28
  • VRSDM
    #28
    azt pecázzák ki a levesből amit a felhasználó belerak.
    ezt felejtik el sokan :P

    remélem ez még mindenkinek megvan fejben.
    [center]

    a google+ egy pici piktogram a sok közül. ha bejön bejön ha nem megy a levesbe. nem ezen áll vagy bukik a cég jövője. nyilván próbálkoznak (megtehetik) az hogy a sajtó mennyi marketing szart állit tényként az is köztudott. az hogy mindenki szent irásként tekint az amúgy megbizhatatlan forrásokra. az meg mindenkinek a maga hibája :D
  • hdo
    #27
    "... nem akarjuk, hogy tudjanak rólunk akármit is."

    Totálisan mindegy, ha facebookod van, úgyis megtudják amit csak akarnak!
  • Adenoma
    #26
    Úgy hívták, hogy google buzz, vagy magyarul zümm. már amikor megalakult elhalt, hiszen akikkel nap mint nap a céges dolgaink ügyében levelezünk, nem akarjuk, hogy tudjanak rólunk akármit is.
  • fergusonpapa
    #25
    Legközelebb valami értelmes hozzászólást is adj ;)
  • rajdi
    #24
    Majd én megmondom a tutit! A Google-nak csak annyi lett volna a dolga, hogy a meglévő tetemes gmail tábort felhasználva egy side bar-t integrál a levelező oldalukon, amiken keresztül az FB funkciók (vagy legalább is kísértetiesen hasonló funkciók : ) működnének, és máris egy hatalmas közösséget tudhatna magáénak. A paraszt úgy is megnézi a leveleit, és akkor már a többiek lelkivilágáról is tudomást szerez, majd tesz is hozzá valamit és így tovább... Utána meg ha már képes önálló életre, mehet a maga útján. De hogy "majd én gyártok az egyik napról a másikra egy fészbúkot..." pffff Ez is bukta lesz én azt mondom.
  • Komolytalan
    #23
    Erről van szó - pluszt kellene nyújtaniuk. Ez sok minden lehet - egy erősen támogatott alkalmazás fejlesztői platform (mondjuk kvázi automatikus böngésző/android/szifon konverzióval), ingyenes alkalmazás szerverek, megvehettek volna játékfejlesztő cégeket - pl Zynga, BigPoint - hogy innen kezdve G+ exkluzív játékokat gyártsanak. De ők semmi ilyesmit nem tettek - legalábbis egyelőre. Pedig az erejük megvan hozzá.
  • Komolytalan
    #22
    iwiwen volt reklám? Én sose láttam:-D
    Lassú volt az reklám nélkül is. Igazándiból az iwiw azon bukott el, hogy fontosabbnak tartották új funkciók fejlesztését (ilyen volt pl a tök fölösleges FB másolás is), mint hogy a már meglévő funkciókat atom stabillá, és rohadt gyorssá tegyék. Az FB-re lehet sok rosszat mondani, de egy dolog vitathatatlan: ami megvan, az működik jól, és gyorsan. Az iwiwen hiába volt klasszisokkal jobb kereső, amikor 3 esetből 2x a loginon se jutottam túl, annyira tetves lassú volt. Ma már amelyik weboldal nem töltődik be 5 másodperc alatt - és tökmind1, hogy mi bonyolultságot csinál közben, bár egy login azért nem az az űrtechnika - az szar. Az iwiw emiatt szar volt, most meg nem tudom milyen, de már hiába jó, mert nem érdekel.
  • YaniMan
    #21
    Szerintem a legalapvetőbb problémája a google+-nak az, hogy ha küldök is meghívót a haveroknak, és ők be is regisztrálnak, akkor is csak egy plusz nyűg lesz nekik. Mert minek? A fészbúkon már úgyis tudják tartani a kapcsolatot az összes olyan ismerőssel, akik hajlandóak ilyesmire. Minek még egy? Azért, mert (tegyük fel) az jobb? Lehet, de amíg minden ismerős (és azok ismerősei, és azok ismerősei...) egyszerre nem regisztrál, addig nem lesz használhatóbb. Szóval szerintem közel lehetetlen elhódítani a no.1. közösségi portál helyét.
  • Royalize
    #20
    Atya ég, tanulj már meg magyarul mielőtt fórumokba írkálsz, vagy próbálj olyankor írni amikor épp nem vagy részeg, nemtudom de valamit változtass ember! Amit odahánytál a 19-es kommentbe az olvashatatlan.
  • fergusonpapa
    #19
    A probléma inkább ott volt h a reklámok szétedték az oldalt..és alaból is lassu volt nem birtam válaszolni 1 üzenetre se mert midnig kirta h hiba vagy nem küldte el vagy lassu volt.

    Amit meglehetettvolna csinálni 5percalat félora volt.

    Másik ágon jöt a divat hullám a facebook.nekm már rég van szitnén játékra volt,leszartam volt párkinai ismerösöm ..utána hirtelen rászabadult mindenki.ha iwiw nem szarozik akkor nehezbb dolga lett volna a fésznek és tlaánoylan elönyöket kelett volna adnia amit a fész nem tud,nem pedig lemajmolni öt.(ott volt a halálos itélet)
  • Komolytalan
    #18
    Akkor a google nemcsak balf.sz, hanem nem is érti mi az a web2. Ami azért is érdekes feltételezés, merthogy nagyjából ő találta fel:-) Az "ingyen" munkaerőnél nincs jobb. Kell egy normális platformot csinálni, amire könnyű fejleszteni, és a fejlesztéssel lehet pénzt keresni - ennyi az FB titka. Ha valaki ezzel konkurálni akar, és úgy kezd hozzá hogy a képletből kitörli az aranytojást tojó tyúkot, az szimplán hülye. Vagy nem is törölte ki a képletből, csak valamiért még nincs kész vele.

    Nem, itt inkább olyan megalapozatlan, ész nélküli menedzseri döntésről van szó, mint amilyen a Motorola felvásárlása volt. Mármint nem maga a felvásárlás ténye, hanem az hogy a reálishoz képest minimum dupla árat adtak érte, holott nem is igazán volt másik komoly kérő.
  • Komolytalan
    #17
    "Sok ismerősöm eleinte csaka játékok miatt facebookozott utána meg már azért mert minden ismerősét megtalálta és akkor már iwiw parkolópályára került."
    Nem-nem, az iwiw a saját bénasága miatt került parkolópályára. Én pl az iwiwen játszottam egészen addig, amíg valami rejtélyes gépház mókolás miatt kinyírták 2-3 hétre az aktuális "tamagocsimat" (ami adott évben az év online játéka lett Európában, és játszottak vele néhányan). Ezzel az iwiw olyan szinten leírta magát előttem, hogy azóta be se léptem oda - hiába volt ott egy rakás ismerősöm bejelölve. Egyszerűen - origo ide vagy oda - tehetségtelen, béna, tesze-tosza amatőrök.
  • Palinko
    #16
    itt is vannak játékok, csak emberekkel nem nagyon lehet találkozni :D
  • slickboy
    #15
    Aha. És mi van ha a Google azért tekint termékként a G+-ra, mert azt valóban terméknek is szánta. A platform meg az egész Google hálózat, egybevéve, keresőstől, emailrendszerestől, stb, és erre építi a Google+-t. Lehet a Google szándékosan nem engedi be ezeket a Farmville színvonalú dolgokat, ezzel próbálja megkülönböztetni magát FB-tól. Más kérdés, hogy ez jövedelmező vagy vonzó-e a célközönségnek.
  • Mardel
    #14
    Ez most pont benne volt a cikkben.

    A közösségi portál másoknak is lehetővé tette, hogy újabb termékeket hozzanak létre a segítségével.

    Tehát oylan környezetet biztos amivel lehet rá dolgokat írni, pl. mafia wars farmville és a hasonló kaptafa játékok, meg egyéb hülyeségek.
    Mert ez kell a tömegnek.
    Sok ismerősöm eleinte csaka játékok miatt facebookozott utána meg már azért mert minden ismerősét megtalálta és akkor már iwiw parkolópályára került.
  • Komolytalan
    #13
    Platform az, amire építeni lehet. Építhetnek rá mások, mondjuk külsősök, mint ahogy az az FB-nál működik. Ez G+-nál nincs így, holott a közösségi oldalak - meg a web2 - ereje pont abban rejlik, hogy más dolgozik helyetted, te adod a látogatottságot, és beszeded az ezért neked járó százalékodat.
  • Komolytalan
    #12
    Szerintem fel se kellett volna neki ajánlani a lehetőséget - simán ki kellett volna rúgni. Ha látja hogy sz.r van a palacsintában van főnöke, akinek megmondhatja. És ennyi - egy cégnél másra lehetősége nincs. Ha nincs a munkakörében hogy nyilatkozzon a cég belső ügyeiről, akkor ne nyilatkozzon, mert az a minimum hogy ki lesz rúgva.
    És ez teljesen független attól, hogy jó meglátásai vannak vagy sem, mert nem a jó meglátásokért kapja a pénzért, és pláne nem azért, hogy azokat cégen kívül nyilvánosságra hozza.
  • slickboy
    #11
    Akkor az idekommentelő szakértők se végezzenek félmunkát, ugyan magyarázzák már el, mi a különbség platform meg termék között... :P
  • Mardel
    #10
    Hát igen ez az sg ahol a tegnap híreit lehet ma olvasni.
  • Komolytalan
    #9
    Minek magyarra fordítani? Minden szakmai portál lefordította már múlt héten, jól. Elég lett volna rákeresni mondjuk a srác nevére magyar oldalak között.
  • hdo
    #8
    Azt a talpnyaló burkolt bocsánatkérést amit eleresztett reakcióként a malőrjére ... na azt tanítani kellene!

    Teljesen hanyattvágtam magam mikor mondta, hogy habár évek óta dolgozik a google-nél, jóformán fogalma sincs róla hogy mi zajlik a saját részlegén kívül, mert hogy a google egy óriási cég ami rengeteg mindennel foglalkozik, és ő csak csepp a tengerben, szóval az ő véleménye egyáltalán nem a cég véleménye stb. stb. stb. ... szerintem a PR-osok nyomták a kezébe, hogy vagy felteszed publikusan a neved alatt, vagy pakolhatsz össze az asztalodon!
  • opeca
    #7
    Amúgy jó a meglátása a csávónak. A facebook tényleg egy platform és nem egy termék. És ezt is mondta az eredeti szövegben.
  • hdo
    #6
    Az van, hogy lófaszra se való fordító írta a cikket, vagy a cikk magyar nyelvű forrását.
  • ADAMEX9
    #5
    És ezt lehet pluszegyezni?
  • EnxTheOne
    #4
    +1 munka nélküli.
  • endrev
    #3
    "eredetileg nem akarta a közvéleménnyel is megosztani a gondolatait, azonban nem visszakozott." Most mi van?! :D
  • VRSDM
    #2
    persze hogy nem értik az emberek a termék fogalmát.

    igyekeztek is jól nem megtanitani és összezavarni az elménket.
    nehogy már rájöjjünk hogy mi is termékek vagyunk.

    if ur not payin for it ur not the customer, ur the product beeing sold


    /szeretem a guglit csak reggeli viccelődtem :) béke.
  • freemanone
    #1
    bevisítok ezen a cikken xDDD
    Legalább a fejlesztő szavait ne másítanátok meg baszki!!!! De úgy látom itt az SG-nél is érvényes amit Steve barátunk mondott :D NEM ÉRTIK A LÉNYEGET!!!
    "A fejlesztő szerint az a legnagyobb probléma, hogy a kollégái azt nem értik meg, hogy a Facebook azért sikeres, mert egy jó termék."
    A facebook siere pont, hogy nem ez. A facebook egy PLATFORM és NEM EGY TERMÉK! Míg a google+ termék fejjel lett kigondolva és ez a legnagyobb probléma. Steve írásában azt is megosztja velünk, hogy szerinte a google vezetése sem érti a különbséget a platform és a termék között.
    Sebaj, az emberek már megszokták tőletek a felületes, megmásított tartalmakat.