22425
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • tbundy
    nagyon el tudja venni az ember kedvét az ilyen sorozat, pedig általában 58-60% WR között szoktam rankedet kivégezni, de ez... a csapattagok közül meg legalább 3 játékos van 46 WR alatt, a vége felé már nem voltam rest végigpörgetni mindenki statját, ezüstben azért nem szabadna ennyi 40-44 WR közti játékossal találkozni, de ahogy hallom igazából a gold sem jobb ebből a szempontból...
  • asolyom
    Sajnos ez a játék kezd olyan fos halom lenni, mint a WoT. És ami a legszomorúbb, hogy ide is kezdenek begyűrűzni a WoT-ból jól ismert "steam roll" csaták, vagyis hogy az egyik csapat átgázol a másikon pillanatok alatt.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2021.03.06. 12:40:52
  • tbundy
    2 nap ranked ezüstben: 20 csata 4 win, 120k átlag dmg, stb ...
  • asolyom
    Én mostanában vettem meg a Mogadort, ami nem lenne rossz hajó, meg a játékstílusát is élvezem, de ennyire agyhalott csapatokkal hamar elmegy a kedvem a játéktól.
  • Caliph
    tegnap 3 rankedet mentem,mindhárom bukta volt,mindháromban csapatelső voltam...ez még talán oké is,ez van...de hogy a csatában az első két perc alatt megpusztuló,olyan 250xp szerző ibuki végigugatja a meccset,hogy mekkora noobok vagyunk,ez nekem már sok.
    tegnap tiltottam a csetet ismét,és ez valszeg már igy is fog maradni :D
    ja és mindez bronz 9en,első 3 csatám a mostani ranked szezonban..nem hozta meg a kedvem hogy tovább próbálkozzam :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.03.06. 09:13:18
  • Darun
    És most gondolj bele abba, amikor Rankeden 6 ilyen társad van. Az ellenfélnél meg max 1. Köszi MM!
  • asolyom
    Tegnap is 84 csatás Pommern volt a csapatunkban.
  • Caliph
    leirtam...wg elismeri hogy fos,és valszeg kikerül . egy orosz hivatalos streamben hangzott el

itt a videó ha vágod az oroszt,elvileg 41 percnél

angol fordítás ami elhangzott:

"One of the common requests [for a change] from the community is Dead Eye. Dead Eye will be changed, from scratch. Most likely there will be a new skill, probably. In the next three to four weeks we'll have more details, and this time frame is conservative. There is a lot of data we have, and we don't want to do this in a haste. We'll do a separate article in the dev blog in which we'll cover a lot of nuances about new skills, where we'll say how it went, how it changed [game/meta], what we'll change, what will be the direction we'll take. Think by 0.10.2 we'll share more details. So, in two three weeks at the most we'll make the information available"

dead eyet megváltoztatják az alapoktól,valszeg egy teljesen új skill lesz helyette. a következő 3-4 hétben adatokat gyűjtenek,elemeznek,egyeztetik az alanyt az állítmánnyakl,sok adatuk van,nem akarják elsietni bla bla bla

10,2 re talán lesz valami info.

de hogy valami pozitiv is legyen: érkezik a grafika overhaul is,sokkal szebb lesz a game,és állítólag fpsben is többet tud majd a szebb grafika ellnére...

flamu videó a grafika updateről

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.03.04. 12:47:41
  • asolyom
    Dead Eye....
  • Caliph
    ööö mi miiiii? :D
  • asolyom
    Tegnap találkoztam 2 (!!!) csatás Leninnel. Szerencsére nem a csapatunkban volt.
  • asolyom
    Azért az mókás, amikor két Vermont szakaszban kifókuszál egy hajót. :) Tegnap klán társsal így nyomtuk. Le is toltuk a szárnyunkat.

T10-ben csak így éri meg játszani, szólóban nem.
  • asolyom
    Miiii?
  • Darun
    Nagyobb a lőtávja. Egyébként a Dunkerque egy mini Richelieu. Már ami a játékstilusát illeti. Mivel minden lövege az orrában van, forgolódni nem nagyon kell vele. Ezzel kb ki is küszöbölted a nagyobb fordulási sugarát. Kevesebb löveg van a Dunkerque-n és kisebb kaliberűek, viszont nem kell full oldalt állnod ahhoz hogy lőhess és gyorsabban is tölt. Én épp most bohóckodok a Normandie-val, folyamatos T8-ban mondjuk annyira nem poén vele játszani, de amúgy nem rossz hajó. Cserébe a Lyon hatalmas ugrás lesz majd hozzá képest.
  • lonvard
    Amúgy T6 franciában a Dunquerge-el szemeztem sokáig. Mert azt a német zsebcsatahajók ellen találták ki (Grafom ellen), és minden paraméterében jobb a Grafnal, legalábbis papíron. Csatahajó, de gyorsabb a Grafnal, durvább ágyúi is vannak. És én a Graffal nagyon szeretek játszani. Csak hát a Grafban csücsül a 17 skilles kapitányom, franciából asszem 10 skilles a legmagasabb. Szóval nem játszottam meg. Meg félek a páncélzatától illetve hogy mennyire jól fordul, mer a Kongo féle gyors de rosszul forduló és gyenge páncélzatú csatahajókat nem szeretem. Azok arra jók, hogy szarrá legyenek lőve. De azért mintha ez a hajó cirkálómozgású volna. Normandie mitől jobb, mint a Dunquerge?
  • lonvard
    Igen, de közben elborult hajókkal küzdesz, 20 kilométer hatótávú torpedókkal, legfejlettebb, legdurvább egységek, legjobb kapitányok, T10 szerintem az egy külön műfaj. Bár lehet túlmisztifikálom.
  • Tono34
    Egy előnye van, nem kapsz nagyobb cv-t nálad ..
  • Darun
    Semmivel. Sőt! Nézegetem a Rankedes csapattársak statjait és tele van gold noobokkal meg időmilliomos idiótákkal. 300 csata és már T10-ben tolja, meg a 10k csatás 20k átlagsebzéses játékosok. A hülyegyerek beveszi magát T10-be aztán azt se tudja mit kell csinálni. És amikor 6 ilyen társat kapsz Rankeden, próbáld meg egyedül lehozni a meccset. Én is jobb szeretek 5-6-ban játszani, bár kicsit frusztráló, hogy a Normandy-t folyamatosan T8-ba teszi fel.
    Free skill reset már kb 1,5 hete nincs. Ezt a dead eye-t nem is értem hogy gondolták. Eddig is a BB-k fele a térkép szélén kempelt, most már az összes.
  • Count Adyn
    Nem kell magasabb tier ellen menned :D
  • lonvard
    Amúgy nekem valahogy eszembe sem jut T10-ben játszani. Ott vannak a legképzettebb kapitányok, a legtorzabb hajók, a legköltségesebb is. Minden adott ahhoz, hogy max T8-ig küzdjem fel magam. De győzzön meg valaki: mitől jobb a T10, mint mondjuk a T6-8.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.03.02. 17:30:21
  • Caliph
    no,wagaming rájött mekkora fos a dead eye,szal valszeg új skill kerül be a helyére
    orosz stream alatt jelentették be hétvégén
    nemtom van e még free respec,de ma ha hazaértem azonnal nullázom az össze BBm és a dead eye reworkig nem is tolom velük :D
    tippre beraknak valami fos skillt amit senki nem fog kirakni,csak hogy újra lehessen specelni dublonért :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.03.02. 14:41:43
  • Caliph
    russian bias...az összes orosz szar ilyen.
  • asolyom
    Hosszabb kihagyás után visszajöttem hajózni, és megvettem a két új szovjet T10 cirkálót. A Nevszkij sem rossz, de a Petropavlovszk egy nagyon beteg hajó. Cirkálóhoz képest a páncélzata remek, amolyan Moszkva 2.0 vagy 3.0, és ha ez még nem lenne elég, az ágyúi totál elmebeteg szinten vannak. Mindhárom torony teljesen körbefordul, és a 220 mm-es lövegeknek nagyobb az átütésük, mint a Yoshino, vagy Puerto Rico 305 mm-es ágyúinak. Vermontot citadelláztam velük 15 km-ről.
  • Darun
    1 másodlagos találat és CQE xD Ezt a kört rendesen bemakkoltad!
  • Tono34
    Végre sikerült egy jó kört menni :) Most még szerencsém is volt a torpedó kerülgetéssel.

Sinop 8 kill :)
  • Kancsalborz
    Értelmezd amit irtam. Igen, a 2.vh -elején megjelennek a Német Seetakt, az Angol ASV, az Amerikai CXAM "vízfelszini" radarok, cirkáló méretű célpontokat kb. hasonló, bár az időjárástól erősen függő de általában 20-22km-es észlelési távolsággal, ami hatalmas előrelépés az addigi optikai távmérőkkel végzett tűzvezetéshez képest, valamint Kotomicuki kolléga nagyon fasza és korrekt kiegészítő infókat szolgáltat a témában, viszont az én hozzászólásom lényege nem ez akart lenni, hanem a pajer_csaba által beírt "nonszenszekre", reagálás amiben összemosta és félreértelmezte a tengeri fegyverkezési verseny "kalibernövekedését" a lőtáv és célzás fejlődésével, meg a haditengerészeti repülők "hatalomátvételével".
  • Kotomicuki
    A távolsági "világcsúcs" az optikai célzással, manőverező célpontra: 25,600 m (28,000 yd) és a Scharnhorst tartja a Glorious CV-vel szemben (hasonló távon az angolok egy afrikai kikötőben lehorgonyzott franciskát találtak el), de ez is 6 percnyi belövés után!
    Tehát nem úgy kell elképzelni a tengeri tűzpárbajokat, hogy egyből a lemezt karcolgatták, hanem szép lassan, fokozatosan, egyre közelebb és közelebb csúsztak a becsapódások a célponthoz - már, ha egyáltalán helyesen tudták azonosítania becsapódások vízoszlopainak az "elkövetőit", több hajó esetén...
    Aki szerencsésebb volt és előbb talált, mint meglepetésre az oroszok Csuzimánál, az kezdte az aprítást - az oroszok a robbanótölteteikben nem fekete lőport használtak, így több találatukról nem is szereztek tudomást, mert az a hajó belsejében robbant és nem adott látványos visszajelzést, ami elkeserítette és állandó, teljesen felesleges korrigálásra késztette az ágyúk kezelőit (amíg a fedélzeti tüzek és azok füstje miatt lehetetlenné nem vált a célratartás) -> ilyen "apróság" miatt is elúszhat egy csata... (jó, ott már a fel- és a hozzáállással is gondol voltak, de ez most mellékes)
    Azaz, egy komplex rendszert jelentett az ágyúval eltalálni az ellenfelet, amiben a látási viszonyoktól kezdve a távcsövek és a legénység minőségéig az adattovábbítás módján keresztül, rengeteg dolog beleszámított.
    A radar nagyon kitolta az érzékelési távot, sokkal pontosabban és hamarabb kaptak (új) lőelemeket, akár olyankor is, amikor az optikai célfelderítés lehetetlen lett volna, így nagyban fokozva a hatékonyságot.

Az első világháborúban már magának a becsapódások tulajdonosainak elbírálásban gondok adódtak, ha több hajó vett célba egyet, ami akár el is lehetetlenítette az adott cél eltalálását, amit a közvetlen irányzású lőtávon belüli lövöldözéssel képzeltek el egyesek orvosolni, míg mások különböző célpontok megadásával próbálták meg ezt kiküszöbölni - a korabeli, hajók közötti kommunikáció sebessége és hatékonysága ismét egy misét megérő téma...
    Az angolok meg egy egészen másik tészta.
    Miután John Fisher újra megtanította célozni és így egyből 2-3x-osára növelni a hatékony lőtávolságot - amíg a többiek is fel nem nőttek hozzájuk e-téren: a flottáknál vaskalaposabb intézmény nem létezett akkoriban - , egyszerűen teletömték a hajóikat munícióval - ez szó szerint értendő - és ami a csövön kifér módon lövöldöztek: a becsapódási arány romlását a lövedékek számának növelésével gondolták ellensúlyozni, hovatovább fokozni is azt.... (azok a régi, szép hagyományok - az angol tüzérek gyorsasága, de inkább a taktikájuk - testre, emberre mennek és nem a vitorlákra - , sokáig volt "világverő")
  • lonvard
    "de számológépek, giroszkópok nemlétezesének okán a gyakorlati lőtávok kb. az 1939-40-körül megjelenő vízfelszini radarokig megmaradtak nagyon max. a 10km-er környékén"

Szerintem gy kicsit több kellett legyen. I. világháborúban azért már olyan 14-15 km-ről tüzet nyitottak egymásra, sőt a Beatty-féle csatacirkálók 20km-ről megkezdték a lövöldözést az egyik csatában. Oké az akkor világrekord volt, de az a kérdésem, hogy minek lőnének egymásra ilyen messziről, ha csak 10km alatt érnek el találatokat? Simán lehet, hogy az van amit írsz, utána kell nézni, de úgy érzésre a második világháborúig el kellett jutniuk odáig, hogy horizontra tudjanak "pontosan" lőni a legkorszerűbb egységek.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.02.18. 22:38:28
  • Ytar
    bármi volt is az oka, mára elmúlt.
    köszi a tippet, legközelebb tudni fogom mihez nyúljak.
  • Count Adyn
    azt mondjak egy win update miatt szenved, tuzfal ki be kapcsolasa utan beenged
  • Ytar
    Csak nekem nem akar bejelentkezni a játék? Logging in karikázik már úgy 20 perce ..........................................................................
    Tegnap is sokáig tartott, de ma nem akar túljutni a loggingon .. :/
  • lonvard
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    juj már nézem gameplay közben, ááááá, áááááá, áááááááááááááá dumdudumm, dumdudumm (átmentem felizgatott pszichopatába :) )
  • Klusi86
    Naval Action
  • lonvard
    Totál off, de asszem megtaláltam amit kerestem. Mit kerestem? A legdurvább vitorlás fregattot, ever. Azt hittem egy francia vagy angol lesz a befutó, de nem bzmeg, egy amerikai. USS Constitution a hajóosztály egyik példánya. Több mint 50 ágyús nehézfregatt, 24 fontos ágyúból 30-at cipelt (az átlag fregattnak 18 fontos volt). 1500 tonnás, míg az átlag fregattok 700-800. Ráadásul a sztorija is jó, számos párbajt vívott más hadihajókkal, és mindet legyőzte. Ja meg egy rakat kereskedelmi hajót is kilőtt. Hát én szerelmes lettem. Most ezt meg akarom szerezni hajómodellként, és harcolni akarok vele játékban. Kérdés, milyen játékba rakták bele vajon. Valami taktikai bizbaszba biztosan ott lesz. Na csak ennyi.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.02.17. 11:47:31
  • Kancsalborz
    Nem akarlak megbántani, de tökéletesen téves következtetésekkel teli hülyeség amit leírtál.

Az 1905-ös Cusimai csata idején a hajók elméleti lőtávja valóban 10km-er (inkább 9km max. ) körül mozgott, a gyakorlatban azonban ennek a korabeli tűzvezetési technológia fejletlensége miatt semmi jelentősége nem volt.
    Erdemben max. talán 7km-ig vezethettek hatásos tüzet, a találat minimálisan reális esélyével.
    Nem csak a Japanoknál vagy az Oroszoknál, a kor összes haditengerészeténél ennyit tudtak.
    A Cusimai ütközetben az átlagos tüzelési távolság volt az 5-6km., de az ütközetben - kezdve az orosz 30 5 -es nagy kaliberű lövegek 10km-ről leadott es igen kis hatékonyságú tüzén át, - sokszor még 2-3km- erről is zajlott.
    Ezért olyan tanulságot sem vont le senki az ütközet után, hogy a lőtávok növekednek, mert ez egyáltalán nem történt meg.
    Nem csak a résztvevő felek nem, hanem az ütközetben szép számmal megfigyelőként részt vevő elsősorban Britt Amerikai, de Német Francia katonai attasék sem.
    Sőt, az ütközet egyetlen valós tanulságát miszerint : Az orosz nehéztüzérségi fölényt a japánok nem csak a korszerűbb hajóikkal, hírszerzési, kiképzési, harcászati, és taktikai fölényükkel semlegesítették, hanem a jóval hatékonyabb másodlagos és kiegészítő fegyverzetükkel a hajóikon. A találatok és sérülések zömét ugyanis ezek okozták, nem a főfegyverzetek nagy távolságú tüze...
    Na ezt a tanulságot senki sem akarta látni, ugyanis főleg az akkor szuperhatalom Brit birodalommal az élen, a tengerészeti stratégák már az "all big guns" szupercsatahajók ( utólag már tudhatóan teljesen téves ) doktrinájának lázában égnek. Ekor már épül titokban az első Drednaught ugye...
    Az "All big guns" doktrína lényege, hogy a haditengerészet elsődleges felata nem a tengeri keresedelmi útvonalak védelme, ahogy azt addig a világ összes haditengerészete által követett a Franciák által megalkotott "Jeune École" doktrina kimondta, hanem a totális tengeri uralom megszerzése.
    Tehát nem a gyors közepes fegyverzetű hajók építése lett a prioritás, hanem hatlmas ágyúkkal és nehézpáncéllal felszerelt monstrumoké, amiken a másodlagos fegyverzet jelentőssége a brutális főfegyverzet miatt erősen kiegészítő jellegűvé, lényegtelenné vált...
    Na most a vicc az egészben az, hogy a hatalmas kaliberek miatt az elméleti lőtáv nőtt ugyan, de -mint mondtam- az akkoriban nemhogy analóg tűzvezető számítógép, de számológépek, giroszkópok nemlétezesének okán a gyakorlati lőtávok kb. az 1939-40-körül megjelenő vízfelszini radarokig megmaradtak nagyon max. a 10km-er környékén.
    Az angolok még 1912-ben végeztek lövészeteket 12km-es, és a-fölötti lőtávban - az akkor már brutál méretű 38cm-es csatahajó lövegeikkel -nem is igazán a nagy távolságú pontosság, hanem a lőszerek páncélátütésének, valamint az akkor kidolgozott másik agymenés: a csatacirkálók védelmének tesztelésére, igen kiábrándító eredménnyel : 12km- en és felette, az álló célpont eltalálásának esélye is 2-3%-ra csökkent, még ideális lőtéri körülmények között is, az akkori technológiai szinten...
    Csak akkor már gőzerővel építette mindenki a saját szupercsatahajóit, a doktrína maga alá temette az ésszerűséget.
    A 10-évvel későbbi Jütlandi csata átlagos tűzmegnyitási távolsága is egyébként 7km-er körül mozgott, egész egyszerűen azért, mert a helyi környezeti viszonyok, időjárás miatt onnantól látták egymást. Es még innen is a Brittek 2%, a Németek 3%-os hatékonysággal lőttek....
    Ennyit a lőtáv növekedéséről. Az egyre nagyobb ágyúk hajókba építése szimplán az elhibázott fejlesztési irányok eredmenye, köze nem volt a lőtáv növeléséhez...

A repülőkről meg röviden még annyit : Az 1930-as évek közepére értek be a tapasztalatok mind anyahajóépítés, mind alkalmazott stratégiák terén, valamint akkor születtek neg az első olyan szerkezetileg és motorikusan elég erős repülőgéptipusok, amik komolyan vehető mennyiségű és súlyú bombát, torpedót voltak képesek taktikailag értelmezhető távolságra és sebességgel elvinni, ekkor vették át az anyahajók a csatahajóktól a fő csapásmérő címet.
    Az ágyúk lőtávolságának fejlődéséhez ennek egészen pontosan 0- köze volt...
  • pajer_csaba
    A Tsushimai csata egyik legtöbbet hangoztatott tanulsága az volt, hogy egyre nagyobbak lesznek a lőtávok a tengeri ütközetekben - úgy, hogy igazából az egész csatát 5-6000 méterről vívták meg, miközben az akkori maximális lőtáv már elérte a 10 km-t. Ebből indult aztán ki a lőtáv, löveg és célzóberendezések fejlesztési versenye, amikhez viszont egyre nagyobb és erősebb hajók kellettek, amik így viszont rengeteg drága technológiát foglaltak magukba, tehát indokolt volt minél távolabb tartani őket egymástól. Valahogy mindenki úgy képzelte, hogy csak az ellenfél lesz olyan hülye, hogy megpróbál közel férkőzni a saját csatahajóhoz (az eszükbe se jutott, hogy már csak azzal is, hogy A hajó közelít az álló B-hez, azzal B hajó is közelít a felé haladó A-hoz). Emiatt aztán gyakorlatilag a BB-k az óvatoskodás miatt olyan messzire kerültek egymástól, hogy a repülőgépek simán átvették a harctéri szerepüket.
  • ikarus44
    Nem sűrűn fordult elő. Ami most így eszembe jut az:
    Guadalcanal Washington&South Dakota vs Kirishima
    Ill Surigao szoros (Bár már itt lényegében már verve voltak mire elérték a BB line-t...)

Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2021.02.15. 19:13:18
  • Caliph
    mert ott már a bismi a meghibásodott kormánylapát miatt nem tudott mit tenni. de a csata elején biza a bismo full rangeről osztotta a briteket,25-26 kmről záporozott az áldás
  • Tono34
    T6 rombolóval nagyon szoktam élvezni a T8 cv-t .... azért jó lenne ha saját teirjük alá nem mehetnének csatába.
  • carp3tm0nster
    Hát a nyomorék royal navy elég közelről lőtte a Bismarck-ot a csata végén....