World of Warships
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.03. 20:35:11
A Kongo első világháborús kinézete a játék stock Kongója. A kifejlesztett változat már a második világháborús állapotot és képességeket hozza (itt-ott hozzábutítva a játék lehetőségeihez, pl lőtáv).
A csatacirkálók kevés páncél-nagy sebesség elrendezése Fischer mániája volt, Első Lordos pályafutása végén már csatahajó méretű és fegyverzetű, páncélzat nélküli hajókat követelt - ugyanakkor elképzeléseivel teljesen egyedül volt, az Admiralitás már a kezdetektől kétkedve, később pedig kifejezett ellenszenvvel fogadta Fischer újabb és újabb agymenéseit. Ezzel szemben pl a németek nem csak a "fischerista" verziót maxolták ki a Moltke-vel, de a 30-as években saját, sokkal hatékonyabb verziót is kidolgoztak rá, a Deutschland osztályú "zsebcsatahajókat".
A csatahajók létjogosultságát is csak egyedül Fischer kérdőjelezte meg. Jütlandnál pl még a parancsnokok is olyan tanácstalanok voltak a csatacirkálókkal kapcsolatban, hogy inkább csatahajóként alkalmazták őket. A brit csatacirkáló-elképzelés tipikus példája volt annak, amikor a valóság felülírja a műszaki ábrándokat.
A Kongót a britek építették, japán megrendelésre, az osztály többi egysége pedig japán gyárakban készült, legálisan vásárolt brit licensz alapján. A II. vh előtt ugyan is szövetségesek voltak.
Maga a Kongo-osztály pedig a 30-as évek végére már súlyosan elavult, míg építése idején a legerősebb csatacirkálók közé tartozott, a II. vh-ra már csupán a sebessége volt elfogadható, mely hiányosságok, párosulva a japán haditengerészet inkompetenciájával és rugalmatlanságával, végzetes hatással volt. Tanulságos a Hiei elsüllyesztése.
Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2021.01.03. 12:37:32
Sz'al, akkor éppen nem volt nagyon nehéz robbanást előidézni rajtuk.
...és jó "angolszász" módjára meg is találták az ezért a kudarcért felelőst: az elégtelen öv- és fedélzeti páncélozottság -> ezután kezdtek el ész nélkül "all or nothing" hajókat gyártani, amik a súlytakarékosság miatt - hogy minél több maradhasson a páncélra - , mind szerkezetgyenge lett és utólagos kókányolást igényeltek, már csak azért is, hogy a viharok/saját főtüzérség légnyomása ne bontsák meg a orrukat/fedélzetüket...
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2021.01.03. 10:25:35
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.02. 22:08:12
Újévi ajándékként linkelek nektek némi exkluzív tartalmat, hátha nem ismeritek. Ifj. Takaró Károly hadtörténész előadása a jütlandi csatáról, a Dogger Bank-i csatáról, flottafejlesztésekről, egyéb nyalánkságokról. Elmesélte gyakorlatilag az I. világháború összes frontját, ha rákerestek, meglátjátok. Szegény már nem él, pár évvel ezelőtt megállt a szíve neki. Ha életben marad, elmesélte volna gyakorlatilag a világtörténelmet - hadtörténész szemmel.
jütlandi csata
otrantói csata
dogger banki csata
csuzimai csata - csak hanganyag, de teljesen ok
Az 1914-es falklandi csata, csak hanganyag - innen kiderül, hogy ki is volt az az Admiral Graf (Maximilian von) Spee
Nagyon ajánlós!
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.01. 17:01:12
Mentem még egy kört, hogy veszítsek. Vesztettünk. Beadott egy gyönyörű csatát két 8-as tier után 6-os magas, csapatonként két darab 6-ossal, többi 5ös. Tudtam hogy fasza lesz. Graf ilyenkor elemében érzi magát. Benyomtak minket két oldalt, tulajdonképpen vitézül lődöztek a csapattársak, de elvéreztek. De én süllyedtem el utoljára, védtem a bázist percekig, ezen kívül 75k sebzés és csapatelső természetesen. A végén ráfordultam egy Kongóra egy sziget védelmében, már mindenhol voltak körülöttem, de csak a kongó meg egy orosz romboló tudott lőni. Kongó nem érezte hogy baja lehet, talán mert csak cirkálót jelzett neki az ikon. Valszeg nem volt meg neki, hogy a gyenge kongópáncél és a 283 milliméteres Graf löveg az egészen jól passzol, szóval sima oldalát mutatta. Imádom az ilyet! Az utolsó két sortűzzel azért még 20 000 damage fölött produkált a hajó. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.30. 17:11:49
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Az éjjel az első csatám Rankeden volt Albemerle-vel. 27k xp-t kaptam egy csatára. És ezt úgy, hogy a hajóban "csak" +200% van, a tankban viszont 5x szorzóval sem fogsz ennyit kapni soha. Oké, ez egy elég jó meccs volt... bár me, egyedül hoztam le, asszem nem is sebeztem 100k felett, sőt, igazából kiloptam a Firsdt Blood-ot, aztán kaptam egy Its Just a Flash...-t egy Tirpitzért, meg égettem egy Amagit. És ennyi. De most az ünnepek alatt szinte minden hajót nyertes csatában 10k xp felett tudok szorzózni.
Egy másik csatába bejött 3 klános gyerek, megnéztem a statjukat, mindhárnam jobbak voltak nálam (én az átlagos/citrom játékosok közé tartozok) és az utolsó 4 helyre sikerült belőniük magukat. Volt egy idióta Shima-nk, aki már a csata elején pink volt, beállt a középső foglaló elé, de szemben is volt egy Shima, nem mert bemenni. Odamentem GoKu-val, hydro, a másodlagosokat már akkor rányomtam amikor még sziget mögött volt... erre a csapattárs meg otthagy. Há' ezért spottoltam fel meg mentem oda segiteni? Hülye f@sz. Nem sokkal utána meg is halt, de igy is a középmezőnyben végzett, megelőzve a CV-t is. Aki ráadásul egy FDR volt.
Pár napja egy csatában egy Geogia lehülyézett, miután felszedte a torpedóimat (ellenség volt) hogy minden dd-s noob és hogy az aim assist cheat. Megnéztem, T5-ig volt neki pár csatája rombolóval és ennyi. De ez legalább magyarázat arra, hogy miért beszél hülyeséget. Arra persze nem, hogy ő maga miért hülye. Nekem még a bétában nagyon megtetszett a cirkálózás meg a csatahajózás. De mentem rombolóval is meg CV-vel is, hogy tudjam milyen velük a játék illetve hogy ha ellenem vannak, mire kell figyelni. Nagyon sokat tanultam a jobb játékosoktól, mert figyeltem hogy játszanak ellenem, amikor dd-vel/CV-vel vagyok. És tanultam belőle... valamennyit. Mondjuk nem néztem a dd-s statját, a kevés csataszám miatt nem is nagyon lehet releváns, de megintcsak felmerül a kérdés, ha van beépitett csit egy hajón, akkor miért nem azzal játszik? Ja hogy neki az ellenfél kifordul és nem talál el senkit az aim assistos torpedóval se? Ahogy egy munkatársam mondta, ha egy hajó elsüllyed, azért nem a viz a hülye.
A mostani Rankedről még egy gondolat. Randomban 52% a győzelmi arányom. Rankedben kb 30% alatt volt kb 10-15 csatából. És az első Ranked szezon óta játszok, szóval nem most láttam először Ranked csatát. Egy klántársam meg 10 csatából feljutott ezüstbe.
Kedvet kaptam miattatok Graffal menni két kört. Két győzelem. Látjátok győztünk, és mégsem vagyok ideges! :D
Az első ráadásul kiélezett volt, arra a győzelemre büszke vagyok. Bal szárnyról vissza kellett fordulni egy Fusóval, mer betörtek, ütötték a hordozót, meg egy 8-as csatahajót (Richeliő). Na hát visszaúsztattunk, addigra a hordozónak sanyi, viszont a csatahajót megmentettük. Összeálltunk hárman, és jobbról felgöngyölítettük a szervezetlen egységeiket, romboló, két csatahajó, két cirkáló, egy hordozó. Mindennel próbálkoztak, de a repülőket lelövöldöztük, a torpedókat az ultrahangom felderítette, és ami elénk tévedt, azt meg szétlőttük. Csodálatos. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.30. 12:45:50
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Mighty Jingles tényleg valaki más játékát kommentálja, vagy ez ő volt?
Bennem amúgy az a kérdés merül fel, hogy így kb mi a fasz értelme van ennek az egész játéknak? Számomra úgy tűnik, hogy egyrészt vannak a totális balfaszok, akiknek pénze van, de esze nincs, vannak azok, akik kicsit tudnak "játszogatni" és élvezik(élveznék), és vannak a prók, akik a csata első öt másodpercében megmondják a minimapról, hogy a csata bukó-e vagy sem, és folyamatosan bassza őket az ideg, ha a másik nem úgy játszik, ahogy azt ők elvárják. És ezek tetszőleges számú kombinációi. De akkor így aztán végképp mi a fasz értelme van ennek az egésznek?
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
Az első (és győztes!) csatáján 65k sebzés, nem is rossz. Nagyságrendekkel kényelmesebb, mint a Colorado. Vigyázz Monty, jövök! (Lassan, de biztosan!) :-D
Üröm az ürömben az önjelölt Nelsonok és Tirpitzek népes gyülekezete... Az Enterpriseunk semmi mást nem csinált, csak üvöltözte a csetben, hogy kinek merre hánylépés. Mikor valaki kérte, hogy azért CV-ként csinálhatna is valami hasznosat, le se szarta. Mikor ezt én tettem szóvá, megkaptam egy Irian cirkálótól, hogy useless vagyok. 65k sebzéssel, stock hajóval. Ok. Az Ent CV alulról a negyedik helyen végzett. Az Irian meg közvetlenül alattam 5.-ként, én a 4. lettem. Szar dolog uselessnek lenni. Most megyek, és telisírom a párnácskámat. :'-(
15k sebzés, 6 torpedót kaptam be egy Maho Gajasakfhwekfewflasdfsd... faszom tuggya mitől, ami kb 12-esével szórta a torpedókat 20 másodpercenként, közvetlen közelről, úgy, hogy a CV is csak úgy tudta spottolni, ha rajta álltak a gépei a fején. Ja, és persze nyertünk. 6k XP. Megérte felkelni.
Az azonositási elakadás megoldása pedig az volt, hogy a WG GC-ben engedélyezni kellett a tűzfalon a játékot, mivel újra lett telepitve.
Esetleg ha modot használsz, akkor próbáld a nélkül!
Más: azt mikor hozták be, hogy a sziget mögötti hajóra célzásnál 1-2 mp-ig célozni kell mielőtt lősz, mert a hegynek csapódás ikonja csak ez idő után jelenik meg.
Amikor megkaptam kipróbálásra, 3 napig, akkor sem hagyott bennem mély nyomokat a DoY: BB-hez (és tier-hez) képest kicsi a löveg, amiből még kevés is van, így annyira a script-re van utalva vele a játékos, hogy az már messze túl van a még elfogadható perverzió határain.
Nézd, ha ennyire ragaszkodsz az ezzel a ...-l való "játékhoz", akkor vagy nekifekszel egy, még fizetés nélkül, "csak" életidőt igénylő, de még a teljesíthetőség határain belül lévő, jutihajós event-nek - mán, ha még van ilyen - és bedobod, amid van (zászlók, festések), ezzel kihúzol, legalább egyet, amivel a freeXP-s és a szenes gyűjtögetésnek "komolyan" nekiállsz (heti pár csatára nem ad a wg járgányt, már messze nem oly kegyesek, ezt te is tudod) és sokára, de lesz egy - az első nerf-ig/legfeljebb pár hónapig - "értékelhető" ladikod, vagy tényleg csak a vergődés lesz a maximum, amit elérhetsz, ebben a ...-ban.
Ha már van egy, legalább 10-es szintű kapitányod, akkor "megoldás" lehet még a kis-tier-ű "játék", hasonlóan, mint a wot-ban: ha nem jön be (nálad nagyobb) sealcubber, akkor egész hangulatos ereszdelahajam is kialakulhat.
Nekem a Texas (usa , tier V BB) volt az első "zsákmányom", aztán jött a többi: Nelson (freeXP), JeanB' (szén + kupon), Yoshino (szén + kupon)...
Igaz, akkor még napi szintem eveztem ki, még ha sok élvezetet nem is kaptam ezért cserébe..., DE van pár prémladikom, amivel kitörölhetem, mer' má' nem foglalkozok a wg, általuk szennyé tett cuccaival.
Ha "komoly" BB kell, akkor a Massachusetts-et tudnám ajánlani - amennyiben még nem tették tönkre - , szigorúan akciósan, leértékelve, mer' eztet még a script sem bírta (annyira) hazavágni: jó lövegek, jó másodlagosok és jó légvédelem, miközben már odébb is tud állni -> imádtam.
A kisebbek közül meg a torpedós japcsik azok, amik az esetleg határát megüthetik - de, ha nincs veled a script, akkor a DoY is nagyon jó lesz kezdésnek, mer' ilyenkor má' olyan mindegy mivel csónakázol mesterségesen leszedált, közel magatehetetlen céltárgyat a kedvezményezettek számára...
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Nekem is lenne egy kérdésem. Még az év elején vagy tavaly volt egy olyan problémám, hogy amikor elinditottam a játék klienst, az azonositásnál megakadt és a végtelenségik pörgött a töltőkör, de persze a Port-ot nem adta be soha. Arra emlékszem, hogy az újratelepités nem segitett rajta, valami a beállitásoknál nem volt jó, de már nem emlékszem hogy mi. Próbáltam a 32 és a 63 bites klienst is, meg engedélyeztem a játékot a tűzfalon, de igy se enged be. Valaki emlékszik a megoldásra?
Valami jó tanács vagy tipp hozzá?
WoT-ban prém nėlkül keresek sok pėnzt itt még azzal sem nagyon.
Meg szórakozni.
Előveszem T49-et és fogócskázom az ellenséggel.
Vagy vadászom papírokra és full sebességgel ramm. XD
Kb 120 tank van farázsban jó része marhulásra.
Ha van prémiumod, akkor a napi 3 konténer sem megerőltető, fél-3/4 óra alatt megvan az is (kb. 5 csata, zászlókkal(+prémladikkal) meg lehet, hogy annyi se).
Igaz, hogy a szerencsén múlik, de néha egész szép mennyiséget dob 1-1 konténer, amit a klán-bónusz megtol egy kicsit.
Kuponnal, prém nélkül, majdnem max-os klánépületekkel, nagyjából 3/4 év egy tier 9-10 csónak, zömében a napi 2k-s konténerekből.
A mindeközben az idegrendszer minél épebben való megőrzése céljából különösen ajánlottan fogyasztandó xanax&tsai, vagy nemesebb itókák mennyisége meg egyénfüggő, mer' ez is egy wg-termék! <#nyes>#nyes>
Sz'al, ha nagyobb prémladikot szeretnél, azért keményen színi köll! <#hehe>#hehe>
...de megéri, hidd el!
Oljan cifrán káromkodni sem'i más nem tud rávenni, mint pl. egy ilyen kínszenvedés után megkaparintott ladik menetrendszerű szarrá-nerf-elésének a bejelentése a megszerzése utáni hetekben! <#idiota>#idiota>