101
Angol kiadások végtelen mennyiségben.
  • Mirk
    Na hát, olyan sikeres a topik, hogy két napja senki sem mer újat nyitni:)

#52 Pretorian
    Most, hogy említetted érdekelnének Edgar Allan Poe művei eredetiben. Olvastam egyszer egy könyvet, most nem tudom felidézni mi volt az, ahol az egyik szereplő összesítve vagy 50 oldalt töltött Poe műveinek istenítésével.

#57 Ry0K3N
    ELhiszem, hogy meguntad. Habár nem konkrétan könyvkritika topik, de szerintem Salvatore sorozata nem mondható felső kategóriásnak (vagyis erősen alsó inkább). Olvastam egyszer elejétől a végéig, de már szenvedtem az utolsó könyveknél, újraolvasni pedig biztos nem fogom. Az indok pedig igen egyszerű. Túlságosan sablonos. De annyira, hogy az már túl van az élvezhetőségen szerintem. Annyira "fantasy", hogy tönkrevágja a könyvet például Drizzt azon képessége, hogy képes megbírkózni egyszerre egy hadsereggel, három démonnal, meg két félistennel úgy, hogy (pár karcolást leszámítva) a végén nem lesz semmi baja. Hozzáteszem ilyen csatából legalább egy van mindegyik részben. Ezen felül pedig sablon, sablon és még egy kis(sok) sablon. Ez csak az én véleményem, tessék nem megkövezni érte, más nyugodtan szeretheti.

Ha végzek jelenlegi olvasmányommal (Patrick Rothfuss: The Wise Man's Fear) a következő Brant Weeks: Árnyak útján sorozatának második része lesz - amit valamiért nem lehet fellelni magyarul a neten.
  • efti
    Huh, tenyleg valahol szuleimnel nekem is van par Edgar apó konyvem, meg a Blade runner is megvan ugyanott. Anno volt Pecsen angol konyvtar a gimimmel szemben es onnan vettem ki par konyvet, a dune elejet is anno onnan olvastam. Aztan sajnos bezart, pedig meglehet jartam volna oda eleg sokat.

Talan itt erdemes megjegyeznem, hogy a Poe es a Blade runner konyvek is onnan vannak. Amikor visszavittem oket a kolcsonzesi ido lejartaval, akkor mar zarva voltak es a cimen ami ki volt irva, hogy oda lehet a konyveket visszavinni, ott se nyitottak ajtot, ugyhogy vegul nalam maradtak. Azt hiszem igy 15 evvel kesobb mar jogilag is az en konyveim, nem lenne vicces 15 evnyi kesedelmi dijat kifizetni :D

Bookdepository nekem is tetszik, meglehet beprobalom oket meg iden egy ujabb pratchettel.
  • shaba23 #59
    Könyvtárban csak a sokadik részek vannak, a megvásárlására még nem szántam rá magam (mert sok van), majd esetleg ebookban, esetleg magyarul :)
    Angol e-bookom nekem is sok van, főleg warhammer regények, de azokat még nehéznek érzem, ráadásul én szeretem ha úgy értem a mondatokat, ahogy le vannak írva, így a jelenlegi tudásommal még nem "pazarlom" a WH könyveket:) Egyenlőre maradok a gyakorlásnál, és olvasom amit be tudok szerezni:)
  • Ry0K3N
    Amúgy topichoz hozzászólva: mostanában egyre többször olvasok angolul főleg még magyarországon meg nem jelent könyveket. Legelőször Battletechnél kényszerültem rá mivel nem fog több megjelenni így csak az angol marad.
    És nagyon jó az angoltudás gyarapítására fejlesztésére aki csak teheti bátran essen neki valami ismert regénynek. Sokan említették HP-t, érdemes vele kezdeni mert igen könnyű, nem igényel hűdenagy angoltudást.
  • Ry0K3N
    Nem tudom az Icewind Dale sorozatnál valahogy meguntam az egészet. Valamiért nem jött be csakm a sötételf trilógia. De wikin néztem tengernyi könyv van belőle kicsit rétestésztának is gondolhatja az ember.
  • immovable
    Plusz a Menzoberanzannal foglalkozó 6+3 (? már nem emlékszem pontosan mennyi) könyvek. :)
  • Ry0K3N
    Főleg a sötételf trilógia
  • immovable
    Hát ezt pótold sürgősen. :) Salvatore könyvei alapművek a témában. ;)
  • Bandris86
    Haladóknak:
    R. L. Stevenson - The strange case of Dr. Jekyll & Mr. Hyde
    Cormac McCarthy - The Road
  • Pretorian
    A Szilmarillok-al kezdtem anno, az a Gyűrűk Ura előzménye lényegében. Aztán jött a Mein Kampf első 3-4 fejezete angolul.
    Aztán jöttek az Edgar Allan Poe-kötetek, akkoriban kezdte el az egyik magyar kiadó két nyelven kiadni Poe összes fontosabb művét, azokat meg is vettem.
    Bár angolszász származású vagyok, végülis nem az angol az anyanyelvem, szóval azért szenvedtem én is elég rendesen, sokszor akartam feladni. Akkoriban sok gondom volt a különféle szinonim szavak adott szövegkörnyezetben történő értelmezésével, talán ezzel szenvedtem a legtöbbet. Az internetnek köszönhetően ma már napról-napra, akarva-akaratlanul is fejlődik az angolom, és ma már majdnemhogy anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet.
    Ahogy mások is írták már, a játékok is sokat segítenek.
    Mostanában nem igazán olvasok, nincsen se türelmem, se időm.
    De pl. a filmeket igyekszem eredeti nyelven nézni, nem csak a nyelvtudásom fejlesztése miatt, ha nem hogy elkerüljem a "lost in translation" c. anomáliát, és hogy a színészi játék ne veszítsen az értékéből a szinkron miatt. Vannak filmek, amelyeket bűn szinkronizálva nézni, ahogy vannak könyvek is, amelyeket vétek nem eredeti nyelven olvasni.
  • shaba23 #51
    Még nem olvastam a sötét elf könyveket
  • Zero 7th
    Ja, hogy erre vonatkozott a kérdés. Akkor én kérek elnézést. :) Nverwintert nem olvastam, csak néhány Drizztes cuccot.
  • j0nNyKa
    Én a Da Vinci kód könyvvel kezdtem, aztán megnéztem a filmet. Ég és föld, ha tetszett a film, szerintem ess neki a könyvnek, nem fogsz csalódni.
  • j0nNyKa
    Na jó, de gondolom eltérő stílus, másmilyen karakterek, stb. A drizzt sztorikat nyilván a dark elf feeling miatt, meg a pörgős csataleírások miatt olvastam. Ezért lennék kíváncsi, hogy mit adnak a Neverwinteres sztorik. Milyen a hangulatuk, vannak-e visszatérő szereplők, ilyesmik.
  • Atomreaktor
    erre lehet rákeresek
  • Zero 7th
    Neverwinter és Drizzt is Forgotten Realms, ugyanaz a világ.
  • commissioner
    Én nemrég kezdtem el olvasni Dan Brown: The Lost Symbol c. könyvét. Egy középfokú nyelvtudással már el lehet vele boldogulni. Ez a Da Vinci Code folytatása, igaz azt nem olvastam, csak a filmet láttam, de az tetszett. Amúgy meg ebből most készül a film, jövőre kerül mozikba, jó lenne addigra kiolvasni a könyvet. :D
  • Teppik Amon
    Köszi a tippet a bookdepository-hoz, nem ismertem. Amazonról nézegettem 1-2 könyvet, de drága lett volna a szállítás, így viszont már meg is rendeltem amit akartam!
  • Atomreaktor
    ezzel én is így vagyok, néha olyan szavakat tudok, hogy a tanár, vagy a bnőm is csak néz rám, hogy wtf, honnan tudok ilyeneket :)
  • j0nNyKa
    Össze tudod hasonlítani a Drizzt könyvekkel a Neverwinter könyveket? Mindenképp érdekelne a véleményed, mert akarok egy jó fantasyt olvasni mostanság, és pl. a Neverwinter világa elég esélyes lehet.
  • Mirk
    Egyébként vicces, de a számítógépes játékok teremtenek egy szilárd alapot sok embernél (nálam is). Ment ment az a diablo de én tudni akartam mit jelent az a council meg sewers, ilyesmi:)
  • Mirk
    Szép gyűjtemény
  • shaba23 #39
    Lényeg, hogy tudd mi az a sword, shield, spear, talent tree, level up, stbstb :)
    Én most Salvatore-től a Neverwinter sagának kezdtem neki.
  • immovable
    Dettó nálam is. :D
  • efti
    Kiegeszitesnek biztos nem rossz. Sajnos kimondott nyelvtanulasban mar nem veszek reszt egy ideje, pegig ramferne. Neha ra kell dobbenjek, hogy akarmennyi konyv, uzleti tolmacsolas stb utan, hogy pl ha csak azt ehetnem aminek tudom angolul a nevet, akkor igyen szegenyes menu ele neznek. Illetve neha teljesen hetkoznapi szavakrol derul ki, hogy fogalmam sincs roluk, mint peldaul elsobbseg, vagy zebra (nem az allat, a gyalogatkelohely)
  • Frosty01
    van egy könyvem ami az autoritmiáról ír, vagyis hogyan tanuljunk nyelvet kedvenc film regény zene és érdeklődési kör alapján, a szerző szerint elég könnyen ragad a szókincsre ezzel a módszerrel további tudás, + kifejezéseket is láthat az ember... persze nem azt mondom én sem hogy ez teljesen elég, de elég jó kiegészítése lehet a nyelvtanulásnak :)
  • efti
    En joideje igyekszek mindent angolul olvasni ami angol eredetileg is. Megvan Terry Pratchettol a Korongvilag elso 27 regenye (szep lassan de folyamatosan no a keszlet) Megvan Neil Gaimantol a Neverwhere, az American Gods es az Anansi boys (ezt olvasom epp jelenleg). Megvan kettojuk kozos konyve a good omens. Van ket Dragonlance konyvem, (Dragons of the autumn twilight es a winter night) sajnos a harmadik konyv nem kaphato itthon, egyszercsak meg fogom rendelni amazonrol.. Megvan meg angolban a 7 Harry Potter, illetve van par Warhammer 40K regenyem: Blood drinkers vonalbol az elso negy, a Soul Hunter, es a Horus Heresy sorozatbol a Descent of the Angels-ig (ebook-kent a first heretic-ig jutottam). Ezeken kivul pedig megvan meg a galaxis utikalauz trilogia 5 konyve is angolul.

Sajnos ennyi az osszes, de idovel bovul ez meg.

Megjegyzem nyelvtanulasra nem igazan alkalmas szerintem a regeny olvasas. Azok a kifejezesek amiket igy megismersz, leginkabb csak a passziv szokincset bovitik, a mindennapi hasznalatba nagyon nehezen szivarog igy at barmi is.
  • Atomreaktor
    van minimális rendelési érték?
  • Atomreaktor
    A zombis témájúakat viszont nagyon nem szeretem :)
  • Fbn Lx
    0 = 30
  • Fbn Lx
    Én Stephen Kingtől olvastam még régebben a the gunslingert, de kb. a felénél leraktam, egyrészt unalmassá vált számomra, másrészt elég nehéz olvasmány, viszonylag sok magasszintű szóval.
    aztán a neverending story-t is elkezdtem még régen, abba is beleuntam. egy fokkal könnyebb volt.
    a Beneath an Opal Moon-nak is eljutottam a feléig, az egészen könnyű olvasmány volt, de annyira érdektelen, hogy nem emlékszem már rá
    a brave new world-nek az első kb. 0 oldalát olvastam angolul még vagy 2 éve, na úgy emlékszem az egész kemény olvasmány, kezdésnek nem ajánlom. inkább magyarul olvastam végig, mert érdekelt minden részlete és nem akartam szenvedni vele
    egyébként magyarul is kevés könyv tartja fenn az érdeklődésem annyira, hogy végigolvassam, de angolul még kevesebb D:
  • Palinko
  • Aquir
    inkább így kérdezd :D
  • Palinko
    wow ezt az ingyen szállítás nem tudom hogy éri meg nekik :)
  • j0nNyKa
    Én a bookdepository-ról szoktam könyveket rendelni. Jó áron vannak (nyilván az aktuális euró árfolyamtól függ, hogy mennyire), és a világon mindenhova ingyen szállítanak (!). Mindig nagyon igényesen, jól becsomagolva jönnek a könyvek, kb. 2 hét alatt.

A topic pedig tetszik, jó ötlet! :)
  • tomcsa4
    Ja és mesekönyveket is tudok ajánlani. Pl megvettem ipod touchra a kindle alkalmazást, regisztráltam és megkaptam az Óz egyik részét angolul (ebook).

De ebookokat csak letöltök, nem veszek, a fizikailag megfogható könyveket gyűjtöm. (Aki ebook vásárló, nézzen el az amazonra, ott vannak 1-2 dolláros könyvek is. Meg van ingyenes is.)
  • tomcsa4
    Nekem nincs nyelvvizsgám, majd egyszer lesz. Angoltudásom a kezdőnél picit magasabb. Én informatikai-, és autós újságokat olvasok angolul. Illetve tudom ajánlani Agathe Christie-t, vannak könnyű irományai is. Meg filmeket is megnézek feliratosan. Harry Pottert kigyűjtöttem angolul is, de még nem fogtam bele.

Amúgy imádok olvasni, könyvgyűjtő is vagyok (de inkább magyarul gyűjtöm).
  • Proview
    Tetszik a topikötlet, ment is a kedvencekbe :)

Az angolul olvasás ötlete Lomb Kató: Így tanulok nyelveket c. műve elolvasása után merült fel bennem - Ő is a témaindító hozzászólásban kifejtett módszerrel tanult.

Tavaly szeptemberben kezdtem el nem könnyített angol könyveket olvasni, vettem egy doboznyi angol Stephen King könyvet :)
    Az olvasásukat olyan könyvekkel kezdtem, amit már régen olvastam, a sztorit nagyjából ismertem.Az első nagyon felületes olvasás volt a szótárazás ellenére; nehézkesen ment, nem állt még rá az agyam. A második már könnyebben ment, főleg miután megvettem az angol egynyelvű szótáram; iszonyat nagy segítség azzal olvasni. Ha először olvasom angolul a könyvet, sajnálom elmulasztani azokat a 'nyelvi csemegéget', amelyeket elkerülnék szótárazás nélkül.

Az Under The Dome könyvét már a magyar megjelenés előtt olvastam el, és várom a következőt
    Most a 7. könyv végéhez közeledek, eléggé hanyagoltam mostanában az olvasást.
  • shaba23 #23
    egyszerűbb=olcsóbb :)
  • Teppik Amon
    World war Z :D (megjelent már magyarul is)
    Illetve a Zombie survival guide. Mind kettőt Max Brooks követte el.