Vasárnap óraátállítás - van értelme?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Az erõmûvek többségén sem. A követõ erõmûvek terhelésváltozási képessége 1 W-os méretben is 10-40 MW/perc táján van attól függõen, hogy hány turbia-generátor gépegység van. A battai egy 1MW-os ermõben asszem négy gépegyésg van és gépenként tud percentként 10MW-ot mozogni, de nem korlátlan tartományban.

A gázturbinás erõmvek azok, amik nagyon pattognak de nagyon alacsony óraszámban mennek. Ellenben nagyon magas kapcsolási számmal, ami eszi az élettartamot.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ezt szerintem nem szó szerint értette, hanem átvitt értelemben. Arra gondolt, hogy az atomerõmûvön nincs on/off kapcsoló, amivel egy mozdulattal lezárhatjuk a folyamatot, vagy újra indítjuk egy pillanat alatt.

Molnibalage
Nem igazán értem ezt a kelhettem xy órakor részt. Az óra átállítás után ugyanúgy kelsz a következõig...

Egyébknét gondolj bele, hogy nyáron piszkálgatás nélkü még egy órával hamarabb lenne világos, mikor az átállás után már fél ötkor is telejesen világos van legalább két hónapon keresztül.

Tehát óra átállítás nélkül már fél négykor tök világos lenne. Úgy áruld már el, hogy ez miért nem zavarná álmodat, amikor az emberek nagy része 5-6 fele kel fel? Azzal, hogy el van tolva az óra egy órával késõbb világosodik és még így is rohadtul kora. Ha az alvás a szempont nálad és nyugodt alvás, akkor két órával kellene odébb tekerni, hogy reggel késõn világosodjon. Este 10-kor a felnõttek nagy része még nem alszik, tehát rohadul irreleváns, hogy 9-kor vagy 10-kor lesz sötét. Már, ha a te személeted veszem kölcsön...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A fel-le kapcsolások igen nagymértékben erodálják mindenféle világító test élettartamát, ezen felül a világítótestek nagy része nem azonnal ad le teljes fényerõt. Tehát tök vicces lenne, hogy elsétálok és 3 perccel késõbb meg világos lesz.

Az állatokat hogyan szûrõd ki, akik miatt bemûködne a rendszer? Olcsó mozgásérzékelõvel biztosan nem...

A bûnmegelõzési szerepet már más leírta.

Molnibalage
Ennek a mondatnak semmi értelme. A Duna víz a körfolyamat fenntartásához kell, mint hõelvonoó közek, amikor a kisnyomású, alcsony hõmérsékletû gõzbõl újra vizet kell csinálni. Mivel Paksot nem rángatják ezrét a plusz "Duna fûtés" emlegetése logikailag teljesen hibás.

En 3 muszakban dolgozom, de megerzem az oraatallitast, es nem erint kellemesen. A ket eves kislanyunkrol nem is beszelve, akinek meg napi rutinja van (kaja-furdes-alvas). Par napig lesz kuzdes vele...😞

Tényleg ez a legnagyobb gondotok?? Irigyellek titeket...
😄

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Tomalak
nekem ez a dolog márciusban azt jelentette hogy 4 helyett kelhettem 3 kor én azóta szenvedek vele, ahogy Caro is írta, és szerintem ez fontosabb tényezõ mint hogy este meddig van világos, nem mindenki alhat délig
mad mind
Mikor kelek, sötét van, mire hazaérek, sötét van. Nekem semmit se jelent.

Azért sajnállak ám benneteket.

Rossz lehet, hogy nem mehettek úgy üdülni, hogy a helyszín más idõzónába esik, mert egy hétig csak rosszul érzitek magatokat.
SCITEK
Sokan a szegeny gyari munkassal jonnek, hogy 1 oraval korabban kell kelnie. Nem tudja rendesen vegezni a dolgat, mert tobb nap mig atall a szervezete.
Az a szegeny gyari munkas meg mit szoljon, akinek minden heten 8 oraval kell odebbcsavarnia az orajat?

"Ez meg a másik, miért nem lehet éjfél és 4 óra között levágni a közvilágítást?
Amiatt a pár ember miatt akik éjszaka járnak, egész városokat világítsunk ki? A zseblámpaelem elõállítása is környezetszennyezõ, de nem kellene belõle ennyi."

Hamarabb írtam az elõzõt mint ezt olvastam, ez talán még jobb megoldás lenne.

„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amiről hisszük hogy igaz de mégsem az.”

Még hogy nem lehet fénysebességnél gyorsabban haladni. Aki vasárnap úton van 0 idõ alatt nagy távolságra juthat. 😄

De komolyan én elég régóta szenvedem ezt az óraállítgatást, sosem értettem miért van rá szükség. Már ha csak a legolcsóbb mozgásérzékelõkkel felszerelnék a közterületeken levõ lámpákat meg persze kicserélnék az összes lassan begyújtó lámpát sokkal, de sokkal többet lehetne spórolni mind pénzben, mind környezetben.

„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amiről hisszük hogy igaz de mégsem az.”

A kikapcsolt közvilágítással az égvilágon semmit sem spórolnál. Az nem csak a ténfergõ emberek miatt van, hanem a bûnmegelõzésben van még nagy szerepe. Továbbá ha lekapcsolnák az említett idõszakban, kénytelenek lennének a fölös árammal Pakson a Dunát fûteni, min ahogy most is teszik, csak kisebb mértékben.

Tudom, csak humorkodtam 😊 Én is inkább a több napfényes verzióra szavaznék, ahogy néhánya itt írták. Amúgy elég szubjektív dolog, kinek mi a jobb, pár éve olvastam egy újságcikket amiben vki. azt írta hogy nagyon szeretett hajnalban menni dolgozni, a nyári idõszámítás miatt meg ez ugrott, mert korábban kellett mennie amikor még éjszaka volt.

A fogyasztói társadalom három alappillére: a reklám, a tervezett elavulás és a hitel

Ez meg a másik, miért nem lehet éjfél és 4 óra között levágni a közvilágítást?
Amiatt a pár ember miatt akik éjszaka járnak, egész városokat világítsunk ki? A zseblámpaelem elõállítása is környezetszennyezõ, de nem kellene belõle ennyi.
Másrészt meg az embernek a sötétre is szüksége lenne, mert akkor kicsit jobban pihen az agy, mintha nagy fényben van állandóan.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Ennél sokkal nagyobb hülyeségekre is költünk, jóval többet.
Én nem szeretem ha sokáig világos van.
Én szeretek idõben lefeküdni, csak sajnos nem sûrûn sikerül.
A másodlagos hatása ennek sokkal rosszabb. Ha egyszer nem alszom ki magamat, az legalább 3 nap, amíg helyreáll, addig az egész ébrenlét csak küzdelem az álmossággal, semmilyen munkát nem bírok normálisan végezni. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Mivel az emberek joreszt reggel korabban kelnek mint a nap es este biztosan kesobb fekszenek le, ezert mindenkeppen egetik a villanyt, csak az valtozik, hogy reggel vagy este. Manapsag mar egyebkent sem az otthoni vilagitas a fo aramfogyaszto, igy sok ertelme nincs a dolognak. Az sem veletlen, hogy a legtobb helyen ahol fontos a pontos ido, mindenhol utc-t hasznalnak, fuggetlenul az adott idozonatol es az aktualis teli/nyari idotol.
Fejenként 600 forint. Lófasz esti fény.

Amúgy meg, holnaptól keljél egy héten át hajnal 4kor hogy átérezd mit éreznek a gyári munkások egy ilyen átálláskor tavasszal. Aztán utánna megkérdezem melyiket választod: kifizetsz 600 forintot vagy inkább vállalod a reggel 4-es kelést. Vannak kételyeim hogy a kelést választanád...

Magyarország lakossága 10 millió fõ. Ha ezzel spórolunk 6 milliárdot, az annyi mint fejenként 600 forint.

Tehát 600 forintért szopatunk 10 millió embert... Ha gondolod én kifizetem évente azt a 600 forintot ha cserébe nem kell órát állítani. És azt hiszem vagyunk még igy egy páran. Ha meg a környezetvédelem a fontos, akkor megigérem hogy ebben a hónapban 2 csomag papirzsebkendõvel kevesebbet veszek...

Molnibalage
Ilyen ostoba példát. Akinek meg a 6 milliárd kevés egy mozdulatért...

A nyári idõszámítást jobban szeretem, legyen minél tovább világos. Engem nem visel meg az átállás semennyire maga az visel meg, hogy ha csökken a napsütés. Bejött elõször a szar idõ és egybõl tiszta kóma voltam egész héten.

Mondjuk az, hogy 7 éve nem aludtem át egy éjszaktásam, az bakfitty... 😊

WiZZaRD
Jól látod😄

Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter

Akinek a 6 milliárd forint kevés, az fizesse évente, s onnantól lehet eltörölni az óraállítást 😊 ( (rossz) vicc)

A fogyasztói társadalom három alappillére: a reklám, a tervezett elavulás és a hitel

Soha 😊
Mi leszünk az utolsók akik eltörlik az óraállítást és mi leszünk az elsõk akik ragaszkodnak hozzá hogy akkor is visszafizetjük az államadóságot amikor már mindenkinek eltörölték.

Ha ne adj isten háború lesz, akkor elsõként fogunk a vesztes oldalon beszállni és utolsónak ki 😊

Ukrajnában már eltörölték. Hát itt mikor fogják??

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Ez egy k.rva nagy kibaszás az emberekkel. Rengetegen dolgoznak gyárakban, ahol a munka reggel 6-kor kezdõdik, tehát a jóember 5kor kel (alsó hangon attól függõen hogy milyen messzirõl jár be).

Tavaszi oraállításkor ez azt jelenti, hogy ezek az ember hajnal 4kor vagy korábban kellnek egy hétig amig át nem áll a szervezetük...

Amúgy meg ez a 6 milliárd forint lófasz esti fény. Olyan mint amikor az egyik spúr haverom nem vesz üditõt a moziba menet, mert igy sporól 300 forintot, arról meg nem beszél hogy amúgy elõzõ héten is elb@szott 10 ezret egy buliban...

DjDano
Már most is korán sötétedik, vasárnaptól még korábban fog, engem csak ez a szempont érdekel, tehát legyen nyári egész évben!

Baromsag ! Szuntesek meg !
jackoneill90
Semmi értelme, a mostanit hagyhatnák így. Igaz ha átállítják a nyárira akkor meg azt nem akarja senki újra visszaállítani télire. Végre már abba kéne hagyni ezt a dolgot. ilyenkor figyelmetlenebb mindenki, agresszívabb stb. Ez csak azt nem zavarja aki nem dolgozik, nem jár iskolába.

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

80 óta folyamatosan, minden évben van óraállítás. Nehogy azt mondjátok nekem hogy ennyi idõ alatt nem voltatok képesek megszokni a dolgot 😄
Amúgy is, mit lehet ezen úgy nem szeretni? Mintha bármi károtok származna belõle.

tudok jobbat... minden héten áligassuk orba szájba az órákat és egy vagyont fogunk spórólni sõt ink napokat tologassunk így ma fogyasztok egy rakat áramot visszatoljuk a naptárt és hupsz eltûnt a villanyszámla...😄
Nem szeretem különösebben a nyárit. Egész évben fáradt, kialvatlan vagyok, csak a normális (téli) idõszámításban alszok rendesen. Szerintem a tavasszal ellopott órát görgetem magam elõtt végig 😊
A 6 milliárd tényleg vicc. Nem éri meg a veszõdséget.
Ezen kívül tegyük hozzá azt is, hogy a programozók is mit szívnak a különbözõ idióta idõzónákkal.

Chrisx
Õsszel inkább elõre kellene állítani az órát, hogy késõbb sötétedjen, vagy hagyni a nyárit mindig.

Jah van, hogy elkessek folyton..

killall imagent

Szerintem nem vészes az évenkénti 2 átállás és 1 óra eltolódás. Rengetegen mûszakoznak, reggeli, délutáni, éjszakai idõpontokhoz kell alkalmazkodni. Na ott aztán hetente van váltás (jobb esetben) és nem 1 órás, hanem napszakokat ugranak át. Arról nem is beszélek ha össze vissza van a beosztás.

Az egész egy nagy humbug, az elõnyök és hátrányok statisztikai kimutatgatása egy ilyen rendszerben, ahol azalatt a röpke fél év alatt a feje tetejére állhat (és rendszerint áll is) valami, de ha épp nem, akkor is változik elég sok minden ennyi idõ alatt... Kicsit rossz a jel/zaj arány érdemi következtetések levonásához. Fõleg ha az észlelt eltérés EGY százalék.
Én szeretem a nyárit. Este 9 után még világos van. Az átállás szerencsére nekem nem gond.
Hat milliárd forint? Sokkal többnek hittem. Ennyi pénzért kibaszni több millió emberrel?

Motoroj
Én a nyárit hagynám télen is.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Tinman
Errõl kéne népszavazás, nem a sok baromságról, amit aztán le sem szarnak a tudjukkik'.

Arról persze nincs adat, hogy kb. 3-5 nap mire nagyjából átáll az ember szervezete a ritmusra, de egyes egyéneknél ez simán hetekben is mérhetõ.

Vagyis senki nem vizsgálja azt, hogy az átállás miatti elsõ 1-2 órában a munkahelyen nem a legjobb teljesítménnyel folyik a munka, vagyis amennyit megtakarítanak a villamosenergián annak simán a többszöröse bukó az emiatt kevésbé jól öszpontosító emberek miatt.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

de nincs ám

nincs.
← ElőzőOldal 2 / 2