72
-
Chess #72 Sir Quno Jedi! Te tipikusan az az ember vagy, aki ha betiltanák a pinát, holnaptól már nem dugna. -
JMáté #71 Olyat is lehetne hogy ezekhez a szerekhez csak büntetlen előéletű ember férhessen hozzá. Vagy valami máshoz is lehetne kötni, mondjuk az adózás mértékéhez, csak hogy ellenőrizhetőbb legyen az egész. Ezt mondjuk megintcsak nehéz kivitelezni, ha nem lehetetlen. -
JMáté #70 Kifejtem a véleményemet: a póker-ipar az már maga az alvilág. Erről szól ez a cikk. A póker szerencsejáték, semmi köze hozzá a tudásnak.
A marihuána egyes kutatások szerint valóban skizofréniát okoz, de ehhez évtizedek kellenek. Az alkohol órák alatt ölhet. A drogok (beleértve az alkoholt is és a nikotint is) rosszak.
Ezért 2 lehetőséget látok:
1-vagy mindent betiltunk
2-vagy semmit sem
Kifejtés:
Az első pontot Amerika már próbálta, elbukott. Nőtt a fogyasztás, de leglább nem az államnak volt bevétele hanem a maffiának. Ám azóta a haditechnika sokat fejlődött. Ezt a haditechnikát bevetve a lakosság ellen talán sikert lehet elérni. Ezzel az egész első ponttal amúgy -ha valakinek nem lenne világos- a bornak is lőttek, de a magyar légierő legalább gyakorolhatná a szőnyegbombázást. Az amerikai szesztilalomból világosan látszik hogy nem elég az árusítóhelyeken razziázni, megfélemlítő akciók kellenek a civil lakosság ellen.
A kettes pont valamivel egyszerűbb. A fű legális lenne, és ami legális azt meg lehet adóztatni. A legalizálás miatt kevesebben akarnk kipróbálni, aki viszont igen az az államot gazdagítaná. Az alvilág meggyengülne.
Ezektől függetlenül egyébként jó lenne a függőséget okozó szerek árusítását állami monopóliummá tenni. -
#69 Hiszen mindnekinek van egy haverja, vagy minimum a sógorának a keresztapja pókerből és és havi milliókat keres.
"- Voltál már pesten?
- Nem, de a bátyám már igen."
Alkoholról meg drogokhoz:
Az alkohol társadalmilag elfogadott önkábítás a társadalmunkban, máshol nem, máshol ez a fű volt, vagy a hasis vagy az anyámtudja. Az alkohollal értelmes keretek között szerintem semmi gond nincs.
Ki ne szeretne haverokkal inni egy sört, elbeszélgetni egy pohár bor mellett vagy ünnepekkor koccintani egy felessel?
Ettől még az alkohol természetesen az egyik legmocsokabb drog lesz, de nem hiszem, hogy sátánt kéne belőle faragni.
A kemény drogokat tiltsák be, ez egyértelmű. A könnyű drogok pedig valószínű megoldhatatlan probléma, mert minden javaslatnak van egy olyan buktatója, ami miatt nem működik. -
echo #68 kapják be, hogy ilyenek húzzák le a póker jó hírnevét...
egyébként havi 50 dollárt veszteni németországban nem egy nagy összeg. ennyi erővel miért nem írnak arról is így, hogy mennyi pénz megy el mozira meg hasonló szórakozásokra. -
mad363 #67 ezt mind megértettem :) azon kellene elgondolkodni ha minden legális lenne mi lenne ? :) a kvt nem nagyon sorolnám ezek közé vagyis inkább a koffeint. egészen mást hatást vált ki mint az előző kettő vagyis pont az ellenkezőjét.stimulánsnak stimuláns rajta van a wada listáján is mint dopping szer. -
Justil #66 Sok lett a miközben, namind1 :) -
Justil #65 Szerintem senki nem mondta, hogy milyen ász dolog füvezni. Csak azt a furcsa görbe tükröt próbálták a hozzád hasonlóknak elmagyarázni, mely szerint érdekes módon a fű illegális, miközben a kávé, a cigi és az alkohol legális, miközben sajnos ez az állapot nem igazán tükrözi az egyes szerek veszélyességét. -
mad363 #64 Na megint pár kendermaglovag próbálja bizonygatni hogy mekkora ásza füvezés plusz ráhúzni másra a vizes lepedőt most a koffein van soron.
-
#63 Ez fura, mert előfordult, hogy egy ültő helyemben ittam meg vagy 10 duplát, de az is megesik, hogy két hétig eszembe sem jut kávét inni. (akkor én most függő vagyok?)
Én az alkoholt tiltanám be elsőként, mert az én családomat és körülöttem rengeteget, az tett tönkre és még is, ha bekapcsolom a tévét akkor mindenhol azt szajkózzák hogy igyál bor, igyál sört. Bezzeg a fű az maga a Sátán. -
Mat666 #62 "vesd össze: 1 csésze kv már függőséget vált ki"
Hát én nem tudom milyen kávé az amitől egy csésze elfogyasztása után függő leszel de leírhatnád mert szívesen ki próbálnám.
Viccet félre téve ez baromság amit írtál egy csésze kávétól nem leszel függő ahogy egy "1 szál vitzes cigi meg nem... de még egy rendes sem, meg egy csésze vodkátol sem" ez viszont igaz.
Ha minden áron hasonlítgatni akarjuk a drogokat akkor és ezzel szerintem még te is egyet fogsz érteni hogy a koffein messze menöleg a legártalmatlanabb drog mer se a hatása se úgy mond az ártalmai meg se közelítik a legális vagy épp illegális drogokét.
És rakjuk hozzá azt is ha a sok drogos alkoholista füves és cigis mind koffein függő lenne a világ jobb hely lenne.
-
#61 "szóltam én hozzád?" -
MacropusRufus #60 egy észrevétel:
vesd össze: 1 csésze kv már függőséget vált ki... 1 szál vitzes cigi meg nem... de még egy rendes sem, meg egy csésze vodka sem... szóval think again ;) -
MacropusRufus #59 Az NG 1-2 évvel ezelött foglakozott a koffeinnel mint legális droggal.
Ez is volt a címe ha jól emléxem.
A koffein egy stimuláló szer (kb. mint az amfetamin). Te enyhén iszod, ezért nem volt gond abból, hogy áttértél a koffein mentes cuccra. De te igazából nem is voltál kv ivó :) már bocsi. A gond ott kezdődik amikor az ember napi 5-6 jó erős kv-t megiszik. 1 max. 2 hét és föggő lesz úgy, hogy észre sem veszi.
A hatás mehanizmusa ott van a cikkben nem részeletezem ha jól tudom akkor az NG oldalán ott vannka a régi cikkek archivban. A lényeg: volt egy MRI felvétel egy nem kávét ivó agyáról ébredés után pár perccel és egy napi 5-6 erős kv-t ivő ember agyáról ébredés után... Érdemes megnézni, a két képet, és újra feltenni a kérdést, hogy biztos nem ártalmas a koffein
(amúgy a világ lakosságának a 80-85%-nak a vérében kimutatható a koffein, még az újszülött vérében is. Ez pl. a THC-ról nem mondható el, :) ) természetesen nem azt jelenti ez az egész, hogy akkor a fű vagy bármi nmás jobb lenne. NEM. De nem kell abba a tévhitben élni, hogy ami illegális az ártalmas is v. ártalmasabb mint a legális mert ezek közt nincs semmiféle összefüggés
Koffein leírása
itt az NG egyik idevágo cikke is:
A koffein függőséget okozz
"A kísérletes tanulmányokban koffeinelvonás esetén a vizsgált személyek 50 százaléka tapasztalt fejfájást, 13 százalékuk pedig klinikailag szignifikáns pszichés tüneteket és funkcionális állapotromlást élt át "
"A tünetek a legutolsó koffeinbevitel után 12-24 órával jelentkeztek, intenzitásuk az első és második napon volt a legnagyobb, és összesen kettő-kilenc napig húzódtak el. A tünetek súlyossága általánosságban arányban állt a napi koffeinbevitel mértékével, de már napi 100 mg koffein, azaz egy csésze kávé elfogyasztása is függőséget hozott létre."
a gond ott van, hogy sokan úgy vélik amit szabad az nem rossz. Pl. az alkohol azért jobb mert... A koffein azért jobb mert... Holott mind a kettő drog, módosítja a tudatott, és még függőséget is okozz. -
astrobal #58 Ez a lusta és tehetségtelen emberek mottója. Lehet mocskosul jól élni anélkül, hogy mocskos lenne a pénzed. Csak dolgozni kell és keresni a lehetőségeket. -
#57 Az egyik haverom is ezzel játszott , azt hiszem úgy 200 dollár körüli összeget tudott vele összeszedni , ezt mutatta is nekem.
Már akkor mondtam neki hogy valami gyanus nekem ebben a pókerben :) -
asdasdasd #56 Szar az illusztráció!
Egy normális játékos nem egy asztalon játszik, nem touchpad-el és nem a Mekiben... -
#55 Csak mocskos pénzből lehet mocskosul jól élni, máshogy nem megy ugye. -
Komolytalan #54 Azt tudod-e, hogy már halott vagy, csak nem vetted észre? :-D -
#53 A Full Tilt-nél dolgoztam 4 évig, most júliusban léptem le, mert már nagyon gáz volt az egész. Elmondhatom, hogy álomhely volt, olyan luxus partikon vettünk részt és nap mint nap olyan kajákat szolgáltak fel 700 embernek ebédre amiről azelőtt álmodni sem mertem. Gáz, hogy mindez ilyen mocskos pénből ment.
A póker részről meg csak annyi, hogy benti statisztikákból tudom, hogy a játékosoknak csupán 2%-a az, aki vissza is nyeri azt a pénzt amit betett a játékba és ennél jóval kevesebb az aki jól meg is él belőle. Úgyhogy valahol tényleg piramis játék :) -
bracsek #52 A jogás azért emlegette -
#51 A marihuána is káros, súlyosan roncsolja a rövidtávú memóriát, illetve motiválatlanná teszi használóját -- utóbbinak a lelki függés az oka. A heroint ide keverni, hát izé... nem épp releváns, na.
Mondom úgy, hogy soha semmilyen kábítószert nem próbáltam. Problem? -
Justil #50 Ahogy Rotyoka írta, már így is legálisak. -
Rotyoka #49 Alkohol, nikotin, látnokzsálya
Csak 1-2 dolog -
pasi29uk #48 A nyomozók megpróbálták teljesen felderíteni az esetet és minden egykori játékossal igyekeztek kapcsolatba lépni, hogy visszautalhassák nekik a befizetett összegeket.
aranyosak -
#47 Nem értem miért akartok tudatmódosító szereket legalizálni. -
Justil #46 "egy heroinista, de akár csak egy "könnyű" drog használó"
Ez meg a legnagyobb, és sajnos leggyakrabban előforduló csúsztatás a hozzá nem értők részéről. Ezt így nem lehet "de akár csak" módon összekötni. Kb olyan, mintha azt mondanád, hogy "a pedofil sorozatgyilkos, de akár csak a bolti csokitolvaj"... -
Justil #45 Jó duma az, hogy az ember nem érzi meg a koffeinmentes kávéra való áttérést, csak a gond az, hogy aki mondja, az kb a kávézók egy tíz vagy százezred része. A többiek sajnos kemény koffeinfüggők :( -
Rotyoka #44 Képzeld el füvezem heti 2-3x de van amikor 3-4 hétig nem és mégsem lett semmi bajom...
Húúú, azt hiszem bebuktad, ráadásul a THC nem okoz fizikai függőséget de sebaj, magyarázd meg hogy okoz
a nikotin az egyik legerősebb függőséget okozó drog. De a cukor!, a koffein és az aszpirin is drog az más kérdés mi apolitikailag legális és mi a nem -
Renegade #43 "hogy a fű nem drog" hát ilyet meg ki írt? -
Komolytalan #42 Napi 4 (gyenge) kávét iszok, asszony szintén. Mikor az asszony terhes lett, áttértünk a koffein mentes kávéra. Nem kapartuk miatta a falat - igazándiból meg se éreztük a dolgot. Ugyanezt csinálja már meg egy heroinista, de akár csak egy "könnyű" drog használó.
Jó duma az, hogy a fű nem drog, meg a kávé ugyanolyan veszélyes mint a heroin. A gond csak az, hogy aki mondja, az mind egy szálig érdekelt a drog terjesztésben, vagy pedig drog fogyasztó. -
Renegade #41 hát furán látod a világot, úgy, ahogy sosem fog megvalósulni szerencsére, de nézzünk egy utópisztikus képet arról amit szeretnál:
összes függőségre hajlamos ember kuka, az első vissazélése után (kábszeresek, piások, falánkok, szerencsejáték függők)
összes adócsaló kuka (mind a beosztott akinek zsebbe fizetnek, mind a főnök)
orvosok, páciensek akik hála pénzzel játszanak, kuka
kurvák és ügyfeleik, kuka
tolvajok szintén (aki ellop a cégétől egy tekercs wc papírt, 1 üveg ásványvizet, az is ide tartozik)
na, maradt még ember az országan a 0 tolerancia után? -
#40 "Amíg van kereslet, mindig lesz kínálat. Így vagy legalizálsz, vagy a keresletet nyírbálod meg drákói szigorral."
Ez az bazmeg, így kell ezt, zíghejl!
"Dohányzásról is évtizedikig csak pofáztak, de ma már lassan mindenhol tilos és az emberek kezdik is ezt megszokni (még a megrögzött dohányosok is). Tűzzel-vassal, máshogy nem megy."
Hol? Csak kérdem, mert naponta látok bagózó utasokat a metróban a "Tilos a dohányzás" tábla alatt...
"Egyik kollegám is éppen itt szívja a füstjelző alatt a "villamoscigijét". :D Első lépés. Talán láthatja majd felnőni a gyermekeit és nem viszi el idő előtt a tüdőrák."
Az ő tüdeje és az ő rákja. Én nem vagyok dohányos, mi több, utálom, ha a képembe füstölnek, de vannak szabályok, amik túlmennek egy bizonyos határon. Ilyen pl., hogy ne lehessen rágyújtani a kocsmákban. Most komolyan, ki fogja ezt betartani? Ebben az országban sokkal komolyabb törvényeket is leszarnak az emberek. -
#39 Amíg van kereslet, mindig lesz kínálat. Így vagy legalizálsz, vagy a keresletet nyírbálod meg drákói szigorral.
Alkoholra is zéró tolerancia van gépkocsivezetőknél és lám, kezd meglenni a hatása.
Dohányzásról is évtizedikig csak pofáztak, de ma már lassan mindenhol tilos és az emberek kezdik is ezt megszokni (még a megrögzött dohányosok is). Tűzzel-vassal, máshogy nem megy.
Egyik kollegám is éppen itt szívja a füstjelző alatt a "villamoscigijét". :D Első lépés. Talán láthatja majd felnőni a gyermekeit és nem viszi el idő előtt a tüdőrák. -
ger188 #38 Üdv,
a témához is legyen egy hozzászólás. :) Az FTP-t a saját tulajdonosai fosztották le: http://www.pokerakademia.com/hirek/nemzetkozi_poker_hirek/usa_igazsagugyi_miniszterium_443_milliot_lopott_a_full_tilt_poker_vezetosege/
A kijászható deposit bónuszokról meg annyit, h azt Te saját magad termeled ki minél több raket termelsz annál nagyobb %-ban kapod vissza az általad termelt raket. Az meg, hogy vki 2 hónap alatt elveszíti a befizetett összegét köszönje saját magának. Ezt is mint minden mást TANULNI kell, hogy tartósan nyerő legyél, nem megy egyik percről a másikra, fokozatosan lehet csak pénzt keresni vele. De mivel ezt sokan nem teszik meg ezért belőlük húzzák ki a pénzt a tanult játékosok.
Peace
tanulási lehetőség: Itt -
Rotyoka #37 Kár hogy a skizofréniát THC-val azaz füves cigivel kezelik már jó ideje, ahol nem tiltott.....
De biztosan azért mert ez okozza :D:D:D
Ha hülye vagy miért terjeszted?!
MacropusRufus: +tízmilliárd -
#36 Persze, egy pohár sörért meg instant fejlövés 18 alatt, igaz?
Még szerencse, hogy a jedik kódjában sem írtak ilyesmit... -
Rotyoka #35 Aki van olyan hülye, hogy képes netes pókerért fizetni az meg is érdemli hogy átbasszák -
nlght #34 OFF
Áruld már el, hogy a mai fiataloknak honnan lenne pénze kb. 15000 ft/g alapon kemény drogra (kokain, heroin, stb.), amikor az egész ország úszik a szarban. Előbb hal éhen mielőtt kialakulna nála a függőség. A mai fiataloknak még könnyűdrogra sincs pénze. Természetesen a felső 10000 nem számít, mivel csak 0,1% a társadalomból. Az ugródeszka csak urban legend, amivel a szülőket riogatják, hogy jobban figyeljen a gyerekére. -
Renegade #33 ennek olvas utána jobban, a drog semmit nem rak beléd, ha már benned volt, akkor nagyobb eséllyel jön elő, ennyi, ha van hajlamod a skizofréniára, ami teszem azt az esetek 2%-ban elő jön öregségedre, akkor ha drogozol (mindegy mit) akkor ez az esély lehet akár 4%, ha nincs rá hajlamod, akkor nem leszel az. :-)