World of Warships
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerinted a nagyon pro-k akiknek a WR-je 90%-os 1000 csata után, neki az az első accountja? 😉
FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.10. 22:33:41
De az, hogy az overpenre nem overpen ribbont hanem normál pen ribbont ad az biztos hogy nagyon régi, mert haver is évek óta hisztizik miatta nekem discordon. De az istenért nem bírja megérteni, hogy ne a ribbonok alapján számolja a sebzést, hanem pont fordítva a sebzés alapján a nézze a ribbonokat...
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time
De a citadella ribbon mellé mindig jár egy normál pen ribbon is. Akkor a legszembetűnőbb amikor egyetlen lövedéked talál és az citadella, adja mellé a normál pen ribbont is. Ami rohadt félre vezető mert a ribbonok alapján, 1,33-at kéne sebezned (ha a citadella =1, a normál pen 0,33) de valójában 1-et sebeztél.
Jó pár évvel ezelőtt megvariálták ezeket a ribbonokat (régen a citadella hit sárga hátterű volt), azóta ilyen...
mindegy,ott a két videó,meg a többi is ,nézd meg hogy működik. 😊 vagy hogy kéne működnie 😄
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
le is modelleztem: gyakorló csata : amagi -t beraktam úgy hogy nem mozog nem lő,edingburghel odamentem 8 km re és a tornyokra célozva többször is kiütöttem az ágyúját úgy hogy maga a hajó hpja nem vagy nagyon minimálisan sérült ha egy lövedék kicsit félrement..
3. perctől
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.01.08. 18:32:59
Szóval inkább még egy gaygaming AP nerfre tippelnék.
és ha pl az orr hp elfogyott,akkor oda több sebzést már nem lehet bevinni...vagy valami hasonló,majd megkeresem pontosan hogy működik ,de az is lehet hogy most hülyeséget irtam
amúgy velem többször volt hoyg a Jean Bart mindkét tornyáz ellőtték és maradtam ott csak és kizárólag a másodlagosokkal 😄
az általad említett dolog pont ez,hogy ellőttél egy külső modult,a tornyot,de magán a hajón ezzel nem okoztál sebzést,vagy valami hasonló facsart WG logika alapján történt ami
szóval a modul sebzés külön kalkuláción megy ami a hajó hp sebzésébe nem szól bele,mert az megint másik kalkiláció 😄
na megtaláltam a videót róla,érdemes megnézni a többit is. hogy jó e a rendszer vagy nem ,az más kérdés,de így működik
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.01.08. 12:50:40
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Ha tudunk segítünk 😊
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Jó játékot ! 😄
Próbálom pusztán szórakozásnak felfogni a dolgot, de a WOT erre már-már alkalmatlan. Annyi 15-1;15-2 csata van mindkét fél számára egy-egy nap alatt, amennyi régen hónapok alatt nem volt. A spot, XP rendszert kiismertem, gondolom azt itt is tudom használni. Annak idején vettem néhány prém hajót, azokon kívül csak alsó tier hajóim vannak. Egyelőre tetszik a sok felfedezni való, a fórumon megosztott érdekes történelmi anyagok. Nagyon remélem megtalálom a számításomat. Látom, hogy vannak ismerős arcok ezen a fórumon is, Őket külön köszöntöm 😊.
:-DD
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.03. 23:35:58
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.03. 20:35:11
A Kongo első világháborús kinézete a játék stock Kongója. A kifejlesztett változat már a második világháborús állapotot és képességeket hozza (itt-ott hozzábutítva a játék lehetőségeihez, pl lőtáv).
A csatacirkálók kevés páncél-nagy sebesség elrendezése Fischer mániája volt, Első Lordos pályafutása végén már csatahajó méretű és fegyverzetű, páncélzat nélküli hajókat követelt - ugyanakkor elképzeléseivel teljesen egyedül volt, az Admiralitás már a kezdetektől kétkedve, később pedig kifejezett ellenszenvvel fogadta Fischer újabb és újabb agymenéseit. Ezzel szemben pl a németek nem csak a "fischerista" verziót maxolták ki a Moltke-vel, de a 30-as években saját, sokkal hatékonyabb verziót is kidolgoztak rá, a Deutschland osztályú "zsebcsatahajókat".
A csatahajók létjogosultságát is csak egyedül Fischer kérdőjelezte meg. Jütlandnál pl még a parancsnokok is olyan tanácstalanok voltak a csatacirkálókkal kapcsolatban, hogy inkább csatahajóként alkalmazták őket. A brit csatacirkáló-elképzelés tipikus példája volt annak, amikor a valóság felülírja a műszaki ábrándokat.
A Kongót a britek építették, japán megrendelésre, az osztály többi egysége pedig japán gyárakban készült, legálisan vásárolt brit licensz alapján. A II. vh előtt ugyan is szövetségesek voltak.
Maga a Kongo-osztály pedig a 30-as évek végére már súlyosan elavult, míg építése idején a legerősebb csatacirkálók közé tartozott, a II. vh-ra már csupán a sebessége volt elfogadható, mely hiányosságok, párosulva a japán haditengerészet inkompetenciájával és rugalmatlanságával, végzetes hatással volt. Tanulságos a Hiei elsüllyesztése.
Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2021.01.03. 12:37:32
Sz'al, akkor éppen nem volt nagyon nehéz robbanást előidézni rajtuk.
...és jó "angolszász" módjára meg is találták az ezért a kudarcért felelőst: az elégtelen öv- és fedélzeti páncélozottság -> ezután kezdtek el ész nélkül "all or nothing" hajókat gyártani, amik a súlytakarékosság miatt - hogy minél több maradhasson a páncélra - , mind szerkezetgyenge lett és utólagos kókányolást igényeltek, már csak azért is, hogy a viharok/saját főtüzérség légnyomása ne bontsák meg a orrukat/fedélzetüket...
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2021.01.03. 10:25:35
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.02. 22:08:12
Újévi ajándékként linkelek nektek némi exkluzív tartalmat, hátha nem ismeritek. Ifj. Takaró Károly hadtörténész előadása a jütlandi csatáról, a Dogger Bank-i csatáról, flottafejlesztésekről, egyéb nyalánkságokról. Elmesélte gyakorlatilag az I. világháború összes frontját, ha rákerestek, meglátjátok. Szegény már nem él, pár évvel ezelőtt megállt a szíve neki. Ha életben marad, elmesélte volna gyakorlatilag a világtörténelmet - hadtörténész szemmel.
jütlandi csata
otrantói csata
dogger banki csata
csuzimai csata - csak hanganyag, de teljesen ok
Az 1914-es falklandi csata, csak hanganyag - innen kiderül, hogy ki is volt az az Admiral Graf (Maximilian von) Spee
Nagyon ajánlós!
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.01. 17:01:12
Mentem még egy kört, hogy veszítsek. Vesztettünk. Beadott egy gyönyörű csatát két 8-as tier után 6-os magas, csapatonként két darab 6-ossal, többi 5ös. Tudtam hogy fasza lesz. Graf ilyenkor elemében érzi magát. Benyomtak minket két oldalt, tulajdonképpen vitézül lődöztek a csapattársak, de elvéreztek. De én süllyedtem el utoljára, védtem a bázist percekig, ezen kívül 75k sebzés és csapatelső természetesen. A végén ráfordultam egy Kongóra egy sziget védelmében, már mindenhol voltak körülöttem, de csak a kongó meg egy orosz romboló tudott lőni. Kongó nem érezte hogy baja lehet, talán mert csak cirkálót jelzett neki az ikon. Valszeg nem volt meg neki, hogy a gyenge kongópáncél és a 283 milliméteres Graf löveg az egészen jól passzol, szóval sima oldalát mutatta. Imádom az ilyet! Az utolsó két sortűzzel azért még 20 000 damage fölött produkált a hajó. 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.30. 17:11:49
Az éjjel az első csatám Rankeden volt Albemerle-vel. 27k xp-t kaptam egy csatára. És ezt úgy, hogy a hajóban "csak" +200% van, a tankban viszont 5x szorzóval sem fogsz ennyit kapni soha. Oké, ez egy elég jó meccs volt... bár me, egyedül hoztam le, asszem nem is sebeztem 100k felett, sőt, igazából kiloptam a Firsdt Blood-ot, aztán kaptam egy Its Just a Flash...-t egy Tirpitzért, meg égettem egy Amagit. És ennyi. De most az ünnepek alatt szinte minden hajót nyertes csatában 10k xp felett tudok szorzózni.
Egy másik csatába bejött 3 klános gyerek, megnéztem a statjukat, mindhárnam jobbak voltak nálam (én az átlagos/citrom játékosok közé tartozok) és az utolsó 4 helyre sikerült belőniük magukat. Volt egy idióta Shima-nk, aki már a csata elején pink volt, beállt a középső foglaló elé, de szemben is volt egy Shima, nem mert bemenni. Odamentem GoKu-val, hydro, a másodlagosokat már akkor rányomtam amikor még sziget mögött volt... erre a csapattárs meg otthagy. Há' ezért spottoltam fel meg mentem oda segiteni? Hülye f@sz. Nem sokkal utána meg is halt, de igy is a középmezőnyben végzett, megelőzve a CV-t is. Aki ráadásul egy FDR volt.
Pár napja egy csatában egy Geogia lehülyézett, miután felszedte a torpedóimat (ellenség volt) hogy minden dd-s noob és hogy az aim assist cheat. Megnéztem, T5-ig volt neki pár csatája rombolóval és ennyi. De ez legalább magyarázat arra, hogy miért beszél hülyeséget. Arra persze nem, hogy ő maga miért hülye. Nekem még a bétában nagyon megtetszett a cirkálózás meg a csatahajózás. De mentem rombolóval is meg CV-vel is, hogy tudjam milyen velük a játék illetve hogy ha ellenem vannak, mire kell figyelni. Nagyon sokat tanultam a jobb játékosoktól, mert figyeltem hogy játszanak ellenem, amikor dd-vel/CV-vel vagyok. És tanultam belőle... valamennyit. Mondjuk nem néztem a dd-s statját, a kevés csataszám miatt nem is nagyon lehet releváns, de megintcsak felmerül a kérdés, ha van beépitett csit egy hajón, akkor miért nem azzal játszik? Ja hogy neki az ellenfél kifordul és nem talál el senkit az aim assistos torpedóval se? Ahogy egy munkatársam mondta, ha egy hajó elsüllyed, azért nem a viz a hülye.
A mostani Rankedről még egy gondolat. Randomban 52% a győzelmi arányom. Rankedben kb 30% alatt volt kb 10-15 csatából. És az első Ranked szezon óta játszok, szóval nem most láttam először Ranked csatát. Egy klántársam meg 10 csatából feljutott ezüstbe.