Megváltoztatná a reklámipar gondolkodását az Adblock Plus fejlesztõje

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

smv
A reklám helye a legtöbb oldalon "láthatatlan"

Starcraft + Diablo III - esemve

Gerygrey
En immunis vagyok a reklamokra, nem zavarnak.

Azt kifejezetten nem ertem, hogy a nagy szurke negyzet "advert blocked" felirattal miert jobb, mint barmelyik reklam?

En csak akkor hasznalnek adblock-ot, ha a reklam helye ki lenne toltve hasznos tartalommal, vagy esetleg lathatatlan lenne. Egyebkent meg, amikor 6000 Ft-ert kap az ember 130 megabites netet, nehogy mar a savszelesseg legyen a problemas... Dolgoztam mar index/origo/myvip stb latogatottsagu oldalakra szant reklamokon, eleg szigoruan elo van irva, hogy mi a savszelesseg-keret. (mobilnet az persze mas tema)
A cégek jobban járnak, ha valami visszafogottabb, nem rivallkodó, inkább kevésbé érdekes reklámokat tegyenek ki, mert ezzel még így is jobban járnak, minthogy az AdBlock által abszolút semmi ne jelenjen meg belõlle.

Szerintem a programot lehetne úgy tovább fejleszteni, hogy mielõtt még kitilt egy reklámot felméri annak bannernak az szín intenzitását pl., az oldal színösszeállításához is hozzámérné, és ha nagyon elüt attól (tehát idegesítõ lehet annak látványa) vagy felugró ablak stb. csak akkor tiltsa ki azt.

Lehetne azt is, hogy az AdBlock -os programátorok felhasználói visszajelzések alapján kritériumokat állítanának ki a bannerek kinézetével szemben. A banner gyártóknak úgymond validáltatni kéne a bannerjaikat az AdBlock-nál, mielõtt alkalmaznák. A kritériumoknak megfelelõ bannereket pedig nem tiltaná le az AdBlock.
smv
Hát most ezért meg fognak lincselni a személyiségi jogok élharcosai, de:

Számomra az a jó reklám ami nem zavaró módon olyan terméket reklámoz ami engem érdekel. Ezt pedig a böngészési szokásaim elemzésével lehet csak elérni. Éppen ezért nem zavar, hogy "követ a fészbúk" meg "mindent tud rólam a google", mert cserébe nem mszp és intimbetét reklámokat kapok.

A másik, hogy a banneres az oldal témájához nem illõ reklámozás megint fail. Ha egy esküvõi honlapot nézek akkor az oldalon legyenek esküvõi szolgáltatók akik ajánlják magukat, de ne villogjon egy válóperes ügyvéd, vagy az audi Asok bannere, mert nem azért mentem arra az oldalra, hogy autót vegyek.

A harmadik pedig, hogy a reklámokat az oldalba integrálni sokkal találóbban és jobban is lehetne mint villogó bannerekkel. Egy az autókról szóló cikk végén, "Nézd meg az árajánlatokat" felirat, vagy ha egy telefonról olvasok akkor "ez a telefon megvehetõ itt és itt".

Starcraft + Diablo III - esemve

Vorpal
A vicces az, hogy egy nagy forgalmú oldalnál is elenyészõ hasznot hoznak -.-
Semmi baj nicns azzal, ha az emberek felemelik ez ellen a hangjukat, a weboldlak tulajdonosai inkább adjanak minõségesebb szolgáltatást mintsem, hogy reklámból szépen kiegészítsék a bevételeiket

- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...

Tetsuo
Minosegi reklam jelenleg nem letezik.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Valóban elég szépen lassította az Adblock a böngészõt. Ez az Abdan Firefox alatt is használható és jól állítható.

Érdekes és poénos cikkeim: http://kovacsjanos.com

Laza
Engem nem zavar, ha a b9ngészõm letölti a reklámokat, csak ne lássam :)
Egy rakat oldalt szétb..sz a sok össze-vissza villogó reklám, aminek kb semmi értelme, mert sohasem mutattak még nekem olyasmit ezek a vackok, amire ráharaptam volna.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Narxis
Azt is meg lehet említeni, hogy ezeken a hirdetéseken keresztül már többször fertõzött valamilyen vírus is mert baszták ellenõrizni, hogy mit hirdetnek.

Jó reklám:

-nem használja túlzottan a gép erõforrásait és sávszélességét(pl. mobilinternet miatt)
-nem kurva nagy, annyira már, hogy széthúzza a szöveget amit olvasok, legyen egy szabvány méret
-nem felugró hirdetés ahol a bezárás gomb jól el van rejtve

Én leszek az angol király ha ezeken változtatnak, szinte mindegyik azért van, hogy felkeltse a netezõ figyelmét.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Én évek óta nem használom, mert lassítja a böngészõt... Van helyette jobb kiegészítõ, ajánlom mindenkinek: ADBAN

Sajnos azokat is tiltja, amiket nem kellene. Az is elõfordul, hogy minõségi hirdetést is blokkol, ami esetleg érdekelne engem. Na pont ezek miatt nem használom.
Inkább kéne ilyen funkció benne, hogy a reklám sarkában lenne egy tiltás jel. Ha erre rákattintok, akkor többé már nem lesz látható az a reklám.

Érdekes és poénos cikkeim: http://kovacsjanos.com

moon08
Akkor elnézést!
Tele van a tököm az ilyen reklámoktól. Amúgy az sg-en nem is zavaróak csak ezek a szövegbe ágyazott felugró buborékok.
Másképp is tolhatják, írjanak cikket bizonyos termékekrõl és ha akarom elolvasom.
wraithLord
Én (is) elsõsorban azért tiltom le a reklámokat, mert lassítják a böngészést, feleslegesen dolgoztatják a gépet... és sokszor erõszakosan tolják magukat a képembe az oldal hasznos tartalmának (amiért annak az oldalnak a címét írtam be a címsávba és nem mást... :)) rovására.
Pl. a Google szöveges (és esetleg személyre szabott) reklámjai nem zavarnak, nem is tiltom le õket. És ami a lényeg: furcsamód, azokat is észreveszem attól függetlenül, hogy nem feltûnõek, nem ugrálnak külön ablakban a pofámba, nem tolják ki az oldalról vagy szabdalják fel az oldalon az információt/cikket, hírt, amire kíváncsi voltam. :)
Aki képes beüzemelni, majd finomhangolni egy reklámszûrõt, egyébként sem reklámok alapján vásárol. Ha kell neki valami akkor KERES, olvas, összehasonlít, etc...
DjDano
El sem tudom képzelni, hogy valaki képes enélkül is netezni... Épp a minap próbaképpen kikapcsoltam egy idõre, de kész kínszenvedés volt. Egyébként az összes internetezõhöz viszonyítva bizony sokkal többen vannak azok akik nem használnak reklámblokkolót, tehát nincs mitõl parázniuk a hirdetõknek. <#bdead>

Erre lenne egy egyszerû megoldás (persze nagyon sokan morognának is ilyen miatt):

Az Artisjus CD-DVD-Flash tároló matricájához hasonló módon a netkapcsolatok után beszedni valami (minimális) díjat, azt szétosztani a hazai hivatalos tartalomszolgáltatók között, a látogatottságnak megfelelõ arányban. Csak nem olyan rabló (palota, extrém összegek zsebre tétele mûködési költség címszó alatt) módon ahogy azt az Artisjus teszi...
"ötletük sincs arra, hogy szoftveresen miként tudnák megkülönböztetni egymástól a jó, érdekes, ötletes hirdetéseket és a rossz, idegesítõ ajánlatokat."

Baromi egyszerû, csinálnak hozzá invertált szûrõket. A megfelelõ minõségû tartalmat (ami nem feltétlenül reklám, én pl. blokkolom az összes facebook szkriptet) regisztráltatja a hirdetõ a cégnél, ezek pedig mindenképp megjelennek. Ha pénzt is kérnének ezért, akkor lenyomhatnák a google-t a reklámpiac csúcsáról :)
Adblock Plus
- nagyon szeretem!

Ez a hiszti, a reklámozók részérõl nevetséges! Majd ha a gondolkozás lesz az erõsségük, és olyan hírdetéseket tolnak az arcunkba ami érdekel is, akkor talán kíváncsiak leszünk rájuk.

Ez az "erõbõl" reklámozás, magától értetõdõen hozta magával a "reklám kiütõ" progit. Hatás- ellenhatás.
:-)
fergusonpapa
grat neked is :DD

amin épp kommentelsz sehol nem lenne reklámok nélkül.

Az emberek azt hisszik vannak robotok akik csak ugy irkának nekik cikekket és tartalmat h neki jó legyen? :D
Ingyen élés magasfokon.

Az elöttem szoloknál meg egyetértek az agresivv reklámnak.ugygondolom 1 banner és 3-4 kisebb oldla hirdetésnél nem kell több,de például a legnagyobb sport oldalunkon kb 50en van még a hátér is hirdetés ezt hivják undoritonak azt ajánlom is h tiltsa az ember.

www.icewebhu

fergusonpapa
Fail..én nem hazsnálók semmit,ezt az sg-tette bele a szövegkörnyezetbe és kommentbe.öket piszkáld ne engem.

www.icewebhu

A reklámok tök jók és hasznosak...csak ne nekem kelljen nézni õket.
Ez így igaz. A legmocskosabb, és legzavaróbb egy élõ közvetítésbe beleb...ni a rohadt reklámjaikat. TV spam.

Vogel
A legnagyobb találmány mióta számtech létezik! Nem tudnék létezni e nélkül.

régebben használtam én újabban szolidáris vagyok a weblapok készítõivel és beengedem a reklámokat. Azonban rengeteg weblap mostanra a felülete 40 - 50 vagy még nagyobb százalékán reklámok vannak. Egyszerûen zavaró és olvashatatlan mióta nem használok reklám szûrõt ezeket az oldalakat egyszerûen kilövöm. A Google tehetne ez ellen valamit, hiszen a legtöbb oldal az õ reklám programját használja. Nem értem miért engedik, hogy a tartalmat ennyire kiszorítsa a reklám. Szóval amíg ennyire pofátlan szinten megy a reklámozás addig bizony nagyon is érthetõ, hogy a felhasználók õrömmel használják az Adblock progit.

Az egész médiaipar válságban van a bevételek elmaradása miatt. Az interneten nem fizetnek az emberek a tartalmakért, és hiába van tizszer, százszor annyi olvasója egy netes újságnak, mint akár ugyanannak a nyomtatottnak, a nyomtatott még ma is jóval több bevételt termel.

Amit látsz tartalmat a neten az vagy veszteséges, vagy keresztfinanszírozott. Az origo/index több tizmilliós veszteséget okoz a gazdájának, csupán politikai szempontok, jövõbeli várakozások és a tõkeerõs tulajdonosok tartják õket életben. A kisebbeknél még rosszabb a helyzet abban a tekintetben, hogy náluk ilyen tényezõk nincsenek is.

Ezek után az olvasók panaszkodhatnak, hogy "nincs minõségi tartalom", "elmaradnak az oknyomozó cikkek", "nincs hirmagyarázás", stb., de ezeket egyszerûen a cégek nem tudják mibõl kifizetni, illetve nem éri meg ilyet gyártani. Magyarországon ráadásul borzasztó erõs a külföld elszívó hatása (Facebook, Google AdSense, Youtube stb.), ezek lapátolják ki a pénzt az országból.

Olvasnivaló:
http://onlinemarketing.blog.hu/2011/07/25/penz_az_ablakban_2

http://doransky.hu/?p=2152

moon08
Meg az olyan zavaró reklámok tiltására is tökéletes mint amit te használsz. Iszonyúan idegesítõ, hogy amikor véletlenül megáll rajta az egér akkor feljön egy buborék és zavar az olvasásban. Ez a minõségi reklámtól számomra nagyon távolinak tûnik! Marad az Adblock! :)
A szar reklámokat igenis el kell tüntetni. Lehet úgy is reklámozni, hogy szépen belesimuljon a tartalomba, azokat én sem kapcsolom ki, mert nem zavar az oldal böngészése közben, viszont észrevehetõ. Viszont a villogó flash dolgoknál nincs is idegesítõbb... Én is megértem, hogy az oldalak is pénzbõl élnek, de hogy más példát mondjak: sohase fogok már airwaves rágót és hankook tyre-t venni, mert belerondítják a forma1 közepébe õket, és azt a két órát igazán ki tudnám bírni nélkülük. Úgyhogy a reklámozási kultúrának még van hova fejlõdnie, és majd ha az normalizálódott elvárhatod tõlem, hogy ne használjam. De addig...

(És aki még mindig 1,5-2 megás neten lóg annak már az oldal betöltõdési idejáén is látszik, ha vannak reklámok.)

Van egy egészséges reklámszint ami még nem zavarja az embereket, de nem egyszer futottam már bele olyan reklámba amit nem tudtam 'kiikszelni'. Egyszerûen egy lap feletti réteg volt, és ha végignézted és rányomtál az X-re akkor újra kezdte a reklámot. Csak az oldal befrissítésével lehetett eltûntetni. Nah ilyenekre tökéletes az AdBlock.

Valahogy tényleg okosítani kéne a szoftvert, hogy tudja szûrni a hirdetéseket az alapján, hogy mennyire zavaró.

www.adamexdesign.hu

fergusonpapa
hogy látod a minöségi reklámot ha alaból minden tiltva van ;)

fail fail fail.

Minöségi tartalmakat adó oldalak 80-90% pénzt vár a tartalomért,rengeteg emebrek ezis ugyanoylan munka ugyanugy megfizetik.ezzel a szarral meg csak oldaltámogatását vonjuk meg hiszen igyen kapunk mindent csak elkel visleni egykét reklámot.ami manapság egyre jobban relevánsabb szóval még hasznunkra is leet.

nem beszélve olyan cégekröl vagy oldakról amelyek netes hirdetést választották mert mondjuk nincsenek milioi tvben hirdetni..

szóval valamit valamiért,persze megértem mikor vannak weboldalak amelyeken gusztustalanul soka reklám azt énis rühelem.

de reklám nélkül nincs sg.hu se mondjuk...

nem igaz h ennyit nem birnak megérteni az emberek.

www.icewebhu

Teppik Amon
Áldassék Vlagyimir Palant neve és az õ Adblokjánek minden bitje!

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

← ElőzőOldal 2 / 2