43023
  • lac coo
    Melyik rázó, melyik pályán ?
  • Adam Jonas
    Közbe meg is fejtettem a kocsit: International Formula Master

• Jackal
    Amúgy könnyen lehet, hogy az assetto is csak a kormányra küld ki olyan finom ffb-t és a kaszninál már nem számolja ezeket a kicsiket.
  • Adam Jonas
    A CTDP visszatért!

Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2014.11.15. 23:57:18
  • Jackal
    Rosszul fogalmaztam, ez nem bump map. Bump mappel nem is tudnak ilyen éles éleket csinálni.
  • Thread
    Igen, az AC tuti tud szamolni vele, meg ha bump map is, a simtools pluginje meg valszeg nem.
    Tenyleg, van nalam egy G25, majd megnezem azzal is.
    De erdemes megnezni kozelrol a razokoveket, bal kerek kamera allasban, szerintem sik az egesz es bump map.

Packet rate dolgokat nem lattam ebben sehol, meg mashol semmi gond, itt meg nulla informacio jon at akar lepesben akar akarhogy.
    A razokoveknek szet kene razni az autot minden extra beallitas nelkul.
  • Thread
    Tudom hogy a renderhez kell, az a baj. Valami gebasz van, lehet nem bump map, de nem geometria. Vagy geometria, de valami pont a razokovet kisimitja a telemetriaban, hat ez meg valoszinutlen. Kulso nezet kozelrol a bal kerekre, ahogy lepesben megy a razokovon, a kerek erzi, jol mozog nagyjabol, de mondjuk eleg igenytelenul nez ki maga a razoko, nekem nem geometrianak tunik hanem bump mapnak.
    De a lenyeg, hogy a simtools SEMMIT nem erez belole.
    Az egyik leghangulatosabb elem lenne.
    Mondjuk igy is allat :) Azota a Cobraval megyek a Nordon meg Spaban, egyedul :)

Az AC tud szamolni a bump mappal is szerintem, de a plugin lehet csak a geometriat tudja kivenni.
    Az X-sim-et meg nem tudom hasznalni, de lehet hogy ranezek, meg a simtoolsban is a tovabbitott adatra ranezek mikozben megy a razokovon lepesben, hatha elcsipem.
  • Jackal
    Én a kormányon érzek minden egyes követ, egyenklént meg tudnám számolni őket, ha elég lassan megyek. A simtools lesz a hunyó.
    UI: Packet rate körül nézelődj, hátha javít valamit ha kissebbre veszed
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.11.15. 23:12:21
  • Alexease
    A bump map mas;) Az a renderhez kell.

Regebben volt divat, foleg az F1C/rF1 klonoknal (GTR, GTR2, GTL, RACE-sorozat), amikor meg nem tudtak normalis reszletessegben szamolni, hogy fake effekteket hasznaltak. Osszes razoko, uthibak, fu, soder, motor, fek, valto stb.
    Ma mar midegyik izombol szamolja a razokoveket. (Max be lehet pluszban kapcsolni kamu effekteket, mint az AC-ben is, de felesleges.)
    Ahol nnem erzed, ott elvileg lapos razoko van, az nem fog razkodni.
  • Thread
    Minden szimulatorban bump mapped razokovek vannak? [meg az utfeluleten is van bump map?]
    Csak mert a simtools nem tudja azt kivenni, igy nincs a szimulatorulesben razoko, pedig allat lenne.
    Ami geometriabol van megcsinalva az tokeletes.
  • bardocz
    Ezzel már jó a replayben is
  • hqx
    Nem tudom.
  • lac coo
    Aaaa....negyed ora alatt bealundek :) Mondjuk ahigy kinez lehet haza se ernek kezde@re.....
  • Debilon
    az első videón a jobb alsó sarokban az melyik app?
  • bardocz
    Köszi, kipróbálom. Hillclimben egész jó az autó :) iR-ben is imádtam ezt az autót.
  • Csori23
    Itt a legújjabb verzió.
    előtte töröld a régi verziót
  • bardocz
    Corvette C6R-nél másnak sincsen motorhang replayben?
  • Gadfly13
    Köridőket nézve 1 órán belül lehet teljesíteni a futamtávot, szal kicsit erős az endu kifejezés, de az tény, hogy az eddigi FUN-okhoz képest ez lesz a leghosszabb futam. (nevezzük inkább az eddigi fun-ok endujának )
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.11.15. 13:20:31
  • lac coo
    En ma is dolgozom, este faradtan tuti nem megyek ilyen hosszu versenyre......
  • lac coo
    Egyedul akkor van valoban baj ezzel a buntivel, ha nagyon szorosan mennek egymas mogott.
    A heten lattam Spaban, ment eelottem a ket ufo eleg kockazatisan szelesitve a palyat, az elso egsszer tul meszzire ment a hatso szelarnyekbol telibe is verte.......Ilyen esetben jobb lenne egy kesleltetes mint ir ben....
    En meg megnyertem mert lassabban mentem, mert az autot akartam behozni :)
  • Gadfly13
    Elérkeztünk az e heti (maszimos) kombó csúcspontjához, tehát a Le Mans 15 körös versenyéhez. A szerver este 20:00-ig, 180 perces practice etapokra van beállítva. Este 20:00-kor lesz egy teljes szerver restart (ekkor újra kell csatlakozni azoknak, akik esetleg a szerveren voltak), ami után már a 20 perces időmérővel és a 15 körös futammal fog indulni a program.
    Az üzemanyag fogyasztás 2x-re lett beállítva, így a 15 körös futam távjánál elengedhetetlen a boxkiállás (tankolás), továbbá napszak 16:00-ra lett állítva. A szerver már jelenleg is ezekkel a paraméterekkel fut.

További részletek (FUN hivatalos kiírása, letöltések stb.): LINK

HOTLAP (stracker)

Aki teheti jöjjön! Jó szórakozást mindenkinek.
  • b-type
    Sokan nem szeretik, sztem jóval kevesebben vagyunk azok akik nem kapcsolnák ki, ...és még nekünk is, nekem is jobban tetszene egy más megoldás. Tehát valszeg ligafutamon nem lesz. ..és oda talán valóban nem kell, megnézik, elbírálják hozzáírják kész.
    ..óvni sosem szerettem, bár nem is idegenkedem tőle, de vitaindító egy vágás elbírálása..pláne ha pozíciószerzés lett belőle, Eau Rogue-ban simán lehet, és egy ilyen vágást megfelelően szankcionálni nem egyszerű......pl. lehet megyek jó tempóban, jön mögöttem 1mp-vel gyorsabb (Spa-ban nem tétel), megvágja az Eau Rouge-t, elmegy mellettem az egyenesben, aztán elhúz versenytávtól függően x másopercre...hogyan tünteted el, ki mondja hogy nem tudtam volna kivédekezni korrekt körülmények között? :) Így viszont gumijába sem került lehet elmegy 6mp-re, ..6 mp-t nem jelent egy Eau Rouge vágás...én viszont azt mondom hogy levédtem volna, ha nem engedi meg magának ezt a trükköt. Sok olyan dolog van ami tüskét hagy abban aki a szimezést nem a helyezésben méri.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.11.15. 13:01:51
  • bardocz
    Nem olvastam végig az itteni beszélgetést, de énis erre gondoltam. Prekval időt meg csak a szerveren lehet futni, és meg van oldva.
  • gordon 24
    Egyébként azt simán támogatnám, sőt akár ha oda kerül egy liga, hogy végre hivatalos bajnokság indul majd, hogy pl teszten felkészülés közben használja. Az éles bajnoki futamon viszont nem.

Így ugye amit írsz, úgy gyakorolja be a pályát, hogy nem engedi megszokni, a vágást. Így kisebb az esélye, hogy a bajnoki futamon csapkod. De ha még is utólag az tudod szankcionálni..

Én teljesen értem mellette is az érveket, tök jogosak. Szóval jahh.. :-)
  • b-type
    Egy vágás és versenyt nyerek. Monza-első sikán 6-7 másodperc..autó függő.
    ..és minden bántás nélkül, minden liga tök jól működött, Race07, rF1..tökéletes. ..és elhiszem hogy a tietek valóban, volt részem ilyen társaságban, a topikban is vannak többen is. De valahogy amikor nézem a ligaviedókat, videókat, mikor látom az új srácokat körözni akkor tisztelet a kivételnek, nem ezt látom.
    Nem kell, bekapcsolt bünti mellett mész egy tisztességes körszámot, hogy felkészülten tudj indulni, és tudod hogy hol mit bír el, pályafüggő, de általában 1-2 necces rész van, de még Spa-ban is nagyott kell bénázni hogy bekapd.
    Imola-t azért írtam, mert ott elég sokat lehet hozni ha rizikózód a büntit, a szűk sikánnál, mindenki ismeri. Viszont a rizikó lényege, hogy néha visszaüt.
    A BTCC eligazításain nem veszünk részt, egy élő versenysorozatban túl nagy egy büntetés..emberek fizetését, karrierjét befolyásoló dolog, nem véletlenül, ha autót törsz, pénzbe kerül, ha hasonló stílusban száguldozol mint a szimesek, pénzbe és egészségbe kerül.
  • gordon 24
    Sajnos eddig csak spaban voltam teszten a kis Alfával. Remélem tudok még csatlakozni jó párszor..
  • neilszab
    Figyelem, frissült a Chevrolet Corvette C6.R mod, vasárnap este 20:30-kor már az új verziót hajtjuk meg!

Bővebb infók és letöltés itt: AC FunRace - Corvette C6.R mod!

• Jackal
    Egyértelműen kő szankció, bár ezzel az 5mp-es elveszem a gázt szutyokkal én se értek egyet, túl drasztikus. Valami olyasmi kéne ami megtippeli mekkora előnyöd származott a vágásból és még hozzátesz mondjuk 1 mp-et. Úgy bünti is lenne, meg nem kéne malmoznod ha netán kicsit lecsúsztál a pályáról.

@gordon: ha nem hagyod el a pályát 4 kerékkel, akkor nem büntet.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.11.15. 12:10:34
  • Gadfly13
    FUN versenyekre sajnos elengedhetetlen vmi szankció és mivel csak ez az egy opció van, így ezt használjuk is. Kell is, mert ezekre az eseményekre bárki csatlakozhat (gondolok itt elsősorban a tapasztalatlanabbakra), nyilván egy bajnokságon ez ki lenne már véve, mert ahogy Te is említetted a BT vizsgálná a kényes eseteket, arról nem is beszélve, hogy eleve egy "szűrt" mezőnnyel lenne dolgunk. Szerencsére az stracker is jó irányba fejlődik, mert a futam eredményeiből is kiszűrhető, hogy kinek mikor volt valid köre v. sem, így az esetleges ellenőrzést is elősegíti.

Nem tudom mennyire vagy aktív résztvevője ezeknek a FUN eseményeknek, de ha nem és ha ellátogatnál jópár ilyenre (több tapasztalatod lenne), akkor lehet a véleményed is más lenne e rendszer alkalmazásával kapcsolatban. ;)
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.11.15. 12:02:16
  • gordon 24
    2 vágás után még az élő bajnokságokban is csak figyelmeztetnek. 1-2 vágás után nem fognak kizárni sehol..
  • lac coo
    Ket vagast en egesz jol be tudnek osztani egy futamra ! :)))
  • gordon 24
    Az a baj, hogy teljesen másról beszélünk. :-)

Én sem mondom, azt, hogy büntetlenül lehessen csapkodni.

Mi Race07 VSR ben szervezünk bajnokságokat jó pár éve, Ha olyan pálya van ami nagyon vágható és nem bünteti elég keményen a program akkor 3 verziót szoktunk nézni.

1. Ha élőben engedik (pl BTCC ben eléggé csapkodják a sikánokat) akkor mi is engedjük, ez ki van hírdetve, tehát mindenkinek egyértelmű.

2. Nem engedjük. Akkor verseny után ráraksz egy fix kamerát a sikánra kb 3 perc alatt le tudod csekkolni az egész mezőnyt. Vágott utólagos büntetés szeva.

3. ha nem akarunk szívni ezzel keresünk kevésbé vágható pályát.

Tehát nagyon nem arról van szó, hogy lehessen vágni. Csak ennél 100 x egyszerűbb és jobb megoldás a figyelmeztetés. Kimész ad egy figyit, kimész 2x ad még egyet, 3 . stop and go mehetsz 30-40 secre a pitbe Utána már minden egyes vágás stop&go.. Race07 ugye így csinálja, csak sok utólag berakott pályán nagyon elnéző, és ez a gond vele csak..
  • Alexease
    A gyari palyakkal elvileg semmi gond. Ott ki van talalva a rendszer, ugy is van modellezve es elnevezve.
    A konvert mas vilag. az alapjan nem erdemes megitelni a programot. A legtobb amit neztem, valoban csak konvert,nem nyulkalnak bele, eppencsak mukodik. Egyszeruen a palya szele mashogy van elnevezve, aztan vagy jo lesz vagy nem;) Ahhoz hogy a legtobb jol mukodjon, bele kellene nyulni a modellekbe is.
  • b-type
    így van minden ahogy írod, sztem is jó lenne, sztem is beletehették volna a más bevált jó megoldást..de ez van benne, és elég sok futamon mentünk már. találkoztam már nem gyári(!) pályán olyan beállítással ahol nem jó ez a megoldás...valamelyik modpályán volt, írtam is akkoriban hogy jobbos kanyarban lesodorsz a bal oldalra ugye a palánk mellé, de pálya konvertálója betett oda egy ilyen 'érzékelő' részt és bebüntet...holott felesleges mert ha nagy a röss, akkor a palánkhoz vered, az elég büntetés.
    De gyári pályán sztem mindenhol jó. ..ha hibázol, akkor még mindig jól jártál, nem feltétlen kell minimalizálni a hiba következményét, ...ha pedig vágtál akkor vagy nem ismered a pályát és a határait, vagy vágtál...mindkettő elkerülhető szvsz.
  • Alexease
    Nekem nincs nagy gondom ezzel a megoldassal, engem nem erint, szeretek palyan maradni;) Es akarmilyen gagyi megldas, en elonyben reszesitem a bekapcsolasat, mert engem is jobban idegesit, hogy auto beallitassal, kezelessel kockaztatassal probalom ledolgozni a hatranyt, elottem meg, nem nagyon csak kicsit, de kiegyenesitenek mindent, a menekules kozben.

Az egyeb technikai fejleszteseket (iR+) csak azert irtam, mert ez egy uj program, 4-5 evvel az iR utan, at kellett volna venni az otletet, illett volna modernebb megoldasokat alkalmazni, es azt tovabb fejleszteni. Ne vegye el a gazt, mert az gagyi es veszelyes lehet. Figyelmeztessen, adjon idobuntetest (vissza kell lassulni bizonyos idon belul), legyen melle felirat esetleg sajat "zaszlo", tobbszori vagy nbem letoltott buntetes utad adjon pit-buntetest vagy kizarast. Es ha mar modern, ezeket lehessen szabadon allitani: teljesen ki-bekapcsolni; allitani a vagas mennyiseget es idejet; szabalyozni a butetes szazalekos hosszat; egy verseyen "elnezett" vagasok mennyiseget; a vegso buntetes erosseget (pit, kekzaszlo, kizaras, bajnoki futamoknal a futamvegen idohozzaadas); stb.

Egy modern, frisssen fejlesztett, nullarol irt szimhez, foleg ugy, hogy a konkurencia es azok otletei mar leteztek, alap lett volna ilyen uton fejleszteni. Korrekt futamokhoz es foleg bajnoksagokhoz, ilyen es hasonlo megoldasok kellenenek. Nem csak azert, mert kozelebb all a valosaghoz (a belassitassal elentetben), hanem mert minden resze kapcsolhato, beallithato, szabalyozhato.

Persze, tisztaban vagyok vele, hogy Kunos kapacitasa erosen veges, es ez csak egy kis szelete a teljes programnak. Raadasul, az alapjatek koncepcioja sem igenyelte ezt a megoldast.

De ami pozitiv, hogy a Python APP, es az ahhoz kapcsolodo lehetosegek folyamnatosan fejlodnek! Igy elobb utobb az ilyen es hasonlo dolgokat meg lehet majd olani. Valszeg erre lett kitalalva. Adnak egy "mindenkinek" hasznalhato progit, es ami Kunosnak nem fer bele, majd megoldjak a felhasznalok:)
  • Tyuki80
    Tipikus esetek.Egyszerüen azt kell látni hogy a userek nagy része sajnos nem tud felnőni a program rendeltetésszerű használatához ezzel tönkrevágva mások szórakozását.Funokon is előfordul bőven ilyen szitu,mondjuk ott a képességek hiánya okozza jellemzően,a szándékosságot kizárnám.A nagy nyugati jólétben totál elhülyült agressziv teenager trollokról nem beszélek,mert szót sem érdemelnek.
    Utoljára szerkesztette: Tyuki80, 2014.11.15. 07:55:08
  • lac coo
    A második tipikusan az az eset mikor gyorsabb vagyok miért nem enged el dalolva és köcsög az egész világ ! :D
  • hqx

Utoljára szerkesztette: hqx, 2014.11.15. 02:42:02
  • b-type
    nem gondolnám. Most sem látom problémának, hasonló mint amikor rontok és lefullad az autó...azt sem veszem ki, pedig mire újraindítom detto elmegy a mezőny.
    Nem reális ez a módszer?...persze hogy nem, ....ragadt már valaki sóderágyba?...mert akkor legyen az, elbaxtad-kicsúsztál-elasta magát-vége a versenynek.
    Az reális.
    Sztem is jól működik gyári pályán, egyszerűen úgy van beállítva hogy ne vágj....ha vágtál akkor lassít, nem egy valós rendszer, nem egy kidolgozott valami, de ha nem vágsz nincs miről beszélni.....sérülhetne is, sztem az is ki lenne kapcsolva, mert megint vége a szimes versenyének...
    Még csak balesetveszélyesnek sem gondolnám, nem láttam még ebből problémát, ott(!) ahol komolyan volt véve a verseny...mert ha beesel egy futamra, valamilyen beállal abból lehet,...Imola sikán bemenet, ott nem lehet átröpködni, ha ezt nem tartod észben akkor baleset lehet belőle.De persze nem lehet gumibálát tenni, mert tönkreteszi a szimes versenyét, nem lehet hogy kivágja a rázó a gumit, mert tönkreteszi a szimes versenyét. Elég sok ligafutamot néztem már...ahogy Bazsi videójánál is írtam, minden körben vágja a szimes a pályát, mert lehet...amikor ezt szóvá tettem pl. Race07 alatt, akkor az volt a válasz hogy nem büntet a progi tehát lehet.
    ..ha meg büntet akkor kapcsoljuk ki?
    Sztem nem kell vágni, ha meg hibáztál...akkor semmi gond, választhatsz, vagy mész egyre lassuló ütemben 5 mp-ig, vagy ha nincs a közeledben senki és jobban jössz ki, akkor nyomsz egy féket 50km/h alá és már gyorsulhatsz is.
    Kikapcsolható, egy összeszokott csapatnál erre nincs szükség, de sztem sokkal rosszabb az amikor azt látom hogy a szimes fel akar érni az előtte elérhető távolságban lévőkre, és ezért vágja a pályát..nem nagyon, szinte semmi--fél-egy méter talán csak éppen akkor már egyenesen megy és nem tesz bele ívet .....pár tized.
    Én utálom ezt, ennél gagyibb és árkádosabb dolgot nem tudok mondani.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.11.15. 02:00:11
  • Alexease
    Idiota arkad megoldas, de a lenyeg, hogy ki lehet kapcsolni.
    Persze jo lenne egy normalis megoldas, pl. iR es azt tovabbfejleszteni, setup-olni, allitgatni, testreszabni, de ahogy Kunos is mondta, ez nem letkerdes, meg amugy sem a koncepcio fo csapasvonala:)