• Komolytalan
    #4
    Előzőhöz még: eddig egyedül az Amazon volt az, aki komolyabb időt/energiát ölt abba, hogy az egyébként félkész Androidból használható felületet faragjon. Meg is van az eredménye: gyengébb hardveren is teljesen jól megy.
    Az iPad egyébként nagyon egyben van, nagyon jó tablet lenne - már amennyire egy tablet lehet jó -,egy baj van vele, ami miatt akkor se kéne ha utánam hajítanák: a rengeteg értelmetlen korlátozás. Mármint persze, értelmes, mert miből venné Jobs a következő szigetét (mondjuk az Ausztrália nevűt), de a felhasználó számára alapvetően sz.patás.
    Pl nem megy a flash. Ugye ezzel élből kiesnek a flashes játékok, amelyek egy szórakozásra tervezett gépnél elég komoly kapufát jelent. Arról nem is beszélek hogy jelenleg az egyetlen komoly fejlesztőeszköz amiben a tabletes meg a PC-s böngészős kliens kód ugyanaz lehet - mondjuk egy üzleti alkalmazásnál - az a Flex (vagyis Flash Builder). Magyarán írjam meg a (10x akkora) PC-s, böngészős klienst Flexben, és b.szakodjak iOS saját elb.szott fejlesztő környezetével, ha bizonyos funkciókat tableten akarok használni.

    Ezenkívül telepíteni, fejleszteni se lehet ám "csak úgy" rá: ha megírsz egy iOS szoftvert, azt minimális mennyiségű gépre telepítheted (vmi 100 talán), utána muszáj az almabótot használnod a "terjesztésre". Mondjuk ez olyan esetben ha én céges alkalmazást fejlesztek, amit céges tabletekre telepítenék eléggé szopás. Persze ki lehet ezt kerülni további x USD befizetésével. Vagyis hogy az általam fejlesztett szoftvert használja az, akinek én fel szeretném tenni a gépére, ezért fizetnem kell. Hát izé... Mikor ezt elmondtam a cégvezetőnknek, akkor annyit válaszolt, hogy elmegy az Apple a p.csába, veszünk Androidos tableteket, oszt jónapot...