22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Ezt benéztem, még reggel van. Én azért elég sokat német BB-ztem... már eleve azzal is, hogy kihúztam az ágat és a GoKu volt a második legtöbbet használt BB-m, a spec modulnál már az utolsó feladatnál tartottam. Nyilván én is másodlagosra húztam, de ezt elég nagy hülyeségnek tartom, hogy 2 perc alatt csak másodlagosokkal kivégez egy cirkálót. Mivel most is épp ezt az ágat húzom, sztem elég friss tapasztalataim is vannak, igaz hogy még csak a Bismarcknál tartok. Egyébként ha van másodlagos használat egy csatában, azt is szoktam nézni, hogy mennyi sebzést okoz. A vicces az, amikor két ugyanolyan BB közelharcol egymással és nagyjából azonos találatszám mellett is jelentős különbség van az okozott sebzésben.
    Én az "új" AA modnak nem látom semmi értelmét. Ez a -20% prep time ez mi? Értem hogy mit jelent, de ki volt az a gyökér aki ezt kitalálta? Bármilyen hajóval mész, ha a CV csak téged támad és minden rajjal, akkor is max 2 sectort-t tudsz aktiválni. Ezen a mod se változtat. A régi +1 gránátot lőtt, meg még valamit csinált. Ez tök jó volt az egyébként gyengén felszerelt hajóknak (főleg rombolók) de egy csatahajón vagy AA cirkálón nem sokat dobott, aminek már amúgy is elég nagy a védelme. És hogy ez miért baj? Pont hajnalban mentem egy kört La Fantasztikusanszarfrancsziaromboló-val. A B hull-t épp csak megvettem rá, szóval már nem stock, de betett T10-be 10-es CV meg 10-es DD-k ellen. Csodálom hogy radar nem volt... bár minek is, hiszen nincs smoke-om amiben elbújhatnék, a CV úgy is konstans spottol és a 8km-es torpedókkal úgy kiröhög mindenki, De nem is kell 10-es CV, egy Shokaku szinte bármilyen DD-t megesz, nem egyszer volt már hozzá "szerencsém". Jó, mondjuk nyilván nem noobok voltak. Múlt héten megvettem a 6-os német CV-t. Az éjjel mentem azzal is meg a Rangerrel is. Mind a kettő T8-t kapott, Kansassal meg hasonló kaliberű hajókkal. Volt T6-os BB is... Bayern, aminek kb a legerősebb a légvédelme T6-ban. A német CV-n ráadásul ugye még minden stock, ráadásul fura véletlen, hogy az ellenfél csapata ilyenkor 2 bolyban van, egymás légvédelmének átfedésében, az én csapatomban meg szép nagy távot tart minden hajó, hogy az ellen CV csak egy légvédelemmel legyen zavarva.
    Volt még két "vicces" CV-s élményem tegnap. Implacable-vel kaptam egy Shokaku ellenfelet. Az ürge egyből rám jött, egyet rakétázott és elvesztett 14 gépet. Igy kezdésnek. Nem adta fel, jött másodszor, harmadszor... mondjuk az AP bomba az fájt, de minden hullámban csak 1 támadást tudott végezni mielőtt lelőttem a gépeit. Én középen bújtam el egy sziget mögött, a csapat meg a két oldalon töketlenkedett és középen meg átengedtek egy ZsánSzakáll-t. Aki két salvo-ból kivégzett. Én voltam az első halott a csapatban. (azért nem mentem oldalra a csapattal, mert mind a két oldalon szopón álltunk és fogalmam sem volt, melyik oldalt fogja előbb benyomni az ellenfél)
    A másikban egy T10-es CV volt a társam, én asszem pont akkor avattam fel a Minnesota-t. Úgy elhúzott mellettem mint a ponty, én meg csak néztem, hogy ez meg hová siet, mert én B-re mentem cappelni. Őt is kiszedték a BB-k kb 3 salvo-ból. (és nem véletlen nyomta oda a hajót, a csata elején irta hogy cap B, amikor meghalt, valaki egyből beirta chat-re hogy CV reported) Amikor a stock CV-t beteszi két szinttel magasabb, csupa AA-s hajó ellen akkor kb nekem is ilyen gondolataim támadnak, de milyen "pro" játékos az, aki top tier CV-vel öngyilkos lesz? Ő minek játszik akkor? Azt élvezi hogy meghal?
  • Caliph
    a range növekszik,pl kurfürstnek az új buildban 12.5 km másodlagos hatótávja lesz ,a többinek 11... viszont a pontosság nagy nerfet kapott
    a videóban látszik a különbség: kurfürst maximális másodlagos hatótávból csak másodlagossal 2 perc alatt kivégzett egy des moinest
    az új buildben ugyanennyi idő alatt a fél hpt is alig viszi le a desmonak

BBn a full AA buildnak lesz látszatja,vermontot specelte fel,takaritotta a repcsiket az égről de persze igy feláldozott minden más specet,turret fogatást stb stb ...persze a cv még igy is tudott támadni de sok repcsit bukott.

tehát a lényeg hogy nerf a másodlagosokon+az új dead eye skill sajna arra kényszeríti a bbket,hogy távolról puffogtassanak,nem hogy esetleg támadjanak is ... snipe és camp

kivi vagyok flamu többi class skill elemzésére is,lesznek itt még szépségek ahogy nézem a dev blogot,pl cv topedo protection ignore,vagy torp boost :D
  • Darun
    Erre csak annyit tudok mondani, hogy a repcsit pl a 2,0-ban teljesen átszabták, gyakorlatilag újra csinálták az egész játékot... de a legénységi skillekhez nem nyúltak xD
    Azért az, hogy több mint 4 km-el csökkentik a másodlagosok lőtávját elég komoly változtatás. És nem is igazán értem abból a szempontból, hogy egyre több olyan dd van, ami ezen a távon túlról tud torpedózni. És a megnövekedett CV létszám ellenére sem látom azt, hogy jelentősen csökkenne a DD-k száma.
  • Caliph
    commander rework WG módra: a secondary spec kinyirva,szóval a német hajók mehetnek a kukába :D
    kivi vagyok a többinél mit sikerül eltolni...ja a skillek olyan faszák hogy a passiv játékmódot erősítik :D DEAD EYE(megnöveli a pontosságot 10 százalékkal ha a detect rangeden belül nincs felspotolt hajó...nehogy közel menj már egy bb vel a csatához :D ) mondjuk ebben sok változás nem lesz,eddig is a team fele a szigetek mögül snipeolt :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.12.21. 12:21:15
  • Count Adyn
    Kedden jön a hópihés peccs :)
  • Darun
    A tegnapi nem elég?
  • frici666
    koszi. mert 3 hianyzik es nehezen gyulik. lesz frissites karavsonyra? koszi
  • Darun
    Pl a Dev. Strike, Its a flesh wound, First Blood... ezek acsik. Általában ellenség eltalálásáért adja őket a játék :D
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2020.12.17. 02:17:51
  • frici666
    hello segitseget kerek. mi a banat az achieevements. mit kell eltalalni? koszi
  • polluxware
    köszi
  • wlakos1
    60 giga körül.
  • polluxware
    Sziasztok! Megtudná mondani nekem valaki ,hogy egy viszonylag frissen telepített Wow kliens pontosan mennyi helyet foglal neki most a gépen?

köszi;)
  • Caliph
    santa konténer wargaming módra. meg vannak határozva mely prém hajók fognak esni a santa konténerekből(elvileg bármi eshetne...elvileg,ha nem a wargaming a kiadó :D )

https://www.reddit.com/r/WorldOfWarships/comments/k6ivy5/how_wg_chooses_your_santa_gift_ship_and_why_you/

• Darun
    WoWs adventi kalendárium Naponta apróbb jutalmak (eddig signalok) illetve vannak itt is fokozatok, ha x napot megcsinálsz 100 dublont, 1 nap prémet vagy konténert kaptok. Hajrá!
  • Caliph
    én már zárt béta óta tolom,de napi pár csatával elvagyok. vagy amikor 1 hétig el se inditom. mikor milyen kedvem van hozzá. rankednek is mindig nekiállok aztán felhúzom magam és otthagyom :D tirpitzet vettem még anno az elején,jean bart már szénből jött. most is van lassan 200k szenem meg egy kupon is,de megvárom mik érkeznek a patch után szénért,most itt nincs olyan amire igazán vágytam volna...kagát akartam még megvenni most,de aztán néztem több youtube vidit,és sokak aki a 25 konténereset vették,kiesett mind a négy hajó. aztán azért gonddoltam hogy meglepem magam,megkockáztatva hogy a kaga nem lesz köztük :D de szerencsére nyitottam,jött 5k arany is,meg soksok freexp
    meg majd a jean bartból 2500arany még és 25k szén
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.28. 12:45:30
  • Darun
    Az idei a harmadik olyan év, amikor lehet venni Black hajókat. Első éven én se értettem, miért nem adta az aranyat. Tavaly rájöttem és szerencsére sikerült is kiszednem. Idén viszont nem akarok a játékra valódi pénzt költeni. Ha nagyon sok szened/egyéb nyersanyagod van, akkor érdemes lehet "csak" azért kiszedni a normál hajókat, hogy termelj egy kis aranyat. Persze a Wargaying se hülye... vagyis az, de nem úgy... időről-időre kivesznek hajókat, van pár, ami a következő peccsben megint ki fog kerülni, nyilván elsősorban most azokra hajtok.
  • Caliph
    do or do not! there is no try :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.28. 07:35:31
  • Caliph
    mondom,ez volt a karácsonyi ajándékom magamnak :D igy hogy négy prém esett meg a többi csipcsup,majdnemhogy meg is érte :D
  • whiskeyman
    oszt jóvilág van 25 BF konténerrel :DDDDD
  • lonvard
    Bírom, hogy minden játékban akkora kukabúvár vagy. Én mindenhol csak a felszínt kapirgálom, ebben is kizárólag random csatákat tolok, te meg pillanatok alatt minden hülye kis részletbe beleásod magad és tolod, hogy mik az infók. :D
  • lonvard
    :-DDDDD
  • Caliph
    no,én elő karácsonyi ajándéknak megvettem magamnak a 25 BF ládás pakkot. kiesett mint a 4 hajó,4x1250 arany,4x35k free xp,a többi festés.
    viszont ha valaki számít a küldi aranyra,akkor itt jól figyeljen: ha megveszed valamelyik Black hajót,kapsz hozzá egy ingame küldit amivel kaphatsz 2500 aranyat meg 25k szenet,ha 5 wined megvan. Azonban,ez a küldi nem a megvett black hajóra vonatkozik,hanem ha a sima változatára,és azzal is kell megcsinálni.
    szóval ha megveszed pl a black kagát,de nincs meg a sima,akkor a küldit buktad.
    4 hajóból nekem a jean bart megvolt,szal abból visszajön még 2500 arany meg 25k szén de a többit buktam...hacsak meg nem veszem addig szénből valamelyiket,bár igy hogy megvan a black változat,sok esély nincs rá hogy erre fogok szenet költeni ,, 64 napig él a küldi
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.28. 00:00:55
  • Darun
    250 aranyért vettem 1 nap prémet, gondoltam ha már úgy is fel van virágozva szinte minden hajóm, meg +100% xp van az első győzelemre, legyen kicsit gyorsabb a fejlődés. 7 csatából 6 vereség. Kösz Wargaying!
  • lonvard
    :D
  • Darun
    Újabb camo a Bismarck-hoz <3 Kellett ez, mint a Balaton fenekére a tundrabugyi.
  • pajer_csaba
    Hát nem tudom... Nekem van egy ARP Haruna-m. Túl sok hasznát nem nagyon látom. Plusz xp és kredit esik ugyan, de az "igazi" prémhajók jobbak e téren.
  • Darun
    Azért ez igy nem teljesen igaz. Mi kell a tech tree Yama-hoz? Nem kevés credit, meg xp. Elvileg aranyból szintén megvásárolható mindkettő. Plusz apróság, hogy bármilyen kapitányt betehetsz, tudja használni a skilljeit. Mondjuk a prém hajókra az van irva, hogy +xp és credit, de az még kérdéses, hogy ezt a camo adja, vagy anélkül is érvényesül.
  • Caliph
    az egy dolog hogy annyi,de a festésen kívül semmi másban nem különbözik a tech trees ingyen kifejleszthető fajtától,szóval nem is hajót,hanem egy festést veszel ennyiért... :D
  • pajer_csaba
    Hát... oké, hogy a hanyatló nyugaton tengődök, de a f*szom fizessen 100 júrót egy pixelhajóért. Szerintem asszony ott helyben beadná a válást...
  • Darun
    Vagyis most már pénzért is lehet T10-es hajót venni. Tegnp én is láttam egy ARP Yama-t. "Kicsit" túl van árazva szerintem, de nem is ez a nagyobb baj, hanem az, hogy megint bejönnek a pár száz csatás kretének T10-es csatában. Tegnap az egyik azzal kezdődött, hogy a csapattársam elkezdett nyafogni, hogy 43% esélyünk van nyerni. Kérdezem tőle, ki ilyen "jóképességű" a csapatban? Erre mondja hogy mindenki. A csata után néztem, a csapatunkból ketten voltunk 50% WR felettiek. Mondjuk Amalfival én haltam először (csak a rend kedvéért) de igy is sikerült beelőznöm pontban pár játékost. Pl a CV-t is, aki két Izumo-val jött be. A CV konkrétan egy agyhalott volt. Ahelyett hogy megkereste volna az Asassio-t, rakétás repcsikkel ráment egy 10-es meg egy 9-es amcsi BB-re, akik egymás mellett mentek. Mire lőni tudott volna, már nem volt repcsije. Utána ugyanezt eljátszotta 2 orosz cirkálóval. Voltak a csapatban 40-42 WR-es játékosok is, az ellenfelnél meg egy legendary klános 3-as divizió. Mondjuk az is érdekes volt, hogy a Tallin egy salvo-val kiszedett, bezzeg ha én lövök CA-t Tallinnal, az full overpen. Egyszer sikerült még valamelyik elsők közötti csatában 10k-t durrantani egy Monarch oldalába. Amúgy borzalmas, hogy a HE semmire nem jó, az AP meg olyan erős, hogy a BB-ket is overpeneli.
  • Caliph
    black fridayban hátha,de én is inkább "random hajó black" féle árusításra számítok...mint az arp Yamato...semmiben sem különbözik a tech trees yamatónál,csak a kinézetre,de azért elkérnek 34k aranyat ami forintban is kb annyi :D szal egy kozmetikai dologért...és már többet láttam a tegnapi csatákban :D

mondjuk nem kötelező megvenni
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.16. 17:47:33
  • Darun
    Én mondjuk most pont nem tudnék olyan kapitányi skillt amin javitani kéne. Ellenben az "új" AA modul számomra teljesen használhatatlannak tűnik (az előző túl op volt?) el is fogom adni őket a rákba. Gondolom év végéig már nem lesz akció, addig meg kihúzom valahogy modulok nélkül.
  • carp3tm0nster
    Egyértelmű,hogy a kapitányi skillekkel van a gond a játékban, nem az átgondolatlan idióta nerf/buff dolgokkal, meg a behányt OP hajókkal, a balansz totál hiányávál és még lehetne sorolni...
  • Darun
    Mostanában érdemes nézegetni a játék honlapján a hireket.
    Ajándék konténerek + 7 nap prém
    Illetve akiknek van Prime fiókja, az További 3 nap prémet, 500 dublont, egy amcsi kapitányt, creditet és küldit is átvehet.
    A Prime előfizetők egyébként folyamatosan részesülnek kisebb-nagyobb ajándékokban, érdemes rendszeresen benézni oda is.
  • lonvard
    Rossz belegondolni, hogy mennyi időt elbasztunk arra a játékra. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.12. 17:57:03
  • Caliph
    ugyenez volt velem is,hajtottam a waffentrager e-100ért,aztán kb 1 hónapot élvezhettem amikor kicserélték a grille 15re
  • lonvard
    Miattad a szokásos eszetlen módomon kibasztam a kapitányomat a Bismarckból, és visszaraktam Grafra fazonírozva, mégpedig pontosan bele a Grafba. :D

Bismarck volt az utóbbi hónap kedvenc hajója, nagyon megszerettem. Erre belenyúlnak? Kapják be. A World of Tanks-t annak idején azért hagytam ott, mert az egyetlen T10-es tankom az E50M tornyát megbuherálták. Csináltak belőle egy bumszlit, hogy könnyebben el lehessen találni. Hát bazmeg. Nem azért harcoltam érte, hogy utólag átszabják. Most még merjenek hozzáérni a Grafhoz, azt elkap egy hisztiroham és többet nem játszom a szarukkal. :PPPP (egyébként nyilván a másodlagos az érinti a Grafot is, mert elég jó a másodlagosa, csak viszont ritkán használja, ezért meg tudom bocsátani)
  • Caliph
    most igy fejből meg nem fogom tudni mondani,de biztos észre fogod venni,az összes kapitányi skillt átvariálják,szal biztos hirdetve lesz hogy na mostantól

na gyors rákeresetem,9.11 update,november vége/december
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.11. 13:14:48
  • lonvard
    Amúgy ez mikortól érvényes? Következő patch?
  • Caliph
    az épp aktuális új vonal mindig op egy kicsit,majd nerfelik szép csendben fél év múlva :D