World of Warships
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"
Ha találat érte az oldalát, akkor mindegy volt, hogy ott ablak van-e, vagy nincs, mert akkora páncélzatot nem kaphatott, hogy "mellel" vegye le a nagyobb "labdákat". A páncélzatának a felépítése leginkább a robbanások pusztító erejének/hatósugarának lecsökkentésére lett tervezve, mint az összes többi, utána épített, nagyobb egységnek.
A rendeltetése szerint kereskedelmi hajókat kellett volna elsüllyesztenie és legfeljebb CL hajóosztállyal kakaskodnia, ami ellen még lőtávban fölényben volt. Bármi más, ennél nagyobb elől menekülnie kellett volna, hogy a "fölösleges" sérüléseket elkerüljék, amiket a hazai kikötőtől távol nem tudtak volna kijavítani.
Az első VH-s CA-k ellen még fölényben volt, 1 v. 1 esetén, ezért a franciskák miatta építették meg a Dunkerque-t - igaz, a hajó még a Trento-osztályra adott válaszként kezdte meg a pályafutását a tervasztalon, szerényebb méretekkel - , ami már mindenben jobb volt nála: a bő 2x akkora súlyból gazdálkodva már csak-csak futotta erre... (sebességben jobb volt, mint a német "ellenfele", így a lövegelrendezése is az üldözni-utolérni-elpusztítani felépítést követte)
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Nem tudom ott milyen vastagnak kéne lenni a Graf Spee páncélzatának, mert nem adták meg a rajzon, pedig a 18 mm-es fedélzetet már jelölték a rajzon. Ez amúgyis STS azaz special treatment steel (a németeknél Ww azaz Wotan weich) páncélzat nem az a feladata hogy megállítsa a lövedéket. Ezek kis 200-240 BHN keménységű lemezek (az övpáncélzat és a tornyok 600-700 BHN keménységű cementált lemezek, ezeken nagyobb eséllyel törik szét a lövedék) de magas szakítószilárdsággal ~750-850 MPa.
A Wows hajók páncélzata elég változatos a valósághoz képest. Valamelyik hajóé teljesen reális, valamelyiké kevésbé. Változó melyiknek hogyan változik. A Yamato legfelső fedélzete a játékban 50 és 57 mm a citadella felett, a valóságban 14 mm volt, de a Puerto Riconak csak 254 mm-es az övpáncélzata míg a tervrajzokon alapján 307 mm lett volna stb stb. És persze ott vannak a WG fantasy hajók amiket ők maguk találnak ki (Hindenburg, Republique, Goliath stb) azoké persze teljesen fiktív.
A Draket nagyon szeretem, könnyen játszható. Ha saját teljesítményemből indulok ki és végig nézem a tier 9 cirkálóimat akkor torony magasan a Drakel a legjobb az átlagsebzésben. Azért szoktam ezt nézni, mert ez a legreprezentatívabb. A win rate nagyban függ a másik 23 játésktól a kill vagy kill/death arány pedig a fraghunterektől. Igazából nem is maguk az átlagsebzések a lényegesek, hanem az egymáshoz viszonyított arányuk.
A két könnyűcirkáló a Neptun és a Seattle szánalmas 43k körül teljesített, hát nem véletlenül utáltam is mind a kettőt. A Buffalo, Ibuki, Donskoi, St Louis, kb ugyanúgy teljesített 65-70k között. A Roon eddig kiemelkedőnek volt mondható, azzal 78k jött össze. A két új cirkáló a Brindisi és a Drake ennél is sokkal jobb. A Brindisivel 94k az átlagsebzésem, korábbi hozzászólásban írtam is, hogy elég OP-k a magas szintű olasz cirkálók. A Drake jelenleg 105k sebzésnél van. Nyilván vannak olyan hajók amelyekkel régen játszottam, amikor még gyengébb voltam és most valamivel jobbat tudnék összehozni, ilyen például az Ibuki vagy a Donskoi és vannak olyanok is amik egyáltalán nem fekszenek, mint a CL-ek. De azt ezekkel se lehet megmagyarázni, hogy 40-50%-al nagyobb a sebzés a brit cirkálóval.
Sokkal inkább azzal magyarázható, hogy milyen paramétereket kapott a hajó. A brit 234 mm-es HE-nek csak 1-2%-al kisebb a gyújtási esélye és 4-600-al kevesebb a sebzése mint egy 305 mm-es lövedéknek. Most nem azért de a brit 234 mm-es lövedék 185,3 kg tömegű míg a 305 mm-esek 470-520 kg-osak. A 203 mm-esekhez képest pedig 600-1000-el több a sebzése és 6-10%-al nagyobb a gyújtási esélye a brit 234 mm-esnek. Értem én hogy csak egy játék, de azért valami arányt tartsanak már fenn.
És akkor emellé társul még a 10,4 km-es spot kör és a "super heal". De a torpedóvédelme és a légvédelme is elég jó, bár ezek ritkábban válnak fontos tényezővé. Ezeket nem tudja ellensúlyozni a kicsi lőtáv (márt csak ezért se, mert upgradel és spot repülővel is növelhető) és a tornyok gyenge kilövési szöge és a közepes mozgékonyság. Akármennyire is tetszik és szeretem a Draket, azt kell mondjam ezt nerfelni kell, mert mocskosul OP a többi tier 9 cirkálóhoz képest. És valószínűleg fogják is majd nerfelni.
Itt is kellene egy world of russian warships és ott aztán szépen körbeszopkodhatják egymást, hogy mennyire jó flottájuk van(nincs) És a többi játékos meg játszhat tovább a rendes játékkal.
FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.01. 13:33:12
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.01. 12:58:11
FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
persze a work in progress hajók az új cirkálók is,de smolensket látva úgyse lesz változás :D
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.28. 20:44:50
Igaz, hogy az angol flotta is csak ekkoriban kezdett megkomolyodni Fisher alatt, de az legalább szintet tudott lépni...(szerintem ott is volt akkora ellenszél, mint ami az oroszoknál fogadta volna a (hajózási) rendszerük megreformálását)!
A költségessége miatt (miből lettek milliárdosok a hajógyárakat és bankokat bitorlók) a hadihajózás nem igazán vált olyan elterjedté, mint a repülés, vagy a harckocsik, így eleve kevesebbel kell beérnünk. Ezért én nem tartom akkora Istenkáromlásnak a csak terveken, gyakran csak skiccként létező "hajók" "megépítését". De ezt az egészet átitató, penetráns lehúzásszagot már annál inkább tartom meg- és elvetendőnek, mivel ez érezhetően rombolja a játék élvezeti értékét! (bár, meglibbant, rothadó világunkban már ez is belefér a nagy átlagba...)
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Orosz BB ág egyenesen vicc, csakúgy mint a CA hajók. DD-k dettó. Vajon van bőr a képükön berakni egy CV ágat is nekik?
Ott az az undoríto smolensk, szerintük teljesen rendben van...
Már réges régen nem játszom vele aktívan, mert nincs értelme. Ha előveszem akkor is T4-5,ahol még játszani lehet...
Már évek óta ilyen a wg "termékpalettája": amíg új és veszik, addig OP, aztán, amikor már nagyon elszaporodnak, nyakon csapják, hogy a következő, szintén OP szériának legyen hely.
Sajnos, nem egyedi üzletmenet és a legrosszabb az egészben, hogy nem is igen van más alternatíva - üzletmenetileg!
russian bias
és már megy is :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.03.23. 21:11:17
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.22. 16:00:30
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.22. 15:29:26
Nekem bedobta 3 napra, mint "ajándék", de ilyen szart még kormányoztam: a szinte állandó T8 és a kevés cső miatt alig jött a sebzés!
Hivatásos közpénz-tolvajokon kívül, akiknek nem okoz gondot a havi 30-50k HUF kidobása az ablakon, hogy biztosan szeresse őket a script, nem nagyon ruháznék be wg termékekre...
Szakmai kérdés: a prémium hajóval szerzett hajóra vonatkozó tapasztalati pontokkal lehet valamit kezdeni? Tök jó volna, ha el lehetne költeni ládákra, vagy valami hasznosra.
Szerintem ami miatt kiemelkedő a tier 6 cirkálók közül, az a magas HP és a HP visszatöltő. Borzasztóan sokat számít az hogy vissza tud tölteni HP-t. Az ember bevállalhat kockázatosabb helyzeteket. Illetve a 283 mm-es lövegek. AP-vel borzasztóan jól lehet citadellázni a cirkálókat, BB-k ellen se rossz az AP, de ha épp nem akkor ott a HE.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.16. 12:13:24