22410
A Wargaming új MMO játéka
-
lonvard #18927 Kiélezett csatákban ha van egy winrate-érzékeny hajód, tehát ami a csata végéig harcképes, és el tudja dönteni a végét, akkor az érzékelhető a winrate-ben. Nem vagyok egy matekszakkörös, de én ezt úgy számolom, hogy ha durván 60%-ot hozok a Graffal, ami kifejezetten "winrate-érzékeny", az azt jelenti, hogy 40%-a csatáknak mindenképpen megy a levesbe. Ez azt is jelenti, hogy 40%-ot meg mindenképpen hozunk, akkor is ha szarok vagyunk. Tehát a csaták durván 80%-a nem számít bele a winrate-be, mert vagy biztos nyerjük, vagy biztos veszítjük. A maradék 20% az, aminél kiütközik a hajó és a játékos képessége, és ennek a győzelmi aránya dönti el, hogy 50% fölött vagy alatt teljesítünk. Ha winrate-érzékeny a hajód, akkor jó százalékban hozod ezeket a csatákat, ha nem, akkor meg jön a 40%-os statisztika, mint nekem a kageróval. :D Az átlag meg nyilván a 48-50% körüli.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.12. 11:16:25 -
pajer_csaba #18926 Nem belefolyván a vitába, némiképp megerősíteném lonvard álláspontját, én pontosan az általa leírt átlag gamer kategória vagyok, 48-49%-os winrate-el. Éppen ezért sem értem továbbra sem. a winrate piedesztálra emelését, meg azért sem, amit sokszor elmondtam már, hogy 1 pro meg 11 gagyi játékos simán veszít csatát. A einrate-t pedig a győzelem, a csapat győzelme növeli, nem az egyéni teljesítmény. Ha pedig tényleg az van, amit script-szektás srác mond, hogy a jobb winrate-t jobb csapattal díjazza a játék, akkor nagyon nagy szar van a palacsintában, de ugyanakkor megint csak felesleges a winrate-n lovagolni, hiszen egyszer-kétszer kell csak kurva jónak lenni, onnantól a csapat húz felfelé. -
lonvard #18925 Tier 4 fölé nem megy, Clemsonnal játszik random csatát, és 100% hogy klántársakkal. 3 clemson összeáll, és aratnak. A többi ilyen magas százalékos muki is ezt csinálja, tehát ez egy speciális dolog. Nem mondom hogy nem nagy teljesítmény így is a 10-ből 9 win átlagban, de azért nem összevethető azzal, hogy az átlag gamer az egyedül játszik, sokféle tierben, eltérő felszereltségű hajókkal és eltérő fejlettségű kapitánnyal. Tehát most ez a clemsonra kihegyezett statisztika kurvára nem tükrözi a mi lehetőségeinket. -
carp3tm0nster #18924 A winrate volt a kérdés, arra meg tökéletes... -
Kancsalborz #18923 Hű és ez a lista aztán kurv@ érdekes vagy fontos. -
#18922 meg a harmadikat :D
mondjuk lehetne valami min csata szám a ranglistához kötve,és nem 200 csata hanem mondjuk 2000 :D -
#18921 nézd meg a Solo ranglista első helyezettjének a nevét :D -
carp3tm0nster #18920 Nem, tényleg nem...
Ranglista -
lonvard #18919 Aki random csatákat játszik, annak nem lesz ilyen statija. Annak meg nem sok értelme van, hogy randomot összevessük bármi mással. -
carp3tm0nster #18918 Mivel csináltam egy másik acc-ot, simán lehet 75%-os WR-em, még ha "nem is jár nekem"...
Szerinted a nagyon pro-k akiknek a WR-je 90%-os 1000 csata után, neki az az első accountja? ;) -
lonvard #18917 Ha három nap csatái alapján esel ekkorát, akkor kevés csatád van vele, és nem is számít a winrate. Másrészt a 75%-ról ne gondold már, hogy az jár neked. :) Egyszerűen szerencséd volt, többször voltál jobb csapatban, és ez utána kiegyenlítődik, jönnek a gyenge csapatos meccsek a vereségekkel. Engem az is meg tud lepni, hogy 300 csatás mintán tartani tudom a Graffal az 58%-ot. Szerintem ez is upswing, mert ennyire sem én sem a hajó nem lehet önmagában jó, nem hiszem, hogy ilyen szinten kompenzálni lehetne a random csatákban az eredményt.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.10. 22:33:41 -
Darun #18916 Az mondjuk nekem is gyanús volt néha, hogy nem a ribbonnak megfelelő sebzést mutatott egy-egy találatnál. Az ilyen apróságok miatt már nem is nagyon merek szólni. -
davidbog #18915 Igen igazad van, megnéztem 2 éves screenshotot, azon még valóban nem adott a citadella ribbon mellé normál pen robbont is. Az akkor nincs olyan régóta.
De az, hogy az overpenre nem overpen ribbont hanem normál pen ribbont ad az biztos hogy nagyon régi, mert haver is évek óta hisztizik miatta nekem discordon. De az istenért nem bírja megérteni, hogy ne a ribbonok alapján számolja a sebzést, hanem pont fordítva a sebzés alapján a nézze a ribbonokat... -
#18914 nerfelik a szmolenszket :D ideje volt :D amikor shikiskima lövedékeit is pattintja :D -
carp3tm0nster #18913 Én inkább valami sz@rkavarást érzek a háttérben, mivel cserébe eltűntek a 0 dmg-s penetration shotok. Szerintem az összes kiadott filmjük, meg how-to videók csak arra valók, hogy a bénázást eltakarják. -
Darun #18912 De ez csak tavaly óta van igy. Korábban a cit-hez soha nem adott pent is külön. -
davidbog #18911 Az van, hogy jó pár éve nem mindig működnek a ribbonok... Az overpen sebzésű penetration ribbonok valójában overpenek. De ez fordítva is működik, ribbon szerint lövök 3 overpent mondjuk Agirrel ami 2760 sebzés lenne, aztán 6992 sebzés. Ez valójában egy overpen és két normál penetration volt. Mondjuk ez a verzió jóval ritkább mint amikor az overpenre ad normál pen ribbont.
De a citadella ribbon mellé mindig jár egy normál pen ribbon is. Akkor a legszembetűnőbb amikor egyetlen lövedéked talál és az citadella, adja mellé a normál pen ribbont is. Ami rohadt félre vezető mert a ribbonok alapján, 1,33-at kéne sebezned (ha a citadella =1, a normál pen 0,33) de valójában 1-et sebeztél.
Jó pár évvel ezelőtt megvariálták ezeket a ribbonokat (régen a citadella hit sárga hátterű volt), azóta ilyen...
-
#18910 azt irtad KOra lőtted a bb tornyát hp sebzés nélkül,vagy most mi sérült ? :D
mindegy,ott a két videó,meg a többi is ,nézd meg hogy működik. :) vagy hogy kéne működnie :D -
carp3tm0nster #18909 De nincs modulserules, csak minimális sebzés. -
#18908 nincs itt semmi nerf,igy kell működnie:(nem mondom hogy ez jó vagy rossz,de igy irták meg a programot és igy is működik)
le is modelleztem: gyakorló csata : amagi -t beraktam úgy hogy nem mozog nem lő,edingburghel odamentem 8 km re és a tornyokra célozva többször is kiütöttem az ágyúját úgy hogy maga a hajó hpja nem vagy nagyon minimálisan sérült ha egy lövedék kicsit félrement..
3. perctől
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.01.08. 18:32:59 -
carp3tm0nster #18907 Ahogy Tono is írta, full HP-s hajókról van szó, vagy minimálisan "sebzett"
Szóval inkább még egy gaygaming AP nerfre tippelnék. -
#18906 valahol egyszer leírták hogy a hajó különböző részeinek külön hpja van és úgy adódik össze az egész,meg a modulsebzés is teljesen meg van kavarva :D
és ha pl az orr hp elfogyott,akkor oda több sebzést már nem lehet bevinni...vagy valami hasonló,majd megkeresem pontosan hogy működik ,de az is lehet hogy most hülyeséget irtam
amúgy velem többször volt hoyg a Jean Bart mindkét tornyáz ellőtték és maradtam ott csak és kizárólag a másodlagosokkal :D
az általad említett dolog pont ez,hogy ellőttél egy külső modult,a tornyot,de magán a hajón ezzel nem okoztál sebzést,vagy valami hasonló facsart WG logika alapján történt ami
szóval a modul sebzés külön kalkuláción megy ami a hajó hp sebzésébe nem szól bele,mert az megint másik kalkiláció :D
na megtaláltam a videót róla,érdemes megnézni a többit is. hogy jó e a rendszer vagy nem ,az más kérdés,de így működik
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.01.08. 12:50:40 -
Darun #18905 A Wargaying játékokban mi nem fordul elő? Minden IS! Nekem valamelyik nap úgy sikerült KO-ra lőni egy BB egyik tornyát, hogy közben nem sebződött. Gondolom pont a csőbe repült a lövedékem és nem tudták onnan kipiszkálni, de lőni sem lehetett vele. Más lehetősége nem nagyon jut eszembe. -
#18904 Ilyen előfordul a full hp-s hajóknál is... -
#18903 Lehetséges, hogy damage saturation. Arról a szekcióról már nincs HP, amit le lehetne enni. Persze, ez csak egy tipp. -
carp3tm0nster #18902 Nagyon kérlek, ne adj nekik tippeket! ;) -
Darun #18901 Vagy csak nerfelték a pen sebzést, mert milyen op már, hogy 2,5x annyit sebez, mint az overpen. Ez szemétség! Egyenlő sebzést mindent találatra! Következő fejlesztés: overpent sebző cit lövés. -
carp3tm0nster #18900 Valaki felvilágosítana, hogy mi a különbség at 1480-at sebző overpen és az 1480-at sebző penetration shot-ot között? Musashi a hajó, de szinte minden BB-vel előfordulnak olyan penetration shotok, amik ugyanannyit sebeznek, mint az overpen. Így oldotta meg a gaygaming a 60-70% overpent? hogy most nem overpen, hanem overpen sebzésű pen shotok? kib@szott frusztráló... -
carp3tm0nster #18899 Én sem azt írtam, hogy full citadel lesz :) Amúgy igen,a napokban volt ilyen helyzet, álló CV, két teljes salco Musashi-val, 0 találat...
-
#18898 jó az új amcsi ágat hagyjuk pontosság terén,próbálkozz a slava val :D
-
Darun #18897 Én ezt Kansassal próbáltam. Spotter sem kellett hozzá :D Egy lövedék sem találta el az ÁLLÓ CV-t xD -
carp3tm0nster #18896 Azért egy Yamato/Musashi + szpotter plane-el meg lehet lepni távolról a felderített CV-ket ;) -
Darun #18895 Azért a spot rendszer itt sokkal átláthatóbb mint a tankban. Egyrészt minden hajónál számszerüsitve van, hogy milyen messziről spottolódik, nem csak egy hozzávetőleges érték van camo néven. A WoT-ban az egyik dolog amit nagyon rühelltem amikor valaki felspottolt és az ellenség láthatatlanul szétlőt. Itt azért ha nem sziget mögűl lőnek, vagy torpedóval, akkor azért lőtávon belül spottolódik az ellenfél is. Szerintem T4-6 között teljesen jól játszható a játék (nyilván utóbi esetben úgy, hogy nem T8 ellen kell menni) -
#18894 Üdv
Ha tudunk segítünk :) -
#18893 itt is simán van olyan csata. ja és van cv,ami olyan mint tankosba az arty,csak mindenhol tud spottolni,és olyan mintha a lövedékeit tudnád lelőni ,a cvre esélyed sincs lőni hacsak nem béna az ellen vagy hülye a cv :D ja és Anti air ellenére is tud támadni,és sose fogy el a repcsije :D
Jó játékot ! :D -
Toweliee #18892 üdv -
viper07 #18891 Üdvözlök minden kedves tagot. Évekkel ezelőtt regeltem be a játékba, de akkor nem jött be, elmentem tankozni, ahol lenyomtam 40.000 csatát.
Próbálom pusztán szórakozásnak felfogni a dolgot, de a WOT erre már-már alkalmatlan. Annyi 15-1;15-2 csata van mindkét fél számára egy-egy nap alatt, amennyi régen hónapok alatt nem volt. A spot, XP rendszert kiismertem, gondolom azt itt is tudom használni. Annak idején vettem néhány prém hajót, azokon kívül csak alsó tier hajóim vannak. Egyelőre tetszik a sok felfedezni való, a fórumon megosztott érdekes történelmi anyagok. Nagyon remélem megtalálom a számításomat. Látom, hogy vannak ismerős arcok ezen a fórumon is, Őket külön köszöntöm :).
-
carp3tm0nster #18890 75%-ról estem vissza 58%-ra ;) -
#18889 de,véletlen :) sokat játszottam prémmel meg anélkül is,hosszú távon azonos volt a win ratem
-
carp3tm0nster #18888 Nyertem konténerből 3 nap prémium előfizetést. Azóta kb 10% a winrate-em. Gondolom, véletlen :D