22426
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • PrasCo
    Lehetséges, hogy damage saturation. Arról a szekcióról már nincs HP, amit le lehetne enni. Persze, ez csak egy tipp.
  • carp3tm0nster
    Nagyon kérlek, ne adj nekik tippeket! ;)
  • Darun
    Vagy csak nerfelték a pen sebzést, mert milyen op már, hogy 2,5x annyit sebez, mint az overpen. Ez szemétség! Egyenlő sebzést mindent találatra! Következő fejlesztés: overpent sebző cit lövés.
  • carp3tm0nster
    Valaki felvilágosítana, hogy mi a különbség at 1480-at sebző overpen és az 1480-at sebző penetration shot-ot között? Musashi a hajó, de szinte minden BB-vel előfordulnak olyan penetration shotok, amik ugyanannyit sebeznek, mint az overpen. Így oldotta meg a gaygaming a 60-70% overpent? hogy most nem overpen, hanem overpen sebzésű pen shotok? kib@szott frusztráló...
  • carp3tm0nster
    Én sem azt írtam, hogy full citadel lesz :) Amúgy igen,a napokban volt ilyen helyzet, álló CV, két teljes salco Musashi-val, 0 találat...
  • Caliph
    jó az új amcsi ágat hagyjuk pontosság terén,próbálkozz a slava val :D
  • Darun
    Én ezt Kansassal próbáltam. Spotter sem kellett hozzá :D Egy lövedék sem találta el az ÁLLÓ CV-t xD
  • carp3tm0nster
    Azért egy Yamato/Musashi + szpotter plane-el meg lehet lepni távolról a felderített CV-ket ;)
  • Darun
    Azért a spot rendszer itt sokkal átláthatóbb mint a tankban. Egyrészt minden hajónál számszerüsitve van, hogy milyen messziről spottolódik, nem csak egy hozzávetőleges érték van camo néven. A WoT-ban az egyik dolog amit nagyon rühelltem amikor valaki felspottolt és az ellenség láthatatlanul szétlőt. Itt azért ha nem sziget mögűl lőnek, vagy torpedóval, akkor azért lőtávon belül spottolódik az ellenfél is. Szerintem T4-6 között teljesen jól játszható a játék (nyilván utóbi esetben úgy, hogy nem T8 ellen kell menni)
  • Tono34
    Üdv

Ha tudunk segítünk :)
  • Caliph
    itt is simán van olyan csata. ja és van cv,ami olyan mint tankosba az arty,csak mindenhol tud spottolni,és olyan mintha a lövedékeit tudnád lelőni ,a cvre esélyed sincs lőni hacsak nem béna az ellen vagy hülye a cv :D ja és Anti air ellenére is tud támadni,és sose fogy el a repcsije :D

Jó játékot ! :D
  • Toweliee
    üdv
  • viper07
    Üdvözlök minden kedves tagot. Évekkel ezelőtt regeltem be a játékba, de akkor nem jött be, elmentem tankozni, ahol lenyomtam 40.000 csatát.
    Próbálom pusztán szórakozásnak felfogni a dolgot, de a WOT erre már-már alkalmatlan. Annyi 15-1;15-2 csata van mindkét fél számára egy-egy nap alatt, amennyi régen hónapok alatt nem volt. A spot, XP rendszert kiismertem, gondolom azt itt is tudom használni. Annak idején vettem néhány prém hajót, azokon kívül csak alsó tier hajóim vannak. Egyelőre tetszik a sok felfedezni való, a fórumon megosztott érdekes történelmi anyagok. Nagyon remélem megtalálom a számításomat. Látom, hogy vannak ismerős arcok ezen a fórumon is, Őket külön köszöntöm :).
  • carp3tm0nster
    75%-ról estem vissza 58%-ra ;)
  • Caliph
    de,véletlen :) sokat játszottam prémmel meg anélkül is,hosszú távon azonos volt a win ratem
  • carp3tm0nster
    Nyertem konténerből 3 nap prémium előfizetést. Azóta kb 10% a winrate-em. Gondolom, véletlen :D
  • lonvard
    Most végeztem vele, nagyon jó.
  • lonvard
    "A japán parancsnokság azonban még mindig nem tudott arról, hogy az amerikai felderítés eddigre már megfejtette a japánok kódrendszerét...Yamamoto november nyolcadikán kiadott parancsainak fordításai kilencedikén már Halsey tengernagy íróasztalán voltak."

:-DD
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.03. 23:35:58
  • lonvard
    Jaj, imádom az ilyen írásokat. :)
  • ikarus44
    Egy kis érdekesség, ha már a Hiei utolsó csatájáról van szó. Bár már valószínű olvastátok :)
    Folytatás
    És folytatás :)
  • lonvard
    Ez a Hiei nagyon kemény volt. Ha jól olvasom két amerikai admirálist ölt meg az utolsó csatájában, és nem tudom hány cirkálót meg rombolót lőtt ronggyá. :) Persze lesérült, lelassult, így szépen lebombázták, de hát a repülők ellen nem volt olyan csatahajó, ami elég modern lehetett volna. Technológiailag lehetett elavult, de a paraméterei alapján nem hiszem, hogy örömmel szálltak szembe vele amerikai cirkálók. Oké egy komoly csatahajó az valszeg örült volna neki. Amúgy szerintem ha azt a lőszeradagoló dolgot megoldják, akkor a jütlandi csata legendás hajótípusaként vonult volna be a történelembe. Így meg a balek hajótípus lett, ami miatt egyáltalán felmerül a kérdés, hogy ki nyerte azt a csatát.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.03. 20:35:11
  • pajer_csaba
    Itt-ott picit tévedsz...

A Kongo első világháborús kinézete a játék stock Kongója. A kifejlesztett változat már a második világháborús állapotot és képességeket hozza (itt-ott hozzábutítva a játék lehetőségeihez, pl lőtáv).

A csatacirkálók kevés páncél-nagy sebesség elrendezése Fischer mániája volt, Első Lordos pályafutása végén már csatahajó méretű és fegyverzetű, páncélzat nélküli hajókat követelt - ugyanakkor elképzeléseivel teljesen egyedül volt, az Admiralitás már a kezdetektől kétkedve, később pedig kifejezett ellenszenvvel fogadta Fischer újabb és újabb agymenéseit. Ezzel szemben pl a németek nem csak a "fischerista" verziót maxolták ki a Moltke-vel, de a 30-as években saját, sokkal hatékonyabb verziót is kidolgoztak rá, a Deutschland osztályú "zsebcsatahajókat".

A csatahajók létjogosultságát is csak egyedül Fischer kérdőjelezte meg. Jütlandnál pl még a parancsnokok is olyan tanácstalanok voltak a csatacirkálókkal kapcsolatban, hogy inkább csatahajóként alkalmazták őket. A brit csatacirkáló-elképzelés tipikus példája volt annak, amikor a valóság felülírja a műszaki ábrándokat.

A Kongót a britek építették, japán megrendelésre, az osztály többi egysége pedig japán gyárakban készült, legálisan vásárolt brit licensz alapján. A II. vh előtt ugyan is szövetségesek voltak.

Maga a Kongo-osztály pedig a 30-as évek végére már súlyosan elavult, míg építése idején a legerősebb csatacirkálók közé tartozott, a II. vh-ra már csupán a sebessége volt elfogadható, mely hiányosságok, párosulva a japán haditengerészet inkompetenciájával és rugalmatlanságával, végzetes hatással volt. Tanulságos a Hiei elsüllyesztése.
    Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2021.01.03. 12:37:32
  • Kotomicuki
    Jütlandnál az is gond volt, hogy az angol hajókon mindenhol lőszer volt felhalmozva, hogy legyen elég, ne fogyjanak ki belőle, így olyan helyekre is bőven jutott, ami semmiféle védelemmel nem volt ellátva és még a legénység mozgását, a kárelhárítás tevékenységét is akadályozta.
    Sz'al, akkor éppen nem volt nagyon nehéz robbanást előidézni rajtuk.
    ...és jó "angolszász" módjára meg is találták az ezért a kudarcért felelőst: az elégtelen öv- és fedélzeti páncélozottság -> ezután kezdtek el ész nélkül "all or nothing" hajókat gyártani, amik a súlytakarékosság miatt - hogy minél több maradhasson a páncélra - , mind szerkezetgyenge lett és utólagos kókányolást igényeltek, már csak azért is, hogy a viharok/saját főtüzérség légnyomása ne bontsák meg a orrukat/fedélzetüket...
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2021.01.03. 10:25:35
  • lonvard
    Mondjuk durva, hogy I. világháborúban a brit csatacirkáló az a World of Warships - Kongo volt. Azért gyenge a páncélja ugye, mert az nem csatahajó. A japánok a britekről másolták le. Tehát I. világháború, csatacirkáló, 343 millimiéteres ágyúkkal, és 28 csomós sebességgel. Bazmeg. Annyira durva képességei voltak, hogy megkérdőjelezték a csatahajók létjogosultságát. Mert ez a gyorsaságával hatékonyabbnak tűnt. Aztán jütlandnál kiderült, hogy elcseszték a lőtornyok adagolórendszerét, és amiatt robbantak fel egymás után. Ha egy lövegtorony találatot kapott, jó eséllyel felrobbant az egész hajó is. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.02. 22:08:12
  • lonvard
    köszi
  • Darun
    Még nem. Majd ha kijön a skill rework. Ami a következő peccsben várható. De kb minden hajó másodlagosait érinti, nem csak a Bismarckot.
  • lonvard
    Amúgy a bismarck másodlagosát nerfelték vagy nem nerfelték?
  • lonvard
    Köszi.

Újévi ajándékként linkelek nektek némi exkluzív tartalmat, hátha nem ismeritek. Ifj. Takaró Károly hadtörténész előadása a jütlandi csatáról, a Dogger Bank-i csatáról, flottafejlesztésekről, egyéb nyalánkságokról. Elmesélte gyakorlatilag az I. világháború összes frontját, ha rákerestek, meglátjátok. Szegény már nem él, pár évvel ezelőtt megállt a szíve neki. Ha életben marad, elmesélte volna gyakorlatilag a világtörténelmet - hadtörténész szemmel.

jütlandi csata

otrantói csata

dogger banki csata

csuzimai csata - csak hanganyag, de teljesen ok

Az 1914-es falklandi csata, csak hanganyag - innen kiderül, hogy ki is volt az az Admiral Graf (Maximilian von) Spee

Nagyon ajánlós!
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.01. 17:01:12
  • pajer_csaba
    Győztes csatákban gazdag, sikeres, boldog új évet kívánok mindenkinek!
  • lonvard
    Ja, a fire preventiont ráraktam második 4pontos képességnek a rejtőzködés mellé, és egyelőre nem bántam meg. 10%-al csökken az esélye, hogy kigyújtanak, igazából nem tudom hogy számolja, de érzésre talán egyszer gyulladtam ki. Lőnek ezek az orosz gyújtóhajók, és biztos nem értik, hogy mér olyan nehéz begyújtani, hehe. Az ilyen nürnberg szerű hajókat teljesen kiherélem ezzel a képességgel, mer ap-val nem tud átütni, He-vel meg nem tud kigyújtani. Annyira sansztalanok az 5-6 tieres cirkálók, el nem lehet mondani.
  • lonvard
    Ugyan, csak nem képzeled, hogy foglalkozom a véleményekkel. Ez egy játék, jogom van szarul játszani, már csak azért is, mert ahhoz is jogom van, hogy adott esetben ostoba legyek. A hülye játékos is akar játszani. :D

Mentem még egy kört, hogy veszítsek. Vesztettünk. Beadott egy gyönyörű csatát két 8-as tier után 6-os magas, csapatonként két darab 6-ossal, többi 5ös. Tudtam hogy fasza lesz. Graf ilyenkor elemében érzi magát. Benyomtak minket két oldalt, tulajdonképpen vitézül lődöztek a csapattársak, de elvéreztek. De én süllyedtem el utoljára, védtem a bázist percekig, ezen kívül 75k sebzés és csapatelső természetesen. A végén ráfordultam egy Kongóra egy sziget védelmében, már mindenhol voltak körülöttem, de csak a kongó meg egy orosz romboló tudott lőni. Kongó nem érezte hogy baja lehet, talán mert csak cirkálót jelzett neki az ikon. Valszeg nem volt meg neki, hogy a gyenge kongópáncél és a 283 milliméteres Graf löveg az egészen jól passzol, szóval sima oldalát mutatta. Imádom az ilyet! Az utolsó két sortűzzel azért még 20 000 damage fölött produkált a hajó. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.30. 17:11:49
  • Caliph
    én van amikor kikapcsolom a csetet,próbáld ki,tök jó érzés :D attól még a pingelést meg a rádió parancsokat hallod :D csak a sok pofázást nem :D
  • pajer_csaba
    Félre értesz. Ezeket én tudom nagyon jól, magamtól is. A problémám, hogy azon túl, hogy amúgy is izgulsz, meg koncentrálsz, még stresszelheted magad amiatt is, hogy rádhúzzák, hogy mekkora szar vagy, függetlenül attól, hogy épp mit csinálsz. Akár a csetben, akár itt, akár egy elkapott felcételen a youtubeon.
  • Darun
    Pedig sztem a hajó még mindig messze gyorsabb fejlődést tesz lehetővé, mint pl a tank. A buta csapattársak és az MM+RNG mellett ez volt a legfőbb oka, hogy abbahagytam a tankot. Még esz sz@ros felfüggesztést is szenvedés volt kifejleszteni, anélkül meg szinte semmit nem lehet felrakni. Arról nem is beszélve, hogy egyes járművekre van 4-5 féle löveg, 3 motor meg 3 rádió,
    Az éjjel az első csatám Rankeden volt Albemerle-vel. 27k xp-t kaptam egy csatára. És ezt úgy, hogy a hajóban "csak" +200% van, a tankban viszont 5x szorzóval sem fogsz ennyit kapni soha. Oké, ez egy elég jó meccs volt... bár me, egyedül hoztam le, asszem nem is sebeztem 100k felett, sőt, igazából kiloptam a Firsdt Blood-ot, aztán kaptam egy Its Just a Flash...-t egy Tirpitzért, meg égettem egy Amagit. És ennyi. De most az ünnepek alatt szinte minden hajót nyertes csatában 10k xp felett tudok szorzózni.
    Egy másik csatába bejött 3 klános gyerek, megnéztem a statjukat, mindhárnam jobbak voltak nálam (én az átlagos/citrom játékosok közé tartozok) és az utolsó 4 helyre sikerült belőniük magukat. Volt egy idióta Shima-nk, aki már a csata elején pink volt, beállt a középső foglaló elé, de szemben is volt egy Shima, nem mert bemenni. Odamentem GoKu-val, hydro, a másodlagosokat már akkor rányomtam amikor még sziget mögött volt... erre a csapattárs meg otthagy. Há' ezért spottoltam fel meg mentem oda segiteni? Hülye f@sz. Nem sokkal utána meg is halt, de igy is a középmezőnyben végzett, megelőzve a CV-t is. Aki ráadásul egy FDR volt.
    Pár napja egy csatában egy Geogia lehülyézett, miután felszedte a torpedóimat (ellenség volt) hogy minden dd-s noob és hogy az aim assist cheat. Megnéztem, T5-ig volt neki pár csatája rombolóval és ennyi. De ez legalább magyarázat arra, hogy miért beszél hülyeséget. Arra persze nem, hogy ő maga miért hülye. Nekem még a bétában nagyon megtetszett a cirkálózás meg a csatahajózás. De mentem rombolóval is meg CV-vel is, hogy tudjam milyen velük a játék illetve hogy ha ellenem vannak, mire kell figyelni. Nagyon sokat tanultam a jobb játékosoktól, mert figyeltem hogy játszanak ellenem, amikor dd-vel/CV-vel vagyok. És tanultam belőle... valamennyit. Mondjuk nem néztem a dd-s statját, a kevés csataszám miatt nem is nagyon lehet releváns, de megintcsak felmerül a kérdés, ha van beépitett csit egy hajón, akkor miért nem azzal játszik? Ja hogy neki az ellenfél kifordul és nem talál el senkit az aim assistos torpedóval se? Ahogy egy munkatársam mondta, ha egy hajó elsüllyed, azért nem a viz a hülye.
    A mostani Rankedről még egy gondolat. Randomban 52% a győzelmi arányom. Rankedben kb 30% alatt volt kb 10-15 csatából. És az első Ranked szezon óta játszok, szóval nem most láttam először Ranked csatát. Egy klántársam meg 10 csatából feljutott ezüstbe.
  • lonvard
    Megnéztem a winrate-t graffal, mer mindig jó kedvre derít. 326 meccs, 59% winrate. Awww. Látjátok így könnyű nem felbaszni magam a csapattársak miatt! :D

• lonvard
    Ha kurvára jó vagy, akkor is 10-ből 4 meccs bukó hosszútávon. Tehát most mit verjem magam adoltt vereség miatt, ha minimum a felét mindenképpen bukom a meccseknek?

Kedvet kaptam miattatok Graffal menni két kört. Két győzelem. Látjátok győztünk, és mégsem vagyok ideges! :D

Az első ráadásul kiélezett volt, arra a győzelemre büszke vagyok. Bal szárnyról vissza kellett fordulni egy Fusóval, mer betörtek, ütötték a hordozót, meg egy 8-as csatahajót (Richeliő). Na hát visszaúsztattunk, addigra a hordozónak sanyi, viszont a csatahajót megmentettük. Összeálltunk hárman, és jobbról felgöngyölítettük a szervezetlen egységeiket, romboló, két csatahajó, két cirkáló, egy hordozó. Mindennel próbálkoztak, de a repülőket lelövöldöztük, a torpedókat az ultrahangom felderítette, és ami elénk tévedt, azt meg szétlőttük. Csodálatos. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.30. 12:45:50
  • Caliph
    a célok az rendben.de a jutalmazás már nem oké,mert vért izzadsz a legjobbat adod és a csapattársak miatt nem lesz win,kevesebb pénz,xp ,ezzel együtt több időt kell töltened az adott vonalon,az idő meg mint tudjuk,pénz :D

• lonvard
    A random csata nem a klánok meg profik terepe, nem lehet elvárni konstans szervezett játékot. Ettől viszont nem lesz rosszabb a játékélmény, ha elfogadod, hogy minden csata más, és az a célod, hogy az adott helyzetből kikapard magadnak a maximumot. Ha mindenki balfasz, te még akkor is lehetsz ügyes, összeszedheted az átlagsebzést, foglalhatsz egy kört, kilőhetsz egy hordozót, megtorpedózhatsz egy csatahajót, túlélheted a csatát, ésatöbbi. Annyi célt lehet találni egy alapjaiban elbaszott csatában is, használjad a fantáziádat.
  • Caliph
    nem a konkrét játékkossal van gond,aki játszik,hanem az ellenfél 24 csatás arp yamatoja,aki az összes hibát elköveti amit csak lehet,,és az ellen csapatában még igy sem ő a legrosszabb.
  • pajer_csaba
    Nem teljesen látom át, mi volt a gond a játékossal... :/

Mighty Jingles tényleg valaki más játékát kommentálja, vagy ez ő volt?

Bennem amúgy az a kérdés merül fel, hogy így kb mi a fasz értelme van ennek az egész játéknak? Számomra úgy tűnik, hogy egyrészt vannak a totális balfaszok, akiknek pénze van, de esze nincs, vannak azok, akik kicsit tudnak "játszogatni" és élvezik(élveznék), és vannak a prók, akik a csata első öt másodpercében megmondják a minimapról, hogy a csata bukó-e vagy sem, és folyamatosan bassza őket az ideg, ha a másik nem úgy játszik, ahogy azt ők elvárják. És ezek tetszőleges számú kombinációi. De akkor így aztán végképp mi a fasz értelme van ennek az egésznek?