59
 • PhilipMorris
  #59
  Lehet attól ilyen ideges mert egy 233-as celeronról ír és szaggat a böngészője:)
 • hurkaur
  #58
  Tobbnyire igen, de talalkoztam mar ellenpeldaval is... mint az elozo kommentem masodik resze. Hibakodra ragooglezva, vegig kellett zongoraznom vagy 20 opcionalis megoldast, mig nem egy eldugott forumon talaltam meg a valaszt..
  Alattam levo retardalt:
  "az XP minimum gépigénye:
  233-as Celeron, 64 MB Rammal" menj a picsaba
 • gombost
  #56
  Error code alapján nekem még mindig sikerült viszonylag hamar megtalálni a hiba forrását. Igen jól vannak dokumenálva és bár nem mindig egyértelműek, mutatnak egy irányt, hogy merre is indulj el. Ellenben a sima hibaüzenetek, amikor olyanokat mond, hogy "Ismeretlen hiba - A folyamat sikeresen lefutott" (nem pont ez volt, de hasonló) ki tudnak készíteni.
 • hurkaur
  #55
  Par napja, win7 64 bit installnal elszallt a telepito i/o errorral, mutogatva a dvd olvasora, mint a hiba forrasara. 2 ora googlezas es onszopatas utan, egy kommentnek koszonhetoen elkezdtem lehuzogatni az usb-s dolgokat. Miutan a wireless adaptert is kihuztam, felment.
  De volt mar olyan is, hogy nem volt kepes formazni az egyik particiot ntfsre, mert zavarta a masik winyon levo anyag.
  Hadd ne mondjam hany ora volt rajonni a messzemenoen pontos x02214 (mar nem emlekszem pontosan) hibakodbol, hogy mi is zavarja igazan. (sajnos az elso 200, mint lehetseges ok nem talalt)

  Tenyleg ritka tragya hibauzeneteket kepes az arcomba dobalni, sokszor 0 informaciotartalommal nehol totalisan felrevezetve.
 • gombost
  #54
  A különbség annyi, hogy egy xp 270-280MB körül eszik 3rd party programok nélkül, a windows 7-nek viszont ténylegesen elég az 1 giga.
 • sanyicks
  #53
  annak utána lehet nézni melyik nem sikerült, de az semmit sem ér, nem az a probléma, hanem az hogy miért. Szerencsére van aki próba cseresznye alapon próbálgatott mindenfélét és rájött mi a probléma és a gugli megtalálja. Persze a megoldás nem az ms-hez köthető. Egyébként ezt akkor írja ki ha a nyomtatót drivert telepít és print spooler szolgáltatás le van tiltva. Holott erre nem is lenne feltétlenül szükség a nyomtatásnál csak egy kényelmi szolgáltatás lenne...
 • A1274815
  #52
  Kedves, bár úgyrémlik ennek még utannna lehetnézni, hogy melyik nem sikerült.

  Én azt hittem erre a dologra gondolsz.
 • sanyicks
  #51
  ez
 • Rotyoka
  #50
  20x akkora?

  Wáoh akkor minimum 8 giga ram kellene neki de sebaj :D
 • A1274815
  #49
  Teljesen igazad van, ez a hibaüzenet valóban nem túl bíztató: "Please log in or register to access this page."
 • sanyicks
  #48
  Talán azt kéne elérni hogy végre RENDESEN működjön, és értelmes hibaüzeneteket írjon ki, nem pl ilyeneket
 • MacropusRufus
  #47
  én is tudom, hogy kevés éppen ezért az MS álltal írt minimum konfigot írtam le.
  Ez vonatkozik a Vista/7/8 1Gb ramjára... Az is qurva kevés.
  De ezt a minimum ami kell az op.-nak.

 • A1274815
  #46
  Valami ilyesmit próbálkozás volt a super fetch, ami statisztikákat készített a körülményekről és az alapján, csinálta ezeket az átcsoportosításokat.
 • A1274815
  #45
  Majd elvégzem.
 • passatgt
  #44
  Nem értek hozzá, csak józan paraszti ésszel: minek szabad memória? Szerintem akkor tudja nyújtani a legnagyobb teljesítményt, ha minden egyes mega memóriát felhasznál. Inkább arra kéne gyúrni, hogy gyorsan át tudja csoportosítani más feladathoz ha szükséges, egyszóval a memóriakezelést.
 • gombost
  #43
  Gyerekek! Arányszámítás kinek megy? Az XP az akkor elterjedt 512MB ramból megevett mondjuk 256-ot, a Win7 a megjelenésekor elterjedt 2GB-ból 1-et. Legrosszabb esetben is ugyanott vagyunk.

  @MacropusRufus Mutass nekem egy XP-t, aminek elég 128MB életszerű körülmények között.
 • MacropusRufus
  #42
  Windows XP
  memória igénye: 128Mb (min.)
  CPU: 300Mhz (min.)

  Windows Vista
  memória igény: 1Gb (min.)
  CPU: 1Ghz (min.)

  Windows 7
  memória igény: 1Gb (min.)
  CPU 1Ghz (min.)

  Windows 8
  memória igény: 1Gb (min.)
  CPU: 1Ghz (min.)  WinXP
  Windows Vista
  Windows 7
  Windows 8
 • MacropusRufus
  #41
  "ugyanúgy egy oprendszert (és főleg annak hardver igényeit) is problémás egy évtizeddel ezelőtt kiadott rendszerhez hasonlítani..."
  jogos. De túlképpen a Vista/7/8 miben is tud többett mint egy XP? ÉS ha nem sokkal akkor miért is ne hasonlíthatnám össze? :)

  Meg ugye a Win7 és a Win8 között is eltelt már 3 év... Meg hát a Win Vistát is az XP-hez hasonlították... :)
 • fergusonpapa
  #40
  nagyon nyomozol utánam soka szabadidöd :D

  akkor tisztázuk.Ehhez témához annyit h nem hallotál még olyanról h egyszere 2 rendszer.feltettem win7et mikor kijöt egy normális verzio nézegetem váltottam xp.1-2honap és vissza azota meg ezt használom.


  telefonosnál meg nem láttam.de leirom nekd majd nézd meg -.-'
 • MacropusRufus
  #39
  Win95 OSR


 • MacropusRufus
  #38
  wow. Ez már nem semmi. Az már másik kérdés, hogy a Win7 is eleve qurva sok memóriát zabált, Túlképpen nem csináltak mást, csak a kijavították a win7 szar memóriakezelését:
  "A blogbejegyzés hosszasan sorolja a memóriaigényt csökkentő trükköket. Ilyen az, hogy az operációs rendszer folyamatosan figyeli a memóriában a duplázásokat, és felszabadítja azokat a memóriaterületeket, ahol a felesleges, kétszer tárolt adatok vannak (ezzel akár száz megabájt is nyerhető a tesztek szerint), vagy az, hogy a felhasználói felület kezeléséhez szükséges adatokat és programokat csak akkor tölti be a memóriába, ha arra éppen szükség van, nem pedig minden előre, ahogyan a rendszer régebbi verziói." az utolsó része a bejegyzésnek gyanusan hajaz pl. a linux működésére, csak ott démonoknak hívják őket...

  link
 • llax
  #37
  Üresjáratban nem igazán mérvadó az összehasonlítás, akkor az sem feltétlenül lenne gáz, ha mindet megenné.

  VirtualBox alatt adj nekik 1GB-ot (x64 esetén lehet 1,5GB). Futtass valami nagyon memóriazabáló programot, ami képes GB felett is enni: majd nézd meg, mennyi jutott neki.
 • A1274815
  #36
  A cikhez: frissen telepített Vista 32 bites Ultimate: 380MB ram-ot használ Win 7 32 bit Ultimate pedig frissen telepítve: 420MB-ot.

  Vista 64 bites Ultimate: 600MB, Win 7 64 bites Ultimate: 680-700MB.

  Processzor használatban, viszont üresjárásban a Win7-nél van többször 0%-on, míg vistanál eléggyakran felcsúszik 1%-ra.

  A mérések SUN Virtual Box-ban történtek.
 • A1274815
  #35
  Ez az elmélet szerintem ott hibádzik, hogy a DRAM-ok "kihasználatlan"* területein is frissítik a 0 bitértékeket.

  * Kérdés, mi az hogy kihasznált és a HW azt honnan tudja előre megmondani. Holtárólja, hogy egyes bájtok használtak-e, illetve eme naplózó/nyomkövető berendezés mennyi energiát fogyaszt?
 • Laza
  #34
  OMG, hívjon valaki egy orvost :)
 • Laza
  #33
  Ok, az tény, hogy nem mai vasam van, kb 3-4 éves: Asus P5K, Core2Duo 6750 (2,6Ghz), 4GB RAM, GTX560Ti (mondjuk ez új :)).

  De ez az összeállítás a mai napig villám gyors, és mindenre tökéletesen használható. Ezen van rajta 3 éve a XP SP3 (32bit) és Win7Pro (64bit) páros (külön partíció).
  Én leginkább játékra használom a gépet, és az ami mindkettőn támogatott XP-n mindig jobban futott. Vagy mindig volt velük valami problémám (fagyás, stb).

  Ha egyszer új vasat veszek (ami nem mostanában lesz, ugyanis tök felesleges lenne erre egy forintot is költenem, mikor ez is tökéletes mindenre), arra már biztosan csak egy oprendszert teszek ... de lehet az már csak a 8-as időszakában fog megtörténni :)

  Szóval nekem a Win7 ne használjon 1,5GB RAM-ot, nem akarom, hogy bármit is betöltsön nekem előre ... a netbookomról is leszedtem, mert nem volt hajlandó normálisan működni az 1GB RAM-al ... bezzeg az XP :D

  Na mindegy, majd meglátjuk mi lesz.
 • hurkaur
  #32
  :D:D:D nalad valami erosen visszamaradt a fejlodesben eskuszom. :D
 • scarabeus86
  #31
  Win95: sz*r, win95OSR2: jó, Win95OSR2.5: nagyon jó, Win98: elmegy, Win98SE: nagyon jó, WinMe: elmegy, Win2000: nagyon jó, Xp: nagyon jó, Vista: jó, Win7: nagyon jó :D
 • cateran
  #30
  Az eszedert tuti nem fognak elrabolni, nyugodtan aludhatsz mind2 fuleden (aztan olvasd el meg 1x azt a rettento hosszu kommentet, amire valaszoltal es probald meg ertelmezni..mivel a 90%-a tulajdonkeppen idezet a cikkbol es a komment maga 2 szo, remelhetoleg nem fogja meghaladni a szellemi kapacitasodat igy masodjara...ha megis, batran kerj segitseget a legkozelebbi olvasni tudo kisiskolastol, esetleg asnyukadtol-apukadtol)
 • Hótt Dög
  #29
  WinFOS7-nek 20x akkora a minimum memóriaigénye mint az XP-nek te HÜLYE BUZI ! hogy tudna így kevesebb memóriát zabálni te FURVÍZER FASZ?
 • Darth Sith
  #28
  Sokan nem értik a lényeget. Alapvetően nem azért akarják csökkenteni a memória használatot, mert nem lenne elég a gépekben, hiszen már a telefonokban is van 1GB RAM, mire megjelenik a win8 már a 1-2GB erősen átlagos lesz telefon és tablet téren, ARM architektúránál. Az x86-os tableteknél pedig már most is van 4GB simán, ergo felesleges lenne a spórolás. De a lényeg, amiért ezt a csökkentést ennyire erőltetik, az az, hogy ezek az eszközök DRAM-ot használnak, aminek a tartalmát X időnként periodikusan frissíteni kell. Ez energiát igényel. Egy mobil eszköznél pedig miből van kevés? energiából, mivel az akkumulátorok kapacitása jelenleg eléggé korlátos. Ha a rendszer sokkal kevesebb memóriát használ, akkor kevesebb energia megy el a RAM-ok üzemeltetésére, ezáltal az üzemidő jelentősen megnőhet. Mivel a M$ keményen beakar törni a tablet piacra, muszáj ezzel kezdenie valamit, hogy felvehesse a versenyt az androis, iOS-el üzemidőben.
 • Riddick
  #27
  Még ha kevesebb memóriát is eszik,ma már elég kevesen használnak 1gb ramos gépet szerintem . 6eFt körül van 4gb DDR3 ram most,nyáron még olcsóbb volt! Én 9e be vettem 8Gb ot. :)
 • csomi
  #26
  Ez jo :). Be lehetne tenni egy informatikai tesztbe.
  1. Folytassa a sorozatot!
  Win95 - szar, Win98 - jó, Win ME - szar, Win xp - jó, Win vista - szar, Win7 - jó, Win8 - ?
  LOL
 • csomi
  #25
  Igen, a Vistanal mindenkeppen, kozel a felet!
 • galocza
  #24
  akkor már vegyük bele win95 osr2-t is: egész jó.
 • nenad
  #23
  Windows 7 is kevesebb memóriát fogyasztott, mint az elődei...
  Ez kész..
 • Tzupi
  #22
  Win 7-tel elkezdett fejlődni az egész oprendszer, és végre a win 8al képes volt szakítani sok 15 éves berögzült hülyeséggel. Eddig csak foltozgatták az eredeti konceptet, de nem mertek alapoktól változtatni.
  Jó irányba halad ez az egész :)
 • zola2000
  #21
  az azért érdekes, hogy a win7nek kisebb proci és memória kell mint a vistának, aztán vista hivatalos minimum: 800mhz cpu, 512mega ram, win7 minimuma: 1ghz cpu, 1giga ram, akkor hogy is van ez?
 • sanyicks
  #20
  owned
 • adam first
  #19
  Nem, nem. Rosszul tudod.
  Win95 kurva jó, Win98 hulladék, Win98SE jó, Win Me/2000 hulladék, Win XP kurva jó, Win Vista hulladék, Win7 jó, Win8????????
  Egyébként a kérdésedre a válasz és a megoldás. Apple OS generációkkal és fényévekkel veri az M$-t.