211
-
Papichulo #131 "De ezen hozzászólásod alapján te is bizonyíthatnád az ellenkezőjét annak amit ő mondott."
Miert kene nekem bizonyitani barmit is? O allitott valamit, neki kell ezt - keresre - bizonyitekokkal alatamasztani. Mondom: burden of proof. http://rationalwiki.org/wiki/Burden_of_proof -
donceleger #130 jobb telefont? mondok én olcsóbbat is!
Nokia N8! már 80-ért a tiéd lehet. -
Sorry! nem figyeltem hogy ki írta! -
donceleger #128 na ez egy jó példa, és itt bezony 20e Ft különbség van.
ja, és a samura 2 év gari van, az almára csak 1 év. ez is számít! -
"Mondjuk ebbe pont beletrafaltal :) Es eleg sokan is tudnak bizonyitani ;)"
De itt a lényeg hogy én nem tudom bizonyítani.
De ezen hozzászólásod alapján te is bizonyíthatnád az ellenkezőjét annak amit ő mondott. -
Csak azzal volt bajom hogy elég tahó módon azonnal le hazugozol embereket mert ők nem bizonyítanak valamit. -
Papichulo #125 "Attól hogy valaki nem tudja bizonyítani az állítását az még lehet igaz!"
Lehet, de miert kene azt nekem elhinnem?
"De te feltételezed hogy ami nem bizonyított azt biztosan hazugság. "
Itt nem absztrakt tetelekrol van szo. Egyszeruen bizonyithato lenne barmelyik allitasa egy egyszeru linkkel. Vagy szerinted is az a termeszetes, hogy en keresgeljek a neten, hogy bebizonyitsam, hogy nincs igazam? Milyen retardalt gondolkodas ez?
Gondolom a burden of proof koncepciojat nem ismered, ezert:
""Burden of proof" is the obligation that somebody presenting a new or remarkable idea has to provide evidence to support it."
http://rationalwiki.org/wiki/Burden_of_proof
"Ezek alapján állítom azt hogy te hetero vagy."
Mondjuk ebbe pont beletrafaltal :) Es eleg sokan is tudnak bizonyitani ;) -
SII
Sziphon -
G_ArchAngel #123 A birosagi ugynek semmi koze az allitasodhoz, en 2-3x jobb telefont szeretnek latni. Akar dragabban is, az ar nem erdekel. -
SlickAdam #122 amirol mi beszelgetunk, az bizonyithato... lenne, ha venne a faradtsagot, hogy legalabb megprobalja. amit meg te irsz, az egy ovodas szintu "visszavagas". -
Papichulo #121 "látom megint nem néztél utána a dolgoknak, galaxy s2-t pl 20-30 e ft-tal lehet olcsóbban megvásárolni."
Latom jo szokasodnak megfeleloen, megint rengeteg linkkel tamasztottad ezt ala.
iPhone 4 (unlocked) $649
http://store.apple.com/us/product/MC603LL/A?mco=MjI4NTM2NTM
Galaxy s2 $609 (bar a list price az $899)
http://www.amazon.com/gp/product/B004QTBQ2C/ref=s9_simh_gw_p107_d0_g107_i1
Szoval $40 a kulonbseg. Kozel sem $100-150, ahogy mondtad.
"az androidnak van a legnagyobb szoftver választéka"
Link? -
Attól hogy valaki nem tudja bizonyítani az állítását az még lehet igaz!
De te feltételezed hogy ami nem bizonyított azt biztosan hazugság. Ezek alapján állítom azt hogy te hetero vagy. Bocsi nem tudom bizonyítani!
-
donceleger #119 senkit nem akarok meggyőzni, csak leírtam mi a véleményem. ők akarnak mindjárt bíróság elé állítani, de bocs, hogy nem szeretem az apple-t! -
SlickAdam #118 na EZ elmond mindent.:) -
donceleger #117 látom megint nem néztél utána a dolgoknak, galaxy s2-t pl 20-30 e ft-tal lehet olcsóbban megvásárolni.
és az androidnak van a legnagyobb szoftver választéka, de ne törődj vele.
Az ingyenes alkalmazások esetében igazad van. -
G_ArchAngel #116 Talan mert az iPad elott egy szuk retegen kivul mas nem is foglalkozott a tabletekkel?
Nem voltak sikeres konstrukciok, nem voltak a hetkoznapi fogyasztok szeme elott. -
G_ArchAngel #115 Az jo, ha te tudod, ez pont eleg, hogy masokat meggyozzel az igazadrol. -
Az a baj hogy azon a képen az iPad előtt olyan készülékek vannak amiket sohasem láttam. -
Papichulo #113 Csak magamat tudom ismetelni: "A kulturalt vitatkozas egyik szabalya, hogy az allitasodat keresre, bizonyitekokkal kell alatamasztanod."
Nem a masiknak kell bizonyitekot keresnie, hogy a sajat allaspontjat cafolja!
Es igenis, ha valamit allitasz es azt nem tudod bizonyitani, vagy bizonyitekok hanyaban nem ismered el a tevedesed, akkor ez azt jelenti, hogy "hazug ember vagy, aki a seggebol beszel ki" -
SlickAdam #112 Galaxy is ott van nem messze... egyebkent bemesz a T-Com-hoz, 1 Euro befizetesevel hozod elfele a keszuleket 2 eves szerzodessel, mint ahogyan a Galaxy-t is...
alkalmazasaim 95%-a ingyenes volt. a marad 5% is 1-2 Euro kozott... hulyesegeket beszelsz ember! -
G_ArchAngel #111 Csak a 70-es kommentet nezd meg mar konyorgom egyszer, felrebeszeles helyett!
Minden ott van, amit akarsz: kijelzo, screen, hardver - megis mas a design az iPad elott, ezt Te miert nem latod? -
donceleger #110 érdekes, hogy te beszélsz kultúráról, miután hazug embernek nevezel aki a seggéből beszél.
mindenesetre biztosan kulturáltabb vagyok nálad, én legalább nem sértegettelek. ez pedig nem a bíróság, hogy kötelezve lennék bármire is.
amúgy meg minek erőlködjek egy olyan dologban ami nyilvánvaló. tudom, hogy igazam van, nem fogom bizonygatni. Nekem mindegy mit hiszel, az nem egyelő a tudással. Majd ha akarja/akarjátok, utánanéztek és akkor majd meggyőződhettek róla saját magatok is. -
SlickAdam #109 januarban lett bemutatva egy expon a kozonsegnek...
de ez a Prada akarmi szerintem se hasonlit az iPhone-ra. se kulsore, se tudasra. ellenben a Galaxy... kulsore, akar softwaresen is reszben, de meg csomagolasban is feltunoen a Phone-ra hajaz. de ez mar 1000-szer le lett irva 1000 helyen, de 1001-jere se ertik meg az okostojas fanbojok (mert ezesetben pont hogy TI vagytok a szemellenzosek). massal nincs is problemaja az Apple-nek. csinalnak rengetegen smart-phone-t? rendben, csinaljanak. csinalnak rengetegen tablet-et? rendben, csinaljanak. mint a Motorola peldaul. bar az csunya szerintem, attol lehet jobbat is, anelkul, hogy az Apple-t kene majmolni a siker erdekeben.
ezt meg nem lottem el, de itt az ideje:
par honapja nyomkodtam az iPad-ot a nyelvsuliban (azzal jegyzeteltem). volt ott rengeteg resztvevo a vilag kulonbozo pontjairol, altalaban 1-2 diplomaval. megkerdeztek tolem: milyen iPad-om van? idezek: "Samsung vagy Apple?"
mert ugye nem lehet egyertelmuen eldonteni. meg ugy egyebkent is ma mar minden tablet iPad... mint paraszteknal faluszelen is kola-nak hivjak a Fanta-t. tablet nincs ... iPad van... Apple, Samsung, Motorola, ...
-
Papichulo #108 "valóban az újabb telefonok erősebbek harwerileg, de olcsóbbak is. ez pedig érdekes nem de?"
A galaxy s2 - melyet itt mindenki emleget - nem olcsobb mint az iPhone 4! Erdekes nem?
"az apple esetében mindenért fizetni kell"
Magyarul azt allitod, hogy az App Store-ban nincs egyetlen ingyenes alkalmazas sem?
"a szoftvert meg hagyjuk!"
Vegulis csak a legbiztonsagosabb mobil OS mely az OSX 10.4-nek egy fork-ja es a legnagyobb szoftervalasztekkal rendelkezik. Valoban lenyegtelen. -
donceleger #107 ár-érték arányt is figyelembe kell venni! csak azt ne mond, hogy nincs túlárazva a szifon, mert menten megőrülök. valóban az újabb telefonok erősebbek harwerileg, de olcsóbbak is. ez pedig érdekes nem de?
a szoftvert meg hagyjuk! az apple esetében mindenért fizetni kell, ha nem akarsz akkor ott JB, de ugyan már! és egy friss felmérés szerint, szintén itt volt olvasható, első az android, második a Symbian és csak utána jön az ios! Az is szubjektív, hogy kinek mi tetszik, nem pár ember véleménye alapján mondják ki, melyik a legjobb rendszer! -
Papichulo #106 Es a csomagolas is ezert valtozott az Applre-re megtevesztoen hasonlora? Vagy ezt mar sehogy sem tudod megmagyarazni? -
Papichulo #105 "Engem meg nem érdekel egyébként, csak ne az legyen, hogy tényleg az apple a király, miközben módosított képekkel tévesztik meg szándékosan a bíróságot! De az rendben mi?"
Meg, hogy a Samsung nem jo a viral marketingben.
Mindenki fujja ezt a hulyeseget az atmeretezett fotorol. Azt azonban mar senki sem emliti, hogy emellett meg volt ott egy tucat, tokeletesen elethu foto is, raadasul az iteletet meghozo bironak a kezeben(!) volt mindket tablet. Ennek tudataban tiltotta meg a Samsung termek forgalmazast!
ps: Amugy megint zero linkel bizonyitottad az allitasaidat.
ps2: az Apple 2007 januarjaban mar fizikailag prezentalta az iPhone-t. Azt huzta elo a farzsebebol a Jobs. Szoval: "jobb, ha utána nézel, mielőtt baromságokat írsz." -
okosan gyerekek #104 a design szabadalom eleve egy baromság. szabadalmi mintára kéne vonatkozzon és az azzal MEGEGYEZŐ dolgokkal szemben kéne védelmet élvezzen. azonban, ha így volna, akkor nem érne semmit. ha egy gomb helyett kettőt, 5 centi helyett 5,1-et mérek egy elemre, akkor ki esik a hatálya alól. ha a hasonlóságnak, mint fogalomnak teret engedünk egy ilyen perben, akkor parttalan vita alakul ki, nem lehet fogalmilag megragadni, hogy mi az, ami túl hasonló, mi az, ami nem. egzakt módon nem mérhető tulajdonságokról beszélünk, innentől mindig ilyen hülyeségek jönnek ki eredményképp. mint amikor a XX. század elején a filmvetítés körül Edison szabadalmait támadták, mondván, hogy felhasználta a csavar ötletét; végső soron, minden, amit ki talált függött valami előző ötlettől, nem alkotott abszolút újat. Itt ugyanaz a helyzet, csak a designnál minden elem evidens, a kör, a háromszög, a négyzet; míg az absztrakt formáktól egyszerűen el lehet térni. a design szabadalom ÖTLETE halott. -
morden #103 Arra próbáltam rávilágítani, hogy a TV-k attól tv-k hogy keretesben van egy kép. A tablet is attól tablet, hogy keret+ touchscreen ennyi. Ezért tehetnék meg a tv gyártók is hogy egymást perelgetik, de nem teszik mert nem applek ennyi :D
(Látom nem tudlak meggyőzni arról, hogy egy forma hozzá tartozik a használhatósághoz is , nem lehet lyukas fánk alakú tabletet csinálni csak azért, hogy az apple ne pereljen) szóval inkább hatogasd hogy troll-troll attól biztos igazad lesz :D (mással úgy se tudod alátámasztani :D ) -
Papichulo #102 A kulturalt vitatkozas egyik szabalya, hogy az allitasodat keresre, bizonyitekokkal kell alatamasztanod.
Te allitottal valamit: "a konkurencia jóval olcsóbban tud kétszer-háromszor nagyobb tudású készülékeket eladni."
O megkert ra, hogy ezt az allitasod, tamaszd ala valmivel: "Mutatsz 2-3x nagyobb tudasu telefont?"
Amig ezt nem tudod megtenni, az azt jelenti, hogy ez hazug ember vagy, aki a seggebol beszel ki. Ezt sajnos mashogy nem tudom megfogalmazni. -
donceleger #101 az apple 2007 januárban jelentette be, hogy lesz egy iphone nevű csoda, és június 29-én mutatta be amerikában, majd utána európában is. az Lg pedig januárban jelentette meg a telefont. amiért egyébként 2006-ban már díjat is kaptak! ennek jobb, ha utána nézel, mielőtt baromságokat írsz.
összehasonlítottam. és nem hasonlít! vagyis pont annyira, mint a galaxy telefonok az iphone-ra. mindnek egy nagy érintőkijelző van az elején és telefonálásra találták ki.
Ja, és nem én találtam ki, hogy ezt állították az apple munkájáról, ez azt LG állította. Ez van!
Engem meg nem érdekel egyébként, csak ne az legyen, hogy tényleg az apple a király, miközben módosított képekkel tévesztik meg szándékosan a bíróságot! De az rendben mi? Hagyjuk már! -
SlickAdam #100 feltetelezve hogy a "tudas" alatt a hardware-t erti. ha a software-t... akkor meg ennyire sincs igaza.:D -
SlickAdam #99 hagyd, nem tud mutatni, csak okoskodik. mellesleg hardware-esen meg el is hiszem, hogy egy uj Galaxy erosebb az iPhone 4-nel. igen, egy iPhone 4-nel ujabb Galaxy... ujabb... erosebb... vao micsoda meglepi. na majd jon az iPhone 5 es az lesz papiron erosebb... mert... mert ujabb!
... -
donceleger #98 túl nagy a választék! nagy fiú vagy már, megkeresheted őket magad is. -
SlickAdam #97 2007 januarban bemutatta az Apple az iPhone-t (kaphato csak juniustol volt ha jol tudom). Az LG Prada 2007 februartol volt kaphato. bizonyara ellopta az Apple az otletet...
na meg hasonlitsd mar ossze normalisan azt a ket telefont...! -
Papichulo #96 Az meg mar milyen szinten minosit egy Samsung szintu ceget, hogy a birosagnak benyujtott iratban egy youtube video linkjet hasznaltak, mely egy illegalisan feltoltott videora mutat. Na ilyen az azsiai IP kultura.
Ezen latjatok tenyleg lehet nevetni! -
Papichulo #95 A prada az smartphone volt? Ezt nem tudtam.
Vagy csak lehet, hogy te nem tudsz olvasni?
btw: Ugyanakkor, 2007-ben jott ki, mint az Apple termeke szoval ketlem, hogy itt nagy masolas lett volna egymasrol. Es amugy is ez egy feature phone volt, joval szerenyebb kepessegekkel, mint az iPhone.
-
Papichulo #94 Erdekes, hogy a Samsung a csomagolast is csak pontosan ugy tudta megoldani, ahogy az Apple. Gondolom ott sincs semmilyen mozgaster... vagy talan azt is valami sci-fi-ben lattak? :) -
G_ArchAngel #93 Mutatsz 2-3x nagyobb tudasu telefont?
A mertekegysegere is kivancsi lennek, mert biztos van, ha mar altalanositasz es eldontod kinek, milyen tudasra van szuksege.
-
Az otthoni és a munkahelyi monitorom más gyártótól van és más technológiát használ(sima lcd, led). Ha ránézek a kettőre akkor ugyanazt látom. Van egy nagy 16:9-es képarányú kijelző és körül kb 1.5, 2cm-es fekete keret. és persze hátulról 1/3mad magasságban egy levehető tartó. Persze ha közelebbről nézem akkor van apró eltérések, de távolról(kb 1 méter) teljesen egyformák. Ha ilyen dolgok miatt lehet perelni akkor mindenki perelhet mindenkit a világon.