43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
goldboy #21687 Ez egy hivatalosabb video:
Kunosnál ezt is szeretik:
-
goldboy #21686 Akit érint
Kijött egy hang patch az URD EGT modhoz
patch
Érdekes megoldás!(A gyári hangokat berakták a saját autóikhoz) :DDD
Mercedes GT3 - AM, Corvette, Venom
BMW GT3 - Bayro, Darche
Ferrari GT2 - Ferruccio -
goldboy #21685 A DK2-ben a látószög kb 90 fok (DK1-ben 100), persze lehet játszani a FOV-val, üléspozicóval
A periférikus látásodban van fekete holttér, bár arra valóban nem figyelsz
Mire kijön a ProjectCARS, addigra kb. lesz végleges, fogyasztói Oculus(majd akkor kiderül a végleges látószög, felbontás, egyéb okosságok)
Az az igazság egy ilyen video érdekességnek jó, de aki nem próbálta ez alapján nem tudja megitélni a felbontást, üléspoziciót, vezetési élményt(pl. a kormányt én ott "érzem" ahol látom is)
Szerintem amelyik pályát ismered már monitorról ott Oculus-szal sem buksz semmit, sőt talán gyorsulni is tudsz, mert jobban meg tudod ítélni a távolságokat, versenyen a többiek helyzetét.
De amelyik teljesen új ahhoz még kicsit kevés a jelenlegi felbontás, nem elég éles a kép ha a távolba nézel -
Én a turbós Lutos F1 -et kérném ! :)) -
szancsopanza #21683 Üdv!
Lehetne kérni az M3 GT2-őt negyedik autónak? Ha nem nagy gond. -
közelebb kell húzni az ülést :DD
Nekem tuti kell egy ilyen majd, egy ilyen szim mint az Assetto és egy ilyen cucc párban már egész jó alternatíva,...már csak szegény DFpro kormányom kell lecserélni egy Fanatec-re, ami sztem karácsonyra meg is lesz, mert ez már gyakorlatilag elkopott, és a telet kihúzom nagyobb költségek nélkül.
Segít, hogy sokat olcsósodtam autó terén...igaz már a második stabpálcát hozatom a kocsihoz, de egyébként nagyon csodálkozom hogy egy ilyen prosztó absz. polgári bálna mint a '99.s Mazda626gf, mennyire bírja...pár dolog cserélve lett, de vicc összeg, mint pl. a kombi fékjei, de egyébként nagyon bírja az 5000+fordulatot, és a ütést-vágást.
Amennyire utáltam ezt az arctalan autót,...mert csak azért lett osztrákoktól hozva,mert elég tágas családinak és 136LE-s kipróbált blokkja van, és volt benne állófűtés, valamint a végére megállt 500ezerben új felnivel/új gumival nevemen.
De semmi olyat nem kellett venni amit egyébként polgári használatban ne vettem volna, na jó a gyertyákból lehet 2000ft/darabokat vettem volna, meg a billegős csillapítás is maradhatott volna :D
..és mellette bírja a 10perces napi munkajárataimat, és a családi funkciót is.. pályázva itt KakucsRing-n a Consul coupe-m félévente felfalta az egyik havi fizumat
szal tiszta Mazdabuzi lettem, eszement igénytelen, és csak annyi a baja, hogy 4500-nál kezd el tolni, nagyon rácsodálkozom néha hogy milyen autók is születtek amire soha rá se néztem volna, és mégis mennyire kis pénzből mennyire kiszolgálnak ilyen széles spektrumon.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.10.18. 12:15:45 -
Azt én is néztem, gondolom itt nem szerencsés állítani a látószöget, mert se "távolítva" se "közelítve " nem jó a dolog .
De engem a fene enne meg, ha távolabb lenne a virtuális kormány mint az igazi mint a videóban :)) -
Jackal #21680 Csak két kérdsem lenne, a periférián nagyon szarul néz ki(homályos) a kép a dk2-n? Köridőkben mennyit buksz a monitorhoz képest?
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.10.18. 12:07:33 -
goldboy #21679 Az az igazság se az Oculus se az AC messze nincs még kész.
A DK2 a mai napig béta driverrel fut, az AC támogatás meg jelenleg annyi hogy működik az Oculus, de sem menüje, se app használat, se normális beállítási lehetőségek a játékon belül.
Csak remélem hogy az év végéig valahogy kipofozzák -
A latoszog es cockpit pozicio valoban ilyen, belulrol "nezve" vagy csak a video miatt? Vagy az ember allitotta be ilyen szarul?:) -
GPx8 #21677 Ha tényleg jobb a sebességérzet (ami a szimulátoroknál 1 monitor esetén, sajnos nem az igazi), akkor lehet, hogy megéri. Persze az biztos, hogy nem jó ha 24/24 -ben valaki a fején tartja... :) -
Majd 20 ezer lesz, veszek egyet a gyereknek :))) -
ja errol az oculusrol jut eszembe, ugye anno kitalalta a google cardboardot, vagy valaki.
Rendeltem is egyet kinabol parszaz forintert, igazabol a felbontasra voltam kivancsi, mennyire keves, meg mennyire mukodik maskepp a 3d-je, ha egyaltalan maskepp mukodik mint egy pl passziv 3d-s tv-nel.
Eddig total vartam en is, amig ki nem probaltam :)
Tisztaban vagyok a kulonbsegekkel, de maga a erzes erdekelt, es a fentiek. De egy jotanacs, mielott barki latatlanban venne, probalja ki valahol, mielott beruhazna ra, na meg az elso kezdeti hype-ot is amit majd erez, ha nem volt hasonlo a fejen, szamolja bele a plusz elmenybe. (foleg, hogy nem zavarja e, farasztja a szemet, szedul stb ido elott)
Nem gondolnam, hogy mindenki le fogja cserelni a harom monitoros rendszeret, illetve sokan szerintem tovabbra is a monitoros alternativat fogjak majd valasztani, a szemuveggel szemben.
-
a kurva anyját, ez kurvajó :D
mázlista -
goldboy #21673 Dk2-LaFerrari-Spa
2:50 Limited edition tábla 1-es számmal :DDD -
priluki #21672 hi.. még mindig küzdök ezzel a living timingel.. :S játékba bepipáltam meg is jelent.. de a játékbül nem tudok bejelentkezni csak webröl.. ez gond? meg az idömet se méri... viszont webröl bejelentkeztem se regisztrálja vagy hogy irjam utolsó bejelentkezésem még mindig valamikor juniust ir.. tud erre valaki valami ötletet? -
GPx8 #21671 Igen Laccco, jó vezetni. Ezért játszunk vele. :)
A hibákat pedig azért tesszük szóvá, mert azt szeretnénk, ha minden tekintetben jó lenne és mert nem ingyenes program, gyk. nem "ajándék ló", aminek nem nézzük a fogát... :) -
A mod autokert nem szoktam rugozni, itt valahogy nem erdekel anyira, de ez (Mazda 787B), foleg ilyen cockpittel, mar kezd erdekelni:D
-
Annyi változott, hogy a körszámot 5-ről 6-ra állítottam. Had kopjanak a gumik! :D
Mivel nem otthonról vagyok (sajna a mai munkanap nálam) így tesztelni nem tudtam....remélem 6 körrel 2x üzemanyag-fogyasztással mindhárom autó tankja bírja. Erre esetleg nézzetek rá, hogy okés e, bár elvileg annak kéne lennie....
Köszi előre is! ;)
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.10.18. 10:55:52 -
Jó úgy jó, ha én ki tudom kapcsolni, mindenki más meg úgy megy ahogy szeret :))) -
Akkor te kikapcsolod! ;-)
Múltkor amikor ki volt kapcsolva, akkor az volt a baj, hogy miért nem gyári beállítás van. Most h gyári meg az a baj.... Ez van/lesz és kész! -
Minek a TC meg az ABS ????:))
Én anélkül mentem SLS-el, kezesbárány....
Ha gyárin van a szerverbeállítás, én ki tudom kapcsolni magamnak ?
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.10.18. 10:51:42 -
Ma esti program:
SZERVER: MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM)
JELSZÓ: hun
KEZDÉS: 2014-10-18 ~20:00
|Q|R|: |10|6|
FÉRŐHELY: 24
PÁLYA: SPA
AUTÓ: BMW Z4 GT3, McLaren MP4-12C GT3, Mercedes SLS GT3
A szerver a nap 24 órájában online!
A szerver/körülmények egyéb paraméterei:
ABS: Gyári
TC: Gyári
Stability: Nincs
Kuplung: Van
Gumimelegítő paplan: Van
Dinamikus pálya változás: Van
Kezdeti pályatapadás: 90% (körönként +1% tapadás)
Büntetés pályaelhagyásért: Van
Sérülés: 50%
Üzemanyag fogyasztás: 2x
Gumikopás: 3x
Szerver idő: 10:30 am
Jó szórakozást!
-
Igen, a hangok minosegevel nincs gond, a mennyiseguk is dicseretes, a keveressel es effektezessel vannak/lehetnek gondok. Az FMOD alapbol pozicionalt hang keveres, vagyis az alap 2 csatornara is 3D-bol keveri le a hangot. Mig korabban/regebben/egyeb esetben ha valami kimenet alap mono/stereo, akkor betoltak mindent kozepre vagy ketoldalra es kesz. Most ha valami hatul van vagy csak eleve oldalt, az mashogy szol, ami ket csatornan csak a hangszinben es hangeroben jelentkezik. -
az ellenfél autója nálam csak +- 10 méterről halható, előtte-utána semmi :) -
Tyuki80 #21662 A hangokkal mi a bajotok?Nem értem pontosan.Gondolom nem az autók hangszíne,mert a motorhangok tónusa ,a szél és minden egyéb sztem nagyon jó.Nekem ami nem jön be az a keverés.Kevés a gumihang,sok a szél,kevés az ellenfél hangja.Gondolom ezekre gondoltok.Remélem:) -
A szelvedo pokhalosodast is lehet allitgatni, milyen szazalekban jojjon elo:) Lenyegeben csak parasztvakito effekt, semmi koze a toreshez. Hasonloan mint a "gyurodes", az is csak egy bump-mappos textura, amit veletlenszeruen pakol az autora. Lekoccolom a hatuljat, bereped a szelvedo, vegig lesz huzva mindket oldala, es mozog a motorhazteto:D -
En is probalgattam egy-ket autonal (allohelyzetben es korbe-korbe porogve) de nem sokminden tortent:)
Kopik (bar lassan?!) es elmelegedett allapotban hatarozottan jobban csuszik. Visszahulve ujra tapad, de azert az logikus. Egy ideig, amig el nem fogy a futofelulet;D
Tuti sokmindent szamol, Kunos nem mondana hulyeseget, de valszeg "csak" parameterezve, mint a tobbi resze. Ami teljesen jo (most nem megyek bele a reszletekbe es hasonlitasokba:P).
De a gumiviselkedesnel sokkal tobb autot es foleg gumitipust is meg kell nezni. Egy utca nagysagrenddel mashogy mukodik mint egy slick, foleg egy formula cucc.
Raadasul ezek a gumi-misztikumok, foleg az F1-bol ismertek, onnan jon tobb info, ott van kihegyezve a dolog. Es az azert mas vilag:) Az ilyen aprobb reszletek (pl. szemcsesedes) megerzesehez, azt ki is kell autozni. Valszeg erezni "foldonfutokent" is, mert tuti szorozval van; a kockasodasra erzesre is van beallitas, akinek keves, ratolhat meg boven (most 0.05, ha jol emlkeszem). Bar ez igy eleg necces mart megint, mint szimulator, mert ennyi erovel ki is kapcsolhato... -
Valszeg ugy van beallitva. De elofordulhat, hogy megis zabalja a gepet, es azert lett ilyen tavolsag beallitva az FMOD-ban. Bar ennek eppen az lenne a celja, hogy gyorsabb mint ha Kunos irna meg. Talan majd allit rajta. Vagy az lenne a legjobb, ha a PostProcess-hez hasonloan, az FMOD-hoz is kitolna template-eket vagy csak az INI-t, es lehetne allitgatni szabadon (csatornak, csatorna keveres, vizhangok, tavolsagok, dopler, levegosuruseg [bar ennek automatanak kellene lennie, a fizika miatt is, de ezt meg nem szamolja az AC] stb.).
Este meg kiprobaltam kulonfele csatornakon (2+0, 2+1, 4+4, 5+1), feldolgozassal es keveressel (SVM, EAX, CMSS-3D, Surround). Nem sok kulonbseg van, nincs igazan kihasznalva, bar a 3D-t ugy ahogy hallani. De alap 2+0-an eleg szarul szol. -
Fogyni fogy, nem mondtam, hogy nem, a Ferrari GT alatt is gyorsan meghalt a supersoft .
Csak én ezeket szemcsésedéseket, meg ilyeneket nem értem ,érzem, bár igazából nem is hiszem, hogy ez olyan markánsan át tudna jönni egy játékban.
D defekt, gumi sérülés az szerintem nincs, az csak reklámszöveg volt egyelőre :) -
A csütörtöki Masterses futamot, már az 1.0-val futottuk és ott a Bömcsinél már a 3. kör után elfogyott a szoft gumi. A meduim is el tudott fogyni egy bizonyos idő után, szal sztm autó és pálya függő is ez a jelenség. Ma másik autóval megyünk FUN-on, talán ott jobban kijön majd e jelenség... -
modnjuk ezt a gumit igazábaól valami normális versenytávon kellene kipróbálni, a 3X-os kopás se reális . -
Mondjuk nekem a maszimon nem is volt ilyen problemam az elmult ket napban, (lehet szerencse) de mas szervereken igen. Foleg, hogy itt csak egyfele auto van. Multiclass szervereken szivtam.
Tyuki nem tudom hol tapasztalta.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2014.10.18. 10:01:05 -
Szervert (maszim) folyamatosan frissítem, amikor jön egy update. Még akkor is, ha tök jelentéktelen az update szerver szempontból. Tudom, nem vetődött fel ez a gyanú, csak azért írtam, hogy a szeró is naprakész és azt nyújtja, amit Kunosék babrálnak épp. :D -
Nem , számolja azért, annyira nem buta ....) -
Van hiba bőven, sok is ...
egy a baj...KURVA JÓ VEZETNI !!! :))
Szóval aki amiatt nem játszik vele, mert bereped a szélvédő, vagy mert kicsit gagyi a hang, az szerintem ne is erőltesse , mert se így se úgy nem fogja értékelni azt, hogy KURVA JÓ VEZETNI ! :)) -
gondolom ez is olyan magasroptu megoldasra utal, mint a legtobb dolog a jatekban.
pl szamolja a megtett meter utan a kopast. Ha a falnal allsz, nem mozog az auto, mindent tulel stb hasonlo benasagok :) -
nortsen #21650 Ezt én is tapasztaltam, beragad valami sztem a szerveren, pedig sima kilépéssel léptem ki előtte. Nekem szerver restart volt a megoldás.
Utoljára szerkesztette: nortsen, 2014.10.18. 09:46:09 -
Amig csak booking volt, ott valoban igy volt, de amiota van ez a ki-be ugralas nincs ilyen.
Ha csak abba belegondolsz nordschleife-on, tobb mint egy oras session-ok vannak bizonyos szerveren. Aztan van amikor 1 ora alatt, tobbszor lecserelodik az egesz tarsasag. Szoval most valamit eltoltak.
Vagy nem tudom lehetseges-e, regi szerverre felenni, az nem frissult es ezert van anomalia. Na mind1, majd javitjak elobb-utobb.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2014.10.18. 09:44:23 -
GPx8 #21648 A hang dolog azért is vicces, mert járt béta-tesztereknél a program. Csupa süket embert sikerült beszerezni? xD
Amúgy én is írtam a hátulról meglöknek, bepókhálósodik a szélvédő hibát, de akkor az még kötekedésnek számított... :D
(Erre írtam megoldásként, hogy érdemes levenni a sérülést 80%-ra).