19801
  • Fehercsoki
    Alex szerinted milyen lett a legutóbbi patch után a fizika? (főleg az AC-hoz és rF2-höz képest)
  • sertrex
    Még hozzátennék egy két dolgot, amúgy kis színesként.
    A jelenlegi SMS nagy része alapította a SinBim nevű társulatot akik tulajdonképpen modként alkották meg a GTL-t, a GTR 1-2-őt. Ugyanis az eredetileg az, az a gMotor volt, amit az ISI a F1 játékhoz, később meg az rFactorhoz használt. A mai napig moddolják ezt a motort, az R3E, az Automobilista és korábban a Race sorozat, GTR, satöbbi használták/használják. Tehát ha úgy tetszik profi modderek is vannak. Másrészről nem tudhatni, hogy ki dolgozik be SMS-nek az autó modellek elkészítésében, mert nagy valószínűséggel azokat is modderek csinálják. JDougNY már az első részhez megcsinálta a Ford Mustang RTR-t, ami majd jön az első DLC-ben. Ki tudja, hogy nem-e azt adják ki most hivatalosan? Szerintem nem kellene a sufnimodderek munkájával összemosni mindent.
    Azt én is kétkedve fogadom, ha egyedül valaki a kisszobája félhomályában összetákol egy egész F1 idényt, mert az nagy valószínűséggel hasra ütés szerű adatokból áll. Mivel nem nyilvánosak a részletes paraméterek és egyéb jogdíjak miatt is védve van a sorozat.
    Viszont, majdnem minden utcai autó technikai leírásához hozzá lehet férni, akár a neten is. Meg azt se kell elfelejteni, hogy WMD-ből tizenegynéhányan ma már hivatalosan is az SMS alkalmazottai, tehát van lehetőség, hogy a jobbak előre lépjenek. A Madnass motor felépítéséből adódóan CARS-hoz nem lehet félkész modokat gyártani, mert akkor egyszerűen nem is működik. A gyári tartalomhoz hasonlóan kell felépíteni a modelleket, hogy egyáltalán játszható legyen. Egyedül a fizika ami kérdéseket vethet fel, de itt meg a gyári tartalmat is megkérdőjelezik, tehát akkor végül is az is belefér. :)))
    AC esetében azért jóval nagyobb a szórás, mert teljesen nyitott rendszer a modderek számára, mint az rF 1-2 és boldog boldogtalan ontja hozzá jobbnál-jobb vagy a rosszabbnál-rosszabb modokat. Mindenesetre Kunosék is begyűjtötték maguknak a jobb moddereket, akik ma már hivatalos tartalmat gyártanak. Régebben én is teljes mértékben mod ellenes voltam, főleg az rFactoros időkben, mert nagyon sok szemét volt, amit összemostak az ISI eredeti tartalmával és megpróbálták elhitetni, hogy az is kőkemény szimuláció, ami szerintem nem tett jót az ISI megítélésének sem. Szóval, mára úgy vagyok a modokkal, hogy kipróbálom és vagy meghagyom vagy törlöm is rögtön, de már nincsenek meg úgy az előítéleteim, mint régen.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.12.18. 09:47:18
  • sertrex
  • Alexease

• sertrex
    Mit lehet erre mondani? Részben igazad van. Tényleg nincs rá szükség. De, nem is muszáj használni. Az értelmét meg eldönti az, aki kipróbálja.
    Nem kérdésesebb, mint más moddolt cuccok, viszont a motor jellegéből adódóan, tartani kell a CARS minőséget, aminek kifogátalanul megfelel. Az első részhez maguk a fejlesztők alakították ki, hogy minél egyszerűbben hozzá lehessen adni a modokat, a másodikban még nem szabadították fel a moddolhatóságot gondolom, majd ha már nem terveznek hozzá több DLC-t. Gondolom nem próbáltad ki ezt és az első részhez készült modjait se, a készítőnek. Magába a játékba nem piszkál bele, mert egy elkülönített rendszert használ, amit egyébként egy-két egér kattintással el lehet távolítani, ha nem tetszik vagy nem akarod mégse használni. Gondolom elég bizonyíték rá, hogy két videó is van amin működik, egyiket magam készítettem. :))
    Valóban, jószerével offline lehet használni, de ha igény van rá, akkor multiban is, azzal a kitétellel, hogy a társaságban mindenkinek fel kell telepíteni. De remekül működik az AI ellen is, ugyanúgy reagál az időjárási dolgokra, ahogy a gyári tartalom. Teljes mértékben a CARS, fizikáját, gumifizikáját, FFB-jét, hangjait használja, egyedül a modellt szedték máshonnan. Érdekesség, ha nincs meg az AC, mivel a modellt onnan vették, akkor nem tudod használni, mert a telepítéshez meg kell mutatni neki az AC-t. :-))
    Ha ránézel a hivatalos fórumra, akkor magad is láthatod, hogy akárhány autó van a játékban, az sosem elég, tehát elfér a többi autó mellett, pályát korábban se lehetett moddolni csak autót. Mindenesetre nem vesz el semmit a játéktól, ez csak egy plusz. Mondom úgy, hogy én se vagyok egy modder barát, mert én is azt tartom, hogy jobb, ha minden gyári. De érdekességnek nem rossz. :))
    Mellesleg teljesen fun vezetni. Nagyon jó érzés, hogy tempós kanyarokban küzdesz a túlkormányozottsággal, szűkebb, lassab fordulókban meg kicsit orrtolós. Na, mindegy. Nem kötelező senkinek. Aki használja, használja.
  • Axtros
    Mivel a Project Cars már induláskor sem dedikáltan moddolható játékként lett létrehozva - ellentétben például az Assetto Corsa-val - így nem igazán látom értelmét ebben a programban a harmadik felektől származó tartalmak használatának. Multiplayer-ben senki sem fogja használni, kiírt versenyeket sem fognak velük rendezni, közösségi eseményekben nem fog szerepelni, legfeljebb csak single-ben lehet ezeket használni, annak pedig önmagában nem sok értelme van. Sőt, talán a programot is elrontják. Éppen elég autó, pálya és egyéb hivatalos tartalom van, sőt, még az első DLC sem jött ki, nem hiszem, hogy az ilyen és ehhez hasonló - minőségileg is kérdéses - kiegészítőkre nagy szükség lenne. Persze kivéve a Vér Pistikéknek, akik csak autó tologatásra néznek be egy-egy futamra. :)
  • sertrex

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.12.17. 16:41:25
  • sertrex

A videó alatt a letöltési linkek, akit érdekel.
  • sertrex
    Az első próbálkozás a PC2 első módjával.
    Alapból kissé túlkormányozott. Ki akar törni a fara állandóan.

De, működik.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.12.16. 15:57:58
  • MasterMason
    Izé, leejtetted a billentyűt és lepotyogtak a gombok majd rossz helyre rakosgattad vissza?

Vezetni lehet hogy már tudsz pontosan, de a pontos gépelést picit még tanulni kell.
  • Fehercsoki
    Én a Barcelona GP 2. DRS zónája(ami nem a start/cél egyenesnél van) előtti kanyarban teszteltem, patch előtt a BMW 1M-el azt simán be lehetett venni padlógázzal 3-asban, most megpördültem. Csak 1x próbáltam, szóval lehet hogy elrontottam valamit, de elsőre úgy tűnt hogy könnyebb megpördülni, esőben is driftelősebb. Az Indycar road változata viszont még többet változott, ott gyakorlatilag 2-estől felfelé mindig lehetett padlógázzal menni, most viszont nem, valamint mintha az oldal irányú csúszás is tovább tartana, patch előtt úgy nagyon gyorsan megállt az autó (ezt csak szárazon teszteltem).
  • lac coo
    Szaraz palyan nekem annyi tun fel, hogy Ferrari GTE-vel, ugyazzal a setuppal Hickenheimben a vusszafordito utani gyors jobbost mar be tudom venni gazelvetel nelkul....
    De szarazon nem is igen hasz alom, arra van jobb us, nem is izgat.
    Viszont esoben nekem most total eltulzott lett, elotte jo kis korcsolyazos volt, bar a fek tul jol fogtt akkor is, most mar semmi.Ordas nagy driftelosre kell vennem, hogy csusszon....
  • sertrex
    Amiket belinkeltem videókat, azok valóban promóciós videók és a bennük szereplők csak az adott autóknál segédkeztek. Viszont Ben Collins, Rene Rast, Nicholas Hamilton, ők állandó tagjai a fejlesztő brigádnak. Már az első résznél is segédkeztek.
  • Fehercsoki
    Nem rég kérdeztem hogy milyen lett az új patch, hát ma kipróbáltam. Sajnos rögtön néhány bugot találtam, BMW 1M-nél a kormányzás animáció bugos, külső nézetben nagyon torz a hang (replaynél), menü kezelése még bugosabb és használhatatlanabb lett (VR miatt nem egeret használok). Tapadósabb szerintem nem lett, sőt inkább az ellenkezője, érezhetően könnyebb megcsúszni, kipördülni, pl. BMW 1M-el hármasban már nem lehet padlógázzal bevenni a kanyarokat, az Indycar is jóval kevésbé tapad (road változat), szerintem az esőben is kisebb lett a tapadás, driftelősebb lett, bár azt csak a BMW 1M-el próbáltam. Saját setupot használtam mindkét autónál, valamint csak az ABS volt bekapcsolva. Egyébként nem érdemes azzal törődni, hogy hány mérnök vagy autóversenyző segített a fejlesztésben, hiszen ezt oéldául a forza és GT promóciója során is elsütötték...
    Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.12.16. 13:13:41
  • sertrex
    Egy kis tesztelgetés. Brno @ Lamborghini GT3.
    Practice mód. Száraz, két kör, felvezetés és egy mért kör. Majd rain, felvezetés és két mért kör. Gyári vagy engedélyezett segédletek, bekapcsolva. Miért kapcsolnám ki ha valóságban is használják, használhatják? Egy autósportban se az a lényeg, hogy minél csúszósabb legyen, inkább a stabilitásra mennek. Kivéve a driftben. :DD
    Kb. 9 másodperccel lassabb az első vizes mért kör a száraznál, majd a második mért kör vizesen 13 másodperccel lassabb a száraznál. Nem írok konkrét időket, mert a saját tempómhoz hasonlítottam, nem a VR időkhöz. :DDD
    Tapadás érzet stabil, valóban nem csúszkál össze-vissza, de valahol mégis elmegy az az idő. Mert valójában az orrát tolja a vizes pályán. Ha megpróbálod nagyobb sebességen bevenni a kanyart, akkor bizony csúszik csak nem túlkormányozottan, ahogy elvárnánk a jó F1 2017 über szimulátor mintájára, hanem inkább a való életben tapasztaltakhoz hasonlóan. Az eleje csúszik tovább le az ívről. Ami kanyart szárazon be tudok venni hármasban az vizesen csak kettesben megy. Jóval nagyobbak az ívek és érezhetően lassabbak is. És ez csak egy autó így hevenyészett tesztben. Eleve már a gumik sebessége is eltér, mert esőgumival nem tudsz ugyan ott, ugyan olyan végsebessséget elérni, mint szárazzal. Tehát a féktáv dolog is logikus, hogy látszatra ugyanott van a féktáv kezdete, mert minél lassabban mész annál később kell fékezni.
    De aki azt állítja, hogy sínautó lett, az még nálam is lassabb.

• sertrex
    GP3-mat nem próbáltam, legalábbis nem emlékszem rá.
  • sertrex
    Megtesznek mondjuk 60 kört szinte hiba nélkül, persze figyelembe kell venni, hogy az esős körök jó pár másodperccel lassabbak, mint a szárazon megtett körök. Na, szóval a 60 körből van három olyan eset ahol elmérik a sebességet-féktávot és kicsúsznak. Ergo, esőben össze-vissza csúszkál. :D Másik meg hogy legfeljebb szemerkélő esőben rendeznek F1 versenyt vagy piros zászló mellett megvárják hogy elálljon.
    De Le Mans-ban is állt a verseny extrémebb esőben. :((
  • lac coo
    A szuperarkad Codemasters F1 17-et ki se probald, mert ongyilkos leszel, olyan jol csuszik ! :)))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.12.16. 10:44:28
  • MasterMason
    Azért már GP3-ban is jó volt eső, ott is dinamikus volt és ott is jól el volt találva.
  • lac coo
    Bizony ,olyannyira tapadnak, hogy otosben is alig tud kigyorsitani , es a fektav is sokszorosa....
    No mindegy , hagyjuk, egyik kuplung ya masik eb ....
  • sertrex
    Ja ezt tudom, csak nem sok esős futamot mentem eddig. Sajnos a beidegződések miatt nem szeretem az esőt a szimekben. Vagy minden logikát nélkülözve csúszkáltak az autók, vagy csak vizuálisan jelentett némi kihívást eddig az eső. Ez az első szim, amiben szerintem kézzel foghatóan jelen vannak az esővel járó dolgok. Mielőtt valaki megint megszólna, nem mondtam egy szóval se, hogy ez tökéletes és nem volna még mit dolgozni rajta, de edddig a legigéretsebb. :)))
  • MasterMason
    "Ott aztan kiderul, hogy tapad e mint az allat"

Azért láttam már egy két valódi F1-es futamot esőben, és még ott is úgy tapadt mint az állat mert egy versenyző sem csúszkált...

Panaszkodtak is miatta, hogy hát milyen szar az élet, tapadnak a speciálisan esőre kialakított gumik.

• sertrex
    Igen. JDougNY, aki már elég sok modellt pakolt az első részbe is. NoGripRacingen van jó pár. Gondolom rájött, hogy hogyan lehet ehhez is hozzáférni. Valami Boot file-okat kell a szokásoson kívül betenni a MODS könyvtárba, de ott az FB-n a leírás. Még nem jött le a cucc, mert ez az ingyenes letöltés elég lassú. :))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.12.16. 10:32:46
  • Fehercsoki
    Jól értelmeztem, hogy teljesen új autókat raktak a játékba? Ez hogyan lehetséges? Ha jól tudom akkor nem lehet csak úgy bármit belerakni, mivel viszonylag zárt a játék.
  • MasterMason
    Amikor esős futamot vagy gyakorlást indít valaki nem azonnal vizes a pálya, hiszen onnantól számolja hova mennyi esik... Kell egy pár kör amíg kialakul a felület.
  • sertrex
    Elkészült a PC2-höz az első mod!
    2016 Porsche 911 R ( Kunos modell) :DDD

Ha többet akarsz tudni...
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.12.16. 10:28:08
  • lac coo
    Azert, hogy eldontsuk , hogy az eso tapad megfeleloen esgy valoban csuszkal a 800 loeros szorny, vagy csak neked van falabad ! :))
  • MasterMason
    De minek? Figy ott az assetto corsa, abban lehet menni rendesen faszán az esőben mert ott nem tapad.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Bocs mégsem, még eső sincs benne.
  • sertrex
    Mondjuk amivel egyik szaktekintély leírásában se találkoztam eddig és szembesülnöm kellett vele tegnap.
    Esős Brno @ NSX GT3. Kétféle esősre állítottam normál eső, majd egy fokkal erősebbre. Ja, és real time volt minden. Rögtön versenyt állítottam be kihagyva a qualit.
    Simán hagytam alap setupon. Gondoltam tolok egy 20 körös sprintet. A hidegzuhany akkor jött, mikor elértünk a 3. körig. Mert valóban elég stabil tapadós volt a gumi az első-másidik körben, de a harmadikra már annyira alulkormányozott lett, hogy szinte állóra kellett fékezni hogy beforduljak. Lehet, hogy nem csúszkálok össze-vissza, mint ahogy egyéb nagynevű szimekben megszokhattuk, de az esős gumi viselkedése merőben eltér a korábbiakétól. Eddig csak random elkezdett csúszkálni a minél több víztől, de most érezni, hogy elfogy, nem bír el a sok vízzel és ez nem párosul idióta, indokolatlan csúszkálással. Egy biztos, setup nélkül nem igazán lehet az AI ellen egy jó futamot menni. Sőt a verseny előtt nem árt ha beveszünk a programba agy esős free pactice-t is. De gondolom ez csak egy több körös versenyen derül ki. Igen az első körben tökletesen tapadtak a gumik, de mivel dinamikusan változtak a körülmények így a tapadás is és minden egyéb is változik vele.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szóval eddig csak azt lehetett hallani, hogy sírnak a tapadás miatt vagy túl erős az AI, vagy túl gyenge az AI. De videókat nem igazán lehet a síró mókusoktól látni, hogy mégis mi történik azokon a futamokon, milyen az átlag sebesség szárazon és vizen is. Az AI milyen erősségen ment. Sőt még azt homály fedi általában, hogy milyen pályán, milyen autóval/autókkal történtek a dolgok.
    De persze el kell hinni, mert ha nem akkor alacsony a léc, gyenge elméjü a mondandónk és úgy általában csak az nem udorító és visszataszító ember aki velük ért egyet. Igen itt egyesek eléggé furán értlemezik a fórum lényegét. Nem nagyon szeretik, ha más, más véleményen van, főleg ha le is írja.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.12.16. 10:13:46
  • lac coo
    Este csinalok egy lobbit , Huayraval , viharban, yegutsegek nelkul, szerettel varlak ! ;)
    Ott aztan kiderul, hogy tapad e mint az allat vagy vagy kamuzok es vegug se tudom kinlodni a palyat...!;)
  • MasterMason
    Értem én hogy miről megy a társalgás, vannak a nagyon hozzáértők meg vannak ezek az alsóbbrendű képességekkel rendelkező sínautósok is akik nem érthetik a csíziót. Régóta nem a játékról van itt szó hanem arról, hogy amit ti mondtok az szentírás, és mások vagyis mi kis butusok ezt úgy sem érthetjük. Természetesen mi nem érhetünk fel az olyan nagyszerű önjelölt megkérdőjelezhetetlen szaktekintélyekhez, akik csukott szemmel hátrakötött kézzel meg lábban mennek végig padlógázon még az amazonason is nemhogy bármiféle pályán.
  • sertrex
    Kölcsönös.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.12.16. 09:31:23
  • lac coo
    Jah, es plussz vegtelenul undorito es taszito az ember....
    Hogy mindenki vegleny, bolond, dilihazba valo..stb ez valami egeszen elkepeszto ! A szemelyeskedes valami egeszen groteszk szintre fejlodott nala...
    UNDORODOK ES TASZIT , EZ A HELYZET !
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.12.16. 09:28:57
  • sertrex
    Most láthatod mi az ami véleményként kijön néhány véglényből.
    Már ott tartanak, hogy mi tekinthetjük kitüntetésnek hogy szóba állnak velünk és ha ignorálnak, akkor az számunkra valamiféle büntetés.
  • lac coo
    Igy van, nem is kell.....

Nehogy mar ne beszeljuk meg a dolgainkat a jatekrol.
    Emeltek a tapadast, igy meg szar, es magasrol nem erdekel milyen videoban mi hangzik el, foleg hogy ki ert velem egyet ki nem !':)))
  • __Jacek__
    Ááá én már nem küzdök ilyen emberekkel, esélyt mindenki megkapja nem él vele ignore. Többet nem kell foglalkoznom vele mivel addigra kiderült hogy nulla értékü a beszélgetés... minek hiányozna:)
  • __Jacek__
    Még mindig várom a válaszodat meg az idézeteket hogy én miket szakértettek, persze nagyszerüen átsiklottál rajta:DD Ez minden el is mondott rólad:D
    Nem szoktam már hozzá szolni mivel annyira alacsony a léc hogy felesleges... de kis ignorált barátod néha ezt át üti a gyenge elméjü mondandójával. De veled se megyek messzebre mivel alapvetően nem érted miről megy a társalgás.
    Így szomorúan de ignore:DDDD
  • MasterMason
    Nincs azzal baj ha valakinek véleménye van, a baj inkább azzal van, hogy azon állítások nagy része amelyeket tesznek nem is állnak meg. Persze nem tökéletes ez a játék sem, a baj azzal van, hogy ők abból az alapállásból indulnak ki amit említesz is, hogy ők olyan szimulátoros "szakemberek" akiknek a véleménye döntő jelentőséggel kell bírjon mindenek és mindenki felett... S mivel régóta ismerik egymást ezért egy véd és dacszövetséget alkotnak...
  • sertrex
    Nekem az tetszik, hogy nem adják fel. Visszajövögetnek, beírogatnak. Mindenki hülye, csak ők a gőzmozdony. Szerintem elég komolyan beleélték magukat, hogy ők a szimulátor világ oszlopos tagjai. Azt mondjuk nem veszik észre, hogy én speciel nem járok át pl. az AC topikba a CARS-t éltetni. Vagy lehúzni az AC-t. Pedig van benne vagy 500 órám, vannak tapasztalataim a játékkal kapcsolatba. De ugyanúgy mehetnék rF2 topikba is rendszeresen ismételgetni róla a véleményem vagy R3E, vagy AM topikba, mert ezek is megvannak és megvan róluk a véleményem is. De valahogy nem érzek késztetést, hogy ezt ismétlődő mantraként heti rendszerességgel ismételgessem adott topikok közöségének. Engem ez a játék érdekel. Tehát ha vagyok, akkor itt vagyok. Nem látom be, hogy az idelátogató CARS fóbiás fórumozó miért érzi, hogy heti egyszer ide kell jönnie az unalomig ismert szófordulataival, újra és újra leírogatni ugyanazokat a dolgokat. ????
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.12.15. 20:59:21
  • MasterMason
    Én konkrétumokat írtam, télapó kategória meg az, hogy egy szimpla fórumos nick névvel felülírod itt pl Chris Goodwin életművét és azt állítod, hogy a magát már autóversenyzőként is halálra kereső egykori szakembert biztos csak kilóra megvásárolták azért, hogy szakmai értelemben jót mondjon valamiről ami amúgy biztos nem üti meg azt a mércét, amelyet te a Jacek néven futó az autós sportban nagyon bennfentes fórumozó észrevettél.

Még egyszer mondom, ez az ember többször vezetett mclarent mint ahányszor mi itt együtt foton láttunk ilyen autót...

Az igazi kérdés az, hogy miért pont a te "szakmai véleményed" lenne befutó az övével szemben?!...