368
  • shaddam
    Na ácsi free to play és mikrotranzakciók.Ennél az enyészet is jobb út(az nvidia is biztos véletlenül gyúr tabletokra)
  • Zero 7th
    Persze, persze. Mi az, amit PC-n nem tudsz megcsinálni, de Mac-en igen?

Én hidakat tervezek PC-n, nekem kell a kraft játékra, és kell a kompatibilitás és a sokoldalúság a munkához. Megtehetem ezt PC-n, vagy háromszoros áron mac+konzol kombóval, sokkal kényelmetlenebbül.
    Azt elhiszem, hogy kurvajól tudtok cikket írni, zenét keverni, meg videót vágni mac-en, és kurvajól mutat a kávézóban vagy a buliban ha ezzel jelensz meg, de én hidakat tervezek, és szophatnám a víziló faszát macen a windows emulálással, mert a programok sajnos windowsosak, az építőipar kicsit keveset foglalkozik a divattal, és nem annyira a villantásra helyezi a hangsúlyt, hanem inkább a kézzelfogható eredményekre.
  • Mat666
    Jó volt olvasni ezt a cikket évekig kellet olvasni hogy a konzol mekkora király azt most kiderül hogy hanyatlóban van hoppá.
    Ami a PC illeti számolni kellet volna azzal is hogy a Pc bevételének nagy részét a játékok generálják mert az ember azért cserél le jó dolgokat proci videokari stb.. hogy az új gameék menjenek a Pc-nek ez volt a titkos fegyverük és ez is marad a jövőben is.
  • paraszgyerek
    Nem is értem igazán miről megy itt a szócsata. Szerintem van létjogosultsága a konzolnak, macnek, pc-nek, az összes forgalomban levő oprendszernek és a mobil kütyüknek is. Miért? Egyszerűen azért mert vannak emberek akik megveszik őket, és ez nem azt jelenti hogy ezeknek az embereknek vagy egy csoportjuknak bármilyen képességbeli problémájuk lenne.

Az én meglátásom az hogy nem attól lesz valaki jó informatikus mert ezt vagy azt jól tudja szidni, hanem hogy a meglévő technikai eszközökből mit tud kihozni. Egész más lenne ennek akár ennek a vitának is a menete...
  • bah
    Mi az a konzol? Az olyan mint a terminál?
  • stockhouse
    igazi magyar mentaliti, fogalma sincs miről beszél, de azt teljes szenvedéllyel teszi. mac munkaeszköz amit bizonyít hogy komoly studiókban csak mac van, és konzol meg dedikált szórakoztató központ, na ezek tények, nem pedig a makogás és mellébeszélés amit itt megy.
  • narumon
    "Ki kell hogy ábrándítsalak de egy 6 éves gép már vért hugyozik hogy az ember a facebookját meg tudja nyitni vele."

Ki kell hogy ábrándítsalak, de mivel ezzel foglalkozom nap mint nap beszélek emberekkel. Hidd el hogy símán ilyen géppel neteznek nagyon sokan.

"Notebook a mobilitás miatt kell de azok is minimum 100k+-ban vannak amiből kijön bőven egy gamer pc"

Igen kijönne, de ez nem választás kérdése. A munka vagy egyéb miatt szükség van a notira, tehát nem az a kérdés, hogy mit vesznek HELYETTE hanem, hogy mit vesznek MELLÉ! És ez bizony nagyon nagy különbség.
  • narumon
    "Na most hangosan felröhögtem. Magyarázd már meg, hogy az, hogy 2008-tól KEZDETT fellendülni a PC piac, és utána ez javuló tendenciát mutat, az lényegtelen, AZÉRT mert 2008 és 2009 közt kicsi volt a növekedés."

2008-tól? Szerintem megnézel egy régebbi chartot ott sem csökkent.

"Hülyébb vagy, mint elsőre látszik rajtad."

Na erre inkább nem írok semmit....
  • SlickAdam
    hat nem? magyar ember mindig az arany uton jar.:)
  • Zero 7th
    Igazad van, sokkal jobb egy túlárazott, játékra alkalmatlan mac plusz egy szar konzol együtt, mint egy PC. Hülyének is megéri háromszoros áron ugyanaz...
  • Zero 7th
    Ja, gondolom élőben sokkal jobban tudnád csillogtatni a vitakészséged és a magasabb intelligenciád, ugye? Nyilvánvaló. Írásban nem lehet ezt eléggé jól...

Egyébként igen, lehet, hogy élőben a stílusom megváltozna, mert félnék attól, hogy nem csak hülye vagy, hanem még egy agresszív állat is.
  • Zero 7th
    Nem, megint csak tényeket közöltem, ami neked még egyszer sem sikerült. Mellette egy kicsit személyeskedtem is, mert megérdemled.

Tükörbe néztél már? Nézd már végig a szájbakúrt beszélgetésünket, _TE_ vagy az, aki érvek nélkül CSAK személyeskedik, faszfejkém!
  • Marko001
    Már megint csak sértegetni tudsz (ahogy mindenki mást is, biztos erre van erekciód :)), gratulálok.
    Asszem ez volt az utolsó, hogy reagáltam rád. Nem vívok IQ párbajt fegyvertelen emberrel.
    Mondjuk azért szívesen meglátogatnálak élőben is, kíváncsi lennék rá, úgy mekkora lenne a pofád okoska...
  • Ry0K3N
    És a 480p-s videókkat hogy akarod lejátszani? Sztem menny egyél egy banánt és nyugodj le. Mert az adblocker azon nem fog segíteni
  • SlickAdam
    SG-s tapasztalatok:

a magyar ember...
    - Windows alapu szamitogepet hasznal
    - es azon is jatszik
    - meggyozodese, hogy ez igy tokeletes, es minden mas szar, ha meg nem, akkor tularazott es azert szar

ertsd: iOS, OS X minden formaja szar. ami jo az a Windows es az Android. jatszani Windows 7, mely egy felsobbrendu, tokeletes jatekplatform, ami IDEIGLENESEN el van nyomva a szar-mocsok-fos Playstation es Xbox konzolok altal. DE hamarosan felragyog a nap ismet... mert az elet minden teruletet le tudja fedni a SZAMITOGEP.

• Zero 7th
    Tökmindegy, baszki, ha egy adblockert nem vagy képes felrakni, hogy a sok szar flash ne egye meg a régi géped, akkor nem való a kezedbe PC, és inkább maradj csöndben.
  • Zero 7th
    Ja, mielőtt még azt hinnéd, hogy el akarom sunnyogni a Minecraft témát meg hogy következetlen vagyok:

A Minecraftot nagyra értékelem az innováció és a sikere szempontjából, egy ilyen dolog csak PC-n képzelhető el, boxon senki nem fog egy negyedkész alfával szarakodni, és a közösség sem épülhet ki. Ezek jó dolgok.
    A csóka üzletpolitikája meg egy másik kérdés, és ezt én lehúzásnak találom. Persze, fejlesztő szemszögből nagyon ügyesen csinálja, de felhasználó oldalról ez nekem nem szimpi, ebből a szempontból pont olyan, mint a nagy kiadók. Boxos megjelenés is pontosan ugyanez, PC-n kifejleszti a technológiát, boxon pénzzé teszi. Pont, mint a nagyok. Ügyes, de nem szimpatikus.
  • Ry0K3N
    ?!?!?!?! sztem olvasd vissza
  • Zero 7th
    Ha hülye vagy a PChez, nem mérvadó amit a teljesítményéről tapasztalsz.
  • Zero 7th
    EGYETLEN dologhoz tudtál hozzászólni, és ott is rájöttél, hogy te vagy a hülye. Egy árva dolog nem volt, amire az állításaim közül reagálni tudtál volna.

Ezek után ÉN vagyok még alkalmatlan a vitára? Beléd sem szorult sok gerinc...
  • Zero 7th
    "Ez konzoloknál mindig is így volt, és valószínűleg mindig is így lesz."

Höhö, szeretnéd mi? Ha ma veszel egy konzolt, akkor biztosan a többszörösét fizeted érte, mint amennyit az a hardver ér. Kiadáskor jobban jársz, de az élettartam 6. évében kizárt.

"minden játék a legújabb hardverre íródott és fél-egy éves géppel szinte esélytelen volt játszani. "

Ilyen SOHA NEM VOLT. Hazudsz. A "nem tudom max grafikára tolni, mert szaggat" kurvára nem azt jelenti, hogy "esélytelen játszani".

" Ha 2005-ben vettem volna egy PC-t 65-ért "

Alapszabálya a PC fejlesztésnek, hogy nem konzolgeneráció-váltáskor veszel hardvert. Persze ha magadat akarod szopatni...

" de sajnos ez már a 2000 évek elején elkezdődött.

Igen, akkor kezdték átvenni a piacot a konzolok. Jól látod. Ott kezdődött a játékipar fosba fulladása. Azóta egyre gagyibb és agyatlanabb játékok jelentik a mainstreamet és a viszonyítási alapot.

"A mai játékpiac PC-n is a lövöldéből és a folytatásokból áll."

Ja, látom kurvára értesz hozzá megint.

"Nem azt mondtam, hogy ott ingyen van, hanem azt, hogy nem ingyenes Flash játékokhoz kell mérni azért."

Hol beszéltem ingyenességről? Technikai szintről beszéltem, az ingyenességet te akartad behozni valami érthetetlen oknál fogva. Akkor hasonlítsd fizetős flashjátékhoz, ha úgy jobban esik. Egyébként a különbség csak dizájn és befektetett munka mennyiségében jelentkezik, nem játékmenet vagy technikai oldalon.

"És itt nem szerepel az összes. Ráadásul Minecraft mégegyszer; jön xboxra.

Itt kezdődött a gyanúm...

" (kérdés egyáltalán indie-e ára alapján nem feltétlenül)"

Itt meg beigazolódott.

Szopjál már lovat, te fasz, órák óta beszélgetünk az indie játékokról, te meg azt sem tudod, mit jelent a szó?
    INDEPENDENT, független. Nem nagy kiadó megrendelésére fejlesztenek.
    Tökmindegy mennyibe kerül, a lényeg, hogy saját profitra, saját költségen fejlesztenek.
    Most írtad le magad teljesen, egy idióta vagy. Nem csodálom, hogy neked bejön a konzol, meg hogy azt hiszed, hogy jól jártál vele, pont az ilyen hülyéknek lett kitalálva.
  • Ry0K3N
    Úgy hogy itt van a régi gépem és szoktam használni a TV tunerje miatt onnan szedtem, kiszoptam a kisujjamból bazki.
  • Ry0K3N
    Ha ez így van akkor én nagyon örülnék egy ezresért Kings Bounty pakknak tokkal vonóval ide a polcra. Kérlek szólj ha akad ennyiért.
  • sanyicks
    Ezt a hülyeséget honnan szedted?

10 éves gépen sima a fácse ha blokkolva vannak az izgőmozgó flash reklámok..
  • Ry0K3N
    Ja persze a föld népességnövekedése miatt nő a bevétel, neked geográfusnak kellett volna menned
    "Bár akkor szerintem a konzol már 25Mrd fölött fog járni." igen azért stagnál már évek óta, nem tudnak több CoD map pack szemetet lenyomni az ember torkán meg DLC-ket
  • Ry0K3N
    Ki kell hogy ábrándítsalak de egy 6 éves gép már vért hugyozik hogy az ember a facebookját meg tudja nyitni vele. Sajnos a netezés is egyre nagyobb igényeket követel, youtube meg no comment. Sok szerencsét hozzá egy egymagos gépen fél giga rammal. Manapság kétmagos+2 giga ram a minimum ami egy asztali követelménye hogy az ember legalább netezni tudjon. Notebook a mobilitás miatt kell de azok is minimum 100k+-ban vannak amiből kijön bőven egy gamer pc. BTW a hasznát gépet meg el is lehet adni...
  • Zero 7th
    Na most hangosan felröhögtem. Magyarázd már meg, hogy az, hogy 2008-tól KEZDETT fellendülni a PC piac, és utána ez javuló tendenciát mutat, az lényegtelen, AZÉRT mert 2008 és 2009 közt kicsi volt a növekedés.

Hülyébb vagy, mint elsőre látszik rajtad.

És még én nem tudom értelmezni... beszarok.
  • narumon
    Mivel egyre több ember van a világon, így ezt még el is tudom képzelni. Bár akkor szerintem a konzol már 25Mrd fölött fog járni.
  • WoodrowWilson
    A konzol csökkenését nem tudom, honnan veszik, de a pc-s növekedés nem tűnik nagyon elrugaszkodottnak (már ha igazak az adatok). 2008-2011 között nőtt 13-ról 17 milliárdra, akkor simán elképzelhető, hogy a következő 3 éves időszakban 22-re felmegy, főleg, hogy ahogy te is mondtad, hogy 2008-2009 között csak hangyafasznyit nőtt, utána indult be.
  • ntex
    Te mondod hogy beindult a konzol vs pc vita, közben a hszedben neked is ugyanúgy ott van a beszlásod konzolos oldalról :D

Az ilyen hírek vonzák a trollokat mint a mágnes.
  • Nos
    Ezt nem egészen értem??? Én PC-ről HDTV-zek. Az mitől rosszabb, mint konzolról???
  • SlickAdam
    draga egyebkent. nem az lenne a cel, hogy olcsobban megvehesse az ember a jatekokat? de ez PSN-en vagy Live-on is igy van, bar ott szoktak rendes akciok lenni.
    plusz en szeretem ha lemezen megvan az adott szoftver vagy zene. 60 euroert Black Ops digitalisan? megjeleneskor nem volt annyi korongon! MAGYAR iTunes: 1 euro / dal? vicc. foleg itt.:D
  • Marko001
    Felesleges bármiféle érvelés, mert téged úgy sem tudlak meggyőzni semmiről (már nem is akarlak).
    Igen, az írásaid alapján többre tartom magam nálad erkölcsileg.
    Nem néztem volna ki belőled, hogy ennyi idős vagy.... :)
    A személyeskedést meg te kezdted (#194), nem én.
    OFF vége.
  • narumon
    "Igazából a Steam is rengeteget tett érte, hogy ez a tendencia folytatódjon. Steam akciók keretein belül sokszor 2-10 euróért vagy dollárért lehet kapni a prémium kategóriás játékokat. Nincs telepítés, mert a Steam kliens mindent elvégez, egyre több és kényelmesebb szolgáltatás... Az érv, hogy PC-s játékokhoz informatikusnak kell lenni, egyre kopottabb. "

Igazából én folyamatosan nézem Steamet, de még soha nem vettem rajta semmit, mert még akcióval is drágább mint ha szép cds/dvds/dobozos játékot veszek. Akkor meg inkább az utóbbi, jól mutatnak a számítógép mellett a polcon...
  • FoodLFG
    "jaj jaj dehát pécépre sok a warez" by kontrollert n00bok
    Head Shot! :DD
  • narumon
    "De olcsóbb, csak sok ember azt felejti el hogy nem csak gamingre használja az ember az asztali gépét, gondolom te is konzolról netezel. "

Ha hiszed ha nem, van aki 5-8 éves géppel netezik, rengetegen notebookról neteznek, kurvasokan netbookról neteznek. Ezeket nem fillér felbővíteni hanem komplett hardvercsere.
  • ktamas74
    Erre gondolsz? :)
    http://www.pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/majus-31-ere-tervezik-a-playstation-network-ujrainditasat.html

Minazonáltal szükség van egy játék-célhardverre, csak nem a jelenlegi formájában.
    Sőt, mondok jobbat. Én a jövőt a cloud-alapú játékokban látom, ami egy sima böngészőből játszható, de erre még éveket kell várni. Így legalább megszabadulhatnánk a gyökér cheaterektől is.

• narumon
    "Azért ez már igen veszélyes szintű kognitív disszonancia, barátom. Azt azért elég nehéz letagadni, hogy a 2008-2011 időszak kis zöld csíkocskája egyre magasabbra megy..."

Akkor nézd meg szépen megint az ábrát. 2008-2009 között hangyafasznyit nőtt, ennek ellenére, 2012-től (tehát jövőre) ennél sokkal meredekebb emelkedést rajzoltak be, és ugyanebben az időben a konzolt elkezdték lefele vinni mert csak, pedig idén sem áll rosszul. Az már csak hab a tortán, hogy 2013 körül bevallottan itt lesz az új generáció, de ők attól még lefele húzzák a piacot. És akkor ha megint megnézted és ÉRTELMEZTED is, majd megint beszélünk.
  • H3nG
    jah oda rángatja a kamerát :D nagyon bosszanto ^^
  • astrobal
    akkor remélem az is igaz lesz újra, hogy a fejlesztők pc-re írják majd a játékokat és onnan lesz konzolra portolva és nem fordítva, mint ahogy mostanában is van, pl nincs rendes egérkezelés meg hasonló finomságok..