92
  • Tower Guard
    #92
    Egyébként nem szívesen lennék annak a helyében, akinek mindig "takarítania" kell ezt a hullámvasútot, meg a holttesteket elpakolgatni...
  • Tower Guard
    #91
    Doktor Kotásznak teljesen igaza van.
    És értem hogy előtte Rotyoka mit írt, és neki is gaza van hogy mi dönthessük el hogy élni akarunk-e, vagy meg akarunk-e halni az aktív eutanázia által, hogy ne kelljen szép lassan éhen halva vagy kiszáradva sokáig szétszenvedni magunkat.

    Egyébként ez a hullámvasút meg hát na. Öngyilkosok vannak ígyis. Emberek felvágják az erüket, leugranak magasról és széttrancsírozódnak az úton, hídon, esetleg másokban is kárt tesznek, így meg csak be kell ülnie és végigmegy. Mondjuk el nem merem képzelni azt a halálfélelmet az út során ami végig tarthat, de ha erre van igény akkor...

    Bár érdekesnek tartom ha az ember egyszerűen már nem akar élni, amit aért javarészt nem csak úgy hirtelen dönt el... akkor miért nem lehet csakúgy magunktól meghalni. Ha lenne ilyen funkciónk vagy ilyesmi :)

    Na mindegy kicsit elkanyarodtam...
  • bandee1
    #90
    Off: Mielőtt nekem támadtok. Ja és valaki azt mondta egy korábbi hozzászólásomra, hogy én vagyok az, aki szerint a parlagfű gyógynövény. Nos kérem, allergiás lettem idén, sosem voltam az, iszonyat szarul voltam, és egy ismerős ajánlotta a parlagfűteát. Nos három napig ittam, azóta teljesen tünetmentes vagyok, az allergia 3 nap alatt gyakorlatilag elmúlt. Na erről ennyit. Saját tapasztalat....
  • bandee1
    #89
    Ja, kérdezz egy csecsemőt is majd meg, mielőtt elkaparják, elégetik, vagy szétroncsolják. Mindez a cikk és ez az egész a halál kultúrája, és a szélsőséges liberalizmus elburjánzásána tanúsága.
  • bandee1
    #88
    Vallási bigottizmus. Mekkora fasz vagy Te!
  • bandee1
    #87
    Ezt az elmebeteg fasságot! Ez demokrácia. Faszt, ez maga az őrültség. Aztán majd jöhetnek az élő adások a hullámvasutról, bekamerázva, pénzt csinálva az egészből. Az ilyen faszt az OPNI-ba zárnám be, ha azt nem zárták volna már be előtte. Vagy símán ráültetném a saját vasútjára a buzit!
  • Doktor Kotász
    #86
    Az eutanáziána csoportosíthatjuk aktív és passzív típusba.

    A passzv bizonyos korlátok között engedélyezett bizonyos országokban. Ahol nem engedélyezett, ott is gyakorlat tabuként. Tehát mondjuk felfüggesztik a kezelést. De ez nem jelent azonnali halált, hanem egyfajta álszent félmegoldás.

    Az aktív eutanázia az teljesen más. Ott kijelented, hogy nem akarod, és nem a kezelést függesztik fel, és mondjuk nem adnak infúziót, ahol kiszáradva kiszenvedsz, vagy mondjuk a következő rohamnál nem avatkoznak be, hanem egy olyan injekció, amit a kivégzéseknél használnak. Beadják, és egy perc múlva halott vagy.

    Persze üvöltözhetsz, meg barmozhatod a másikat, csak legalább tájékozódnál, hogy a passzív eutanázia engedélyezése (vagy megtűrt, nem bolygatott gyakorlata) mellett, létezik az aktív eutanázia, ami jelenleg tiltott.

    A másik levelező erről beszél. És nem igaz, hogy nem érthető, hogy mi a kettő között a különbség.
  • Doktor Kotász
    #85
    A guiloten (vagy hogy írják a franciák) elég morbid. Levágja a fejed, de az agy tudatánál marad. Felemelik a fejed, és látod a saját fej nélküli tested. Vágsz még egy utolsó grimaszt és fokozatosan veszted el az eszméleted. A tested már nem tudod irányítani, de az érzékelésed megmarad, de torzul, hiszen nem kap vérellátást az agyad.

    Ami valóban fájdalommentes, az egy fejlövés nagyobb kaliberrel, ahol nem csak egy sebet üt az agyba, egy lőcsatornát, hanem a teljes agytérfogatot széttrancsírozza.
  • Doktor Kotász
    #84
    Csak annyit fűznék hozzá, hogy Bujtor István.
    Már nem emlékszem mi volt a betegsége, de azt tudom, hogy átlagemberrel nem foglalkoznak annyit, nem tartják huzamosabb ideig kómában. Dugó kihúz, gyógyszert nem adnak, akármi, kampec. Ha lóvés a rokonság, húzzák, amíg lehet, mert a hozzátartozók tejelnek. Hoszabb ideig csipogtatják a gépen, több pénzt szednek ki a családból.

    És ez nem összeesküvéselmélet, amiben pajeszos zsidók, meg médiabirodalmak összeülnek egy sötét szobában egy hatalmas kerekasztal mellett világot uralni, hanem egy egyszerű gazdasági érdek az egyénekre lebontva.

    Most az előző példát vetítsd ki nagyra. Az egész orvosi társadalom egy esküre épül. Ez az eskő, és a vallások elutasítják az eutanáziát. Az egyénnek hitbeli meggyőződése lesz az, ami egyben a gazdasági érdeke is. Már fiatal orvosként úgy kezdi, hogy kialakul benne egy erkölcsi norma. Az évek múltával neves professzorként pedig ugyanezt adja tovább. Ahogy a társadalom felvilágosult lett, megszűntek a vallásos dogmák hatásai, de kérdem én, hogy az egészségügynek mekkora bevételi hányadát adja a gerontológia? A magatehetetlen betegek életben tartása? Tehát a saját piacáról mondana le az egézségügy, ha az eutanázia általánossá válna. A gazdasági érdek pedig nagy úr, ha az erkölcsöt, etikát elő lehet rángatni valamire hivatkozásként.
    Nem véletlen, hogy az eutanázia lassan terjed, és lemerném fogadni hasra ütve, hogy a skandinávoknál, hollandoknál, belgáknál fog először kiteljesedni.

    Tehát ez nem egy konkrét személyek irányította összeesküvés, hanem egy erős erkölcsi értékrend tabuja, amit gazdasági ellenérdekek védelmeznek a vallási bigottizmussal karöltve.
  • Doktor Kotász
    #83
    Azt írta már valaki, hogy ez a csávó egy halálról fantáziálgató öngyilkos hajlamú elmebeteg?

    Melesleg minden lenne, csak nem kegyes ezen a szaron megdögleni.
    Igen csak fájdalmas lenne.
  • Tetsuo
    #82
    Mindenesetre, reklamalni senki sem fog.
  • teddybear
    #81
    Ennek az elmeroggyantnak a találmánya nagyon is fájdalmas és nehéz halált jelent a delikvensnek. Szadista egy alak.
  • nyaSGem
    #80
    Tényleg mennyivel humánusabb egy ember halála úgy hogy hosszú perceken keresztül a gravitáció tulajdonképpen szétszaggatja. Ez a csávó elmebeteg...
  • asgh
    #79
    Azért lehetne még mit fejleszteni rajta. Pl maga a kocsi lehetne koporsó is egyben és a pálya egyenesen egy krematóriumba futna. Ez amolyan nyolcszoros redundancia lenne, mert ha mégsem halna meg a páciens a zuhanás során, az égetést tutira nem élné túl. (Lehetne gázkamrát is közbeiktatni humanitárius okokból, de az rossz emlékeket idézne.) A krematórium másik végére rakhatnának kápolnát, így futószalagon intézhetnék a temetési szertartást is. Amíg apuka vidámparkozik, a család szépen megvárja a kápolnában, aztán hazaviheti a még forró hamvakat.
  • Molnibalage
    #78
    És mi tart téged vissza és mást is...? Semmi.
  • Willenbrock
    #77
    Szülőcentrifuga és köldökzsinóron bungee-jumpingolás mint első élettapasztalat-ezen szakadtam a röhögéstől:)
  • Rotyoka
    #76
    Nem mivel választhatnád amikor már nem bírod.
  • Tigristank
    #75
    És? Ha az eutanázia elfogadott lenne, arról ugyanúgy nyilatkoznod kéne előtte te észlény...
  • Rotyoka
    #74
    Igen ha külön nyilatkozol erről előtte, de ha nem akkor rábasztál 3x újra fognak ha tetszik ha nem
  • Molnibalage
    #73
    Te tényleg ennyire hülye vagy? Ha van nyilakozat róla, hogy nem kéred, akkor nem élesztenek újra.
  • Lucy in the Sky
    #72
    Egyáltalán mi értelme arról beszélni hogy mennyire "kellemes" valakinek a halála? A) Ha ateista vagy, tudod hogy úgyis a filmszakadás következik, nem leszel poszttraumás meg ilyenek azért mert sírdogáló családtagok meghitt köre helyett mondjuk egy T-72 lánctalpa alatt ért utol a vég, B) ha hiszel az élet utáni életben, bizonyára a Spagettiszörny erre is talált megoldást, máskülönben tele lenne a túlvilág a saját haláluk emléke miatt zakkant népekkel, hiszen C) a halál bizonyára semmiképp nem kellemes dolog. Utána meg úgyis mindegy, a szenvedéseid már csak az életben maradtak hátán borzolják a szőrt, ők fognak válogatott hülyeségeket, mint pl. hullámvasutakat kitalálni azért, hogy elkerüljék az elkerülhetetlent.

    Egyébként nem értem, a mozgásképtelen haldoklókon kívül ki lenne az aki hivatalos útra terelné a saját elmúlasztását, vagy egyáltalán, bármilyen külső segítséget kérne ehhez - a halál magányos elfoglaltság, rengeteg jól bevált metódus közül választhat, ha már így döntött. Csak ne hogy túl későn gondolja magát...

    A fiatalember jobban tenné ha kivizsgáltatná magát, mielőtt eszébe jut következő zseniális ötlete, a szülőcentrifuga, ahol az újszülöttek életük első tapasztalataként bungee-jumpingolhatnak a köldökzsinóron... Sorry, de kb. ugyanez a színvonal :)
  • NovaTerra
    #71
    Más az őszinteség és más valaki szándékos sértegetése.
  • Rotyoka
    #70
    Kérlek szépen a bunkóság az etika halála de az őszinteség kezdete.

    Nem fogok virágnyelven beszélni senkivel mivel őszinte vagyok és szókimondó ha tetszik ha nem.
  • Rotyoka
    #69
    Aha csak ha meghalsz újra élesztenek, mintha csak a 3. újraélesztés után kérhetnéd hogy negyedszer már azé' nem kéne... De akkor is csak akkor engedik meg ha egy pszichiáter azt mondja ok.
  • KopaszIsten
    #68
    Engedd meg, hogy a te stílusodban válaszoljak.

    Te szimplán hülye vagy, és még ehhez jön a gorombaságod is. Megtanultam, hogy az ilyen serdülő hülyékkel ne foglalkozzak. Majd megtanulsz viselkedni 30x után.

    Amibe belekötöttél arra nem is reagálok, mert felesleges, és a későbbi írásaidra sem fogok. Csak magadat járatod le a matróz stílusoddal.
  • Molnibalage
    #67
    Most már kezedsz tényleg az agyamra menni. Fájdalom csillapítot kaphtasz, az nem fogja az életedet meghosszabítani, de nagyon sötét egyén.
  • Rotyoka
    #66
    Te fogyatékos, és ki akar szenvedni heteket a halála előtt?!

    Kérlek szépen tudod mi az engedélyezett? Hogy elzárják a táplálék csövet és konkrétan éhen döglesz, na ez engedett de az injekció nem.

    Annyira hülye vagy hogy az már vicc kategória
  • Molnibalage
    #65
    Melyik részét nem érted te elmeroggyant, hogy orvosi kezelést vissza lehet utasítani? Senki nem nyom pisztolycsövet a fejedhez, hogy műtsenek meg vagy vegyél be xy gyógyszert.

    Komolyan mondom, hogy agyfaszt kapok tőled...
  • Chocho
    #64
    Ja, ok.
  • Rotyoka
    #63
    Mert az SG kommentelő 95%-a 1 bites, aki nem tud olvasni csak a másik ökörségét irogatni és könyebb ha megnézi a filmet
  • Chocho
    #62
    Miért a sorozatot ajánlod, és nem, hogy nézzenek utána Jack Kevorkiannak?
  • Rotyoka
    #61
    Mert mégis milyen folyamat legyen egy folyamatosan változó dolog te agyhalott?
  • Rotyoka
    #60
    Ajánlom itt pár embernek a Dr. Halál című filmet. You.Dont.Know.Jack az angol címe, és VALÓS eseményt dolgoz fel.

    A film után szerintem másképp fognak azok gondolkodni akik azt mondják, hogy tiltsuk csak az eutanáziát.

    Ha öreg leszek és kiderül, hogy rákos vagyok vagy akármi és szenvedek akkor ÉN akarom eldönteni hogy meg akarok-e dögleni vagy sem, NEM a szájbabaszott politikusok vagy a gyógyszergyártók vagy TE, hanem ÉN. Az ÉN életemről ÉN rendelkezek NEM más.
  • Chocho
    #59
    Nem, ő konkrétan olyan embereknek építené ezt a szart, akik betegség miatt szeretnének legálisan meghalni. A túlnépesedés alatt meg nem tudom, lehet-e bármi pozitívat érteni...
  • Crane
    #58
    Ez hallod tényleg beteg! De nem is ez a baj, hanem hogy még fel is kaják, meg publikálják!
    Hány nagyszerű tudományos dolog történik nap mint nap, ami ennek a cikknek a helyén lehetne! Pfff!
  • St
    #57
    ez a csávó iszonyatosan beteg
  • KopaszIsten
    #56
    Megnéztem a linket, de egyértelmű, hogy automatizált folyamatot látunk rajta, nem valós adatokat. Persze az alapja gondolom valamiféle kimutatás lehetett.
  • Anomaly
    #55
    Ezzel csak arra céloztam, hogy az emberek nem úgy halnak meg mint a filmekben. Amúgy én személy szerint ha tudnám, hogy nagyon rossz végem lesz akkor nyomnám azt a nagy zöld "Go" gombot.
  • Tetsuo
    #54
    A tulnepesedeshez: http://www.sg.hu/cikkek/84666/elaggott_az_amerikai_hadero_arzenalja a 45. es a 47. hsz.
  • Tetsuo
    #53
    Tehat pont ilyen esetben akar majd vki hullamvasutazni? :D
    A morfinadagjan sporolnak, de a hullamvasuton nem.