426
 • chriskardos
  #426
  Szerintem ha valaki akarja tudni az igazsagot, akkor erdemes ezeket elolvasnia:
  http://www.sott.net/articles/show/124500-Evidence-That-a-Frozen-Fish-Didn-t-Impact-the-Pentagon-on-9-11-and-Neither-Did-a-Boeing-757

  http://www.sott.net/articles/show/222300-9-11-Mission-Accomplished

  Valamint ezt a konyvet:
  http://www.amazon.com/11-Ultimate-Truth-Laura-Knight-Jadczyk/dp/1897244223
 • RealPhoenixx
  #425
  Cifu: szia, eddig gondoltam nem szolok hozza e temahoz, mert pokoli jokat rohogtem amugy, SOT!

  A beszelgeteseket olvasva: A PARBESZEDEK SOKKAL ELVEZETESEBBEK ES SZORAKOZTATOBBAK ES ELGONDOLKODTATOBBAK VOLTAK MINT MAGA A CIKK

  Tehat: jelzos szerkezetek??? Hmmm....

  KEMENY VAS!

  Oppa, nem tudtam valaszolni neked jelzos szerkezetek nelkul :) -hehehe
 • uwu 80
  #424
  Mivel az információszerzés hanyagolásával történő gondolkodás nem célravezető módszer.
  Ajánlanám előbb ezt elolvasni.
  Aztán ezt.
  Ha ez megvan, hagyjátok a statikusokra a statikát.
 • [NST]Cifu
  #423
  A személyeskedést kéretik abbahagyni, ha nem tudtok jelzős szerkezetek nélkül egymásnak válaszolni, akkor inkább ne is válaszoljatok, vili?
 • supi007
  #422
  Doktor Kaktusznak meg a buzi barátjának (Molnibalage):
  Nagyon cukik vagytok. Azt nem tudom eldönteni, hogy kaktusz szopja molnit vagy molni pucsít kaktusznak. Írjatok bátran bármit, ha sikerült eldöntenetek. (Hülye prolik.)
 • Doktor Kotász
  #421
  :-)
 • Molnibalage
  #420
  Tudom, csak a :) lemaradt.
 • Doktor Kotász
  #419
  Nem rád írtam, hanem neked arról, akivel vitatkoztál.
  Supi7-nek vagy kinek, az egyik összeesküvéshívőnek.
  Szóval tényleg EPIC fail. :-)
 • Molnibalage
  #418
  Utálom a banánt, úgyhogy ez epic fail...
 • Molnibalage
  #417
  Dehogy, nézz csak fel a youtube-ra. Izraeles videóknál és haditechnikába pont olyan vérpisti kommenteket találsz, mint itt. Semmiféle difi nincs.
 • B0nFire
  #416
  Ez a csúcs!

  "Nem láttam egyetlen lángcsóvát se kívülről, csak nagy sötét füstöt."

  Az meg mitől volt? Szublimáltak az éghető dolgok, vagy mi? Az égés fázis kimaradt?
 • B0nFire
  #415
  Jézus Mária! Ahhoz képest, hogy milyen rég felfedezték a tüzet, egyesek még mindig nincsenek tisztában vele, hogy forró…
 • Doktor Kotász
  #414
  Pedig a maga módján a srác rendkívűl intelligens.
  Nem csak a banánevéshez, meg a fán csimpaszkodáshoz ért, hanem szeptember 11-ről is képes véleményt alkotni. :-)
 • Omega
  #413
  Szerintem kísérteties a hasonlóság:
  http://www.youtube.com/watch?v=bbff_Ol-izY
 • ColemanV
  #412
  Szeretem, hogy kis hazánkban ilyen "fejlett" a vitakultúra és mi magyarok mindenből képesek vagyunk személyeskedő sárdobálást csinálni :P
  .
  A korábban említett hölgy... Azt hiszem Edna a neve...Edna (a nő a becsapódás helye alatt)
  Közvetlenül a becsapódás helye alatt áll.
  Feltételezzük (hogy mindenkinek jó legyen) hogy az épületben ég az üzemanyag és valami oknál fogva csak a 150C fokot éri el.
  Akkor Edna nem állhatna ott mindenféle égési sérülés nélkül a helikoptereknek integetve segítségért.
  .
  Csak kíváncsi vagyok erre van-e hihető magyarázat. Amúgy Edna munkahelye legjobb tudomásom szerint majdnem az épület túloldalán volt tehát átment az egész szinten a lyuk széléig, hogy jelezzen a helikoptereknek.
 • supi007
  #411
  Na, még egy írástudatlan.
 • Molnibalage
  #410
  Na, mégegy balfasz.
 • supi007
  #409
  Szájkarate, jee, beszálok. "Kibámulsz a fejedből", meg "benyögés". Ki vagy te, hogy bárkit kioktass? Beszélni sem tudsz, írni sem tudsz, stílusod sincsen és a véleményed sem érdekel senkit. Nem tudod értelmezni a mondatokat, nem érted a magyar szavakat és nem érted a belőlük alkotott mondatokat sem. Honnan veszed a bátorságot, hogy az akaratodat bárkire ráerőltesd, hogy bárkit lenézz, mert más véleménye van mint neked? Az állításaid mind hazugságok és a kérdéseid mind provokatívak. Egy buta proli vagy számítógéppel. Nem tudsz te semmit, nemhogy azt mitől dől össze egy égő épület. Megnézted a második videót? Értetted? Láttad, hogy hány részes a sorozat? Mind megnézted? Értetted? A válasz: dehogyis. Olyan hülye vagy te, hogy azt sem tudod, hogy kedd van vagy köd van! Vegyél egy blikket aztán este takarózz be vele te csöves, proli.
 • Merces
  #408
  ....ti tényleg ennyire ráértek_? különben bocs hogy belepofázok,de ennek a vitának igy semmi értelme, kérdezzetek meg szakértőket ,annélkül hogy szóbahoznátok hogy 911 röl van szó ,vagy valami.....hamár ráértek....
 • Doktor Kotász
  #407
  Az ábra nem ment át.

  Egy téglalapban egy másik volt.
 • Doktor Kotász
  #406
  "Amint letér egy repülő az útvonaláról és nem is válaszol, már szólnak a légierőnek. De itt simán még félre is vezényelték éppen akkor a fent levő gépeket..."

  Ezernyi repülőgép tartózkodik a légtérben.
  Letér egy az útvonaláról. Ki dönti el, hogy nem az az útvonala? Hogy miért teszi? Kiderül, hogy géprablás, mondjuk. Miért lőnék le? Ilyenkor alkudozni szoktak. Mik a követelések, stb. Jelen esetben a terroristák nem reagáltak, kommunikáltak. Negyed órán belül becsapódnak. Hogyan találja meg a vadászgép? Mitől tudná a pilóta, hogy eltérítettek egy gépet. Jó, megtudja. Mennyi az eséje, hogy pont ott van a repülőgép. Mennyi idő, hogy a gépet elérje? Mire reagálni tudnak, már végre is hajtják a terroristák a küldetésüket.

  " Véletlenül tizedannyi ember se volt az épületekben, mint egy átlagos napon,"

  Véletlenül pont annyian voltak, mint amennyien szoktak. Fél órával később többen lettek volna. Ugyanis 9 óráig ott senki nem dolgozik, csak a portás. Munkakezdés idején csapódtak be a gépek. Így is 2000 ember maradt ott. A becsapódás alattiak zömében elhagyták az épületet, hiszen tűzriadó volt.

  " véletlenül a pentagont megkerülte egy gép, és utána sebészi pontossággal becsapódott pár méterrel haladva a föld felett. Véletlenül ugyanúgy dőlt össze a 3 toronyház, véletlenül senki se feszigette nagyon az ügyet."

  Hogyan kellett volna máskép összedőlnie?

  "Az acél meg véletlenül pikk pakk gondol egyet és szarrá törik horizontálisan emeletenként egyszerre, sebészi pontossággal. Naja."

  Az épület szerkezete elég rendhagyó volt. Középen egy mag, és a homlokzat tartalmazott csak függőleges alátámasztást. Ezek közé szintenként önhordó padlók voltak kifeszítve.


  I-----------------------I
  I I
  I I
  I I-------------I I
  I I I I
  I I I I
  I I I I
  I I I I
  I I I I
  I I-------------I I
  I I
  I I
  I-----------------------I

  Ez egy szint vázlata. A vonalaknál vannak a felfüggesztési pontok. A belső négyzetben a sarkoknál vannak a lépcsőházak, de az egész belső négyzet egy nyitott, üreges átrium. Nincsenek a szintek között tartóoszlopok.

  A tűzben a felfüggesztések kilágyultak, elnyíródtak. Mivel mindegyik szint egy önhordó egybefüggő padló, ahogyan összeomlik egy szint, az oldalirányú nyomást fejt ki a függőleges széleken található oszlopokra, azaz a külső és a belső átriumos homlokzatra. AZok ezért eltörnek, illtve elhajolnak, gy nem tudják megtartani a felettük lévő 20-30 emeletet. 30 emelet egyszerre kezd el zuhanni.

  Ez ugyanolyan hatással bvan, mintha valami óriási daru az épület felé emelne egy 30 emeletes épületet 4 méterrel, és ráejtené. Szerinted mi történne? Billegne a tetején, és félredőlne vagy felülről összetörné?

  Mintha egymás tetjére halmozott akváriumokra rádobnál egy traktort.


  " A légierő meg nyilván az első repülő becsapódás után legyint egyet, hogy á, ez csak egy gép, és piknikeznek tovább keleten.
  Acélszerkezet így nem dől össze, semmilyen tűztől. A többit hozzászőhetitek, nekem mindössze ennyi az álláspontom. Nem véletlenül generálják még most is a szánalmasabbnál szánalmasabb magyarázatokat a hogyisvoltokra."

  Egyátalán tudtad milyen szerkezete volt a WTC-nek?
  Úgy tervezték, hogy egy szokványos tüzet elviseljen. Viszont azt nem lehet megakadájozni, ha egy 100 tonnás repülő kiüti az oszlopok egy részét, és 50 ezer liter kerozin megfékezhetetlen tüzet okoz a maradék tartóelemeket meglágyítva.

  Az, hogy az épületek egy óráig bírták, már az is rengeteg életet mentett meg.

  Egyébként szerinted minek kellene történnie egy acélszerkezetben, ha az a tűztől meggyengül? Ez nem egy földszintes épület volt...
 • Molnibalage
  #405
  <i>Amint letér egy repülő az útvonaláról és nem is válaszol, már szólnak a légierőnek.</i>

  És szerinted a légierő gépei bírnak a teleportációs képességel? Egszerűen nem értek oda időban. Még, ha igen, akkro is ki adja ki a parancsot az utasszállító lelövésére? Mert arra addig nem volt példa néhány perc alatt meg senki nem vállalta volna fel a döntést.

  BTW attól, mert egy gép letér az útvonalról nem lövik le azonnal...


  De itt simán még félre is vezényelték éppen akkor a fent levő gépeket...

  Ez az UL meg honnan jön....?


  Véletlenül tizedannyi ember se volt az épületekben, mint egy átlagos napon,

  Reggel volt, munkakezéds előtt.

  Az acél meg véletlenül pikk pakk gondol egyet és szarrá törik horizontálisan

  Ennek a mondatnak értelme sincs műszakilag.

  emeletenként egyszerre, sebészi pontossággal. Naja. A légierő meg nyilván az első repülő becsapódás után legyint egyet, hogy á, ez csak egy gép, és piknikeznek tovább keleten.

  A három becsapódást idejé vesd már össze te balfasz. Egyikhez sem értek oda. Ezek után minden gépet földre parancsoltak.

  A szánalmas meg te vagy barátom.


  Nap mint nap azon csodálkozom, hogy ENNYIRE SÍKHÜLYE embereket ki alkalmaz? Mert én egy üveg tejet sem bíznér rád, az fix...
 • Jackal
  #404
  Csak hogy a szakértőknek is legyen foglamuk mivel is állunk itt szemben:
  http://science.howstuffworks.com/engineering/structural/wtc1.htm
 • Jackal
  #403
  Elnézést kérek primitív mivoltomért, valahogy nem győzött meg egyik "okfejtésetek" sem. Iróniát érteni kéne, mint elemezgetni... :)
  Amint letér egy repülő az útvonaláról és nem is válaszol, már szólnak a légierőnek. De itt simán még félre is vezényelték éppen akkor a fent levő gépeket... Véletlenül tizedannyi ember se volt az épületekben, mint egy átlagos napon, véletlenül a pentagont megkerülte egy gép, és utána sebészi pontossággal becsapódott pár méterrel haladva a föld felett. Véletlenül ugyanúgy dőlt össze a 3 toronyház, véletlenül senki se feszigette nagyon az ügyet.
  Az acél meg véletlenül pikk pakk gondol egyet és szarrá törik horizontálisan emeletenként egyszerre, sebészi pontossággal. Naja. A légierő meg nyilván az első repülő becsapódás után legyint egyet, hogy á, ez csak egy gép, és piknikeznek tovább keleten.
  Acélszerkezet így nem dől össze, semmilyen tűztől. A többit hozzászőhetitek, nekem mindössze ennyi az álláspontom. Nem véletlenül generálják még most is a szánalmasabbnál szánalmasabb magyarázatokat a hogyisvoltokra.
 • Doktor Kotász
  #402
  ""Hibáztak", ne legyél már ennyire szűklátókörű és kicsinyes. Persze, atombomba száuld washington felé, és legyint az a pár 24 órában radart figyelő emberke, hogy á, biztos egy nagy madár."

  Milyen atombomba? Nem volt a gépeken atombomba. Nem is katonai gépek voltak, hanem utasszálítók. Mellesleg nincs olyan radar, ami az irányítópultok előtt űlő emberek monitorain kimutatja, hogy késes arab terroristák üvöltöznek, és leszúrják a pilótákat, és átveszik a repülők irányítását.

  Mellesleg, ha lett volna ilyen, akkor is már megtörtént volna az eltértés, tehát késő.
 • Doktor Kotász
  #401
  "Ez valami pszichomókusi kisérletnek szánod, hülyítésnek, vagy fizetős a buli?"

  Persze, a CIA azért pénzel, hogy itt az SG-én fedezzem a világra szóló összeesküvést. Itt látszik, hogy szimplán csak nem vagy normális. Alufóliával betekerted már a fejed, hogy az agymanipulátor műholdak X-sugarai ellen leárnyékold az agyad?

  Nem meglepő így, hogy neked sem újdonság, hogy az acél elveszti a szilárdságát néhányszáz fokon, de szerinted mégsem roppanhattak össze az oszlopok.

  Bármelyik tűz, amit nem tudnak megfékezni a tűzoltók az adott épület összeomlásához vezetnek. Jó, mondjuk a föld alatti sziklába vágott betonbunker kivétel...

  Nem meglepő így, hogy szerinted a 80 tonna üzemanyag mássodpercek alatt elégett, így a tűz is kialudt, attól függetlenül, hogy kiégett autók képeinek tucatjait látta már mindegyikünk, és ott is vígan égett az autó, míg el nem oltották a tüzet. Egyik sem másodpercig égett, és hopp kialudt a tűz.

  Az nem égés lenne, hanem akkora robbanás, ami önmagában azonnal összedöntötte volna a tornyokat. Az is megoldható, ha a 80 tonna üzemanyag közepébe beleraknak 5 tonna TNT-t. Akkor elég az fél másodperc alatt is, de 500 méteres körzetben mindenki halott, és oldalra döltek volna ki a környékbeli épületek, ha jól van összerakva a bomba. Aero-Fuel bomb kifejezésre keress a neten. MOAB az amerikai és FOAB az orosz? Ezek 8-10 tonna súlyúak.

  Persze te nagyon okos és ügyes vagy, mert lelepleztél, hogy én vagyok a CIA dezinformátor ügynöke.
 • teddybear
  #400
  Egyezik a véleményünk, de a konokságom miatt nem hagytam rá a dolgot. Sajnos ez komoly hibám, de nem tudom átlépni az árnyékomat...
 • tomotomo
  #399
  Szerintem feleslegesen fárasztjátok magatokat. Ő eldöntötte, hogy úgy van és kész. Primitív tehát a saját véleményéhez fog ragaszkodni, ha beledöglik is, akár tetszik akár nem.
 • teddybear
  #398
  Mondom hogy nem értesz a vashoz, sem. A középkori kardok épp úgy közönséges szénacélból készültek, mint a mostani felhőkarcolók acélgerendái. Persze aki hülye a technikához, az beszél össze-vissza.

  ""Hibáztak", ne legyél már ennyire szűklátókörű és kicsinyes. Persze, atombomba száuld washington felé, és legyint az a pár 24 órában radart figyelő emberke, hogy á, biztos egy nagy madár."

  De sokkal okosabb dolog túlkombinálni és mindenféle összeesküvést kiabálni. Orvos, mármint dilidoki látott? Nem ártana előbb-utóbb elmenni egyhez, mielőtt még kárt teszel valakiben!!

  "És ahogy mondják, van az a pénz. Nemhiába darálták le gyorsan a törmeléket, még mielőtt valakinek eszébe jut kérdezni a sokk után. Nagy véletlenek vannak 1x, de nem ugyanúgy 2x, 3x... "

  Csak hónapokig őrizték, és többször is átvizsgálták. Persze amiről nem tudsz, az nincs. Pedig még a Historyn is többször mutatták a dokufilmekben...

  "Neked bármit lehet mondani, te apád drótjának képzeled az illesztéseket egy acélszerkezetes felhőkarcolóban..."

  Veled ellentétben én már láttak kovácsolást, és csináltam is. Tudom, hogy milyen könnyen lehet formálni a vörösen izzó vast, és milyen könnyen hajlik a saját súlya alatt a sárgán izzó vas.
 • Molnibalage
  #397
  Halkan kérdezem meg, hogy milyen hőtani ismeretekkel rendelkezel? Modelleztél vagy számoltál már valaha ilyet...?
 • Jackal
  #396
  Kössz a rajzot, ha ez így volt akkor rohadtul alátámasztja azt amire gondolok. Némi homokszem került a gépezetbe, de aztán improvizáltak. :)
 • Merces
  #395
  .....én én én....a repülőbül kiugráló moszadciájémuszlimtenoristák reszeték e tökgyaluvá...........
 • Jackal
  #394
  Ő igen, véletlen beleesett a kés élébe, 27x... :)
  "Hibáztak", ne legyél már ennyire szűklátókörű és kicsinyes. Persze, atombomba száuld washington felé, és legyint az a pár 24 órában radart figyelő emberke, hogy á, biztos egy nagy madár.
  Apád aluminium drótja, a középkopri kardok anyaga meg az acél pillérek anyaga és vastagsága picit más kategória.
  És ahogy mondják, van az a pénz. Nemhiába darálták le gyorsan a törmeléket, még mielőtt valakinek eszébe jut kérdezni a sokk után. Nagy véletlenek vannak 1x, de nem ugyanúgy 2x, 3x...
  Neked bármit lehet mondani, te apád drótjának képzeled az illesztéseket egy acélszerkezetes felhőkarcolóban...
 • teddybear
  #393
  Azért talán látni is kéne, ha már kibámulsz a fejedből.
  Az első filmben egy kisebb vasbetonpanel épület borult fel, ebben nincs semmi különleges. Japánban jó párszor történt ilyen(ez is ott volt!), egyáltalán nem ritka dolog földrengéskor. Viszont a WTC tornyainak váza szerkezeti acélból álló koncentrikus rácsszerkezetből állt. Ami egészen más, gyengébb szerkezet.

  Ami pedig a másik benyögésedet illeti, egy pár perces videó megnézése még nem csinál belőled egy élvonalbeli statikust. Ahhoz évekig kell tanulni.
 • teddybear
  #392
  Mondtam hogy hiába beszélek, mert még a hétköznapi dolgokhoz is túl egyszerű vagy.

  "Neked az. Nagyon jól tudom mikor és hogy viselkedik az acél, de már a középkorban is tudták, hogy a 2 centi vastag kardot lehet éppen deformálni, csak nem sima tűznél és nem fával begyújtva. "

  Ennek ellenére az apám közönséges szőlővenyige-tűzzel szokta kilágyítani a kötöződrótot, mielőtt használatba veszi. Nem kovács, nem kohászmérnök, de ennyit ő is tud. Te viszont még ennyit sem.
  A középkorban sem hagyták a tábortűzben a kardokat, mert tönkretette a penge edzését. Kilágyult.

  Különben meg furcsa egy észjárásod van. Feltételezel egy többszáz ember titoktartását és pontos együttműködését megkövetelő bonyolult tervet, amit kis híján tökéletesen sikerült végrehajtani. Ráadásul senki sem fecsegte el magát a végrehajtók közül, pedig sokan foglalnák aranyba a szavaikat..Ez szerintem elképzelhetetlen.
  Viszont azt, hogy az USA rendvédelmi szervei hibáztak, és kb. két-három tucat terrorista eltérített 4 gépet, az számodra elképzelhetetlen. Pedig a 2. Világháború óta a gépeltérítések már rutinszerűen mennek a terroristáknak, és több gép egyszerre történő eltérítése sem példa nélküli.
 • Jackal
  #391
  Neked az. Nagyon jól tudom mikor és hogy viselkedik az acél, de már a középkorban is tudták, hogy a 2 centi vastag kardot lehet éppen deformálni, csak nem sima tűznél és nem fával begyújtva.
  "Lángokban áll"
  Nem láttam egyetlen lángcsóvát se kívülről, csak nagy sötét füstöt.
  Ferdíteszz e te itt összevissza mindent? Ez valami pszichomókusi kisérletnek szánod, hülyítésnek, vagy fizetős a buli?
 • supi007
  #390
  Itt egy video, ahol nem roskad be az épület.
  http://www.youtube.com/watch?v=tcQOODryBDw
  És itt egy video, amiből bárki profi laikussá válhat:
  http://www.youtube.com/watch?v=dsjfSG69Pik
 • Doktor Kotász
  #389
  "Őőőő nem, ez a kártyavárra igaz. :) Látom Balázs heverodal nagyon nyomultok, áruld már el valami spéci tűz lehetett, ami elolvasztotta a 10 centi falvastagságú oszlopot, hogy mellette integettek az emberek a lyukon egy óráig? :)"

  Akkor menjünk vissza arra a szintre, amit egy alsótagozatosnak is tudnia kell az iskolában. Ha kalapáccsal ráütsz egy acélra, akkor az nem deformálódik, hanem visszapattan róla a kalapács mindenféle jelentősebb alakváltozás nélkül. Egy 10 éves gyerek viszont már tudja, hogy a kovácsok felmelegítették a vasat úgy 500 fokra, és akkor a kalapács már formálja a vasat. Ebből egy 10 éves gyerek felfogja, hogy az acél, a vas párszáz fokon már veszít a szilárdságából. A felfüggesztések folyamatosan deformálódtak. Nem olyan bonyolult ez, ha egy 10 éves gyermek felkészültségét eléred.

  "Csak mert ha tippelnem kellene az üzemanyag az első 10 mp-ben elégett, mind."

  Az épület lángokban állt, tehát lényegtelen, hogy miről mit gondolsz.
 • Molnibalage
  #388
  UI: fogalmam sincs mi az a hasonlósági modellezés, és büszke vagyok rá :)

  És íme. Egy tudtalan balfasz és még büszke is rá...
 • Molnibalage
  #387
  Nem kell olvasztani te szerencsétlen hülye. A sima acél már 200 fokon a szilárdáságának jó, ha felével rendelkeik.

  A WTC meg elég trágya acélból épült, mert az építés idején bizony épp recesszió volt és spóroltak ahol tudtak. A hőállóság nem volt szempont az acélnál.

  Komolyan mondom, hogy eszemfaszom megáll akkora barmokon, mint te. Ha a környező levegő csak 200-250 fokos volt, akkor ~1 óra alatt szépen átmelegedett a szerkezet. Ugyanis az acél az egyik legjobb hővezető, csak a hőkapacitása a nagy.