22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Ezért van a játékban co-op mód.
  • Caliph
    zárt béta óta tolom ,ötezer meg párszáz csatával,totál átlagos playerként,az esetek 99 százalékában egyedül,nem klánnal,nem divvel...tolom ha akarom,van hogy otthagyom egy hónapra is...ha játszok 3 vesztes csata után lépek,hiába van mellette pl 5 nyertes csata,3 vesztes fér bele az idegrendszerembe...vagy hgoy egy után lépek :D
    multkor egy cv elvitte a fél hpm ddként egy rakétás csapással,az ellen fokusza meg kicsinált...kb 3 percet voltam fent,úgy felaszta az agyam hogy léptem is aznapra :D
    ha mész foglalni ez vár rád,ha nem akkor meg ugat a csapat :D
  • Plata
    WoT-ban most egy nagyon izgalmas új játék mód érkezik.
    Bár én a frontvonalat vártam nagyon,de asszem elmarad.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.01.18. 20:06:06
  • Kancsalborz
    Kb. velem is ugyan ez a helyzet. Kiöregedtem, család, vállalkozás, házépítés és egyéb apróságok... Hiányoznak a WoT-os CW-k, strongholdok, anno "nagyban" játszottam, de mivel ma már qrva kevés időm van, amikor nem bírom tovább és feltelepítem és játszom, kb. egy sztrókos értelmi sérült BOT szintjét hozom...XD Ez sajnos nem olyan mint a biciklizés, igenis nagyon el lehet felejteni + annyit változott hogy abszolute nem vagyok már képben.
    Ez a "hajós WoT" is rohadtul tetszik, de olyan béna vagyok benne a kevés játékidő miatt, hogy úgy vagyok vele a telepítés után pár nappal, hogy inkább megkímélem a játékosközösséget magamtól...XD
  • Caliph
    én felraktam év végére a War thundert de öreg vagyok hozzá már :D realisticben tolom,és egyszerűen nem veszek észre semmit,engem meg a bokorba is álló helyzetben :D ha előre mész kiszednek,ha hátul maradsz később szednek ki,légvédelmivel jó bohóckodni de repcsi meg néha néha fordul elő a csatában :D

hajóssal is már öreg vagyok a kláncsatákhoz ,még a rankedhez is,elég ideg jön randomban is :D
  • carp3tm0nster
    Nálam ezek évek óta hanyagolva vannak. A hajóshoz is elég erős idegrendszer kell, de a WoT és WT-hez egyenesen kötélből kell, hogy legyenek... Évek óta nem is játszottam velük.
  • Darun
    Nekem a KV-1-esemet egy T-50-es úgy ölte meg, hogy a lövedék lepattant a lövegpajzsról és fentről beütötte a testpáncélt. Ez azért szánalmas, mert 1. egy lepattanó lövedék nem nagyon fog már páncélt átütni, főleg nem egy egy scout kis kaliberű lövedék egy heavy páncélját 2. nekem a KV-2-es lövésem is csak a legritkább esetben öli meg az ellenséges tank teljes legénységét, neki meg egy kis kaliberű, lepattanó lövedék megöl 5 embert? Kamion? xD Valamelyik angol alap szutykot meg egy mellém csapodó arty lövedék repesze ütött be oldalról és megölte a legénységet. Egy repesz. Ilyenkor pár hónapra a WT-t is hagyni szoktam. De sztem már egy másfél éve biztos nem játszottam vele.
  • carp3tm0nster
    Emlékszem WT-ben, bejött a lövedék a parancsnoki prizmán át(szerintük), majd ott robbant és a repeszek megöltek belül mindekit...
    Szánalmas volt...
    Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2021.01.18. 14:30:31
  • Darun
    Ha már itt tartunk, az mennyire reális hogy a parancsnoki kupolán keresztül lövünk ki egy tankot? Egy tank"szimulátorban".
  • carp3tm0nster
    WoT-ban azért volt olyan, hogy egy dombon keresztűl lőttek arcon...
  • Darun
    Annak ellenére hogy egy kalap fosnak tartom, én is vettem tankokat a WoT-ban pénzért, mig a WT-ben nem. Nyilván ennek több oka is van.
    Igazából most izlésen vitatkozunk, szóval... Nekem nem jönnek be ezek a csillogós mecsbox tankok, neked igen. Ettől még egyikünk izlése sem lesz jobb vagy rosszabb mint a másiké. Ami meg az AW-t illeti... azt mondod túl modern, de az ottani T1-3-as tankok a WoTban is ott van T9-10-ben.
  • Plata
    WoT-ban nincs falon át lövés,de ha tudod hol van lyuk a falban vagy ablak át lőhetsz.
    WT-t én is azóta játszom mióta béta,vagyis játszottam,mert az új gépemre fel sem raktam,a régin néha elindítom,de nem sokat játszom vele.
    Tényleg csodaszép játék,ha lehetne benne pecázni meg hasonló akkor elmehetne pecázós táborozós játéknak, a szép természet miatt,de a tankok akkor is szarok benne.
    Egyedül a légvédelmi lövegeket élveztem,azokkal jó volt ökörködni.
    WoT-ban szeretem a fizikát,a tankok mozgása és vezetése ezerszer jobb.Armored warfare sem lett volna rossz,csak túl modern.
    WoT-ban van kb 120 tankom,aminek jó része prém,legtöbbet eventen nyertem vagy küldetésért kaptam.
    De vettem is párat.
    WT-ben sosem vettem,mert nem jött be.
  • Darun
    Ennyi erővel a WoT meg még kevésbé tankos játék, inkább egy tank skines tamagocsi. Anno kaptam hozzáférést a WT CBT-hez, emlékszem még a mozgás fizikájára, amikor kb egyhelyben lehetett csúszkálni a tankokkal. A WoT viszont még a HD frissités után is rondább, mint amilyen a WT a bétában volt. A fizikáról meg a Wargaying is max hallott, és mivel köze van a matekhoz, igy gondolták a játékba sem fog kelleni. Mondom ezt úgy, hogy egyébként WT-t sem játszok már évek óta, szóval nem vagyok elfogult, vagy ha még is, akkor azért, mert a WT-nek olyan értékei vannak, amiket a WoT nem is akar felmutatni. Bár mindkettő tankos játék, tehát nagyjából ugyanazt a játékos bázist próbálja megcélozni, azért a két játék eltér egymástól annyira, hogy mindkettőnek meglegyen a saját játékos bázisa (amiben nyilván van jókora átfedés) de ez kb olyan, mint azon vitatkozni hogy PS vagy XBox (obviously PC :P )
    Ezt a falon átlövős dolgot én is tapasztaltam már (mint áldozata a dolognak) és hát nyilván nem lett tőle jókedvem, de ennyi erővel a WoT-ban is meg vannak a lehetőségek a csalásra illetve arra, hogy beálitásokkal megkönnyitsd a dolgod.
    Koto-t meg sztem hagyjátok, neki teljesen beakadt ez a szkript dolog, őt már elvesztettük rég.
  • Darun
    Nem sokat tankoztam, de a gold lőszert már ne mcsak creditért lehet venni? Igazából én se nagyon örülök ennek, azért amikor szemből beüti a heavyt a spotter golddal... hááát... kösznem.
    Engem az b@szott fel a WoT-ban, hogy ha nyerek is, alig ad xp-t/creditet, egy szaros felfüggesztés kifejlesztése is 20-30 csata, és akkor még nincs torony/motor/löveg. És akkor a kis szar csicska stock tankoddal berak 2 tierrel magasabb ellenfelek ellen (ami mivel stock vagy igazából már 3 tiernyi különbség, aztán jönnek a teljesen agyhatlott/bot csapattársak, akik nem fedeznek, nem spottolnak, ellenben egyenként meghalnak a fele annyi ellenségtől, ahelyett hogy túlerővel átnyomnák az adott oldalt.
    Ehhez a WR dologhoz: pont az éjjel beszélgettünk... talán pont veled Gyuszó. De itt is leirom. A WR a személyes statnak csupán egy eleme. Ráadásul olyan, ami tizenx másik játékostól is függ. Vannak olyan csaták, ahol egy AFK/NC játékossal is simán nyer a csapat. Máskor meg hiába mész szakaszba két emberrel, a többiek annyira semmirevalók, hogy még igy is bukó a meccs. Nyilván egy átlagos képességű hármas szakasz is befolyásolni tudja kicsit a mérleget. Viszont az egyéni képességek mellett legalább ennyi múlik az RNG-n is, mert lehet hogy az egyik csatában minden lövést bead, a másikban meg semmit. Mivel a bot skilled játékosok is csak 1/14 részei a csapatnak, attól hogy ők s*gg hülyék a csapat még lehozhatja, ebből adódik hogy 30% WR alatt nem nagyon van játékos. Ahogy 70% felett sem. Az elmúlt pár hónapban elég sokat nézegettem egy-egy csata résztvevőinek statjait, azért a nagyon nagy többség 45 és 55 között van. És sztem matematikailag ez korrekt is. Ehhez nyilván kell egy bizonyos csataszám is, mert néhány száz csatával még jobban eltérhet az 50%-tól illetve a játékos valós tudásától, de azért valljuk be, nem sok jó játékost látunk 45% alatti WR-el, mint ahogy noobokat sem 55% felett. Szerintem ehhez legalább 2000 csata kell. És nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez alapvetően egy csapatstat. Emellett érdemes figyelni a ténylegesen saját értékeket, mint a csatánkénti okozott sebzést illetve spot dmg-t, aminél meg azt nagyon fontos figyelembe venni, hogy mennyi a játékos csatáinak átlagos tierje. Anno Trucker próbált beoltani azzal, hogy alacsonyabb az átlagsebzésem, mint az övé, csak épp azt felejtette el, hogy nekem az átlag tierem egy egészel kisebb volt, mint az övé. Mire feljöttem az ő szintjére illetve elértem az ő csataszámát, már nagyobb volt a sebzésem, még úgy is hogy ő főleg CV-vel tolta, én meg mindennel IS. Az ölési arányom se valami jó, főleg a sebzésemhez képest, mivel nem igazán arra megyek, hogy kilopkodjam a killeket. (volt olyan nap, amikor ölni kellett volna, mentem 7-8 csatát, minden csatában volt legalább egy hajónyi sebzésem és a 8 csata alatt még sem lett egy killem se) Még ami fontos, hogy egy kevésbé jó játékos kisebb hatással van a csatára, igy az ő csapata esélyesebb hogy veszit. Ez a gyakorlatban úgy jelentkezik, hogy ha egyedül marad 1-2-3 ellenféllel, minimális esélye van lehozni a meccset, mig egy közepes képességű játékosnak még itt is bőven van rá, egy jó játékos meg simán megöl még egyedül is 2-3 ellenfelet. És ezzel már is befolyásolja a saját WR értékét.
    Az éjjel az egyik társam egy Ashashios gyerek volt 500 csatával. Én 2 torp salvot láttam tőle, az egyiket egy rombolóra lőtte, amin ráadásul volt hydro, a másikat meg 2 cirkálóra. És a gyereknek 55%-os WR értéke volt. Kiváncsi lennék, mennyi lesz majd 5000 csatánál. Mondjuk lehet addigra megtanul játszani. Az egyik volt klántársam stat értékei jobbak mint az enyémek, még is minimálisan 50% alatt van a WR értéke. Nyilván ő az a ritka kivétel, akinek a WR nem a saját képességét reprezentálja, hanem a "szerencséjét", hogy többségében béna csapatokat fog ki. Viszont ahogy neki is nő a csataszáma, ez az érték biztosan nőni fog, hiszen a képességei ezt felfelé húzzák.
    Összefoglalva: kiragadni egy értéket valakinek a statjából nem biztos hogy releváns adatot fog adni az illető tényleges képességéről. Ehhez azért több adat kell. Ugyanakkor ha valakinek 5000 csatával is 45% alatt van pl a WR értéke, akkor el kéne gondolkozni azon, hogy talán még sem a viz a hülye.
  • Kotomicuki
    Persze, hogy neked uú megy: nem téged raktak át a mesterségesen retardáltak közé - te vhogy mindig megúszod a leköznépiesítést!
    De a többi, aki nem kerülhette el a sorsát, már messze nem azt tapasztalja, amit te - csak nem akarod ezt tudomásul venni...
    A "régi" wot-ban egyszer sem láttam, hogy célzókörön kívülre megy a lövésem, az "újban" már igen!

Azér' a SU-152 mozsara régen néha nem talált..., manapság meg még többször nem, ha éppen nem vagy kiemelt az adott csatában, sz'al romlott a helyzet a pórnép számára. Nem azt mondom, ha éppen beadja a script, akkor maj'nem olyan, mint régen, csak az a kár, hogy ez manapság már csak minden 4.-6. csatában fordul elő, a többiben "csak" a magatehetetlen célpont játszható el - neked, mint kiemeltnek, meg minden csatában olyan, mint régen, ezért nem érzed a bőrödön a változást.

A Ferdit meg ne bántsd: jójaz, ha tudod forgatni, meg az alját rejteni és nem prémiummal lőnek -> vízszintesen jobb az ágyúkitéríthetősége, mint a JgdPII-nek és anno lehetett úgy szögelni a tetejét, hogy még éppen vissza tudott lőni, de már nem ütötték be sima lőszerrel a T8-as nehéz tankok! Ma már persze, hogy kuka, mert lassan egy jobb lövegű T6-os is áthugyozza a prémiumlőszerével - ha azt a script (éppen) megengedi neki...

De inkább csónakázzatok, ha azt még szeretni tudjátok..., és éljen soká a Birodalom! Qaplaʼ!
  • Plata
    Nézd,nekem megvan az Is6,kapaszkodj meg az egyik kedvenc tankom.
    Jah,képzeld Is5-öm is van és szeretem.
    Szerintem fordulj orvoshoz mert neked súlyos script van az agyadban.
    Ferdinánd világ életében szar volt.Sosem szerettem,az az egyetlen T8 Td amit nem is tartottam meg hanem kidobtam a francba.
    Az utolsó jó tank azon az ágon Stug volt,jpanther jó volt pénz farmolásra,de Ferdinánd arra volt jó hogy eladjad.
    Nem tudom hogy te mikor játszottál vele,de nekem a ferdi volt az egyik első T8 Td-m,sosem volt jó,Jpanther még nem volt rossz,de ferdi szar volt.Jagdtiger most veszett jó.De nem mint sima kempelős td hanem mint roham td.
    Nem akarlak ki akasztani de nekem még most is megy az hogy 500 méterről kicsapjak bármit,ha kell ablakon vagy lőrésen keresztül is megy,sőt kilőtt roncson keresztül is.
    Nem ez a baj,hanem a rengeteg idióta hülye fogalmatlan retardált játékos aki azt sem tudja hogy ha vízbe ugrik bele fullad,vagy azt sem tudja merre van az indulás gomb.Nem tudom te mivel játszol,de szerintem nem a WoT-al,én nem a prém tankokat szeretem,legalább 80 sima tank van a garázsomban,gyűjtöm a T8 tankokat és azokkal megyek.Most épp két újabb ágat húzok,mert még két T8 tankot be akarok gyűjteni.Következő Frontline-ra már annyi tankom lesz mint a szemét.De Ferdinand-ot akkor se venném vissza ha fizetnének,az a tank mindig gyenge volt,szar a camo-ja szar a páncélja,Jpanther egész jó volt,főleg mert sok pénzt keresett annak idején.JpzE100 a garázsban van,de őszintén szólva a Jagdtiger nekem jobb volt.
    Ami meg a messzire lövést illeti,nem csak 0.36 ágyú volt pontos,hanem minden ágyú.Tökmindegy hogy Kv 122 vagy 152 milise,vagy T49 152 milise.Ha egy pici időt rá fordítanál hogy ki ismerj egy tankot és hozzá szokja ma is jó lennél vele.De nem inkább bénázol és utána rá fogod a hülye script-re,ami nincs,bár neked van,reméltem hogy csak hülye poénból mondod ezt a script-et,de látva hogy milyen idióta elmebeteg módon ragaszkodsz hozzá,félek a helyzet rosszabb és talán súlyosan beteg vagy,így nem is csoda ha nem vagy túl jó a játékban.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.01.17. 13:22:08
  • Kotomicuki
    Ki beszélt itt prém-tankokról, amikor tudva levő, hogy power creep az egész "újkori" wot - meg minden megkopasztós "játék". KV-5 & IS-6: egy kilőhetetlen szörny volt a megjelenésekor - mint pl. jóval később a defender - , aztán megnézheted, hogy hová züllött a buff-olás ellenére is...
    Az ide-oda "ballanszírozás" meg addig is ment, csak akkor még baltával faragtak a tankokon: hol kisebb, hol nagyobb darabok hullottak, vagy tapadtak vissza rájuk, pláne egy-egy újabb ág, vagy nemzet bevezetésekor/-után. (meg a titkos változók: egyik nap még isten, másnapra selejt, csak azért, hogy ne azzal menjen mindenki csatába, mer' az vmiért feltűnő lesz egy idő után és árulkodik vmiről...)
    Nem a németeket nerf-elték (annyira), hanem az egész wot-ot, csak ez a németeken jött elő a legérezhetőbb módon, mivel ők építettek addig a lövegeik pontosságára leginkább: volt két "lőlap" a patch-leírásban, ami megmutatta, hogy a 8.0-ban hogyan is változik meg ezek után a találatvalószínűség... (és ez még csak a laza beetetés volt, ami azonnal hangos cöcörgést váltott ki a játékosokból)
    Ha tényleg játszottál már, akkor tudhatod, hogy a 0.36-os ágyúk, addig, mint a lézer találtak 500 méterre is akár és csak kevésszer nem - függetlenül attól, hogy fizettél-e a játékért, vagy sem.
    A 8.0 után ez a képlet kezdett egyre erőteljesebben megváltozni..., kezdtek nagyon nem találni az addig e téren megbízható tankok. (az a Ferdinánd, akkoriban még 600 méterre is jól hasított, ha vkit spot-toltak és nem volt takarásban, legfeljebb tényleg nagyon közeli mellé fordulhatott elő, de az is csak ritkán, míg mára 200 méteres lőtávon tud akár egy tankhossznyit is tévedni, vagy a találatot eltüntetni útközben - de szerinted semmi változás nem történt... )
    Az utolsó, tier VIII-as gépekkel vívott bajnokságon tényleg nem sokon múlott pár játékosnál, hogy nem kezdtek el törni-zúzni, csak azért, mert a szervezők a nemfizetők script-jével játszatták őket, nem az általuk megszokottal és ez nagyon látványosan megmutatkozott az eredményeiken: az addig gondosan célzott lövéseik sem találtak és pláne nem sebeztek úgy, ahogy azt elvárták volna az addigi tapasztalataik alapján! ...és ismét: azok az arcok mindent elárultak, hogy mivé is lett a wot, hogy miért is hagyta el az értelmesebbje azonnal: addig jól szórakozhattak benne, mert azt kapták, amit céloztak, de azután már tisztán egy, a legrosszabb fajtából való szerencsejátékká silányult az egész, miközben a még játszható térképek is kezdtek átalakulni, megszűnni...
    ...és igen, nekem még most is van az akkor, 50%-os árengedménnyel, kreditért(!!!) vásárolt prémiumlőszerből a DMax-omhoz, meg a német 88-ashoz - hogy mitchoda ritkaság volt akkoriban még az ilyesmi! (minek használjam, ha azóta uú nem érhetek el vele sebzőt, mint a nem prémiummal)
    Korabeli reklámplakát - a játékosok által, a valóságnak megfelelően módosítva! :)
    Akkor kezdődtek az akciózások, mert nagyon kezdett fogyni a nép, ami mára már átcsapott oda, hogy "akciók" (és prémelőfizu/-tank) nélkül játszhatatlan lett a wot, annyira le-nerf-elték a "háttér gazdaságát" is - hiába, ki kell fizetni a sok nem találó és nem sebző prémlőszert is...

Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2021.01.17. 13:05:28
  • Plata
    Gond a gold ammó,de nem annyira.
    WoWs-ban az a baj hogy a csapat sokszor hülye.
    Most is T8 csatában Duke of York-al volt öt killem,három cruiser két csata hajó.Neki mentem hat hajónak,a csapat meg összevissza menekült.
    Be is foglalták a bázisokat.WoT-ban jobban el tudom fogadni ha hülye a csapat.
  • Caliph
    én visszamennék a wotba,ha a gold ammot úgy ahogy van megszüntetnék. tudom hogy lehet kreditért venni,de nem kell az oda. hajósban sincs,nem is hiányzik
  • Plata
    Ne haragudj de megint hülyeséget írsz,WT mindig ótvar szar volt,kezdve attól hogy ha bele nyúltál a játék file-jaiba lehetett a tárgyakon át lőni,át látni satubbi.Tudok nem egy olyan játékost aki inkább le vette lószarra a grafikát,de tudott a falon,dombon egyéb szaron át lőni.
    No meg a WT akkor volt tankos játék amikor a tetris MMO.
    Az a játék a kezdetektől béna volt.Tankok mozgása meg a fizika ultra gáz.
    Mit fordítottak vissza a 8.x környékén?
    Szerintem semmit,ne felejtsd el zárt tesz óta játszom WoT-al,az új prém tankok közt mindig volt olyan ami OP.De nem mind,a mai napig adnak ki Prém T8 tankokat amik olyan szarok mint a huzat.
    Emlékeim szerint a 8.x környékén a népek azért léptek le mert a német tankokat nerfelték.
    Nem azért hagyták abba mert op prémek jöttek.
  • lonvard
    Érdekes, engem ez az összesorsolásos része kevésbé érdekelt, nem is láttam ebbe úgy bele, hogy izgasson. Én azért hagytam ott, mert az E50M-be belenyúltak, és csináltak rá egy csúnya nagy kupolát, hogy könnyebben lehessen szemből belőni. Miközben annak pont az volt a jellege, hogy egy szárazföldi zsebcsatahajó, és nehéz beütni szemből közelharcban. Imádtam vele rammolni közepes tankokat. Belerohantam, aztán belelőttem, sokszor lesokkolva a másik gamert, aki szinte feladta, megpróbált tornyon lőni, aztán már halt is. Na mindegy szóval miután annyit küzdöttem érte, nem tudtam feldolgozni, hogy belenyúltak. És akkor elképzeltem, hogy bármiért küzdök ebben a játékban, tönkretehetik, és mivel rengeteg órám ment el a tier X-es tank megszerzésére, úgy éreztem megloptak. Nem tudtam nézni, hogy ott áll a garázsban a tankom és egyszer csak nem léptem be többet. Amúgy most a Bismarckkal vagyok így. Kivettem belőle a kapitányt, mert minek küzdjek a hajóval tovább, ha úgy is kiherélik. Tök megszerettem vele a játékot, kezdtem jobban élvezni mint a Graffal, és akkor paff jön a hír, hogy ez már nem lesz ám sokáig! Hát engem ilyesmivel tudnak kikészíteni. 100% hogy ha a Grafba belenyúlnak, akkor a hajókázást is befejeztük.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.17. 10:23:10
  • carp3tm0nster
    Van a dockyard-os küldik között, hogy csinálj 50 citadelt CA-val, T5-T10 között. Mi az ami nem orosz, de elég könnyen teljesíthető vele? Eddig Azuma-val csinálom, 30-nál tartok, de csak nagyon nehezen megy. Köszi!
  • Gyuszopapa
    Mert el kell adni mindent a játékosoknak.Tehát a CC-k több mint valószínű hogy kedvezőbb MM-et és jobb RNG-t kapnak.Mit lát a mezei játékos hú de f.sza besza-behu és veszik mindjárt a prémhajót-tankot.Ez reklám nekik.Kb. olyan mint mikor a CS GO-s ládanyitogató oldalakat reklámozza némelyik szemétláda streamer,kapnak plusz változót a account-ra és 100 euróból PS4-et nyitnak.Persze a mezei user semmit nem kap a ha befizet oda,vagy csak hulladék skineket és elbukja a lét.
  • Kotomicuki
    Akkor, végül is a semmiért hagyta ott a wot-ot az addigi törzsközönségének a jelentős része, pár hónap alatt, amikor behozták és kezdték egyre durvábban erőltetni ezt a rendszert a 8.x-as szériákban... (igaz, akkor még a közfelháborodásra vissza-visszaléptek egyet-egyet - sajtóanyagban mindenképp - , de a csapásirány akkor is változatlan maradt, ami az addig ismeretlen wt felemelkedéséhez vezetett - aztán az is uú köpönyeget fordított, amikor meglett az elegendő számú, elvakult hívő)
  • Darun
    Teljesen
  • lonvard
    Jó de ez nem tudom mennyire összeesküvés-elmélet. :)
  • pajer_csaba
    Nos igen, csakhogy én mentem a Hizennel, és voltam ugyan ilyen szituban. Aztán valahogy mindig csak overpen, overpen, overpen.
  • Caliph
    friss hajók mindig OP aztán szépen nerfelgetik hol hivatalosan,hol csendesen
  • pajer_csaba
    Elkezdtem nézni Flamu Hizen-bemutatóját. 1 perc 40-nél elereszt egy AP slavo-t egy közeledő Edinburgh cirkálóra. Három (!!!) penetration, 11212 sebzés. Ez így mijafaszom, tisztelettel kérdem? Random bárki bemegy csatába BB-vel, tök mindegy milyen messziről, milyen szögben, de ha cirkálóra lősz AP-vel, 1000000%, hogy overpenből farigcsálod le a HP-ját. Néha még HE-vel is. Ez meg bazdmeg, első lövés a csatában... LOL.

• Kotomicuki
    Csakhogy ez wg termék, így már mind a "tudásfaktor", mind a "szerencse" manipulálva van - hosszútávon kiegyenlítve: a kiemeltek mindig többet kaphatnak, ha tudnak élni vele. A játék szabályrendszerét ismerőknek ugyan van némi ráhatása a végeredményre, de ez csak bizonyos tier-ekben, bizonyos (OP) járművel, szakaszban adott, tehát még számukra sem érhető el az "átlagos", a többiekéhez képest kiemelkedő teljesítményük a játék egészében.
    Sz'al, a "csak tőled függ" és "hosszútávon, ha kitartasz, akkor meglesz" nem igazak erre a "játékra" (se): itt nem az azonos feltételekkel megvívott csaták eredményeit tuningolja fel utólag a pénzed, hanem már magába a csatába beleszól az elérhető sebzésben és kapott találatok nagyságában (P2W) - lehet, hogy ez "csak" 55:45 arány (gyakran ennél többnek érződik), de akkor is érezhető már ez a különbség is! Ez az eleve ostobákon nem sokat segít - de amúgy számukra, önerőből elérhetetlen sikerélményeket vehetnek meg még így is maguknak - , azonban a "jó" játékosokkal már nagyon kilóg ez a lóláb és ha ilyennel kerülsz (szinte állandóan) szembe, akkor nem tudod nem észrevenni a különbséget az ő és a saját hatékonyságotok között, pláne hosszútávon...

Pókeresen: a wg "játékaiban" gyakran előfordul, hogy az ellenfélnek 5 ásza is lesz egy pakliból a végén a kezében, míg neked eléggé ritkán fog - a nagy átlaghoz képest - értékelhető lapokat osztani a gém!
  • lonvard
    Nézd, te inkább a sakkhoz szeretnéd hasonlítani a játékot, amiben minden partiban ugyanolyan erősségű csapatok állnak szemben, és minden felállás ugyanúgy kezdődik. A sakk az egy tisztán tudás alapú játék. Ám a warshipsben van szerencsejáték faktor, mégpedig a sorsolás, hogy kikkel raknak össze. Ez tehát nem tisztán tudás alapú játék, már a győzelem vagy vereség tekintetében. Van egy szerencsefaktora és van egy tudásfaktora. A szerencsefaktor nagyban eldönti a játékban, hogy győzöl vagy veszítesz, a tudásfaktor arra van hatással, hogy pár százalékot beleraksz pozitív vagy negatív irányba. Ugyanígy a pókerben is csak pár százalék hosszútávon a jó játékos előnye, mondjuk egy olyan 55:45. A szerencsefaktornak meg van egy olyan tulajdonsága, hogy hosszútávon mindenki ugyanazt kapja, ugyanannyiszor kap inkább győztes mint inkább vesztes csapatokat. Ezért tehát egyáltalán nem kell idegeskedni a csaták végeredménye miatt, az adott helyzetből kell kihozni a legjobbat, és ennyi, ha a hajónk képességei megfelelőek, akkor ki fogja pörögni magát az 50% fölötti winrate.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.12. 17:48:00
  • carp3tm0nster
    A lényeg látom nem ment át, de nem is én fogom megmagyarázni.
  • lonvard
    Hát mivel 5 lapod lesz a végére, így egy kézhez kapott ász pár a kettes párral szemben 80%-ban győz. Itt jön képbe a random faktor, 1000 olyan esetnél amikor ász párral mentél kettes pár ellen, hányszor győztél a végére. Lehet 90%-ban győztél, és akkor upswing, vagy lehet 70%-ban, és akkor szivat az rng. Ugyanígy World of Warshipsben ha hosszútávon van egy 55%-od adott hajóval de a következő 100 csata eredménye az csak 48% win, akkor az csak azt jelenti, hogy úgymond bukószéria, a várható alatt teljesítesz, mert az rng szar csapatba válogat bele. Már feltételezve, hogy a teljesítményed nem romlott úgy általában. Viszont az hogy kitol veled az rng az mutatja, hogy máskor meg berakhat nyerőszériába. Hosszútávon kiegyenlíti. Én emiatt nem idegeskedek, ha egymás után bukom a csatákat.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.12. 14:49:35
  • carp3tm0nster
    A lényeg itt azon volt, hogy a pókerben egy ász pár erősebb, mint egy kettes pár(gondolom). Nem pedig a szerencse dönti el, hogy ilyenkor melyik az erősebb.
  • lonvard
    A pókerben nem csak szabályok vannak, hanem random kapod a lapokat, és random kapsz hozzájuk még lapokat az összes utcán. Minden utcán meg lehet határozni, hogy adott pillanatban hány százalék esélyed van, de ez sokszor csak hosszútávon működik. Attól hogy 60%-ban van esélyed győzni egy adott szituban, lehet hogy a következő 1000 leosztásban a valóságban csak 40%-ban győzöl,és bukószéria. Ez a downswing. De olyan is van, hogy gyenge játékosként folyamatosan hátrányból játszol, csak 45% esélyed van győzni, ugyanakkor nagy mintán kijön, hogy 55%-ban győzöl. Ez az upswing. A valóság az meg majd még sokkal hosszabb távon fog kijönni, amikor ezek a százalékok elkezdenek beállni. Akinek jól futott a szekere, az elkezd veszteni, és fordítva. A World of Warshipsben is van várható százalékod, statisztika program becsüli meg, de elméletben is létezik ez az arányszám, nyilván több tényezőtől függ, mint egy osztott lap, de hosszútávon ki fog adni egy trendet. Mert érdekes módon ha gyakorlott játékos vagy jó hajóval, akkor minden randomfaktor ellenére is növekedni fog a winrate, stb.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.12. 14:20:05
  • lonvard
    Nem én hozok 60%-ot, hanem hosszútávon, minden tényezőt összevetve ekkora arányban győztes a csata, amikor Graffal vagyok. Ez csak annyiban érdekes, hogy van egy iránymutató szám, hogy jó hajóval, magadban játszva, hosszútávon ennyit lehet hozni. Biztos van, aki pár százalékkal többet hoz, de általánosságban igaz lehet, hogy a csaták 35-40% -a bukta. Ez pedig magával hozza, hogy a biztos győztes csaták is kb. ilyen arányban vannak. Passzív afk hajóknak pontosabb adataik lehetnek, hogy milyen arányban nyer a csapatuk, 1 hajó hátrányból, ráadásul. Több ezres mintán ki fog jönni, hogy 30% körül. Ez az amikor még az se számít, hogy játszol egyáltalán. Szóval a biztos győztes és biztos nyertes csatákat levesszük, akkor a maradékban kell valamit alkotni ahhoz, hogy alakuljon valamilyen irányba a winrate.
  • pajer_csaba
    carp3tm0nsterrel kell, hogy egyetértsek. Meg mit jelent az, jogy "60%-ot hozol a Graf-al"? Milyen mértékegység ez a 60%, búrkifli? Meg hogyan számolod ki, hogy a csata 60 %-át te hoztad le? Vagy úgy érted, hogy 100 csatából 60-at te hozol le a csapatodnak? Tudom, hogy baromi nehéz ezt elfogadni, de a WG-nél egy csata kimemetele 100% szerencse. Teljesen random.
  • carp3tm0nster
    A pókerben vannak szabályok, amik kőbe vannak vésve. A WG univerzumban ezek a "szabályok" +/- irányban változnak az rng szerint.
    Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2021.01.12. 13:29:31
  • lonvard
    Nem egészen, inkább hasonlít a pókerre szerintem, hogy van egy nagy adag random és szerencsefaktora, ugyanakkor a hajódnak meg neked is vannak skilljeid, amik ki tudnak azért jönni nagyobb mintákon. Egy darab csata az szerencse kérdése, de több száz csata statisztikája már tendenciákat mutat. Mer az hogy kivel játszol, milyen a csapat, az olyan mint pókerben a lapjárás. Hosszútávon kiegyenlítődik.
  • carp3tm0nster
    A winrate a WG féle univerzumban mindenképpen csak szerencse kérdése. Nyilván lehet hozzátenni, de míg az rng mindenbe beleszól, addig az egyéni skillek kevésbé számítanak.