46
-
#46 Eddig nem volt semmi baja a 8-asnak, de ma állandóan lefagy. -
tricky #45 te aztán valóban kipróbálhattad az Operát ha ilyen sok hibát találtál benne, használd kicsit tovább mint két nap és rájössz hogy nem is olyan sz...r mint amilyennek leírtad...
én úgy veszem észre nem az Opera van agyon istenítve, hanem a *gyurma króm*
azt dicsérik nyakra főre, mint ha az előtt nem is lettek volna böngészők és mindent a króm talált volna ki...
nekem csak 1 Mbit-es netem van és nem rinyálok a lassú betöltés miatt és nem cach-ből tölti be az Operám a netet !
és nem kell 32 Gb memóri hozzá, még 512 mb-on is megy a 11,52 es Opera sőt, nem próbáltam de még kevesebb memóriával is elmegy. -
#44 az opera gyorsasága és kis gépigénye híres, még az ezer éves nokia N95ön is kb használható a teljes mobil változata (nem a minire gondolok) ami elvileg ugyanaz a motor mint asztali pcn, csak néhány apróság hiányzik belőle, de az FF gépigénye mostanában annyira megnőtt hogy 2,4ghz core i3 2g ramos notebookon mostanában tértem vissza operára. -
Komolytalan #43 Hát így valahogy... FF egyszerűen tetves lassú, memória zabáló - egy második Windows a gépen. Viszont ha gyors a géped, és rengeteg a memóriád, akkor ezt nem veszed észre. Hétvégén viszont egy 1.3Ghz-s 2G memóriás Athlonon probáltam kapi hospitalozni (html+js gáma), hát FF alatt hullott a hajam. 5-10 másodperc/katt. Végső elkeseredésemben felraktam egy operát, és brutál gyors lett: ugyanolyan folyamatos, mint az i5-ös 4G memóriás gépemen a FF. Persze ettől még az i5-ön nem fogok Operát használni, de azért FF-ék bekaphatják. -
#42 Nálam az FF gyorsabb, ha leveszem a cache méretet nullára. AZAZ: gyorsabban bejönnek az oldalak, ha letölti 20 Mbiten netről, mintha elő kell bányásznia 500+MBiten a SATA 3.0-s vinyómról. Roppant hatékony lehet a cache kezelés...
(NE gyertek defragolással, meg hasonló vajákokkal, nem vagyok analfabéta)
Az FF egyébként kb. a 2-es verzió vége felé érte el a csúcspontját. Aztán jött az első FF3, és minden elromlott. Kellett bele az az SQL engine nagyon. Bookmarkokat meg profilokat kezelni, az aztán egy roppant bonyolult folyamat, ehhez már tényleg egy 3rd-party adatbázis motor kell. Nem is tudom, mások hogy oldják meg nélküle. És a Mozillások az FF3 óta ezt a vackot toldozzák-foldozzák, kicsit stabilabb, kicsit kevésbé zabálja a memóriát, de azon a szinten, ahol 2-es vége volt, azóta sem voltak. Persze van némi plusz funkcionalitás, amit az FF felhasználók 1-2%-a tényleg használ is, meg minden release-nél dobálóznak a szokásos, éppen divatos frázisokkal ("optimalizáltuk X-Y-t", stb.), de látványosan jobb nem lesz.
Persze min csodálkozunk? Fizetésből élő emberek fejlesztenek egy ingyenes alkalmazást. Ki kell találniuk valamit, amivel folyamatosan pénzt tudnak kicsikarni az alapítványból, valami olyat, ami miatt mindig lehet valamit fejleszteni. Az FF3-ig évente v. ritkábban léptek főverziószámot. 4-5-6-7-8 meg kijött 1(!!!) éven belül. Vajon új marketingest v. projekt menedzsert vettek fel? Mert új fejlesztőket biztos nem.
Ja, és mielőtt jönnek a fanatikusok: próbáltam az agyonistenített Operá-t. Nem tagadom az erényeit, de én személy szerint elég sok problémás oldalba futottam bele, és hiányzott egy-két funkció, vagy kényelmetlenebbül volt elérhető, mint a FF-ban. Google kémszoftverből meg nem kérek. A keresőoldallukkal meg a Maps-el így is többet megtudhatnak rólam, mint amennyit szeretnék a tudtukra adni. -
#41 nemtudom de jó lassú lett.. :\ -
#40 De miért van pont a komoly céges alkalmazásoknak több baja az alkalmazásokkal a weblapoknak nem annyira? (mert nálunk is FF alatt használhatatlan, IE7el jó) -
tricky #39 csak az a nevetséges, hogy sokan akik évekig használták pl az FF-et, azok most azt fikázzák
és sokan elfeledkeznek vagy nem is tudnak arról hogy az Opera mennyi mindent adott a mai böngészőkhöz, erről bezzeg nem villog egy böngésző se, hogy honnan is veszi át, el a fícsőröket... -
#38 Személy szerint én is "króm köcsög vagyok" (What the fuck? :D) Használtam fél évig internet explorer-t még a hetest... aztán a firefoxot használtam 1.5-2 évig, de sokszor fagyott így használtam mellette az ie8-at, majd tesztelgetni kezdtem az oly sok ember által beharangozott chrome-t, azthiszem a firefox 3.6-os verziója után tértem át a chrome-ra és 1-2 éve ezt használom... mint "króm köcsög"...
Tény a váltáskor, sok mindent hiányoltam a chrome-ból ami az akkori firefox-ba benne volt, de a gyorsasága miatt többre megyek vele... Fent van a 7-es firefox.. nem tetszik, ennyi. Mellesleg a chrome lefrissíti magát, nem kell felrakni állandóan az új verziót. Minden böngésző valamiben jobb mint a másik, és mindenki azt használja amelyik neki bevált, és ez nem egy ember, hogy hűségesen "kéne szolgálni"... Mert, ha nekem megtetszett egy másik böngésző akkor nem használhatom azt? Mert "hűségesen kell szolgálnom" a legelsőnek használt böngészőt? Nevetséges :D -
tricky #37 ff-ed? nekem nem az ff a alapértelmezett, sajnos kell használni, de maradok annál amit elejétől fogva használok...
ha kiváncsi vagy ki mit talált ki , akkor ott a google vagy más keresők és keress rá.
meglepődsz, már ha elhiszed amiket majd olvasni fogsz, hogy amikor még krom, de még ff se volt akkor már az opera miket talált ki és kezdett el fejleszteni... -
Rotyoka #36 Na mond miket lopott el az ff től meg az operától.
Mellesleg mintha a firefox-od nyúlta volna le az egész opera design-t. De tudom persze ők már hamarabb találták ki meg minden. -
tricky #35 látom kötözködhetnéked van, és mivel most te köcsögöztél le és én téged nem, így asszem ez már személyeskedés, magyarán törődj a cikkel és ne csinálj a bolhából elefántot...
ja és akinek nem inge, ne vegye magára... -
Uomo77 #34 tricky Köszönöm hogy épületes hozzászólásodban ismeretlenül is leköcsögöztél csak mert chrome használó vagyok, használtam már ff-ot is útobbi idöben sok problémám volt vele fél évig nem váltottam hátha jobb lesz. Nálam nem vált be így váltottam. A chrome sem tökéletes, de nálam jobban működik, így ezt használom. Ha lesz egy újabb böngésző ami stabilabb, és jobb lehet váltok arra,de hogy ez miatt köcsög lennék... Én úgy érzem elég jól jellemzi a hozzászólásod hogy igazából ki micsoda. -
scarabeus86 #33 Valóban jobb lett a ffox 8 mint a 7-es, nálam a korábbi verziók youtubozás alatt nagyon belassultak, valamint mind a 4 giga memóriát elhasználta olyankor a 7-es, és a videók kicsit villóztak. A 3.6-os verziót sem szerettem, mert a flash plugin állandóan összeomlott. 8-assal ilyen gondok nincsenek, eddig meg vagyok vele elégedve. -
tricky #32 krómnál újdonság?
vagy az operától lop vagy az ff-től
és persze a többitől is...
a króm egy szimpla gyurma böngésző, teljesen új amit kizárólag a krómosok találtak ki, az max a kinézet, ok persze lehet egy két dolog... -
viasz #31 OFF:
Azért zavar, hogy két napos a hír, mert máshol már olvastam. Azért vagyok itt, mert rendszeresen olvasom az sg-t, mert itt több témában is írnak, ami érdekel.
Mégis írok ide? Persze, de mi? Azt h régi a hír, és azelőtt nem így volt. Frissen jöttek a hírek.
ON:
Azt mondja meg valaki, hogy mit rontok el? Mióta FF8-ra frissítettem, nem jegyzi meg a jelszavakat. Pedig be van pipálva, hogy jegyezze meg. Amikor belépek valahova jelszóva, a címsor elején megjelenik egy kulcs, de a kis ablak, hogy szeretném-e tárolni a jelszót, nem jelenik meg. -
Rotyoka #30 Chrome-nál teljesen logikus a verziószám megjelenés és csak akkor van teljesen új verzió ha van is benne valami nagyobb újítás. Mozila már 1 bugfixet is új verzióként ad ki. -
#29 Fordítanám, mit is jelen ez az "új szabályokat vezettek be a kiegészítőkkel kapcsolatban": a kiegészítők közül megint egy csomó nem működik együtt a FireFox-szal, egészen addig, míg ki nem dobnak egy újabb, a Mozilla által jóváhagyott verziót. Gondolom ebben lesz egy "kisebb" üzleti érek is, hiszen nem hinném, hogy ingyen jóvá hagynák bárkinek a plug-in-jét. Nem feltétlenül jó üzleti húzás, hogy kivették a saját kockázat fogalmát, zaz hogy a felhasználó saját felelősségére használhatja az ilyen nem támogatott plug-in-eket, de a felmerülő problémákért a Mozilla felelősséget nem vállal. Sok régebbi netes rendszer működik régi plug-ine-nel, mert már tovább se fejlesztették és ezek használói ezt a lépést nagyon nem tudják díjazni. Sajnos alternatíva se nagyon van, mert a legtöbb böngésző ugyanígy működik, ráadásul a kiélezett versenynek köszönhetően ugyanígy küszködnek azzal a plug-in készítők, hogy naprakészek maradjanak. -
tricky #28 az ff is divat majom lett, mint a króm, nem sokára kijön az ff 25 és a króm 1264 is.
mit akarnak ezzel, milyen reklám majomkodás ez?!, inkább legyen működő, stabil és nem memóriazabáló és a verzió számok már lényegtelenek is...
az is érdekes, hogy sokan ilyen és olyan böngészőket használtak, de amint jött a króm, egyből átálltak, és azt istenítik, de vannak sokan akik a saját böngészőjükhöz hűek maradtak és azt használják.
pár év múlva jön egy újabb nevű böngésző és a sok króm köcsög majd arra áll át és a krómot fogja fikázni, mint ahogy most fikázzák az ff-t és az Operát...
-
#27 Ha nem tetszik ne használd. De az, hogy minden cikkhez beírod ugyanazt az szánalmas. -
#26 Ugy szeretem hogy egy djsenkihazi okoskodva oszt. ;) Honnan az anyadbol szeded azt, hogy nem neztem utana?! :)
Pl. sokszorosara emelkedett a panasz a 3-as ota es kevesebb a hasznaloja, nem csak en talaltam ki. -
Komolytalan #25 8-as FF-ben mi az a "feature", és hol lehet kikapcsolni, hogy ctrl+t-re nem üres tabot nyit, hanem valami keresős b.szt? A kezdőlapom about:blank, elvárnám hogy ctrl+t esetén is üres oldalt nyisson... -
#24 Most faszán gyorsan betölt az FF és stabilabb is sztem. -
#23 Több hónapja nem fagyott le az opera és épp most kap új html motort így nem nagyon lesznek kompatibilitási hibák (mondjuk most is 5000-ből kb 1 oldal).
Majd akkor megfontolom, hogy visszatérjek e FFre, ha végre rendberakják a GUIt mert az borzalmasan lassú, leveri az összes böngésző. Chrome nekem nem opció, túl buta még addonokkal is. -
#22 Úgy szeretem amikor valaki ahelyett, hogy megkeresné a hiba okát, lecseréli a böngészőt azzal az ürüggyel, hogy instabil szutyok, a Firefox nálam jó ha félévente 1x összeomlik...
opeca : A Mozilla sose állít olyat mint amit pl Google szokott, hogy 3x gyorsabbak mindenkinél, ami baromság... A Firefox minden verziója gyorsul, hol kicsit hol jobban de észrevehetően. Az új szisztéma óta talán a hetes verzió gyorsult a leginkább.
Etinger : Te sem észérvek alapján választasz böngészőt ahogy elnézem...
Én egyébként 2004 óta Firefoxot használok, a kezdetekkor még felváltva a IE-el, Chrome is fent van, de a gyorsaság az egyedüli olyan paraméter amiben jobb a FF-nál, viszont sok dologban mögötte van. -
#21 Ez csak a Te velemenyed. Mint irtam, en PONT azert valtottam Chrome-ra, mert a FF gyakran omlott ossze. Most a Chrome-mal semmi bajom. Nem tokeletes, mint egyik sem. (Nekem amugy egyik bongeszo sem tetszik, en teljesen mashogy csinalnam, na mind1.) Szoval megfelel. Jelenleg nekem jobb nincs.
Az Opera az persze, hogy qrva jo csak nem kompatibilis egynehany oldallal es allitolag az is fagyogat. Nem tudom, de nem fogok kiserletezgetni, MIVEL a Chrome jelenleg es nekem, megfelel.
-
#20 Tudod a stílus...
Én nem mondtam, hogy nem tudom használni ez megint valami sértés vagy nem tudom mi akart lenni, TE tudod. A lényeg a Chrome sajnos egy nagyon gyenge böngésző, lehet, hogy neked a csúcs, de egy dolgot megint csak el felejtünk. Ezek a cégek és termékeik értünk vannak, nem pedig mi ő értük. Nekem kényelmetlen a Chrome, lehet neked más böngésző kényelmetlen attól még nem fogom rád azt mondani, hogy nem tudod használni. Látod látod ok nélkül védesz egy böngészőt és cégét, akiket hidegen ha a TE véleményed. -
Rotyoka #19 baszom nagy személyeskedés hogy leírtam hogy TE nem tudod használni.
Mellesleg ja sűrűn omlik össze, annyira sűrűn hogy az elmúlt hónapban nem is omlott össze semmitől. -
#18 Én még FF3-at használok... -
#17 nem is látod gyakorlatilag, milliszekundumok kérdése, annyira sebes már. (mint a legtöbb modern böngésző)
Az hogy a netkapcsolatja lassú (vagy lassabb) valakinek, és ez miatt jönnek csak látható elemdarabokba be az oldal, az nem a böngésző hibája. Tanuljuk meg helyén kezelni a dolgokat. :) -
Kingfisher #16 Sajnos amióta elkezdték a rohamvágtában kiadott frissítéseket nyomatni, egyre jobban kezd inkompatibilis lenni céges alkalmazásokkal, így kénytelen voltam céges környezetben visszatérni IE8-ra. Tegnap még épp arról ment a vita, hogy pluszba teszteljünk-e FF4-re is, erre ma már FF8-nál tartunk :) -
ClassicR #15 opeca: nálam ez így is van. Nem kell várni az oldalbetöltésekre, hanem ahogy megnyomom az entert, mát ott van az oldal. Csak a hardverek lehetnek lassító tényezők (lehet akármilyen jó egy program, ha a memóriád, processzorod, hdd-d nem elég gyors). -
opeca #14 Ha mind igaz lenne amit egy release-nél leírnak, akkor Firefoxnak már olyan gyorsnak kéne lennie, hogy nem is szabadna látod ahogy betölti az oldalt. -
#13 Miért kell személyeskedni és egy böngésző vita kérdésén megsértődni?
Kényelmetlen és folyamatosan összeomlik. Ez a két fő oka amiért utálom. -
Rotyoka #12 Miért lenne kényelmetlen?
Mert minimalista és te képtelen vagy kezelni?
Miért primitív? Mert hamarabb frissül benne a flash mint ahogy kiadják? -
#11 A Google Chrome egy hulladék, kényelmetlen, primitív böngésző. Fú de utálom...
Magasan az Opera az egyik legjobb és legintelligensebb böngésző. Csak ahogy az szokott lenne, ha valami szar és kezelhetetlen azt milliók életeik, ha pedig valami megbízható, akkor reklám és pénz hiányában eltűnik a süllyesztőben...
Mozilla sem rossz, bár volt időszak 1-2 évvel ezelőtt amikor nem szívesen használtan, mert rendszeresen összeomlott, legutóbbi verzióval már nem voltak ilyen problémáim. -
#10 Nekem mostanában állandóan bedöglik a Chrome, nem tudom, miért. Már nem emlékszem, de kb. a 12-es verziótól kezdte ezt csinálni. És nem csak egy gépemen, hanem 3-ból 2-n. Szerintem a beépített shockwave flash pluginnal lehet valami katyvasz. Van, hogy csak a böngésző döglik be, és kiírja, hogy beszart a plugin, de van, hogy lefagyasztja az egész gépet...
És az FF is csinálta (, miután töröltem a Chrome-ot és felraktam azt), csak akkor nem, ha kikapcsoltam a shockwave flash plugint. Aztán uninstall minden, Windows kipucol, visszapakoltam mindent, azóta jó az FF. A Chrome-ot azóta sem próbáltam, és mindenhova FF-t raktam fel, mert eltérő böngészőket nem lehet egymással szinkronizálni... és az a funkció nekem fontos. -
#9 Velem ugyanez a helyzet. :) Majd akkor telepitek FF-t, ha a Chrome sz@rakodik. -
#8 Az miert olyan nagy baj neked, hogy ket napos a hir? Megis itt vagy es ide irsz... -
joghurt3 #7 Régebben ez így volt. Aztán megszűnt, és kézzel kellett mindig nyomni egy Előző munkamenet helyreállítását.