73
-
sanyicks #33 1. Ezzel már megint nem oldják meg a dolgot, csak áthelyezik a szennyezést.
Egy erőmű sokkal nagyobb hatásfokkal(sokszoros) termel áramot még fosszilisből is mint amilyen hatásfokkal eljut egy autóig az olaj és az felhasználja. És az elekromos autótól is egy 80%-os hatásfok reálisan elvárható(visszatáplálás nélkül). Tehát a termelés is hatékonyabb, és a felhasználás is.
Onnan kéne lennie kapacitásnak, hogy erőműveket építenek, főleg atomot...
Ha jól tudom pont indiában készülnek saját piacra városi elektromos autók... -
doctore8 #32 Nekem csak két megjegyzésem lenne ehhez:
1. Ezzel már megint nem oldják meg a dolgot, csak áthelyezik a szennyezést.
2. Ma ugyebár a megtermelt energiát teljes egészében nem az autós közlekedés ellátására fordítják. 2007-es adat, hogy a világon 800 millió autó van. Honnan a francból lesz ennyi autó fogyasztásának kielégítésére kapacitás? És akkor mi van a 300 milliós kínai középosztállyal? Vagy Indiával vagy úgy általában a BRIC országok növekvő fogyasztásával? -
sanyicks #31 Sokkal több energiát lehet előállítani nem olajból. A visszatáplálás kiszedés közben tényleg van veszteség, de vajon az autóknál az alap 30% - a finomítás, és szállítás, és a nem létező visszatáplálásnál szerinted mennyi a veszteség? :D Hát igen örülsz ha a befektetett energia 10%-át ki tudod hozni a teljes láncból olajnál.
Leírom neked hogy jött ez ki. Felhozni az olajat sok energia, szállítás a finomítóba megint sok energia, finomítás iszonyú sok energia, kiszállítás eneriga, készáru felhasználási hatásfoka pedig max 30% egy vadiúj nagyon energiatakarékos autónál, ahogy öregszik a kocsi ez csökken. -
sanyicks #30 Nem, azt írtam hogy inkább te alapozol nemtudásra. Ugyanis amit írtál abból ez nyilvánvaló. -
Rotyoka #29 Közöd nincs az atomenergiához....
Biztos GreenPEace párti vagy -
gombabácsi #28 atommeghajtású autó?
te jószagú medvesajt... most ez poén volt?
még azt is csodálom, hogy a tengeralattjárók nem okoztak olyan bajt mint az erőművek... -
#27 De ez mi hogy november 26-an mutatkozik be a sorozat es utanna meg irja hogy:
"(FIA) javaslatokat kért egy elektromos bajnokság létrehozására, ami reményeik szerint már 2013-ban kezdetét vehetné. "
akkor most mikor indul?:O -
Inquisitor #26 Akartak? Tudtommal a Toshibától bármikor vehetsz ilyet :) Ha meg tudod fizetni.
Bár ha milliomos lennék én most egy E-cat-et vennék helyette. -
#25 régen akart pár japán cég atom alapú erőműveket minden házhoz, és lenne melegvíz stb. nem rossz ötlet de sok az okos, nekiállnának szétszedni, hogy "hö pista nézzük meg az atomot", autónál ez is lenne, meg fokozottan balesetveszélyes az is. akkor már inkább hidrogén :D -
#24 Hat ez nagyon jo, mar varom! Ez lessz az elektromos forma1, lehet mar tudni hogy mikor indul a szezon? -
Rotyoka #23 Atomenergia mond valamit?
Ha van atomhajtású tengeralattjáró, akkor lehetne atomhajtású autó is. Az más kérdés hogy kibaszott drága lenne de a technikának fejlődnie kell még -
gombabácsi #22 erről van szó...
semmivel se lehet annyi energiát előállítani mint ami az olajban van
az áram tárolása jóval drágább, azt is mondhatnánk, hogy az olajhoz képest kb megoldhatatlan arányaiban...
meg az akkuba betáplálás és kiszedés közben is energiaveszteség van
az akkuk élettartalmáról nem is beszélve -
gombabácsi #21 nemtudásra alapozod a happy jövőképedet? -
#20 hát ha nem is az apple...
http://www.iracing.com/ -
llaszlo #19 iValami? Hmmm ebből per lesz. :) :) -
sanyicks #18 nemtudásra? -
sanyicks #17 nem mindazt az energiát hanem vagy 30%-al kevesebbet, merthogy visszatáplálós fékezés...
másrészt gázerőműstől is sokkal hatékonyabb és kevésbé környezetszennyező mint egy belsőégésű... A németeknek meg az a saját problémájuk, majd kunyerálnak áramot mástól. -
Rotyoka #16 Előállítani biztos nem, szállítani igen de a tartályok már most is ott vannak a földbe -
#15 könnyebb szállítani, előállítani? nem kellenek komoly tartályok? kevésbé veszélyes baleset esetén? -
Rotyoka #14 Miért jobb egy elektromos autó mint egy hidrogénnel üzemelő? -
#13 teljesen feleslegesnek tartom ezt a sorozatot, nem nagyon fog ez fejleszteni.
mivel a belső égésűeknél a versenyek ott vannak mint labor, addig elektromos hajtásnál rengeteg helyen foglalkoznak akkumulátor és elektromotor fejlesztéssel, mivel számtalan helyen van rájuk szükség a belső égésű motorral ellentétben. tehát semmi szükség fejlesztés szempontjából egy ilyen sorozatra, csak pénz pazarlás. inkább úgy érzem azért van hogy elfogadtassák az emberekkel a kávédarálóikat. -
#12 Mindazt az energiát, amit ma benzinben foagyasztanak el meg kellene termelni. Miben? A sok sötétzöld ellenzi az atomot. Németország leállítja erőműveit és mivel pótolja? Gázzal. Ez ám az okos húzás. Azoknak is agyára ment a jólét... -
gombabácsi #11 Mire alapozom? Teljesen alapvető és egyszerű tudásra... -
gombabácsi #10 ez fantasztikus, nem is tudtam... XD -
kvp #9 A lifepo aksikban gyakorlatilag nincs szennyezo nehezfem (lifepo = litium vas foszfat oxigen) es nem annyira robbanekonyak mint a litium ion aksik, tovabba nem romlik olyan gyorsan a hatasfokuk mint a korabbi aksiknak. Az aksik tolteset pedig olyan energiaforrasbol erdemes fedezni, ami nem termel szendioxidot. Ez hosszu tavon akar meg olcsobb is lehet, mint az egyre dragabb olajat megvenni vagy az elelmiszertermelo foldeket biouzemanyag eloallitasra pazarolni.
Az elektromos versenyeket pedig tamogatom, de en nem tennek semmilyen limitaciot a felhasznalt technikara vagy a sebessegre. Ha valaki pilotakent egyenlo eselyekkel akar vesenyezni, menjden a forma1-be, az uj versnyben meg nyerjen a legjobb, leginnovativabb ceg, mert az viszi elore a fejlodest. (az egesznek pont ez lenne az ertelme) A motorhangrol meg csak annyit, hogy nekem egy soros gerjesztesu univerzalis villanymotor hangja jobban tetszik mint egy benzinese. -
EnxTheOne #8 Egy ilyen versenyt talán még néznék is a tvben. :D -
teddybear #7 Az elektromos autó legnagyobb előnye, hogy nem ott szennyezi a levegőt, ahol használják. Értem ezalatt azt, hogy a nagyvárosokban, ahol koncentrálódik a lakosság, ott használják a legtöbb autót. Ha ezek a szokásos belsőégésű motorral működnek, akkor ott helyben szennyezik a levegőt. Ha elektromos motorral megy, akkor a szükséges energiát máshol állítják elő, esetleg úgy, hogy nem szennyezik vele a környezetet. -
#6 Már az is elég lenne ha célszerűen választanánk járművet, vagy jármű méretet, és reggeli munkába menéshez az utcai böhöm terepjáró helyett Robival, vagy segéd ill. elektromos autókkal közlekednénk. A flancoláshoz meg építeni kéne egy útszakaszt (elszívókkal, szűrőkkel, belépővel), ahol megmutathatnák magukat az erre éhezők. Persze városon kívűli hosszútávon maradna a jó öreg robbanó motoros közlekedés.
A Forma 1-et meg rühellem az agyon szabályozottsága miatt. Visszafogja a technikai fejlődést. Adjanak kevesebb benzint, azt oldják meg a csapatok maguk az energia használatot. Már a 2600 ccm se jött be. A Lada méret meg tök gáz. Akkor legyenek együtt hibrid, gáz, elektromos, diesel, és gőz autók. Valamelyik csak jobb lesz mint a többi Csak legyen verseny végre! -
#5 Szép is lenne csak sok minden nem térülne meg. Nem lehet mindenkit biciklire ültetni, vagy buszra, vagy vonatra. Hosszú távon szerintem át lehet állni elektromos autóra, az energia termelést is lehet folyamatosan cserélgetni kevésbé környezet szennyezőre. Remélhetőleg az elektromos autókban is egyre kevesebb szennyező anyag lesz. Én úgy látom hogy az energiatárolással vannak komoly gondok. Vagy sok energiát, tárol vagy nem környezet szennyező. És még legyen olcsón előállítható is. De energiából még mindig nem tudunk eleget eltárolni. :S -
#4 csökkenteni kéne... a magyarok amúgy ilyenek.. muszáj nekik autó és muszáj hogy legyen saját vállalatuk... arra senki sem gondol, ha pl a magyar mezőgazdászok összefognának akkor versenyképesek lennének. Ha kevesebb pénz nyomnánk autópályába és többet tömegközlekedésbe akkor jobb szebb és gyorsabb vonatok lennének persze sokkal környezetkímélőbb is. -
Carbine #3 Ezt mégis mire alapozod? Mert így hülyeség. Inkább a Hybrid ami egy lufi... de komolyan ott egy elektromos motor és beraknak mellé egy belsőégésűt is. -
gombabácsi #2 Szerintem az elektromos autók sokkal jobban szennyeznék a környezetet ha a mai autózás igényeket kéne velük kielégíteni.
Arról kéne inkább beszélni hogy a következő évtizedekben tizedére kell csökkennie az autóhasználatnak... Persze ilyet senki se mer kimondani.
Ez az "elektromos autó a megoldás" dolog szerintem egy jó nagy lufi. -
T0nk #1 "Bernie Ecclestone már koránt sem ilyen lelkes, és hevesen ellenzi az elektromos boxutca áthajtást"
Brrrm vrrrrr hörrrrr pöfpöf... Ahhhhhhh..... Olyan szexi a motorhang... Elélveztem a tudattól, hogy ismét gyilkolhattam kicsit a bolygót.