• asgh
    #1
    A táblagyártók ott hibáznak, ahol a 80-as években a 8bites gépek fejlesztői. A ZX Spectrum és a Commodore64 hatalmas sikerén felbuzdulva sorra jöttek ki a 8bites gépek szinte kivétel nélkül mind jobb paraméterekkel (több ram, extra portok, stb.) és ennek ellenére szinte mind megbuktak, mert nem alakult ki a gépek körül a megfelelő szoftver ökoszisztéma. A nagy szoftverkiadók csak a sikeres platformokra fejlesztettek, a többi gép meg emiatt nem tudott sikeres platformmá válni, mert hiába rendelkezett jobb műszaki paraméterekkel, ha nem volt szoftver, ami kihasználja.
    Most ugyanez ismétlődik meg, csak táblákkal. Miközben a technikai specifikációkat méregetik egymáshoz, kínosan kerülik a kérdést, hogy mégis mi fog futni rajta.
    Az apple azért tudta sikerre vinni az iPadot, mert alátolta az Appstore-t és az iTunes-t, így a megjelenést követő néhány hónapban már ezrével készültek rá az alkalmazások. Szvsz egyedül talán az Amazonnak lesz esélye labdába rugni, ha a táblája mögé normális szolgáltatásokat is tud biztosítani.