43023
  • lac coo
    Alapvetően annyi, hogy aki átlagos körülmények között nőtt fel, eleve eszébe nem jut ilyent venni, főleg spórolni rá, olyan riasztóan drága, értéktelen.
    Én nem nőttem fel gazdag családba, más az értékrendem :DDD

ez a kormány olyan, mint a200 milliós autó... Megéri meg szép meg jó, de számunkra az mindig is az értelmetlen kategória marad :))
  • MasterMason
    Pedig de, ez a normális átlag kategóriájú ember magyarországon. És még egyszer mondom, ha előre gondolkozik valaki 3 évre akkor valójában alig tíz rugóba fog ez neki havonta kerülni, mint egy telefonszámla. Ha 5 évet fogod használni ezt a kormányt, akkor meg csak 5 rugóba került havonta. Minél tovább használod, annál kevesebbre jön majd ki ez az összeg havonta. Aki pedig felnőtt emberként életvitelszerűen is megnézi mire költ, annak kapásból van annyi spórolt pénze, hogy előre ki is csengesse.

Szóval nem igaz, hogy ez a kormány a gazdagok játékszere lenne, de persze tudom, hogy ebben sokan nem fognak egyetérteni.
  • Alexease
    Amit irtal, az a mai generacio, vannak boven, az teny, nekik az az alap megelhetes. De szerintem itt eleg ritka az ilyen, akik kozuluk ilyesmivel (szim, forum) foglalkozik, raadasul az ilyeneket a stilusrol is megismerni:) Es persze az egyeb ugyved, orvos, politikus, "vallakozo" csemetek is felejtosek, maradjunk a "normalis" atlag embereknel:) Meg mindig a rossz kategoriabol szamolsz:)
  • Gadfly13
    Sracok!
    Ujrainditottam a szervert, ami barcalaci beallitott mara. Kerlek titeket h csekkoljatok majd le h minden rendben e, mert most ket hetig nem nagyon leszek gepkozelben igy csak telorol v. tabletrol tudom managelni a dolgokat.
  • MasterMason
    Persze nyilván nem kell mindenben egyetértenie két embernek, de mondom azért én látom mit csinálnak sokan, és főleg fiatalok. A 2500 forintos fű az nem sok, a 400 forintos redbullból napi kettő nem sok, az ezer forintos marlboro sem sok naponta, kifizetni 5 ezret mert xy-on tekergeti a potit egy lemezjátszón nem sok, ott elkölteni 10 ezret egy este az sem sok, aztán reggel bemenni a mekibe ezer forintos bigmac-et 400 forintos kólával inni az sem sok, megvenni az iphone-t 160 ezerért az is oké stbstb.

Valahogy mindig mindenkinek minden olyan dologra van és jut pénz, amit ha összeadna évente, akkor rájönnének sokan, hogy ha csak három évet is játszik majd egy ilyen full felszereléssel 300 ezer forintba kerülő kormánnyal, akkor hónapokra lebontva valójában csak havi tíz rugóba került az egész, valójában csak annyit kéne visszafogni havonta, hogy az estéit a lehető legkényelmesebben töltse minimum három éven keresztül a kedvenc hobbijával...

Én így vagyok ezzel, és persze tiszteletben tartom, ha valaki másként látja. Fanatec téma részemről lezárva. :D
  • lac coo
    Nekem a g27 mar hatareset volt, de azt meg elfogadtam vegulis szolgaltatasban, minosegben arban nem olyan rossz.
    Pti pedalra meg raszantam volna a penzt, de nem lehet hozzajuttni, sot igazabol meg erdeklodni se erdemben, van egy usb buttonboxom, talan egyszer lesz belole valami.
  • GPx8
    Az, hogy ki milyen cuccot használ - az anyagiakon túl - attól is függ, hogy mennyi időt tölt el az adott hobbyval. Nekem pl. teljesen jó a DFGT heti 3-4 óra játékhoz...
  • Alexease
    A 98T-nel valtoztattak valamit az AI mukodesen (hogy le tudja kezelni az autot), igy valszeg plusz parametereket es/vagy beallitasokat igenyelnek a palyak is. Talan valami ilyesmi hianyzik Nord-rol. Mas mod palyakon is lefagy vagy csak Nord-on?
  • Alexease
    Az a baj, hogy sose jutnank dulore. Neked valszeg az alap es normal megelhetesen felul, van bizonyos mennyisegu plusszod, amit elkolthetsz barmire barmennyit, csak dontes kerdese az egesz;)
    De a tobbsegnek, az alapmegelhetesen tul, minimalis plusz van vagy semmi. Vagy eleve, mar az alap/normal megelhetes is problemat jelent:)

A legegyszerubb, ha ugy gondolod vegig, hogy kiadnad-e 3-4 havi TELJES jovedelmed (nem felre tett penzed, hanem teljes beveteled!) 1 jatek kormanyra (kormany, pedal, valto)? Nem hinnem, akarmennyire is logikus es jo dolog mindig a minoseget vasarolni hosszutavra:)
  • macleody
    Hát ez az. Két havi fizum. Egyszerűen nem éri meg. 10 éve egy momo-t nyüstölök, pedig olyan jó lenne egy G25. De egy hónapot dolgozzak reggeltől estig egy szaros kormányért? Talán egyszer egy használtat veszek majd.

Ja míg el nem felejtem. Nordon akartam körözni AI-ellen, 98T-vel. Nem megy, az autó betöltésnél lefagy az egész. de csak a 98T-vel csinálja. Valami ötlet?
  • Tyuki80
    Most 11 hónapos a kislányom,de ösztönösen jól fogja a kormànyt,amikor kell át is fog.Ígéretes tehetség.Majd az accountommal itt fog alàzni mindenkit pár év múlva;)
  • MasterMason
    Attól függ mekkora gyereked van, mert ha már nagyobb akkor azért veszed meg ezeket a cuccokat, hogy ő is jót játszhasson, meg persze néha azért apa is hadd tolja. :) Lehet versenyezni az idővel. :D
  • lac coo
    Ha volna ennyi penzem erre , akkor se adnek ennyit egy vegulis jatekkormanyra :)
  • Tyuki80
    Tök közepes géppel ami8 éves videokari csere plusz egy pár gb ram és megy is minden.Dfgt kormány és kész.Amúgy persze tök jó lenne ha ilyen cuccokkal tolhatnám,de a tartalékokat inkább általában az ember a családjára költi.Hamarabb fogok biciklit venni,vagy a táborpénzt befizetni a gyermekemnek,mint erre a hobbira többet költeni.Ez nem csak az én véleményem,sztem általában így godolkoznak.Ahoz hogy megengedhesse magának az ember wzeket a pofátlanul drága cuccokat,pofátlanul jól kell keresni is.
  • MasterMason
    Azért ezt én nem így látom, elég sok ismerősöm van aki nincs eleresztve anyagilag, de ha értelmetlen dolgokra kell költeni, akkor azért mindig élen járnak. Kocsmákban is mindig 100 meg 200 forintos téteken nyomkodták a műanyag gombot, mellé megittak is... Aztán csodálkoztak, hogy a másiknak miért van, szóval inkább hagyjuk is. Van elég tapasztalatom, láttam már eleget, hogyan megy ez sokaknál. Persze nem mindenkinél.
  • Alexease
    Itt nem az a kerdes, hogy szeretik vagy nem szeretik, mennyire igenyesek es elorelatoak, hanem hogy mennyi az alap, amibol ra lehet szanni valamennyit:)
  • MasterMason
    Én több mint 5 évig játszottam szimulátorokkal, mire elkezdtem bevásárolgatni... Nyilvánvaló, hogy azoknak érdemes befektetni ezekbe a dolgokba, akik tényleg szeretik ezt.
  • Alexease
    Dehogy nem:) Nem kell full HD-ban, full max-ban es egyebekben gondolkodni, es mukodik minden az 5-6 eves gepeken is:)
  • Adam Jonas
    És ebből következik a másik dolog, hogy nem feltétlenül fog mindenki 10+ évig szimulátorozni, akkor pedig 3-4 évre minek dobjon ki az ablakon 300+ ezret? :)
  • Alexease
    En meg a 150-nek is orulnek;)
  • MasterMason
    Persze nyilván egy aljas dolog, hogy itt Európában a tisztességesen dolgozó emberek egy jó része nem engedheti meg magának, hogy a minőséget és tartósságot választva hosszú távon jobban járjon... De általában ezek az emberek azt sem tehetik meg, hogy olyan gépet vegyenek, amivel normálisan lehessen játszani ezen játékokat...
  • lac coo
    Mondjuk az tuti, hogy akkor már inkább ez mint a felemás TM 500 150-170 ezerért ....
  • Tyuki80
    Szerintem meg amig a magyarországon havi netto 150000 az àtlagkereset (a többség még erről is csak álmodik)addig az ilyen termékek mint ez is és a dohányzás is luxustermék lesz.
  • lac coo
    A 20 éves MS Sidewinderem még mindig teljesen jól működik, egy barátom vette meg ! :DDD
  • MasterMason
    Az a reg elveszett sajnos már régen. :) Alex, amúgy igazából nem filléres dolgok ezek nekem sem, egyszerűen csak mindig hosszú távon gondolkodom. ;) Tudom azt, hogy érdemesebb egyszer egy nagyobb lóvét belefektetni, mint sokszor kevesebbet de mégis sokat. Aki egyszer belefektet egy minőségire az végig precíziós műszerekkel játszhat majd akár egy évtizeden át is, aki meg fél befektetni, az újra meg újra venni fog amíg el nem költi ugyanazt a lóvét, de közben nem kapja meg azt a minőséget sem amivel a másik már évek óta játszhat a jó befektetésnek köszönhetően. Mind anyagilag mind minden más szempontból érdemesebb egyszer belefektetni jobb cuccba, mint sokszor venni cserélgetni a rosszabbakat.
  • lac coo
    Vagy öt évig sóvárogtam egy G25-27-re ..... :DDDD
  • Alexease
    A regi account-tal (Kiraly Andras) mi tortent?:) Azt ismerve, ugy mar nem meglepo, hogy neked ezek filleres dolgok:P
  • alma2
    Bar jobban belegondolva, tok mindegy hany kilo a kormany.. Ami szamit egyedul az amit mozgatni kell a motornak, illetve a sajat ellenallasa, vagyis meg a kormany, illetve a tengely, attetel, illetve az abbol eredo tehetetlenseguk leginkabb. Vagyis ha van benne ket egy kilos profi csapagy, az nem ad nagyobb munkat a motornak.
    Ha valaki vesz egyszer egy ilyet, azert szivesen kiprobalnam :)
  • Solt
    De, egy ponton ugyanaz. :) Adott egy felesleges kiadás, aminek a megszüntetésével pénzt lehet megspórolni. Hogy ezt azonnal másra költöd, vagy összegyűjtöd, az már választás kérdése. :)

Mint ahogy az is, hogy mire költöd... Hobbira, csekkre, virágra, stb... ;)
  • b-type
    :D
    hát vazze a kettő nem ugyanaz :D
    Én is büszkélkedtem már a csajomnak hogy 800-ért veszem a nokedklit (nagy agglegény alkat voltam világéletbe, csak a csavargás), ki lettem hahotázva...aztán rájöttem. :)
    Ez alap, ha minden nap hozatod a kaját, a párod meg megfőzi az nem ugyanaz..ha árban nem is talán, de mennyiségben mindenképpen.
    ...
    De a cigi az más, 625 dolog fontosabb mint ez a kormány, újzélandi kitelepülés, az érkező baba, az autóm..stb.
    ..és ez régen is így volt, hiába nem cigiztem, helyette belement a triálmotoromba, a kocsimba, pályabérletbe, mozira..mittomén.
    Nem tudnék félretenni, a párom írja, osztja, boritékolja...így igen.
    De a cigim árát ha félretenném, akkor gyakrabban vennék neki virágot, vagy mittomén...havi 10ezret füstölök el (3nap egy doboz) ehhez a kormányhoz két véig kellene nem cigiznek és annak árát megspórolnom (700euro + szállítás, alapmotor+Bmw kormány)...de tuti elmenne bármire, amire így is elmegy.
    .. :)
    ON:
  • lac coo
    Ezt a Scurát rendesen megpiszkálták, most olyan mint valami első kerekes autó :)))
  • alma2
    Ha mar gyorsulni akar az ember, jobb visszajelzeseket akar mint a jelenlegi, (ki ne ezt akarna) akkor megoldja ugy mint en.
    Gondolkodtam a tilus fele loadcellben, de az egy igazi megbizhatatlan ember, aztan neztem a mas gyartojet, aztan progressziv rugot stb.
    Vegul mar megneztem a fanatec pedalt is, aminel mar a masodik videoban azzal talalkoztam, hogy ugyanugy 5 forintos modszerrel modositjak, mint amit en is megtehetek otthon ingyen...
    Kiprobaltam sima gumit beleteve, ami sokat segitett megtalalni a helyes pedalerot. Aztan az picit elkopott, progressziv rugot nem talaltam itthon uzletben, a sima rugo a pedalokba kb 200 forint. ebayen meg kb 6500 forint volt a progressziv, egy gagyi rugo ne vicceljenek mar.
    Aztan ez egy regi trukk, meg a jozan paraszti esz is ezt diktallja, ha ket rugot egymasba teszel, ugye a masodik kisebb gyengebb, rovidebb. Akkor egy az egyben megkapod azt az erzest amit a progressziv rugo ad. Sot itt kivalaszthatod magadnak, konnyeden cseregetheted, milyen szinten, milyen tavon kemenyedjen fel, majd legvegul hozzaallitod a jatekon belul a pedal utjat ahogy neked erzekeny. Szoval osszesen 1 ora idot raforidtva, tobb haveromnal talalt 2 forintos rugot kiprobalva, ingyen megvan a progressziv pedalom, amivel azota barmelyi autoval, abs nelkul, barmikor vegigmegyek a palyakon a legkisebb fustoles nelkul. Ennel tobb nem kell, az erzes szinte tokeletes, az eredmeny meg szemmel lathato.
  • alma2
    oke ebben igazad van, hogy tobb kilot kell rangatni, jogos az erosebb motor, minden orultet tulel valoszinu azert irtam. De ne mar, hogy tobbet fogyaszt, fűt ketszer, mint a teljes gepem alapjaratban :)
    Nekem szerencsere a muanyag perselyes kormanyommal sincs gondom, ha megfeleloen hasznalja az ember, ha valtanek, akkor biztos a kisebb tesojara tennem, mert arrol meg egyelore nem olvastam, sot el sem tudnam kepzelni, hogy barmi olyat egetrengeto elorelepes van azon felul, hogy ez erosebb motor, felepites, ami a vezetesi elmenyemet emelni, vagy segitene.
  • lac coo
    A szándék a lényeg, ha nagyon kellene talán most is lenne, de valszeg másra költeném :))
  • MasterMason
    Nem feltétlen azért kell az erősebb motor, hogy erősebb effekteket adjon... Itt a tengelytől kezdve minden fémből van, azt meg is kell mozgatni, plusz nagyobb nehezebb a kormány stbstb. Tehát nem azért van ezekben erősebb motor, hogy a súlyemelők edzés helyett ezzel játszanak. :D

Csak egy pl miért van szükség erős motorra ezekben:

Az ECCI7 12 kiló csak a szerkezet, ez az új fanatec meg 6 kiló, kormány nélkül...
  • Solt
    Én soha életemben nem dohányoztam, tehát ezen nem tudok spórolni. :) A kaján tudtam... Nem nagyzolás, de szerintem olyan gépem és kiegészítőim vannak, ami az átlagnak nem nagyon... :)
  • lac coo
    Én imádom ha markolni kell rendesen, mégha lassabb is vagyok tőle :DDD
    most kormányozni közepesen nagy erő, de az effektek, úthibák elég férfiasak :)
  • alma2
    Biztos jo, minden orultet es swarzeneggert kiszolgal es kibir. De pl amig a kis gyenge g25-ben, mar itt a shelbynel visszaveszem a FFB-t 100 %-rol 85-re, mert mar tul kenyelmetlen kormanyozni es ellentartani, addig nekem ezek a 100+ W-os motorok csak farokhosszabbitokent funkcionalnak a szememben. Szoval ha ilyenem lenne lehet, hogy 15 % FFB-n hasznalnam, mert ugy kenyelmes nekem, akkor meg minek :)
    Aki ezeket 100%-on hasznaljak vagy kurva erosek, vagy nagyon lassuk lehetnek, de a preciz vezetest nem noveli az erosebb ffb, sot csokkenti egy szint felett.

Sajna at se gondolom, hogy a tobbi kormanyuknak viszont ezzel most csokkentenek az arat.
    Viszont ez legalabb hatha ismet munkara kenyszeriti a tobbi gyartot, hogy valaszoljanak ra valamivel.
  • lac coo
    Szóval a nemdohányzók Fantekkel tolják ? :DD
  • Solt
    Pedig működik, csak félre is kell tenni azt az összeget... :) Én napi 3-4000 forintot költöttem egy időben kajára... A párom szólt, hogy ezt ő a töredékéből kihozza, ne pazaroljak. Onnantól 1000 forintot kapott minden nap, hogy a napi kajámat intézze, a maradék 2000 forintot meg félre raktam minden nap. Több mint félmillió forint jött így össze egy év alatt úgy, hogy észre sem vettem. :)