Elérkezett az elektromos álom hajnala?
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Atomenergia mond valamit?
Ha van atomhajtású tengeralattjáró, akkor lehetne atomhajtású autó is. Az más kérdés hogy kibaszott drága lenne de a technikának fejlõdnie kell még
Ha van atomhajtású tengeralattjáró, akkor lehetne atomhajtású autó is. Az más kérdés hogy kibaszott drága lenne de a technikának fejlõdnie kell még
errõl van szó...
semmivel se lehet annyi energiát elõállítani mint ami az olajban van
az áram tárolása jóval drágább, azt is mondhatnánk, hogy az olajhoz képest kb megoldhatatlan arányaiban...
meg az akkuba betáplálás és kiszedés közben is energiaveszteség van
az akkuk élettartalmáról nem is beszélve
semmivel se lehet annyi energiát elõállítani mint ami az olajban van
az áram tárolása jóval drágább, azt is mondhatnánk, hogy az olajhoz képest kb megoldhatatlan arányaiban...
meg az akkuba betáplálás és kiszedés közben is energiaveszteség van
az akkuk élettartalmáról nem is beszélve
nemtudásra alapozod a happy jövõképedet?
iValami? Hmmm ebbõl per lesz. :) :)
nemtudásra?
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
nem mindazt az energiát hanem vagy 30%-al kevesebbet, merthogy visszatáplálós fékezés...
másrészt gázerõmûstõl is sokkal hatékonyabb és kevésbé környezetszennyezõ mint egy belsõégésû... A németeknek meg az a saját problémájuk, majd kunyerálnak áramot mástól.
másrészt gázerõmûstõl is sokkal hatékonyabb és kevésbé környezetszennyezõ mint egy belsõégésû... A németeknek meg az a saját problémájuk, majd kunyerálnak áramot mástól.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Elõállítani biztos nem, szállítani igen de a tartályok már most is ott vannak a földbe
könnyebb szállítani, elõállítani? nem kellenek komoly tartályok? kevésbé veszélyes baleset esetén?
Miért jobb egy elektromos autó mint egy hidrogénnel üzemelõ?
teljesen feleslegesnek tartom ezt a sorozatot, nem nagyon fog ez fejleszteni.
mivel a belsõ égésûeknél a versenyek ott vannak mint labor, addig elektromos hajtásnál rengeteg helyen foglalkoznak akkumulátor és elektromotor fejlesztéssel, mivel számtalan helyen van rájuk szükség a belsõ égésû motorral ellentétben. tehát semmi szükség fejlesztés szempontjából egy ilyen sorozatra, csak pénz pazarlás. inkább úgy érzem azért van hogy elfogadtassák az emberekkel a kávédarálóikat.
mivel a belsõ égésûeknél a versenyek ott vannak mint labor, addig elektromos hajtásnál rengeteg helyen foglalkoznak akkumulátor és elektromotor fejlesztéssel, mivel számtalan helyen van rájuk szükség a belsõ égésû motorral ellentétben. tehát semmi szükség fejlesztés szempontjából egy ilyen sorozatra, csak pénz pazarlás. inkább úgy érzem azért van hogy elfogadtassák az emberekkel a kávédarálóikat.
Mindazt az energiát, amit ma benzinben foagyasztanak el meg kellene termelni. Miben? A sok sötétzöld ellenzi az atomot. Németország leállítja erõmûveit és mivel pótolja? Gázzal. Ez ám az okos húzás. Azoknak is agyára ment a jólét...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mire alapozom? Teljesen alapvetõ és egyszerû tudásra...
ez fantasztikus, nem is tudtam... XD
A lifepo aksikban gyakorlatilag nincs szennyezo nehezfem (lifepo = litium vas foszfat oxigen) es nem annyira robbanekonyak mint a litium ion aksik, tovabba nem romlik olyan gyorsan a hatasfokuk mint a korabbi aksiknak. Az aksik tolteset pedig olyan energiaforrasbol erdemes fedezni, ami nem termel szendioxidot. Ez hosszu tavon akar meg olcsobb is lehet, mint az egyre dragabb olajat megvenni vagy az elelmiszertermelo foldeket biouzemanyag eloallitasra pazarolni.
Az elektromos versenyeket pedig tamogatom, de en nem tennek semmilyen limitaciot a felhasznalt technikara vagy a sebessegre. Ha valaki pilotakent egyenlo eselyekkel akar vesenyezni, menjden a forma1-be, az uj versnyben meg nyerjen a legjobb, leginnovativabb ceg, mert az viszi elore a fejlodest. (az egesznek pont ez lenne az ertelme) A motorhangrol meg csak annyit, hogy nekem egy soros gerjesztesu univerzalis villanymotor hangja jobban tetszik mint egy benzinese.
Az elektromos versenyeket pedig tamogatom, de en nem tennek semmilyen limitaciot a felhasznalt technikara vagy a sebessegre. Ha valaki pilotakent egyenlo eselyekkel akar vesenyezni, menjden a forma1-be, az uj versnyben meg nyerjen a legjobb, leginnovativabb ceg, mert az viszi elore a fejlodest. (az egesznek pont ez lenne az ertelme) A motorhangrol meg csak annyit, hogy nekem egy soros gerjesztesu univerzalis villanymotor hangja jobban tetszik mint egy benzinese.
Egy ilyen versenyt talán még néznék is a tvben. :D
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Az elektromos autó legnagyobb elõnye, hogy nem ott szennyezi a levegõt, ahol használják. Értem ezalatt azt, hogy a nagyvárosokban, ahol koncentrálódik a lakosság, ott használják a legtöbb autót. Ha ezek a szokásos belsõégésû motorral mûködnek, akkor ott helyben szennyezik a levegõt. Ha elektromos motorral megy, akkor a szükséges energiát máshol állítják elõ, esetleg úgy, hogy nem szennyezik vele a környezetet.
Már az is elég lenne ha célszerûen választanánk jármûvet, vagy jármû méretet, és reggeli munkába menéshez az utcai böhöm terepjáró helyett Robival, vagy segéd ill. elektromos autókkal közlekednénk. A flancoláshoz meg építeni kéne egy útszakaszt (elszívókkal, szûrõkkel, belépõvel), ahol megmutathatnák magukat az erre éhezõk. Persze városon kívûli hosszútávon maradna a jó öreg robbanó motoros közlekedés.
A Forma 1-et meg rühellem az agyon szabályozottsága miatt. Visszafogja a technikai fejlõdést. Adjanak kevesebb benzint, azt oldják meg a csapatok maguk az energia használatot. Már a 2600 ccm se jött be. A Lada méret meg tök gáz. Akkor legyenek együtt hibrid, gáz, elektromos, diesel, és gõz autók. Valamelyik csak jobb lesz mint a többi Csak legyen verseny végre!
A Forma 1-et meg rühellem az agyon szabályozottsága miatt. Visszafogja a technikai fejlõdést. Adjanak kevesebb benzint, azt oldják meg a csapatok maguk az energia használatot. Már a 2600 ccm se jött be. A Lada méret meg tök gáz. Akkor legyenek együtt hibrid, gáz, elektromos, diesel, és gõz autók. Valamelyik csak jobb lesz mint a többi Csak legyen verseny végre!
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
Szép is lenne csak sok minden nem térülne meg. Nem lehet mindenkit biciklire ültetni, vagy buszra, vagy vonatra. Hosszú távon szerintem át lehet állni elektromos autóra, az energia termelést is lehet folyamatosan cserélgetni kevésbé környezet szennyezõre. Remélhetõleg az elektromos autókban is egyre kevesebb szennyezõ anyag lesz. Én úgy látom hogy az energiatárolással vannak komoly gondok. Vagy sok energiát, tárol vagy nem környezet szennyezõ. És még legyen olcsón elõállítható is. De energiából még mindig nem tudunk eleget eltárolni. :S
csökkenteni kéne... a magyarok amúgy ilyenek.. muszáj nekik autó és muszáj hogy legyen saját vállalatuk... arra senki sem gondol, ha pl a magyar mezõgazdászok összefognának akkor versenyképesek lennének. Ha kevesebb pénz nyomnánk autópályába és többet tömegközlekedésbe akkor jobb szebb és gyorsabb vonatok lennének persze sokkal környezetkímélõbb is.
Armin & Ayu fan
Ezt mégis mire alapozod? Mert így hülyeség. Inkább a Hybrid ami egy lufi... de komolyan ott egy elektromos motor és beraknak mellé egy belsõégésût is.
Szerintem az elektromos autók sokkal jobban szennyeznék a környezetet ha a mai autózás igényeket kéne velük kielégíteni.
Arról kéne inkább beszélni hogy a következõ évtizedekben tizedére kell csökkennie az autóhasználatnak... Persze ilyet senki se mer kimondani.
Ez az "elektromos autó a megoldás" dolog szerintem egy jó nagy lufi.
Arról kéne inkább beszélni hogy a következõ évtizedekben tizedére kell csökkennie az autóhasználatnak... Persze ilyet senki se mer kimondani.
Ez az "elektromos autó a megoldás" dolog szerintem egy jó nagy lufi.
"Bernie Ecclestone már koránt sem ilyen lelkes, és hevesen ellenzi az elektromos boxutca áthajtást"
Brrrm vrrrrr hörrrrr pöfpöf... Ahhhhhhh..... Olyan szexi a motorhang... Elélveztem a tudattól, hogy ismét gyilkolhattam kicsit a bolygót.
Brrrm vrrrrr hörrrrr pöfpöf... Ahhhhhhh..... Olyan szexi a motorhang... Elélveztem a tudattól, hogy ismét gyilkolhattam kicsit a bolygót.
← ElőzőOldal 2 / 2