211
  • donceleger
    SlickAdam
    "Melyik cég állt elő elsőként érintőképernyős, consumer okostelefonnal?
    Az Apple."
    El kell hogy keserítselek, de az LG Prada, vagyis a KU850 előbb létezett mint az iphone! Sőt, az LG említést is tett, hogy az apple róluk másolta az iphone-t! Na most akkor ehhez mit szólsz? Bár ezt is kimagyarázod, gondolom!
    Itt sokkal inkább arról van szó, hogy az apple már kevésbé tudja eladni az erősen túlárazott telefonját, miközben a konkurencia jóval olcsóbban tud kétszer-háromszor nagyobb tudású készülékeket eladni. Meg aztán megy az SGS2 amerikába, ezért gondolom szükség volt egy kicsi lejáratásra, mert tele rakták a gatyát az apple-nél, ha majd amerikában is kapható lesz az sgs2, akkor az alma már a kutyának sem kell és megrohad!
  • G_ArchAngel #90
    Ertem, mert a jazz erdekel es leszarom a tucc-tucc zenet, nem olvasok az azzal kapcsolatos hireket, akkor jazz fanboy vagyok.
    Jo ez az SG, sokmindent megtudok magamrol.
  • Szefmester
    Ezek szerint az ápöl úgy védette le a megjelenését hogy meghatározta Xmm széles káva, Xmm vastagságú és XY összetételű anyagból kell lennie, és EZT! másolta pofátlanul a Samsung? Mert ha csak annyi a per alapja hogy vékony készülék, valamilyen kijelzővel, és van rajta egy bekapcsológomb? Mert ez utóbbi édeskevés lenne egy értelmes pernek, és csupán színtiszta trollkodás.

"Apple-user vagyok, ne haragudj, érdekelnek az Apple-related cikkek. Ellenben ami nem érdekel, oda havonta egyszer, ha benézek." Ne haragudj meg, de ez már kissé a fanboykodás határát súrolja. Én pl sokféle cikket elolvasok, ha epöl ha sany, ha hápé. Sőt még csak technikai jellegűnek sem kell lennie a cikknek.
  • G_ArchAngel #88
    Mi lenne, ha pl. beirnad a Google kepkeresojebe, hogy LCD TV?
    De akar csak az LG-t is megnezheted, ott is lesz egy halom kulonbozo: mas keret (pl ives, osztott...) mas labak, hangszoroval, hangszoro nelkul, lathato gombokkal, rejtett gombokkal.

Miert nem nezel valami utan, mielott kiderul, hogy hulyeseget irsz? Vagy csak a trollkodas a szandekod?
    Kerlek szolj, mert akkor inkabb ignorallak.
  • morden
    Volt 3 lcd tévéd és nem hasonlítottak egymásra? Szerintem minden a három téglalap formájú fekete keretes üveglapos volt, ha nem így volt akkor valóban különböztek egymástól ( bár azok meg már nem tv-k :D )
  • morden
    Nem túl sikeresek ezek a kémek és másolók, a színt és a formát sikerült csak ellopni :D , a képarányt méretet már úgy kellett utólag odaphotoshoppolnia az applenek :DDDDD
  • G_ArchAngel #85
    Nem tudom, nekem eddig 3 kulonbozo LCD TV-m volt es nem hasonlitottak egymasra.
    A kezdetekben minden gyarto termeke kulonbozik, aztan a tobbiek a legjobbat kezdik utanozni bizva abban, hogy ezzel megtevesztik a naivabb vasarlokat.
  • Laza
    Az LCD TV-k is mind egyformák ... pár cm-es fekete káva és full képernyő ... most mi a nagy szám ebben? Mi ebben a kva nagy design? Nem kell rá gomb, nem kell rá semmi. Ha csak egy kijelzőből álló készüléket akarok mit tudok még ezen designolni?
  • G_ArchAngel #83
    Jaja, ideje lenne, ha a többiek is mérnököket vennének fel másolók és ipari kémek helyett.
  • morden
    Az apple mindig is úttörő volt, régebben kreatív mérnököket vettek fel meglett az iphone ipad mostanában jogászokat vesznek fel pereskedésre, remélem a többiek nem követik ebben az applet.

Feltűnő számomra az, mintha egy új iparág alakult volna ki a jogvédő pereskedések, ugye torrent, ennek az egyenesági következménye szerintem az apple új irányvonala is .
  • lpmaskmancick
    Szerintem a film készítői pereljék be applét, mert az ő filmükből lopta a kinézetet a zájpednek. :D
  • Renegade
    nahát, ez pont olyan, mint a tv kávák evolúciója, ott volt pereskedés?

tök mókás, hogy korszaktól függően működik a cirkuszt kenyeret mondás :-)
  • kvp
    Majd halad a samsung is, az osszes startrek-ben padd-eket hasznalnak, az 1968-as Alan Kay fele design szerint. Az apple ezt masolta le, mint ahogy az eredeti mac is a xerox alto lebutitott valtozata. A marketingjukrol pedig annyit, hogy nem veletlen, hogy az egyik korabbi elnok elotte a pepsi cola-t vezette. A cegnel ugyanolyan brand-kent tekintnek ra mint a pl. egy markas edzocipore. Nem exkluziv, mert barki megveheti (meg a szegenyebbek is), de annyival dragabb, hogy aki ilyet vesz, az erzi, hogy most 'minoseget' kapott. Persze attol meg ugyanugy kinai mint ahogy a markas cipoket is kinaban gyartjak...

Ipad-ek a start trek-ben az evek soran:
    http://www.youtube.com/watch?v=QyEYufFVUuI&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=dMEvNCdFR04&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=yZyY35Kt-lI&feature=related

A vicces az, hogy mar az elso sorozatban is hasznaltak oket, bar azok meg fabol voltak. Aztan a 90-es evek elejen mar a mai tablet formajuak voltak, rendes vilagito kijelzovel es grafikus felulettel. Valojaban csak kellekek voltak, de az alapotlet innen jott, nem az apple-tol es a filmesek elismerik, hogy a xerox fele tablet otletet hasznaltak kiindulasi pontnak.
  • Doktor Kotász
    Az Apple.
    Melyik cég állt elő először consumer táblagéppel?
    Az Apple."

Kurvára nem. A Compaq már évek óta csődbe ment, de nekik volt érintőképernyős kéziszámtógépük. És volt hozzá GSM modul, tehát telefonként is használható volt.
    Mint az Ipodtouch és a belehegesztett GSM modullal már Iphone.
    És akkortájt voltak olyan készülékek is, amihez már nem opcionális GSM modul volt, hanem eleve telefonnak készült.

Még mindenki ott tartott, hogy a Nokia 3210-eshez milyen előlapot vegyen, meg háttérképet, már voltak iphoneszerű készülékek.
    Csak éppen akkor az volt a trend, hogy kisebb legyen a készülék, és abba az irányba ment a piac.
  • NEXUS6
    Azt szerintem senki nem vitatta, hogy "A" multitaccsos, táblaPC jellegű gépei, meg okostelói nem sikeresek. Azt a jogát annál inkább, hogy a sikerességét valami forradalmi innovációnak tulajdonítsa és pláne erre hivatkozva bárki ellen pert indítson.

Aki azt vitatja , hogy az "A" középszerűségén (értsd átlagjúzer segge alá tolásból csinálunk csinálunk trendet), a dizájnon és marketingben túlmutatóan valami innovációval rendelkezik az szerintem simán korlátolt. Bocs aki magára veszi. Ikonokban, meg más rendszerszoftvereknél opcionálisan elérhető fícsőrökben valami nagyszerű zsenialitást látni az akkor is korlátoltság. Minimum.
    De ez magáénvélemény 4 sör meg rahedli pálesz után.
  • G_ArchAngel #76
    A HP tableteket 100-300 USD-ert arusitottak ki, de a dragabbakat is elkapkodtak. Valahol ez a 300 lenne az ertelmes ar, de az SGT es iPad2 is nagyjabol ennyire jon ki, igy nem lenne rajtuk haszon (ami igy most persze sok).
  • Inquisitor
    A táblagép megint olyan, hogy pl. nem olcsó. Annyiért már valódi tábla PC is kapható. Azt sem szabad elfelejteni, hogy már gyártásban voltak, sőt némelyik gyártó már ki is jött olyan "médialejátszó" eszközzel, ami nagyobb kijelzőket tartalmazott, érintés vezérelt, és Android oprendszeres. Volt ami alapból, volt ami hackeléssel teljes értékű Android eszköz volt. Viszont lentebb írtam, hogy megvolt az igény a tabletekre, és ezért jelent meg. Ha Apple nem gyártja le, más lépett volna. Anno az Asus behozta ugyan így köztudatba az eeePC-vel a netbookot, aztán el is vesztette az előnyét a sok más gyártó miatt. De már akkor voltak akik építettek eeePC-ből tablet verziót ...
  • endrev
    Hát ezek baromira nem hasonlítanak az iPad-re (legalább hasonlítana, akkor azt mondom oké), és a többi ketyere sem (legalább böködnék a 2001 Űrodüsszeiában, de csak néznek egy állóformátumú kijelzőt), az SGT is jobban hasonlít az iPad-re mint bármelyik filmbéli cuccra.

Azt hittem tényleg találtak egy iPad-et a filmekben, de ez így elég nevetséges, jó sok pénzük van elverni a bíróságokra, megjárni a kört amíg ugyanezt elmondja egy bíró, miközben körberöhögi a Samsung ügyvédeit.
  • Inquisitor
    Az Apple."
    Mi számít "consumer"-nek? Amikor pl. én ezt elvitatom, akkor arra szoktak hivatkozni, hogy az iPhone elötti okostelefonok ...
    1. Drágábbak. (Ismerve pont az Apple cuccok árait, a nem szolgáltatói akciós készülékek mindennek mondanám, de olcsónak nem.)
    2. Pocsékabb érintés érzékelés.
    Ez tény, de nyilván csak azért tudta az Apple betenni a termékbe, mert valaki A. Kifejlesztette, B. Legyártotta. Szintén ezért tudják a konkurensek is. Tehát nem azért van multitouch, mert valaki okos volt az Apple szoftver részlegén, hanem mert valaki más legyártott akár hét pontot lekövető fóliát.
    3. Szoftver design, értve alatta a könnyű használhatóságot és azt, hogy a készülék tudását maximumra kihasználja, ezért nem akad, nem riceg, stb.
    Na ez viszont igaz. És ez adta el az iPhone készülékeket.

Ehhez hozzájön az, hogy az Applenél lehetett valaki, aki egy zseniális tervet készített ... Anno a Newton befürdött. Egyszerűen túl korán jelent meg, nem alakult ki rá az igény, a HW lassú volt a kézírás felismerésre, stb. Viszont így meg kijöttek az iPod touch készülékek, aztán az iPhone, utána kiderült, hogy hoppá az iPod is iOS készülék, arra is lesz shop. Na és ezzel megalapozták az egész iOS készülék család sikerét. Szerintem jól csinálták.

Melyik cég állt elő először consumer táblagéppel?
    Az Apple.
  • Inquisitor
    "Az első Tablet PC prototípusát a Microsoft mutatta be 2001-ben, de az Apple Ipad megjelenéséig nem terjedt el széles körben."
    Mehhh, ezek a mai "tabletek" és egy Tablet PC köszönő viszonyban sincs egymással, illetve kb. mint combos asztali PC vs frisebb ARM procis Tablet. Egyszerűen a Netbook megmutatta, hogy alap célokra pici és hordozható eszközt szeretik az emberek, másrészt a fogyasztás problémája szülte a mobil ARM procis Tableteket.
  • Inquisitor
    Erre írtam azt, hogy az iPAD elötti években kijött digitális képkeretek 97%-a így nézett már ki, akár a leg gagyibb kínai is, tehát megint nem jelent semmit. A felső képen lévő design meg eléggé elrugaszkodott mind a valóságtól, aki látott már valódi tablet PC-t az elmúlt pár évből (mikor is jött ki az XP tablet verziója? 2003?), azok sem hasonlítottak ezekre.

Viszont van aki a Star Trek sorozatot, különösen a Next Generationt hozta fel, hogy ott is voltak tablet szerű dolgok. No azt nem érdemes feszegetni, mert azt meg az Apple Newton cuccai, meg akkor (és azóta se) meg nem jelent arra épülő készülékek. Régebben nem volt ennyire titokmániás az Apple, és sok újdonsága bekerült különböző filmekbe. A híres Lain című anime sorozatban szerepelt az iMac prototípúsa (a végleges sokkal barátságosabb lett) és a soha ki nem adott Apple Spartacus, ami a mai iMac széria elődjének tekinthető.
  • G_ArchAngel #70
    Gondolom, ha a design marad a régi, akkor a nyák, IC, kód továbbra is működött volna és egyedi maradhatott volna a külseje.
    Apple hívők vagy leszarják vagy nem, Samsung hívők leszarják vagy nem, de tény, hogy az iPad hatott a többiekre. Gondolom a Samsungnak akkor még nem volt meg a 2001: Űrodüsszeia:)

• Caro
    Emberek! Az egymás aprítása és földbedöngölése helyett mi lenne ha most megállnátok egy pillanatra, és elgondolkodnátok hogy mi is zajlik itt.
    Most nem arról van szó, hogy az Apple termékei jók-e vagy nem.
    Az a kérdés, hogy el akarjátok-e fogadni, hogy egy olyan világban élünk, ahol lehet valakit dollármilliókra perelni azért, mert egy hasonló külsejű terméket készített? Ez szerintetek normális?
    A szellemi "tulajdon" élharcosai előjöhetnek, hogy mi az ő termékük, de a lekerekített téglalap, akárki akármit is mond, nem az. Nem lehet valamire azt mondani hogy ugyanaz, ha függetlenül fejlesztették ki. Ha belegondoltok, ez nem normális.
    Most komolyan: emiatt kevesebb ipadot fognak venni? Elhiszi ezt bárki is? A samsung gépe belül nyilván nem ugyanaz mint az ipad, a szoftverét is függetlenül fejlesztették ki. Azon kiakadni hogy hasonló megint csak hülyeség, miért ne lehetne hasonló a kezelőfelület? Ameddig nem ugyanaz a programkód és hardver van a gép alatt, addig az a két termék különbözik!
    A munka java része ott van! A nyák-ban, az IC-kben és a kódban! Nem az ikonokban és a tokozásban!
    Amúgy halkan jegyzem csak meg, hogy a fekete/ezüst tradícionálisan a samsung színezete, az apple az utóbbi években fehér termékeket gyártott. Biztos meg tudtok cáfolni hogy nincs így, de annyira nem is követem már egy jó ideje a trendeket, de én apple-ből csak fehéret láttam, gondolom más is lehet azért ezzel így.
    Az ötletek jelentős része valahonnan jön. Kevés a teljesen eredeti, különösen az iparszerű termelés során, ahol egymást sorozatosan váltják a generációk. Nincs azzal semmi baj, ha hasonló két termék. Egészen addig, ameddig nem koppintás, de az teljesen más kategória.
    Ha pedig a jog másként látja ezt a dolgot, akkor nyilvánvaló hogy baj van a joggal. Én csak ezt a következtetést tudom levonni ebből a történetből.
  • G_ArchAngel #68
    Nem, az Apple hibazott, fizessen. Csak latni kellene, hogy a tobbi ceg sem szent.
  • teccikérteni
    "na majd ha rajonnek, hogy nem csak az Apple gyujtott infokat..."

"Az hagyján, de az infó mégcsak el sem hagyta a felhasználó gépét, a gond az volt, hogy nem volt az adat védve.
    Minden cég gyűjt infókat, de most az Apple a Sátán Gyümölcse."

Most tényleg azt próbáljátok elmagyarázni, hogy az Apple nem is követett el hibát, hanem inkább ő az áldozat? :S
  • G_ArchAngel #66
    Az hagyján, de az infó mégcsak el sem hagyta a felhasználó gépét, a gond az volt, hogy nem volt az adat védve.
    Minden cég gyűjt infókat, de most az Apple a Sátán Gyümölcse. Amúgy én is elgondolkodtam, mert párszáz USD-t fizetnek a koreaiaknak, amiből meglenne az új teló:)
  • SlickAdam
    akkor meg vegkepp nem ertelek. miert veszel szektas bandatol tularazott cuccokat es jossz ide szidni oket?
  • SlickAdam
    na majd ha rajonnek, hogy nem csak az Apple gyujtott infokat... :)
  • Crane
    Amúgy meggyőződésem, hogy ez a bohócper egyszerűen csak figyelemelterelés az Apple ellen indított dél-koreai csoportos perről, ahol bukó lesz nagyon az almának, mert a próbapert már elvesztette.
    Úgy lehet az Apple ezzel, hogy inkább kiröhögteti magát egy ilyen téglalap szabadalmi perben, mint hogy súlyosan csorbítsa a cég renoméját egy dél-Koreában bebukott személyiségi jogi per elvesztése több mint 25 ezer ember ellen. Ha világ meghallaná, hogy az Apple törvénysértően gyűjtött információkat a vásárlóiról, máglyán égetnék el az összes almás i* terméket. Akkor inkább már egy abszurd viccper elterelésnek, amire mindenki felkapja a fejét, de a jelentősége meg amúgy nulla.
    Nem hiába: zseniális marketingesei vannak az Apple-nek!
  • Crane
    Jáj, ez a perháború egyre szórakoztatóbb lesz! Hozom a pop-cornt, a kólát, meg a 3D-s szemüveget. Lehetne kérni, hogy Korda Gyuri bácsi kommentálja? :D
  • G_ArchAngel #61
    Most nem arról van szó, hogy az Apple mit csinál, mert én sem vagyok boldog a faszságaik miatt, de ezt mondhatom a Canonra vagy akármelyik másik brandre

Apple-user vagyok, ne haragudj, érdekelnek az Apple-related cikkek. Ellenben ami nem érdekel, oda havonta egyszer, ha benézek.

Nem azok ellen lépek fel, akik értelmesen érvelnek, hanem akik hazudoznak. Amikor visszakérdezek, akkor meg a lapítás megy és a terelés.
    Ha Te azt mondod, hogy eleged van a Mac Miniből, mert ezt és azt nem tudja, ezt hihetően alátámasztod, akkor téged senki nem fog trollkodással vádolni.
    Itt olyanokról van szó, akik állítanak valamit, kapnak egy kérdést (link, kép, forrás), akkor lapulás megy.

Mondjuk a te mondanivalódban is van hülyeség, mert az Apple nincs túlárazva a célpiachoz viszonyítva.
    Arról nem ők tehetnek, hogy az USAból kilépve mindent 20-30%-os felárral kell értékesíteniük.
    De visszatérve fényképezőgépekre, érdemes futnod egy kört a hong-kongi, tokiói, new yorki és végül a budapesti árak között.
    A Nikon hibája szerinted, hogy a 4x jobban kereső amerikai 2/3 áron veheti meg azt, amiért Te hónapokig koplalsz?
    A brand PC-k, hasonló kialakítással, hasonló árban vannak. Meg kell venned? Nem. Túl van árazva? Nincs.
    Nem te vagy a célpiac és kész.

Szerinted a hozzád és hozzám hasonló kockákon kívül ki nézi azokat a bejelentéseket, ahol elhangzanak az általad írt jelzők? Vagy azt gondolod, hogy a mobilszolgáltatók üzletkötői Twice as amazing felkiáltással rángatják be a többmillió iOS usert az üzeletekbe?
    Le se szarják, hogy Te mit akarsz, csak vegyél valamit és kössél szerződést.
    Egy termék attól lesz sikeres, hogy a IRL és online elkezd terjedni az ismerősök között, Kipróbálják, ha találkoznak, dumálnak róla és eldöntik, hogy kell-e nekik vagy nem. Senki nem néz Apple Keynote-ot a hozzánk hasonlókon kívül mégis talicskaszám veszik meg azok az emberek, akik addig soha nem hallottak az Appleről. Egyszerű emberek, nem márkabuzi geekek. Azért mert jó. (Ugyanez igaz bármi másra, amit a vásárlója jónak talál, legyen az HP, Dell, Samsung vagy HTC).
    Ami jó azt megveszik, ami nem, azt nem. A klasszikus marketing régóta halott, hangzatos kifejezésekkel már semmit nem lehet eladni.
  • item
    "Az SG-re kell jönni, Apple-related cikkeket olvasni, hogy az általam felsorolt kasztokat megtaláljam."
    "Az esetek többségében - akár blogokról, fórumokról beszélünk - nem az Apple-user megy át a nem-Apple blogba (van ilyen, de elenyésző), hanem az Apple-hater bukkan fel és próbálja az igazát megmagyarázni, holott senki nem kívácsi a nulla háttértapasztalatra támaszkodó butaságára."
    Érdekes,hogy pont tőled hallom ezt,aki minden epül hirnél egyből ott terem a kommentelőknél.
    Ezek szerint te szánt szándékkal kommentelsz ilyen cikkekhez az SG-n hogy megtaláld az általad felsorolt kasztokat,mi ez ha nem trollkodás ? Az írásaid alapján te sem vagy pártatlan és szimpla termékfelhasználó,mert folyamatosan fellépsz az olyanok ellen,akik valami rosszat is mernek mondani az epülre.

"Sok mai kisgyerek nevelése hiányos ebből a szemszögből, pedig az egyik legfontosabb dolog, hogy nem pofázunk bele más dolgaiba és nem kérdezzük meg, nem vonjuk felelősségre az általa használt, preferált termékek miatt."

Én tőlem sosem hallhattad azt,hogy azért szidok valakit mert epül cuccot vesz,vagy használ. Mindenkinek szíve joga azt használni amit akar. De amellett már nem lehet elmenni szó nélkül,hogy a drágalátos epül és a tábora mennyire elakarják hitetni mindenkivel a saját kis eszméiket. Az epül sem a felhasználókért van csak a profit hajtja,mi sem bizonyítja jobban ezt mint a termékeik túlárazottsága,persze ezt el kell adni úgy hogy "Designos" "Egyedülálló" "Forradalmi" Ismerhetjük a epül CEO életét és "munkásságát" ami közben rengeteg embert sértett meg,vagy tett tönkre. Wozniak sem véletlen hagyta ott a szeretett vezért.
  • item
    Na most mellélőttél. Van itthon egy ipod touch-om, egy mac minim, és volt már imac-em is és dolgoztam már mac pro gépen is. Ugyan úgy van itthon Nokia N800,Androidos 10" tábla is. Nem vagyok egyetlen gyártó vagy márka híve sem,ezek csak eszközök,semmi más,csupán használati tárgyak,amelyek megkönnyítik az életemet. Viszont ettől még nem leszek fanatikus hívő.
  • Gamecube86
    Pöpec ahogy a két tábor egymásra mutogat hogy ki a hülyébb és miért miközben mind ismerjük a mondást, okos enged....
  • hurkaur
    "A 2001: Űrodüsszeiából kölcsönözte az iPad kinézetét az Apple?"
    Flameball feldobva trolleledernek, es ahogy lenni szokott applehaterek ezt is jol befailtak :\ amugy grat sg, ti tudjatok a legjobban mikent kell a latogatoi szamot fentartani :o)
  • G_ArchAngel #56
    Nem.
    Nekem nagyon sok Apple user ismerősöm van, aki teljesen semleges a márkával kapcsolatban.
    Sok nem-Apple user ismerősöm van, aki leszarja az Apple-t, csak használja a többi cég termékét, soha nem szegezik nekem a kérdést, hogy "hülye fanboi, miért vagy birka?"
    Egyrészt intelligesebbek, mint azok, akik más eszközeivel foglalkoznak. Másrészt semmi közük nincs hozzá.
    Az SG-re kell jönni, Apple-related cikkeket olvasni, hogy az általam felsorolt kasztokat megtaláljam.

Sok mai kisgyerek nevelése hiányos ebből a szemszögből, pedig az egyik legfontosabb dolog, hogy nem pofázunk bele más dolgaiba és nem kérdezzük meg, nem vonjuk felelősségre az általa használt, preferált termékek miatt. Anyám sem vonja kérdőre a szomszédasszony főzőtudományát, mert pl. neki van pénze drágább alapanyagokra, nem mint jóanyámnak. Amíg mindketten a családjuk ízlésének megfelelő ételt tesznek az asztalra addig ez jó is, ha valami nem működik, akkor tanácsot lehet adni egymásnak, de megmondani, hogy ki és miért hülye, kicsit nonszensz.

Amíg az én megrendelőim elégedettek a munkámmal és fizetnek érte, addig ez rendben van. Soha nem fogják megkérdezni, hogy mit és miért használtam. Valójában közük sincs hozzá, pedig még fizetnek is nekem.
    Az esetek többségében - akár blogokról, fórumokról beszélünk - nem az Apple-user megy át a nem-Apple blogba (van ilyen, de elenyésző), hanem az Apple-hater bukkan fel és próbálja az igazát megmagyarázni, holott senki nem kívácsi a nulla háttértapasztalatra támaszkodó butaságára.

A másik ilyen a pénz.
    Ahhoz az élet-/házastársnak, munkaadónak és az adóhatóságnak van köze. Senki másnak.
  • SlickAdam
    inkabb ki kene lepni az ertelmetlen gyulolkodok sorabol. mert viszonyitasi alapod nincs, max amit az internetrol gereblyezel ossze hasonlo rednekk-ektol.
  • item
    Aki nem hajlandó beállni a sorba,az akkor már divat-hater,felkészületlen amatőr troll, profi troll,hazug és mellébeszélő.

Értem,nincs több kérdésem bíró úr.
  • item
    Ejha,úgy beszélsz mintha évek óta ismernél.
  • G_ArchAngel #52
    Ha ennyi időd van és szeretnél az Igazságmegmondó szerepében tetszelegni, talan írhatnál a haterekről is.
    Kicsit hosszabb lenne, de az SG-ről elég színes mintát meríthetsz a divat-haterekből, a felkészületlen amatőr trollokból, profi trollokból, hazugokból, mellébeszélőkből...etc.
    Olyan személyt sajnos nem tudok mondani, aki úgy utálja az Apple-t, hogy akár két percig találkozott volna egy termékével is. Van ilyen, ismerek többet is, csak az SG-n nem képviseltetni magát ez a kaszt. Itt inkább a mellébeszélős, felkészületlen trollból van a legtöbb, aki kerüli az egyenes válaszokat.