80
  • fergusonpapa
    mikor a klikelésér tkap valaki pénzt az elég kelemetlen h a fele nézi de nem látja reklámot.

én meg mondtam,hogy reklám szerintem jó.mindenki jól jár.de agresziv reklámokkal gondjaim vannak nekm is.

és azért mutas már 5 oldalt ahol nem azt irja le ma hogy szart hanem szakmai oldalakat ahol 1 deka hirdetés nincs és naponta normális anyagokkal (többes szám fontos,frissül)

kiváncsian várom ,mert nem sokat fogsz ilyet találni,mindenki kitesz legalább egy google vagy egy etarget reklámot.mert miért ne.

Nem a nagy pénzekre kell hajtani,de jól jön egykis zsebpénz az embernek.
  • Lucy in the Sky
    Hogy a témához is... :)
    Ha adblockot használok, nyilván azért teszem mert nem akarok semmit venni, sem bármire magamat rávenni (hiszen nem csak eladó termékekről van szó). A mesterséges igénykeltés eléggé tisszeségtelen trükk, engem hagyjanak vele békén. A tévét is mindenki lehalkítja vagy elkapcsol, ha jön a lábgomba péháértéke.
    Pedig a tévé menthetetlenül payperview modellre van kárhoztatva. Tudtommal a neten ez kevéssé elterjedt, inkább - a hirdetővel szemben is sokkal korrektebb módon - kattintásonként fizetnek. Így az eleve érdektelen bannerek adblokkolása a világon senkinek semmi kárt nem okoz.
    Én nem akarok semmit venni, főleg nem azért, mert a gyártó logóját beleégették a retinámba. Ha valamire szükségem van, megtalálom magamtól, erre való az internet.
  • wraithLord
    Írtam már, nem a reklámozással van gondom, hanem a módjával. Amelyik reklám nem idegesít valamilyen okból kifolyólag, vagy nem zavar az oldal normális használatában, azt nem szoktam blokkolni. Ilyen elég kevés van sajnos. Pl. a Google reklámai nem idegesítenek. Egyrészt mert nagyon szolidak, másrészt olyasmit reklámoznak, ami engem is érdekel(het) (a csúnya "kémkedés" egyik "haszontalan" terméke ).

"...másrészt miért fosszam meg az oldal készítőit a bevételtől..."
    Miért fosztod meg az oldal készítőit a bevételtől? Nekik azért fizetnek, hogy kiteszik a reklámot az oldalukra. Az más dolog, hogy látogatók közül egyesek nem látják, mert blokkolták őket. Max. magadat fosztod meg valami jó ajánlattól. X)
  • Gerygrey
    Az tény, hogy régen használtam, a nagy hype miatt kíváncsi lettem, milyen (hoppá, reklám hatására kipróbáltam egy terméket, hoppá!) de rövidtávon megszabadultam tőle, egyrészt mert nem láttam értelmét (például ezeket a flash popup-okat, vagy miafasz, nem blokkolta, pedig az az egyetlen típus, ami idegesít) másrészt miért fosszam meg az oldal készítőit a bevételtől, ha már ingyen előállítanak nekem tartalmat...
  • Lucy in the Sky
    ~10 millió user szvsz. nem igazán ok az aggodalomra, mondhatni elenyésző..

gkalcso:
    :D lol.

fergusonpapa:
    "Az emberek azt hisszik vannak robotok akik csak ugy irkának nekik cikekket és tartalmat h neki jó legyen? :D"
    Tulajdonképpen erről (is) szól a blogolás :) Már most rengeteg igényes oldalt találsz magyarul, amiknek a gazdái önszorgalomból, reklámmentesen, gyakorlatilag ingyen, hobbiból hoznak le jobbnál jobb anyagokat. A közösség elismeréséért, kapcsolati tőkéért, megéri nekik, emellett Ők nem vágják a pofádba hogy "megkárosítod" őket amikor nem kapsz epillepsziás rohamot a villódzó szaroktól. És még többnyire értik is azt, amiről írnak. Respect. Most ezt vesd össze azzal ami az indexen folyik...
  • fergusonpapa
    Na örülök h elöbukant pár értelmes ember.

a rosszreklámokkal egyetértek.legdurvább amit láttam ( n e m z e t i s p o r t)
    és kinkesevres rajta egy cikket elolvasni mert trehány modon van rajta reklám és tartalom,amikor tudom kerülöm.

Ezeken ténlegjólenne változtattni
  • llax
    Az elsővel én is egyetértek. De csak addig, amíg sütiket használnak követésre.

A második és harmadik dolog elég bonyolult eset jelenleg. Ehhez a megrendelő, a reklám és tartalomszolgáltatók jelenleginél szorosabb együttműködése kellene. De jelenleg mindenki csak a zsebét nézi...

1.: A megrendelő nem csak többféle méretben, hanem többféle színsémával is elkészítteti a reklámot.
    2.: A reklámszolgáltató szervere nem csak a követéseddel meghatározott témát veszi figyelembe, hanem próbál a sütik és az oldal (lap) tartalma alapján közös témát keresni.
    3.: A tartalomszolgáltató a hely biztosítása mellett színsémát, max. fájlméretet is megjelöl: oda csak az ahhoz közel álló reklámok kerülhetnek.
    4.: A tartalomszolgáltató eleve kizárhat bizonyos témákat (pl. 18+ -os reklám korhatár nélküli oldalon).
    5.: Reklámszolgáltatón keresztül vezető (így számlált), de a tartalomszolgáltató által beágyazott célzott linkek az oldalon (pl. ahogy írtad: az tesztelt x termék y üzletben vásárolható/rendelhető meg).
    6.: Mindezen reklámoknak ugyanaz a hatósági felügyelet, mint a tv-ben, rádióban, újságban, plakáton, etc... megjelenő reklámok esetén...
  • gkalcso
    Adblock Plus reklám ;)
  • wraithLord
    Nincs ott semmiféle szürke négyzet, üres hely stb... Egyszerűen kiszedi a reklámot, és összepasszintódnak a szövegtestek, egyéb objektumok, mintha eredetileg is reklám nélkül lenne megszerkesztve az oldal. Nem is veszed észre, hogy volt ott eredetileg reklám. (Mivel kiesik egy objektum a többi közül, összecsúszik az egész, mintha a kiejtett objektum ott sem lett volna.)
    Jó régen használhattál reklám blokkolót. :D
  • moon08
    Nem mindenhol van upc és digi. Én augusztusig 1,5Mb-et kaptam 4e.
  • smv
    A reklám helye a legtöbb oldalon "láthatatlan"
  • Gerygrey
    En immunis vagyok a reklamokra, nem zavarnak.

Azt kifejezetten nem ertem, hogy a nagy szurke negyzet "advert blocked" felirattal miert jobb, mint barmelyik reklam?

En csak akkor hasznalnek adblock-ot, ha a reklam helye ki lenne toltve hasznos tartalommal, vagy esetleg lathatatlan lenne. Egyebkent meg, amikor 6000 Ft-ert kap az ember 130 megabites netet, nehogy mar a savszelesseg legyen a problemas... Dolgoztam mar index/origo/myvip stb latogatottsagu oldalakra szant reklamokon, eleg szigoruan elo van irva, hogy mi a savszelesseg-keret. (mobilnet az persze mas tema)
  • HeavyDee
    A cégek jobban járnak, ha valami visszafogottabb, nem rivallkodó, inkább kevésbé érdekes reklámokat tegyenek ki, mert ezzel még így is jobban járnak, minthogy az AdBlock által abszolút semmi ne jelenjen meg belőlle.

Szerintem a programot lehetne úgy tovább fejleszteni, hogy mielőtt még kitilt egy reklámot felméri annak bannernak az szín intenzitását pl., az oldal színösszeállításához is hozzámérné, és ha nagyon elüt attól (tehát idegesítő lehet annak látványa) vagy felugró ablak stb. csak akkor tiltsa ki azt.

Lehetne azt is, hogy az AdBlock -os programátorok felhasználói visszajelzések alapján kritériumokat állítanának ki a bannerek kinézetével szemben. A banner gyártóknak úgymond validáltatni kéne a bannerjaikat az AdBlock-nál, mielőtt alkalmaznák. A kritériumoknak megfelelő bannereket pedig nem tiltaná le az AdBlock.
  • smv
    Hát most ezért meg fognak lincselni a személyiségi jogok élharcosai, de:

Számomra az a jó reklám ami nem zavaró módon olyan terméket reklámoz ami engem érdekel. Ezt pedig a böngészési szokásaim elemzésével lehet csak elérni. Éppen ezért nem zavar, hogy "követ a fészbúk" meg "mindent tud rólam a google", mert cserébe nem mszp és intimbetét reklámokat kapok.

A másik, hogy a banneres az oldal témájához nem illő reklámozás megint fail. Ha egy esküvői honlapot nézek akkor az oldalon legyenek esküvői szolgáltatók akik ajánlják magukat, de ne villogjon egy válóperes ügyvéd, vagy az audi Asok bannere, mert nem azért mentem arra az oldalra, hogy autót vegyek.

A harmadik pedig, hogy a reklámokat az oldalba integrálni sokkal találóbban és jobban is lehetne mint villogó bannerekkel. Egy az autókról szóló cikk végén, "Nézd meg az árajánlatokat" felirat, vagy ha egy telefonról olvasok akkor "ez a telefon megvehető itt és itt".
  • Vorpal
    A vicces az, hogy egy nagy forgalmú oldalnál is elenyésző hasznot hoznak -.-
    Semmi baj nicns azzal, ha az emberek felemelik ez ellen a hangjukat, a weboldlak tulajdonosai inkább adjanak minőségesebb szolgáltatást mintsem, hogy reklámból szépen kiegészítsék a bevételeiket
  • Tetsuo
    Minosegi reklam jelenleg nem letezik.
  • atomjani
    Valóban elég szépen lassította az Adblock a böngészőt. Ez az Abdan Firefox alatt is használható és jól állítható.
  • Laza
    Engem nem zavar, ha a b9ngészőm letölti a reklámokat, csak ne lássam :)
    Egy rakat oldalt szétb..sz a sok össze-vissza villogó reklám, aminek kb semmi értelme, mert sohasem mutattak még nekem olyasmit ezek a vackok, amire ráharaptam volna.
  • Narxis
    Azt is meg lehet említeni, hogy ezeken a hirdetéseken keresztül már többször fertőzött valamilyen vírus is mert baszták ellenőrizni, hogy mit hirdetnek.

Jó reklám:

-nem használja túlzottan a gép erőforrásait és sávszélességét(pl. mobilinternet miatt)
    -nem kurva nagy, annyira már, hogy széthúzza a szöveget amit olvasok, legyen egy szabvány méret
    -nem felugró hirdetés ahol a bezárás gomb jól el van rejtve

Én leszek az angol király ha ezeken változtatnak, szinte mindegyik azért van, hogy felkeltse a netező figyelmét.
  • mykrisz
    Én évek óta nem használom, mert lassítja a böngészőt... Van helyette jobb kiegészítő, ajánlom mindenkinek: ADBAN
  • atomjani
    Sajnos azokat is tiltja, amiket nem kellene. Az is előfordul, hogy minőségi hirdetést is blokkol, ami esetleg érdekelne engem. Na pont ezek miatt nem használom.
    Inkább kéne ilyen funkció benne, hogy a reklám sarkában lenne egy tiltás jel. Ha erre rákattintok, akkor többé már nem lesz látható az a reklám.
  • moon08
    Akkor elnézést!
    Tele van a tököm az ilyen reklámoktól. Amúgy az sg-en nem is zavaróak csak ezek a szövegbe ágyazott felugró buborékok.
    Másképp is tolhatják, írjanak cikket bizonyos termékekről és ha akarom elolvasom.
  • wraithLord
    Én (is) elsősorban azért tiltom le a reklámokat, mert lassítják a böngészést, feleslegesen dolgoztatják a gépet... és sokszor erőszakosan tolják magukat a képembe az oldal hasznos tartalmának (amiért annak az oldalnak a címét írtam be a címsávba és nem mást... :)) rovására.
    Pl. a Google szöveges (és esetleg személyre szabott) reklámjai nem zavarnak, nem is tiltom le őket. És ami a lényeg: furcsamód, azokat is észreveszem attól függetlenül, hogy nem feltűnőek, nem ugrálnak külön ablakban a pofámba, nem tolják ki az oldalról vagy szabdalják fel az oldalon az információt/cikket, hírt, amire kíváncsi voltam. :)
  • llax
    Aki képes beüzemelni, majd finomhangolni egy reklámszűrőt, egyébként sem reklámok alapján vásárol. Ha kell neki valami akkor KERES, olvas, összehasonlít, etc...
  • DjDano
    El sem tudom képzelni, hogy valaki képes enélkül is netezni... Épp a minap próbaképpen kikapcsoltam egy időre, de kész kínszenvedés volt. Egyébként az összes internetezőhöz viszonyítva bizony sokkal többen vannak azok akik nem használnak reklámblokkolót, tehát nincs mitől parázniuk a hirdetőknek.
  • llax
    Erre lenne egy egyszerű megoldás (persze nagyon sokan morognának is ilyen miatt):

Az Artisjus CD-DVD-Flash tároló matricájához hasonló módon a netkapcsolatok után beszedni valami (minimális) díjat, azt szétosztani a hazai hivatalos tartalomszolgáltatók között, a látogatottságnak megfelelő arányban. Csak nem olyan rabló (palota, extrém összegek zsebre tétele működési költség címszó alatt) módon ahogy azt az Artisjus teszi...
  • kiralysanyi
    "ötletük sincs arra, hogy szoftveresen miként tudnák megkülönböztetni egymástól a jó, érdekes, ötletes hirdetéseket és a rossz, idegesítő ajánlatokat."

Baromi egyszerű, csinálnak hozzá invertált szűrőket. A megfelelő minőségű tartalmat (ami nem feltétlenül reklám, én pl. blokkolom az összes facebook szkriptet) regisztráltatja a hirdető a cégnél, ezek pedig mindenképp megjelennek. Ha pénzt is kérnének ezért, akkor lenyomhatnák a google-t a reklámpiac csúcsáról :)
  • andrisbandi
    Adblock Plus
    - nagyon szeretem!

Ez a hiszti, a reklámozók részéről nevetséges! Majd ha a gondolkozás lesz az erősségük, és olyan hírdetéseket tolnak az arcunkba ami érdekel is, akkor talán kíváncsiak leszünk rájuk.

Ez az "erőből" reklámozás, magától értetődően hozta magával a "reklám kiütő" progit. Hatás- ellenhatás.
    :-)
  • fergusonpapa
    grat neked is :DD

amin épp kommentelsz sehol nem lenne reklámok nélkül.

Az emberek azt hisszik vannak robotok akik csak ugy irkának nekik cikekket és tartalmat h neki jó legyen? :D
    Ingyen élés magasfokon.

Az elöttem szoloknál meg egyetértek az agresivv reklámnak.ugygondolom 1 banner és 3-4 kisebb oldla hirdetésnél nem kell több,de például a legnagyobb sport oldalunkon kb 50en van még a hátér is hirdetés ezt hivják undoritonak azt ajánlom is h tiltsa az ember.

• fergusonpapa
    Fail..én nem hazsnálók semmit,ezt az sg-tette bele a szövegkörnyezetbe és kommentbe.öket piszkáld ne engem.
  • hiddin
    A reklámok tök jók és hasznosak...csak ne nekem kelljen nézni őket.
  • syn7h37ic
    Ez így igaz. A legmocskosabb, és legzavaróbb egy élő közvetítésbe beleb...ni a rohadt reklámjaikat. TV spam.
  • Vogel
    A legnagyobb találmány mióta számtech létezik! Nem tudnék létezni e nélkül.
  • dyra
    régebben használtam én újabban szolidáris vagyok a weblapok készítőivel és beengedem a reklámokat. Azonban rengeteg weblap mostanra a felülete 40 - 50 vagy még nagyobb százalékán reklámok vannak. Egyszerűen zavaró és olvashatatlan mióta nem használok reklám szűrőt ezeket az oldalakat egyszerűen kilövöm. A Google tehetne ez ellen valamit, hiszen a legtöbb oldal az ő reklám programját használja. Nem értem miért engedik, hogy a tartalmat ennyire kiszorítsa a reklám. Szóval amíg ennyire pofátlan szinten megy a reklámozás addig bizony nagyon is érthető, hogy a felhasználók őrömmel használják az Adblock progit.
  • Cat #6
    Az egész médiaipar válságban van a bevételek elmaradása miatt. Az interneten nem fizetnek az emberek a tartalmakért, és hiába van tizszer, százszor annyi olvasója egy netes újságnak, mint akár ugyanannak a nyomtatottnak, a nyomtatott még ma is jóval több bevételt termel.

Amit látsz tartalmat a neten az vagy veszteséges, vagy keresztfinanszírozott. Az origo/index több tizmilliós veszteséget okoz a gazdájának, csupán politikai szempontok, jövőbeli várakozások és a tőkeerős tulajdonosok tartják őket életben. A kisebbeknél még rosszabb a helyzet abban a tekintetben, hogy náluk ilyen tényezők nincsenek is.

Ezek után az olvasók panaszkodhatnak, hogy "nincs minőségi tartalom", "elmaradnak az oknyomozó cikkek", "nincs hirmagyarázás", stb., de ezeket egyszerűen a cégek nem tudják miből kifizetni, illetve nem éri meg ilyet gyártani. Magyarországon ráadásul borzasztó erős a külföld elszívó hatása (Facebook, Google AdSense, Youtube stb.), ezek lapátolják ki a pénzt az országból.

Olvasnivaló:
    http://onlinemarketing.blog.hu/2011/07/25/penz_az_ablakban_2

http://doransky.hu/?p=2152

• moon08
    Meg az olyan zavaró reklámok tiltására is tökéletes mint amit te használsz. Iszonyúan idegesítő, hogy amikor véletlenül megáll rajta az egér akkor feljön egy buborék és zavar az olvasásban. Ez a minőségi reklámtól számomra nagyon távolinak tűnik! Marad az Adblock! :)
  • Zotya84
    A szar reklámokat igenis el kell tüntetni. Lehet úgy is reklámozni, hogy szépen belesimuljon a tartalomba, azokat én sem kapcsolom ki, mert nem zavar az oldal böngészése közben, viszont észrevehető. Viszont a villogó flash dolgoknál nincs is idegesítőbb... Én is megértem, hogy az oldalak is pénzből élnek, de hogy más példát mondjak: sohase fogok már airwaves rágót és hankook tyre-t venni, mert belerondítják a forma1 közepébe őket, és azt a két órát igazán ki tudnám bírni nélkülük. Úgyhogy a reklámozási kultúrának még van hova fejlődnie, és majd ha az normalizálódott elvárhatod tőlem, hogy ne használjam. De addig...

(És aki még mindig 1,5-2 megás neten lóg annak már az oldal betöltődési idejáén is látszik, ha vannak reklámok.)
  • ADAMEX9
    Van egy egészséges reklámszint ami még nem zavarja az embereket, de nem egyszer futottam már bele olyan reklámba amit nem tudtam 'kiikszelni'. Egyszerűen egy lap feletti réteg volt, és ha végignézted és rányomtál az X-re akkor újra kezdte a reklámot. Csak az oldal befrissítésével lehetett eltűntetni. Nah ilyenekre tökéletes az AdBlock.

Valahogy tényleg okosítani kéne a szoftvert, hogy tudja szűrni a hirdetéseket az alapján, hogy mennyire zavaró.
  • fergusonpapa
    hogy látod a minöségi reklámot ha alaból minden tiltva van ;)

fail fail fail.

Minöségi tartalmakat adó oldalak 80-90% pénzt vár a tartalomért,rengeteg emebrek ezis ugyanoylan munka ugyanugy megfizetik.ezzel a szarral meg csak oldaltámogatását vonjuk meg hiszen igyen kapunk mindent csak elkel visleni egykét reklámot.ami manapság egyre jobban relevánsabb szóval még hasznunkra is leet.

nem beszélve olyan cégekröl vagy oldakról amelyek netes hirdetést választották mert mondjuk nincsenek milioi tvben hirdetni..

szóval valamit valamiért,persze megértem mikor vannak weboldalak amelyeken gusztustalanul soka reklám azt énis rühelem.

de reklám nélkül nincs sg.hu se mondjuk...

nem igaz h ennyit nem birnak megérteni az emberek.
  • Teppik Amon
    Áldassék Vlagyimir Palant neve és az ő Adblokjánek minden bitje!