72
  • Justil
    Egyetértek, de én amúgy inkább úgy látom ezt a dolgot, hogy manapság "de facto" teljesül, hogy a fű ugródeszka, de nem azért, mert olyan, amilyen.

Hanem azért, mert a mai átlag fiatal (vagy legalábbis egy jó részük) szinte biztos, hogy találkozik a drogokkal, mert sajnos a heroin, a kokain meg a mindenféle kétes származású diszkódrog (bár amfetamin lenne, az még a kisebbik gond) egyszerűen beépült a szórakozási kultúrába, ami elég gáz...és mivel gyakorlatilag "tervezetten" ugrik fejest az egészbe, előtte egy kis füvezéssel alapoz, hogy ne egyből a mélyvíz legyen. Szal nem azért kezd el kemény drogokat fogyasztani, mert a marihuánafogyasztás erre sarkallja, hanem tudatosan csinálni akar mindent szép sorjában, mert az menő, mert az kúl, és mert az összes haverja is azt csinálja.

Az már csak hab a tortán, hogy alkoholt kb mindenhez fogyasztanak, ami szintén nem tesz jót.
  • MacropusRufus
    Látom a póker hírtől eljutottunk a kábszer vs. alkohol vitáig.
    Ami eleve hülyeség ui. az alkohol is kábítószer, módosítja a tudatott.
    Csak legalás és ezért sokan úgy vélik kevésbbé ártalmas mint pl. a fű, közben orvosi bizonyítékok tucatjai állnak a rendelkezésünkre, hogy nem igaz.
    Nem azt állítom, hogy pl. a fű az jó, mert nem. Károsít. Nem kicsit, de még mindíg messze nem annyira gázos mint a legális drog, az alkohol.

Fű mint kapudrog: ez az állítás már akkor hülyeség volt amikor mondták. Ezt csak az tudja elhinni aki abban a hitben él, hogy a fű az ugyan azt nyújtja mint a heroin csak gyengében, mert ugye az alkohol így működik: 1dl bor még nem gáz 1dl tömény már érdekesen hat az emberre, de mind a kettőben ugyan az a szer van: alkholol. Tehát törvényszerűen többet v. erősebbet kell innia a már függő arcoknak. Aki smoker az legfeljebb napi 10g fűvet fog elpöfékelni, na zákson. De nem fog a heroinhoz nyúlni mert nem jönn be neki az amit az nyújt. Természetesen van aki a fűvel indított. Ebből van kevesebb, de ezekre lehet hivatkozni.

Amúgy pont a napokban volt egy cikk az indexen: ha az alkoholt most vezetnék be mint új drog, azonnal tíltó listára kerűlne annyira veszélye, DE ehhez a szerhez komplet tradicciók ragadnak és ezért ez elfogadott szer.
    Ismétlem NEM azért mert kevésbbé ártalmas mint az illegális.

Ha eltekintek attól, hogy a fű illegális, akkor már kapásból azt lehet mondani, hogy az alkohol átradalomra gyakorolt hatása nagyon durva: az emberek jó rész ekiszámíthatatlan lesz az alkohol hatása alatt, és a mosolygos arcból akár egy agresszív állat is lehet, ui. a szer oldja a gátlásokat. Egy smoker soha nem lesz agresszív, nála ui. szer miatt megnövekszik az un. boldogság hormonok termelődése de nem picit, ez meg nem úgy hat a szervezetre, hogy agresszív lesz. Jó esetben csak fossá fogja röhögni magát, ha már régóta csinálja akkor egy olyan bepunnyadt állapotba kerűl és elvan a saját gondolataival, v. rákattan valamire (pl. játék)...

De felesleges ez a vita, addíg amíg a mindenkori hatalom bevétel alapján dönti el, hogy mi szabad mi nem, ezálltal téves útra vezethet sok embert abban a hitben, hogy az illegális anyagok veszélyesek, míg a legális nem.
  • astrobal
    Beszélsz itt botorságokat, mit több, böszmeségeket! Már a szomszédokban is megmondták, hogy túllőtték magukat fűvel! Még hogy nem lehet túladagolni, piha! Most olvastam, ha együltő helyedben elszívsz 8 kilót, akkor bele is halhatsz! Mmég hogy nem halálos, hát miket beszélsz te itt?

Végülis medical marijuanaról már hallottam, de medical alcoholról nem annyira.
  • Justil
    Ha meg "csak" beszelne rola, de sajnos raadasul hulyeseget is beszel.
  • Justil
    Miert, fu = heroin = halal?

Jaboccs, elfelejtettem h Budahazy nem fuvezik...
  • nlght
    OFF
    Ha az alkoholt most találná fel vki, akkor soha a büdös életben nem engedélyeznék, mert olyan súlyos kárt okoz a szervezetnek hosszútávon és ha megiszol 2 liter töményet rövid időn belül, akkor valszeg belehalsz. A fűről bezzeg számtalan tanulmány bebizonyította hogy gyógyszer és nem lehet túladagolni sem (!), mégis a világ legtöbb országában lecsuknak, ha csak egy morzsát is találnak nálad (valahol ki is végeznek érte).
    Miért is? Vicces, hogy 10 ezer évig gyógyszerként volt ismert a világban, aztán 50 éve jött egy amerikai elnök és addig tolta a negatív marketinget amíg az egész nyugat meg nem bélyegezte szegény növényt. De gondolom nem kell bemutatni mire képes egy gyengeelméjű amerikai elnök, mert most is folyik egy iraki háború kamu indokból...
  • nlght
    A gibraltári és a máltai szerencsejáték felügyelet az egész világon híres a szigorúságáról, szal mellé lőttél. Az ftp meg indián rezervátumban volt bejegyezve Kanadában.
  • nlght
    Ekkora kamu, hatásvadász semmivé vált az sg.hu...

Már miért lenne piramis játék, ha most tett rá vételi ajánlatot egy francia befektető csoport súlyos pénzekért????

Mikor vette meg vki pl. Bernard Madoff cégét miután csilliót elcsalt????

Az ftp egy normális vállalkozás volt, ahonnan Lederer és Ray Bitar elsikkasztott pár száz millió dollárt. Ennyi erővel az OTP-t is piramis játéknak hívhatná az sg.hu, mert onnan is sikkasztottak már...
  • Sir Quno Jedi
    Már akkor is igazad volt és most is, de ez szvsz. szerintem is nyilvánvaló az ilyen szervezeteknél.
  • torreadorz
    Ha-ha-ha. Kb. egy évvel ezelőtt megmondtam hogy a pókertermek pénzmosodák a jó része gibraltáron van bejegyezve és nulla az ellenörzés, de a sok idióta által le lettem ugatva hogy ugyan már ezek tisztességes cégek, meg minek csalnának amikor igy is tuti biznisz.

Hát tényleg...
  • Crane
    Jól csináltad! A csúcson kell abbahagyni! :D ;)

Ezeket meg max sitre vágják 2 évre. Kijönnek, majd lehívják a svájci számlára kimentett milliókat, és élnek tovább koktélt szürcsölve.
  • fergusonpapa
    Miér titt kell drogokról beszélni?! -.-'
  • passatgt
    nekem a póker karrierem annyi volt, hogy a pokerstarson ha jól emlékszem befizettem 15$-t, kaptam 50 bónuszt, játszottam vele egyet, lett belőle 65,4$(szerencsém volt, foalmam nem volt mit kell csinálni) majd kikértem a pénzt és soha többet nem jelentkeztem be:D
  • Büdös Bohóc
    te is akkor az a kocajátékos vagy, aki azt se tudja mik a szabályok :D
  • kgbela
    "A 6 millió játékos évente 3,6 milliárd dollárt (!) veszít el...Az egy felhasználóra jutó veszteség évente Németországban 650 dollár, míg globális viszonylatban 596 dollár."
    Ez mekkora faszság, istenem...
  • navahok
    Ez az! Én is csak akkor pókereztem ha kaptam ingyen 50 $-t de max 2 hónap alatt azt is elvesztettem, akkor mi a fenének fizetnék be ha még az ingyenpénzből se tudok többet csinálni. Csak sokan azt hiszik hogy majd most, majd most...
  • Praetor
    Nem csak függőség a probléma például a könnyű drogokkal, hanem még egy sor más is.
    A fű tipikus ugródeszka az amfetamin származékokhoz, és azok meg a még keményebb cumókhoz. De a fű rendszeres fogyasztása az alany emlékezőképességét vágja egyre jobban tönkre, ezzel egy bizonyos szellemi leépültséget is eredményez (kb ami az alkoholistáknál is megfigyelhető), másrészről kb 15 év után meg olyan komoly pszichológiai betegségeket hoz létre bizonyítottan, mint a skizofrénia.

Szóval a függőség 1 dolog, de a könnyű drogok is olyan mérgek, aminek a hosszútávú hatása szvsz rosszabb, mint ha koca söröző lenne a koma...
  • zolika7519
    Azért vannak sokan akiknek sikerült pénzt kivenniük a termekből.....sokan reális poker tudás nélkül leülnek játszani és tolják be a pénzt.....
  • Renegade
    fizikai/lelki függőséget okozó drogok: alkohol, nikotin, koffein, heroin
    "csak" lelki függőséget okozó drogok: fű, amphetaminok, mdma, kati és társai, kokain

javaslom 15 év járjon a fizikai és lelki függőséget is okozó szerekért

ki támogatja? :-)
  • Tetsuo
    Na, ez egy tipikus nihilista, drogos hozzaszolas volt. A vegen meg megmagyarazod, hogy egeszseges a heroin.. ;)

• Büdös Bohóc
    Nem, csak kb leköcsögözted implicite.
  • astrobal
    szóltam én hozzád?
  • Sir Quno Jedi
    Nem a spanglival van baj, hanem hogy iparág épül a drogra és emberek millióinak az életét nyomorítja meg. Nem feltétlen a fogyasztóikét, hanem azokét, akik a drogkartelek területén élnek, dolgoznak, szenvednek. Errefelé, Európában még lehet tenni talán valamit, de azokon a helyeken már senki sem boldogul velük.

Vagy a szabad drogfogyasztást engedélyezed (ennek jó néhány súlyos hátulütője van), vagy a fogyasztókat is durván bünteted, középút itt sajnos nincsen (értelmetlen is). Amíg megéri drogokat termelni akár emberéletek ezreinek árán is, addig ez így is lesz.
  • astrobal
    Hagyjad, az ilyen szemellenzős barmok csak a hülyeségeiket tudják szajkózni, aztán hazamennek és részegen jól megb@sszák az anyjukat a pincében, mert az nem para, de egy spangli az igen. Mert az a sátán eszköze arra, hogy a pokolba rántsa a megtévedt lelkeket. És éljen a pia, még szerencse, hogy az nem méreg.

• Sir Quno Jedi
    Általánosságban szólottam a piramis jellegű játékokról. Az FTP ügye kb. annyira izgat, hogy semennyire.

Az alkoholtilalom murva rég volt, ma már kicsit előrébb léptünk a totális ellenőrzés eszközeiben... :D
  • NovaTerra
    Te nagyon tájékozott lehetsz. Javaslom az FTP setében olvass kicsit utána a dolgoknak! Lehetőleg ne az sg-n.
    A tiltásodhoz, meg az öt évedhez csak annyit fűznék hozzá, hogy az amcsiknak is bejött az alkohol tilalom igaz?
  • Sir Quno Jedi
    Azokat is alaposan meg kéne büntetni, aki ilyenekben részt vesz, mint játékos, hiszen végülis egyértelmű piramisjátékban vett részt (sőt beszervezett másokat is). Ha kőkeményen büntetnének mindenkit aki tevékenyen hozzájárult ezen cégek sikeréhez (tehát a jelenlegi "károsultakat" is), idővel az emberek talán tanulnának is a hibáikból.

Ugyanez drogban, ha 5 év LETÖLTENDŐ börtön járna egy marcsis cigiért, senki sem kockáztatna. Mintahogy franciáknál egy kilóért 15 évet kapsz instant, ezt kéne tovább gondolni...
  • Büdös Bohóc
    nem tudom ismerősen cseng-e az olyan akciók tömkelege, ahol kapsz plusz ingyen zsetont, ha meghívsz még egy pár embert - innentől kezdve ugyanúgy piramisjáték, mert a végén a piramis tetején állók beszednek mindent és összeomlik a vár.
  • NovaTerra
    Az, hogy a vezetők hihetetlen mértékben sikasztanak nem egyenlő a piramis játékkal.
    Nem igaz, hogy az sg-n a normális címadás nem megy a szerzőknek.
  • Sir Quno Jedi
    mer sok pénznél jobb a több...
  • Chocho
    Azért rossz olvasni, hogy a nagy pókeres sztárok is hozzányúlnak ehhez a piszkos pénzhez. Aki évente több millió nyer, mi a francnak sikkaszt még többet? (Költői a kérdés, persze.)
  • Laza
    Mindig gyanúsak voltak ezek a póker cégek ...

Én a Bwin vagyonát gyarapítottam kemény 6000Ft-al. Még 1-2 éve 2x 3000Ft-ot eljátszogattam. Mondjuk kitartott 2-3 hónapig és jól elszórakoztam, így nem vagyok rosszabb helyzetben mint egy WoW előfizető :))