43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
Nem tudom milyen pedált használsz, de ha valamelyik autónál túl érzékeny a fék, akkor lejjebb tekerem a loadcell érzékenységét. Az nem probléma, ha esetleg nem megy fel 100%-ig a fékerő, persze ABS off esetén, mivel úgyis előbb fog blokkolni a kerék. -
Jackal #21566 Könnyebbre tudom állítani a pedált, persze, de akkor meg fullra benyomva nem lesz meg a logikai maximum. (játékban nem fog maxig felmenni a csík)
Más: Nem tudod hogy az egyes szervereket le lehet-e még kérdezni külső progival?
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.10.17. 15:47:50 -
Az mar fizikalisan a pedal(beallitas)tol is fugg. Elvileg azoknal mar lehet allitani az erosseget, utat, erzekenyseget es hasonlokat (?!).
Ha ugy sem jo, huzgald feljebb az AC-ben, hagyomanyos rugos pedalhoz a 2,5-3,0 kornyeke a hasznalhato. Persze ez autotol is fugg. Sok autonal hianyzik a fekero allitas, nem ertem miert, pedig az engine/alapbeallitas tudna. -
Pitti #21564 Fanatec kormányon egyszerre nyomva az LD1 és LD2 gombokat újra lehet kalibrálni a közép helyzetet akár menet közben is bármikor,
... :)
persze a fíling kedvéért nem nyúlkálok bele, meg aztán olyankor nem csak a középhelyzet megy el, hanem a linearitás sem olyan, ráadásul más más jobbra mint balra... :) -
Jackal #21563 Thx, nekem sajnos 1.2-n is túl érzékeny, elég gyorsan blokkol. -
Szerintem szamit, idoben kindenkepp.
Erezni azt mar nem biztos , legalaabbis en meg nem csusztam tul kanyaron a sok benzin miatt. :) -
Kivancsi leszek mi lesz igy toressel :))
Remelem egy-ket restartal megusszuk, es onnantol fontosabb lesz egy ep auto, mint egy azonnali instant elozes :)) -
Az uzemanyag fogyasztast felesleges szorozni, ugy sem erzni/szamit. Max ha egyszer hosszabb versenyek lesznek (>1 ora), es pit-elni is kell. Persze ha nem szamolja bugosan, akkor maradhat;) Bar, a tegnapi nullafogyasztasu GT2 mar eleve gyanus:DD
A gumi elomelegites sem kellene, megis csak szim lenne az AC, az is plusz kihivas es feladat lenne, hogy az elso korben ovatosan, gumit melegiteni, nem ledaralni, kockasitani es hasonlok. De a tegnapi kaoszbol kiindulva, amikor egyenes uton nem tudjak megtartani, gyorsitani, valszeg jobb haz az ilyen egyszerusitesek benne maradnak:/
A tores csaloka. Tegnap egyedul korozve GT3-mal, serult felfuggesztessel (elhuzott a kormany), meg 2 masodpercet javultam:D Csak meg kellett szokni, hogy kicsit ferden all a kormany:DDD -
Nekem korabban mukodott, ezzel csinaltam AI-t 1-2 mod palyahoz, amiez nem volt. -
Ezt az AI dolgot van aki próbálta? Működik ez a része egyáltalán?
-
Clubsport v2-höz 1.00-ás brake gammát használok. Ha jól tudom ezt is javasolják hivatalosan.
Utoljára szerkesztette: Tomo15, 2014.10.17. 13:45:39 -
Roteiroo #21556 Ez "can not join the server: no avaible slot" probléma nem csak nálad van. Nekem is csinálja és hivatalos forumban is már jelezték sokan ezt a dolgot. Valószínűleg következő hotfixben orvosolják Kunosék. -
Tyuki80 #21555 Remélem Crys nevű user olvassa a fórumot és a videóból okulva,kicsit körültekintőbb módon fog versenyezni,mert az elején is és utána is jópár embert kiütött a csába,olyan nfs grides stílusban.3 baleset 1 perc alatt..kicsit sok.
Köszi!Ez pont nem hiányzik az embernek!Ha így megy, akkor előbb hotlapozz,majd publik race és ha meguntad az idiótáskodást akkor szeretettel várunk.
Utoljára szerkesztette: Tyuki80, 2014.10.17. 13:05:23 -
Jackal #21554 Technikai keresztkérdésem lenne, aki load cellel nyomja: kb mennyire állítjátok a fék görbét a controlsban? -

-
tegnap pont ez történt, hogy valakinek nekicsúsztam, de kb 10km/h-val mert kanyarodtunk, és mintha 300-al csúsztam volna bele, forgott mint a ringispil.. -
Gilbert, nem azt írtam, hogy 0 gyakorlással megyek fel szervere, és nem nagy gáz kis kulplunggal indulnék.
V8ban azért ezt meg lehetett tanulni.
Szeretnék komolyabban foglalkozni a dologgal, nem hiába lettek szponzorok.
Nyilván tudom, hogy vannak akik komolyabban tudnak időt ráfordítani a gyakorlásra, és eszembe sem volt, hogy úri időt menjek.
Az élmezőnyhöz nem hasonlítom magam. Hiába is próbáltam a kigyorsításokat, a kanyarokat "nagyokként" venni, kihasználni a pályát, de nem tudtam. Mugellon vagy 50kört mentem, se volt jobb időm 2:12-nél. Persze itt már az "én" setupom lófaszt sem ér, hiszen gumikopástól a pálya gumizódásáig minden van. Önerőből meg megy amennyi megy.
Ha lesz fejlődő kupa sorozat, (legkisebbtől a legnyagyobbig) biztosan megyek. WEC 12óráson is tudtam 10-15 kört hiba nélkül menni, itt is fogok tudni, mert akarok, és fogok is érte tenni.
Az, hogy ríl szimulátor, meg kétlem Geri, mert ahogy 1-2 videót nézek olyat gangolnak az emberek visszam hogy a fogaskerék nyígva szakadna ki a váltóból.. -
annyira szeretném hogy tetsszen, de egyszerűen semmi élvezetet nem ad az AC nekem. A fizikája olyan mint egy fullra felhúzott arcade játék. Egyrészt elképesztően hajmeresztő dolgokat simán megfogok, néha meg megpördülök mint egy rookie. Fura na. A kezelő felület, setupolás nagyon idegen nekem. Online játékban olyan az ütközés mintha két dobozos kóla ütközne.
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2014.10.17. 12:33:52 -
GeriDoc #21549 Az a furi még számomra, és úgy látom továbbra sincs megoldva, hogy mennek adott pályán adott autóval a valóságban 1:50-1:51 körül.Én megyek folyamatosan 1:51-52-t, ha nagyon összerakom a kört 1:50 közepe.Megörülök, ez az az idő, amit mennek a nagyok.Felnézek valami sim-es bajnokságba, versenyre és 5-6 mp-cel jobb időket mennek, mint élőben.Ezt nem értem. Akkor ez real szimulátor, vagy nem? Azt sem értem miért nem lehet kikapcsolni az auto kuplungot a szervereken? Abban van az okosság? Néztem a Tatuus Monza hotlapot, és úgy visszaváltani nem lehet élőben. Ezért nem járok én sem versenyezni, pedig 2004 óta tolom a különböző szimeket.
Ettől függetlenül szerintem az AC az eddigi legjobb cucc összességében. -
goldboy #21548 Nálam ez is várós:
-
Zoci!
Az alap probléma az amit írtál "Kormányszög, max kerékösszetartás" ebben van gumifizika nem úgy mint rfactorban a maxal kb szarabbul fordul mint az alap setuppal, türelem kell hozzá, ez van ez egy szimulátor, a célközönség az aki komolyan versenyezni szeretne szerintem, mert versenyképes nem lehet itt senki 2-3 kör gyakorlással, de úgy is végig lehet menni, de ésszel kell. A valóságban is ha lenne egy lehetőséged beülni egy ilyen verdába az k*rva biztos hogy nem padlógáz és leugrassz a kuplungról start lenne és a kanyarban sem a 100-as táblánál kezdenél el fékezni. Amúgy a bookingolásosdi, ha olyan szerverre mész ami pick up-os akkor még verseny közben is be tudsz lépni, és körözni, ha lelép egy ember, szóval a hiba sztem nálad lehetett. Az online versenyzői magatartással meg pont az a probléma beesnek úgy emberek szerverkre hogy nemhogy a pályán nem mentek még 1 kört sem, de még az autóval sem, MIÉRT csodálkoztok??? Gyakorlás nélkül miért gondoljátok hogy akárcsak 5mp-n belül is tudtok lenni az élmezőnyhöz??? Ha így lenne akkor itt mindenki indulhatna holnap a WTCC-ben mert kurvajó.....
NEM AZT MONDOM HOGY ITT BÁTRKI LÚZER, NOOB, AMATŐR IDIÓTA, szimplán csak annyi hogy ahhoz hogy értelmes versenyt lehessen menni minimális gyakorlás minden fél részéről szükséges, mert ha 1 ember is van a szerón aki azt sem tudja hogy az első kanyar jobbos, vagy balos adott pályán, az már a komplett mezőnyt le tudja bontani! Pálya autó gyakorlásra tökéletes az offline Practice, Hotlap akármi. Én sem tegnap kezdtem a versenyzést mégis tegnap Mastersen sikerült két embert is kib*sznom a pályáról, figyelmetlenség miatt, az én hibáim voltak ennyi.
A játékról az a véleményem hogy jelenleg ezt tartom a leg- élvezetesebb, relálisabb, játszhatóbb szimulátornak amivel valaha mentem. Ennyire egy szimben sem éreztem még az autót, a gumikat, a határokat.
ISMÉTLEM SENKIT SEM AKARTAM MEGBÁNTANI!
Gyakorolni kell, sajna nekem sincs sok időm , de csak gyakorlással lesz az igazi az élmény! -
Olyan kupa nincs ahová csak ufok járnak :) -
ok ;-)
14:30-ra állítom. (amúgy most 13:00 volt)
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.10.17. 12:07:33 -
Jackal #21544 Napszak lehetne mondjuk 2 és 3 óra között? akkor már nem annyira erős a nap(fénylik az út összevissza délben) -
kösz!
A kérdés igazából az, hogy minek ez a bookingolás? Miért írja a szerver hogy van hely, miközben meg nincs.
Csak kiírtam már magamból amit akartam. Eddig csalódás az AC.
Azt hittem vannak már kis kupás bajnokságok, ahova nem csak pro és ufo userek járnak :) -
A tegnapi FUN-ról fLeSs videója!
forrás: prohardver AC topik
-
Az alsó pozició jelzőt az F9 gombbal tudod változtatni, eltntettni.
A törés jelzőt szerintem nem lehet, vagy csak nem tudom.
a többi kérdést nem értem :))) -
Ma esti program:
SZERVER: MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM)
JELSZÓ: hun
KEZDÉS: 2014-10-17 ~20:00
|Q|R|: |10|5|
FÉRŐHELY: 24
PÁLYA: SPA
AUTÓ: Lotus 2 Eleven GT4
A szerver a nap 24 órájában online!
A szerver/körülmények egyéb paraméterei:
ABS: Gyári
TC: Gyári
Stability: Nincs
Kuplung: Van
Gumimelegítő paplan: Van
Dinamikus pálya változás: Van
Kezdeti pályatapadás: 90% (körönként +1% tapadás)
Büntetés pályaelhagyásért: Van
Sérülés: 50%
Üzemanyag fogyasztás: 2x
Gumikopás: 3x
Jó szórakozást!
-
egy pár szó az Assetto Corsa játékról az én szemszögemből.
Én vagyok a béna, én vagyok a nyomorék, de úgy gondoltam, hogy az Assetto Corsa azaz az AC majd változást hoz. Eddig változás túl sok nem volt. Szépen csillog, villog, meg minden, de nekem nem jött át a dolog. Ahogy Tyuki is írja, az AI semmire nem jó. rF, Race sorozatban sem volt jó semmire, csak a kalóz verzióban hülyéskedni az AI. rFactorban azért voltak "jó" modok, amikkel élvezet volt menni, mindenféle segítség nélkül. Kivéve az autómata kuplung. Így szoktam hozzá a szimulátor vezetéshez. V8Supercars sorozat, BMW E92, WEC és persze a RallyFactor.
Én nem tudom, hogy miért kell túlbonyolítani ezt az online dolgot.
Most gyakorlásképp szerettem volna felmenni 1-2 szerverre, hogy az AC-be kellő rutint szerezzek 1-1 tesztfutamra bookolás és joinolás miatt.
Tegnap este sikerült 1 pár kört tenni a Maszim szerveren, volt is csetepaté. Szóval szörcsöltem a szervereket, 10-15-20slotosak, majdnem tele. Join gombra ráugrottam, és már vettem is fel a kesztyűt, hogy majd jól megyek pár kört, erre csak a hibaüzi jött fel, hogy nincs szabad slot. Vakarom a fejem, rohadjon le a ménykű, de 12/16 slotnál miért írja ki, hogy tele? 12/24-nél is 7/7 user van a pályán. Mi a fasz van? Most béreljek helyet, mert majd este jövök kockulni, addig más ne legyen pályán nehogy elvigyék a helyem? Vagy most mi van?
Tehát nincs olyan hely a játékban, ahol pár szabadnapos júzer felmenne online karikázgatni, kilómétert és tapasztalatot gyűjteni?
Anno volt itt egy tesztkupa lehetőség, na majd jó leszek a végére, hát máshova csak nem, hiába is van 2006óta kormány a kezemben, majd meglátjuk. Mugellon volt E30-al verseny, hát az én határom 2:12 volt, az ufóké pedig 2:01 környéke.
Ennyire szar csak nem vagyok? Nincs sajnos 300 körre időm, meg ilyen setup meg olyan setup. Kormányszög, max kerékösszetartás, üzemanyag, aztán kalap kabát.
Most voltam BME E92 GT2vel Spaban, elvileg 12-en voltunk a szerveren, gyakorlatilag az 1 kanyarig jutottam az utolsó helyről,mert időmérő végére estem be, és úgy összetörtek, hogy 90°-al balra tekertem a kormányt akkor állt egyenesben az autó.
Ezt a kocsim állapotát jelző szart baloldalról le lehet műteni? Engem baromira zavar. Az alsó pozíciójelzőt?
Nyomogattam én jobboldalt mindent, de 1 se tünt el.
Igen, most mondhatjátok, hogy noob, meg lúzer, meg minek játék. Én az vagyok, aki leül és játszik, nem tizedeshuszár, meg hotlapjancsi :)
Ja és akit esetleg tegnap kilöktem, vagy nekimentem, attól sorry, sajnos nincs felvezető kör, ahol bemelegíthetném a fékeket.
ui: sorry kicsit hosszú lett :) -
PacsutaTibi #21538 Ez volt már itt?
https://dl.dropboxusercontent.com/u/24039202/WTCC_2014_1_1.png
https://dl.dropboxusercontent.com/u/49474825/TCS%202014%20-%20C-Elysee%20render%20%231.png
http://s9.postimg.org/xrv6mlwwv/Screenshot_citroen_c_elysee_imola_23_9_2014_23_5.jpg -
Pitti #21537 Számomra a te időd is hihetetlen :) De ez nem is jó szó még félreérted, inkább érthetetlen :) Azaz jelenleg még nem értem hol van az a 2-3 másodperc. Persze elhiszem ....nem tartom csalónak az ufókat. :) Pl nürburgringen még mindig nem tudom mi az ideális ív egy-egy kanyarkombinációban, hol van a kanyarcsúcspont, kigyorsítási pont, stb... 4-5ös kanyarban simán ott hagyok 1 másodpercet. Van mikor azt hiszem megvan, aztán 2 3 kör múlva megint nem értem :):):)
Mindegy ez az én problémám :)
-
Tyuki80 #21536 Szerintem és sokaknak ez a véleménye:túl van misztifikálva az online.Sokan nem bíztok magatokban,kishitűek vagytok mert a mezőny végén versenyeztek.De ez sztem nem tragédia,mindenki úgy megy ahogy tud.Mindenki meg tudja találni az épen aktuális ellenfelet a mezőnyben,akárhol helyezkedik el.Elhiszem,hogy az Ai tud segíteni a gyakorlásban,csak magamból kiindulva,mikor régen Forza-tam hamar rá kellett jönnöm,hogy hiába kerülgetem az aikat nagyon ügyesen a singliben,a multi részében olyan tök béna vagyok hogy csak na,mert nem voltam felkészülve az emberi tényezőkre.
Sok embernél azt a problémát látom,hogy nem tudnak egyedül sem összerakni egy tiszta kört,(a tempótól függetlenül)nem hogy 6-8 -at egymás után.Pedig ez elengedhetetlen része, a kezelést olyan szintre fejleszteni,hogy pl 8 kört úgy megtenni-hogy a leglassabb és a leggyorsabb között ne legyen több 1, -1,5 másodpercnél.Ezt én nem tartom ufóságnak.Az ufóság ott kezdődik amikor hihetetlen időket megy valaki konstans.
Én inkább hotlapozok és úgy keresem,hol lehet még találni tizedeket a pályán,hol mennyivel férek el,mi már sok,mint hogy az ai val bokázzak,meg idegesítsem magam.
-
Pitti #21535 Nyilván ufóknak nem kell az AI nem is kihívás nem is szórakozat, mikor hús vér embereknek is lehet 5 körönként egyet adni...:)
Nekem viszont nem mindig szórakoztató mikor esélyem sincs lépést tartani sokszor a középmezőnyben sem. Gyakorolni sincs sok időm setupolni meg még úgyse. Szóval szeretem hard fokozaton elverni az AI-t, van adrenalin és élvezem a csatákat. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek sz@r érzés mikor nem tud lépést tartani akár online akár AI-val, folyamatosan védekeznie kell evés sikerrel. Hozzáteszem az online persze, hogy sokkal jobb és szórakoztatóbb, ha gyakoroltam eléggé előtte, ismerem az autót és a pályát mint a tenyeremet és van egy jó setupom is. Valamint legalább 1 másodpercre vagyok csak az élmezőnytől. Na ez sokunknál viszonylag ritka :) Találtam már többször olyan szervert ahol az első helyért csatáztunk és baromira élvezi az ember, de elég ritkán találok olyat, vagy órákig kell várnom, arra meg végképp nincs idő :)
Kell az AI én is szeretem, ott van sikerélményem :)
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2014.10.17. 10:49:19 -
Tyuki80 #21534 Ja és amit elfelejtettem!Pályalevágás tiltása.Habár tegnap páran gyanakodtak ránk akik az elején mentünk,hogy csalunk mert vágunk,de mindenkit megnyugtatok,nem volt vágás sehol,mindenki a versenyíveken fordult szépen.De ettől függetlenül jó lenne bekapcsolni,pedig rossz a rendszer,de nélküle nincs bizalom:) -
Tyuki80 #21533 A kombó amit Lacoo írt sztem jó.Ha tegnap így nézett ki az autód,akkor érdemes nem 100% on próbálni a törést,sztem olyan 70% elég lehet.Nem volt üzemanyag fogyás tegnap.A gumikopás lehet magasabb,ha ilyen rövid távot megyünk kb 2 szeres jó is lehet.Nem volt teltház,tehát 1 szeró elég lehet.
Remélem az alábbi videokon látható roncsderbit meg mindenki otthon hagyja.Kicsit érthetetlen számomra,hogy miért történtek ezek,ráadásul egyenes szakaszon.Figyeljen már mindenki a versenytársaira,mert ez nem nfs vagy grid 2!!
Utoljára szerkesztette: Tyuki80, 2014.10.17. 09:59:05 -
Én kétszer voltam, de elég sokan voltunk.
Törést minimum 50 %-ra, meg kell tanulni, hogy következménye van az agyatlankodásnak.
szivni fog ártatlan ember is, de ez van :) -
max 10 %-ra tennem a damage-et a tegnapi roncsderby-t tulelve :)
a penalty-t meg bekapcsolnam sulyos masodperceket lehet nyerni ezen a palyan egy kis trukkozessel.
szerintem max 19-en voltunk. de kb 1 futamon csak.
-
atiwrc #21530 A vftsről volt már szó hogy készül?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Tegnapi Masterses futamon ha jól tudom 100%-ra volt állítva a damage multiplier és pár kocctól, így nézett már ki az autó: LINK
Kipróbálhatjuk ma az 50%-ot és majd menet közben kiderül, melyik érték az ideális (majd írjátok ezeket).
Arra tudtok írni vmit, hogy kb. hányan voltatok tegnap? Fullos volt a szerver? Csak azért szeretném tudni, mert tegnap ugye megígértem, hogy MA lesz egy 2. szerver azoknak, akik lemaradtak a GT2-ről, viszont az sem lenne jó, ha a 2 szerver miatt szétoszlana a mezőny és ez miatt egyiken sem lennének elegen.
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.10.17. 09:31:11 -
spa Eleven GT4 .
A ferka nem evett benzint 1 literrel mentem végig .
A gumi kopás lehet picit magasabb, hogylegyen valami élvezet benne.
A törés meg ilyen, át kell esni ezen, talán ha kamikázék nem tudják folytatni, meggondolják máskor....Legfeljebb lesz egy két restart :) 50 % törés elég lehet, nem tudom itt hogy megy ...