Jelentősen csökken a Windows 8 memóriaigénye
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Kétfajta ember van: akinek meg van töltve a pisztolya, és aki ás. Te ásol.”
Alattam levo retardalt:
"az XP minimum gépigénye:
233-as Celeron, 64 MB Rammal" menj a picsaba
killall imagent
De volt mar olyan is, hogy nem volt kepes formazni az egyik particiot ntfsre, mert zavarta a masik winyon levo anyag.
Hadd ne mondjam hany ora volt rajonni a messzemenoen pontos x02214 (mar nem emlekszem pontosan) hibakodbol, hogy mi is zavarja igazan. (sajnos az elso 200, mint lehetseges ok nem talalt)
Tenyleg ritka tragya hibauzeneteket kepes az arcomba dobalni, sokszor 0 informaciotartalommal nehol totalisan felrevezetve.
killall imagent
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Én azt hittem erre a dologra gondolsz.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Wáoh akkor minimum 8 giga ram kellene neki de sebaj 😄
Ez vonatkozik a Vista/7/8 1Gb ramjára... Az is qurva kevés.
De ezt a minimum ami kell az op.-nak.
@MacropusRufus Mutass nekem egy XP-t, aminek elég 128MB életszerû körülmények között.
memória igénye: 128Mb (min.)
CPU: 300Mhz (min.)
Windows Vista
memória igény: 1Gb (min.)
CPU: 1Ghz (min.)
Windows 7
CPU 1Ghz (min.)
Windows 8
CPU: 1Ghz (min.)
WinXP
Windows Vista
Windows 7
Windows 8
jogos. De túlképpen a Vista/7/8 miben is tud többett mint egy XP? ÉS ha nem sokkal akkor miért is ne hasonlíthatnám össze? 😊
Meg ugye a Win7 és a Win8 között is eltelt már 3 év... Meg hát a Win Vistát is az XP-hez hasonlították... 😊
akkor tisztázuk.Ehhez témához annyit h nem hallotál még olyanról h egyszere 2 rendszer.feltettem win7et mikor kijöt egy normális verzio nézegetem váltottam xp.1-2honap és vissza azota meg ezt használom.
telefonosnál meg nem láttam.de leirom nekd majd nézd meg -.-'
www.icewebhu
"A blogbejegyzés hosszasan sorolja a memóriaigényt csökkentõ trükköket. Ilyen az, hogy az operációs rendszer folyamatosan figyeli a memóriában a duplázásokat, és felszabadítja azokat a memóriaterületeket, ahol a felesleges, kétszer tárolt adatok vannak (ezzel akár száz megabájt is nyerhetõ a tesztek szerint), vagy az, hogy a felhasználói felület kezeléséhez szükséges adatokat és programokat csak akkor tölti be a memóriába, ha arra éppen szükség van, nem pedig minden elõre, ahogyan a rendszer régebbi verziói." az utolsó része a bejegyzésnek gyanusan hajaz pl. a linux mûködésére, csak ott démonoknak hívják õket...
link
VirtualBox alatt adj nekik 1GB-ot (x64 esetén lehet 1,5G😎. Futtass valami nagyon memóriazabáló programot, ami képes GB felett is enni: majd nézd meg, mennyi jutott neki.
Vista 64 bites Ultimate: 600MB, Win 7 64 bites Ultimate: 680-700MB.
Processzor használatban, viszont üresjárásban a Win7-nél van többször 0%-on, míg vistanál eléggyakran felcsúszik 1%-ra.
A mérések SUN Virtual Box-ban történtek.
* Kérdés, mi az hogy kihasznált és a HW azt honnan tudja elõre megmondani. Holtárólja, hogy egyes bájtok használtak-e, illetve eme naplózó/nyomkövetõ berendezés mennyi energiát fogyaszt?
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
De ez az összeállítás a mai napig villám gyors, és mindenre tökéletesen használható. Ezen van rajta 3 éve a XP SP3 (32bit) és Win7Pro (64bit) páros (külön partíció).
Én leginkább játékra használom a gépet, és az ami mindkettõn támogatott XP-n mindig jobban futott. Vagy mindig volt velük valami problémám (fagyás, stb).
Ha egyszer új vasat veszek (ami nem mostanában lesz, ugyanis tök felesleges lenne erre egy forintot is költenem, mikor ez is tökéletes mindenre), arra már biztosan csak egy oprendszert teszek ... de lehet az már csak a 8-as idõszakában fog megtörténni 😊
Szóval nekem a Win7 ne használjon 1,5GB RAM-ot, nem akarom, hogy bármit is betöltsön nekem elõre ... a netbookomról is leszedtem, mert nem volt hajlandó normálisan mûködni az 1GB RAM-al ... bezzeg az XP 😄
Na mindegy, majd meglátjuk mi lesz.
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
killall imagent
ETS 2 + Logitech Driving Force GT
Nem a lényeg, hanem a fontos!
1. Folytassa a sorozatot!
Win95 - szar, Win98 - jó, Win ME - szar, Win xp - jó, Win vista - szar, Win7 - jó, Win8 - ?
LOL
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Ez kész..
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Jó irányba halad ez az egész 😊
A
Win95 kurva jó, Win98 hulladék, Win98SE jó, Win Me/2000 hulladék, Win XP kurva jó, Win Vista hulladék, Win7 jó, Win8????????<#idiota>#idiota>
Egyébként a kérdésedre a válasz és a megoldás. Apple OS generációkkal és fényévekkel veri az M$-t.
Másfél éve?
Ez év május végén még erõteljesen azt állítottad, hogy xp-d van, és neked nagyon megfelel, ezt bizonyítja a 17., 22., és a 27. hozzászólásod az alábbi link alatt:
http://www.sg.hu/cikkek/82206/steve_ballmer_jovore_erkezik_a_windows_8
De emlékeim szerint még késõbbi cikknél is bizonygattad az xp elõnyeit, ahol még én is válaszoltam rá, sajnos azt a cikket most nem tudtam megtalálni...
Ejnye már ez 24 órán belül a második alkalom, hogy hazugságon kaplak, most õszintén mire jó ez?
Itt az elõzõre a válaszom tegnapról (62.hsz a link alatt)csak hogy boldog legyél:
http://www.sg.hu/cikkek/85011/mire_jo_az_iphone_4s_kameraja
Az dobna sokat a windowson, ha nem nyúlna a hdd-hez, ha nem szükséges!
Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Tény, hogy teljesen más szempontok vannak hw és sw összehasonlításánál.
Viszont az oprendszerek egy idõ után mégsem hasonlíthatók össze azonos körülmények között.
Ha MA akarod azokat összehasonlítani, akkor MINIMUM egy MA kapható, aktuális (és nem kifutó) hw alapokra épülõ, belépõ szintû gép kell alájuk. Itt már gondok lehetnek: új hardvereknél egyre gyérebb az XP támogatottsága, maga az XP sincs kellõképpen felkészítve az új hardverekre.
A cikk témája, a memóriaigény, desktopon és laptopokon (a legolcsóbbakban is min 2GB az alap) igazából nem sokat számít (csak a tableteken és soványka netbookokon). Ha kétszerese lenne az igénye, mint a Win7-é, egy új, belépõ szintûnek tekinthetõ gépnél akkor sem okozna problémát.
Amikor megjelent az xp 1giga ram már jodolog volt meg 1magos procik vitézkedtek.
Azota teljesitmény a gépekben 5x jobb.Akinek 5-10éves konfigja van oks xp.De nem jobb egy uj konfiknak az Xp.
Örüljünk h volt 1 jó opresznder 10évig.ideje váltaniA fekete-fehér tv is jó volt de haladni kell a korral.
Egy 4 magos gépre meg 8giga ramra rábirnád tenni az xp-t? 😄
Nekm is uj volt a win7 miota fent van(másfél éve)gondom sincs vele,minden gördülékenyebb ugyanazon konfigon mint xp-n.Akinek mega kinézet nem tetszik win7nél is lehet xp és 98-as nézet is 😄D
www.icewebhu
"Ahogyan egy Core i7 teljesítményét sem egy Pentium III -hoz hasonlítjuk"
Nem is, mivel az oprendszereket nem is ugyanazon ismérvek alapján hasonlítjuk össze, mint a procikat. Egyébként pedig az XP a mai napig minden téren megállja a helyét, tehát simán összehasonlíthatóak. Én mindkettõt használom ugyanazon a gépen.
Mivel ezek a verziók még eléggé hiányosak, nem éppen stabilak, a sok vérpistike elkezdi úzon-útfélen lesz@rozni...
Ami kipróbálásra javasolható, az átlag usernek min. RC, haladóbbaknak a béta, fejleszõknek alfa és preview verziók...
De inkább a Windows 8 letöltését és kipróbálását ajánlom 😊.
XP mint viszonyítási alap szerintem egyre inkább felejtõs... Ahogyan egy Core i7 teljesítményét sem egy Pentium III -hoz hasonlítjuk, ugyanúgy egy oprendszert (és fõleg annak hardver igényeit) is problémás egy évtizeddel ezelõtt kiadott rendszerhez hasonlítani...