426
  • Papichulo
    Ad hominem, de azert valaszolok, bar ha elolvastad volna, amit irtam korabban, akkor mar tudnad a valaszt:

"Nekem semmi kozom ahhoz, hogy mit allit az USA kormanya. Nem teszek mindent magameva, amit kijelentenek. Biztos, hogy vannak dolgok, amikben valotlansagokat allitanak akar jo, akar rosszindulatbol. Jelen esetben mindossze az itt elhangzott valotlansagokra/logikatlansagokra probaltam reagalni."

Tudom, ha valaki felhivja a figyelmet a kamukra, az mar troll.

De ha mar az en velemenyem erdekel, akkor szerintem igenis az Al Qaeda van a merenylet mogott es szo sincs semmifele USA kormanyzati osszeeskuvesrol. Ez a muvelet, amugy is remekul beleillik a szervezet merenyleteinek a soraba: http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_al-Qaeda_attacks
  • paj01
    Hát figyelj.. én linkelgettem meg idéztem több helyről. Erre te beirtad 2x hogy Red Herring...meg hogy nem ugy van es kesz...Innentol nem tudom ki nem tud vitatkozni. Te hany linket tettel be? Vagy te mivel tamasztod alá az allitasaid? Ha ma az volna az elfogadott, hogy WTC ugy volt ahogy az osszeeskuves elmeletek szolnak akkor te hogyan ervelnel ellene???
    Te nem is állitasz semmit csak szimplán cáfolod azt ami a hivatalos verzio ellen szol... Jah meg azon vagy fennakadva, hogy ebben az országban mennyire nincs vitakultura ezzel a sajat velt felsobbrendusegedet hirdetve kb...
  • Justil
    Ugyanezt csinalja a kulonfele Apple topicokban is. Hivatasos troll.
  • Herold
    Vitakultúrában neked is lenne még tanulnivalód. Az itt elhangzott konteós állításokra 2 válaszod született eddig:

red herring
    link?

Ellenérv: 0

Te most tulajdonképpen állítasz valamit, van véleményed az ügyről, vagy csak kötözködni jársz ide? Utóbbi esetben inkább keress más terepet, azt javaslom.
  • Papichulo
    Magyarorszagon tenyleg ennyire nincs vitakultura? Sorold fel, hogy kettonk diskurzusa alatt en mit allitottam! Idezetekkel! Ugy talan rajossz, hogy mirol beszeltem!
  • Mat666
    "Red herring. De valoban nagyon nagy eges volt a biztonsagi szolgalatoknak. Ezt senki sem vitatja"

Ja csak ez az égés a biztonsági szolgálatok részéről százezrek életébe került ez meg már senkit nem érdekel.
  • paj01
    Oh mein got... A te allitasod mitol igazabb mint ez enyém???Az en allitasom mitol negativ??? Milyen burden of proof??? Van egy piros labda...te azt mondod fehér en azt h fekete...te elvarod tolem, hogy bizonyitsam de neked nem kell...Te is ugyanugy allitasz vmit mint én.Az itt most nem bizonyitek h bemondta a CNN. Az a baj hogy te a kormány meséjét tételként kezeled...ugy volt es kesz mint a newton torvenyek...nem kell bizonyitani mert ugy van:D

Ugy ertettem h wdm el meg hadaszati szempontbol nem tudna artani... Te meg most láttad be hogy még is csak volt oka USA nak megszállni Irakot mert tudna neki ártani...
  • Papichulo
    "Oké, már beugrott:))))"

Orulok. Elore kellett volna gondolkozni! :)

"amiről aztán kiderült, hogy egy árva biológiai fegyvert sem találtak..."

Red herring. De valoban nagyon nagy eges volt a biztonsagi szolgalatoknak. Ezt senki sem vitatja.
  • opeca
    Ja tényleg, amiről aztán kiderült, hogy egy árva biológiai fegyvert sem találtak...

Oké, már beugrott:))))
  • Papichulo
    "Mindkét oldal állít valamit. Az USA kormánya azt, hogy ez tisztán terroristák műve, a konteósok pedig azt, hogy az USA kormányából jónéhányan nyakig benne voltak és tetemes hasznot húztak belőle."

Nekem semmi kozom ahhoz, hogy mit allit az USA kormanya. Nem teszek mindent magameva, amit kijelentenek. Biztos, hogy vannak dolgok, amikben valotlansagokat allitanak akar jo, akar rosszindulatban Jelen esetben mindossze az itt elhangzott valotlansagokra/logikatlansagokra probaltam reagalni.

• Herold
    Igazából annak kéne utánanézni, hogy egy átlagos keddi munkanapon 8.45 körül hányan voltak a WTC-ben összesen. Ha szignifikáns a különbség 9.11-éhez képest, csak akkor érdemes továbbgondolni a dolgot.
  • paj01
    Amugy nem ertem miert fáj az ha valaki ketelkedik vagy elgondolkodik dolgokon.
    Kurvara nem valtoztat semmin. En olvastam/láttam a hivatalos verziot is es lattam/olvastam olyan dolgokat amik felhivjak a figyelmet arra, hogy mi a gond azzal. Innentol szivem joga eldonteni h melyiket tartom igaznak. Nem vagyok hive az osszeeskuves elmeleteknek de ez tenyleg nagyon sok sebbol verzik. Nyilvan az is közrejátszik a véleményemben, hogy még gyerek voltam mikor ez történt, és az iskolákban ahová jártam gyakran felmerült ez témaként és tanult emberek is inkább effelé tendáltak...soha nem hallottam ezt egy tanáromtol sem, hogy fiam hidd el amit fentrol mondanak mert az a szentiras. Pontosan arra tanitanak hogy ne dolj be mindennek mint a birkák...gondolkodj jarj utana aztan donts.Sokaknál ez itt valahogy hiányzik...egy percig sem ketelkedik abban amit hall a tv ben, es aki meg cafolja azt, az meg biztos vmi devians flugos...
  • Justil
    Hogy a f@szba ne? Az egyetlen probléma az, hogy akinél a média, annál az igazság...
  • Papichulo
    "Te, ha jól melékszem a WTC-és úgy az iraki háborúra szolgáltatott alapot."

Hm... rosszul emlekszel. Irakban a WMD-ket kerestek. De valoban bonyolultabb lett volna utananezni.
  • Herold
    Mindkét oldal állít valamit. Az USA kormánya azt, hogy ez tisztán terroristák műve, a konteósok pedig azt, hogy az USA kormányából jónéhányan nyakig benne voltak és tetemes hasznot húztak belőle. Ezidáig egyik oldal sem állt elő mindent eldöntő bizonyítékkal. Mert valljuk be, amit a CNN állít, azt nehezen lehet bizonyítéknak nevezni.
  • Papichulo
    "Igy van, pontosan ennek a mintajara a te gyamoltalan cafolgatasodat is szet lehet szedegetni apro darabokra."

Neked is remekult sikerult, latom. De hol is vannak az erveid? Mivel azokat valahogy nem fedeztem fel. Vagy te az a tipus vagy, aki a szoriton kivulrol szologat be, hogy "Jo vagy Joco!","Mar majdnem kiutotted!", "A ballal, a ballal gyomorra!"? :)
  • opeca
    Te, ha jól melékszem a WTC-és úgy az iraki háborúra szolgáltatott alapot.
  • Mat666
    A megalol az hogy ennyit tudtál felfogni.
  • Papichulo
    "de az a 3000 elég gyér szám figyelembe véve hogy csak a repülőn hány embernek kellett volna lennie, plusz a felső szinteken."

Ha a te csaladtagjaik lettek volna a 3000 kozott, akkor mar nem tartanad annyira gyernek.
  • Papichulo
    "ha ugy nezzuk nem tudod az ellnekezojet bizonyitani annak amit mondok. Se a biztositasi csalassal kapcsolatban se az USA olajhajhászásával kacspolatban."

Na latod, ezert mondom, hogy nem tudsz logikusan ervelni, vitatkozni. Ha tudnal, akkor nem kernel tolem olyat, hogy egy negativ allitast bizonyitsak. Alapveto ervelestechnikai hiba.

A masik, hogy a burden of proof az rajtad van. Te allitottal valamit, amit neked kell bizonyitanod. Nem az en feladatom, hogy bebizonyitsam, hogy en tevedek es neked van igazad. Milyen retardalt gondolkodasmod ez?

Ezeket kellett volna, hogy megtanuld a tanaraidtol es a magasan kepzett emberektol, mielott vitatkozni kezdesz nyilvanos forumokon.

Amugy most is volt rengeteg teves kijelentesed, peldaul az ELINT/HUMINT-tel kapcsolatban (nem ugy mukodik, ahogy gondolod), de a geopolitikaval sem vagy tisztaban (igenis eleg sokat tudott volna artani Irak az USA-nak), melyet magad is belatsz kesobb ("Amerika függ az olajtol").

We can agree to disagree! Ennyi!
  • Justil
    Igy van, pontosan ennek a mintajara a te gyamoltalan cafolgatasodat is szet lehet szedegetni apro darabokra. Csak sajnos ha osszevetjuk a pro es kontra erveket...na nembaj, nezzel meg jo sok tevehiradot, hatha ott megmondjak a frankot.
  • Justil
    Te még rosszabb vagy az összeesküvés elméletes tiniknél: az a fajta életunt birka vagy, aki akkor se venné észre a hátulról támadót, ha a füledbe lihegne, mondván hogy "ugyan, velem ez nem történhet meg". Úgy kajálod be a maszlagot, ahogy azt kitalálták.
  • opeca
    Igazából neked meg kéne nézni a V mint Vérbosszú című filmet. Sokat tanulnál belőle.
  • Fec papa
  • paj01
    Hát nézd...ha kell valaki aki dobalja neked a jutalom falatokat egy-egy trükk után elvallalom.
  • Justil
    "Nem lehet, hogy valami olyasmi áll a dolgok hátterében, amire még eddig senki nem gondolt? Mert szerintem még mindig ez a valószínűbb, mint a 'felrobbantatom a saját országomat, és másra kenem' elv?"

LOOOOOOL.
  • Herold
    Szerintem itt az történhetett, hogy a 4 gépeltérítést valóban arab terroristák hajtották végre, de a hírszerzés korábban már tudomást szerzett az előkészületekről, és szándékosan nem akadályozták meg. Néhány magas rangú politikus ugyanis meglovagolta az eseményeket, és a saját céljaira használta fel. Nem véletlenül történt, hogy a Fehér Házat vagy a Capitoliumot már nem érte el a 93-as járat.
  • opeca
    Legalább 5 különböző dokumentumfilm készült arról, hogy valami nem stimmel. Én kétlem, hogy bárki azt mondaná, hogy most aztán tudja mi történt, csupán valami kurvára nem stimmel, és erre hívják fel a figyelmet. És a cáfolatok nem jönnek.

Mert ez nem olyan mint a Holdra szállás összeesküvés-elmélete, ahol 2 perc alatt megcáfolják az összes "gyanús" dolgot.

Látod, 10 évvel az eset után is még kutatók magyarázkodnak, hogy szerintük miért így meg miért úgy történt.
  • Lucy in the Sky
    Igen, két külön dologról beszélünk.
    A fanatikus euroatlanti hívő mereven elutasítja hogy az egész nem úgy, vagy nem azért volt, ahogyan azt tálalták.
    Az "A" típusú összeesküvéshívő valamiért nem éri be annyival hogy 911 _valahogy_ megtörtént, neki bomba kell a WTCbe, rakéta a Pentagonba, toronyházas biztosítási csalás és hasonló épületes baromságok.
    A "B" típusú konteós a hogyan helyett a miértre keresi a választ. Szerintem ezzel érdemes foglalkozni, bár nyilván túl kicsik vagyunk mi ahhoz hogy ezt meg is találjuk, viszont ennek legalább van értelme: megosztunk egymás közt rengeteg érdekes-értékes tudást a világról, amiben élünk. Csak egy kis agytorna, és nem több.
  • paj01
    Rengeteg cikk weboldal foglalkozik ezzel van rola dokumentum film ahol kifejtik...de te ezt nyilvan az osszeeskuves elmeletek koze sorolod ergo nem bizonyitek.
    Azon nem tudom mit kell logikusan ervelni hogy mivel a a wtc epuletei azbeszttel voltak szigetelve ezert a 21. szazadi kovetelmenyeknek nem felel meg tehát bontani/renovalni kell+30 évet minden epulet megérez... csomo tuzolto halt meg az azbeszt miatt ezt ne kelljen mar bizonygatnom.
    Mellsegleg te mit tudsz bizonyitani? neked az a bizonyitek h azt mondták a Tv-be...ha ugy nezzuk nem tudod az ellnekezojet bizonyitani annak amit mondok. Se a biztositasi csalassal kapcsolatban se az USA olajhajhászásával kacspolatban. Mellesleg Saddamra azt is rahuzatak h penzeli az al kaidat es itt az osszefugges 911 el. Szerinted az USA azert koltott milliardokat hogy megnézzék van e esetleg wdm? (amit sztem muholdakrol is siman lehetne latni vagy kuldenek egy ket kémet.) Irak a legcsekelyebb kart se tudna tenni amerikaban. Ha emiatt lett volna siman rabizzak az Eu-ra...Nah meg nem is azert mentek h levadasszanak egy turbanost...Egyszeruen jo uzlet a haboru+ Bush maga mondta h Amerika függ az olajtol... Nem egy tanárom es mas magasan kepzett ember gondolja ugyanigy a dolgot, mármint, hogy az olaj a fo indoka annak h az usa iranyitasa ala vonta a kozel keletet. Es ez valoban ilyen egyszeru h meg egy pattanasos hulyegyerek is latja csak te nem.
  • Herold
    Ha még nem mondta volna neked senki: ezt az összeesküvést már leleplezték. És nem itt a fórumon. Mi csak beszélgetünk róla.
  • opeca
    Sokkal elrettentőbb hatása van annak, ha valami porig leomlik mint annak, ha csak lángol egy kicsit.

• Molnibalage
    Ha az ember idiótával találkozik és még ki is nyílvánítja ilyen simán, akkor mit kellene mondanom? Légy a vezérem...?

Azért valahol félemetes, hogy sok fórumhuszár azt hiszi, hogy egy igaz összeskövést így le lehetne leplezni...
  • Szefmester
    Látom te is olyan helyen melózol ahol elég x órára beérni és majd x után pár perccel megkezdeni a munkát mert addig öltözöl/kávézol/előkészíted a cuccokat. Én már dolgoztam olyan helyen ahol x órakor el kellett kezdeni a munkát és nem akkor beérni. Ebből jött az nálam hogy a hülye faszpaszaraszt emberke nem 9kor megy fel hanem már előtte is ott téblábol (vagy lezavar a Margitkával egy gyoirsat az irodában mielőtt még bárki kereshetné), mert hát vagy elkésik vagy sokkal korábban beér az irodájába az utazás miatt. Tudom hogy nem a helyi viszonyokat kell nézni, de errefelé volt pár olyan kolegám aki a buszok miatt 45 perccel korábban bennt volt a munkahelyen mert a következő busszal már elkésik. Usákiában is előfordulhat hogy az átszállások miatt korábban KELL beérnie mert különben már bukta. Oké hogy kimenekül sok sok ember és másik sok be sem megy ha már látja hogy baj van, de az a 3000 elég gyér szám figyelembe véve hogy csak a repülőn hány embernek kellett volna lennie, plusz a felső szinteken.
  • Herold
    Ezt ellenérvnek szántad? Mert ahhoz kissé gyenge. Ja te ennyit tudsz, akkor ok.
  • Pharaoh
    Az összeesküvés elméletekben azt nem értem,, hogy ha tényleg az volt, miért nem volt elég a repülőket belevezetni a tornyokba? Miért kellett volna még fel is robbantani őket? Ha nem dőlnek össze, azt is ugyan ilyen támadásnak vették volna.

Hogy a pentagonban rakéta csapódott. Mikért? A CIA-s ügynök akinek bele kellett volna vezetnie egy repülőt beteg szabadságot vett ki? Miért kockáztatnák ezzel a lebukást? A két torony megtámadása is elegendő indok egy háború megindítására.
  • Molnibalage
    N+1 30-40-60 évnél öregebb felhőkarcoló van. Mégsem bontogatják őket. Leülhetsz...
  • Molnibalage
    Bútor tűz. Meglaol...
  • Molnibalage
    Gondoltál már, hogy cirkuszban fellépj?
  • Lucy in the Sky
    Csakhát a kitermelés 10x annyiba kerül, ha Joe, az átlag csóró jenki bányász csinálja, az ottani szedettvedett környezetvédelmi előírások mellett is, mint mikor leküldik napi egy tál rizsért Alit vagy Pinget a világ másik végén, "ha feljön-feljön, ha nem-nem", szállítással együtt is megéri az. Olajat sem azért importálnak annyit mert nekik nincs, hanem mert pillanatnyilag így olcsóbb :)