294
Rejtélyes morajló hangok szerte a világon
-
ldavid #174 ez szebb munka, igaz jóval egyszerűbb volt
-
#173 fasza :D -
#172 Nem rossz. :) -
#171 :))
-
#170 ez azért már elég hiteles video-yahoo sports minute:
-
#169 Nem,mert én. -
ldavid #168 szóval te találtad ki az egészet, mi? -
uwu 101 #167 Na akkor most tegye fel a kezét aki beszopta -
#166 gondolom ha nem találok 25 perc keresés után 10 csillió usa-ban készült videót youtubeon egy ilyen eseményről, amiről elvileg szerintem tonnaszám szarnák tele a netet, ha létezne, akkor létezne. Főleg, hogy a cikk szerint ott volt leginkább észlelhető jó ideig.
Meg nehogy már pont az amcsik ne rakjanak fel ilyet... -
#165 Feltűnt,de gondolom ha te nem találtál amerikai videót akkor biztos nem is létezik. -
#164 gondolom fel se tűnt neked sem, hogy a cikk leginkább azt említette, hogy usából indult az egész meg ott hallottak sok ilyet, ezzel szemben youtubeon én eddig csak ruszki videókat találtam. Egy ekkora ellentmondás már szerintem sejteti, hogy faszság az egész. -
#163 vagy csak akkor van műszakváltás valami távoli gyárban :D -
#162 ööö, a suliban a feleléskor is mindég így buktam le... -
#161 Ezek szerint nem olvastad el a cikket. -
#160 Mármint 5-6 helyen egyszerre egyidőben, ugye... -
ldavid #159 vagy szomszédot akarták lekapni meztelenül, de közben ez érdekesebbnek tűnt -
#158 Vagy talán már 5 perce tartott és kiálltak a kamerával... -
Aspyrin #157 Tiszta vicc, de gyakorlatilag hónapok óta megfigyeltem már, hogy kb. 23h-tól hallani folyamatos morajlást néhány másodpercen keresztül, ami egyszer csak megszűnik, majd folytatódik. Gondolom, azért hallom ilyenkor, mert a szomszédaim is alszanak már, alapvetően csend van.
Mivel a Blahától nem messze lakom, a metróra gyanakszom. :) -
#156 Talán onnan,hogy egy ideje már hallják a hangokat és nem csak egyszeri alkalom volt. -
#155 a #146-ban azt akartam sugallni, h honnan tudták a ruszkik, h éppmost kell kiállni a teraszra hallgatózni? Meg a többiek is honnan tudták? -
#154 Lehet hogy a kutyák vakondokat keresnek vagy épp egy sünt próbálnak elkapni. De a zajok lehetnek repülőgépek is mint vadászgépek amik hangsebesség fölött repülnek vagy csak utasszállító. Amúgy a mai nap jobban figyeltem a zajokra és így ,hogy most erősebben fülelek tényleg hallatszódnak olyan hangok amikre azelőtt nem figyeltem oda. A minap egy nagyobb városban jártam és visszagondolva voltak fura hangok amiket még nem hallottam mivel kisebb kevésbé nyüzsgő városban élek. Talán e téma ráébreszt mindenkit, hogy jobban odafigyeljenek a körülöttük történő eseményekre. -
#153 Vegyük úgy, hogy az egyedekre gondoltam. De faj-t kellet volna írjak igaz. -
ntex #152 Én is hallok fura morajokat éjjel az utóbbi napok óta, lehet nappal is lehetne hallani csak elnyomja a közelben lévő autópálya zaja. Furcsa az is hogy mostanában nagyon sokat ugatnak a kutyák éjszaka az egész környéken... -
#151 rosszul fogalmazott , nem az élőlény(ek) több 100 millió éves(ek) hanem a faj. -
#150 nekem morajlik a belem, az milyen jelenség már? :D
Pluskast mivel tudod igazolni, hogy ezek a lények több százmillió évesek? Nem téged vonlak kétségbe hanem a tudományt. -
#149 te kivagy? ki vagy? -
#148 Hülyén hangzik de mostanában éjjel 1-2 fele,én is hallottam morajlásokat amiket eddig nem,és gondolkoztam is ,hogy mi lehet ez,de nem jöttem rá.Nem volt ilyen hangos mint a lenti videókban,meg is lepődtem,hogy pont mostanában jött ez ki hírként.
ITT VANNAK!!! -
#147 ehh
-
#146 gondolom azért zárható ki, h fake, mert én is kiállok rendszerint a teraszra, amikor tudom, h nemsokára videóra kell vennem egy rejtélyes hangot. -
#145 Az óceán elég hatalmas szóval teljesen elképzelhető, hogy maradtak még benne több száz millió éves lények. Ott van példáúl a bojtos úszójú hal ami több száz millió éves halfaj és mind a mai napig létezik. -
#144 óriási levegőbuborék . valamilyen állat fingott egy nagyot a víz alatt. -
#143 Elég fejlett ahhoz az emberi civilizáció, hogy olyan dolgok amik hangot okoznak ne legyenek ismeretlenek a számunkra
biztos? a kezdő cikkben ez volt:
Az óceánok zajait az 1960-as években kezdte fürkészni az amerikai haditengerészet. Érzékeny víz alatti mikrofonok (úgynevezett hidrofonok) sorát telepítették világszerte. A SOSUS (Sound Surveillance System) hangfigyelő rendszer célja a szovjet tengeralattjárók nyomon követése volt. A hidegháború vége - és valószínűleg jobb felügyeleti technikák kidolgozása - azonban katonai szempontból feleslegessé tette a rendszert. 1991-ben ezért hozzáférhetővé tették a hálózatot a civil kutatók számára. Az 1991 óta gyűjtött és feldolgozott adatokból rengeteg érdekes fölfedezés született. A hidrofonok segítségével sikerült például rögzíteni a hosszúszárnyú bálnák "énekét", meghatározni a bálnák és más tengeri állatok mozgásmintáit, kiértékelni a tenger alatti vulkánkitöréseket, jelezni a tenger alatti földrengéseket stb. Ezek a hangok rendszerint alacsony (50 Hertz alatti) frekvenciájúak, ezért fölgyorsítva szokták hallhatóvá tenni őket. A hidrofonok azonban időnként megmagyarázhatatlan hangokat is rögzítenek, amelyeknek különös neveket is adnak (rendszerint hangutánzó szavakkal jelölik őket). Ezek közül a zajok közül az egyik leghíresebb az 1997-ben észlelt Bloop ("Nagy Buggy"). A hang a mai napig nem ismétlődött meg, és az eredetével kapcsolatban is csak találgatások léteznek.
Az egyik legizgalmasabb elképzelés szerint a hangot egy máig ismeretlen, a kék vagy óriásbálnánál is jóval nagyobb élőlény adhatta ki. Erre azért gondolnak egyesek, mert a hang eléggé hasonlít a tengeri emlősök kommunikációjában használt hangjelekhez, viszont annyira erős volt, hogy ilyen erős hangot még a Föld ma ismert leghatalmasabb állata sem képes kibocsátani (egymástól csaknem 5000 kilométer távolságban elhelyezkedő hidrofonok is érzékelték). -
#142 Mindent nem olvastam el, de nem lehet az hogy ez a CERN LHC műve? Nem lehet pontosan tudni mi történhet egy kísérlet alatt vagy után, Ez akár annak a mellékterméke is lehet. Mi van ha egy fekete lyuk amit nem észlelnek épp most szívja be magába a Földet nagyon lassan. A tegnapi vihar is azért jött :) Egy nap alatt vagy 20fokkal csökkent a hőmérséklet. Itt a világvége. Ja és állítólag a maják nem 2012 dec 12-ére jósolták a világvégét hanem jó pár száz évvel későbbre. -
#141 Ha nem lennének ezek a kotnyeles kölykök és a hülye kutya, már meghalt volna az emberiség -
#140 egy szaros táska miatt is képesek lezárni egy város részt még akkor is ha az egy táska és nincs benne bomba -
#139 és elvinnénk egy szakértőhöz
Jónapot kívánok, mi a CIA-tól hoztuk ezeket a valódi felvételeket, amelyeket emellett a kettőszáz ötvenezer dollárt tartalmazó papírzacskó mellett találtunk. Legyen szíves alaposan megvizsgálni mindkét bizonyítékot és a jelentését eljuttatni hozzánk egy órán belül. Köszönjük. -
#138 Nemtudom, én nem láttam ilyen hangokat. -
sanyicks #137 na megint kitalált valami marhaságot valaki. De legalább alkottak volna egy új hangot ahelyett hogy nasas hangosított sugárzási felvételek játszanak le, vagy legalább nem kamerázták volna le azt a buszt aminek a féke adja a hangot... -
#136 ok:) -
#135 Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
Amúgy nem is tudom, hiába vagyok szkeptikus az ilyen dolgokkal kapcsolatban, néha végigfut a hideg a hátamon.