9
  • Komolytalan
    #9
    Csajon nincs is mit fogni... Bár ha 10 éves akkor tényleg zsír, mert olyan mellei vannak mint egy 12 évesnek.
  • Komolytalan
    #8
    És ez a 30% a lenovohoz megy, vagy a samsunghoz? Mert szerintem a Google-hoz.
    Én arról írtam, hogy egy gyártónak nehéz úgy olcsónak lennie, hogy semmi más bevétele nincs a vas eladásán kívül. Másik szemszögből könnyű úgy olcsónak lennie (apple, amazon), hogy külső fejlesztők munkájából is folyik be a zsozsóka, kvázi energiabefektetés nélkül.
  • llaszlo
    #7
    Az ne zavarjon, hogy a marketnél meg az appstorenál is 30% lesz a bóté egy-egy eladott app után.
  • BrockSamson
    #6
    Pedig rengeteg vasarlot nyernenek ha szazezer HUF ala tudnak szoritani a cucc arat. Ez a tobbi androidos gyartora is igaz. Applenek ilyenre nincs szuksege, mert a neve elviszi.
    De azert erdekes teny: legalapabb Ipad 2 120k, Galaxy Tab 150k. Vajon miert nem fogy...
  • FoodLFG
    #5
    off(láthatóan a gépet fogdosták a csaj helyett...)
  • Komolytalan
    #4
    Előzőhöz még: eddig egyedül az Amazon volt az, aki komolyabb időt/energiát ölt abba, hogy az egyébként félkész Androidból használható felületet faragjon. Meg is van az eredménye: gyengébb hardveren is teljesen jól megy.
    Az iPad egyébként nagyon egyben van, nagyon jó tablet lenne - már amennyire egy tablet lehet jó -,egy baj van vele, ami miatt akkor se kéne ha utánam hajítanák: a rengeteg értelmetlen korlátozás. Mármint persze, értelmes, mert miből venné Jobs a következő szigetét (mondjuk az Ausztrália nevűt), de a felhasználó számára alapvetően sz.patás.
    Pl nem megy a flash. Ugye ezzel élből kiesnek a flashes játékok, amelyek egy szórakozásra tervezett gépnél elég komoly kapufát jelent. Arról nem is beszélek hogy jelenleg az egyetlen komoly fejlesztőeszköz amiben a tabletes meg a PC-s böngészős kliens kód ugyanaz lehet - mondjuk egy üzleti alkalmazásnál - az a Flex (vagyis Flash Builder). Magyarán írjam meg a (10x akkora) PC-s, böngészős klienst Flexben, és b.szakodjak iOS saját elb.szott fejlesztő környezetével, ha bizonyos funkciókat tableten akarok használni.

    Ezenkívül telepíteni, fejleszteni se lehet ám "csak úgy" rá: ha megírsz egy iOS szoftvert, azt minimális mennyiségű gépre telepítheted (vmi 100 talán), utána muszáj az almabótot használnod a "terjesztésre". Mondjuk ez olyan esetben ha én céges alkalmazást fejlesztek, amit céges tabletekre telepítenék eléggé szopás. Persze ki lehet ezt kerülni további x USD befizetésével. Vagyis hogy az általam fejlesztett szoftvert használja az, akinek én fel szeretném tenni a gépére, ezért fizetnem kell. Hát izé... Mikor ezt elmondtam a cégvezetőnknek, akkor annyit válaszolt, hogy elmegy az Apple a p.csába, veszünk Androidos tableteket, oszt jónapot...
  • kvp
    #3
    Az android azert jo, amiert pc-n a windows jobb volt mint a regi macos. Tobbfele gyarto, tobbfele hardver, nagyobb valasztek, alacsonyabb ar es mindenki azt csinalt amit akart. A legtobb fejlesztonek ez jobban tetszett mintha megmondtak volna neki mit szabad es hogyan. A vasarlok is hasnloan gondolkoztak, raadasul meg olcsobb is volt. Ha a webos-es tablet-eket megveszik csak azert mert olcso, akkor egy android-os rendszer hasonloan olcson biztos fogyni fog, mert ez meg hasznalhato is.

    Jelenleg ha egy ceg munkara akar hasznalni egy mobil os-t, akkor hamarabb lesz android ala ceges alkalmazas es office mint ios ala. A vezetok csak azert vesznek ipad-et mert nekik csak 'jatekra' kell, ok alapvetoen nem dolgoznak. A munkasoknak viszont az android a nyero. Olcso pc potlashoz otthonra ugyancsak az android a nyero, sot meg flash tamogatas is van. A lenovo is pont ezert hasznal android-ot, mivel igy lett egy eladhato termeke egy filleres wince-s pda fejlesztesi koltsegenek megfelelo osszegbol.

    ps: Az amazonnak ha van esze, akkor nem csak a sajat tablet-jet fogja tamogatni, hanem mindent amire el tud adni valamit...
  • Komolytalan
    #2
    Androidbótban is sokminden van ám... A gond itt az, hogy az Android az egy félkész valami, és alapvetően dilettáns gyártókra van bízva a "befejezése". Ez időnként sz.r lesz, időnként még sz.rabb.
    A másik gond az, hogy az androidbótból nem tudom részesül-e a gyártó, de szerintem esélyes hogy nem. Az almabótból meg elég vastagon kaszál a gyártó, aki ez esetben azonos az üzemeltetővel. Abban persze 100%-ig igazad van, hogy egyedül az Amazonnak van esélye megszorítani az Apple-t, mert nála egy kézben lesz a gyártás, és az alkalmazásbolt. Ráadásul rárakhat az eszközre egy csinos kis amazon shopot ahol filmstreamtől kezdve a konyhai robotgépig minden kapható lesz, vagyis a fő tevékenységét is meg tudja a tablettel támogatni.
  • asgh
    #1
    A táblagyártók ott hibáznak, ahol a 80-as években a 8bites gépek fejlesztői. A ZX Spectrum és a Commodore64 hatalmas sikerén felbuzdulva sorra jöttek ki a 8bites gépek szinte kivétel nélkül mind jobb paraméterekkel (több ram, extra portok, stb.) és ennek ellenére szinte mind megbuktak, mert nem alakult ki a gépek körül a megfelelő szoftver ökoszisztéma. A nagy szoftverkiadók csak a sikeres platformokra fejlesztettek, a többi gép meg emiatt nem tudott sikeres platformmá válni, mert hiába rendelkezett jobb műszaki paraméterekkel, ha nem volt szoftver, ami kihasználja.
    Most ugyanez ismétlődik meg, csak táblákkal. Miközben a technikai specifikációkat méregetik egymáshoz, kínosan kerülik a kérdést, hogy mégis mi fog futni rajta.
    Az apple azért tudta sikerre vinni az iPadot, mert alátolta az Appstore-t és az iTunes-t, így a megjelenést követő néhány hónapban már ezrével készültek rá az alkalmazások. Szvsz egyedül talán az Amazonnak lesz esélye labdába rugni, ha a táblája mögé normális szolgáltatásokat is tud biztosítani.