43023
  • Ingy2
    Akkor még én tartom a rekordot 3 hónappal . Gondolkodtam Occuluson, de ahhoz gondolom erősebb vga (nem mintha a GTX 980 nagyon gyenge lenne) kellene. Nem olcsó mulatság és nem minden game támogatja. Marad a kivárás
  • Alexease
    Szerinted aki kepes eltapsolni tobb szazezret ilyen cuccra, az majd kissebb felbontasban fogja futtatni?!:) Altalaban eppen azokat zavarja 32x AA-nal, allokepen, a nagyitoval felfedezheto pixelek kiscsoportja valami nem lathato helyen:D Es ha ezt 1GHz alatti frissitesen tudja, akkor mar hasznalhatatlan! :D
  • __Jacek__
    Ha munka idoben csinalom?:))))
  • goldboy
    Megnézed az oculust, eldöntöd hogy kell-e neked(ha Trump sokáig nyomja a kretént, úgy is elgyengül a dollár)
    Amit magadnak csínász az sincs ingyen, csak nagyon karcsú órabért számolsz...
  • goldboy
    A Herz paprikás már nem is jó?
  • lac coo
    Én most tíz deka pikkszalámit vettem !! :) Wáó ! :)
  • tobias88
    Én is pont most vagyok hasonló helyzetben, csak nekem nem is volt tv-m amit tönkre tegyek. Oculust nagyon dícsérik AC-val, de az alacsony felbontás miatt én még nem vennék. Én erre az 1-2 évre beérem egy szem AOC G2460PF-el.

Ezen a másik AOC-on is gondolkodtam, de nincs VESA felfogatása sajnos
  • __Jacek__
    Sikeresen ossze tortem a 40-es fel eves sony tc-t:))))) namost valami kell ba csak egy 40-43-as tv-t veszek az 100, oculus 210 korul itt beszerezheto. 3 tv mar joval dragabb, hely van cocpit ingyen van( megepitem 1 nap alatt), ez a dilemma:)
  • tobias88
    Szerintem is felesleges. Valahogy ki kell húzni a következő VR generációig és kész. Gondolkodtam én is 200-300 ezres monitoron vagy 3 darab 80-100 ezresen, de úgy is le fogom cserélni két három év múlva, akkor meg csak a pénzt viszi.
  • tobias88
    Azért nem rossz az AC-val public szervereken sem játszani. Tegnap GT3-al Monzán voltunk vagy 20an és 5en nagyjából elöl azonos sebességgel. Volt hogy a 7 körös versenyen 2 másodpercen belül értünk be, rendkívül szórakoztató volt. Nekem mondjuk kicsit nehéz volt, mert a TC engedélyezve volt én meg úgy nem vezetek, így kicsit előnyben voltak a többiek. Jó kis 2 órás kikapcsolódás volt
  • goldboy
    Én csak azt mondom akinek jelenleg van egy 40-42" tv-je , ott kivárnám a következő 1-2 évet.
    3 nagy tv-nek rengeteg problémája van:ár, fizikai méretek, nagyon komoly állványt kéne hozzá eszkábálni hogy tényleg jó legyen, képfrissítés,
    60 centiről fullHD-n is látod a pixeleket(bár szerintem ez egyáltalán nem zavaró), és ha korlátlan a pénzmag 3x4k lehetetlen meghajtani jelenleg.
    Ennél a jelenlegi VR is jobb megoldás.
    OSVR-Razer(ami igazából kínai), ebben lehet ráció: kicsit olcsóbb, mindennel össze hackelhető, jelenleg valóban szétszedhető házilag és
    lehet benne panelt cserélni, ha őt érdeklik a kisebb piacok is mint a szimulátorosok jövőre kiadhat egy 4K-s panelt, nagyon jó esetben jövőre
    talál 90Hz-est, vagy 60Hz-ASW- vel működik.
    Hogy ne csak OFF legyen, ide még úgysem írtátok ki:
    2017-ben lesz új Alfa, konzolon lesz private lobbie, megszűnik a DLC korlátozás, soon...
    úgy látszik túl lassan pötyögök
    Utoljára szerkesztette: goldboy, 2016.11.12. 10:14:35
  • lac coo
    Remek, ebben nagyon biztam , hogy ha mar olasz, megkapjak...
    Aztan, hogy jo lesz e majd kiderul :)
  • sertrex #38967
    Assetto Corsa - Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Confirmed

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.11.12. 09:59:18
  • lac coo
    De ezek a vr kacatok csak nativ felbontasban mukodnek ?
    Mert ha nem akkor teljesen jo a 4k kijelzo, a jatek futhat alacsonyabb felbontassal is, de legalabb nem latszanak a pixelek a kijelzon....Gindolom ez volt a cel...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.11.12. 07:02:21
  • __Jacek__
    Pontosan ebben gondolkodom minima 40, nekem a 3x27 nem gyere be, de most majd kipróbálom az Oculust, eleve jobb most árban mint 3 40-43 TV.
  • __Jacek__
    Ez van nekem is:)
  • __Jacek__
    Nem , csak olvastam hogy az 1080 SLI-vel is necces a 4K/60 akkor mi vinné ezt duplán?:)
  • lac coo
    Na mar sima 27-esek se elegek a mguk ket meteres fesztavjukkal ? :)))
  • goldboy
    Majd a 3080
    Személyes vélemény:3 monitornál, ha "jó méreteket" szeretnél látni, kéne 3x40-42", ha ezt jó közel húznád ahogy kell, kéne 3x4K.
    Mióta megvan az oculus a 3 monitor már csak munkára van használva
    Ha csak a szimulátorokat vesszük akkor jelenleg a 3 elterjedt(OSVR,Vive,Oculus) közül az Oculus a legjobb.
    Igen Laccoo, nem látok 160 fokot, de az élmény...
  • Ingy2
    Én az olcsóbb verziót választottam, 42"-os TV az arcomba, nagy fov és kész :P, minden játékkal kompatibilis
  • Alexease
    Probaltad?!:)
  • __Jacek__
    Az sem:)
  • Alexease
    2-3db GTX1080 tuti:D
  • __Jacek__
    2x 4K-t mi hajtja meg 90 fps-el?:)) teoretikus a kérdés..
    Alapvetően nem tudok dönteni hogy triple screen vagy VR, talán most kipróbálom az oculust.. biztos okosabb leszek:D
  • Jackal
    DP 1.3, hajóltom viszi

Alma: Köszi a vr-es beszámolót, végre nem az a rózsaszín ködös ömlengés, amit szinte mindenkinek kutya kötelessége előadni, aki megvette.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2016.11.11. 18:30:20
  • tbazsi95
    VSR.hu | Assetto Corsa | Porsche Cayman GT4 Cup | R1 Spa-Francorchamps | Balazs Toldi OnBoard
  • wakeboarder5
    Stefano nemrég twitteren egy kérdésre azt válaszolta, hogy a következő frissítéstől lesz Vive támogatás.
    És ha már Vive, a keddi mókáról is készült videó :D

• zimapeti
    Fejlesztenek ők mint mindig, csak most úgy döntöttek türelmesek lesznek, és megvárják amig lemásolhatják:))
    Rájöttek ők is, hogy nem elég beledobni egy telefon kijelzőjét és kész is az olcsó vr.
    Mostanában rákerestem a 2-3 éve igérgetett dupla kijelzős 4K- s ígéretekre, kb 10 ilyet találtam, ebből egyedül a pimax kapható, de sajnos a tesztek szerint ez is használhatatlan. Én egyenlőre nem bízom abban, hogy a Kínaiak csodát tesznek vr szinten. Mostanában sikerült feltornázni az ips paneleket 120-144-200hz-re? Olednél nem tudom tudnak-e 90hz-nél többet. TN paneles 120hz-es monitorok dupla áron vannak mint a 60hz, ips tripla, pedig ezeknek a gyártását fejlesztését nem most kezdték, telefonhoz nem létszükséglet a magas frissítés, szóval szerintem nem mostanában lesz occó és használható Kínai vr.
  • lac coo
    Kina miota nem fejleszt ? :)
  • arty
  • alma2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Szerintem nagyon nem eri meg ez a headset ennyiert, ha belegondolsz a vive, sem lenne sokkal tobb ennel, base station-ok es kontrollerek nelkul. Es barki barmit mond enelkul az elmeny nelkul amit ez a plusz nyujt, megha csak hetekig is valakinek, ha a penz nem koti meg a kezet, nem szabad kihagyni.
    De ami a lenyeg, hogy a sokat hasznalt oculus, vive felhasznalo teszteli, leirta egyertelmeuen haninygere van, mig a masik ketton soha, a sok kepbeli minosegbeli problemait nem is emlitve, tehat szepen hangzik a 4k, ha allo kepeket akarsz nezegetni, de a tobbi rossz kijelzo es egyeb parametere miatt, amit az egesz szerkezet osszkepehez hozzajarul, hamar a kukaba vegzi ha 20 perc utan hanyigered lesz. Nem veletlen, hogy az oculus is ugrott a 60 hz-es frissitesrol, ahogy a technologia megengedte. A harmadik negyedik olcso verzio, mar biztos sokkal jobb lesz, es nem kell azokra sem sokat varni.
    Picit olyan az egesz, mint amikor beindult a fenykepezogekepnel a nagy pixelhaboru, de a 10 eves geped, fele , harmad akkora felbontassal szazszor jobb kepeket csinalt, a neves es a kinai gyartok akkori minosegbeli kulonbsegerol nem is beszelve.

Most veszek kinai media playert androdidal15 ezerert, erosebb belsovel, mint a tavalyi samasung csucstelefon ami 200 volt, igy ennek a realis ara, nem uthetne meg az 50 ezret sem.

Abba amugy nem sokan gondolnak bele, hogy a steamvr-t, is valaki fejleszti, sok penzt ol bele, hala a valve politikajanak, ellenben a czukoros bacsiehoz, ha rajta mulna csak az oculus letezne, minden massal inkompatiblis lenne (lasd apple peldaja) es mindez arany aron, mint ahogy a boltjaban is pont ugyanannyiba kerul az aprilisban megjelent jatek most mint akkor.
    Ezek a kinai csodak meg csak becsatlakoznak a korbe, hasznaljak amit keszen kapnak, toluk fejlesztest ne varjon az ember. Innen nezve, meg 20 ezerert kellene ezt adniuk.
  • alma2

Kozben meg beugrott min lehetne fejleszteni a jelenlegi headseteken, de ez eleg problemas kerdes, ha jol le akarjak arnyekolni a kulvilagbol beszurodo fenyt, bar lehetne mondani huzd be a sotetitot, ahogy most is teszed, ha monitoron jatszol, cserebe jobban szellozne a headset.
    Nyaron nalam iden max 27 fok volt bent az emeleten klima nelkul, amit azert sokan megirigyelnek , kozben a regi kartya nyomta a tobb mint 400 watt meleget a szobaba, illetve a headset is termel egy minimalis hot pontosabban a kijelzo, ami gyakorlatilag kozvetlenul a pofadba megy. Szoval nem eleg a meleg, a 0 szellozes mellett rohadt hamar beizzad a fejed, pontosabban az arcod , ha ugrabugralsz jatekokkal jatszol akkor meg foleg. Aztan ha szemuveges vagy, nyaron szinte keptelenseg levenni ugy a headsetet, hogy az orrtakaro muanyag hajlekony cucc, ami az izzadsagodtol picit nedves, ne erjen hozza a szemuvegedhez valahol es ha 1 oran belul 10x leveszed mar tiszta ideg vagy, hogy minden esetben a szemuvegedet kell takaritanod, komolyan ennyit eletemben nem takaritottam osszesen szemuveget, mint nyaron a vive miatt.
    A masik fejlesztes, amire mar latni videokat is, az a controller. Bar nem volt olyan pillanat, amikor ne hittem volna el, hogy egy fegyvert, egy ijat egy kardot fogok a kezembe, mert nagyon jol sikerult darabok. De pl hamarosan igeny lesz az orrturkalo szimulatorra, es ugye ott nem art, ha nem az oklodet tolod fel az orrodba. Szoval keszul a kezre rogzitheto cucc, elobb utobb a fuggetlen ujkovetessel, mint ahogy a leap motion tolja. Persze nekem ott is eloszor az hianyzona, hogy ha megfogsz egy kockat, fizikailag semmi nem akdalyozza, meg, hogy a kezedet ettol meg ne szoritsd okolbe.
    A kerdesedre valaszolva A mai napig kovetem a legtobb jatek megjeleneset, bar mar sok eve nem kotnek le max 1-2 oranal tovabb, igye fel se tunik foleg nyaron, ha nem jatszok egy hetig. Az assetto (es egy ket autos jatek) kivetel amiben tobb mint 800 oram 2014 ota, persze folyamatosan csokken a jatszott orak szama, ami a monitor ele tud szogezni. A kezdeti hype termeszetesen mar megszunt, amikor minden szart megneztem, napi tobb oraban, de hetente most is minimum 10 vive-os jatek jelenik meg indul early access, amikre mar eleg jol mukodik a szurom, a 90 %-uk szemet, mint minden az indie iparban, de ami erdekel megnezem. Illetve azt is, hogy a jelenlegi begyujtott telepitett, jatekok mellett, nincs olyan nap gyakorlatilag, amikor az early access vive-os jatekokbol ne frissulne naponta 1-5 darab. Vagyis lehet hetig nem jatszom, de tobbet jatszom vive-val mint nelkule es most, hogy nem kell kerulnom az AC multit hala a fejleszteseknek, ha leulok az ac ele, akkor mar csak vr-ben. Sosem gondoltam volna hogy a tueles kepet, a tavolba nem latast, bealdozom az erzesnek, hogy tenyleg az autoban ulok, de mivel a palyakat kivulrol fujom, mint irtam anno nincs jobb elmeny, akar kiszallni a kocsidbol a nordon es nezni a tobbieket a domboldalrol(parkolo) hogyan dongetnek. Illetve a sokkal biztosabb vezetes, a kocsi jobban erzese is automatikusan jon, olyan mintha kapcsoltam volna egy kis uton tartas rasegitest, minden kocsinal :)

Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.11.10. 09:13:35
  • alma2
    Oromteli hir, bar jobban belegondolva nem az okozza a kenyelmetlenseget, hogy nem tamogatja a vive-ot direktben(Bar nem tudom mennyi kakaot veszit az egesz a revive hasznalataval, lehet, hogy semmit), hanem az osszeganyolt felulet, ami az oculus usereket is erinti ugyanugy, hogy a menu-t, nem teszi ki a hmd-re, vagyis fel le kell venni, egy-egy verseny utan, hogy navigalj a fomenuben, ami igen gaz.
    Persze lehet mondani, vive eseteben, headset kamera bekapcsol, azzal monitort nezheted, de az igen kis felbontasu, nem egy elmeny. Vagy kikapcsolsz desktop modra es ugy nyomkodod stb, na de ez tobb mint ciki ebben a formaban jelenleg.

Ahogy nezem a hdmi2.0b is csak ezt tamogatja.(4K@50/60 (2160p), which is 4 times the clarity of 1080p/60 video resolution)
    Viszont az uj geforce-okon mar van dp port 1.4 ami siman birja a 120 Hz-et is 4k es stb mellett. Bar a jelenlegi vive-ot nem erinti, de mar azon is van displayport a hdmi mellett, bar nem neztem meg melyik verzio.

Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.11.10. 08:44:34
  • goldboy
    Osvr, pimax meg ilyen openvr dolgok is a steamvr-on keresztül mennek, úgyhogy működnek a dolgok, ugyanúgy reviveos megoldással.
    Pár napja Stefano a twitteren vive támogatásra már azt írta, amilyen hamar csak lehet bekerül, úgyhogy lehet hogy idén még belefér.
    Egyébként 4K 90 Hz-hez, van olyan jelenlegi csatlakozó szabvány, aminek elég a sávszélje?
  • arty
    amugy multkor kerdeztem: mennyire mult el a vive ujdonsaga?
    mennyire megy otthon igy pár hónap után a vr? assetto ele mindig a sisakban ülsz le pl?
  • alma2

Nem neztem meg de egyertelmu miben lehetne fejlodni, elsosorban a felbontas ami a legtobbet dobna.Eyetrackingnek mint felhasznalo nem sok ertelme van, hiszen ha kelloen nagy a latoter es gyorsak a gepek pont nem erdekel, ha mindenhol max felbontason szamolja ki, igy biztos nem lesz mosott paca, ha hirtelen elnezek valahova. Na de megis van jelenleg, mert a lencsek szelen nem eles a kep, vagyis ezt kellene meg valahogy megoldani, hogy mindenhol tu eles kepet kapjal. Ha ezek megvannak mar csak a suly, nagyobb latoszog es hasonlo kenyelmi szempontok johetnek szoba. Na meg aki izgul az augmentid reality-re, a'la hololens.
    Maga a kovetes, az eszkozoke is (vive) tokeletes) Aztan ha az ember kilep az autos es a szimulatoros vilagbol, es mondjuk egy goblinnal akar kardozni, akkor ami hianyzik az az ellenallas, becsapodas erzese. PErsze a vive kontrollerben van egy kis motor ami tud rezegni, sokat dob rajta, de gyakorlatilag ugye barmit keresztul vagsz minden ellenallas nelkul. Na ha ezt valaha valahogy meg lehetne oldani, (szerintem meg 20 ev) teljesen mas technikaval, akkor itt a kanaan.
    Ja meg egy dolog jutott eszembe, ugye a labadat is kovetne, foleg multis jatekban sokat dobna, hogy nem hasrautes szeruen rajzolna ki. De pont ma jott ki egy "jatek" alfa verzioja (High Fidelity) ahol ott volt par fejleszto, beszeltem is az egyikkel, milyen jol megoldottak ezt is, hasonlot meg nem lattam, de egy laberzekeles azert jo lenne es akkor nem csak boxolos jatekok jonnenek, hanem karatesok is :)
    high fidelity

Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.11.09. 20:52:45
  • alma2
    Az assetto postprocesst kikapcsolva, meg a felesleges tukrozodest meg a kezdeti idoben is siman tolta a 90 fps-t egy 7970 ghz valtozattal., native vive felbontasban, 2-4 autoval a gyari palyakon. A multinal nem volt meg, amig nem jott a konzol verzio, mert szar volt a kod.
    Utana mar az is ment. Aztan csereltem 1080-ra, mar 10-12 autoval is versenyeztem singleben barhol, ugy, hogy a native felbontas duplajaval, vagyis az mar boven tobb mint a 4k felbontasban, hogy eltunjenek a recek. A grafkartya kartya fura modom max 60 %-on teker.
    Az mondjuk ac betegseg a mai napig, hogy a sima appokat amiket bekapcsolsz, ( a legtobbjuk) lehetetlenne teszi a vr-es jatekot mert elkezd akadozni a jatek, bar az a Asynchronous timewarp ezen is segitett.
    A vive driverban mindig is volt reprojection ami 45 fps-en tolta a jatekokat es duplazta a kepkockat. Sok jateknal teljesen hasznalhato, de a gyors mozgasnal szellemkepes lesz a kep, persze cserebe nem receg, ami a legrosszabb dolog, (hamar elszedulsz es/vagy nagyon zavaro). Ugy tudom ezt a megoldast hasznalja a sony is, csak a 60-at duplazza meg.
    Ha jolt udom par hete jott az oculus driverhhez Asynchronous Reprojection(timewarp) technika, aminek mas elonyei vannak, na ez mar vive-on is elerhetoa beta driverban. (el lehe olvasni a neten hogyan mukodnek pontosan) Na most ezt hasznalva, mar felmegyek barmelyik multis szerverre, mondjuk nord 25 auto, 4k-s felbonatas es tartja a 90 fps-t. Igazan jo igy mar.
    A 4k es feletti felskalazas azert kell, hogy a tavolban levo dolgok ne legyenek kockasak, gyakorlatilag a legjobb AA technika erobol. Ugye ez mar reg ota elerheto supersampling neven. A sima AA, technikak van egy par fajta a legtobb jatekban igen szarul dolgozik, vagyis vr-ben latszik milyen mosott paca lesz tole minden.

A mai gepem is a jelenlegi uj driverekkal a jelenlegi vr-es jatekokban (90%-ban) tudja a 4k felbontast, de maradva az ac-nal, birja, vagyis ha kijonne egy uj verzio, meg gepet sem kellene cserelni. De mire lesz ilyen, nem kinai dolgokra gondolok, mondjuk oculus oc2, vive2 vagy valami minosegebb cucc, addig a grafkartyak is sokkal erosebbek lesznek, nem lesz ezzel gond.

A steamvr-nek megvan az elonye, hogy gyakorlatilag felveszed a sisakot es tudsz mindent iranyitani a steam-ben vagy a desktopon, iranyitani mindent a vezerlovel megy mogotte a folyamatos fejlesztes stb.
    Na ez a czukor fiu, az oculus store-javal, meglatja az ember es csak azt mondja jaj mi ez az igenytelenseg. Persze ez csak masodlagos, na de mit var az ember olyantol, aki szerint a facebook is hasznalhato.
    Aztan probal exkluziv cimeket csinaltatni oculusra, hogy szetvallassza a vr tarsadalmat, szoval megjobban utalja a fel vilag.
    A legtobb indi vr jatek mint minden esetben a default unreal illetve unity engine-t hasznaljak. De azok is rengeteget gyorsultak ebbol a szempontbol az elmult fel evben. Vagyis ujrafordithattak a jatekokat es jottek a plusz fps-ek.

na de visszaterve az ac-hoz.
    Mondjuk gaz a mai napig nincs hivatalos vive tamogatas az AC-ben, ezert kb egy lelkes fejleszto altal osszetakolt progit kell futtatni, hogy az oculust emulalja. Revive neven fut.
    bar van az openvr, mint egyseges kornyezet, nem tudom ezek a noname dolgokat, mennyire lehet eletre kelteni majd a jatekokban, bar ha ment az AC a lent linkelt video szerint, akkor megoldjak ugyesen.

Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.11.09. 20:36:11
  • Szabi #38942
    pincér és vezető között már nincs is átmenet ? :D
  • Alexease
    "mészároslőrincekkel" :))) Hat ja, meg a tobbi nyomoronc:D De nem ok huzzak fel igazan, mert ok minimalberesek es vesztesegesek:D
    Igazabol a felso 10%, ami "normalis" de aranytalan fizetesu.
  • goldboy
    Ha valakit érdeke, az egyik oculus-os goré itt okoskodik a következő 5 évről