22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • lonvard
    Akkor váltottam Grafra, amikor egyszer egy Nürnberggel játszva összeakadtam vele. Néztem, hogy valami 6-os cirkáló. Kettesben voltunk, nyílt vizen, párbajhelyzet, mindketten 6-os szintűek vagyunk, ez izgalmas. Elkezdtem tüzelni. Az AP lepattogott róla, alig sebeztem, HE-vel meg nem sikerült kigyújtani. Ugye a német cirkáló nem a tűzgyújtó képességeiről hírhedt. Nem tudom hány sorozatot belelőttem, és se kigyújtani se átütni nem tudtam. A Graf meg jött előre kíméletlenül, egyetlen bekapott találat is súlyosan érintett, és amikor eltalált 3-4 alkalommal, és én meg azt láttam hogy alig sebeztem rajta, akkor elkezdtem tátani a számat. Úgy elvert 6-os cirkáló létére, hogy utána azt mondtam, hogy nekem kell egy ilyen. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.10.25. 18:08:32
  • lonvard
    Igen szóval óvatosan kell a Pensacolával, mer lényegében könnyűcirkálónak minősül. Minden csatában megkapom a magam citadelláját. És nincs gyógyítás. Grafnak a gyógyítás skillel mindjárt nem 39 000 hp-ja van, hanem mittudomén 50-60 000. Ehhez képest a Pensa 32 ezerrel küzd. Emellett jól fordul, de az ágyúi meg ehhez képest lassabban, szóval például kanyarodás közben nem lehet vele tüzelni. Graf olyan ívben fordul, hogy rajta tudom tartani az ágyút a célon, Pensa meg kicsavarja a kezemből. A lőtávja az közepes, nem túl jó szerintem sem. Speciális hajó, nem olyan univerzális, mint egy Bismarck vagy Graf, szóval ha nem azt csináljuk vele, ami ajánlott, akkor csúnyán büntet.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.10.25. 18:04:03
  • Darun
    Nekem anno az első csalódás az amcsi cirkáló ágon pont a Pensa volt. Ahhoz képest, hogy ezt az ágat kezdtem el először, a Desi azóta sincs meg, ellenben a Worchester igen. Nekem cirkálók terén az igazi szerelem az orosz ág, tegnap Szkorsal toronymagasan első lettem T9-es csatában úgy, hogy a végén fésztufész harcoltam a Musashi-val, túléltem három salvo-t, kigyújtották a másodlagosaim és végül ő hagyta ott a fogát, nem én. Eszméletlen csata volt.
    Visszatérve az amcsikra, nagyon fordulékonyak, jól gyújtanak, az AP a nehéz ágon nagyon ütős. Viszont kicsi a lőtávjuk, ami elég frusztráló lehet néha, a lassú lövedékek meg megnehezitik a célzást. Egyébként hogy néha mennyire nem jó az ütős AP, a héten talán a Köngisberggel volt egy csatám, ahol kijött velem párhuzamosan a sziget mögül kb 10km-re egy francia cirkáló és full broadside 30+ overpent lőttem bele. Volt olyan, hogy egy salvo-ból 7 lövedék találta el, mind a 7 overpen. Oké hogy a franciák papirból vannak, a német AP meg nagyon kemény, de ennyire?
    Tegnap azért voltak a végén vicces/idegesitő csaták. Pl az ellenfél 3 Kamikaze-s szakasz, vagy 3 Shimakaze-s szakasz. És a legjobb, hogy nyilván a saját CV ilyenkor ignorálja őket, mert hát miért vadásszon olyan célpontra, aminek nincs légvédelme?
  • pajer_csaba
    Nem tudom, hogy eddig milyen német cirkálókat használtál, de a Königsberg és a Nürnberg talán a játék legjobb könnyűcirkálói. 3x3-as, 360°-ban körbeforduló lövegtornyok, 3 sec körüli töltési idő, igazi HE spammer. Ha rögzíted a kormányt enyhe fordulón, a sebességet pedig 3/4 (impulzuson... XD)-en, akkor gyakorlatilag nincs az a csatahajó, ami eltalálna, miközben te végig célon maradsz, és csak nyomogatni kell tüzelés gombot, meg néha körbe nézni. Persze, a Graf-ot nehéz űberelni, mivel átmenet a nehézcirkálók és a csatahajók között. Így azért könnyű a többi cirkálóval emberkedni. (Amúgy én is kedvelem a Graf-ot.)
  • lonvard
    Pensacolával tolom épp. Azt hittem jobb a páncélja, de viszont azt hittem gyengébb az ágyúja. Ehhez képest gyenge a páncélja, de viszont baszottjó az ágyúja. :D Távolról szabad vele harcolni, viszont nem olyan, mint a német könnyűcirkálók, hogy távolról lődözünk velük, cserébe alig sebzünk. Ez éget, átüt, minden. Most volt egy azt hittem gyenge meccsem, azt 80 k sebzést csinált 6-os szinten. Elég gyors, elég fordulékony. Sajnos a hajó maga csúnya, olyan mint valami öreg brit cirkáló, sok jót nem néz ki belőle az ember, de viszont amikor tüzel, az kegyetlen. Graffal szerintem összességében nem ér fel, a Graf erős páncélzata van, és olyan ágyúi, amivel a Pensacolát meg tudja semmisíteni. Plusz hát a Grafnak 8 kilométerre ható torpedói vannak. Szóval megnyugodtam, hogy a Graf azért a 6-os szint királya. De a Pensacola is nagyon jó a maga stílusában.
  • Caliph
    volt torpedo prot ignore az előzőben is. akkor a hajó elejét meg végét kellett megpingelni,egy ping homing,két ping torp prot ignore

kicsit nehezebb lett tengózni,de nem vészes. BBk szopnak megint,4 torpedó dupla pingnél elvitte a hp 3/4et fusoval,és még vissza sem lehet healelni mert citadel damagenek számít. jó dolog hogy látod ha megpingeltek,sokat nem ér azonban. tengóval elengeded a torpedót,és amikor közel jár akkor pingelsz a BBre. nagy lassú,könnyű. mire a BB észreveszi hogy ping van rajta már ott is a torpedó a nyakán. a BB bombázói elég lassúak,vagy 10 sec mire dogja a bombát,jól elé kell célozni.

Cvnek semmi védelme a tengó ellen,ha az a mélyben van,10 méterig viszont akár egy dive bomb droppal is pukkantható ha az rng beadja.

dd ellen tengónak nem sok esélye van,light ca ellen sem annyira,a heavy ca meg ugyanaz mint a bb,a repcsik lassúak,viszont nehezebb meglőni,mert kicsit kisebb mint a bb és gyorsabb is.

és ez még csak t6.

BB repcsit irányítani ne úgy képzeld el mint a cv repcsiket. rákatt a repcsi opcióra,kiemeli a kamerát a BB fölé magasba aztán kb 10km belül dobhatod bárhova tök egyszerűen,szőnyegbombázás szerűen a mélységi bombákat. ha belejösz még elé célzás kalkulálással is kb 2-3 sec alatt küldhető a repcsi. 20-30 sec töltési idők alatt amik a BBnek van,simán megoldható.

viszont a torp protection ignoret kivenném,vagy nerfelném,az jelenleg nagyon op.minden másra azt mondanám hogy akár még tetszhet is

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.10.24. 19:08:37
  • Darun
    Azt nem tudom hogy a homingnál e, de olyan egészen biztos volt, hogy ignorálja a torp védelmet. Egyébként nekem is az volt az első gondolatom, hogy mennyi ideje lesz pl egy BB-s játékosnak repcsiket irányitani csata közben? Eddig is megesett, hogy BB-vel nekem kellett levadászni az ellenfél rombolóit, mert a CV/CA-k/saját DD-k ignorálták őket. Most majd vadászhatunk tengeralattjárókra is?
  • Count Adyn
    Jah de az a jó hogy ellősz 2-2 torpedót elé és mögé, aztán kivársz hogy utazzanak mielőtt homing ra állitod és kész is a kereszt-torpedózás 1 személy által :D
  • carp3tm0nster
    A Homing torpedo rész megvolt eddig is, de az nem, hogyha kétszer sikerül ugyanoda pingelnie a tengo-nak, akkor az ignorálja a torpedó védelmet. Tök jó, hogy lesz anti sub repülő, amit te irányítasz, de kérdem erre mennyi időd lesz a folyamatos HE spam, torp spam mellett? Hogy mondjuk ne fordulj be full broadsideba egy Shikishima elé?
  • Darun
    Az eddig is volt.

Elvileg minden aktiv játékos kapott az email cimére 5 kódot. Ezekből csak egyet tud beváltani (máséból is, szóval aki kapott kódot, az hiába próbálkozik a többivel, egy fiókra egy kód váltható csak be) Normál esetben 2 konténer jár érte, de ha valaki régebb óta nem játszott, az kaphat prém napokat is, a teljesen új játékosok meg egy Kolberget és 30 nap prémet kapnak.
  • carp3tm0nster
    "Ignoring torpedo protection" anyátokat, azt!
  • Caliph
    hivatalos vidi a változásokról

• Caliph
    no akkor ptu-n újjab tesztfázis a tengókra,illetve lehet tesztelni a BB és heavy cruiserek egyetlen védelmi mechanizmusát a tengók ellen ,a mélységi bombás repcsit.
    még anno az első teszt fázisnál pont ezt irtam,hogy igy lehet megoldani a BB védekezését a tengók ellen,be is irtam nekik javaslatnak :D délután tesztelem,kiderül mennyire hatásos avagy sem,addig is egy vidi róla toptiertől

két repcsi két vonalban megszór egy területet,időzíteni kell,két adagot küldhetsz,cd van rajta mire újra , nem fogyócikk,nincs számszerűsítve

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.10.23. 09:50:14
  • Darun
    Volt korábban is pár ilyen, hogy a stock hajót T-2-be rakta. Pl angol BB-k, amiknek ugye elég vicces lőtávja van. Coop csatában meg kifejezetten frusztráló, ha nem T-2-be rak. Egyébként nem számoltam utána pontosan, de Coopban szombaton 2 óra alatt 18 csatát sikerült mennem. Még ha csak átlag 300 base xp-vel számolok, az is elég jó arány. Viszont a MM is is kötsög, a spottolós küldiknél folyton kirak a szélre és nyilván még a velem szemközt lévő ellenfelek is közép fele indulnak. És hiába megyek Engine Boosttal, a középről induló dd-ket akkor se tudom beelőzni.
  • carp3tm0nster
    Trento-val engem is sz*patott rendesen a játék. Nagy nehezen meglett a Zara, első 4 csata stock hajóként, T9-ben. Vajon miért utálja ennyire a WG a saját játékosait?
  • Darun
    Nekem ma nem igazán adja. Csóri Trento ma majdnem ugyanazt a T8-as csatát kapta, mint tegnap. Mondjuk ma kicsit többet sikerült sebezni. Bismarck-ot is feldobta kétszer T10-be. Lehet elszóltam magam a MM-el kapcsolatban?
  • carp3tm0nster
    Valami rejtélyes ok folyamán rettenetesen jó köröket tudok menni T9-ben az Azuma-val, ami pedig egy rettentő papír japán CA :)
    Szóval csak előre!
  • lonvard
    Nekem 6-8 a természetes közegem. 5-ben még gyereknek érzem magam, 9-10-ben meg szintén gyereknek. Akit vernek. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.10.21. 16:20:16
  • Darun
    Igazából teljesen mindegy. Már T5-ben is bekerülhetsz T7-es csatába, T6-ban meg T8-asba (pont tegnap sikerült a zsir új Trento-val kifognom egy T8-as csatát, a CV rögtön engem talált be, az egyik dd végig spottolt és kb 3k sebzést tudtam összeszedni, mielőtt meghaltam volna) Egyébként meg más jelentősége sztem nincs, a küldik T5-től teljesithetők, szóval ha nem lépsz fel, akkor sem maradsz le semmiről. Max az érzésről, hogy még több olyan ellenféllel rakhat össze, akikről nem tudod hogy mire képesek. A T6 azért is necces már, mert a T8-as hajókon van 4-es slot, ami pl DD-k esetében azt jelenti, hogy -10% van nekik spottolódásra. Meg ugye szebbek, jobbak, ügyesebbek, erősebbek és több az életük is. Viszont ez hosszú távon ne tartson vissza, idővel mindeképpen próbáld ki sztem a nagyobb hajókat is.
  • Darun
    Közben én is rájöttem. Bár még emlékszem, milyen jó köröket mentem a Minsk-el a fejlesztés vége felé. Meg is lett pár csatából az orosz/angol tűz/torpedó, most jöhetnek a japók. A T8-as Harakaze-val csatánként meg van a 2 kill és a torpedók is baromi gyorsan gyűlnek. És a csaták átlag 5 percig tartanak. Pénz és xp ugyan tényleg nem jön, de minden más küldivel tudok rendesen haladni.
  • Count Adyn
    Mondjuk az xp azért csalóka lehet itt, mert magasabb tier ellen több xpt oszt a kicsiknek ugyanazért a teljesitményért :)
    Küldetéseket pedig, főleg ha DD vel kell csinálni sokkal praktikusabb co-op ban letudni ha lehet :)
  • pajer_csaba
    Az utóbbi két napban az alábbi, rendkívül szórakoztató élményben volt részem:

Baráti tűz: 1-2k sebzés salvónként, world of overpen, néha egy-egy gyújtás (általában első salvo, majd soha többet).
    Ellenséges tűz: instant killek tömkelege, 1-2 salvo-ból full HP-val kilövés (zászló alap), a csata elején lefelezzük az ellenséges csapatot, majd a csata felétől maradunk 2-3an, miközben a másik csapat "elfelejt" hajót veszíteni, miközben mi másodpercenként hullunk.

Minden csata vereség.
  • Darun
    Bár azt megállapitottuk, hogy a több egy tieres csatával végre sikerült kicsit korrigálni a MM beállitásán, tegnap két olyan csatába is belefutottam, ahol az egyikben T6-os hajók harcoltak a T8-asok ellen (talán 1 hetes is volt) és a T6 konkrétan 2-2 BB volt oldalanként, meg egy CV. A másik csatában meg a T7-es hajók a T9-esek ellen és ott én voltam az egyetlen T8-as.
    Illetve tegnap mentem Ognevoi-al egy kört T10 ellen, a CV is T10-es volt, ha jól emlékszem. Az utolsó helyen valami T9-es dd végzett, aztán jött a 3 T10-es játékosunk, majd a T9-esek, végül a két másik T8-as hajóval osztoztunk az első három helyen. Nah most kérdem, ennek nem forditva kellett volna lennie? Azért elég szomorú, amikor a T10-es csatában a top tier játékosok teszik hozzá a legkevesebbet a csatához. Az már csak hab volt a tortán, hogy a csata elején kértem supportot, valaki be is Wilco-zott, aztán befordult balra és otthagyott mint eb a Szaharát. Annak ellenére hogy a CV is végig engem zaklatott, kaptam két dd-t, azért csak sikerült befoglalnom, de hát sokra ugye nem mentem vele, mert közben a dicső csapatom elfogyott.

Mivel kb 3 hete kezdtem el megint a játékot, a Dockyard-al kicsit le vagyok maradva. A mostani DD-s küldi az, hogy orosz/angol/EU rombolóval okozzak 550k égési vagy torpedó sebzést. Persze senki nem akar meglepő módon kigyulladni, ha még is, azonnal el is oltják. Kinomban már lementem T5-be, hátha, előkapartam a Gremy-t meg az Okhotnik-ot... utóbbival 5 gyújtásból sikerült 7k égési sebzést összehoznom, azt is igazából egy hajón egy gyújtásból, a másik négynél kb 0 sebzésem volt. Azt talán nem kell mondani, ha én javitok, fél percen belül tuti hogy már 3 helyen fogok égni.
  • Caliph
    ezt egyszer én is megkaptam magasabb szinten :D és én voltam a BBvel .. :D
  • lonvard
    Gueparddal mentem egy kört, mocsok jó meccs volt. 93 000 damage, én vittem a bal szárnyat.

Chat:

44 kts
    Colorado, you?
    ....
    18,5 :D

• Darun
    Ezért mondtam, hogy javitottak a MM-en. Régebben én is jártam úgy, hogy egyedüli top tier hajó voltam, aztán persze nekem is nagy volt a mellényem és pillanatok alatt leégettek. Amikor meg egyedüli T7-os hajó voltam a T9-as meccsben, a kutya nem foglalkozott velem, gondolták csóri úgy sem fog sok vizet zavarni. És ha már top tier, épp az előbb mentem egy brutál csatát Lyonnal, T9-es csatában, a végén a Musashi üldözött (meg kb mindenki más is, de mondjuk hogy vele párbajoztam) és kb 200 xp-vel előztem meg a csapatom második helyezettjét. A csapatom siralmas volt. Előtte meg Conquerorrral mentem full 10-es csatában, az ellenfélnek már csak 3 hajója volt, ha jól emlékszem, amikor mi elvesztettük az elsőt. Azért itt még mindig érezhetően kevesebb a sz@r csata, mint a WoT-ban.
  • lonvard
    Én nem emlékszem olyanra, hogy pl. csupa saját tier. Kurvaritka. Most meg sorozatban szállítja az ilyen besorolást. Szerintem valamit változtattak. Meg olyan hogy T8-as hajóként egyedül vagyok, a többi T6-T7. Bismarckkal az egy akkora jutalomkör volt.
  • Darun
    Tegnap kicsit korábban kezdtem hajózni, nem este. Ilyenkor még jóval több a játékos, simán össze tud rakni azonos szintű hajókat. Az első öt csatámból talán egy olyan volt, ami nem saját tierben ment. A sors fintora, hogy az az egy csata egy stock hajóval volt és hát nem voltam top tier xD Azért felmerült bennem a kérdés, hogy erre a fejlesztésre tényleg ennyit kellett várni? Nem tudták volna évekkel előbb berakni? Ezt már csak azért sem értem, mert pl este/éjjel már nem lehet normális T3-as vagy kisebb csatát menni és a Randomot is kénytelen a rendszer botokkal feltölteni. Ami meg azért vicces, mert a Random csatához oda van irva, hogy nincs maximális várakozási idő. De akkor mi alapján dönti el, hogy akkor most betesz botokat vagy sem?
  • pajer_csaba
    Ezt hol kell beváltani?
  • pajer_csaba
    Ahogy Izumo-val eddig csak győztes csatáim voltak, úgy a King George V-vel csak vesztes csatáim. Lol.
  • Darun
    A WoWs lyuhtube csatornáinak több mint 800k feliratkozója van, ebből az alkalomból egy nap prémiumot adnak a következő bónuszkódra: TOGETHER800K
  • lonvard
    Berakott egy olyan csatába, amiben egyedül voltam T8 Bismarckkal, a többi T6-T7. Ilyet még nem láttam. Sajnos csak 86k sebzés lett, mer persze hogy jobban előre mentem mint kellett volna. :D
  • Darun
    #18641 Link a szövegben (érdemes lementeni kedvencekbe, nekem pl mindig meg van nyitva, akkor is, ha nem hajózok)
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2020.10.13. 17:04:47
  • lonvard
    Jah, ez ismerős. Könnyűcirkáló mikor úgy érzi rárohanhat a csatahajóra. :D Graffal volt ilyen múltkor, egy Nicholas leszart mindent, hátulról rohamozott. Na most ha szemből jön, akkor van esélye, de így teljesen reménytelen helyzetben volt, 4 kilométeren belüli harc, kapott egy sorozatot a 286 milisekből, lebénult, ezek után elkezdték a másodlagosok lőni. Na akkor már menekült volna, füstöt eregetett, de a következő sorozat elkapta.
  • Plata
    Nekem nincs prém hajóm,max amit szénből vettem és T7.
    De T8 amerikai csatahajóval olyan jókat megyek néha.
    Tegnap is T10 cruisert és csatahajót lőttem vele.
    Cruiser vicces volt,rám fordult teljesen,gondolom torpedózni akart.
    Első sorozattal háromnegyed hp-ja elszált.
    Menekült volna de nemjött össze.
    Utána a sziget mögül előjött egy csatahajó.
    Attól meg én menekültem.
    De menekülés közben sikerült legyűrni.
    Olyan 13k-kat lőttem bele hogy csak lestem.
  • lonvard
    Hát baszki. 1 kört kell elfoglalni típusú csata, T6-T8, én vagyok a csúcsragadozó benne. Masszívan elvesztettük, szépen lövöldöztem, összeszedtem egy olyan 40k damagét, aztán mivel ronggyá voltam lőve, elkezdtem távolodni oldal irányba a saját térfelemen a saját körömtől. Mintegy feladtam a csatát. Egyedül voltam már csak. Akkor beálltak a körbe, elkezdték foglalni. Már nem is üldöztek. Visszafordultam. Anyahajó küldte rám a torpedósait, eskü olyan volt, mint a BIsmarck üldözése. Neki is már csak ilyen fél szakaszai voltak, szóval simán lelövöldöztem az összeset, 2-3 torpedót tudott küldeni, 1 talált neki (a tatnál, ahogy azt kell). Szóval visszafordultam, a foglaló cirkálót szétlőttem, egy New Mexikó és egy Fuso volt a maradék, mindkettő félig szétlőve, és miután a Mexikóba betaláltam 11k-val, kezdtek komolyan venni. Irgalmatlan csata bontakozott ki, végül egy Fuso sortűz megsemmisített. 94k damage. Elkezdtem imádni a Bismarckot, most nincs rá jobb szó. :)

Ja szerintem a foglaló cirkáló annyira feladta, hogy csak beállt a körbe és elment kávézni. Nem reagált semmire. Gondolom meglepődött a kiértékelésnél, hogy megsemmisült a csata folyamán. :D

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.10.13. 14:56:54
  • lonvard
    Elképesztően jó csatákat megyek most. Bismarck egyre-másra szállítja a 100k damage feletti köröket. Berakt full tier 8-ba, meg olyanba hogy t6-ok is vannak. Most volt egy T9-es csata, alig volt pár magasabb szintű hajó, 150k damage. Imádom. :)
  • Darun
    Néha megesik, hogy ha van elég játékos bizonyos tierben, akkor csak azonos szintű hajókat tesz össze. Mondjuk a full stock Kotovsky-val csak T7 ellen sikerült eddig mennem, de épp az előbb fulloztam ki. Meg meglett a Trento, remélem a Giussano-t is sikerült még ma megvenni. Utána már csak a Hawkings-al meg a Klas Horn-al kell bohóckodni... meg persze a CV-kel.
  • carp3tm0nster
    Ha már BBk! Georgia-hoz valami tipp? A kb 30% winrate nem valami fényes, de az ágyúk sem tűnnek annak...
  • pajer_csaba
    Na, megint szerencsém volt. ^.^