93
  • Lowosan
    80 óta folyamatosan, minden évben van óraállítás. Nehogy azt mondjátok nekem hogy ennyi idő alatt nem voltatok képesek megszokni a dolgot :D
    Amúgy is, mit lehet ezen úgy nem szeretni? Mintha bármi károtok származna belőle.
  • MATiTO
    tudok jobbat... minden héten áligassuk orba szájba az órákat és egy vagyont fogunk spórólni sőt ink napokat tologassunk így ma fogyasztok egy rakat áramot visszatoljuk a naptárt és hupsz eltűnt a villanyszámla...:D
  • Caro
    Nem szeretem különösebben a nyárit. Egész évben fáradt, kialvatlan vagyok, csak a normális (téli) időszámításban alszok rendesen. Szerintem a tavasszal ellopott órát görgetem magam előtt végig :)
    A 6 milliárd tényleg vicc. Nem éri meg a vesződséget.
    Ezen kívül tegyük hozzá azt is, hogy a programozók is mit szívnak a különböző idióta időzónákkal.
  • Chrisx
    Ősszel inkább előre kellene állítani az órát, hogy később sötétedjen, vagy hagyni a nyárit mindig.
  • hurkaur
    Jah van, hogy elkessek folyton..
  • wednes
    Szerintem nem vészes az évenkénti 2 átállás és 1 óra eltolódás. Rengetegen műszakoznak, reggeli, délutáni, éjszakai időpontokhoz kell alkalmazkodni. Na ott aztán hetente van váltás (jobb esetben) és nem 1 órás, hanem napszakokat ugranak át. Arról nem is beszélek ha össze vissza van a beosztás.
  • Lucy in the Sky
    Az egész egy nagy humbug, az előnyök és hátrányok statisztikai kimutatgatása egy ilyen rendszerben, ahol azalatt a röpke fél év alatt a feje tetejére állhat (és rendszerint áll is) valami, de ha épp nem, akkor is változik elég sok minden ennyi idő alatt... Kicsit rossz a jel/zaj arány érdemi következtetések levonásához. Főleg ha az észlelt eltérés EGY százalék.
  • Thrawn
    Én szeretem a nyárit. Este 9 után még világos van. Az átállás szerencsére nekem nem gond.
  • Cat #5
    Hat milliárd forint? Sokkal többnek hittem. Ennyi pénzért kibaszni több millió emberrel?
  • Motoroj
    Én a nyárit hagynám télen is.
  • Tinman #3
    Erről kéne népszavazás, nem a sok baromságról, amit aztán le sem szarnak a tudjukkik'.

Arról persze nincs adat, hogy kb. 3-5 nap mire nagyjából átáll az ember szervezete a ritmusra, de egyes egyéneknél ez simán hetekben is mérhető.

Vagyis senki nem vizsgálja azt, hogy az átállás miatti első 1-2 órában a munkahelyen nem a legjobb teljesítménnyel folyik a munka, vagyis amennyit megtakarítanak a villamosenergián annak simán a többszöröse bukó az emiatt kevésbé jól öszpontosító emberek miatt.
  • Rotyoka
    de nincs ám
  • ntex
    nincs.