368
-
Zero 7th #328 Nekem az asztali gépem mellett van egy 1.6GHz-es PentiumM és egy 300Mhz-es P1-es laptopom. Mindkettőn lehetséges netezni. Az egymagos 1.6-oson teljesen normálisan, youtubbal, bármivel.
Mindkettő több, mint 6 éves. -
ppista #327 Egy idióta jelen. Mondjuk én már próbáltam egérrel is, de rohadtul nem ment. Igaz,a N64-es Goldeneye óta nem igazán játszottam már pc-n fps-t. -
EnxTheOne #326 Hát azért egy nvidida 98000000000000 GT nem ártana az only pc arma 3 mellé. :D
-
#325 Jah 1.5évente:D:D HAVER 3ÉVE NEM VETTEM CSAK EGY 10RUGÓS HASZNÁLT VGA-t, MÉGIS TUDOK MINDENNEL JÁTSZANI. TEMEG ELMENTÉL ÉVENTE ÚJ BOXÉRT, MERT ÁLLANDÓAN MEGSÜLT A SZAROD. -
#324 Pontosan ilyen húzások miatt nem veszek almás gagyit. Ez jól becsomagolt takony az egész. -
dzsagon #323 Létezik olyan idióta aki egér nélkül játszik fps-t? -
gforce9 #322 Sokszor eltemették már a pc-t, de hát csak nem akar megdögleni :) A kedves konzolgyártók, illetve a konzolok fanatikus rajongói azt nem veszik figyelembe, hogy számítógép mindenhol van ami 1 alap vga-val játékra alkalmassá tehető és rengeteg ingyenes játék van rá és a fizetősök is általában olcsóbbak. Többszöröse a játékkínálat bármilyen konzollal szemben. Arra alapozni, hogy az emberek majd veszenk külön egy konzolt, hogy a játék soha ne döcögjön egy kicsit sem, vagy épp mert van benne blueray.... hát eléggé túlzó optimizmus volt. Az ismerőseim körében kb 3 embernek van jelenlegi generációs konzolja és uyganennyinek blueray lejátszója. Persze a 2 között van átfedés mert 2 konzol ps3. A többiek meg leszarják, mind a konzolt, mind pedig a bluerayt. Egyrészt mert nem engedhetik meg maguknak, másrészt minek? Ott a pc úgyis, játék arra is van. Az meg hogy egy alap PC-n nem fut a gta4 vagy épp a witcher2? Szintén letojják, mert az elmúlt 5-10 évből is annyiféle játékból tudnak szemezgetni, hogy mindenki talál magának kedvére valót. -
#321 Ha rám hallgatsz nem veszel sem imacet sem minit. Szutyok laptop alkatrészekből összeállított asztali dísz mindkettő.Teljesítményben meg sem közelíti az normál PC alkatrészekből összerakott gépet.Ráadásul árban is el vannak nagyon szállva.Én csak tudom, mert volt nekem ilyenem.Soha többet nem veszek semmilyen almás terméket. -
Ry0K3N #320 nézd meg jobban azt a diagrammot te hígagyú troll -
#319 Miért már vezető lett?Ja hogy a diagram azt jósolja a madarak röptéből... -
szasz85 #318 ALL HAIL PC !
-
sathinel #317 pl NCsoft játékfejlesztőkre gondoltam. -
Ry0K3N #316 A kistigrisek köztük D.Korea fejlődésének nem sok köze van az MMO-khoz. Csak annyi hogy sokan MMO-znak az országban. -
sathinel #315 Stream? igen olcsó és jogtiszta. A boltban ps3-xbox játékok sokszor minimum dupla annyiba kerülnek. Mennyit költenek játékra akkor az az idő alatt? ezt ráköltöd fejlesztésre?
Megveszem a gépet, és utánna néha fejleszted az nem durva összeg, és nem kell soha kiadnod szinte nagy összeget fejleszteni ha rendesen csinálod. Ok egy 6970 kártyáért kellene 7-8 napot dolgoznom, de mondjuk 2 év, 1.5 év után veszel még mellé egy hasonlót és elég jól elvagy. Ez minimálbér csak nem otthon. De valsz nem az otthoni hanem világviszonyban beszélünk.
A legjobban jövedelmező játékok MMORPG játékok pc-n szerintem amik rendesen hoznak a konyhára havi rendzsereséggel. Lehet látni hogy fejlődik Délkórea. Már szinte mindent ők csinálnak. -
sanyicks #314 "De ha nem lenne konzol akkor már nvidia 8600000000 Gt-nél tartanánk min. gépigénynél. :D"
Nettó marhaság. A multiplatform játékok előtt is pont nem így volt, fordítva. Nem lennének fos optimalizálatlan szar konzol átiratok, így jóval gyengébb gép is elég lenne... -
sanyicks #313 Nem kell 1,5 évente 100 ezret költeni a pc-re, csak az olyan észlények tennék mint te. Jó az ha 4 év alatt összejön az a 100 ezer ÖSSZESEN... -
#312 Total egyetertek cimbora. -
paraszgyerek #311 Még nagyobb spoiler - még egy kvarcórának is van oprendszere, ha azt a definíciót követjük hogy az op.rendszer az a szoftver, ami egyrészt a cpu/memória és perifériák kezeléséért és működtetéséért, másrészt a külvilággal való kapcsolattartásért felel.
Az egy más dolog hogy egy kvarcóránál ez be van "égetve", attól az még van. -
Ry0K3N #310 akkor miért platformvezető PC bevétel szempontjából? -
#309 Hiszi még azt valaki, hogy a PC eladások terén valaha utol fogja érni a Konzolokat multiplatform címek esetén? Ébresztő emberek.
Nemsokára jön a BF3 meg az MW3 majd lehet elemezgetni az eladási adatokat.
Egy konzolost nem hat meg az, hogy PC-n szebben néz ki esetleg ugyanaz a játék. Ő megvette mondjuk a kis Xboxát 80-100 ezerért és nem költött rá 4-5 éve csak játékokat vásárolt, míg pistike 1.5 évente elköltött minimum 100 ezret hardver fejlesztésre s játékokat meg lewarezolta.
Na ezért nem fogja sosem utolérni a PCs játékpiac a konzolost.
És most nem abból kell kiindulni, hogy Xboxra is van warez, mert ez inkább csak nálunk szempont, nyugatra nem annyira... -
Ry0K3N #308 Te nézted meg milyen azokon a gépeken? Nem? De tapasztalat nélkül pofázol mikor ki sem próbáltad? Igen. Jobb lett volna befogod a pofád. Meg más trollkodási lehetőséged még azon kívül hogy ki mit vezet a falba nincsen? Mert ez harmatgyenge volt. De egy ilyen agyilag más dimenzióban tévelygő élőlénytől nem is vártam sokat. -
atomkrumpli #307 ennek cikknek a megírása után akkor ünnepéjesen be is lehetett volna zárni azt a belterjes topikott itt az sg fórumon, mi is a címe ja megvan - "pc játékoknak leáldozott" -
cateran #306 Szomoruan, de kotelessegtudattol hajtva spolier kovetkezik: a konzolokon van op. rendszer...mar sok-sok eve van....Nagyon le vagy maradva:)
Mondjuk a hdmi a falba zsenialis, csak tobbet ne kelljen atrendezni a lakast....(ki olyan hulye, hogy 1 ilyen kabelt a falba vezet?:S) -
cateran #305 Inkabb hallgass....ekkora okorsegeket irogatni, hogy 6 eves gep megfekszik FB-tol meg nem lehet vele netezni (melohelyen, az 1ik irodaban 1 millio eves p4-es fityeg...oszt jutyubot csekkolnak rajta a kollegak)...mondjuk, ha 6 eve lett osszerakva 20 eves technologiabol, akkor persze okes... -
cateran #304 Persze-persze..arra azert befizetek 1 allohelyre 1 oszlop moge....
Aki szerint pc-re nem futoszalaggyartas megy, az vak vagy hulye...aki szerint konzolra csak agyatlan-hentelos jatekok vannak, az detto...aki szerint grafikailag 1 szinten vannak a konzolok akar a jelenlegi kozep-kozep kategorias pck-kel az szinten agyilag valahol mas dimenzioban van... -
paraszgyerek #303 Ha csak lakásdísz kell mert ronda a pc, akkor veszel egy csinos HTPC házat és beleépíted. :-)
A konzol mellett egyébként "pécésedik" a tévé is - manapság már szinte szériatartozék a tévénél is a hálózati csatlakozás, böngésző, USB csati.
Ilyen értelemben a PC jellegű gépek maradnak a "tartalomkészítés" oldalon, az összes többi eszköz lesz "tartalomfogyasztó".
Radikális lépést majd talán az hoz amikor elkezdenek desktop gépeket is tömegével virtualizálni - persze ez nem holnap lesz és egy másik vitát is megér.
-
sathinel #302 [URL=http://www.youtube.com/watch?v=s8EZwyZ0Kts]"gyenge pc"[/URL] ha már van pénzem inkább ilyenre költeném:D Bár ehhez a mac is olcsó bóvli szerintem:D -
#301 "mac munkaeszköz amit bizonyít hogy komoly studiókban csak mac van"
Ez inkább azt bizonyítja, hogy a komoly stúdiókban sok fölösleges pénz van :)
Szemezgetek az iMac-kel, mert kurvára tetszik, a lakás dísze lehetne (a nappaliban van a gép, mert 2011-ben szerintem ott a helye, akármilyen ronda) de kb ez az egyetlen reális érv mellette. Az, hogy 16 giga RAM-ért az Apple-nek van pofája elkérni majd' 200K forintot, erősen visszatart a vásárlástól. Egy vicc, hogy csak a RAM többe kerül, mint az egész core i7-es PC-m, amibe 30-ért bármikor dobok 16 giga minőségi memóriát, és megeszi reggelire a legizmosabb iMac-et...
A konzolt meg továbbra sem értem, mire való, és mit tud, amit a PC nem. A konzol életbenmaradásának egyetlen esélye, hogy egyre jobban elpécésedik (böngésző, youtube, lassan már oprendszert is kap, de akkor meg mitől konzol...) Tévén, kanapén játszani a PC-vel is lehet, egy HDMI kábel és egy jó wireless egér+bill/kontroller kell csak hozzá - mi most épp lakást újítunk fel és kitaláltam, hogy a HDMI kábel legyen a falban, így fix összeköttetés van a gép és a tévé között. -
Artyy #300 Tehát a PC nem fog soha eltűnni a konzol miatt, erre ne is számítsatok. :D
300 -
EnxTheOne #299 Nekem van konzolom, és pc is. Szeretem mindkettöt.
A konzolban az a jó hogy megveszed, és a következő váltásig játszol vele.
Pc-nél meg egy 2005-2006-ban vásárolt gép manapság már a minimális gépigényt sem érik el.
A pc elönye meg a folyamatos fejlödés. (pl bf 3 64 fös multi)
De ha nem lenne konzol akkor már nvidia 8600000000 Gt-nél tartanánk min. gépigénynél. :D
Játékok alapján az én izlésem szerint pc jobb az xboxnál, de a ps3nál gyengébb a pc.
-
EnxTheOne #298 Nah, holnap jön egy pc vs apple vs linux, utánna andorid vs ios, utána egy autó vs motor, benzin vs elektromos, forgo vs merevszárnyu repcsi.
Ez lesz kb 160,000,000 Hozzászolás. Ha a bevétel 1% megkapnám összedobnék egy szuperszámitógépet, és a kertet tele raknám napelemel. -
#297 Nekem van.Facebook,twitter,gps,email, net, angry birds.Ezeket tudja tökéletesen akár a vonaton ülve is.Aki ennél többet vár egy tablettől az vegyen laptopot. -
#296 nVidia
The way it's meant to be sold -
#295 Hehehehe
Ez nem is az SG.hu lenne, ha nem tette volna ki ezt a több napos hírt és táblázatot tele varjúszemből és csontokból jósolt zöldségekkel ... természetesen a "Flém" kedvéért.
És lássátok e csodát, 300 hozzászólás kerekdede' vala!
-
sathinel #294 Szerintem arra vezethető inkább vissza hogy a konzol kijön majd a pc durván lehagyja. Manapság megnézel egy közepes pc játékgépet, és megnézel egy konzol grafikát akkor kicsit szembeötlő. PS4 új xbox ha kijön megint felmegy a konzol eladás. Aztán amint a pc túlnövi durván az emberek jobb grafikára vágynak. elég megnézni hányan nézik az új játékok bemutatóit a youtube-on, és hd felvételek miatt sokszor látható mennyivel előrébb van a pc.
Én elfogadom hogy van aki nem szeret telepíteni, stb, de ha gyerekem lessz, tuti kap egy pc-t. aztán 1-2 év és mindent tud rajta csinálni és már ő könyörög upgrade után. És nem is lessz nehéz neki utánna kezelni ami manapság azért igen alap műveltség kezd lenni. Ha máshol nem az iskolában már használnia kell a programokat. -
paraszgyerek #293 Szerintem egyáltalán nem baj hogy van egy vevőkör, akit egyáltalán nem érdekel a pc, de játszani alkalmanként szeret, és nem akar többet vesződni vele annál hogy bekapcsolja a gépet, berak egy lemezt és tolhatja mint süket a csengőt. Nem kell őket megkövezni.
Aki akar persze összerakhat magának olcsóbban hatszor erősebb pc-t játékra de mi van ha az előzőekben leírt emberke azt mondja erre hogy köszöni szépen biztos szuper, de neki sem ideje, sem energiája nincs mindenféle alkatrészekkel vesződni, egyszerűen alkalmanként akar autózni vagy focizni, elég az a néhány kedvenc? Szerintem semmi baj nincs ezekkel.
A PC-gaming talán azért emelkedett mégis, mert az újgenerációs PC-k ( 2GHZ 2 magtól kb fölfele ) már egyrészt elérhető áron kaphatók másrészt a most felnövő generáció már belenő az új pc-s játékokba és ez is húzhatja az eladásokat. Amire szintén nem mondanám azt, hogy baj.
De a leginkább annak örülök, hogy megvan a választás lehetősége :-) -
Ry0K3N #292 Nem tudom te kikkel beszélsz de szenvedés egy olyan gépen netezni is már. Én saját tapasztalatból beszélek de te az xy ismerősöd biztos jobban tudja.
Mivel is foglalkozol pontosan?
-
warchief #291 Azért érdekes ez a vita, mert tulajdonképpen mindkét tábor erősíti a másikat:
- a PC-s játékok jobb warezolhatósága adott a konzoloknak ilyen nagy teret.
- a konzolok hardverének statikussága tartja kordában a multiplatform játékok hardverkövetelményeit pc-re, ezért nem kell évente fejleszteni.
Szóval minkét tábor örüljön hogy van a másik, peace meg ilyenek! :) -
SlickAdam #290 a te esetedben jobb a Vindo. -
who am I 7 #289 Megmondom őszintén, én azért örülnék egy táblagépnek (vmi szebb designal, nem ezzel a genyó szappanformával) , amihez szépen tudnék csatlakoztatni egy keybordot összehajthatósat, és legyen rajta hdmi kimenet, ha játszani akarok, vagy kell esetleg szerkesztéshez , tervezéshez a felület, így mehetne a cucc 42-60"-os tv-kre szépen.Erőre egy i5-ös cpu meg hd6950-es vga kombó megfelelne...ehhez vajon még sokat kell aludni?