. Ez nem gond, csak nem a szemeddel kell "odanézni" hanem a fejeddel.
    Igy már remélem világos mindenkinek MEKKORA hatalmas előrelépés a DK2 az első verzióhoz képest. Durván 2.5 - 3x a pixelsűrűsége, ráadásul 75hz pentile matrix oled, lightboost szerű technológiával, azaz sem elmosódott sem kontraszthiányos nem lesz, viszont az utált pentile matrix ezúttal óriási előny. Sokkal homogénebb, fésüsödésre kevésbe hajlamos képet fog eredményezni.
  • barcalaci84
    biztos nagyon ügyes a cikkíró , de nagyon nincs tisztában a RIFT-tel...
    azt az apróságot pl nem említi pl h a FullHD-s Rift ha úgy vesszük félHD:)
    a GPU -nak egy bal 960*1080 és egy jobb 960*1080 pixelt kel megrajzolni....
    és tadam megvan a 3D-s hatás hatás is már és még csak most járunk 1 db "fullHD monitor hoz szükséges kraftnál ....
    (arról nem beszélve h valószínűleg ügyesek a fejlesztők és ha jól írják meg akkor nem is kell feltétlenül mindent külön számoltatni , hisz a 2 kép szinte megegyező)
    olyanokról ír h kell MSAA stb mintha valami mumusok lennének és ezt nincs kártya ami tudná kezelni...:)

tény 1: jelenleg a DEV 1-hez mégcsak mostani felsőkategóriás VGA sem kell sőt...
    tény 2: a DEV 1 felbontása 1280*800 a két szemre együtt, a DEV2 és a véglegesé 1920*1080 a két szemre együtt
    tény 3: gyors matekkal , picivel több mint dupla annyi pixelről beszélünk
    tény 4 : dupla annyi pixelhez nem kell dupla olyan erős VGA

kb: a számokat nézve teljesen olyan ez mint mikor a hd-READY tv-ről váltottam FULLHD-ra...akkora nagy plusz VGA teljesítmény nem kellett , sőt fejlesztenii se fejlesztettem akkor emiaatt..
    7870-nel megy a DEV 1 AC-val is , talán még a végleges is elketyegne, de addig úgy sem szabad rajtaülnöm...
  • BooMiller
    Nálam 7870(TahitiLE) és tetszik neki:)
  • bardocz
    Nekem i5-2500k van a 7870 mellé, de én sem húztam. Nem tudom lenne-e értelme, de hűtőre biztosan költhetnék, és még többet is fogyasztana, ígyis egy 460(400) W-os táp van csak benne.
  • Solt
    Nézz utána, hogy ki az a cikkíró...
  • BooMiller
    Van procid de lusta vagy 3-at kattintani hogy kb. 4.5-ön menjen és azt igencsak megérezné a 770 is:)))
  • Jackal
    Én annak tartom, igaz csak egy mezei mérnök vagyok, nem cikkíró...
  • lac coo
    AC-ről hogy lehet steamen mentést csinálni, hogy a beállításai megmaradjanak egy újratelepítéshez ?
  • Alexease
    A Lobby Listaba megint belepiszkaltam egy kicsit, megcsinaltam a tablazat oszlopokhoz a rendezeseket.
  • lac coo
    Egy nekem is van, de az kicsi :)))
    Akkor te se allsz tul jol. ! :)

Pedig olyan szivesen epitenek ilyen beulos cuccott magamnak... :)
  • Alexease
    Nekem mar "csak" 1 monitor kell (2 van), es egy uj gep:)
  • lac coo
    Akkor már csak három monitor kell :))
  • Alexease
    A GTX770 valszeg mar eleg 3 monitorhoz, foleg realis beallitasokkal.
    De valszeg, azert nem art ha korulotte hasonloan friss cuccok vannak. Nem art egy frissebb proci, gyorsabb buszsebessegek (ne DDR2-es 800-as RAM-ok legyenek:P), meg persze a PCI-E csatolo sem mindegy milyen (2.0/3.0).
  • lac coo
    Hát ha szar ha nem szar, én tuti nem veszek másikat :)))
  • TeeBeee
    Egy ideje gyűjtögetek a 3 monitorra, bár soha nem szántam még rá magam, hogy rá kattintsak a rendelés gombra (egyszerűen sajnálom rá a pénzt, pedig már régóta rá vagyok kanolva). De ha meg van első lesz, hogy itt osszam meg a tapasztalatokat, ugyanis nekem is gtx 770 4gb van oc verzsönbe. És ígérem, ha szar lesz akkor is írok. :D
  • lac coo
    Igaz nekem nincs szénné húzott procim, meg nem is emlékszem mennyit bír maxon sync nélkül, de én azt mondom egy 770.-es kevés 3 monitorra, szép beállításon biztosan .
    Nem mintha nem szarnám le, ha lenne 3 monitorom, de csak egy van így maxo nmegy :))
  • TeeBeee
    4GB-os 770 röhögve viszi az AC-t triple screenbe. Értelmes beállítások mellett online is lesz fix 60 fps-ed. Egy japán sráccal beszéltem, Ő all high beállításokkal van 70 felett..igaz ezt régen írta. :)
  • hungary27
    Mondjuk 13-as a cikk, nem szóltam. :)
  • hungary27
    Jövőre már lehet venni a kész verziót, nem kell 2-3 év.
  • Solt
    Ismervén a cikk írójának szakmai munkásságát, felkészültségét, valamint a forrásokat ahonnan az infókat kapja, én nem tartom hülyeségnek azt a cikket. A végleges OR-nek körülbelül olyan hardverigényei lesznek, mint egy 4K-s monitornak. Sokk függ majd a Mantle/DX12-től is, azok a játékok amelyeket ezekre írnak, jobban fognak teljesíteni...

Elég rég használok TrackIr-t, annak is kell a fix 60 fps, hogy ne akadjon a forgás közben, és az általam játszott játékok zömében gondot okoz még 1080p mellett is a minden esetben fix 60 fps kisajtolása egy 4770K+780GTX pároson. Rendre vissza kell venni a grafikai részletességből, és elég durva kompromisszumot kell kötni... OR alatt ez még durvább lesz, vázolva lett, hogy miért.

Persze én lennék a legboldogabb, ha neked lenne igazad a végleges OR hardverigényét tekintve, de tartok tőle, hogy a ma megszokott képminőség mellett, a folyamatos fix 60 fps CF/SLI nélkül nem lesz meg.
  • barcalaci84
    ha az ember be tudja áldozni a szükségtelen effekteket akkor bizony 3 monitorra is elég:)sőt malmozik is online :)
    hdr ki , kisebb af a maxnál , aa, cubemap medium, faces per frame 2 stb...
    RIFT-ben pláne nem lenne értelme ezeknek....:)
  • lac coo
    A 770 egy monitorra eleg max kozeli beallitason.
  • Pitti
    Ilyen lesz ha HDR-t kikapcsolom és fraps meg fut:

• Pitti
    Használ valaki itt fraps-t?
    Ha igen próbálja ki légyszi' hogy kikapcsolt HDR és bekapcsolt fraps mellett van-e poligon villódzás vagy csak nálam?
    Fraps nélkül semmi bajom.
  • BooMiller
    Én úgy vagyok vele hogy a hardver kb majdnem azonos lesz a triple moncsihoz viszont nem kell minima 3x100k elégetnem 3 tv-re mivel ezt a 3x24-es monitort röhejesnek tartom:D
  • BooMiller
    Laccoo megnézted azt a videót amit beraktam? Az maga a mókus bent a cuccban valszeg egy váltókart is be lehet tolni amit megfogsz és váltasz ennyi:D
  • barcalaci84
    Ha AC hoz nézed akkor bőven elég lesz egy megjeleneskor már kozepkategorias Vga...
    Pl egy gtx 770 már elég lesz szerintem, hisz 3 monitorra is elég jelenleg sokaknál...
    7870 rol ókosban fogok váltani majd valamire pár ezer Ft-bol :)
  • kigyi
    Figyel a luxus az luxus márpedig ez luxuscikk kategória, de mi akik szimezünk képesek vagyunk költeni erre :) Így aztán törekszünk a minél jobb élményre ennek az árát meg is fizetjük minden hozzávalón :( Ez van ezt választottuk.
  • neilszab
    A cikk valóban túloz, de senki ne ringassa magát abba az álomba, hogy nem kell majd felső kategóriás VGA-t vennie...
  • barcalaci84
    Én is ilyesmit olvastam eddig...
    A cikk nettó hülyeség...
    De nyilván nem core 2 duó meg 7870 kell majd...de 3 monitorhoz képest jóval jobb lesz a helyzet... Nem kicsit...
  • kigyi
    Ha most rendelsz akkor a 2. turnusban kapod csak meg. Nem rendeltem, de 2x kitöltöttem az adataimat és csak az utolsó pillanatban futamodtam meg :D Az a gond, hogy nem vagyok egy kőgazdag ember és kellene egy jobb VGA is azzal meg még kivárok így értelmetlen egyenlőre a Rift :( Viszont, ha találtam volna valakit akivel közösen megvesszük itt a környéken akkor day 1 rendeltem volna a dev kit 2-t.