Ellehetetleníti a fedett rendõri munkát a Facebook

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zsoltioregon
"Ki az a Budaházy?"
Logikailag Budaházy György a legnépszerûbb Budaházy, aki rendõrökre akart támadni.
De nyilván sok Budaházy György van. Ezért meg kéne adnom a SZIG számát, anyja nevét, szülhely és dátum. Ezeket nem tudom.

A közlekedésrendszettel kapcsolatos dolgaidat, pedig a NKH-nak, Közútkezelõnek és az illetékes rendõri szervnek jelezd. (Gondolom nem tetted)

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

Ki az a Budaházy? Valaki vagy nevezzünk meg teljesen vagy nem. Nekem is ez a családnevem, és nekem sem csak vezetéknevem van. Köszönöm!

Más:

Nem a rendõrökkel van a gond, hanem azokkal akik azt vallják, majd a pénzbeszedés megoldja.
Nem mondom, megoldotta... A rendõröket nem arra állítják rá, hogy a mindennapokban, mindig ugyanott és ugyan úgy szabálytalankodókat elkapják. Sajnos.
Minden nap ugyanarra megyek, és mindig van egy hely ahol lekanyarodnak és tilos. Ami egy dolog, de balesetveszélyes is.
Rendõr még sose volt ott.

Egy másik 3-as keresztezõdésben, az elsõbbségtáblát nem nézik, és még nekem ordítanak, hogy nem engedem elõre õket.
Rendõr még sose volt ott.

A harmadik és negyedik egy lámpás keresztezõdés ahol balra kanyarodó sávból rendszeresen egyenesen mennek, majd beerõszakolják magukat és egyenesen tovább haladók közé. Ja ebbõl az egyik egy rendõrségnél van. Ám, de még rendõrt ott sose láttam.

A hely Debrecen, várom a lelkes rendõrök érdeklõdését.
(Az 1, 3, 4 esetében szinte kivétel nélkül román rendszámú kocsik.

Nah kibeszéltem magam, thx
Juj ne, fenn van a neve megy egy több éves kép róla a neten most MI LESZ?!

Õszinten, MI A FASZT TUDNAK VELE KEZDENI?!
Tudod hány kibaszott alteregója van mindenkinek?
Tudod hány ugyan olyan nevû véglény él a földön mint te?

Istenem, remélem se bankkártyátok, se ilyen pontgyûjtõ cuccok, se telefonotok és se tv-tek nincs otthon. Ja és internetet is kávézóból tolod most

Lehet törekedni arra, hogy szabályos légy, de elõfordulhatnak olyan helyzetek, amikor kénytelen vagy megszegni a szabályokat. Például ki kell kerülni valakit, de záróvonal van és sorolhatnám.
mad mind
Attól, hogy te nem töltesz fel képet, bárki más megteheti, pl. lányod barátnõje/barátja. Naponta többszáz kamera lefényképez, levideóz bármilyen turista lefényképez kirakja a netre. Nem tudod megakadályozni a netes megjelenésed.
Milyen intézkedést vársz? Ha te sem éred el a céget, akkor õk szerinted elfogják érni?
Nekem az a kérdésem, hogy attól hogy kint van a képed a neten, mitõl vagy veszélyben? aláírom, hogyha bûnözõ, vagy beépített ügynök/titkos ügynök vagy, akkor kockázatot jelent, de átlag polgárként semmi hátrányt nem jelent.

mad mind
Ez nem igaz. Lehetséges szabályokat betartva vezetni csúcsidõben, csak nem kell figyelni a sok dudáló, átkozódó embert.

immovable
:) Nem baj, biztos van aki szeret téged is. :)
redfish
No, akkor (mivel a témába vág) elmesélem nektek :
Én SOHA, SEHOVÁ nem töltöttem fel sem magam, sem a gyerekeim fényképeit, nincs sehol profilunk, a gyerekeimnek is elmagyaráztam, hogy ez miért nem jó...

Erre most pár napja döbbenten látom, hogy a lányom neve és fotója fenn van a neten (próbaképpen rákerestem a Google-ban)!!!...

Kiderült, hogy az iskolai fotózást végzõ "Digiévkönyv" nevû cég a gyerekek és a szülõk megkérdezése nélkül minden iskolai fotót feltölt a netre!...
(Emlékszem, amikor a fotózáshoz az ûrlapot ki kellett tölteni, hogy mekkora és milyen fotókat kérünk majd, akkor kifejezetten ráírtam az ûrlapra : Nem egyezem bele a gyerekem személyes adatainak, és fotóinak a netre való publikálásához!)

Nos, most kiderült, hogy a kérésem ellenére a gyerekem fotója és neve kinn van az interneten évek óta, de még egy csomó iskola tanulóinak a fotói is, akik ugyanígy nem járultak hozzá a közléshez!!!...

Felhívtam az iskola igazgatóját : õk is bosszankodnak rajta, próbálták volna levetetni a fotókat, de a cég elérhetetlen (én is próbálkoztam a megadott számokon, de nem veszik fel a telefont)...

Panaszt tettem az Adatvédelmi Hivatalnál, remélem valami hathatós intézkedést tesznek!...

Szóval, hiába próbál óvatosan élni a polgár, ha lehetnek olyanok, akik magasról lesz@rják a törvényeket és mindent megcsinálhatnak!...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"

Pár éve jött egy akció hogy a 3 évnél öregebb mentõdoboz már nem felelt meg... Biztos sok új mentõdoboz maradt raktáron, valakiknek, akiknek jó kapcsoltai voltak.
Máskor persze halhatnak halomra az emberek, kórházi várólistákkal, meg nincs pénz a drága mûtétre megoldásokkal. Csak az autósokat akarják megvédeni annyira. Ha nem kötöd be magad, halálra bírságolnak, de ha napi 5 doboz cigit szív el valaki, vagy piál éjjel nappal, az nem probléma...
Ezért sem kell beregisztrálni semmilyen hasonló oldalra. Persze aki mégis megteszi, az ne csodálkozzon.

Igen, az is felmerült, hogy csak egy szimpla zsebtolvaj vagy.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

immovable
Bp-en csúcsidõben LEHETETLEN szabályokat betartva közlekedni. Naponta tapasztatalom.
immovable
Személyeskedõ hangvételed bizonytalanságot tükröz. :)
"Hát az arcfelismerés az tényleg teljesen felesleges, aki ismer valakit, az felismeri szoftver nélkül is, az meg igazán nem egy nagy dolog, hogy néhány fotón végigtaggelje magát vagy másokat, legalább a kattintóizma edzésben marad"

Az arcfelismeres arra kell, hogy ha van egy fotonk az illetorol, akkor feltoltjuk mint barati fotot. Ekkor a gep megeresi magatol, hogy ki az illeto valojaban es kiirja a valodi nevet. Ennek modernebb valtozata az, amikor a katona megy az utcan, sisakja mellett a kamera es a gep a szemuvegere kivetiti, hogy az eppen a latomezejeben levo embereknek mi a neve, gyanusak/ellensegesek-e, stb. A gond az, hogy ez a technika ugyan meg kicsit macerasabban, de a bunozoknek is a rendelkezesere all. Vagy akar a sarki zoldsegesnek is.

Gyakorlatilag ket ellenszer van, vagy meg kell probalni eltuntetni az illeto ugynok adatait a netrol ami nem igazan mukodokepes. Vagy meg kell szuntetni a rejtett nyomozast. Ez utobbi esetben teljes megfigyeles kellene, hogy az embereket mindig figyeljek valamilyen technikaval, mivel igy nem tudhatja senki, hogy eppen nezik-e a kamera kepet. Tovabba a rejtett rendori akciok helyett maradna a katonasag hasznalata. Azert ha a civilruhas nyomozok feladatait katonai alakulatok vegeznek nem lennenek az emberek annyira boldogok, bar lehet hogy hatasosabb lenne. Egy pelda: a kabitoszer fogyasztas is majdnem teljesen megszunne az orszagban ha az osszes elkapott fogyasztot lecsuknak par evre es az ellenorzes nem szuroproba szeruen tortenne (rejtett nyomozokkal), hanem katonai ellenorzopontokon, amiknek mindenkinek naponta tobbszor at kellene mennie. Nekem az a bajom ez utobbi megoldassal, hogy tobb problemat okoz mint amennyit megold.
Asperot
91 óta vezetek eddig kb 20k-t költöttem rendõr által kiszabott büntetésekre. Mindnek volt oka. Eü csomagot meg sosem kérték. Azt sem tudom van-e. Persze lehet hogy mázlista vagyok.

Ahány ház, annyi baj legyen.

Te vezetsz is autót nap mint nap, vagy csak osztod itt az okosságot ? Millió és egy alakalom van arra, hogy megbüntessenek, ha akarnak, akár mert a nyílt úton kint felejtett 30-as útépítõs táblát nem tartottad be és 45-tel vagy 50-nel "száguldoztál". Sokszor ha hirtelen fékeznél amikor észreveszed a táblát, halálra zúzna a mögötted szintén nem harminccal jövõ kamion, de majd elmagyarázhatod a Jóistennek, hogy te betartottad a szabályokat, és a másik volt a hibás. És biztos százezrek haltak meg a lejárt mentõdoboz miatt is, mert négy évesen már elporladt a teljes tartalma. Hagyjuk már...
Majd ha idõsebb leszel és levezettél több százezer kilométert Te is rájössz, hogy vannak esetek, ahol nem lehetsz állandóan 100%-osan szabálykövetõ, bármennyire is igyekszel.
Molnibalage
Azért valahol vicces, hogy hazai példákkal jönnek az emberek. Mintha az lenne a rendõrség és rendvédelem csúcsa. Ennyi erõvel legyen példa az Magya Honvédség. Ha az lenne a példa, akkor a világ összes fegyveres ereje rövid úton összeomlana...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Már lehet, hogy van is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

katakpult
Hát az arcfelismerés az tényleg teljesen felesleges, aki ismer valakit, az felismeri szoftver nélkül is, az meg igazán nem egy nagy dolog, hogy néhány fotón végigtaggelje magát vagy másokat, legalább a kattintóizma edzésben marad <#vigyor>

Viszont a net az már csak ilyen, meg hála annak, hogy minden kis izében van kamera, már elbújni sem lehet, még ha akarna is valaki... <#dumcsi>

zsoltioregon
<#idiota> ez beugratós kérdés?:)

SG-rõl 3 rendõrt ismertem meg. (nemvagyok az, mielõtt rámsütik:) Egyik se geci és egyik se bûnözõ...

Ez csak egy kompenzálás, ha "menõ arc" akar valaki lenni, akkor szidja a sünt, mert a másik menõ is ezt csinálja :D

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

"Rendõrnek tisztességes ember nem megy. Ahhoz g**inek kell lenni eleve."

Te egy bodzatermesztõ skandináv drogdíler, strici vagy?

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

immovable
Fõleg azért mert a szolgálunk és védünk szlogen a való életben a bûnözök irányába a szaladunk és félünk, míg nemecsek ernõ felé uralkodunk és neked kuss a szlogen. :)
Asperot
Nyilván van, de konkrétumok nélkül a nagyvilág, szolgál példaként bármire. pl Arra is hogy nincs bûnözés. :))

immovable
Pont mint te. :)
zsoltioregon
:DDD nem is az, de az enyém is rossz :) nem jut eszembe... a visszafogott/ nyögvenyelõs egy szinonimájára gondoltam:D

Mighty
Hõsies?

Nem inkább hektikus? :)

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Asperot
Nem élek addig, míg olyat találok, hogy gyilkost elengedtek volna. :))

zsoltioregon
nagyon ritka!

és a nyomravezetõi díjak mértéke és kifizetése is igen heroikus néha:)

... ja, hogy magyarországon kivül nincs élet, az más.......
Itthon is van vádalku! Több jelentõs bûncselekménynél fel is használták ennek lehetõségét, keress rá.

pl. http://www.mno.hu/portal/649704

Asperot
hiszel amit akarsz :)

immovable
Ha nem vagy beépített ügynök ezek a pontok rád is igazak. :)
Asperot
Ami igazán vicces, 1: kb minden ismereted filmekbõl szedegeted. 2: Magyarországon, amit példaként hoztál fel, nem létezik. Nem árt tudni. :))

..örülök hogy vicces, hogy néha gyilkosokat engednek el mert beköpték a nagyfõnököt, szûklátókörû vagy ha azt hiszed ezek a módszerek tényleg szükségessek....az persze más káposzta hogy a fejétöl bûzlik a hal
Asperot
Rég röhögtem ekkorát.

..tisztában vagy vele, hogy a beépült rendõr legaláb bûnpártolást követ el?,vagy esetenként roszabbat,szerintem az eféle hatósági magatartás nem etikus ugyanugy ahogy például a vádalku sem...
Magyarországon a tisztességes állampolgárok 99% retteg a rendõröktõl. Szinte mindenkinek (nekem is) nagyon komoly negatív tapasztalatai vannak. Ebbe bele értem azt is amikor nyilvánvaló, hogy semmit sem tudnak tenni azért, hogy a rendes polgárok vagyonát megvédjék, vagy hogy sértet helyzetükben védelmezõen lépjenek fel.
És a legnagyobb probléma, hogy ezért nem a rendõr a hibás. Õ is csak áldozat.

Csirke4
Nem értem ezt a közúti bírságos dolgot.
Ha valaki nem megy gyorsabban a megengedettnél azt nem fogják kirángatni a kocsiból, hogy márpedig 150 ezret legyen szíves helyszíni bírságként mostazonnal ideadni. Ha te 170-el mész a 100-as táblánál akkor miért a rendõr a geci?
Asperot
Ami önmagában elég rossz befektetés. Kár hogy csak ennyit látsz az egészbõl.

shamanist
Akkor azt mondjátok, Mick Keelty igazából Kiliti Miklós és magyar 38 éves nyugdíjas NBH-s?
Kár hogy nem vagyok egy közösségi portálon sem fent, mert rákeresnék... :D

csulok0000
"A rendõrök nagy része azért megy rendõrnek, mert "jó" akar lenni."

Szerintem meg nagy része a korai nyugdíj miatt lett rendõr.
Mondjuk tény, hogy a cikk elsõ bekezdése nagyon félrevezetõ. Lehet, hogy rosszul fordították magyarra.

nem érted....

Arról van szó, hogy még a rendõri munka elõtt (pl 17 évesen). Felkerült a kép a facebookra, még az is lehet, hogy nem saját profilra, hanem mondjuk egy szilveszteri összejövetel volt a haveroknál, és ott be lett jelölve az illetõ névvel. Késöbb, évek múlva amikor ilyen fedett munkát végezne, arcfelismeréssel ki lehet keresni, hogy ki az.

shamanist
A közösségi portálokon szereplõ beépülõ rendõröknek ajánlom az arcplasztikázás mellett az agybeültetést is...

Pharaoh
Aki fedett munkát csinál, beépül, annak a facebook lapja is legyen a beépüléshez, az álszemélyiséghez igazítva.

immovable
<#nevetes1>
zsoltioregon
Ezen sokat beszélgettem a rendõr, vagy rendõrnek tanuló ismerõseimmel. A válaszok fõleg: Õ túl kicsi pont, meg hogy az "adatvédelmi beállítások" bla bla.
Nos sajnos pl Budaházy is kisrendõrökre akart támadni (most azt hagyjuk, hogy miért/jogosan/jogtalanul, de mindenképp törvénytelenül), így sajnos mindig rajtuk csattan az ostor!
És most ne is menjünk a vadpolitikai adatgyûjtésbe (aki partközelbe van az tudja mirõl beszélek.) Aktivisták (ingyen) amikor csak tehetik infókat gyûjtenek többek között rendõrökrõl (fénykép, barátnõ, hol lakik, mi a kocsija rendszáma, szerencsejáték, buzi-e, tartozás stb stb) Ez információ!! és az infó pénz!!
A Nyírbátori bevetési osztály minden tagja ismert pl 2010-tõl. Ezek közül nem 1 TEK-es lett. És az a baj, hogy nem is mind volt fent közösségi portálon, de másokon keresztül el lehet jutni Magyarországon mindenkihez. Hackerektõl megvásárolható az összes mobilszám és személyes infó DVD-n.

A lényeg amit mondani akarok: a beépített munka nem ilyen Hollywood-i beépülést jelent (ami évekig tart meg eltévelyedik stb), hanem utcai drogárusok elfogásakor néhány hétig azon a környéken vannak, hogy szokják az arcukat.
Egy BKV/MKV stb. ellenõrt egy átlag ember is ki tud szúrni (külsõleg semmi ruházat, karszalag nem utal rá) de valahogy nem illik a képbe. De ha elõtte jó párszor mint utas mutatkozik az emberek megszokják.

Amúgy a rendõrök felé csak így lehet közeledni, ha megismeri õket az ember. van köztük nyilván nem1 fasz, de ez van buszsofõrbõl, mérnökbõl, orvosból, tanárból is. Akinek van rendõrismije az kérdezze meg, hogy milyen sumákolások és fölösleges csinovnyik faszolás megy egész nap, holott tele fiatal ügybuzgó sráccal, puncival a rendõrség.
Állami cégnél, vagy magánvállalatnál, ha lesz egyszer NVSZ-hez hasonló mocskos szervezet, akkor lehet pofázni a rendõri munkáról, hogy "aljas". Ha az emberek tudnák mi megy néha és mennyi a elsimikázott dolog van a cigány-megfélemlítések, vagy politikai megfélemlítések miatt (rendõrök felé), akkor befognák a bagólesõjüket.
Szar dolog a közúti bírság, meg a sok igazságtalanság, de lehet ettõl rosszabb is. SOKKAL ROSSZABB!!

Itt baromira nem az út szélén sebességet mérõ rendõrrõl van szó, hanem a szervezett bûnözõk közé beépülõ "kémekrõl". Ugyan olyan, hogy maffia nálunk nem nagyon létezik (inkább oligarchák vannak, akiket nap mint nap látunk), és Pintér nyilván nem csinál velük semmit amíg tejelnek neki. De Magyarországon is vannak embercsempész bandák, van szervezett prostitúció, és kábítószercsempészés terén is célország vagyunk elég régóta. Na ilyeneknél kellenek "fedett" emberek, hogy tudják a hatóságok hogy mi a helyzet.

"Az nem is baj ha lebukik.
Az ilyen munkára csak tisztességtelen embert lehet rávenni.
Nincs annál undorítóbb, ha valaki rejtõzködve figyel meg más embereket."

Ennek jelentése: Jaj, nem írom le, mert kitesz 2 könyvet, és nem azt jelenti, hogy undorítóak a beépített rendõrök, mert beépülnek. Aki erre reagál, az nem érti a bejegyzést, mert van mögötte 2 könyvnyi információ még.
De tudod mit? akkor én nem értem, és reagálok: Sajnos sok típusú bûnözõ banda ellen csak így lehet küzdeni, és azért veszélyezteti a saját életét a rendõr, hogy anyádat, és apádat ne gyilkolják le, a gyerekeidet ne drogozzák be.

"Rendõrnek tisztességes ember nem megy. Ahhoz g**inek kell lenni eleve." Ez is 2 könyvnyi információt takar, ezért nem írom le, de reagálok erre a néhány szóra. :) A rendõrök nagy része azért megy rendõrnek, mert "jó" akar lenni. Szemben azzal, aki elmegy bûnözõnek, mert gyorsan akar meggazdagodni akár a te károd árán is.

hangulati bejegyzésére pedig annyit mondanék, hogy az országúton nincs beépített rendõr, a cikk nem róluk szól.

Lol. Az elsõ két komment jelentése:

A kommandós, aki lelövi azt a terroristát aki épp tuszul tartja anyádat, az tegye ki a képét valami nyilvános helyre, sõt irja alá hogy én lõttem le x.y terroristát, lakcimem: xyz, van két lányom õk xyz iskolába járnak stb stb, csak hogy megkönnyitse a bünözõ társainak a bosszuállást.

Hát gratulálok, az elsõ két komment kiválóan megvilágitja hogy mekkora idióták is az emberek magyarországon. A legnagyobb baj pedig az hogy ezeknek a p.csöknek hamarosan választójoguk is lesz...

Oldal 1 / 2Következő →