22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • lonvard
    Szerintem változtattak a tier besoroláson, mert egyszerűen nem tudok magasabb tierbe kerülni, mint ahányban vagyok. Erről tudunk valamit? Ideiglenes, vagy kísérleti jelleggel van ez?
  • Tono34
    Nekem bejött az Izumo, voltak vele rossz csatáim, de egészen jól elvoltam vele.
    Általában ha nem jön be egy hajó akkor mindig lesem mennyi xp kell még a következőhöz, Izumonál meg jé már vége is :)
  • whiskeyman
    Úgy nehéz lesz összeszedni, ha ész nélkül lövöldözöl. Csatahajóval talán a legkönnyebb összeszedni, minden csatában kettőt biztosan meg lehet szerezni. (Fireproof, Devastating Strike, Dreadnought, Close Quarters Expert, High Caliber, Confederate - utóbbi kettőnél már azért tudni is kell játszani.) - Remélem tudod, hogy ezek mit jelentenek és miket kell értük csinálni
  • pajer_csaba
    Nem osztom az aggodalmakat. Vannak az Izumo-nál sokkal kiborítóbb hajók is (pl Gneisenau, Kongo), főleg a zseniális, alig pár löveg + baromi nagy szórás kombó miatt. De ha nem csinálsz nagy hülyeséget, akkor mindegyik hajó egész élvezhető. Egy ekkora jószággal meg aztán pláne nem megyek puszilkodós távolságra, főleg, hogy hátul-oldalt vannak a másodlagosak, ami meg a főütegeknek nem fekszik. Közepes távolságról csatahajókat puttyogtatni - erre való, szerintem. BB priority target, utána jöhetnek azok a CA-k amik aktuálisan elbambultak, vagy le vannak foglalva illetve a CV, ha van. Rombolóra meg BB elvből ne vadásszon, mert ilyenkor jön a kérdés, hogy akkor a saját CA-k még is mi a f@szt csinálnak? Delta kettes manőverre (előre-hátra hintázni) meg egyenesen tökéletes.
  • Caliph
    izu pár honapja kapott egy kis acélosítást,előtte valóban siralmas volt :D bár a yama se jobb sajna,vagy csak nekem nem áll kézre. ha közel megyek szétégetnek,ha távolról snipolok akkor nehéz eltalálni vele bármit is bbken kívül,mondjuk ha találsz vele az többnyire fájdalmas :D
  • Darun
    Én nem osztom a véleményed. Nekem sem volt szenvedés az Ozumo, nem mondom hogy a kedvenc hajóm, de nem is okozott szenvedést. Ahogy az Ibukit is szerettem (nemrég lett meg a Zao). Az pl egy kifejezetten durva hajó... persze amig rá nem lőnek.
  • carp3tm0nster
    Hátőőő. Nem akarlak elkeseríteni, de most szerencséd volt. Az a hajó egy kínszenvedés, szerintem a WG csak azért rakta be a Yami elé, hogy taknyosra sz*passa a játékost, csakúgy mint az Ibukinál. T10-ben majd jó lesz, mikor jönnek a HE spammer hegyek(Smolensk-el az élen) és te meg csak osztod majd az overpent, ha el is találsz valamit...
  • pajer_csaba
    Nem hiába vártam oly sokáig az Izumo-ra. :) A legújabb kedvencem. :)

• frici666
    koszi
  • Darun
    Bármire. Is.
  • frici666
    halio. segitseget kerek. mi a szaharara kene loni ha-achievements-et kell elerni. elorre is koszi
  • Darun
    Én a cv repcsik vs catapult fighteren szoktam rendszeresen felb@szódni. Ha CV-vel megtámadok valamit, aminek kisérő vadásza van, még a közelébe se érek, már lelövik az összes gépem. Vagy legalább a nagyrészét. Na most tegnap talán Amalfival vagy valamilyen cirkálóval szüttyögtem az egyik pályán, persze a CV engem pécézett ki magának. Alig van életem, evidens hogy rám jön. Bár megjegyzem, az volt a második olyan támadása, amikor már előre felküldtem a CF-ket és a kettő alkalommal összesen 1 azaz EGY db támadót sikerült lelőnie a vadászaimnak. Aha. Nyilván. Amikor én vagyok CV-vel akkor meg kb 2 sec alatt leszedi 3-4 gépem. Ennél már csak az szánalmasabb, amikor a CV az egyik támadó rajával ledobja a kisérővadászait, az ellenfél odadobja mellé és köröznek egymás zónájában, de nem támadnak. Akkor mi a f*szomér vadászgépek? Ha csak azért vannak, hogy spottoljanak, akkor legyenek spotterek, de ha már egyszer van rajtuk fegyverzet és az ellenség támadó egységeit nem támadják meg, legalább azok ellen a vadászok ellen használnák, amiket az ellenfél odapottyan eléjük. De nem. Jah, igy tök könnyű összeszedni a Dockyardhoz a 110 lelövést.
  • Caliph
    az a cv eléggé elbaszott...nem is értem hogy engedhették berakni.
    tetűbe nézik a játékos közösséget sajna
    mondjuk ha lenne rá 33k acélom biztos megvenném :D
    de majd nerfelik fél év múlva titokban
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.10.09. 18:52:36
  • carp3tm0nster
    Mikor ülsz a Yamatodban és egy GK ellen harcolsz, de jön a tetves FDR CV és rádkúr 22k sebzést ÉS 3 tűzet, persze oltasz, majd a következő körrel még 23k-t ráddob úgy, hogy SEMMIT nem tehetsz ellene, na akkor b+ magát az összes retardált WG-s...
  • Darun
    Én a múlt héten coop csatában kaptam ammorack-et egy bottól. És ott még acsi/signal sem jár érte. Azt meg sztem már többször emlitettem, hogy az évek alatt azt figyeltem meg, hogy kb minden 2. vagy 3. update után olyan a játék, hogy feltűnően sűrűn vannak pukkanások, illetve pl SC-t is (érdekes módon, biztos "véletlen") ugyanigy dob be a játék. Ilyen ez az orosz számmisztika.
  • carp3tm0nster
    Mostanában az is menő, hogy legalább 1 de inkább 2 társunk elhull "Detonation"-el. Tudom, van zászló miért nem használja... És az ellennél mindenki használja? Amit legutoljára élveztem az a ranked széria volt, amikor 3vs3-ban lehetett menni. Érdekes, minden fórumon kérték a WG-t, hogy hagyja benne a játékban. Benne maradt? Természetesen nem. Nincs még egy cég ami ennyire leszarja a saját játékosbázisát.
  • Darun
    Nagyjából hasonlóak a tapasztalatok, bár alapvetően ez attól függ mennyire vagy szerencsés. Mármint hogy melyik csapatba rak. Ha a full agyhalottba, akkor nyilván bármit csinálhatsz, vereség lesz a vége. Mondjuk a hétvégén pont volt egy jó köröm, ahol T7-es CA-val végül első lettem a T9-es csatában. De azért vannak érdekességek, amikor pl csatahajóval full broadside körbelövöm az ellent (mmint ő áll nekem oldalt), tegnap meg a ruszki BB 6 lövedékéből 7 eltalálta a rombolómat. Annak a nemzetnek a csatahajójáról beszélünk, amelyiknek akkora a szórása, hogy még közvetlen közelről is a fele mellé megy. Jah és ezt úgy, hogy szembe mentem vele, tehát a lehető legkisebb felületet nyújtottam felé.
    Mindezek ellenére én szeretek cirkálókkal és csatahajókkal is játszani, még magas szinten is.Azért érezhetően több ott is a saját szintű csata, mint korábban. (mondjuk a nullához képest minden nagy előrelépésnek számit)
  • pajer_csaba
    Ugyan ezek a tapasztalataim. Ezért megyek már csak co-op csatákat. Nem e-péniszt akarok növeszteni, csak élvezni a hajókázást és a lövöldözést. Arra meg jó a gépi ellenfél is. A sok, idegbeteg, dps-huszár, hisztigép online-nelson meg ott r... meg, ahol van. :-)
  • carp3tm0nster
    T5 fölé nem is érdemes menni, mert játszahatatlanná válik az egész. Alap a +2 tier, ami nem életbiztosítás, mondjuk ha CA-val vagy és 6BB egyszerre céloz, valamelyik tuttti, hogy kicsap. BB-vel meg totál értelmetlen, csak arra vagy jó, hogy lángolj. Annyira ki van herélve a BB AP, hogy nevetséges átlagosan a becsapódó lövedékek max 20% sebez is valamit, a több vagy overpen, vagy még az sem... Állítólag ki lett javítva a 0dmg-s penetration hitek, de én full HP-s ellenségbe is lőttem AP-val 0dmg-s pent. Cseppet sem frusztráló.
  • Darun
    Azért a hajók elnevezései igy is adnak némi támpontot.
  • Plata
    Mivel nincs magyar nyelv a játékban így nem nagyon olvastam el a hajók leírását.
  • Darun
    A hajók rövid leirásában szerepel, hogy svédek, de am nemzetként a játékban EU ág van meghatározva, mivel nagyon sok kis nemzetet nem lenne értelme egyenként betenni, igy az összes nem nagyból csináltak egy EU-t. Közben rájöttem, hogy a 7-es prém a Blyska, ami az első volt a játékban, a lengyelek rombolója, akkor még saját ágban, de közben pont a fenti okok miatt rájöttek hogy inkább egy EU nemzet lesz, igy kerülhetett be pl T2-be a Tátra is.
  • Plata
    Nekem T6 európai van meg T7 prém,nem tom hogy svéd-e vagy sem.Asszem európai.
  • Caliph
    svéd rombolóknak nagyon faja a légvédelme,leggyorsabb torpedói vannak,kevés sebzéssel de gyors újratöltéssel.
    a franciáknak jó az ágyújuk , a leggyorsabb ddk a játékban,de a svédek szerintem még igy is jobbak a durva légvédelem miatt. igy nem hiányzik annyira a füst
    nagyobb szintű svédeknek az ágyúk is faják már,igaz hogy csak két torony két csővel tornyonként,de gyorsak és ütősek
  • Darun
    Igen, ahogy a franciákon sincs. Ez önmagában még nem lenne annyira gáz, bár elég zavaró, de ha hozzávesszük azt is, hogy tele van a játék CV-vel, úgy már elég frusztráló. EU dd esetén még annyira nem, mert nekik úgy emlékszem jó a légvédelmük, de franciákkal nagyon gáz. Az már csak hab a tortán, hogy nekik a fordulékonyságuk se valami jó.

Akkor jó hogy nem WoTozok. Mindegy hogy milyen játékról beszélünk, T1-el alap járművel menni kezdőként egy kihúzott T3-as ellen sztem abszolút nem korrekt dolog. És erre az sem lehet mentség, hogy az első három szinten nagyon leredukálták a járművek számát. Emlékszem, a repcsiben már az 1 tier különbség is gyakorlatilag eldöntötte egy harc kimenetelét. Mondjuk az egy elég "varázslatos" játék volt.
  • Plata
    WoT-ban már egyből két szinttel nagyobbakat kaphatsz.
    Nekem van japán amerikai és európai rombolóm,de az európain nincs füst ami cumi,ellenben nagyobb a torpedó hatótávolsága.
    Prém európai rombolónak van füstje,T7 prém európai rombolóm van szénből.
  • frici666
    koszi meg van
  • Darun
    Én néha a WoT-ban vagyok igy, évente kb kétszer lépek fel, de a küldi menő már évek óta totál átláthatatlan és értelmezhetetlen káosz nekem. Itt valamikor idén variálták át, de tavaly év végéig azért folyamatosan követtem a játék fejlesztését a CBT óta, nagyjából képben vagyok.
    A probléma az, hogy a Coop csatával nem lehet megtanulni magát a játékot. A pályákat megpróbálhatod ezen a módon megismerni, meg a saját hajóddal is tudsz egy kicsit, de egyébként a Random csatákat érdemes már T2-ben elkezdeni, pont azért, hogy T5-nél ne érjen túl sok meglepetés. Ha jól emlékszem, a tankban is úgy van, hogy T5-ben kaphatsz először két szinttel magasabb ellenfeleket, nos, ez itt is áll.
    Rombolózni sem egyszerű, annak ellenére se, hogy egy ágyúsorozatból nem nagyon fognak tudni kiszedni (mint pl egy cirkálónál) viszont ha túl akarod élni az első negyedét a csatának, akkor vagy jó csapattársakra, vagy nagy rutinra (esetleg szerencsére) lesz szükséged. Az elmúlt 4 napban a csatáim felét ezekkel mentem T8-9-ben. Többször is kiszedtek az első pár percben, egyrészt mert általában nem jellemző rám az óvatos játékstilus, másrészt a csapatom se volt toppon... és még volt azért nem kevés egyéb körülmény is.
    Rombolózni... ha torpedózni akarsz, a japánokat ajánlom, ágyúzásra most már nem tudnék olyan egyértelműen top nemzetet mondani, de azért kiemelném az oroszokat, akik egy nagyon eltérő játékstilust igényelnek ebből a szempontból is, nekem nagyon nehezen állt rá a kezem, tavaly viszont rengeteget rombolóztam és sikerült is elég jó szintre eljutnom. A franciákról nem sokat tudok mondani, náluk nagyon zavaró a füst és a légvédelem hiánya, az európai romboló ágat meg tényleg csak nemrég kezdtem el. A német-amerikai-angol talán a leg kezdőbarátabb, ezek viszonylag univerzálisak is. Ezeknél nagyon fontos, hogy az álcázás max-ra legyen húzva és hogy tudd az összes romboló minimális spottolódási távolságát (szerencsére itt sokkal átláthatóbb a spot rendszer, mint a WoT-ban) hogy tudd, mennyire lehetsz bátor.
  • pajer_csaba
    Foggggalmam sincs. Nem is igazán értem mire jó. Én csak hajókázom.
  • Darun
    A prém fiók több szenet ad?
  • pajer_csaba
    A közepes tierű német cirkálók, Königsberg/Nürnberg nagyon jók. A német ág gyengesége a páncélzat, "papírhajók", de rombolóktól a csatahajókig. Az említett két hajó még könnyűcirkáló kategória, nekik inkább a sebesség és a fordulékonyság a védelmük, a gyors újratölrés és a 360°ban körbeforduló ágyúk a könnyű gyujtogatással meg a fegyverük. A Yorck-tól viszont ez megváltozik, ott már nagyon fog hiányozni a páncélzat.

Ami meg a játékosokat illet, hát olyanok, amilyenek. Nem véletlen, hogy én is már csak co-op csatákat megyek, gép ellen. (Lol, néha még ott is veszítünk..)
  • Abdul Alhazred
    Köszi!
    Én is megtaláltam, hogy lehet "garázst" is kapni pl a dockyarddal bizonyos szinteken nem is lesz gond.
    Amit írtál nálam is állt, hogy annak ellenére, hogy eléggé ismerem a WG termékeit ( a repcsist is toltam egy ideig), túl sok volt az infó a küldetésekről, vegyél ezt vegyél azt meg kellet szokni.

Amit észrevettem: T1-3 baromi jókat játszom a gép ellen élvezem a csatákat. T4-5 itt már emberek az ellenek nagyon gyorsan elhalok (elkapkodom) illetve nagyon nem tudom még használni a hajókat (lehet nem is a német cirkálót kéne erőltetnem...), ami gyors és élvezetes jelenleg az a rombolós játék de ott tényleg egy hiba és nézem a mólót...
    A másik dolog amit Ti is írtok, hogy vannak játékosok akik nem tudom mit néznek de hogy nem a minimappot az tuti. Segíteni nem segítenek majd egyesével megdöglenek. Tisztára mint a Tanks.
    Az anyahajós része is tetszik de ott nem nagyon jönnek össze a sebzések úgy hogy 2 raj azért betalál a 3-ból.

Üdv
    A.
  • pajer_csaba
    Tier VIII-tól győztes csata is mínuszba jön ki, prém fiókkal. Csodálkozunk-e bármin?
  • Plata
    Ó.
    Szóval ha kapok 400 szenet ezért jön még 40.
    Gyűjtöm a szenet,de asszem sosem lesz meg a 230 ezer a hajóra.
    December 20-ig van 25% kuponom.
    De addig úgysem lesz annyi.
  • Darun
    #18641 <= Ott van a szövegben, ki is emeli a fórum.
  • frici666
    bocs en hulye vagyokde hol a link amiben a wiki leirasvan? es koszi a reszletes felvilagositast........
  • Darun
    Hátránya szerint nincs. Figyelembe kell venni azt is, hogy az egyes épületek olaj igénye -főleg magas szinten- elég durvának tűnhet. Ezt belátható időn belül csak olyan klán tudja kitermelni, akik nem csak a napi 3 konténerért kapható 30 olajat teszik bele a kasszába. Az előnyök sem olyan észvesztően nagyok, általában +1-10% bónuszt jelentenek. Ennyivel többi xp-t/szenet/kedvezményt kapsz. Mint mondtam, ezek "csak" gyorsitanak, hiszen egy fejlesztés xp árát, egy hajó credit árát vagy armory-s tétek szén igényét klán nélkül is össze lehet bugázni... csak kicsit több idő. Ráadásul ezek a bónuszok %-ban értendők, ami azt jelenti, hogy pl minél jobb játékos vagy és minél több xp-t szerzel egy csatában, a bónusz is azzal arányosan nő. Egy T2-es hajó áránál lehet hogy nem fogod nagyon érezni annak a pár ezer creditnek a hiányát, amit mondjuk egy 10%-os kedvezmény ad, de gondoljatok bele abba, hogy egy T10-es 20 millás hajónál a 10% azt jelenti, hogy ingyé kapsz hozzá egy fontos equpmentet. Prémmel, prém hajókkal, signalokkal meg minden finomsággal T8-ig nagyon jól jön a pénz a játékban, aztán amikor azt hiszed ennyit már el sem tudsz költeni, jönnek a T9-10-es hajók és olyan gyorsan eltapsolhatsz 100 millát mint a huzat. Saját tapasztalat.
    Wiki leirás ott van a linkben, csak katt rá az "Itt nézz körül" szövegre.

Illetve volt még egy kérdés amire elfelejtettem válaszolni. Most már lehet szerezni kikötő helyet napi küldik teljesitésével is. Tegnap néztem, hogy havonta 20 illetve asszem 45 küldi teljesitéséért is jár 1-1 ingyé kikötő hely. És naponta 6 küldit (szerezz base xp-t csatákból) lehet teljesiteni. Szóval még nagyon erőlködni sem kell értük. Ez még egy olyan játékosnak is havi +1 ingyen kikötő aki hetente csak 2-3 alkalommal ér rá, és akkor is csak pár csatára. Egyébként kikötőhelyet asszem valamelyik kampányban is lehet szerezni, illetve régebben voltak időszakos küldetések jutalmai, nem tudom hogy ezt most a napi küldizés mennyire váltotta ki. Az más kérdés, hogy visszatérő játékosként nekem ez az új küldetés felület elsőre nem igazán volt átlátható.
  • frici666
    koszi a valaszt. eddig tob kulfoldibe beleleptem hivasra de nem erzekeltem semmit. se elony se hatrany. inkab kileptem. a wiki leirast hol talalom? koszi. ha tudsz magyar klant hivjatok meg1-szer koszi
  • Plata
    Az olaj vicces,nem értettem mi a szar az az olaj amit kapok és hol a fenében van,Aztán rájöttem hogy ez klános cucc.
  • Darun
    Szivesen. Ha esetleg bármilyen kérdésed (akár konkretizálva is) merülve fel... bár sztem a wiki elég alapos és részletes.

A klánosdiról: igazából ennek annyi a lényege/értelme, ha nem kifejezetten Klán Csatára szakosodott klánról van szó, hogy minden játékos, aki tagja egy klánnak az minden kapott konténer után 10 olajat szerez a klánnak. A klán vezetői az olajból tudják fejleszteni az épületeket, amik bónuszokat adnak (több xp csatánként, kedvezmény a hajók árából, +szén/acél minden szerzéshez, stb.) Szóval igazából a fejlődést gyorsitó dolgokról van szó. Illetve vannak olyan küldetések, amikhez szükséges, vagy amik Klán Csatából (is) teljesithetőek. Szóval aki nem tagja klánnak, az se marad le igazából semmiről.